Cuptor cu microunde

Cel mai bun cuptor cu microunde din 2023: Top 9 cuptoare bune + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun cuptor cu microunde

Fiecare casă are nevoie de cel mai bun cuptor cu microunde pentru a reîncălzi resturile de alimente sau pentru a foșni o masă rapidă. Dar cu atât de multe tipuri de cuptoare diferite de pe piață, poate fi adesea dificil să-l știi care este cel mai bun cuptor cu microunde pentru tine.

Pe lângă performanța sa, trebuie să iei în considerare dimensiunea totală a cuptorului cu microunde, locul unde intenționezi să-l instalezi și setările reale de care vei avea nevoie. În zilele noastre, cuptorul cu microunde poate face mult mai mult decât alimente convenabile. Puteți găsi modele cu funcții la îndemână, cum ar fi setări pentru floricele sau pizza, în timp ce altele au grătare încorporate și funcții de convecție. În funcție de nevoile tale, există un cuptor cu microunde care se potrivește oricărei nevoi și stil de viață.

Mai important, vei dori un cuptor cu microunde care este ușor de utilizat, fără probleme de curățat și, desigur, cu un raport calitate-preț. Pentru a te ajuta să decizi, am selectat unele dintre cele mai bune cuptoare cu microunde pentru a se potrivi fiecărei case, nevoi de gătit și buget chiar acum.

Produs Preț
1. Samsung GE83XVezi Prețul
2. Sharp YC-MS01ESVezi Prețul
3. Electrolux EMZ421MMTIVezi Prețul
4. Whirlpool MWP 3391 SXVezi Prețul
5. Whirlpool W7 MD 440 NBVezi Prețul
6. Bosch CFA634GS1Vezi Prețul
7. Electrolux KMFD264TEXVezi Prețul
8. Samsung MG22M8254AK/E2Vezi Prețul
9. Gorenje BM235CLBVezi Prețul
 
5/5

Cel mai bun cuptor cu microunde per total

Cauți un cuptor cu microunde de încredere, care este echipat cu o funcție de grătar și caracteristici ușor de utilizat? Samsung GE83X ar putea fi opțiunea perfectă pentru tine!

Acest cuptor cu microunde de 23 de litri oferă o putere de gătit de 800 de wați și o funcție de grătar la îndemână pentru un plus de versatilitate. Afișajul digital este ușor de citit, iar funcția de blocare pentru copii asigură liniște sufletească familiilor cu copii mici.

În plus, exteriorul elegant din sticlă neagră al acestui cuptor cu microunde Samsung GE83X adaugă o notă de stil modern oricărei bucătărie.

În general, acest cuptor cu microunde Samsung este o alegere excelentă pentru oricine caută un aparat de gătit eficient și elegant. Categoric acestea sunt cele mai bune cuptoare cu microunde de până acum!

Specificații:

 • Modalitati gatire: Microunde ,Grill
 • Programe predefinite: Dezghetare, Incalzire
 • Capacitate: 23 l
 • Material interior: Email
 • Functii: Timer, Blocare acces copii, Semnal sonor la finalizarea programului, Afisare ceas
 • Putere: 800 W
 • Nivele de putere: 6
 • Consum energie electrica: 1.2 kW

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun cuptor cu microunde ieftin

Cauți un cuptor cu microunde compact și de încredere? Cuptorul cu microunde Sharp 20L ar putea fi exact ceea ce ai nevoie! Cu designul său simplu și elegant, acest cuptor cu microunde este perfect pentru orice bucătărie, mare sau mică.

Acest cuptor cu microunde are o putere de ieșire de 800 W, ceea ce facilitează încălzirea rapidă a alimentelor. Comenzile mecanice sunt ușor de utilizat, iar capacitatea de 20 L este perfectă pentru familii mici sau persoane fizice. Culoarea argintie îi conferă un aspect modern care se va potrivi bine cu orice decor de bucătărie.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre acest cuptor cu microunde este accesibilitatea sa. Este o opțiune prietenoasă cu bugetul, care nu sacrifică calitatea sau performanța. În plus, dimensiunea compactă îl face perfect pentru apartamente sau dormitoare.

