Top Electronice

Recenzie MacBook Air M2 2022: Păreri

MacBook Air M2

Tabel de Conținut

MacBook Air M2 este cel mai bun laptop pentru cei care doresc să cheltuiască puțin mai mult pentru un laptop grozav. Oferă performanțe de top, peste 14 ore de autonomie a bateriei și un afișaj luminos și colorat, toate într-un design încântător de portabil.

Avantaje:

Dezavantaje:

MacBook Air M2 se simte cu adevărat demn de numele Air. Da, MacBook Air M1 a fost bun – la urma urmei, a ajutat la introducerea lumii în puterea siliciului Apple. Doar că performanța revoluționară înghesuită în același șasiu vechi nu a părut (sau arăta) ca un salt înainte.

Noul MacBook Air este o incredibil, și asta pentru că Apple a asociat un cip M2 și mai rapid cu un design semnificativ mai subțire și mai ușor. Purtând în jur acest notebook de 1,2 kg și folosindu-l, acesta este un laptop care ne amintește de emblematicul Air original pe care Steve Jobs l-a scos dintr-un plic de manilă cu mulți ani în urmă.

După cum vei vedea în recenzia noastră completă MacBook Air M2, noul Air are o combinație excelentă de portabilitate, performanță, calitate a afișajului și confort general. Durata de viață a bateriei de peste 14 ore în testele noastre este, de asemenea, foarte impresionantă.

Specificații:

 • Culori: Midnight, Starlight, Space Grey, Silver Midnight, Starlight, Space Grey, Silver
 • Procesor: CPU cu 8 nucle
 • Placă Video: cu 8 nuclee
 • Ecran: 13,6 inchi (2560 x 1664)
 • Memorie: 8GB – 16GB
 • Stocare: 256 GB – 1 TB
 • Porturi: Două Thunderbolt / USB-4, microfon
 • Cameră web: 1080p
 • Încărcare: 30W USB-C 35W
 • Dimensiune: 11,97 x 8,46 x 0,44 inchi
 • Greutate: 1,2 kg

MacBook Air M2 este un pic mai scump decât MacBook Air M1. Configurația de pornire îți oferă un procesor cu 8 nuclee, un GPU cu 10 nuclee, 8 GB de memorie unificată și 512 GB de stocare. Acesta este un laptop premium, dar acelea sunt specificații bune pentru bani.

MacBook Air M2 Recenzie: Design și culori

MacBook Air M2 este atât de subțire încât ar putea fi ușor confundat cu un iPad atunci când este închis (mai ales dacă sigla Apple este orientată spre exterior). Atât de subțire este acest notebook. Măsurând doar 0,44 inci grosime cu capacul deschis, un stilou Bic de zi cu zi arată masiv lângă acest aparat.

În general, Air M2 este cu 20% mai mic decât Air anterior în ceea ce privește volumul, și totuși obții un afișaj mai mare de 13,6 inchi. Sincer, nu suntem fani ai crestăturii din partea de sus a ecranului, care distruge estetica, coborând în partea de jos a barei de meniu, dar nu s-a dovedit prea a distrage atenția în timpul muncii noastre de zi cu zi.

Șasiul din aluminiu de 1,2 kg oferă un echilibru excelent între durabilitate și greutate redusă și apreciem colțurile rotunjite și buzele pronunțate care fac acest laptop ușor de ținut și deschis cu o singură mână.

MacBook Air M2 Recenzie: Porturi

Apple menține lucrurile la minim cu selecția portului MacBook Air M2. Vei găsi două porturi Thunderbolt 4/USB 4 în partea stângă împreună cu un adaptor de alimentare MagSafe.

Această din urmă conexiune facilitează atașarea magnetică a conectorului cablului la sistem și, de asemenea, ajută la prevenirea căderii laptopului în cazul în care cineva trage din greșeală cablul. Sunt foarte recunoscător Apple a adăugat asta înapoi.

Partea dreaptă găzduiește o mufă pentru căști pentru cei care folosesc încă căști cu fir și este plăcut să ai doar în cazul în care căștile wireless sau căștile fără fir rămân fără energie.

MacBook Air M2 Recenzie: Afișajul și sonorul

MacBook Air M2 l-a prins pe MacBook Pro M2 în ceea ce privește calitatea afișajului, iar asta este o mare problemă. Obții un panou luminos și colorat de 13,6 inchi (2560 x 1664 pixeli) pentru vizionarea videoclipurilor, editarea fotografiilor și orice altceva vrei să faci fără compromisuri.

