Top Electronice

Console de jocuri

Cea mai bună consolă de jocuri video din 2024: Top 6 console + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cea mai buna consola de jocuri video

A obține cea mai bună consolă de jocuri în 2024 nu este la fel de simplu ca în anii precedenți. Asta pentru că există mult mai mult decât simple console de acasă de luat în considerare acum, deoarece hibrizii și dispozitivele portabile au intrat atât de proeminent. Este o veste bună dacă nu mai joci de ceva timp sau după o actualizare puternică pentru configurarea ta în hardware-ul vechi cu aceste alegeri de top.

Menționăm că avem și un ghid pentru cele mai bune PC-uri gaming.

Credem că cele mai bune console de jocuri ar trebui să fie disponibile pentru cât mai mulți oameni. Din fericire, stocul pentru PS5 și Xbox Series X a crescut foarte mult de la lansarea lor, iar acum este complet posibil să puneți mâna pe aceste mașini odată evazive. La fel de promițător este Steam Deck, un computer portabil pentru jocuri, care este acum disponibil pe scară largă în teritorii precum SUA și Marea Britanie.

Dacă te afli în mișcare mai des decât nu, atunci îți poți îndrepta atenția către cele mai bune console de jocuri portabile. Avem și un ghid pentru controllere gaming. Dacă vrei să păstrezi lucrurile blocate pentru cele două părți majore, Sony și Microsoft, te sprijinim cu cel mai bun accesoriu PS5.

Vezi și ghidul nostru pentru monitoare și monitoare gaming.

ProdusPreț
1. Sony Playstation 5Vezi Prețul
2. Xbox series XVezi Prețul
3. Xbox Series SVezi Prețul
4. Consola Nintendo Switch OLEDVezi Prețul
5. Nintendo switchVezi Prețul
6. Nintendo Switch LiteVezi Prețul
 
5/5

Cea mai buna consola de jocuri per total

Ajuns la al doilea an de pe piață, Sony PlayStation 5 (sau pe scurtPS5) este cu ușurință cea mai bună consolă de jocuri Sony pe care o poți cumpăra chiar acum pentru suita sa de titluri exclusive incredibile și performanțe puternice. Am fost în mod constant impresionați de cât de capabilă este aceasă consolă, iar priceperea software-ului stelar a fost susținută și de un hardware excelent. În special, controlerul DualSense de gaming se află cu ușurință într-o clasă proprie și oferă cu adevărat acea senzație de ultimă oră reală, captivantă.

Unele dintre cele mai bune jocuri PS5 sunt cele care împing așteptările titlurilor moderne. Acest lucru se realizează nu doar prin ray tracing, ci și prin eliminarea timpilor lungi de încărcare de altădată. Deși consola vine cu un spațiu utilizabil relativ limitat de 667,2 GB din cutie (de la cei 825 GB citați), un SSD pentru PS5 poate contribui mult la atenuarea acestei probleme și te poți bucura de câteva titluri de top în splendoarea deplină a 4K nativ și dinamic.

Cu un preț mediu se deosebește cu adevărat ca o propunere de valoare adevărată, având în vedere puterea pe care o deține. Îți poți maximiza experiența de joc în mai multe moduri decât bazându-te și pe cumpărarea de discuri sau copii digitale ale titlurilor noi. Acest lucru se datorează faptului că PlayStation Plus revizuit include Catalogul de jocuri, care îți oferă acces la peste 400 de jocuri care acoperă marca mai largă PS de-a lungul deceniilor. În plus, în esență toate jocurile PS4 funcționează și pe sistem, indiferent dacă le-ați descărcat prin PS Store în trecut sau ai păstrat carcasele.

Totuși, doar zgâriem suprafața a ceea ce este posibil cu PS5. PSVR 2 este programat să se lanseze în februarie, așa că combini această tehnologie de realitate virtuală emergentă cu capacitatea de a juca până la 4K120 / 8K60 și ai elementele unui sistem care abia a început să se adapteze. Dacă vrei imagini excelente, performanțe incredibile și jocuri pe care nu le vei găsi în altă parte, atunci cel mai recent sistem de la Sony este sistemul de care trebuie să ai în vedere. Un lucru e sigur, poți renunta la Sony PlayStation 4 Pro și să îți iei ultima generație.

