Top Electronice

infuzor de ceai

Cel mai bun infuzor de ceai rece sau cald din 2024: Top 5 Fierbătoare + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun infuzor de ceai

Am folosit un fierbător electric pentru ceai ani de zile, dar un aparat automat de făcut ceai elimină complicațiile din procesul de preparare a ceaiului, mai ales dacă prepari ceai din frunze de ceai vrac. Infuzorul de ceai este integrat în fierbător, astfel încât trebuie doar să apeși câteva butoane și, în mai puțin de 10 minute, ai o ceașcă de ceai perfect preparat și fierbinte.

Cel mai bun infuzor de ceai direcționează ceaiul fierbinte într-o carafă cu gheață și, din nou, în câteva minute, ai o carafă de ceai rece care să te răcorească într-o zi fierbinte de vară.

Cele mai bune infuzoare de ceai: Top 5 Modele

ProdusPreț
1. SAGE STM800Vezi Prețul
2. Gastroback, Advanced Plus 2in1Vezi Prețul
3. Heinner HEK-TF18GXVezi Prețul
4. Biovita KittyVezi Prețul
5. Domo DO42325PCVezi Prețul
5/5

Dacă ești un iubitor al ceaiului, precum și un fan al designului sofisticat și al funcționalității de top, SAGE STM800 este exact ceea ce îți dorești. Acest fierbător de ceai se remarcă prin calitatea sa superioară și te va cuceri din prima clipă.

SAGE STM800 impresionează cu o putere de 2200W, astfel că apa ta va fi gata într-o clipită pentru cea mai delicioasă ceașcă de ceai. Capacitatea sa generoasă de 1.5 litri este perfectă pentru a pregăti ceai pentru întreaga familie sau pentru a-ți însoți momentele de relaxare.

Cu un design modern și elegant, SAGE STM800 se va potrivi cu orice bucătărie. În plus, dispune de funcții avansate precum menținerea automată a temperaturii dorite, astfel încât poți savura ceaiul la temperatura potrivită pentru tine. Acesta este cu siguranță cel mai bun ceainic de până acum!

Un singur aspect care poate fi considerat un dezavantaj este prețul său mai ridicat, dar calitatea și funcționalitatea superioare justifică investiția. 

Specificații:

 • Cantitate cana fierbător: 1.5 litri
 • Putere: 2200W
 • Material carcasă: Metal
 • Funcții: Auto start
 • Culoare: Negru, Argintiu
 • Utilizare: Rezidențial
 • Greutate:12 Kg

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Pentru cei care adoră să experimenteze cu aromele și gusturile diferite ale ceaiului, Gastroback Advanced Plus 2in1 este alegerea perfectă. Acest fierbător îmbină funcționalitatea de fierbător cu cea de infuzor, aducând o notă de inovație în ritualul tău de ceai.

Cu o capacitate de 1.5 litri și 5 programe de preparare a ceaiului, Gastroback îți oferă control total asupra experienței tale cu ceaiul. Afisajul LCD și controlul temperaturii te ajută să pregătești ceaiul la temperatura ideală, iar funcția de menținere a ceaiului cald este un bonus minunat pentru momentele în care vrei să te bucuri de mai multe cești consecutive.

Un dezavantaj minor este dimensiunea sa, care poate ocupa mai mult spațiu în bucătărie decât un fierbător obișnuit.

Specificații

 • Cantitate cană fierbător: 1.5 litri
 • Putere: 2000W
 • Material carcasă: Inox
 • Funcții: Oprire automată, Ecran LCD, Timer, Termostat, Control al temperaturii, Încălzire rapidă, Două indicatoare pentru nivelul apei, Buton on/off iluminat, Bază anti-aderentă, Menținere la cald a canii, Afișaj temperatură, Maner izolat termic
 • Interval temperatură: 0 – 100 °C
 • Culoare: Argintiu
 • Utilizare: Rezidențial

Avantaje:

Dezavantaje:

3.5/5

Pentru cei care doresc un infuzor de ceai de încredere fără să investească o avere, Heinner HEK-TF18GX este alegerea perfectă. Acest fierbător îți oferă funcționalitatea de care ai nevoie la un preț accesibil.

Cu o capacitate de 1.8 litri și 5 setări de temperatură, Heinner HEK-TF18GX se descurcă bine în pregătirea ceaiului. Elementul său de inox și sticla îi conferă durabilitate și un aspect modern. Controlul tactil și iluminarea colorată adaugă o notă de eleganță.

