Top Electronice

Căștile nu funcționează? 22 de metode de a le repara

castile nu functioneaza

Tabel de conținut

Căștile vin într-o varietate de stiluri, de la căștile tradiționale cu cablu, până la cele scumpe și sofisticate de tip wireless bluetooth. Caracteristicile variază de la funcționalitatea de bază până la anularea avansată a zgomotului și integrarea asistentului digital. Totuși poate ai întâmpinat situația în care căștile nu funcționează cum trebuie sau deloc.

Indiferent de ce căști deții, este des întâlnită situația în care căștile să nu mai funcționeze. Există multe metode diferite și ușoare pentru a-ți repara căștile și pentru a fi din nou funcționale.

Dacă ești în căutarea unor căști noi îți recomandăm ghidul nostru de cumpărare de aici.

Cauza problemei căștilor

Problemele tehnice ale căștilor variază în funcție de tipul de model. Câteodată, un cablu deteriorat sau problemele de conectivitate Bluetooth este motivul pentru care căștile tale nu mai funcționează.

Totuși, sunt multe motive banale care fac să nu mai funcționeze cum trebuie căștile tale.

Află din ghidul nostru cum se curăță o pereche de căști în mod corect.

Căștile nu funcționează? Soluții pentru a le repara

Sunt multe probleme tehnice care pot fi întâlnite la căștile tale, iar soluțiile sunt în funcție de situație. Pentru a afla de ce căștile nu funcționează, identifică problemele din lista de mai jos.

 1. Pornește căștile

Multe căști dispun de o baterie încorporată care nu va funcționa dacă nu o conectezi la o mufă pentru căști audio. Butonul de pornire a căștilor este de obicei pe una din părțile exterioare.

 1. Pornește și oprește căștile

Metoda clasică care funcționează la orice problemă a unui calculator, ar putea funcționa și pentru căștile tale. Dacă căștile nu funcționează așa cum ar trebui, oprește-le și pornește-le și vezi dacă problema este rezolvată.

 1. Încarcă-le

Unele căști, în special cele cu caracteristici îmbunătățite, cum ar fi anularea zgomotului și luminile LED încorporate, se bazează pe o sursă de alimentare externă sau pe o baterie. Dacă nu ți-ai folosit căștile de ceva vreme, este posibil ca bateria să fie problema și s-ar putea să fie necesar să o încarci.

 1. Verifică alimentarea USB

Unele căști se contectează cu USB la unele dispozitive. Totuși, dacă conexiunea USB este necesară pentru a putea porni căștile, performanța acestora ar putea avea de suferit atunci când sunt conectat la un laptop deconectat sau la un dispozitiv cu putere redusă

 1. Verifică compatibilitatea USB

Nu toate dispozitive suportă căștile USB. Majoritatea calculatoarelor ar trebui să poată realiza aceasta funcție, dar unele console de jocuri, precum Xbox One, nu acceătă căști USB.

Dacă un dispozitiv nu acceptă căștile USB, nu sunt prea multe opțiuni. O soluție ar fi să folosești căști Bluetooth.

 1. Pornește Bluetooth-ul căștilor

Dacă folosești căști wireless, este necesar să pornești bluetooth-ul pentru a conecta căștile la alte dispozitive.

 1. Dă volumul mai tare

Dacă nu auzi nimic la căști, este posibil să trebuiască să dai volumul mai tare sau să verific ca problema să nu fie din cauza ca ai căștile puse pe modul mute.

 1. Asociază căștile Bluetooth cu dispozitivul

Căștile noi nu transmit audio către dispozitivile noi nouțe. Mai întâi trebuie să conectezi căștile cu telefonul, PC-ul sau orice altă sursă. Instrucțiunile de conectare diferă la orice brand. Găsește setările specifice din manualul de utilizare a producătorului.