Cu toate acestea, merită remarcat faptul că acest cuptor cu microunde nu are nicio caracteristică avansată, cum ar fi un afișaj digital sau setări programabile. Dar, dacă sunteți în căutarea unui cuptor cu microunde simplu și de încredere pentru utilizarea de zi cu zi, cuptorul cu microunde Sharp 20L este o alegere excelentă. Așadar, dacă ești în căutarea unui cuptor cu microunde ieftin, aceste modele sunt cele mai bune cuptoare cu microunde ieftine!

Specificații

 • Modalitati gatire: Microunde
 • Programe predefinite: Dezghetare, Incalzire
 • Capacitate: 20 l
 • Material interior: Otel
 • Functii: Timer, Iluminare interioara
 • Putere: 800 W
 • Trepte de putere: 5

Avantaje:

Dezavantaje:

4.4/5

Cel mai bun cuptor cu microunde în raport calitate/preț

Cuptorul cu microunde Electrolux EMZ421MMTI este un aparat elegant și elegant, care oferă performanțe de gătit puternice și eficiente. Cu o capacitate de 20 de litri și o putere de 800 de wați, este perfect pentru încălzirea rapidă și uniformă a alimentelor. Funcția de grătar adaugă versatilitate opțiunilor de gătit, permițându-ți să pregătești o gamă largă de feluri de mâncare.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestui cuptor cu microunde mic este panoul de control tactil intuitiv, care facilitează selectarea setărilor potrivite pentru nevoile tale de gătit. Afișajul este clar și ușor de citit, iar designul general al aparatului este atât modern, cât și elegant.

Cuptorul cu microunde vine și cu o funcție de blocare pentru copii, care adaugă un strat suplimentar de siguranță și securitate pentru familiile cu copii mici. Interiorul cuptorului este ușor de curățat datorită suprafeței sale netede, iar exteriorul din oțel inoxidabil este atât durabil, cât și atractiv.

În general, acest cuptor cu microunde Electrolux EMZ421MMTI este un cuptor cu microunde fiabil și eficient, care oferă o mulțime de caracteristici și funcții pentru bucătăria modernă. Indiferent dacă reîncălzești resturile, decongelezi alimente congelate sau pregătești o masă rapidă, acest aparat este la înălțimea sarcinii. Așadar, dacă ai nevoie de un cuptor cu microunde eficient și cu un raport calitate/preț excelent, aceste modele sunt cele mai bune cuptoare cu microunde pentru tine!

Specificații

 • Modalitati gatire: Microunde
 • Programe predefinite: Dezghetare, Incalzire
 • Capacitate: 20 de litri
 • Functii: Timer, Iluminare interioara, Semnal sonor la finalizarea programului
 • Putere: 800 W
 • Trepte de putere: 5
 • Tip panoul de comandă: mecanic

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun cuptor cu microunde premium

Cauți un cuptor cu microunde care poate face mai mult decât să reîncălzească alimentele? Încearcă cuptorul cu microunde Whirlpool MWP 3391 SX! Cu o capacitate de 33 de litri și o putere de ieșire de 1000 W, acest cuptor cu microunde este perfect pentru gătit și grătar tot felul de feluri de mancare. Are chiar și o funcție Crisp care folosește o farfurie specială pentru a crea rezultate crocante, la fel ca un cuptor! Designul elegant din oțel inoxidabil va adăuga, de asemenea, o notă de stil modern oricărei bucătărie.

Singurul dezavantaj este că prețul poate fi puțin cam mare pentru unii clienți, dar pentru cei care caută un cuptor cu microunde de înaltă calitate și versatil, Whirlpool MWP 3391 SX merită cu siguranță investiția! Acest cuptor cu microunde Whirlpool nu este un cuptor cu microunde ieftin, dar cu siguranță este cel mai bun cuptor cu microunde premium de până acum!

Specificații

 • Tip de cuptor: uz casnic
 • Modalitati gatire: Microunde, Grill
 • Capacitate: 33 l
 • Functii: Timer, Iluminare interioara, Semnal sonor la finalizarea programului
 • Putere: 1000 W
 • Material: Inox

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun cuptor cu microunde incorporabil per total

Cauți un cuptor cu microunde elegant, puternic și de încredere? Atunci ai nevoie de cuptorul cu microunde Whirlpool W7 MD 440 NB. Acest cuptor cu microunde este perfect pentru oricine are nevoie de o unitate de mare capacitate, cu toate cele mai noi caracteristici.

