Top Electronice

Memorie RAM

Cea mai buna memorie RAM din 2024: Top 9 Memorii RAM + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cea mai buna memorie RAM

Am testat cele mai bune kituri de RAM: memorie PC ideală pentru gaming, editare video și aplicații grafice intensive.

Cea mai buna memorie RAM îți va permite să multitaskezi cu ușurință și să procesezi fișiere mari esențiale pentru cele mai multe sarcini multimedia, dar este la fel de importantă pentru studenți și pentru utilizarea zilnică.

Cerințele tale de RAM, totuși, pot să difere de cele ale altora, în funcție de utilizarea ta zilnică a calculatorului și de cerințele tale. Cu toate că ar putea părea tentant să optezi pentru cea mai rapidă memorie cu cea mai mare capacitate, costul s-ar putea să nu justifice valoarea, în special dacă utilizarea ta implică în principal sarcini de productivitate, streaming de filme și apeluri video.

Pe de altă parte, pentru anumite PC-uri și laptopuri, în special cele mai bune laptopuri de gaming și stațiile de lucru mobile pentru creație, este vitală o memorie RAM de înaltă calitate capabilă să gestioneze cerințele unice ale sarcinilor cu randament ridicat, chiar mai mult decât a avea cel mai bun procesor sau cea mai bună unitate SSD.

Indiferent dacă utilizarea calculatorului tău include muncă, gaming, editare video sau sarcini artistice, mașina ta trebuie să țină pasul cu fluxul tău de lucru, iar RAM-ul sistemului tău este primul (și cel mai simplu) loc în care ar trebui să cauți performanță mai bună. Selecția noastră de cele mai bune kituri de RAM acoperă o gamă largă de nevoi, asigurându-se că PC-ul tău rulează fără probleme, indiferent de nevoia sau bugetul tău.

Cele mai bune memorii RAM – Top 9 memorii RAM

ProdusPreț
1. Corsair Vengeance LEDVezi Prețul
2. HyperX FuryVezi Prețul
3. Corsair Dominator Platinum RGBVezi Prețul
4. Kingston FURY Beast RGBVezi Prețul
5. G.SKILL Trident Z RGBVezi Prețul
6. ADATA XPG Spectrix D80Vezi Prețul
7. Silicon Power XPOWER Zenith RGBVezi Prețul
8. G.SKILL Trident Z RoyalVezi Prețul
9. Corsair Vengeance LPX BlackVezi Prețul
4.8/5

Corsair este unul dintre numele cele mai de încredere când vine vorba de cel mai bun RAM de pe piață. Seria sa Vengeance, în special, are ceva pentru toată lumea cu ofertele sale DDR4 cu LED-uri.

Pe lângă faptul că oferă constructorilor de PC-uri acea notă suplimentară de iluminare vibrantă, acest RAM are dissipatoare de căldură robuste care maximizează răcirea pentru overclocking mai ridicat și performanță maximă. Seria Vengeance LED DDR4 de la Corsair are, de asemenea, latența CL16 și viteze impresionante de 3.466 MHz, deci este la fel de rapidă și receptivă precum este estetică.

Cu toate acestea, acesta este încă RAM DDR4, deci nu este la fel de rapid ca noile module RAM DDR5 pe care începem să le vedem, dar dacă folosești o platformă mai veche, aceasta este cu siguranță cea mai bună opțiune pentru majoritatea oamenilor. Suntem în procesul de retestare a întregii RAM pe care o avem în această lună acum că avem mai multă RAM DDR5 pentru a o compara, dar suntem încrezători că acest kit de RAM va rămâne în continuare pe piață pentru o perioadă destul de lungă.

Specificații:

 • Tip:  memorie DDR4
 • Capacitate: Kit de 16GB (2 x 8GB)
 • Viteză: 3466MHz

Avantaje:

Dezavantaje:

3.5/5

Această memorie Kingston HyperX Fury este o memorie overclockată automat care nu-ți va goli portofelul. Această memorie DDR3 sau DDR4 inteligentă detectează automat componentele sistemului pentru a le overclocka la cele mai mari viteze posibile, optimizând performanța pentru toate chipseturile Intel cele mai recente.

Aceasta vine cu latențe între CL14 și CL16 și are viteze între 2.133 și 2.666MHz. Deși este ieftină, poate avea cu adevărat un impact imens asupra performanței sistemului tău.