Desigur, la acest preț, nu poți aștepta toate funcțiile avansate ale altor modele. Unele utilizatori ar putea considera că timpul de fierbere este puțin mai lung comparativ cu modelele de top.

Specificații

 • Cantitate cană fierbător: 1.8 litri
 • Utilizare: Rezidențial
 • Putere: 1850W (1850 watt) sau 2200W (2200 watt)
 • Material carcasă: Inox și Sticlă
 • Funcții: Oprire automată, Fierbere, Control touch
 • Culoare: Negru și Gri

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Dacă vrei să găsești un fierbător de ceai care să ofere o bună calitate la un preț accesibil, Biovita Kitty este alegerea perfectă. Acest fierbător îți aduce confortul și utilitatea la un cost prietenos pentru buzunar.

Cu o capacitate de 0.5 litri, Biovita Kitty este compact și ușor de utilizat. Afisajul digital și iluminarea LED îl fac ușor de controlat, iar baza sa rotativă îți oferă comoditate în bucătărie. La prețul său, este o opțiune excelentă pentru cei care nu doresc să cheltuiască mult.

Deoarece are o capacitate mai mică, poate fi potrivit mai degrabă pentru singurul consumator de ceai, și nu pentru întreaga familie. Poate necesita mai mult timp pentru a fierbe cantități mai mari de apă.

Specificații

 • Cantitate cană fierbător: 0.5 litri
 • Utilizare: Rezidențial
 • Putere: 500W (500 watt)
 • Material carcasă: Plastic
 • Funcții: Oprire automată, Control temperatura, Afișaj digital, Buton de pornire/oprire, Fierbere, Bază anti-aderentă, Capac detașabil, Bază rotativă 360 de grade
 • Interval temperatură: 40 – 100 ℃
 • Trepte putere: 5
 • Continut pachet: 1 x Sita, 1 x Baza alimentare, 1 x Capac etans
 • Culoare: Transparent și Alb

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Dacă ești un iubitor al ceaiului și vrei cea mai bună performanță în pregătirea acestuia, Domo DO42325PC este alegerea perfectă pentru tine. Acest fierbător profesional te va impresiona cu capacitatea și eficiența sa.

Cu o capacitate de 2.7 litri și o putere de 2000W, Domo DO42325PC este gata să facă față celor mai mari cerințe. Este ideal pentru pregătirea rapidă a apei pentru ceai, dar și pentru alte utilizări, precum fierberea apei pentru paste sau conserve.

Un dezavantaj ar putea fi dimensiunea sa mai mare, care poate necesita mai mult spațiu în bucătărie. De asemenea, prețul său poate fi destul de ridicat, ceea ce îl face potrivit pentru cei care au nevoie de capacități mari și funcționalitate profesională.

Specificații

 • Cantitate cană fierbător: 2.7 litri
 • Utilizare: Rezidențial
 • Putere: 2000W (2000 watt)
 • Material carcasă: Inox
 • Funcții: Temporizator, Afișaj LCD
 • Interval temperatură: 30 – 100 °C
 • Culoare: Negru și Argintiu

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cel mai bun aparat de făcut ceai

Așezat cu o cană de ceai înseamnă o experiență reconfortantă și liniștitoare. Ceaiul îți poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate atât pentru corpul tău fizic, cât și pentru minte. Aceasta a dus la o creștere a popularității, pe măsură ce mai mulți oameni au început să prepare ceai acasă.

Pe măsură ce mai mulți oameni descoperă lumea minunată a ceaiului, cererea pentru produsele de preparare a ceaiului fierbinte a crescut, de asemenea. Cu toate acestea, nu toate dispozitivele pentru ceai sunt construite sau funcționează la fel.

Acest ghid te va ajuta să găsești cele mai bune instrumente pentru prepararea ceaiului pentru călătoria ta personală de apreciere a ceaiului.
Dacă vrei să faci ceai acasă fără efort suplimentar, atunci vei dori un dispozitiv pentru ceai. Iată cum să alegi cel mai bun pentru casa ta.

Ce Este un Dispozitiv pentru Ceai?

Dispozitivele pentru ceai sunt aparate care îți permit să prepari ceaiul mai comod decât ai face în mod normal. Există două tipuri de dispozitive pentru ceai – cele care pot prepara ceai fierbinte și cele care pot prepara ceai rece.

Cum Alegem Dispozitivul Nostru pentru Ceai

Ține cont de aceste sfaturi atunci când achiziționezi următorul tău dispozitiv pentru ceai.