La 31 de litri, W7 MD 440 NB are suficient spațiu pentru a găti chiar și cele mai mari mese. Sistemul de abur al șaselea simț face să gătești mâncăruri sănătoase și delicioase o ușoară, în timp ce afișajul LCD te asigură că ai întotdeauna control complet asupra procesului tău de gătit.

Indiferent dacă reîncălzești resturi sau pregătești un festin gourmet, W7 MD 440 NB este la înălțime. Cu elementele sale de încălzire puternice și interfața ușor de utilizat, acest cuptor cu microunde este un must-have pentru orice bucătărie modernă.

În general, recomandăm cu căldură Whirlpool W7 MD 440 NB oricui caută un cuptor cu microunde de calitate superioară. Este elegant, puternic și plin de caracteristici care vor face gătitul o bucurie. Ia-l pe al tău astăzi și începe să te bucuri de mese delicioase în cel mai scurt timp!

Specificații

 • Tip de cuptor: uz casnic
 • Modalitati gatire: Microunde, Grill, cu abur
 • Capacitate: 31 l
 • Functii: Blocare acces copii
 • Putere: 1000 W
 • Trepte de puterea cuptorului: 7
 • Putere Grill: 800 W

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun cuptor cu microunde incorporabil premium

Cauți un cuptor cu microunde încorporat de înaltă calitate, cu caracteristici impresionante? Îți recomandăm un cuptorul cu microunde profesional Bosch CFA634GS1! Cu un design elegant negru și argintiu, acest cuptor cu microunde va completa cu siguranță orice bucătărie modernă. Capacitatea sa de 36 de litri și 5 niveluri de putere oferă mult spațiu și versatilitate pentru toate nevoile tale de gătit.

Comenzile tactile intuitive îl fac ușor de utilizat, iar afișajul LED este ușor de citit. În plus, programele automate ale cuptorului elimină presupunerile din gătit, făcându-l perfect pentru bucătarii ocupați acasă. Singurul dezavantaj poate fi prețul relativ ridicat, dar pentru cei care prețuiesc calitatea și performanța, cu siguranță merită investiția.

Specificații

 • Tip: Cuptor cu microunde profesional
 • Modalitati gatire: Dezghetare, Incalzire
 • Capacitate: 36 l
 • Functii: Timer, Afisare ceas
 • Puterea Cuptorului: 900 W
 • Trepte de putere: 5

Avantaje:

Dezavantaje:

4.4/5

Cel mai bun cuptor cu microunde incorporabil în raport calitate/preț

Cauți un cuptor cu microunde încorporat elegant și eficient? Acest cuptor cu microunde Electrolux KMFD264TEX este ceea ce ai nevoie! Acest cuptor cu microunde de 26 L oferă o putere de 900 W și include funcții convenabile precum grătar, temporizator și blocare pentru copii. Afișajul digital și alerta sonoră facilitează utilizarea și monitorizarea progresului tău de gătit. În plus, finisajul din oțel inoxidabil negru anti-amprentă asigură că cuptorul cu microunde arată întotdeauna curat și lustruit. Îmbunătățește-ți bucătăria cu Electrolux KMFD264TEX! Așadar, recomandăm cu încredere acest cuptor cu microunde bun.

Specificații

 • Modalitati gatire: Microunde, grill
 • Capacitate: 26 l
 • Functii: Iluminare interioara, Blocare acces copii, Semnal sonor la finalizarea programului, Afisare ceas
 • Puterea Cuptorului: 900 W
 • Trepte de putere: 5

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun cuptor cu microunde incorporabil ieftin

Cuptorul cu microunde Samsung este un aparat versatil și convenabil pentru orice bucătărie. Cu un interior spațios de 22 de litri și o putere de 850 de wați, este perfect pentru reîncălzirea resturilor, gătirea meselor rapide și decongelarea alimentelor congelate. Funcția grătar adaugă un plus de versatilitate acestei mașini deja impresionante.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestui cuptor cu microunde mic este modul eco, care ajută la reducerea consumului de energie și economisește bani la factura de energie electrică. În plus, interiorul ceramic este ușor de curățat și ajută la rezistența la zgârieturi și decolorare în timp.

