Top Electronice

Cea mai buna plita cu inductie din 2024: Top 5 plite electrice + Ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cea mai buna plita cu inductie

Cea mai buna plita cu inductie oferă timpi de gătire mai rapizi, eficiență energetică sporită, caracteristici de siguranță și un nivel ridicat de control, care este greu de egalat pentru un aragaz pe gaz sau un aragaz electric standard. Avem și un ghid pentru cele mai bune aragaze.

Indiferent dacă vrei să îți modernizezi plita cu inductie actuală sau să treci de la gaz la plită cu inducție din cauza problemelor legate de sănătatea aaragazului de gaz, există multe opțiuni din care să alegi.

Acestea pot fi asociate cu cuptoare de perete sau folosite ca o plită cu inducție suplimentară asociată cu aragazul tău actuală. Și dacă nu ești pregătit să achiziționezi o plită cu inducție încorporată, există multe plite cu inductie din care poți alege, precum și plite portabile cu inducție.

Echipa noastră are multă experiență în testarea aragazelor și a plitelor cu inductie de gătit sau la plite electrice. Avem ghid creat și pentru pachete plita si cuptor.

Testăm cât de repede pot fierbe apa, cât de uniform distribuie căldura și ușurința generală de utilizare: totul, de la cât de fierbinți devin butoanele în timp ce gătesc până la cât de minuțios este manualul de utilizare. Deși nu am testat încă în mod oficial multe dintre aceste plite cu inductie în laborator, am inclus modele de la mărcile pe care le-am testat anterior și pe care le-am încredințat în gătit și plite.

Am verificat cu atenție recenziile utilizatorilor și știm ce să căutăm atunci când vine vorba de cumpărare. Am dat prioritate plitelor cu inductie care au un echilibru bun de dimensiuni ale arzătorului, sunt ușor de utilizat și de curățat, se încălzesc rapid și uniform și își merită prețul. Așadar, iată care sunt cele mai bune plite cu inductie din topul nostru:

Cele mai bune plite cu inductie: Top 5 Modele

ProdusPreț
1. Samsung NZ64M3NM1BB/OLVezi Prețul
2. Electrolux EIT60428CVezi Prețul
3. AEG IAE64431FBVezi Prețul
4. Bosch PXY875KW1EVezi Prețul
5. Esperanza EKH011 KRAKATAUVezi Prețul
 

Cea mai buna plita cu inductie per total

5/5

Plita incorporabila Samsung este un plus fantastic pentru orice bucătărie modernă. Această plita incorporabila cu patru zone de gătit și comenzi tactile, este ușor de utilizat și oferă mult spațiu pentru mai multe oale și tigăi. Plita cu inductie are, de asemenea, o funcție Power Boost pentru încălzire rapidă, precum și un indicator pentru căldura reziduală și un design negru elegant.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestei plite este tehnologia sa cu inducție, care asigură o încălzire precisă și o utilizare eficientă a energiei. Aceasta înseamnă că îți poți găti rapid și ușor mesele, reducând în același timp consumul de energie și economisind bani la factura de energie electrica.

În ceea ce privește siguranța, plita incorporabila Samsung este, de asemenea, de top. Comenzile tactile previn arsurile accidentale de la butoanele fierbinți, iar indicatorul de căldură reziduală te anunță când o zonă este încă fierbinte chiar și după ce a fost oprită.

În general, recomandăm cu căldură plita incorporabila Samsung oricărei persoane de pe piață pentru o nouă plită. Încălzirea eficientă și precisă, caracteristicile de siguranță și designul elegant o fac o alegere excelentă pentru orice bucătar de acasă.