Cu disponibilitatea mai bună a noilor kituri de RAM DDR5, suntem în procesul de retestare a întregii RAM pe care o avem pentru a o compara mai bine cu ceea ce este disponibil pentru clienți, dar este probabil ca această memorie RAM să rămână cu noi pentru încă o perioadă destul de lungă.

Specificații

 • Tip: DDR4
 • Capacitate: 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB
 • Viteză: până la 3733MHz

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Dacă vrei ce este mai bun din ce este mai bun și nu îți pasă de preț, memoria Corsair Dominator Platinum a fost întotdeauna în topul listei. Cu toate acestea, a fost actualizată pentru a include noile LED-uri RGB Capellix de la Corsair, ceea ce duce la un design mult mai bogat și mai colorat.

Este aceeași memorie RAM de înaltă clasă pe care o știm și iubim, cu viteze de până la 3.600 MHz, dar RGB-urile mai bune fac din Corsair Dominator Platinum RGB unul dintre cele mai bune kituri de RAM. Din păcate, această memorie RAM va funcționa doar cu procesoarele Intel XMP și nu este compatibilă cu procesoarele AMD Ryzen.

Cât de bine se va descurca aceasta în fața noilor stocuri de RAM DDR5 care ajung în prezent pe piață rămâne de văzut, dar suntem în procesul de retestare a întregii RAM pe care o avem pentru a o compara cu cele mai recente kituri DDR5, deci vom ști destul de curând.

Specificații

 • Tip: memoria DDR4
 • Capacitate: 16 GB (2 x 8 GB)
 • Viteză: 3000MHz

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

HyperX Fury RGB 3733MHz nu este doar frumos cu designul său RGB. Cu viteze cuprinse între 2400MHz și 3.733MHz, precum și latențe între CL15 și CL19, este la fel de rapid precum este impresionant, ceea ce îl face demn de aprecierea celui mai bun RAM cu frecvență înaltă.

Ce este mai important este că este echipat cu profilurile predefinite Intel Extreme Memory pentru performanță maximă, precum și cu tehnologia de sincronizare prin infraroșu patentată de HyperX. Pentru o experiență de gaming și mai captivantă, poți conecta în serie acest RAM pentru a se sincroniza cu mai multe alte dispozitive RGB.

Cu o frecvență maximă mare, ne așteptăm ca acest RAM să supraviețuiască testelor noastre actuale ale RAM-ului acum că avem o mulțime de kituri DDR5 de parcurs, dar totuși va fi unul dintre cele mai bune kituri de RAM DDR4 pe care le poți obține chiar acum.

Specificații

 • Tip: DDR4
 • Capacitate: Module singulare de la 4 GB la 32 GB, configurații kit de până la 128 GB
 • Viteză: 3733MHz

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Uneori, în special atunci când cauți cele mai bune componente de gaming, “mergi mare sau mergi acasă” este cel mai bun sfat. Și, atunci când vrei mai mult RAM decât știi ce să faci cu el, vei vrea să alegi memoria G.Skill Trident Z RGB DC. DC înseamnă capacitate dublă, adică 32GB pe fiecare modul.

Acum, aceasta cu siguranță nu este cea mai rapidă memorie din lume, în prezent este disponibilă doar până la 3.200 MHz, dar dacă ai nevoie de mult RAM fără a ocupa prea multe sloturi DIMM (cum ar fi dacă ai un cooler de CPU mare sau o placă Mini-ITX), nu poți da greș cu G.Skill TridentZ RGB DC.

Cât de bine se va compara cu noile kituri de RAM DDR5 pe care le testăm în prezent? Vom vedea, dar cu 32GB pe modul, s-ar putea să nu conteze chiar atât de mult.

Specificații

 • Tip: DDR4
 • Capacitate: 64 GB (2x 32 GB)
 • Viteză: 3200MHz
Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Dacă construiești o configurație de gaming completă, vei dori hardware-ul cel mai strălucitor disponibil – cine nu vrea o configurație de gaming care luminează întreaga cameră? Dacă acest lucru sună atrăgător, Adata Spectrix D80 este RAM-ul pentru tine.

Nu numai că este disponibilă în frecvențe de până la 5.000MHz, dar este și răcită cu lichid, ceea ce înseamnă că nu trebuie să-ți faci griji cu privire la supraîncălzire. Adata Spectrix D80 va fi cel mai bun RAM pentru gaming într-o cavernă luminoasă RGB.