O altă caracteristică excelentă este funcția de dezghețare rapidă, care îți permite să dezgheți alimentele rapid și uniform, fără a sacrifica gustul sau textura. Și având capacitatea de a menține mâncarea caldă după gătit, acest cuptor cu microunde este excelent pentru a găzdui petreceri de cină sau pentru a menține mâncarea caldă pentru membrii familiei care vin târziu acasă.

Singurul dezavantaj al acestui cuptor cu microunde este că poate dura ceva timp pentru a te obișnui cu diferitele funcții și setări. Dar, în general, cuptorul cu microunde Samsung este o investiție excelentă pentru oricine își dorește un aparat fiabil și versatil pentru bucătărie. Recomandăm cu încredere acest cuptor cu microunde bun.

Specificații

 • Modalitati gatire: Microunde și grill
 • Programe predefinite: Dezghetare, Incalzire
 • Capacitate: 22 l
 • Functii: Timer, Blocare acces copii, Elimina mirosurile neplacute, Semnal sonor la finalizarea programului, Mentinere la cald, Afisare ceas, Mod Eco, Auto cook
 • Puterea Cuptorului: 850 W
 • Trepte de putere: 6 trepte de putere
 • Material interior: ceramic

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun cuptor cu microunde incorporabil pentru design

Cauți un cuptor cu microunde încorporat elegant și modern, eficient și ușor de utilizat? Cuptorul cu microunde Gorenje BM235CLB oferă un design impecabil și este ceea ce ai putea să cauți. Cu capacitatea sa de 23 de litri și puterea de 800 de wați, acest cuptor cu microunde este perfect pentru a găti și a încălzi rapid și eficient mesele.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale BM235CLB este funcția de grătar, care îți permite să gătești mâncarea cu rezultate crocante și aurii. Cuptorul cu microunde are, de asemenea, o funcție de dezghețare pentru decongelarea rapidă a alimentelor congelate și mai multe niveluri de putere pentru a îți personaliza experiența de gătit.

În plus, designul negru elegant al BM235CLB va adăuga cu siguranță o notă de eleganță oricărei bucătării moderne, iar interfața sa ușor de utilizat îl face ușor de navigat și utilizat. În general, dacă ești în căutarea unui cuptor cu microunde încorporat fiabil și elegant, Gorenje BM235CLB este o alegere excelentă.

Specificații

 • Modalitati gatire cuptor: Microunde, grill
 • Capacitate: 23 l
 • Puterea Cuptorului: 800 W
 • Putere grill: 1100 W
 • Tip panoul de comandă: mecanic

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cel mai bun cuptor cu microunde pentru tine

Cuptoarele cu microunde sunt o mană divină pentru pregătirea rapidă a alimentelor după o zi lungă. Dar dacă ai crezut că sunt doar pentru reîncălzirea resturilor și pentru încălzirea unei mese gata, gândește-te din nou.

Cuptoarele simple cu microunde acoperă sarcinile de bază de încălzire și dezghețare. Apoi sunt modele combinate; unele au doar un grătar integrat, dar altele au și un mod de convecție care ar putea înlocui un cuptor tradițional.

Sunt multe de luat în considerare înainte de a cumpăra un cuptor cu microunde, dar suntem aici pentru a te ajuta. Vei găsi o mulțime de sfaturi în acest ghid, plus cuptorul cu microunde care a depășit testele scrupuloase ale noastre. Iată cum alegi cele mai bune cuptoare cu microunde incorporabile sau standard pentru tine.

Ce tip de cuptor cu microunde am nevoie?

Există trei tipuri principale de cuptoare cu microunde: blat, peste gamă și încorporat. Cuptoarele cu microunde de blat sunt cele mai comune și, în general, cele mai accesibile. Oamenilor le plac pentru că nu necesită nicio instalare suplimentară – pur și simplu despachetați cutia și conectează noul tău aparat. Un alt mare beneficiu: dacă trebuie să te muți, ei se mută cu tine.