În timp ce ne uitam la trailerul pentru Minions: The Rise of Gru, am fost captivați de nivelul de detaliu din ochii, părul și eșarfa micuțului Gru, în timp ce acesta a explodat pe drum pe o bicicletă cu propulsie cu reacție. În plus, imaginea era suficient de luminoasă încât să ne putem bucura de acțiune din unghiuri largi de vizualizare.

Panoul MacBook Air M2 a impresionat și în testele noastre de laborator. A avut o medie de 489 nits de luminozitate și a atins vârful la 495 nits cu conținut HDR. Este puțin mai bun decât ceea ce a obținut MacBook Pro M2 (474/490 nits) în aceleași teste și mai luminos decât media de 357 nit a Dell XPS 13 OLED.

Lucrurile arătau la fel de bine în ceea ce privește reproducerea culorilor și acuratețea. Ecranul lui Air M2 a înregistrat 107% din gama de culori sRGB și 75,9% din spațiul de culoare DCI-P3 mai pretențios. XPS 13 OLED a crescut cu 117%, respectiv 83%. Cu toate acestea, scorul de precizie al lui Air Delta-E de 0,2 a fost același cu XPS 13.

Sistemul de sunet cu patru difuzoare al MacBook Air M2 este destul de bun, oferind un sunet clar când rulat o piesă pe Spotify. Versurile aveau destul loc pentru a respira, iar ritmul era destul de puternic, dar sunetul nu era la fel de rotunjit ca sistemul de sunet cu șase difuzoare de pe MacBook Pro 14.

MacBook Air M2 Recenzie: Performanțe

Cel mai bun lucru pe care îl putem spune despre MacBook Air M2 este că ne-a gestionat cu ușurință volumul de lucru pentru ofertele Prime Day (care este destul de extrem de intens) cu ușurință. Jongleam cu zeci de file deschise în Google Chrome, sărind între o mulțime de mesaje Slack și editând fotografii în Photoshop, totul în timp ce încărcam fișiere în CMS-ul nostru. Și MacBook Air M2 a reușit totul cu ușurință.

am observat o singură dată când noul Air a arătat întârziere și atunci am avut peste 100 de file deschise în Chrome în mai multe ferestre. Dar, în general, nu am observat o scădere a performanței pentru sarcinile de zi cu zi față de MacBook Pro de 14 inci cu cip M1 Pro, care este un compliment destul de mare.

Pe Geekbench 5.4, care măsoară performanța generală, MacBook Air M2 a atins 1.932 la testul CPU single-core și 8.919 la multi-core. La un test 5.3 ceva mai vechi, MacBook Air M1 a atins 1.736 pe un singur nucleu și 7.575 pe multi-core. Este cu 11% mai rapid la un singur nucleu și cu 17% mai rapid la mutli-core. MacBook Pro M2 a fost la egalitate cu Air M2, ajungând la 1.898 și 8.911.

Air M2 bate cu ușurință cele mai bune laptopuri Windows, învingând notebook-uri precum Asus Zenbook S 13 OLED (7.606) și Lenovo Yoga 9i Gen 7 (7.140). Cu toate acestea, noul Dell XPS 13 Plus cu un Intel Core i7 din a 12-a generație a atins 10.621.

La testul nostru de editare video Handbrake, care implică transcodarea unui clip video 4K, noului MacBook Air M2 a durat 7 minute și 52 de secunde pentru a finaliza sarcina. Air M1 anterior avea nevoie de 9:15, deci este o îmbunătățire destul de mare. Cu toate acestea, MacBook Pro M2, care are răcire activă pentru o performanță mai bună susținută, a luat un minut mai puțin decât noul Air la 6:51.

Dell XPS 13 Plus a durat 8:31, iar Yoga 9i a avut nevoie de peste. Zenbook S 13 OLED a durat mai rapid 8:15, dar a fost tot mai lent decât MacBook Air M2.

În mod interesant, MacBook Air M2 și MacBook Pro M2 au fost egale în testul PugetBench pentru Adobe CC Photoshop. Noul Air a obținut 821 față de 817 al lui Pro. Dar Pro și-a mărit avantajul la testul de editare video Premiere Pro, obținând 552 față de 452 pentru noul Air.

Dell XPS 13 Plus a obținut doar 670 la testul Photoshop și 279 la testul Premiere Pro.

Au existat câteva întrebări dacă noul MacBook Air va avea un SSD lent. La testul Blackmagic Disk Speed, noul SSD de 1TB al modelului nostru a avut o medie de 2.800 MBps pentru citiri și 2.210 pentru scriere. Este mai lent decât SSD de 1 TB de aceeași dimensiune pe MacBook Pro M2 la 2.794 MBps/2.953 MBps, respectiv, pentru citire și scriere.