Dispozitivele noastre pentru ceai sunt alese pe baza istoricului mărcii, a recenziilor clienților și a caracteristicilor acestora.

La achiziționarea unui dispozitiv pentru ceai, e util să cauți recipiente suficient de mari pentru cantitatea de ceai pe care o consumi.

Alt aspect de verificat este setarea temperaturii de încălzire, ar trebui să ajusteze temperatura bine, menținând apa la o anumită temperatură în loc să o facă să fiarbă continuu.

Și poate unul dintre cele mai importante aspecte este că funcționează în liniște. Majoritatea dispozitivelor pentru ceai fierb în mod zgomotos în timp ce aduc apa la temperatura de fierbere și când temperatura scade după fierbere, ele funcționează zgomotos pentru a ridica temperatura din nou. Poate fi o problemă care necesită atenție pentru cei sensibili la zgomot.

În plus, în unele branduri, partea ceainicului poate fi din sticlă, porțelan sau metal. Cu opțiunile din sticlă, conținutul ceainicului poate fi văzut. Cu toate că ceaiul creează o imagine frumoasă când este preparat, s-ar putea să nu fie foarte plăcut pentru ochi atunci când se murdărește puțin mai târziu, iar ceainicul din sticlă este destul de susceptibil la spargere sau crăpare. Ar trebui utilizat și curățat cu foarte mare grijă.

Tipuri de aparate de făcut ceai

Ce tip de ceai vei prepara? Desigur, deși ceaiul fierbinte și cel rece folosesc aceleași ingrediente, nu poți folosi un dispozitiv pentru ceai rece pentru a prepara ceai fierbinte și invers. Înainte să faci achiziția, asigură-te că dispozitivul pentru ceai poate prepara tipul de ceai pe care dorești să îl bei, cu excepția cazului în care vrei să ajungi să bei altceva complet diferit.

Primul pas în găsirea celui mai potrivit dispozitiv pentru ceai este să știi ce tip de ceainic ai nevoie. Tipul pe care îl cumperi va depinde de felul în care îți place să prepari ceaiul și cât de mult ceai vrei să prepari.

Dispozitive pentru Ceai Gheață (Iced Tea)

Ceaiul gheață a devenit mai popular în timp și este probabil consumat mai mult decât ceaiul cald. Este răcoritor și sănătos, și vei fi bucuros să știi că dispozitivele pentru ceai gheață nu sunt limitate doar la utilizarea în afaceri.

Procesul de preparare este același și pentru aceste mașini, singura diferență este că ceaiul preparat picură într-un pahar cu gheață care răcește ceaiul. Dacă dorești să îndulcești ceaiul, poți adăuga câteva lingurițe de zahăr în pahar.

Ceainice Electrice

Funcția lor principală este să prepare ceai cald, uneori vin cu două vase diferite pentru preparare, iar unele modele au o capsulă de preparare în interiorul containerului. Cu cele două containere separate, vei avea mai mult control asupra mașinii tale, poți seta timpul de fierbere și de preparare în funcție de gustul pe care dorești să-l obții. Modelele cu capsule de preparare sunt foarte practice, dar deoarece stau în apa care fierbe, s-ar putea să trebuiască să le scoți manual pentru a te asigura că ceaiul tău nu devine amar. Aproape toate modelele au setări de cronometrare pe care le poți ajusta în funcție de cât de puternic îți place ceaiul.

Ceainice Electrice vs Dispozitive pentru Ceai Gheață

Decizia ar trebui să se bazeze pe faptul dacă îți place ceaiul tău cald sau rece. Ar trebui să fie la fel de simplu, nu-i așa?

Răspunsul este nu.

În timp ce ceainicele electrice sunt concepute să prepare doar ceai cald, există unele modele de dispozitive pentru ceai gheață care pot prepara și ceai cald. De ce să nu ai ambele?

Automatizare

Ai nevoie cu adevărat de un dispozitiv pentru ceai complet automat? Dacă ești începător în prepararea ceaiului, s-ar putea să găsești dificil să încălzești apa la temperaturile corecte și să prepari ceaiul corespunzător, așa că ai putea găsi dispozitivele automate pentru ceai mai convenabile. Cu toate acestea, dacă îți place să prepari ceaiul manual, atunci o simplă ceainică cu sită filtrantă va fi suficientă pentru a începe.