Pe de altă parte, modelele încorporate și over-the-range costă mai mult, de obicei au nevoie de un instalator profesionist și sunt mai probabil să rămână cu casa ta, chiar și atunci când o părăsești. Dar au și beneficii unice. Modelele de peste gamă atrag fumul și mirosurile de pe plită și le filtrează înainte de a-l epuiza înapoi în cameră sau în aer liber. Modelele încorporate eliberează spațiu pe tejghea și fac bucătăria ta să arate mai high-end. Dacă ești setat pe un model de blat, dar ca aspectul încorporat, ea sugerează să cauți kituri de ornamente care să facă ca majoritatea cuptorului cu microunde să pară încorporate în dulapurile tale.

Ce dimensiune de cuptor cu microunde am nevoie?

Odată ce ai stabilit tipul de cuptor cu microunde care are sens pentru situația ta, întreabă-te la cât spațiu în bucătărie ești dispus să renunți. Dacă zona de tejghea este limitată, poate vrei să economisești spațiu alegând un model mai mic.

Capacitatea internă a cuptorului cu microunde de blat poate varia de la 0,5 metri cubi (suficient de mare pentru a se potrivi cu majoritatea farfurii de 10 inci, dar nu mult altceva) până la puțin peste 2 metri cubi (ar trebui să găzduiască vase mai mari).

Dimensiunea cea mai comună este în intervalul 1-2 picioare cubi. Dimensiunile exterioare variază și ele, așa că măsoară întotdeauna spațiul locației dorite (lățime, adâncime și înălțime!) pentru a te asigura că poate găzdui dimensiunile enumerate pe cutie. În timp ce măsoară, verifică din nou dacă există o priză în apropiere. Experții noștri în organizare adoră să ascundă cablurile în spatele aparatului.

Ce putere la microunde am nevoie?

Când vine vorba de cuptor cu microunde, puterea este egală cu puterea. Un cuptor cu microunde de 1.000 de wați va găti rapid și eficient, așa că este o bază excelentă. Cuptoarele cu microunde cu 700 de wați sau mai puțin sunt mai lente și este posibil să nu gătească uniform. În general, cu cât puterea este mai mare, cu atât timpul de gătire este mai rapid. Reține că cuptoarele cu microunde cu puteri mai mari vin adesea cu etichete de preț mai mari, așa că este ceva de reținut dacă încerci să respecți un buget.

Ești îngrijorat de modul în care o modificare a puterii îți va afecta gătitul? Cu noul tău cuptor cu microunde, fă ceva pe care l-ai făcut întotdeauna în modelul tău mai vechi și notează diferența de cât timp durează. Nu-ți pierde speranța dacă nu este exact la fel cu ceea ce te-ai obișnuit. Fie că fierbi apă, topești ciocolată sau faci floricele de porumb, profită de butonul „adăugați 30 de secunde” sau „minut rapid” pentru a testa starea de gătit.

Ce tip de cuptor cu microunde este cel mai bun?

Cuptoare cu microunde solo

Cuptoarele cu microunde solo sunt cele mai bune pentru sarcini simple, dar reține: prețul ridicat și puterea mare nu înseamnă neapărat calitate înaltă.

Solourile tind să fie ieftine, compacte, ușor de utilizat și mai puțin voluminoase decât modelele combinate, economisind spațiu în bucătărie.

În dezavantaj, acestea au, în general, o capacitate mai mică și o funcționalitate limitată. Cele mai multe solo-uri moderne oferă o gamă utilă de programe de gătit automat, dar nu îți pot rumeni sau rumeni mâncarea ca un cuptor obișnuit.

Cuptoare cu microunde combinate

Cuptoarele combinate cu microunde depășesc caracteristicile unui cuptor cu microunde solo și pot acționa ca un cuptor obișnuit. Folosind grătarul intern suplimentar alături de funcția normală a cuptorului cu microunde, alimentele tale vor fi rumenite și crocante, precum și gătite, oferindu-i un aspect și o textură superioare. Reține că elementul grătarului tinde să fie mai puțin puternic decât un grătar convențional, ceea ce înseamnă că prăjirea poate fi mai lentă, iar alimentele pot deveni mai uscate.

Cele mai avansate combinații de cuptor cu microunde pot fi folosite și pentru coacere și prăjire. Unele au funcții mai specializate, inclusiv prepararea la abur și prepararea iaurtului. Dacă îți place să gătești în loturi, cauți un program de dezghețare fiabil.

La ce ar trebui să mă uit când cumpăr un cuptor cu microunde?