Specificații:

 • Procesor Gaming: CPU bazat pe AMD Zen 2 cu 8 nuclee la 3,5 GHz (frecvență variabilă)
 • Placă video: 10,28 TFLOP, 36 CU la 2,23 GHz (frecvență variabilă)
 • Arhitectură placă video: interfață de memorie personalizată RDNA 2 „Oberon”: 16 GB GDDR6 / 256 biți
 • Memorie lățime de bandă: 448 GB/s
 • Stocare internă: SSDU personalizată de 825 GB
 • Stocare utilizabilă: 667,2 GBIO
 • Tranziție: 5,5 GB/s (raw), obișnuit 8-9 GB/s (comprimat)
 • Stocare extensibilă: Slot NVMe SSD
 • Stocare externă: suport HDD USB (numai jocuri PS4)
 • Optic Drive: 4K UHD Blu-ray Drive (pentru ediția standard)

Avantaje:

Dezavantaje:

4.6/5

Cea mai puternică consolă de jocuri video

Dintr-o perspectivă tehnică brută, Xbox Series X este cea mai puternică consolă de jocuri disponibilă în prezent și este îmbunătățită de implementarea stelară atât a Dolby Atmos, cât și a Dolby Vision, care face ca jocurile Xbox Series X să arate și să sune fenomenale. Acum, la peste doi ani de la lansarea turnului de putere al Microsoft, începem să vedem de ce este capabil cu adevărat mașina; generând imagini incredibile și oferind performanțe excelente pe toate planurile.

Cu un preț asemănător cu Playstaion, această consolă este ușor de asimilat ceea ce oferă în prezent scena PC-urilor de jocuri. Acest lucru se datorează compatibilității sale HDMI 2.1, adică suport până la 4K120 sau 8K60 și înseamnă că, de asemenea, nu pierzi funcții precum ray tracing. Pur și simplu nu vei obține performanța afișată la acest punct de preț, ceea ce face ca cel mai recent Microsoft să fie un adevărat macar care va rezista cu siguranță testului timpului. În plus, deoarece sistemul utilizează tehnologia SSD NVMe Gen 4.0, nu încetinește prea curând.

În timp ce Xbox Series X ar putea, fără îndoială, să nu se compare în departamentul de exclusivități cu liderul Sony, credem că este corect să spunem că echipa verde merge înainte cu asul său în gaură – Game Pass Ultimate. Este posibil ca unii jucători să nu pună niciodată un disc fizic în mașina lor odată cu sosirea a ceea ce poate fi ușor considerat una dintre cele mai bune investiții în jocuri în acest moment. Prin acest serviciu, ai acces nu numai la noile titluri Xbox Series X, ci și la acele toate generațiile de Xbox disponibile în istoria sa de peste 20 de ani.

Asta nu înseamnă că Xbox Series X nu are un software convingător propriu, desigur. Ai marile înălțimi ale lui Halo Infinite, precum și traseele aprinse deschise de Forza Horizon 5. Ca alternativă, poți urca și în cerul în Microsoft Flight Simulator, uimitor de frumos și intensiv în hardware. Desigur, multi-platele vor arăta și vor funcționa grozav și pe această mașină, dar acestea sunt câteva dintre experiențele pe care pur și simplu nu le vei găsi de la Sony – mai ales dacă nu îți plac jocurile pe computer.

