Top Electronice

Recenzie Apple IPad 10: Părere, preț și review 2022

apple ipad 10

Tabel de Conținut

Noul iPad 10 din 2022 oferă un afișaj mai mare, mai multă putere și o tastatură mai bună, împreună cu o durată mare de viață a bateriei, dar prețul este ridicat și Apple Pencil este incomod.

iPad 10 din 2022 (generația a 10-a) oferă aproape tot ce ți-ai putea dori într-o tabletă modernă, oferind un afișaj mai mare decât iPad-ul de anul trecut, împreună cu un design mai elegant, cip A14 Bionic mai rapid și încărcare USB-C. Magic Keyboard este confortabilă de utilizat și ne place și camera frontală repoziționată. Dar această tabletă costă cu câteva sute de lei mai mult decât iPad-ul din a 9-a generație, iar Apple Pencil din prima generație este prea ciudat când vine vorba de încărcare.

Avantaje:

Dezavantaje:

Acum acesta este un iPad modern. Noul iPad 2022 duce în sfârșit tableta Apple drept model de bază în viitor sau cel puțin pentru prezent. Cadrele mari, butonul de pornire antic și portul Lightning au dispărut, înlocuite cu un afișaj mai mare de 10,9 inchi, care merge aproape de la margine la margine, un buton de pornire cu Touch ID încorporat și încărcare USB-C.

Dar acestea sunt doar câteva dintre modificările aduse noului iPad. Tableta vine cu un design mai subțire și mai ușor, cu margini mai plate (cum ar fi iPad Air și iPad Pro), un cip A14 Bionic mai rapid și un Magic Keyboard Folio opțional destul de confortabil cu trackpadul. Opțiunile de culori îndrăznețe sunt, de asemenea, drăguțe. Adaugă totul și ai una dintre cele mai bune tablete din jur.

Deci ce nu ne place? În primul rând, nu ne place faptul că Apple a rămas cu Apple Pencil de prima generație (care are încă un port Lightning) și, deși apreciem noua poziție peisaj a camerei frontale, camera din spate este puțin copleșitoare. Prețul de pornire de 2500 lei este un atuu important.

Pentru acești bani, mai primești 64 GB de spațiu de stocare care este destul de puțin. Există opțiunea de a face upgrade la un 256 GB mult mai spațios, dar asta vă va costa cu câteva sute de lei în plus pentru fiecare model.

Specificații:

  • Display: 10,9 inchi (2360 x 1640) Liquid Retina
  • Sistem de operare: iPadOS 16 (preinstalat)
  • Procesor: Chipset A14 Bionic
  • Stocare: 64 GB, 256 GB
  • Camera spate: 12MP
  • Cameră frontală: 12 MP cu FOV de 122 de grade
  • Calitate video: Până la 4K
  • Wireless: Wi-Fi 6, opțional 5G

IPad 10 Review: Design

În sfârșit! Asta ne-am spus atunci când am luat pentru prima dată iPad a 10-a generație. Apple a extins display-ul de la 10,2 inchi la 10,9 inchi, iar în acest proces a alungat vechiul buton Acasă.

Rezultatul este un ecran care merge aproape de la margine la margine, deși ramele sunt încă foarte vizibile. Un alt plus este că butonul de pornire al iPad-ului are Touch ID încorporat, așa că trebuie doar să îți sprijini degetul pe butonul pentru a debloca iPad-ul.

Ne-am asigurat că ne înregistreaază degetele arătătoare la ambele mâini, astfel încât să putem debloca cu ușurință dispozitivul atât în ​​modul portret (unde butonul este în dreapta sus), cât și în modul peisaj (sus din partea stângă). Touch ID a funcționat fără probleme de fiecare dată.

Apple condimentează cu siguranță lucrurile prin culorile iPad 2022. Am testat modelul galben, care este destul de îndrăzneț și este o încrucișare între galben și auriu. De asemenea, poți alege roz, albastru și argintiu.