Aparent simple, cuptorul cu microunde a parcurs un drum lung de când apești un buton și așteptau ping-ul. Iată câteva dintre caracteristicile cheie la care trebuie să ții cont atunci când cumperi un cuptor cu microunde.

Capacitate

Acesta variază, în general, de la aproximativ 17L la peste 32L. Pentru gospodăriile mai mari, căutați cel puțin 27 de litri, dar dimensiunea platoului rotativ și înălțimea interioară sunt mai importante decât capacitatea. Pentru a găzdui farfurii mai mari și porțiuni mai mari, diametrul plăcii rotative trebuie să fie de cel puțin 30 cm, iar înălțimea interioară mai mare de 20 cm.

Mărimea

Cuptoarele cu microunde vin într-o gamă largă de dimensiuni, de la modele compacte de blat la mașini mai mari, așa că ia în considerare la cât spațiu în bucătărie îți poți permite să renunți. Unele combinații de cuptoare cu microunde au dimensiunea dublă față de omologii lor solo! Uită-te și la dimensiunea ușii. Ușile mari care se deschid larg fac mult mai ușoară îndepărtarea vaselor fierbinți sau grele. Unele modele combinate au o ușă derulantă la îndemână.

Spațiu liber

Fiecare cuptor cu microunde necesită spațiu liber pentru o ventilație suficientă – de obicei cel puțin 15 cm deasupra și în spatele lui. Acest lucru este deosebit de important pentru un cuptor combinat, deoarece se elimină mult aer la utilizarea funcției duale. Dacă cuptorul cu microunde urmează să fie încorporat în bucătărie, alegeți un kit de ventilație specific modelului de la producător.

Putere

Puterea este egală cu puterea și variază de la 650W la 1950W. În general, cu cât puterea este mai mare, cu atât timpul de gătire este mai rapid.

Căutați niveluri de putere reglabile. Majoritatea sarcinilor cu microunde sunt efectuate la o setare ridicată, dar nivelurile mai scăzute sunt mai bune pentru lucrări delicate, cum ar fi dezghețarea, înmuierea untului și topirea ciocolatei.

Unele cuptoare combinate cu microunde au doar programe prestabilite pentru gătit combinat. Aceasta înseamnă că nivelul de putere al cuptorului cu microunde și temperatura de convecție sunt fixe – cuptor cu microunde mediu și 180°C, de exemplu. În mod ideal, alegi un model cu versatilitate de putere.

Categorii de incalzire

Categoria de încălzire reflectă pur și simplu puterea; A este cel mai puțin puternic și E cel mai mult. Categoriile mai jos în alfabet gătesc mâncarea mai repede.

Placă turnantă sau plată

Cuptoarele cu microunde singure și multe combinații de cuptor cu microunde au o placă rotativă care rotește automat alimentele pentru a asigura o gătire uniformă. Acestea pot fi îndepărtate pentru o curățare ușoară. Unele modele îți permit să dezactivezi această funcție, astfel încât să rămână staționară.

Cuptoarele cu microunde plat folosesc o tehnologie diferită care distribuie uniform căldura, fără a fi nevoie de o placă rotativă, oferindu-ți spațiu suplimentar pentru gătit. De asemenea, sunt mai ușor de curățat, dar așteaptă-te să plătești mai mult pentru confort.

Specificații cheie de urmărit

Cuptoarele cu microunde de astăzi oferă multe funcții pentru a îți face viața mai ușoară. Lucruri precum dezghețarea automată și setările preprogramate încălzesc rapid gustările și elimină presupunerile din pregătirea meselor, în timp ce senzorii pot calcula timpul de gătire în funcție de cantitatea de abur emisă de alimente. Butoanele care îți permit să controlezi cu precizie cronometrarea până la secundă pot fi foarte utile.

Dacă încerci să economisești spațiu în bucătărie, ar putea merita să explorezi un cuptor cu microunde multifuncțional. Unele funcționează ca cuptoare cu convecție, prăjitoare de pâine, rotitoare sau alte aparate!

Familiile cu copii mici ar trebui să caute cuptoare cu microunde cu o funcție de blocare a copiilor. Este ușor de utilizat: adulții trebuie să apese o secvență de butoane (1234, de exemplu) înainte de a putea opera aparatul.

