Top Electronice

Cum funcționează o boxă portabilă bluetooth: tot ce trebuie să știi

cum functioneaza o boxa portabila

Tabel de conținut

O boxă bluetooth este o boxă care poate să se conecteze cu un laptop, telefon, tabletă sau altă sursă de muzică. Cum funcționează o boxă portabilă? Bluetooth este foarte ușor de folosit, și mai nou este integrat în toate calculatoarele, telefoanele, tablete și alte surse de muzică pe care le utilizăm zilnic.

Cînd ai una dintre cele mai bune boxe portabile de calitate, poți asculta muzică, să te uiți la filme, podcast-uri, sau orice să o foloești pentru sunet pentru aproape toate gadgeturile tale.

Există ceva despre Bluetooth care încă îi încurcă pe mulți oameni și mulți încă nu au nicio idee despre ce este sau cum funcționează. În acest articol vom acoperi:

 • Ce este Bluetooth?
 • Cum funcționează o boxă portabilă?
 • Ce este o boxă bluetooth?
 • Sună bine boxele bluetooth?
 • Care este distanța de conectare bluetooth?
 • De ce nu funcționează bluetooth-ul?

Ce este bluetooth?

Bluetooth este o technologie wireless care oferă posibilitatea ca anumite dispozitive să se conecteze fără a folosi fire și permite acelor dispozitive să comunice între ele.

Bluetooth funcționează de obicei doar la o distanță maximă de 10 m aproximativ. Când folosești bluetooth, dispozitivele tale vor sări de pe o frecvență la alta, permițând dispozitivele pentru a nu interfera unul cu celălalt.

Ce este o boxă portabilă?

O boxă bluetooth este pur și simplu un sistem cu un receptor Bluetooth încorporat, care permite calculatorului, telefonului, player-ului muzical, televizorului sau altor dispozitive să redea muzică, filme, podcast-uri sau alt sunet pe o boxă fără cabluri.

Sunt boxele portabile bune pentru televizoare? Află aici.

Care este diferența dintre o boxă portabișă și o boxă Wi-fi?

Diferența majoră dintre o boxă bluetooth și o boxă Wi-fi este că o boxă bluetooth se va conecta direct cu un alt dispozitiv, dar o boxă Wi-fi se va conecta la internetul tău de acasă și de acolo este accesibil pentru un laptop, telefon sau altă sursă prin rețeaua ta Wi-fi.

Mulți oameni au dezbătut că sunetul bluetooth nu este la fel de bun ca sunetul Wi-Fi. Din numeroasele noastre teste, te asigurăm că nu este întotdeauna cazul.

Din experiența noastră o boxă portabilă bluetooth de calitate, va suna incredibil cu orice fel de muzică și mai bine decât o o boxă wi-fi. Dacă comparăm la prețuri similare. Acest fapt are logică din cauză că boxele Wi-Fi sunt mai mult proiectate cu diverse criterii în minte:

 • stil și aspect
 • compatibilitate cu alte dispozitive smart

Boxele portabile par a fi concepute în primul rând pentru a suna bine. Cele mai bune boxe Bluetooth, sună cu adevărat fantastic!

Cum funcționează o boxă portabilă?

Folosind rețeaua bluetooth, boxă portabilă va primi muzică, filme, podcast-uri sau orice audio wireless care are un transmițător bluetooth încorporat. Include următoarele dispozitive:

 • Calculatoare
 • Telefoane
 • Tablete
 • iPods
 • Televizoare
 • Sisteme de gaming
 • Sisteme Home Cinema

Folosirea de Bluetooth nu ar putea să fie mai simplă. Pe lăngă că metoda de folosire este simplă, la cele mai multe dispositive ai și mufă jack pentru a conecta dispozitivele care nu au un transmițător bluetooth încorporat.

Cum îl folosești?

 1. Pornește bluetooth pe laptop,telefon sau pe alt dispozitiv
 2. Pornește boxa
 3. Asigură-te ca este la distanța potrivită
 4. Se va conecta automat dispozitivul cu boxa
 5. Pornește muzica

Cât de departe poate să fie distanța între boxa și dispozitivul ca să funcționeze?

De obicei distanța poate să fie maxim 10 metri. Dacă este mai mare distanța, este posibil să se întrerupă conexiunea.

Cum conectez telefon-ul cu boxa portabilă bluetooth?

Urmărește pașii de mai jos pentru a conecta telefonul cu boxa portabilă:

 1. Deschide setările în telefon
 2. La setări bluetooth, pornește bluetooth-ul
 3. Asigură-te de distanța dintre telefon și dispozitiv
 4. Doar dacă este necesar, asigură-te că telefonul apare ca vizibil pentru boxă
 5. Când îți apare boxa pe ecran, apasă pentru conectare.
 6. Pornește muzica și dacă dorești, dansează!

Dacă ai o boxa portabilă stricată, ghidul nostru s-ar putea să te ajute.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.