Specificații:

 • Tip alimentare: Rețea
 • Tip de plita: cu inductie
 • Tip incastrare: incorporabila
 • Putere: 7200 W
 • Material: Sticla
 • Tip panou comandă: Touch scren
 • Funcții: Oprire automata, Control temperatura, Protectie copii, Detectare automata a vasului de gatit, Heat booster, Indicator de caldura reziduala
 • Arzătoare: 4 ochiuri

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna plita cu inductie ieftină

4/5

Plita incorporabila Electrolux este un plus de înaltă calitate și elegant pentru orice bucătărie modernă. Cu patru zone de gătit și comenzi tactile, este ușor de utilizat și oferă mult spațiu pentru mai multe oale și tigăi. Plita incorporabila are, de asemenea, un design din sticlă neagră, adăugând o notă de eleganță bucătăriei tale.

Una dintre caracteristicile remarcabile la aceasta plita incorporabila este tehnologia sa cu inducție, care asigură o încălzire precisă și o utilizare eficientă a energiei. Aceasta înseamnă că îți poți găti rapid și ușor mesele, reducând în același timp consumul de energie și economisind bani la factura de energie electrică.

În ceea ce privește siguranța, plita incorporabila Electrolux este, de asemenea, de top. Comenzile tactile previn arsurile accidentale de la butoanele fierbinți, iar plita cu inductie se oprește automat după o perioadă de inactivitate, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru familiile cu copii mici.

În general, recomandăm cu căldură plita incorporabila Electrolux oricui caută o experiență de gătit eficientă și de înaltă calitate. Încălzirea precisă, caracteristicile de siguranță și designul elegant o fac o alegere excelentă pentru orice bucătar de acasă.

Specificații

 • Tip alimentare: Rețea
 • Tip de plita: cu inductie
 • Tip incastrare: incorporabile
 • Putere: 2800 W
 • Material: Sticla
 • Tip panou comandă: Touch scren
 • Funcții: Oprire automata, Protectie copii, Detectare automata a vasului de gatit, Indicator de caldura reziduala
 • Arzătoare: 4 zone de gatit

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna plita cu inductie în raport calitate/preț

5/5

Dacă ești în căutarea unei noi plite cu inductie de gătit performante, atunci ai nevoie de plita incorporabila AEG. Cu patru zone de gătit și comenzi tactile, această plită cu inducție este completarea perfectă pentru orice bucătărie modernă. Designul din sticla neagra adauga o nota eleganta, in timp ce tehnologia asigura o incalzire eficienta si precisa. Tehnologia SenseFry este deosebit de impresionantă la aceasta plita incorporabila, permițându-ți să gătești cu încredere ajustând automat căldura la temperatura dorită.

Plita pe inductie AEG include, de asemenea, un temporizator, un amplificator și o oprire automată pentru un plus de confort și siguranță. Plita electrica este chiar conectabilă la o hotă, ceea ce o face o alegere inteligentă și eficientă pentru orice casă.

În timp ce vase de gătit compatibile cu inducție sunt necesare, beneficiile acestei plite cu inductie depășesc cu mult orice dezavantaje potențiale. Ușurința de curățare și eficiența energetică fac din această plită o investiție utilă. În plus, cu designul său elegant și caracteristicile avansate, vei găti o furtună în cel mai scurt timp.

Pe scurt, plita incorporabila AEG este o alegere elegantă și de înaltă calitate pentru orice bucătar de acasă. Cu caracteristicile sale avansate, încălzirea eficientă și designul elegant, nu poți greși această plită.

Specificații

 • Tip alimentare: Rețea
 • Tip de plita: inductie
 • Tip incastrare: incorporabile
 • Material: Ceramica
 • Tip panou comandă: Digital
 • Funcții: Oprire automata, Timer, Protectie copii, Semnal sonor la finalizarea programului, Pauza, Detectare automata a vasului de gatit
 • Arzătoare: 4 zone de gatit

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna plita cu inductie premium

5/5

Cauți o plita electrica elegantă și eficientă, care să îți îmbunătățească experiența de gătit? Atunci ai nevoie de plita cu inductie Bosch PXY875KW1E.