Sfat profesionist: vezi dacă preparatul tău preferat se potrivește pe platoul turnanți. Dacă vasul este prea lat pentru a se roti, cauți o caracteristică care îți permite să închizi platoul, astfel încât să rămână staționar în timpul gătirii.

Vei dori să acorzi atenție și panoului de control și ușii. Butoanele și pictogramele mari te ajută să te asiguri că nu apești accidental butonul de lângă ceea ce intenționați. Asigură-te că panoul de control este ușor de citit în diferite lumini, inclusiv în întuneric. În plus, panourile de control netede sunt mai ușor de curățat decât panourile cu butoane sau butoane. Pentru ușă, vei observa că unele cuptoare cu microunde se deschid prin apăsarea unui buton, în timp ce altele au un mâner propriu-zis. Alegi ceea ce vi se pare cel mai confortabil.

Iar pentru gustatorii de la miezul nopții din familia ta, unele cuptoare cu microunde au chiar și opțiunea de a opri toate sunetele.

Setări preprogramate

Cuptoarele cu microunde cu setări de gătire automată elimină presupunerile legate de pregătirea meselor tale preferate; introduci tipul și greutatea alimentelor și va calcula automat puterea și durata de timp necesare pentru gătitul în siguranță. Majoritatea cuptoarelor cu microunde oferă și o setare de dezghețare automată.

Programare în mai multe etape

Utilizarea acestei caracteristici îți permite să programezi diferite moduri de gătit într-o secvență.

Gătit cu senzor

Senzorii detectează umiditatea cuptorului și nivelul de umiditate din alimente, apoi ajustează nivelurile de putere și timpul de gătire în consecință. Gata cu bucatele uscate!

Panou tactil

Unele cuptoare cu microunde au panouri tactile digitale care sunt mai clare de citit și mai ușor de curățat decât butoanele sau butoanele.

Modul de blocare pentru copii

Familiile cu copii pot găsi o funcție de blocare pentru copii liniștitoare. Acest lucru implică de obicei apăsarea unei secvențe de butoane desemnate înainte de a putea opera cuptorul cu microunde.

Modul de siguranță energetic

Chiar și în modul de așteptare, cuptorul cu microunde va folosi puțină energie. Dacă ești îngrijorat de eficiența energetică, alege un model cu un mod de siguranță energetic care reduce cantitatea de energie consumată prin oprirea oricăror afișaje digitale.

Reține că atunci când vine vorba de consumul total de energie, deoarece cuptorul cu microunde încălzește un spațiu mai mic, ar trebui să coste mai puțin funcționarea decât un cuptor obișnuit. Dar dacă trebuie să le folosești de câteva ori pentru a găti tot ce ai nevoie pentru cină, această diferență se poate anula rapid. Deci, atunci când hrănești un grup mai mare sau gătești câteva componente, poate fi mai bine să pregătești totul deodată în cuptor.

Cât de des ar trebui să înlocuiesc cuptorul cu microunde?

Cuptoarele cu microunde au de obicei o durată de viață de aproximativ 10 ani. Dar dacă unitatea ta funcționează corect după această perioadă de timp, poți continua să o utilizezi. Chiar dacă crezi că cuptorul cu microunde încă funcționează bine, vei dori să îl înlocuiești sau să îl repari dacă are defecte la ușă sau la garnitura din jurul ușii.

Ce altceva trebuie să știu despre cuptorul cu microunde?

Pentru a preveni supraîncălzirea alimentelor la cuptorul cu microunde, amestecă o dată sau de două ori în timp ce gătești. De asemenea, ar trebui să utilizezi un capac (sau o farfurie de hârtie!) pentru a preveni stropirea – dacă vrei să lași niște abur să scape, poți utiliza un prosop de hârtie sau hârtie cerată. Pentru a menține umezeala, utilizează folie de plastic sau un capac conceput pentru gătitul cu microunde. Și dacă masa ta este predispusă la stropire (cum ar fi cerealele fierte sau sosul de roșii), folosește un castron mai mare pentru a-i lăsa mai mult spațiu să fiarbă.