Momentan, nu există nicio memorie RAM DDR5 cu răcire lichidă pe piață, dar retestăm acest kit oricum în comparație cu cele mai bune kituri de RAM DDR5 pe care le avem pentru a vedea cum se descurcă, dar ceva ne spune că Adata Spectrix D80 va fi foarte bine.

Specificații

 • Tip: DDR4
 • Capacitate: 16 GB (2x 8 GB), 32 GB (2x 16 GB)
 • Viteză: până la 4.133MHz

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Dacă dorești un RAM cu consum redus de energie și profil redus, cu capacități de overclocking automate, Silicon Power Zenith PowerX este o opțiune excelentă. Se mândrește cu o carcasă de aluminiu și un design care gestionează și minimizează eficient căldura atunci când lucrează intens.

Având în vedere performanța sa, profilul redus pentru configurații mai compacte este și mai impresionant. Și, este potrivit pentru modderi și overclockeri.

Retestăm acest kit în acest moment pentru a vedea cum se compară cu cel mai bun RAM DDR5 disponibil în prezent pe piață, așa că vom vedea cum se va descurca în final, dar pentru sistemele cu profil redus, nu poți greși cu acesta.

Specificații

 • Tip: DDR4
 • Capacitate: Kit de 16 GB (2 x 8 GB)
 • Viteză: 3200MHz

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Găsirea unui RAM care se potrivește perfect cu configurația ta de gaming cu iluminare este ușoară cu G.Skill. De fapt, memoria TridentZ Royal de la G.Skill primește votul nostru ca cel mai bun RAM RGB de pe piață în acest moment, datorită designului său unic cu bijuterie în formă de coroană. Acest lucru înseamnă că este echipat cu o bară de lumină cristalină care dispersează practic cele opt culori RGB personalizabile pentru o iluminare care fascinează și strălucește.

Însuși RAM-ul este polizat cu disipatoare de căldură din aluminiu în culori aurii sau argintii pentru a menține totul la temperaturi optime. Desigur, nu este vorba doar de aspect – G.Skill TridentZ Royal oferă și fiabilitate și performanță excelentă.

În prezent, retestăm acest kit în comparație cu cel mai bun RAM DDR5 pe care îl avem pentru a vedea cum se potrivește, dar pentru aspectul său impresionant, va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre, indiferent de ce.

Specificații

 • Tip: DDR4
 • Cantitatea de memorie: 32 GB (4x 8 GB)
 • Viteză: 3600MHz

Avantaje:

Dezavantaje:

3.5/5

RAM-ul Corsair Vengeance LPX este creat pentru utilizatorii care doresc performanțe maxime cu un impact minim. Acest RAM cu profil redus este esențial pentru configurările PC-urilor cu coolere CPU masive.

Cu toate că are un profil subțire, dispune totuși de un disipator de căldură cu opt straturi pentru răcire în timpul overclocking-ului. Cu toate că design-ul său subțire nu permite LED-uri, îl poți obține în trei culori: negru, roșu sau albastru.

Suntem în procesul de retestare a acestui kit în comparație cu cel mai bun RAM DDR5 pe care îl avem pentru a vedea dacă acest kit mai subțire poate ține pasul cu modulele mai performante, dar dacă spațiul este restrâns în construcția ta, puține sunt mai bune decât Vengeance LPX.

Specificații

 • Tip: memorie ram DDR4
 • Capacitate: 16 GB de ram (2 x 8 GB)
 • Viteză: 3200MHz

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cea mai bună memorie interna pentru PC/Desktop

RAM, sau memoria cu acces aleatoriu, este un dispozitiv hardware care poate stoca temporar datele din sistemul de operare și aplicațiile aflate în utilizare curentă pentru accesul ușor al procesorului. Este una dintre cele mai importante componente ale calculatorului. RAM-ul poate juca un rol crucial în performanța unui laptop sau calculator.

Cu cât ai mai mult RAM, cu atât este mai bine. O performanță mai bună duce la o experiență mai bună a utilizatorului pe termen lung. Dar există diferite aspecte de luat în considerare înainte de a cumpăra RAM. Acești factori pot fi utilizați de utilizator pentru a-și evalua nevoile și cerințele pentru laptop sau PC.

Factori de luat în considerare înainte de a cumpăra o memorie RAM pentru calculator:

Frecvența

Placa ta de bază va accepta doar anumite frecvențe de RAM, cum ar fi până la DDR3 1600MHz, de exemplu. Dacă alegi o memorie mai rapidă, vei fi forțat să o rulezi la o viteză mai mică sau s-ar putea să nu funcționeze deloc. Dacă alegi o memorie mai lentă, vei limita performanța sistemului tău. Ca regulă generală, o frecvență mai mare înseamnă o performanță mai bună, dar și alți factori, cum ar fi timpii, contează.