Interval de Preț pentru Dispozitivul pentru Ceai

Dispozitivele pentru ceai pot avea prețuri cuprinse între puțin peste 130 de lei și 1200 de lei sau chiar mai mult, în funcție de tipul de ceai preparat și de caracteristicile pe care le are dispozitivul pentru ceai.

Capacitate

Gândește-te la cât de mult ceai obișnuiești să prepari într-o singură ședință. Acest lucru poate fi o cană singură sau o oală mare. Ceainicul pe care îl cumperi trebuie să se potrivească nevoilor tale de preparare a ceaiului. Dacă faci doar o cană singură, atunci un ceainic mare care ocupă spațiu pe aragazul tău s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune.

Material

Majoritatea dispozitivelor pentru ceai fierbinte sunt fabricate din sticlă, otel inoxidabil și metale acoperite. Sticla este materialul ideal deoarece nu conține substanțe chimice nocive care ar putea pătrunde în ceaiul tău. De asemenea, nu are cute sau pori în care ar crește bacteriile. Cu toate acestea, există mai multe grade de sticlă, și trebuie să te asiguri că alegi un ceainic fabricat din sticlă de înaltă calitate. Aceasta ar trebui să fie temperată pentru a preveni crăparea sau spargerea atunci când este expusă la schimbări de temperatură. Ar trebui să aibă și pereți dubli pentru a izola ceaiul și pentru a te proteja.

Atunci când alegi un dispozitiv pentru ceai fierbinte care are metal, ține-te de oțelul inoxidabil de calitate alimentară. Acesta îl face sigur pentru utilizare atunci când prepari și consumi ceaiul. Metalele de calitate inferioară pot degrada gustul ceaiului. Ele se pot coroda, ceea ce este periculos de utilizat, deoarece te expune plumbului.

Ușurință în curățare

Poate că nu realizezi, dar dispozitivul tău pentru ceai fierbinte se poate murdări foarte tare. Reziduurile de depuneri de calcar se vor acumula în interiorul ceainicului tău. Ceainicele cu o deschidere mare sunt mai ușor de curățat, deoarece îți poți introduce mâna în interior pentru a curăța. Un ceainic cu o deschidere mai mică necesită o perie pentru curățarea eficientă.

Sticla este cel mai bun material pentru construcția ceainicului tău. Este ușor de curățat și de dezinfectat. De asemenea, poți vedea ușor dacă ai curățat fiecare colțișor. Aceasta face ca ceainicele Buydeem să fie dorite. Sticla de înaltă calitate îi face ușor de curățat și durabile.

Siguranță

Deși dispozitivele pentru ceai fierbinte sunt obișnuite în gospodării, ele pot fi periculoase. Ceainicele de înaltă calitate ar trebui să aibă funcționalități de siguranță incorporate. Exteriorul ceainicului poate deveni foarte fierbinte din cauza apei încălzite pe care o torni în el. Caută unul cu puncte de atingere rezistente la căldură. Acestea îți vor oferi un loc sigur pentru a ridica și ține ceainicul în timp ce torni.

Ar trebui să aibă și o avertizare pentru a te anunța când ceaiul este gata. Acest lucru asigură că vei avea întotdeauna o ceașcă de ceai bine infuzată.

Temperatură și Sfaturi pentru Durată

O ceașcă bună de ceai poate îmbunătăți ziua, având puterea unei cești bune de cafea. Durata de preparare joacă un rol crucial în prepararea ceaiului. Dacă frunzele de ceai fierb prea mult timp, gustul tinde să devină amar. Unii oameni își doresc ceaiul puternic, dar în unele cazuri, poate distruge întreaga experiență.

În unele culturi, punctul ideal de fierbere este considerat a fi 80-85°C pentru ceaiul verde și 95-98°C pentru ceaiul negru.

Ceaiul ar trebui turnat peste apa fierbinte după ce a fiert și ar trebui să fie infuzat timp de 15 minute. Se recomandă consumarea în jumătate de oră după preparare pentru un gust mai bun.

Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bun fierbător.

Întrebări frecvente despre infuzoarele de ceai

Hârtia de filtru poate fi necesară pentru anumite dispozitive pentru ceai, în special dacă vrei să obții anumit gust sau intensitate.

Poți folosi pliculețe de ceai atunci când prepari ceaiul cu ajutorul unui dispozitiv pentru ceai, deoarece este efectiv același lucru ca și când ai folosi ingrediente vrac, doar că acestea sunt ținute împreună de un plic de hârtie.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.