Sfaturi de top pentru siguranță și gătit

 • olosește numai recipiente și vesela pentru cuptorul cu microunde. Ceramica, sticlăria și unele materiale plastice sunt bune, dar evită orice metal.
 • Oferă alimentelor acoperite un orificiu de evacuare a aburului. Pierce folie alimentară de câteva ori înainte de încălzire sau lăsa un mic spațiu pe o parte.
 • Marginile exterioare gătesc cel mai repede, așa că amestecă alimentele sau rotește vasele în timpul gătirii pentru a asigura o încălzire uniformă.
 • Ai grijă când îndepărtezi orice acoperire; recipientul poate să nu fie fierbinte, dar aburul poate arde grav pielea.
 • Verifică dacă mâncarea este fierbinte peste tot. Dacă ai un termometru alimentar, asigură-te că atinge 70°C în centru.
 • Nu utiliza cuptorul cu microunde când este gol; cuptorul cu microunde va sări în interior și ar putea deteriora cuptorul.
 • Consultă-ți medicul dacă ai un stimulator cardiac; stimulatoarele cardiace moderne sunt protejate împotriva interferențelor, dar unele mai vechi sunt afectate negativ atunci când sunt în imediata apropiere a cuptorului cu microunde.

Cum testăm

Fiecare cuptor cu microunde este supus unei serii de încercări de gătit pentru a testa modul în care funcționează în viața reală.

Pentru cuptorul cu microunde solo, testele noastre riguroase implică încălzirea supei, gătirea mâncărurilor gata (atât refrigerate, cât și congelate), prepararea cartofilor jachete și decongelarea cărnii de vită tocate. Pentru cuptorul cu microunde combinat, pe lângă cele de mai sus, testerii noștri folosesc grătarul pentru a rumeni pastele, cârnați și brânză macaroane și folosesc cuptorul cu convecție (dacă are unul) pentru a frige un pui și a coace prăjituri cu zâne.

Fiecare cuptor cu microunde este evaluat după ușurința în utilizare, nivelurile de putere și cât de ușor este să curățați interiorul. Testerii noștri evaluează designul, dimensiunea, calitatea construcției și claritatea controalelor și instrucțiunilor.

Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bun cuptor incorporabil.

Branduri cunoscute de cuptoare cu microunde

Mai jos îți vom lăsa o lista cu branduri cunoscute pentru un cuptor cu microunde pentru a-ți fi mai ușor să te orientezi când vine vorba de un aparat electrocasnic:

 • Cuptor cu microunde Beko
 • Cuptor cu microunde Samsung
 • Cuptor cu microunde Daewoo
 • Cuptor cu microunde Whirlpool
 • Cuptor cu microunde Electrolux

Întrebări frecvente despre cel mai bun cuptor cu microunde

Cele mai bune caracteristici ale unui cuptor cu microunde ar trebui să includă o capacitate adecvată, putere suficientă pentru a încălzi și găti alimentele rapid și uniform, opțiuni de programare ușor de utilizat, funcții precum dezghețarea și încălzirea rapidă, precum și opțiuni de siguranță, cum ar fi blocarea pentru copii și senzori de depășire a temperaturii.

Puterea optimă pentru un cuptor cu microunde depinde de nevoile și preferințele fiecărei persoane. În general, cu cât este mai mare puterea cuptorului, cu atât mai rapid va încălzi și găti alimentele. Totuși, o putere prea mare poate duce la supraîncălzirea alimentelor și la uscarea excesivă. În mod obișnuit, puterea optimă pentru un cuptor cu microunde este cuprinsă între 800 și 1200 de wați.

Atunci când cumperi un cuptor cu microunde, trebuie să iei în considerare următoarele aspecte:

 • Dimensiunea și capacitatea cuptorului
 • Puterea cuptorului
 • Funcții suplimentare
 • Siguranța
 • Prețul

Da, majoritatea blenderele pot zdrobi gheața. Cu toate acestea, este important să verificați specificațiile blenderului înainte de a începe să îl utilizați pentru această activitate. Blenderul ar trebui să aibă o putere adecvată pentru a putea zdrobi gheața fără să se deterioreze.

Pentru a face supe cremoase, ar trebui să cauți un blender cu o putere mare și o viteză variabilă. De asemenea, ar trebui să ai în vedere faptul că blenderul ar trebui să aibă un recipient rezistent la căldură pentru a putea face supe fierbinți.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

Lasă un răspuns