Tensiunea

Unele tipuri de RAM pot necesita tensiuni mai mari decât standardul obișnuit. Asigură-te că placa ta de bază poate furniza atât de multă tensiune, dacă este necesar. Creșterile de tensiune sunt, de asemenea, obișnuite în cazul overclocking-ului. Observă că nu este recomandat să folosești mai mult de 1,65V pe RAM și cu procesoare Core i7, sau riști să-ți deteriorezi procesorul.

Timpii

Timpii sau latențele se referă la întârzierea dintre anumite comenzi executate de subsistemul de memorie al calculatorului. Pentru a simplifica, tot ce trebuie să știi este că timpii mai mici sunt mai buni, deoarece reduc latența și cresc lățimea de bandă.

Cantitatea de RAM necesară

Asta depinde într-adevăr de nevoi, deși de obicei recomand cel puțin 2GB pentru orice sistem și 4GB pentru un sistem de înaltă performanță. 4GB până la 6GB sunt necesari pentru un sistem RAM de gaming dacă vrei să rulezi jocuri moderne. Cu cât ai mai mult, cu atât mai bine, mai ales având în vedere prețurile actuale scăzute ale RAM-ului.

În cazul în care construiești un sistem nou, 8GB de RAM a devenit un standard. Cu toate acestea, dacă construiești un sistem pentru gaming, atunci 16GB până la aproximativ 32GB de RAM ar trebui să fie suficiente. Dacă construiești un sistem pentru muncă de producție, atunci aș sugera 32GB sau chiar mai mult, astfel încât programele să poată încărca mai rapid. RAM-ul dual-channel este și el un factor decisiv când vine vorba de cantitatea de RAM necesară.

32 sau 64 de biți

Sistemele de operare pe 32 de biți pot accesa doar până la 4GB de memorie de calculator în total, inclusiv memoria de pe placa ta video și cea din RAM-ul procesorului. Dacă planifici să folosești 4GB de RAM sau mai mult, va trebui să folosești un sistem de operare pe 64 de biți pentru a putea beneficia de toată memoria ta RAM.

Capacitatea de RAM

Sticks-urile de RAM în număr de două sunt preferabile, deoarece este mai ușor pentru placa ta de bază sau controlerul de RAM al CPU-ului să gestioneze doar două sticks-uri. Patru sticks-uri de RAM pot deveni un coșmar în ceea ce privește compatibilitatea și vor limita, de asemenea, frecvența și/sau timpii RAM-ului când vine vorba de overclocking. Capacitatea de RAM este și ea unul dintre factorii cheie în alegerea RAM-ului. Depinde de la ce folosește computerul tău.

În mod obișnuit, 16GB de RAM DDR sunt o alegere pentru calculatorul mainstream în prezent. Pentru buget redus, 8GB de RAM sunt, de asemenea, o opțiune destul de bună. Dacă intenționezi să construiești un computer de bază pentru uz general, cum ar fi navigarea pe web, procesarea de texte și vizionarea de videoclipuri, se recomandă să alegi 4GB de RAM. Dacă construiești un computer de înaltă performanță pentru gaming, deci un RAM de gaming este mai util, editare video și grafică, vei avea nevoie de 16GB sau mai mult de RAM pentru a rula computerul fără probleme.

Garantia

Unii producători oferă o garanție pe viață. Alții îți permit să mărești tensiunea sub garanție. RAM-ul tinde să fie defect când îl reutilizezi după mai mulți ani, așa că este o idee bună să-l cumperi de la un furnizor care permite un proces RAM ușor și fără durere.

RAM pe un singur canal vs. RAM pe două canale:

Un RAM pe un singur canal operează pe un canal de date de 64 de biți, în timp ce RAM-ul pe două canale oferă două canale de date de 64 de biți pentru stocarea datelor. Acest lucru înseamnă că memoria totală de operare pe care o ai cu RAM pe două canale este de 2*64 = 128 de biți. Acest lucru dublează lățimea de bandă, ceea ce accelerează semnificativ sistemul tău.