Interesant este că Dell XPS 13 Plus a înregistrat 4.879 și 3.638 MBps pentru scriere și citire, deci a fost considerabil mai rapid.

Este o dezamăgire, dar nu am simțit niciodată că Air M2 ne încetinește. Cea mai mare plângere a noastră este că noul Air este blocat și acceptă doar un singur monitor extern (până la 6K). Am fi preferat opțiunea de a conecta două monitoare deodată, pe care o oferă multe laptop-uri Windows din această gamă de preț.

MacBook Air M2 Recenzie: Grafică și jocuri

MacBook Air M2 a venit cu un GPU cu 10 nuclee și nu cu procesorul standard cu 8 nuclee, dar putem împărtăși cum a funcționat acest GPU și vom continua după ce vom testa unitatea entry-level.

La Rise of the Tomb Raider, de exemplu, MacBook Air M2 a atins 27 fps (30 fps sau mai bine este ideal) cu rezoluția setată la 1920 x 1200. La 2940 x 1920, aceasta a scăzut la 15,3 fps. MacBook Pro M2 a obținut un scor puțin mai mic de 24,9, respectiv 12,2 fps.

Cele două laptop-uri Apple erau ceva mai îndepărtate când am pornit Sid Meier’s Civilization VI: Gathering Storm. Noul Air a atins 40,3 fps la 1470 x 956, iar Pro M2 a obținut 51 fps la 1440 x 900. Cele două laptop-uri au obținut scoruri aproape identice pe 3DMark Wild Life Extreme.

MacBook Air M2 Recenzie: Bateriea și modul de încărcare

MacBook Air M2 este unul dintre cele mai durabile laptopuri pentru bani. La testul bateriei Top Electronice, care implică navigarea continuă pe internet la 150 nits de luminozitate a ecranului, noul Air a avut o medie de 14 ore și 6 minute. Este puțin în urmă cu Air M1 anterior (14:41), dar aceasta este încă o rezistență superbă.

Spre comparație, XPS 13 OLED a durat doar 8 ore, iar Asus Zenbook S 13 OLED a rezistat 11:02. Surface Laptop 4 a atins ora 10:46. Cu toate acestea, MacBook Pro M2 rămâne campionul laptopului cu o durată obscenă de rulare de 18 ore și 20 de minute.

MacBook Air M2 a venit cu un adaptor de alimentare compact cu port USB-C dublu de 35 W, care este inclus cu configurațiile care au un GPU cu 10 nuclee și 512 GB de stocare. Avantajul acestui adaptor este că poți conecta un alt dispozitiv în același timp, precum un iPhone. Air M2 standard vine cu un adaptor de alimentare USB-C de 30 W, dar poți face upgrade la încărcătorul dublu pentru câțiva lei ăn plus

Dacă vrei să încarci mai rapid, există un adaptor de alimentare USB-C de 67 W, dar nu folosește MagSafe.

MacBook Air M2 Recenzie: Tastatura și Touchpad

Tastatura magică a MacBook Air M2 sa dovedit rapidă și receptivă. Mecanismele cheie sunt destul de rapide, iar călătoria este suficientă, de asemenea, deoarece nu am avut nicio problemă să scriem și să edităm documente în timpul unei curse pe autobus. La testul de tastare 10fastfingers, am atins 69 de cuvinte pe minut cu o precizie de 96%, ceea ce este un interval obișnuit.

Ca de obicei, touchpad-ul mare al lui Air este precis și facilitează efectuarea diferitelor gesturi, de la ciupire la zoom până la afișarea tuturor aplicațiilor deschise. Ne place să aven un buton Touch ID încorporat în tastatură, ceea ce facilitează conectarea, dar am vrea ca Apple să accepte Face ID pentru a face deblocarea sistemului și mai rapidă.

MacBook Air M2 Recenzie: Concluzie

MacBook Air M2 este pur și simplu cel mai bun laptop în funcție de buget pe baza testelor noastre. Obții performanță stelară, un afișaj vibrant și o durată de viață superbă a bateriei, toate într-un design care este încântător de portabil. Da, vine cu un preț ridicat, dar am recomanda cu ușurință acest sistem peste MacBook Air M1 care rămâne în linie datorită performanței și afișajului său mai bun, împreună cu camera web mai clară și încărcarea MagSafe.

Sunt unele lucruri care nu ne plac la Air M2. Ne-am dori să poți conecta mai mult de un monitor extern, iar crestătura din partea de sus a afișajului este puțin ochi. Dar, în general, recomandăm cu căldură MacBook Air M2. Este noul laptop de învins.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.