Ecranul de 10,9 inchi de pe iPad 2022 nu te va surprinde, dar este un panou bun pentru preț. Când ne uitam la trailerul pentru filmul Team Building, ne-au plăcut culorile bogate din scenele acestuia. De asemenea, ne-a plăcut să răsfoim imagini în aplicația Fotografii.

La testele noastre de laborator, iPad-ul 2022 a înregistrat o luminozitate maximă de 504 nit, ceea ce se potrivește aproape cu afirmația Apple de 500 de nit. Este bine, dar s-ar putea să întâmpinați dificultăți în a vedea acest panou în lumina directă a soarelui, așa cum am făcut mine. Prin comparație, iPad Pro 2021 a atins un maxim de 1.588 nits, dar aceasta este o tabletă mult mai scumpă.

În ceea ce privește culorile, afișajul iPad-ului a acoperit 101,2% din gama de culori sRGB și 71,7% din spațiul de culoare DCI-P3 mai pretențios. Panoul iPad Air a atins un nivel mai mare de 111,8%, respectiv 79,2%.

Interesant, totuși, culorile iPad-ului a 10-a generație au fost puțin mai precise la testul Delta-E, unde numerele mai mici sunt mai bune. Noul iPad a obținut nota de 0,21 față de 0,29 de la Air.

IPad 10 Review: Magic Keyboard

Magic Keyboard Folio pentru iPad este un accesoriu excelent de cumpărat dacă vrei ca această placă să se dubleze ca un mini laptop. Deși sunt scumpe la 1000 lei, tastele oferă o călătorie bună de 1 mm și feedback rapid.

Am fost surprinși după ce am intrat pe 10fastfingers.com pentru a efectua un test de viteză de tastare. Am făcut o medie de 71 de cuvinte pe minut cu o precizie de 96%, ceea ce este la fel de rapid ca ritmul nostru când folosim MacBook Pro de 14 inchi. Cu toate acestea, unele dintre taste sunt reduse pe acest aspect, având în vedere dimensiunea generală mică a tabletei, inclusiv tastele Return și Delete.

Un alt plus este că există un rând de funcții cu 14 taste în partea de sus a tastaturii, astfel încât să poți vedea cu ușurință toate aplicațiile deschise simultan, precum și să reglezi luminozitatea și volumul.

Magic Keyboard Folio vine cu un suport ușor de reglat și tastarea este destul de stabilă chiar și cu iPad-ul 2022 în poală, deși a sărit puțin. Ne place cât de ușor se atașează magnetic panoul protector din spate la iPad, dar a alunecat de câteva ori și se simte că ar putea fi mai sigur.

De asemenea, poți elimina tastatura dacă vrei pur și simplu să utilizezi panoul din spate ca suport pentru, de exemplu, vizionarea unui film.

IPad 10 Review: Apple Pencil

Suportul Apple Pencil este cu ușurință cea mai mare frustrare a noastră referitor la noul iPad. Sincer, este o adevărată bataie de cap pentru o companie care se mândrește cu un design inteligent. iPad-ul a 10-a generație nu acceptă cel mai recent Apple Pencil din a doua generație, așa că dacă vrei să poți desena, nota și multe altele pe acest iPad, va trebui să plătești pentru Apple Pencil la aproximativ 500 lei pentru prima generație.

Există câteva probleme majore aici. În primul rând, nu există unde să găzduiască Apple Pencil atunci când nu este utilizat. iPad Air și iPad Pro îți permit să atașezi magnetic Apple Pencil de a doua generație la marginea superioară plată a șasiului lor pentru o depozitare ușoară și ambele încarcă Pencil în timp ce sunt conectate. În plus, capacul detașabil de pe Apple Pencil de prima generație este ușor de pierdut.