Această plita electrica are patru zone de gătit prin inductie, fiecare cu propriul control tactil pentru gătit de precizie. De asemenea, are o lățime de 80 cm, oferind spațiu amplu pentru toate oalele și tigăile tale. Finisajul elegant din sticlă neagră adaugă o notă de eleganță oricărei bucătării.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestei plite este tehnologia sa FlexInduction. Cu această caracteristică, poți combina două zone de gătit într-o zonă mare, oferindu-ți flexibilitatea de a găti cu oale mari sau grătar.

Alte caracteristici includ o funcție de cronometru, blocare pentru copii și indicator de căldură reziduală. În plus, plita electrica este ușor de curățat datorită suprafeței sale netede și lipsită de grătare sau arzătoare.

În general, plita incorporabila Bosch PXY875KW1E este o alegere de top pentru orice bucătar de casă care caută gătit de înaltă performanță, cu un design elegant.

Specificații

 • Tip alimentare: Rețea
 • Tip de plita: inductie, Vitroceramica
 • Tip incastrare: incorporabile
 • Material: Ceramica
 • Putere: 7.4 kW
 • Tip panou comandă: Touchscreen
 • Funcții: Timer, Protectie copii, Semnal sonor la finalizarea programului, Mentinere la cald, Heat booster, Senzor prezenta tigaie, Indicator de caldura reziduala
 • Arzătoare: 4 zone de gatit

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna plita cu inductie portabilă

4.3/5

Cauți o plita pe inductie elegantă și accesibilă, dar și portabilă? Plita pe inductie Esperanza Krakatau ar putea fi exact ceea ce ai nevoie! Cu o putere de ieșire de 2000 W și un panou de control tactil, această plita electrica oferă un control rapid și precis al gătirii. Dimensiunea sa compactă și o singură zonă îl fac ideal pentru bucătăriile mici sau pentru utilizare ca arzător suplimentar pentru mese mai mari.

Pe lângă funcționalitatea sa, plita electrica Esperanza Krakatau se mândrește și cu un design modern și elegant, cu o suprafață de sticlă neagră. Este ușor de curățat și întreținut, făcând-o un plus convenabil pentru bucătărie.

În general, plitele cu inductie Esperanza Krakatau oferă o valoare excelentă pentru prețul lor și sunt o opțiune excelentă pentru oricine caută o plita cu inductie compactă și accesibilă.

Specificații

 • Tip alimentare: Rețea
 • Tip plita: inductie
 • Tip incastrare: incorporabile
 • Material: Plastic, Ceramica
 • Putere: 2000 W
 • Arzătoare: 1

Avantaje:

Dezavantaje:

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa plite cu inductie la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru plite cu inductie pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cea mai buna plita cu inductie pentru tine

Dacă ești obișnuit să gătești pe plita cu gaz sau electrică tradițională și te gândești să treci la inductie, răspunsul la următoarele întrebări te pot ajuta să alegi cea mai buna plita pentru tine:

 • Prăjești mâncarea des? Pentru rezultate bune la prăjire, o zonă de încălzire sau un arzător trebuie să aibă o temperatură constantă pe tot parcursul. Plitele cu inducție nu excelează adesea la asta, iar multe plite pe gaz o fac mai bine.
 • Păstrezi adesea mâncarea pe foc blând? Majoritatea plitelor cu inductie fierb foarte bine. Le poți reduce la o setare „abia pornită” dacă ai nevoie de o temperatură foarte scăzută.
 • Îți place capacitatea de reacție a unei plite pe gaz? O flacără vizibilă reglabilă instantaneu face o plită pe gaz ușor de utilizat, dar plitele cu inducție sunt la fel de receptive. Totuși, gătirea pe gaz este lentă și ineficientă în comparație cu inducția.
 • Preferi cadranele în detrimentul comenzilor tactile? Majoritatea plitelor cu inducție sunt controlate tactil, dar poți obține modele cu butoane, butoane sau cadrane. Comenzile tactile pot fi mici sau grele și ar putea să nu răspundă atunci când sunt ude. Acest lucru poate fi frustrant dacă vrei să reglezi rapid temperatura și să ai mâinile umede sau dacă există apă pe plită.
 • Eficiența energetică este importantă pentru tine? Indiferent dacă ai zona la putere maximă pentru câteva minute sau dacă fierbi ușor pentru o vreme, o plita cu inducție folosește energia mai eficient decât o plită ceramică electrică sau pe gaz.
 • Ai un stimulator cardiac? Când o plita cu inductie este pornită, generează un câmp electromagnetic care poate interfera cu setările stimulatorului cardiac.

