Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi. Detalii aici.
Să alegi cea mai buna placa de sunet potrivită pentru sistemul tău poate fi o sarcină descurajantă, deoarece există zeci opțiuni. Pentru a te ajuta, am detaliat unele dintre cele mai bune placi de sunet/amplificatoare pentru PC de pe piață.
Ieșirea audio integrată a plăcilor de bază pentru calculatoare mai noi s-a îmbunătățit mult de-a lungul anilor. Atât de mult, de fapt, încât pentru jucătorul obișnuit, nu prea ai avea nevoie de o placă audio.
Cu toate acestea, dacă ești un audiofil, un jucător de sport dedicat sau doar vrei să îți creezi propriul centru media, atunci cu siguranță există o anumită valoare aici. O placa de sunet dedicată oferă mult mai multă claritate a sunetului, împreună cu alte caracteristici, cum ar fi amplificarea căștilor, înregistrarea fără zgomot și, mai ales, calitate audio fără pierderi de vârf.
Cumpărarea unei placi de sunet este un lucru dificil de făcut din multe motive. Unu, există multe standarde din industrie și atât de multe specificații. În al doilea rând, majoritatea jucătorilor de PC nu sunt prea familiarizați cu terminologia legată de audio. Prin urmare, am pregătit acest ghid pentru noii veniți în industria audio, astfel încât să poți experimenta tot ce este mai bun.
Menționăm că avem și ghiduri create pentru mai multe componente precum hard disk-uri, placi video, sursa pc, UPS și PC gaming.
Produs | Denumire | Calificativ | |
5/5 | |||
4/5 | |||
4.5/5 | |||
4.5/5 | |||
4.5/5 |
Produs | Preț |
---|---|
1. Creative Sound Blaster ZX, PCI-e, 5.1 | Vezi Prețul |
2. ASUS Xonar SE 5.1, PCIe | Vezi Prețul |
3. Creative Sound Blaster AE-7, PCIe | Vezi Prețul |
4. Creative Sound BlasterX G6 | Vezi Prețul |
5. Creative Sound Blaster AE-5 Plus | Vezi Prețul |
Cea mai buna placa de sunet per total
Oferind multe funcții la un preț rezonabil, Sound Blaster Z de la Creative se numără cu ușurință printre cele mai bune plăci de sunet pentru PC pe care le puteți cumpăra. Vine cu un raport semnal-zgomot (SNR) de 116 dB și poate scoate sunet la 24 de biți/192 kHz, permițându-ți să te bucuri de muzică de înaltă rezoluție în toată gloria ei. De asemenea, are suport pentru intrare/ieșire audio flux (ASIO) pentru o latență audio redusă. Procesorul audio dedicat „Sound Core3D” al cardului îmbunătățește calitatea generală a sunetului/vocii fără a afecta CPU-ul principal al computerului.
În ceea ce privește conectivitatea și I/O, Sound Blaster Z are un total de cinci porturi audio placate cu aur de 3,5 mm și două porturi TOSLINK, astfel încât să puteți conecta totul, de la căști la sisteme home theater și să vă bucurați de înaltă calitate. fidelitate audio digital captivant. Placa de sunet PCIe vine, de asemenea, la pachet cu un microfon de formare a fasciculului care suprimă zgomotul exterior și creează o zonă acustică, rezultând astfel o claritate îmbunătățită a vocii.
Specificații:
Cea mai buna placa de sunet ieftină
Nu toată lumea poate (sau vrea) să cheltuiască o avere pe hardware de calcul de top, iar dacă asta îți include, Xonar SE de la ASUS este exact ceea ce ai nevoie. Această placă de sunet pentru PC de buget are un raport semnal-zgomot (SNR) de 116 dB și acceptă redarea audio de înaltă rezoluție (5.1 canale) la până la 24 de biți/192 kHz. Amplificatorul pentru căști integrat de 300 ohmi oferă, de asemenea, un sunet captivant, cu bas bine definit.
Cardul este fabricat folosind tehnologia exclusivă de fabricație „Hyper Grounding”, despre care ASUS susține că reduce distorsiunile/interferențele și asigură o mai bună izolare a semnalului.