Devine și mai rău. Pentru a asocia și încărca Apple Pencil de prima generație, trebuie să utilizezi un adaptor separat USC-C la Apple Pencil. Și asta pentru că Pencil încă folosește un conector Lightning vechi în loc de USB-C. Vestea bună este că Apple va include acest mini dongle dacă cumperi Apple Pencil de prima generație. Vestea proastă este că această soluție incomodă este deloc necesară.

Ar fi fost mult mai ușor dacă Apple ar fi adăugat pur și simplu suport Apple Pencil pentru a doua generație la iPad 2022.

Cel puțin Apple Pencil funcționează bine. Unul din colegii noștri a folosit Creionul pentru a desena cu ușurință o ilustrație de flori ornamentate și ne place că putem scrie în orice câmp de text, iar iPad-ul ne va transcrie instantaneu mâzgălile în text. O mulțime de aplicații terță parte profită de Apple Pencil, inclusiv Pixelmator, GoodNotes și ProCreate. Ne place în special modul în care ProCreate simte sensibilitatea la presiune de la creion pentru linii mai slabe sau mai întunecate.

IPad 10 Review: Performanțe și 5G

Nicio surpriză aici. Cipul A14 Bionic care alimentează iPad-ul 10 este destul de rapid – și trebuie să se țină cont că acesta este același procesor din interiorul iPhone 12. Când ne-am jucat Genshin Impact, animațiile au fost fluide, iar iPad-ul a rezistat bine când am încercat.

Pe Geekbench 5, care măsoară performanța generală, iPad 2022 a obținut 1.580 pe single-core și 4.400 pe multi-core, ceea ce reprezintă o îmbunătățire semnificativă față de 1.384 și 3.387 de iPad din a 9-a generație. Cu toate acestea, iPad Air cu cip M1 a obținut un scor mult mai mare de 1.707/7.151.

În ceea ce privește grafica, iPad-ul 2022 a obținut 8.579 și 51,4 cadre pe secundă la testul 3DMark Wild Life. Compară asta cu 8.000 și 47,9 fps pentru iPad-ul din a 9-a generație. Deci, ai o ușoară denivelare grafică aici. iPad Air, nu este surprinzător, a câștigat 17.966 și 107 fps.

În mod ciudat, noul iPad a terminat testul nostru de transcodare video în Adobe Premiere Rush puțin mai lent decât iPad-ul a 9-a generație, luând 29 de secunde față de 27 de secunde, deși ambele ori sunt rapide. iPad Air a avut nevoie de doar 22 de secunde.

Unitatea noastră de evaluare a venit cu o conexiune celulară 5G pentru Verizon, așa că am încercat-o în aplicația Ookla Speedtest. Lângă sediul nostru, am văzut doar descărcări de 38 Mbps și încărcări de 4,09 Mbps, dar descărcările au depășit 100 Mbps în centrul orașului. Performanța 5G depinde într-adevăr de locația ta și de puterea semnalului.

Este de remarcat faptul că portul USB-C al noului iPad oferă doar viteze de transfer de date USB 2.0. Diferite puncte de vânzare au descoperit că atinge maximul de aproximativ 480 Mbps, care este același tip de viteză oferit de Lightning.

IPad 10 Review: Camera foto

iPad 10 are o cameră din spate mai clară, trecând de la 8MP pe modelul anterior la 12MP pe noua tabletă. Iar camera frontală de 12 MP primește o schimbare binevenită de la marginea de sus la marginea lungă, ceea ce face apeluri video mai naturale în modul peisaj, mai ales când iPad-ul este andocat în Magic Keyboard Folio.

Camera principală din spate de 12 MP este o geantă mixtă. În aer liber, iPad-ul 2022 a surprins o imagine strălucitoare și detaliată a acestei flori. Poți distinge mici picături de apă pe petale, iar iPad-ul estompează cu talent frunzele din jur.