Specificații

 • Procesor Gaming: 8x nuclee la 3,8 GHz (3,6 GHz cu SMT) CPU Zen 2 personalizat
 • Placă video: 12 TFLOPS, 52 CU la 1,825 GHz GPU RDNA 2 personalizat
 • Dimensiune: 360,45 mm2
 • Proces: 7nm Enhanced
 • Memorie: 16 GB GDDR6 w/ 320b bus
 • Bandă memorie: 10GB @ 560 GB/s, 6GB @ 336 GB/s
 • Stocare internă: 1 TB Custom NVME SSDI/O
 • Tranziție: 2,4 GB/s (Raw), 4,8 GB/s
 • Stocare extensibilă: Card de expansiune de 1 TB (se potrivește exact cu stocarea internă)
 • Hard disk extern: USB 3.2 extern Suport HDD
 • Unitate optică: unitate Blu-ray 4K UHD

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cea mai accesibilă consola de jocuri video

Acum că Microsoft Xbox Series S este disponibilă de mai bine de doi ani, disponibilitatea s-a stabilizat până la punctul în care vedem chiar și noi reduceri și la consola de jocuri cu buget redus. Cu prețul său competitiv, sistemul a fost adesea redus la preț, ceea ce face un pachet de valoare contra căruia este greu de contestat.

Reține că faci o serie de concesii în punctul de preț agresiv cu Xbox Series S, deoarece se află în urma fratelui său mai mare în mai multe moduri. Pentru început, aparatul nu are o unitate de disc fizică și este limitat la 1440p în loc de 4K din Xbox Series X.

SSD-ul de la consola Microsoft Xbox Series S de 512 GB de aici poate începe să se completeze mai repede decât era de așteptat dacă descarci titluri mai robuste care sunt disponibile și pe Xbox Game Pass. Totuși, asta nu este nimic pe care un card de expansiune Seagate Xbox Storage nu îl poate rezolva. Este încă suficient loc pentru unele dintre cele mai bune titluri ale serviciului într-un singur loc.

Concluzia aici este că plătești aproximativ 2/3 din prețul pentru consola Microsoft Xbox Series S și încă să te bucuri de toate jocurile Xbox grozave din generația actuală. Aceasta înseamnă că, indiferent dacă vei căuta un centru de streaming media pentru Netflix și Disney Plus, rezoluția țintă a acestei console va face ca imaginile să pară mult mai clare decât imaginea standard de 1080p.

Specificații

 • Procesor Gaming: 8-core 3,6GHz (3,4GHz cu SMT) personalizat AMD 7nm
 • Placă video: 4 teraflops la 1,565GHz
 • RAM: 10GB GDDR6
 • Rate de cadre: Până la 120fps
 • Rezoluție: 1440p cu upscaling 4K
 • Optic: Fără unitate de disc
 • Hard disk: 512GB NVMe SSD
 • Spațiu de stocare utilizabil: 364GB

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cea mai bună consolă de jocuri video portabilă

Nintendo Switch OLED este cu ușurință modelul definitiv din gama actuală de console a companiei. Deși se laudă cu aceleași elemente interne ca și modelul de stoc, cel mai mare upgrade cu această revizuire este ecranul însuși. Asta pentru că ecranul OLED mai mare de 7 inchi profită la maximum de puterea de procesare limitată, care a rămas neschimbată de peste cinci ani. Totuși, în ceea ce privește hibrizii de console portabile și de acasă, nu vei găsi mai bun decât acesta pentru acești bani.

Cu prețul său mic, consola Nintendo Switch OLED se poziționează ca fiind semnificativ mai ieftin decât modelele actuale de top de la Sony și Microsoft, PS5 și, respectiv, Xbox Series X. Această rată este în prețul performanței, totuși, așa cum este de așteptat de la un sistem care poate face ambele, plătind aici prima portabilitate. Dacă sunteți cineva care joacă în principal pe televizor în modul andocat, vei dori să rămâi cu Switch-ul standard, deoarece nu există îmbunătățiri hardware aici pentru a fi clar.

Cu această variantă, obții, de asemenea, un suport mult îmbunătățit și difuzoare semnificativ mai bune, așa că jocul de mână sau de masă va fi calea de a merge aici. Mai simplu spus, cele mai bune jocuri Nintendo Switch vor arăta cât se poate de bine cu modelul Nintendo Switch OLED. Nu este tocmai pe care oamenii continuă să o solicite Nintendo Switch Pro, dar pentru ceea ce este, nu există o consolă Nintendo mai bună care să o rivalizeze în acest moment.