Pentru conectivitate și opțiuni I/O, Xonar SE include patru porturi audio de 3,5 mm, un port S/PDIF (cu TOSLINK) și un antet audio frontal. Placa de sunet PCIe este alimentată de un procesor audio Cmedia 6620A și vine cu un suport cu profil redus care îi permite să fie instalat în carcase mai mici fără probleme. Parametrii săi audio pot fi configurați cu ușurință prin intermediul aplicației însoțitoare.
Specificații
Cea mai buna placa de sunet pentru Controller
De asemenea, una dintre cele mai puternice plăci de sunet pentru PC disponibile, Sound Blaster AE-7 de la Creative se mândrește cu un raport semnal-zgomot (SNR) de 127 dB și acceptă redarea audio pe 32 de biți/384 kHz. Are, de asemenea, un amplificator integrat pentru căști de 600 ohmi, care funcționează alături de convertizorul digital-analog (DAC) ESS SABRE 9018 pentru a scoate un sunet surround bogat (5.1 canale pentru difuzoare și 7.1 canale pentru căști).
Cu toate acestea, cea mai bună caracteristică a cardului este unitatea însoțitoare „Modul de control audio”, care îți permite să reglezi nivelul volumului folosind un buton convenabil. De asemenea, are o matrice de microfoane încorporată, două porturi audio de 3,5 mm și două porturi audio de 6,3 mm pentru I/O și conectivitate fără probleme.
Sound Blaster AE-7 are cinci porturi audio de 3,5 mm și un port TOSLINK. Placa de sunet PCIe este alimentată de un procesor audio dedicat „Sound Core3D”. Poți ajusta setările (de exemplu, rezoluția înregistrării, formatul de codare) prin utilitarul software însoțitor.
Specificații
Cea mai buna placa de sunet externa
Chiar dacă placile de sunet interne funcționează excelent, ele sunt limitate la PC-uri datorită interfeței lor de magistrală de expansiune PCIe. Cu toate acestea, aceasta nu este o problemă cu Sound BlasterX G6 de la Creative, deoarece este alimentată prin USB fiind o placa de sunet externa. Aceasta înseamnă că, pe lângă laptopuri și desktop-uri, poți conecta această placa de sunet externa la console de jocuri precum Xbox One, PlayStation 4 și Nintendo Switch. Dispunând de un convertor digital-analogic (DAC) integrat și un raport semnal-zgomot (SNR) de 130 dB, acceptă sunet de înaltă fidelitate pe 32 de biți/384 kHz.
Placa de sunet externa include, de asemenea, un amplificator discret pentru căști de 600 ohmi, care amplifică individual ambele canale audio. Pentru opțiuni de conectivitate și I/O, Sound BlasterX G6 vine cu două porturi audio de 3,5 mm, două porturi optice TOSLINK și un port micro USB. Ai un singur cadran montat lateral pentru a controla cu ușurință sunetul și volumul microfonului de joc. Aplicația însoțitoare poate regla totul, inclusiv efectele Dolby Digital și setările de reducere a zgomotului. Cu siguranță acestea sunt cele mai bune placi de sunet externe de până acum!
Specificații
Cea mai buna placa de sunet pentru gaming
Creative Sound BlasterX AE-5 este cea mai recentă adăugare a Creative la plăcile de sunet orientate spre jocuri și este plin de funcții. În primul rând, deși acest lucru este nesemnificativ în marea schemă a lucrurilor, aceasta este o carte frumoasă. Acest lucru se datorează în mare parte sistemului său de iluminat reactiv Aurora, ceea ce face ca aceasta să fie prima placă de sunet cu un controler RGB încorporat.
RGB necesită un conector de alimentare Molex pentru alimentare, ceea ce este o cerință nefericită de care trebuie să fii conștient înainte de a investi în ea. Cu toate acestea, placa de sunet în sine funcționează bine fără putere suplimentară.
La fel ca Creative Sound Blaster ZxR, această placă de sunet nu oferă nici suport pentru 7.1 canale, ceea ce este încă dezamăgitor, dar nu atât de mult, deoarece este semnificativ mai ieftină.
Placa de sunet dispune de unul dintre cele mai recente DAC-uri Sabre cu redare pe 32 de biți la 384 kHz și un SNR de 122 dB. Mai mult, Sound Blaster a creat o nouă metodologie pentru amplificarea căștilor. Denumită XAMP, amplificarea se face pe ambele canale de căști, suportând căști cu impedanță-gamă de 16-600 Ohmi. Cea mai notabilă caracteristică a plăcii de sunet este includerea Scout 2.0, care ajută foarte mult utilizatorul în timpul jocurilor competitive.