Tip de memorie RAM

 • RAM DDR. Depășit dincolo de orice posibilitate, foarte puțin probabil să găsești o mașină care să ruleze pe el (sau sticks-uri de RAM care să-l folosească).
 • RAM DDR2. Depășit, dar încă nu complet eliminat. Multe desktop-uri și laptop-uri mai vechi folosesc RAM DDR2, deși RAM-ul pentru laptopuri este un subiect pentru mai târziu.
 • RAM DDR3. Standardul actual, cu frecvențe de peste două ori mai rapide decât RAM DDR2 și capacități mai mari. De asemenea, mai ieftin decât RAM DDR2 la aceleași capacități.
 • RAM DDR4. Cel mai recent standard, deși achiziționarea de mașini cu suport pentru RAM DDR4 poate costa destul de mult. Frecvențele încep de la DDR3 și pot ajunge chiar mai sus, iar datorită standardului mai nou, RAM DDR4 este mai bine prețuit la aceleași frecvențe și capacități decât omologul său DDR3.
 • Prețuri

Prețurile pentru RAM au crescut la nivel global începând de anul trecut. Se prevede că ratele vor crește și mai mult până la sfârșitul anului. Deci, în cazul în care utilizatorul a planificat să adauge mai mult RAM sau pur și simplu să construiască un sistem nou, este probabil să fie înțelept să facă un upgrade acum înainte ca prețurile să crească vertiginos. Cu cât intenționezi să adaugi mai mult RAM, cu atât dispozitivul devine mai scump.

Viteză de RAM

Dacă planifici să joci fără o placa video dedicată, vei obține rate de cadre semnificativ mai bune dacă optezi pentru memorie mai rapidă (suportată). Dar dacă trebuie să cheltuiești mai mulți bani pe componente pentru a susține acea viteză, precum și memorie cu ceasuri mai mari, poate avea mai mult sens să investești într-o placă dedicată care va oferi o performanță de gaming mai bună în ansamblu. Cantitatea de software care obține câștiguri semnificative de pe urma kiturilor de memorie mai rapide și cu timpi mai strânși este de fapt destul de mică. Unele jocuri vor avea beneficii, precum și software-ul de comprimare precum 7-zip, precum și unele aspecte ale software-ului de creare a conținutului.

Câtă memorie RAM ai nevoie?

Cantitatea minimă de RAM necesară pentru PC-uri și laptop-uri în zilele noastre este de 8GB, ceea ce te va ajuta în sarcinile generale, în editarea grafică și de imagine minimă, și chiar în gaming-ul casual pe PC. Cu toate acestea, dacă faci editare foto și video mai intensivă sau vrei să joci cele mai noi jocuri, ai nevoie de cel mai bun RAM pentru gaming – cel puțin 16GB.

Mărirea cantității de RAM în PC-ul sau laptopul tău te va ajuta să eviți întârzierile sau problemele de performanță lentă. Dacă dorești cu adevărat să crești capacitatea de viteză a calculatorului tău, poți lua în considerare un upgrade la 32GB. Cu toate acestea, acest lucru nu este obligatoriu, deoarece 16GB este mai mult decât suficient pentru nevoile tale de RAM pentru laptopurile cu Windows 11 și MacBook-urile. Chromebook-urile, care folosesc sistemul de operare ușor Chrome OS, pot funcționa cu mai puțin RAM, așa că am recomanda un minim de 4GB pentru Chromebook-urile cu buget redus.

Trebuie să iei în considerare și viteza și performanța atunci când alegi cel mai bun RAM. Așa cum am menționat, DDR4 este standardul și rulează la 1,2 V și frecvențe între 800MHz și 3.200MHz, ceea ce înseamnă că oferă până la 50% mai multă lățime de bandă și performanță cu un consum mai scăzut de energie în comparație cu predecesorul său, DDR3. Între timp, DDR5 oferă o performanță și mai bună, dar este mai scump din cauza caracterului său recent.

Cele mai bune memorii RAM pentru laptop

Alegerea celei mai bune memorii RAM pentru laptop este esențială pentru a obține o performanță optimă. Optând pentru o memorie RAM potrivită, poți îmbunătăți semnificativ timpul de răspuns al laptopului tău. Când cauți cele mai bune opțiuni pentru laptop, ar trebui să iei în considerare factori precum capacitatea, frecvența, tipul de RAM (DDR3, DDR4, sau DDR5), și compatibilitatea cu laptopul tău. O memorie RAM de calitate poate face diferența în sarcinile de zi cu zi, gaming sau editare de conținut.