 1. Reconectează căștile la telefon sau calculator

Deconectează căștile și conectează-le din nou la telefonul sau calculatorul tău. Câteodată poți întâmpina probleme de conectivitate

 1. Deconectează dispozitivele pe care nu le folosesști de la căști

O metodă de a preveni conflictele între dispozitive este de a deconecta tot restul dispozitivelor pe care nu le mai folosești. De obicei, poți face acest lucru în aplicația asociată pentru căști.

 1. Verifică ieșirea audio

Chiar dacă te-ai conectat cu succes la căști, dispozitivul tău ar putea să trasnmită suntetul în altă parte, cum ar fi: televizor sau laptop. Numele ieșirii audio active este afișat de obicei în aplicația care produce sunetul.

 1. Îndepărtează conexiunea prin cablu

O conexiune prin cablu poate interfera conexiuna Bluetooth. Dacă îți încarci căștile folosind calculatorul sau laptopul, s-ar putea să blocheze redarea audio fără fir de pe telefonul sau tableta ta.

 1. Verifică dacă există deteriorări prin îndoirea cablului

O problemă comună a căștilor este cablul adio deteriorat. Pentru a verifica dacă cablul este stricat, puneți căștile, redă sunetul dintr-o sursă și îndoaie ușor cablul la intervale de 2 centimetri de la un capăt la altul.

Dacă auzi pentru un scurt timp muzica la un nivel de volum diferit sau întrerupt, atunci cablul a fost deteriorat în acel loc și ar trebui înlocuit.

 1. Folosește o aplicație diferită

Dacă asculți muzică de pe o anumită aplicație și nu poți auzi sunetul, se poate ca aplicația respectivă să fie problema. S-ar putea dacă închizi și deschizi aplicația să rezolve situația.

 1. Verifică mufa jack

Mufa jack a laptopului, tabletei sau a telefonului tău poate fi stricată. Pentru a verifica dacă asta e problema ta, încearcă câteva trucuri precum curățarea mufei jack sau să folosești alte căști.

 1. Verifică căștile pe alt dispozitiv

Dacă ai posibilitatea, încearcă să folosești căștile cu un dispozitiv dierit pentru muzică și vezi dacă funcționează.

 1. Încearcă alte căști pe același dispozitiv și aceeași aplicație

Similar cu sfaturile de mai sus, acest lucru poate indica cu exactitate unde este problema. Dacă întâmpini aceeași problemă, problema poate fi cu aplicația sau dispozitivul la care ești conectat și nu cu căștile

 1. Actualizează sistemul căștilor

Multe căști moderne necesită actualizarea software-ului pentru a repara unele erori și pentru a funcționa corect. Poți descărca și instala aceste actualizări wireless folosind aplicația oficială a căștilor pe telefon. Multe brand-uri oferă fișiere actualizate pe site-urile lor oficiale și pe care le poți descărca și transfera prin cablu.

 1. Actualizează sistemul de operare pentru calculator sau dispozitive

Instaleazarea ultimul sistem de operare pentru dispozitive poate îmbunătăți compatibilitatea cu o gamă variată de accesorii, inclusiv pentru căști.

 1. Restartează calculatorul, smartphone-ul sau tableta

Un restart poate rezolva sursa problemei, inclusib cele asociate cu defetele căștilor

 1. Dezactivează Bluetooth-ul și dispozitivele nefolosite

Dacă ești conectat cu Bluetooth-ul la mai multe dispozitive, căștile tale s-ar putea să fie conectate la unul dintre aceste dispozitive în locul a aceluia pe care dorești să-l utilizezi tu. Pentru a remedia acest lucru, oprește Bluetooth-ul pe toate celălalte dispozitive până când căștile tale s-au conectat la dispozitivul pe care dorești să-l utilizezi.

 1. Verifică actualizările driverului

Actualizarea driverelor este un pas foarte bun pentru a rezolva problemele de funcționare atunci când dispozitivele tale nu funcționează cum trebuie.

Citește și care sunt beneficiile căștilor.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.