Credem că această placă de sunet pentru computer este o achiziție obligatorie pentru persoanele care doresc să experimenteze cea mai bună experiență în ceea ce privește jocurile competitive, deoarece caracteristicile sale software o fac cea mai bună placă de sunet pentru jocuri, deși nu acceptă sunet surround adevărat pe 7.1 canale.
Specificații
S-ar putea să crezi că este ușor să ieși și să cumperi o placă de sunet – la urma urmei, există o mulțime de placi de sunet și majoritatea susțin că au o calitate audio superbă, precum și o serie de funcții obligatorii, de la samplere complete integrate, până la sintetizatoare wavetable cu polifonie de 64 de note și înregistrare și redare digitale cu convertoare de până la 24 de biți.
Cantitatea de alegere disponibilă este o problemă în sine când vine vorba de placi de sunet. Și mai rău, după ce ai petrecut ore îndelungate dezbătând meritele relative ale modelelor de pe lista scurtă, s-ar putea să descoperi când încerci să cumperi unul că publicitatea este cu șase luni înaintea departamentului de cercetare și dezvoltare și că niciuna nu poate fi avută pentru dragoste si nici bani.
Și unele produse de înaltă tehnologie au un obicei alarmant de a fi lansate înainte ca software-ul să fie aplicat final – nu este necunoscut să aștepți șase luni după livrarea inițială pentru a apărea alte placi de sunet de încredere. Așa că iată-l: ghidul SOS pentru cum să alegi cele mai bune placi de sunet pentru tine, pentru a te ajuta să restrângi opțiunile, să te direcționeze în direcția corectă și să semnalezi posibilele capcane pe parcurs.
O placa de sunet este un dispozitiv integrat sau extern care convertește semnalele electrice în semnale sonore și semnalele audio în semnale electrice. Toată lumea din lume este iubitoare de sunet și muzică bune și plăcute. Este bine să te orientezi și după o placa de baza bună.
O placa de sunet produce un sunet clar de la computer. Este o dezbatere foarte faimoasă în zilele noastre despre Cum să alegi o placa de sunet. În primul rând, înainte de a alege o placa de sunet, ar trebui să cunoaști scopul utilizării acesteia. De exemplu:
Prima întrebare este una majoră, dar nu chiar atât de simplă pe cât cred unii oameni – dacă să cumperi un card stereo sau multicanal. Dacă vrei doar să înregistrezi muzica de uz general cu un buget redus, stereo va fi cu siguranță adecvat, dar ce zici de noua generație de secvențere MIDI + Audio? Cu siguranță ai nevoie de mai mult de două canale de redare pentru a beneficia la maximum de acestea? Ei bine, nu neapărat. Frumusețea unor astfel de aplicații este că permit înregistrarea separată a multor piese audio, dar apoi acestea sunt amestecate în timp real într-o pereche stereo, care poate fi reluată folosind o placă de sunet stereo. Mixarea se realizează intern, așa că atâta timp cât trebuie să înregistrezi o singură sursă mono sau stereo o dată, poți realiza un studio software multitrack folosind doar o placă de sunet stereo de intrare/ieșire.
Deci, de ce atât de multe companii lansează carduri multicanal? Pentru că, deși teoretic este posibil să transferați toate efectele impresionante din exterior de montare în rack în echivalente virtuale sub formă de software, pentru a face acest lucru veți avea nevoie de un computer foarte puternic. Da, există câteva plug-in-uri minunate în timp real disponibile pentru a prelua funcțiile de reverb, pentru a oferi efecte precum ecou și flanging și pentru a oferi procese precum îmbunătățirea, compresia și EQ parametric, dar înlocuirea chiar și a unui mic studio de proiect ar putea consumă mai multă putere computerului decât este accesibil în acest moment.
Prima întrebare nu este chiar atât de simplă pe cât cred unii oameni – dacă să cumperi un card stereo sau multicanal când vinde vorba de placi de sunet externe sau interne.
