Top Electronice

Ghidul tău pentru a trece de la fumat la vaping: Cum să te lași de fumat?

cum să te lași de fumat

Tabel de conținut

Vrei să te lași de fumat? Mulți oameni ar dori să se lase de fumat, dar au descoperit că poate fi mai ușor de spus decât de făcut. Majoritatea fumătorilor au încercat să renunțe la acest obicei în trecut și au eșuat, poate de multe ori, înainte de a renunța cu succes.

Țigările electronice pot ajuta la ușurarea tranziției dacă dorești să renunți la produsele din tutun, dar să te bucuri în continuare de rutină sau dacă dorești să te îndepărtezi de fum și gudron fără a renunța la nicotină.

Desigur, nu există nicio garanție că a începe să vapezi va însemna că în sfârșit vei renunța definitiv la fumat, dar mulți oameni care vapează îți vor spune că i-a ajutat și, cu puține cunoștințe și câteva sfaturi, s-ar putea să te poată ajuta, de asemenea.

Dacă ești în căutarea unei țigări electronice, echipa noastră îți recomandă cea mai bună țigară electronică pentru tine.

Trecerea de la țigări la țigări electronice. Cum să te lași de fumat

Dezbaterea cu privire la faptul dacă țigările electronice te pot ajuta să renunți la fumat continuă. Cu toate acestea, există tot mai multe dovezi că vaping-ul poate avea succes în a atrage oamenii departe de țigările din tutun.

Oamenii care înlocuiesc țigările cu o alternativă, cum ar fi țigările electronice, pot avea mai mult succes în a renunța decât cei care nu o fac. Experiența de vaping este foarte asemănătoare cu cea a fumatului tradițional, ceea ce face mai ușor să renunțe chiar și la un obicei de lungă durată pentru mulți oameni.

Dacă ești nou în vaping, vei descoperi că schimbarea nu este lipsită de provocări. Vei alege un produs nou și un echipament necunoscut, iar actul de a vapa în sine este ușor diferit de fumat, dar aceste provocări sunt ușor de depășit. În cel mai scurt timp, vei vaporiza ca un profesionist – și, cel mai bine, vei lăsa în urmă un obicei care este indiscutabil dăunător sănătății tale.

Alegerea vaporizatorului potrivit

Jumătate din luptă atunci când vine vorba de vaping pentru un începător este să găsească țigara potrivită. Iată câteva indicații.

Cumpără o țigară electronică de calitate. Există atât de multe țigări electronice pe piață încât poate fi puțin copleșitor să încerci să le restrângi la cea potrivită pentru tine. Unele dintre aceste produse sunt mai bune pentru vaporii noi, cum ar fi țigările electronice de unică folosință sau kit-urile de pornire pentru vape pod.

Evită să faci alegerea numai pe baza prețului – o țigară electronică foarte ieftină sau de calitate scăzută nu îți va oferi succesul satisfăcător de care ai nevoie pentru a renunța la obiceiul de fumat.

Nu alege un mod de vape complicat. Dacă vrei să integrezi cu succes vaporizarea în viața ta, probabil că cel mai bine este să te ții de elementele de bază la început. Produsele mai simple, cum ar fi cigalike-urile și sistemele de pod, te pot ajuta să te simți confortabil cu vapoarea mai întâi, înainte de a trece la mod-uri mai avansate (sau poate chiar să te oprești).

Unele modificări pot deveni destul de complicate – și frustrante pentru cineva care nu este familiarizat cu modul în care funcționează și cu toate accesoriile și întreținerea implicate.

Încearcă diferite tipuri de e-lichid. Există literalmente sute de arome de suc electronic acolo. Continuă și încercă câteva dintre ele. Alege o gamă variată de arome și concentreații de nicotină, atât pentru a găsi variantele preferate, cât și pentru a avea o varietate la îndemână.

Ia în considerare tipurile de arome de care te vei bucura cel mai probabil, indiferent dacă alegi, în general, produse de bază precum tutunul și menta sau ești mai interesat de unele dintre aromele mai sălbatice, cum ar fi Caramel Mocha Latte sau Banana Vanilla Blast.

Vrei să afli care este diferența dintre vapori și fum? Citește aici.

Profită la maxim de noua ta țigară electronică

Odată ce ai ales un dispozitiv bun de vaping pentru începători și ai la îndemână o selecție de e-lichid tentant, este timpul să începi să vapezi. Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să treci de la fumat și să profiți la maxim de noua activitate.

  • Fă trecerea treptat. Pentru mulți oameni, cel mai bun mod de a trece de la fumat la vaping este să o facă încet. De exemplu, ai putea începe prin a înlocui una dintre țigările zilnice cu o sesiune de vaping. După câteva zile (sau când te simți confortabil), înlocuiește altul. Nu trebuie să te simți grăbit, dar împinge-te să faci următorii pași, astfel încât să-ți atingi obiectivul de a renunța complet.
  • Învață să vapezi corect. În momentul când vapezi este puțin diferit decât piparea unei țigari normale. În loc de pufături tari și rapide, încercă o inspirație mai lungă și mai moale. Gândește-te la vaping ca la ceva de savurat – de aceea există atât de multe tipuri diferite de e-sucuri și atât de multe echipamente diferite de explorat. Mulți oameni consideră că vaporatul devine un hobby foarte plăcut, chiar și unul care înlocuiește cu ușurință tutunul.
  • Implică-te cu comunitatea de persoane care vapează. Există oameni la fel ca tine pe tot internetul și chiar și în propriul tău oraș. Site-urile de rețele sociale oferă sute de pagini care oferă o comunitate pentru vapoare. Vorbește cu alți oameni care vapează, pune întrebări, citește experiențele lor și învață tot ce poți. Căuta, de asemenea, evenimente de vaping și întâlniri în zona ta pentru a-ți îmbunătăți cunoștințele și pentru a te întâlni cu oameni cu hobby-uri similare.
  • Evită vapatul în mod constant. Durează doar câteva minute să fumezi o țigară și apoi o stingi. Vaping-ul nu este chiar la fel. O țigară electronică de unică folosință pre-umplută sau un rezervor plin cu suc poate dura ceva timp, permițând vapoarea constantă. Cu toate acestea, cel mai bine este să eviți această tentație. Poți avea o experiență care seamănă mai mult cu fumatul limitându-te la anumite intervale de timp în care vei vaporiza.

Mai presus de toate, ai răbdare. Trecerea de la fumat la vaping este o mare schimbare, iar învățarea cum să vapezi corect nu se va întâmpla peste noapte. Fă-ți timp, încearcă lucruri noi și bucură-te de experiență. Când găsești ceea ce funcționează pentru tine, vei descoperi rapid că vaparea poate fi la fel de satisfăcătoare și plăcută ca și fumatul.

Află din ghidul nostru cum se folosește o țigară electronică în mod corect.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.