Cum funcționează plitele cu inducție

Când o plita cu inductie este pornită, electricitatea (un curent alternativ) trece prin bobinele de sub suprafața de sticlă a plitei. Acest lucru creează un câmp magnetic în schimbare rapidă. Când vasele de gatit care conțin un material magnetic, cum ar fi fierul, sunt plasate pe suprafața plitei, în baza cratiței este indus un curent. Acest curent electric este transformat în căldură în tigaie, care apoi se transferă în conținutul tigaii.

Plitele cu inducție sunt mai eficiente decât plitele ceramice cu gaz sau electrice tradiționale, deoarece toată căldura generată merge în tigaie, fără a fi pierdută în aer înainte de a ajunge la mâncare.

Suprafața unei plite cu inducție se încălzește, dar acest lucru se datorează faptului că tigaia transferă căldura înapoi către ea.

Cele mai bune caracteristici ale plitei cu inducție de luat în considerare

Plitele cu inducție la prețuri mai mici fac doar elementele de bază, dar există opțiuni pentru mai multe funcții avansate când vine vorba de cea mai buna plita. Iată câteva posibilități:

 • Zone de gătit mai mari, îmbinate. Îți permit să folosești oale mai mari sau vase dreptunghiulare sau ovale, cum ar fi o tigaie sau un fierbător de pește. Zona detectează automat dimensiunea și forma fiecărei tigaie.
 • Gaz și inductie împreună: Dacă nu vrei să renunți complet la gaz, este posibil să cumperi o plită electrica care are unul sau 2 ochiuri pe gaz alături de mai multe zone de inductie.
 • Extractor integrat: O plită electrica cu ventilație sau extractor cu inductie este un aparat 2 în 1 care elimină necesitatea unei hote separate. Combină mai multe zone de gătit cu un extractor pentru îndepărtarea mirosurilor, aburului și grăsimilor. Ele tind să fie scumpe, totuși.
 • Zona wok cu inductie: Un wok cu fund rotund pe o suprafață plană nu face un prajit ușor. Unele plite cu inductie au o adâncitură în care wok-ul poate sta înăuntru.
 • Oprire automată: Dacă apa de paste fierbe, plita electrica ta va detecta scurgerea și se va opri automat. Unele plite ceramice au și această caracteristică

Întrebări frecvente despre plite cu inductie

O plită cu inducție este un tip de plită care încălzește o oală sau o tigaie prin inducție electromagnetică. Aceasta înseamnă că plita produce un câmp magnetic care generează căldură direct în vasul de gătit. Deoarece căldura este produsă direct în vas, plitele cu inducție sunt mai eficiente decât cele cu gaz sau cu elemente de încălzire.

Unul dintre principalele avantaje ale unei plite cu inducție este că încălzirea vasului de gătit este foarte rapidă și precisă. De asemenea, deoarece căldura este produsă direct în vas, plitele cu inducție sunt mai eficiente decât cele cu gaz sau cu elemente de încălzire. În plus, plitele cu inducție sunt ușor de curățat și sunt mai sigure decât plitele cu gaz.

Pentru a putea fi utilizate cu o plită cu inducție, vasele de gătit trebuie să fie magnetice. Acest lucru înseamnă că trebuie să fie confecționate din materiale cum ar fi fonta sau oțelul inoxidabil magnetic. Vasele din aluminiu, cupru sau sticlă nu sunt magnetice și nu pot fi utilizate cu o plită cu inducție.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.