Top Electronice

Cum să îți cureți ecranul monitorului? 2 pași simpli

curăță ecranul monitorului

Tabel de conținut

Nu este nimic mai rău când te joci sau lucrezi și ai acele particule enervante de praf pe ecranul monitorului, făcând cuvintele de pe afișaj să pară ciudate sau creând iluzia unui inamic în depărtare.

S-ar putea să nu-ți facă pe plac, dar curățarea ecranului monitorului este singura modalitate de a elimina o parte din murdăria care apare magic acolo. Trebuie să aveți grijă, altfel ați putea sfârși prin a deteriora monitorul.

În acest ghid vom analiza cum să nu curățăm ecranul monitorului, oferind principalele lucruri de evitat, într-un efort de a preveni orice potențială defectare a monitorului, precum și strategiile pentru a face acest lucru cu succes, sugerând toate produsele necesare de care vei avea nevoie și metodele necesare.

Dacă ești în căutarea unui monitor de gaming performant îți sugerăm să te uiți peste acest articol.

1. Ce să nu faci când cureți ecranul monitorului

Deci, vrei să cureți ecranul monitorului, dar vrei și să eviți toate capcanele? Să ne uităm la ce nu trebuie făcut atunci când ne asumăm această sarcina delicată.

Nu pulveriza soluție de curățat direct pe ecranul monitorului

La fel ca multe metode de curățare în toată casa ta, vei  tinde să pulverizezi fie lichid de curățare, fie un pic de lustruit direct pe zone și apoi să ștergi cu un fel de cârpă. Acest lucru, este un pic de evitat când vine vorba de ecranul monitorului.

Datorită ecranelor de astăzi cu o natură ultra-subțire, pulverizarea unei substanțe asemănătoare apei direct pe suprafață ar putea duce la deteriorarea ecranului prin apă, ajungând sub stratul superior, ceea ce poate duce la unele probleme serioase de pixeli. S-ar putea să te gândești că apa se usucă, nu? Da, din punct de vedere tehnic, ai dreptate, dar până la acel moment, deteriorarea a fost deja făcută și nu mai poți salva monitorul.

Nu folosi substanțe de curățat geamul și alcool

Deși ai putea să crede că aceasta este cea mai bună soluție pentru curățarea ecranului monitorului, datorită efectelor grozave în urma aplicării acestor substanțe asupra suprafețelor.

Totuși, din păcate, aceste tipuri de produse de curățare pot de fapt să îndepărteze stratul reflectorizant care vine deasupra ecranului tău, prevenind orice posibilă strălucire. Acest aspect este evident unul negativ și, dacă ar fi să continui să utilizezi produse ca acestea pe monitor, vei sfârși prin a elimina din ce în ce mai multe straturi de pe ecran.

Nu folosi prosoape de hârtie sau cârpe standard

Acest lucru ar putea fi o idee proastă după părerea experților în curățenie. Evitarea folosirii a ceva precum prosoape de hârtie sau o cârpă de uz general este o necesitate atunci când vine vorba de curățarea ecranului monitorului.

Cu toate că ar putea părea puțin banal, dar este de fapt esențial pentru a face bine. Nici prosoapele de hârtie, nici cârpele de uz general nu sunt concepute pentru dispozitive delegate, cum ar fi monitorul, ceea ce înseamnă că se va produce abraziune.

2. Cum să cureți ecranul monitorului

Acum că știi care sunt cele mai rele lucruri pe care le poți provoca pentru ecranul monitorului atunci când încerci să-l curățați, hai să vedem cum ar trebui să procedezi pentru a face treaba în siguranță și cu succes.

Folosește o cârpă din microfibră

Am vorbit despre instrumentele pe care să nu le utilizezi atunci când curățeți ecranul monitorului, dar această variantă de cârpă din microfibră este exact ceea ce este necesar pentru a curăța ecranul monitorului cât mai sigur posibil.

Există câteva cârpe scumpe din microfibră și mai multe opțiuni disponibile în funcție de buget, dar aproape toate fac aceeași treabă, așa că nu îți face griji dacă alegi o variantă mai ieftină. Vei folosi aceasta ca metodă principală de curățare datorită încărcării sale pozitive, ceea ce înseamnă că atrag murdăria încărcată negativ și grăsimea direct pe cârpă, eliminând tot ce este pe ecranul tău fără nicio abraziune.

Cum să cureți în siguranță ecranul monitorului cu o cârpă din microfibră

Să îți explic cum poți să folosești corect cârpa din microfibră.

Dacă pur și simplu încerci să scapi de praful de pe ecranul monitorului, încărcarea pozitivă a cârpei ar trebui să o facă ușor, deoarece ar trebui să elimină orice particule agățate de afișaj. Asigură-te că nu apeși prea tare. Ecranul tău are nevoie de o ștergere delicată, fără presiune puternică, altfel vei face ca stratul frontal al ecranului să apese pe pixeli, distrugându-i în acest proces.

Dacă există reziduuri mai dure pe ecranul monitorului (probabil de la gustări), acesta va necesita puțin mai multă unsoare. Pentru aceasta, umezește puțin cârpa din microfibră. Da, am menționat anterior că apa este dăunătoare pentru ecranul monitorului (ca toate dispozitivele electronice), dar când spunem să umezești cârpa, ne referim foarte ușor.

Acest lucru cu siguranță nu înseamnă să-l înmoi, astfel încât să picure când îl ridici deasupra. Trebuie doar să adaugi puțină apă pentru a dizolva/disloca acele pete și să le îndepărtezi de pe ecran. Din nou, la fel cum folosești o cârpă uscată pentru a îndepărta praful, vei aplica o presiune cât mai mică pentru a evita deteriorarea.

Aceste metode ar trebui să-ți facă ecranul să arate ca nou, dar dacă nu, sau dacă ești prea speriat să intri cu o cârpă, există o metodă secundară care te-ar putea ajuta.

Folosește aer comprimat ( cu atenție)

Dacă nu ai încredere să utilizezi cârpa din microfibră sau pur și simplu vrei să eviți să îți atingi ecranul, poți utiliza instrumentul preferat al unui constructor de PC – aer comprimat.

Aerul comprimat este cel mai bun prieten al constructorului de PC-uri datorită faptului că nu trebuie să atingi niciuna dintre componente sau să obții substanțe potențial dăunătoare implicate cu electronicele. Acesta îți permite să îndepărtezi praful cu șanse minime de deteriorare.

Acest lucru poate fi aplicat pentru curățarea ecranului monitorului, eliminând praful fără a fi nevoie să atingi deloc afișajul pretențios.

Dar forța nu va deteriora ecranul? Ei bine, da, se va întâmpla dacă ești prea aproape, dar dacă ești la o distanșă de 30 cm și apeși încet cutia de aer comprimat, ar trebui să fii absolut în regulă.

Din păcate, cu aer comprimat, te scapă de praf, dar nu va îndepărta pete sau reziduuri de pe ecran, așa că dacă aveți acest tip de problemă, o cârpă umedă din microfibră este pur și simplu singura cale sigură.

Sperăm că aceste metode te-au ajutat ca ecranul monitorului să arate frumos și strălucitor. Află și care sunt cele mai bune setări pentru un monitor de gaming.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.