În interior, iPad-ul 2022 se descurcă bine când există o cantitate decentă de lumină ambientală, dar am observat o oarecare granulare în această fotografie a cizmei unei vrăjitoare pe mantaua unui șemineu. Poate că nu este o comparație corectă, dar iPhone 14 Pro Max produce o fotografie mai luminoasă, cu mult mai puțin zgomot.

Poți uita de modul Noapte pe iPad 2022, deoarece nu există unul. Aceasta este o dezamăgire. Și nu există nici un blitz, deși iPad Air a 5-a generație nu are aceste funcții.

IPad 10 Review: Baterie și mod de încărcare

iPad-ul 2022 ar trebui să reziste cea mai mare parte a zilei cu o încărcare, așa că probabil că poți lăsa în urmă încărcătorul de 20 W inclus. La testul bateriei Top Electronice, care implică navigarea continuă pe internet la 150 nits de luminozitate a ecranului, iPad-ul a 10-a generație a durat excelent 10 ore și 57 de minute prin Wi-Fi.

iPad-ul 2021 a durat mai mult 11:59, dar suntem încă în proces de testare, iar iPad-ul 2022 poate reduce decalajul cu rulări ulterioare odată ce facem media rezultatelor. iPad Air a durat mai puțin 10:09.

Ne bucurăm că iPad 2022 oferă încărcare prin USB, deoarece a avut ca rezultat timpi de reîncărcare mai rapidi în testele noastre față de modelul anterior. Noul iPad a ajuns la 26% în 30 de minute, comparativ cu 19% pentru iPad-ul din a 9-a generație echipat cu Lightning.

IPad 10 Review: Sistem de operare

Noul iPad 10 nu acceptă funcția Stage Manager, care ușurează operarea multifuncțională punând aplicația utilizată recent în partea stângă a ecranului.

Dar există și alte caracteristici notabile iPadOS 16 de care vei putea profita. De exemplu, în Mesaje poți edita un mesaj după ce îl trimiți sau poți anula trimiterea mesajului. Și, totodată, poți copia, traduce sau bloca text direct dintr-un cadru video.

Funcția noastră preferată iPadOS 16 pe care am folosit-o pe noul iPad este capacitatea de a ridica un subiect din fundal într-o imagine (similar cu iOS 16). Doar apeli și menții apăsat pe subiectul dintr-o fotografie și îl poți glisa și plasa în altă parte, ca într-un mesaj în curs.

Alte îmbunătățiri ale iPadOS 16 includ aplicații care sunt mai bine optimizate pentru ecranul iPad mai mare. Vei vedea lucruri precum bare de instrumente personalizabile, capacitatea de a vizualiza dimensiunea dosarului în Fișiere și o experiență de anulare și refacere mai consistentă, împreună cu găsirea și înlocuirea în aplicații.

IPad 10 Review: Concluzie

iPad 10 este o tabletă care arată și se simte nouă, iar aceasta este o schimbare binevenită în ultimele câteva iterații. Apreciem designul mai elegant și afișajul mai mare, deși unora le poate lipsi mufa pentru căști de la iPad-ul din a 9-a generație. Îmi place, de asemenea, butonul de pornire activat pentru Touch ID, camera frontală repoziționată și încărcarea USB-C, precum și cipul A14 Bionic îmbunătățit și conectivitatea 5G.

Cu toate acestea, 2500 lei  reprezintă o mulțime de bani de cheltuit pe această tabletă. Problema cea mare este cu situația Apple Pencil; este mult prea incomod să încarci acest lucru și nu există unde să depozitezi stiloul atunci când nu este utilizat.

Credem că iPad-ul 2022 merită să fie plătit față de modelul de anul trecut? În mare parte, deoarece aceasta este o tabletă mai pregătită pentru viitor. În general, iPad a 10-a generație este una dintre cele mai bune tablete, dar nu putem spune fără echivoc că este cea mai bună tabletă pentru majoritatea oamenilor din cauza prețului mai mare și a gafei Apple Pencil.

Vezi și recenzia pentru IPad Air 5

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.