Ceea ce a nevoie este o modalitate de a folosi orice echipament analog pe care îl ai deja, astfel încât să nu pierzi tratamentele pe care le iubești atât de mult. Răspunsul este să te agăți de pupitrul de mixare, să corelezi intern piesele individuale înregistrate de PC la celelalte ieșiri multicanal ale plăcii de sunet și apoi să le conectezi la canalele de intrare ale mixerului. Apoi poți folosi în continuare orice unități de efect ai deja.
Sequencerul MIDI + Audio îți va oferi în mod normal o modalitate de a înregistra ieșirea stereo finală de la birou înapoi în intrările stereo ale computerului, astfel încât să ajungi cu o pereche stereo suplimentară de piste. Acesta poate fi adăugat la mixajul stereo final cu celelalte piese înregistrate digital din interiorul computerului.
Ai nevoie doar de o singură intrare pentru placa de sunet stereo pentru a face toate acestea, dar este posibil să doriți patru sau opt canale de ieșire. Poți, alternativ, să utilizezi unele dintre ieșirile suplimentare ca trimiteri de efect către un echipament extern, care din nou poate avea căile de întoarcere amestecate în stereo și adăugate mixului computerului (deși poate fi necesar să modifici ușor sincronizarea relativă a acestor piese pentru a compensa orice întârziere digitală).
Există câteva caracteristici esențiale ale unei placi de sunet, pe care ar trebui să le cunoști înainte de a alege o placa de sunet potrivită. După ce ai învățat despre aceste caracteristici, vei găsi un răspuns adecvat pentru cum să alegi o placa de sunet?
Placile de sunet au următoarele caracteristici esențiale
Un tip de conexiune între placa de sunet și un computer depinde de viteza de transfer de date și de compactitate. Următoarele sunt câteva medii de date care sunt utilizate pe diferite placi de sunet.
Intrările și ieșirile sunt caracteristicile esențiale pentru orice dispozitiv tehnologic. Dacă utilizezi o placa de sunet pentru înregistrare, intrarea acesteia ar trebui să fie robustă pentru a înregistra activ. Pe de altă parte, dacă utilizezi o placa de sunet pentru ascultarea muzicii, atunci ar trebui să iei în considerare caracteristicile sale de ieșire.
ASIO, cunoscut și ca Audio Stream Input/Output, este un software de driver care este esențial pentru funcționarea sănătoasă a plăcii de sunet. Driverul ASIO mărește performanța plăcii de sunet ieșind din cale. Mărește rata de transfer de date a plăcii de sunet și reduce întârzierea semnalului. Driverul ASIO este mai important și mai semnificativ atunci când utilizezi placa de sunet în scopuri de înregistrare.
Rata de eșantionare și rata de biți sunt dimensiunile funcționării unei placi de sunet. O frecvență de eșantionare medie sau standard pentru o placă de sunet bună ar trebui să fie de 44,1 kHz. Este bine să ai o frecvență de eșantionare de 96 kHz sau mai mare. Rata de biți a unei placi de sunet variază de la 16 biți la 32 de biți. 16 biți este cel mai mic pentru o placă de sunet, 24 este mediu și 32 este magnific. Rata de eșantionare și rata de biți depind de calitatea DAC și ADC utilizate pe placa de sunet.
Pentru o placa de sunet bună, raportul semnal/zgomot ar trebui să fie de cel puțin 100 dB (decibeli). Rata mai mare este mai bună.
În general, acestea sunt câteva caracteristici esențiale de care ar trebui să ții cont înainte de a cumpăra aceste placi de sunet externe sau interne.
Sunetul este o componentă esențială a unui joc. Vei experimenta un joc plictisitor fără un sunet bun. Va trebui să te asiguri de un sunet de înaltă calitate pentru a te bucura de joc. Pentru cea mai bună experiență de joc, sunt potrivite placile de sunet cu o conexiune PCI sau PCI express. Plăcile de sunet PCIe oferă o rată mare de transfer de date, ceea ce este foarte recomandat pentru jocuri. Poți utiliza PCI și dacă PCI express nu este disponibil sau este scump.
Intrările și ieșirile necesare sunt a doua cea mai importantă caracteristică pentru placile de sunet pentru jocuri. Acordă întotdeauna atenție următoarelor conexiuni esențiale de intrare și ieșire ale unei placi de sunet.