Top memorie RAM DDR3, DDR4 si DDR5

Există mai multe generații de memorie RAM disponibile pe piață, cum ar fi DDR3, DDR4 și DDR5. Alegerea între aceste generații depinde în mare măsură de compatibilitatea cu placa de bază a sistemului tău și de cerințele de performanță. DDR4 oferă o performanță îmbunătățită față de DDR3, în timp ce DDR5 reprezintă ultima generație de memorie cu o performanță și lățime de bandă superioare. Un top al acestor tipuri de memorie RAM poate ajuta utilizatorii să aleagă cea mai potrivită opțiune pentru nevoile lor specifice.

Memorie RAM buna de 4GB, 8GB si 16GB

Memoria RAM este disponibilă într-o gamă variată de capacități, inclusiv 4GB, 8GB și 16GB. Alegerea cantității potrivite de RAM depinde de utilizarea laptopului sau calculatorului. Un laptop cu 4GB de RAM poate fi suficient pentru sarcinile de zi cu zi, precum navigarea pe internet și lucrul la documente. Cu toate acestea, pentru sarcini mai intensive, precum gaming sau editare video, ar putea fi necesară o memorie RAM mai mare, cum ar fi 8GB sau 16GB, pentru a asigura o performanță fără întreruperi.

Cea mai rapidă memorie RAM de pe piață

Când vine vorba de performanță, viteza memoriei RAM joacă un rol crucial. Găsirea celei mai rapide memorii RAM de pe piață poate duce la o experiență de utilizare mai fluidă și mai rapidă. Cu frecvențe tot mai mari disponibile în modelele DDR4 și DDR5, utilizatorii pot obține o memorie RAM de mare viteză care să facă față cerințelor lor specifice. Cea mai rapidă memorie RAM va contribui la îmbunătățirea timpilor de încărcare, la performanța gaming-ului și la timpul de răspuns al sistemului.

Cea mai bună memorie RAM pentru gaming

Gamerii au cerințe speciale pentru memoria RAM a laptopurilor sau calculatoarelor lor. Memoria RAM pentru gaming trebuie să fie rapidă și să ofere o performanță stabilă pentru a susține jocurile actuale și viitoare. Factori precum frecvența, latenta și capacitatea sunt esențiali în alegerea celei mai bune memorii RAM pentru gaming. Modelele cu iluminare RGB pot adăuga și un element estetic la configurația de gaming. O memorie RAM de calitate pentru gaming poate face diferența între o experiență de gaming fluidă și una cu lag.

Cele mai bune memorii RAM pentru editare

Pentru cei implicați în editarea de conținut video, imagini sau grafică, alegerea celei mai bune memorii RAM este crucială. Aceste sarcini necesită o cantitate mai mare de RAM pentru a manipula și procesa fișiere mari. De asemenea, este important ca memoria RAM să aibă o viteză mare pentru a accelera timpul de răspuns al aplicațiilor de editare. Capacitatea de a lucra cu mai multe straturi și efecte în timp real poate face o mare diferență în fluxul de lucru al unui editor. Cea mai bună memorie RAM pentru editare ar trebui să ofere atât capacitatea cât și performanța necesară pentru sarcinile de editare profesională.

Întrebări frecvente despre memoriile RAM

R: Memoria cu acces aleatoriu sau RAM este memoria internă a CPU-ului care este folosită pentru stocarea fișierelor, imaginilor, videoclipurilor, filmelor, documentelor și altor tipuri de date. Este un dispozitiv hardware care poate fi accesat în mod aleatoriu ori de câte ori este necesar și permite recepționarea și citirea datelor aproape instantaneu.

Scopul principal al RAM-ului este de a stoca date cu acces de citire și scriere, ceea ce este crucial pentru funcționarea computerului tău. Este o memorie volatilă a computerului și este folosită de CPU atunci când un computer dorește să stocheze informații care pot fi accesate rapid. RAM-ul nu stochează nicio informație permanent.

RAM-ul este memoria cu acces aleatoriu, în timp ce ROM-ul înseamnă Memoria de citire numai. RAM-ul este o memorie volatilă și este folosită în principal pentru a stoca codurile mașinii și datele de lucru. ROM-ul, pe de altă parte, este o memorie non-volatilă care este folosită pentru a stoca date permanente care nu pot fi editate sau șterse. Dacă dorești să schimbi datele prezente în ROM, trebuie să le transferi în RAM.

RAM statică (SRAM), RAM dinamică (DRAM) și RAM dinamică sincronă (SDRAM) sunt cele trei tipuri principale de memorie cu acces aleatoriu folosite de sistemele tale de calculatoare.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.