7.1 și 5.1 sunt cele mai populare formate de placi de sunet, care sunt de obicei folosite în jocuri.
O placă de sunet cu o frecvență de eșantionare de 16 biți și 44,1 kHz este suficientă pentru o experiență de sunet confortabilă.
Tehnologia Environmental Audio Extensions (EAX) este cea mai recentă tehnologie care este utilizată în jocurile cu placile de sunet. EAX a produs efecte de mediu asupra sunetului din jocuri. 3D Audio este cel mai proeminent exemplu de EAX.
În prezent, una dintre cele mai bune placi de sunet pentru jocuri este Sound Blaster Z PCIe. Sound Blaster Z dispune de procesor audio Sound Core3D cu 116 dB SNR.
O placă de sunet cu o frecvență de eșantionare de 44,1 kHz și o rată de biți de 16 sau mai mare cu conectorul de intrare/ieșire necesar este cea mai bună pentru a asculta muzică. Bugetul mai mic este cel mai mare obstacol în alegerea celui mai bun sunet pentru ascultarea muzicii, deoarece plăcile de sunet pentru ascultarea muzicii sunt costisitoare. Asus Xonar Essence ST cu 192 kHz PCI și 124 dB SNR, este cea mai bună placă de sunet pentru ascultarea muzicii.
Interfață audio pentru înregistrarea sunetului, mixare și producție muzicală
După cum am discutat mai devreme, driverul ASIO este esențial pentru acele placi de sunet externe sau interne pentru înregistrarea sunetului, mixarea și producerea muzicii. Unele ieșiri specifice sunt necesare pentru acest tip de placă de sunet. Plăcile de sunet conectate cu ajutorul USB sunt foarte potrivite pentru înregistrarea muzicii și mixare. Totuși, dacă îți poți permite un conector FireWire, va fi cel mai bine, deoarece are o rată de transfer semnificativ mai mare.
Pentru ușurința ta, am aranjat o listă cu cele mai bune placi de sunet externe și interne de până acum.
Sperăm că ai fost mulțumit de acest articol, iar acest articol te-a ajutat să găsești răspunsul la întrebarea cum să alegi o placă de sunet bună.
Cea mai bună placă de sunet pentru jocuri video este cea care oferă o calitate superioară a sunetului, cu o gamă largă de frecvențe și o claritate excelentă. Plăcile de sunet cu tehnologie Dolby Atmos și DTS:X sunt foarte apreciate pentru experiența de sunet surround 3D. Printre cele mai populare opțiuni se numără placile de sunet Creative Sound BlasterX AE-9 și ASUS Xonar Essence STX II.
Atunci când alegi o placă de sunet pentru sistemul tău de acasă, este important să cauți o placă cu o gamă largă de frecvențe, o distorsiune redusă și o claritate excelentă. De asemenea, asigură-te că placă este compatibilă cu sistemul tău de operare și cu componentele hardware existente.
DAC-ul (Digital-to-Analog Converter) este unul dintre cele mai importante componente ale unei plăci de sunet, deoarece transformă semnalele digitale în semnale analogice pentru a fi redată de către difuzoare. O placă de sunet cu un DAC de calitate superioară va oferi un sunet mai clar și mai detaliat. Plăcile de sunet cu tehnologie ESS Sabre sau AKM AK4490 sunt cunoscute pentru performanțele lor deosebite în acest domeniu.
Alegerea între o placă de sunet externă sau internă depinde de preferințele personale și de nevoile tale. Dacă ai un laptop sau un PC cu un spațiu limitat, o placă de sunet externă poate fi o opțiune mai bună, deoarece poate fi conectată la un port USB. În cazul în care sunetul tău intern este de calitate slabă, o placă de sunet internă poate fi o alegere mai bună.
Cât de des faci upgrade procesorului depinde de utilizarea ta și de ceea ce ai nevoie de la calculator sau laptop. În general, majoritatea oamenilor nu au nevoie să-și actualizeze procesorul mai mult de o dată la câțiva ani.
Dual core este un procesor care are două procesoare distincte care funcționează simultan în același circuit integrat. Acest tip de procesor poate funcționa la fel de eficient ca un singur procesor, dar poate efectua operațiuni de până la două ori mai repede.
Marcel Popa
Blogger
Marcel Popa este editorul șef al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.
Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.
Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.
Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!
Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.