Indiferent de modelul Nintendo Switch pe care intenționezi să îl cumperi, dacă este cazul, este posibil să fii interesat de opțiunile de control al hibridului portabil. Asigură-te că oferi cele mai bune ghiduri pentru controlere Nintendo Switch dacă ești curios să îți duci jocurile Switch la nivelul următor.

Specificații

 • Dimensiuni: 4 x 9,5 x 5,4 inci (l x l x h) cu Joy-Cons
 • GPU: 768MHz (docked)/307.2MHz (undocked) Nvidia custom Tegra SOC
 • RAM: 4 GB
 • Rezoluție maximă: 1080p (andocat); 720p (portabil)
 • Driver optic: Nu
 • Capacitate stocare: 64GB (expandable with MicroSD)
 • Durata de viață a bateriei: aproximativ 3 – 7 ore

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cea mai bună consolă Nintendo completă

Chiar și la mai bine de cinci ani de la perioada inițială de lansare, Nintendo Switch continuă să cucerească inimile și mințile jucătorilor din toate generațiile de gaming. Cu asta la început ar putea fi considerat un truc, abilitatea de a juca jocuri Nintendo Switch nu numai pe televizor, ci și în deplasare, a fost o mare afacere. Ei bine, s-ar putea să-i lipsească puterea de stea pe care o avea cândva, dar există încă o mulțime de jocuri Nintendo Switch de care să te răsfăț, cu exclusivități excelente de la prima parte și un suport extraordinar de terță parte, care nu poate fi refuzat.

În timp ce versiunea OLED are cele mai bune caracteristici pentru jocul portabil actualizat, modelul original din 2017 cu siguranță nu dezamăgește nici în departamentul vizual. După mai bine de jumătate de deceniu, este impresionant să vedem ce au reușit dezvoltatorii să scoată din dispozitivul portabil mic pe măsură ce acesta intră în al șaselea an de disponibilitate pe piață. Unele remarcate recente includ stelarul Xenoblade Chronicles 3 și minunatul Bayonetta 3 doar pentru a numi câteva.

Adevărul este că hardware-ul de la această consolă gaming începe să-și arate vârsta în zilele noastre. Cu toate acestea, nu cumperi hibridul de consolă portabilă de acasă pentru priceperea sa vizuală de performanță extraordinar de rapidă, ci pentru multitudinea de jocuri exclusive pe care nu le puteți găsi nicăieri altundeva. Dacă ești de acord cu rezoluția de 1080p atunci când este andocat și 720p în deplasare, preferând jocul în detrimentul fidelității, atunci sunt multe de admirat despre această consolă.

Specificații

 • Dimensiuni: 4 x 9.5 x 5.4 inch(W x L x H) with Joy-Cons
 • GPU: 768MHz (docked)/307.2MHz (undocked) Nvidia custom Tegra SOC
 • RAM: 4 GB
 • Rezoluția maximă: docked 720p, undocked 1080p
 • Driver Optic: Nu
 • Capacitate stocare: 32GB (expansibil)
 • Durata de viață a bateriei: între 3 și 7 ore

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

cea mai bună consolă de jocuri pentru copii și familii

Cea mai mare putere pe care o are Nintendo Switch Lite față de celelalte modele din linie este prețul și factorul de formă. Deși acest model nu „Comută” așa cum ar fi, ești limitat la jocul pur portabil, acest model este puțin mai mic și mai elegant decât SKU-urile originale și OLED, deci este mai pregătit pentru rucsac.

Cu prețul de vânzare relativ accesibil, în funcție de culoare, Nintendo Switch Lite este considerabil mai ieftin decât frații săi. Economești câteva sute de lei renunțând la capacitatea de a te andoca la televizor. Deoarece acesta este o consolă de jocuri portabilă dedicată, asta înseamnă că nu ești atât de limitat la diferitele variante și modele, deoarece există o gamă completă de opțiuni luminoase și expresive din care să alegi, inclusiv albastru, roz, violet, gri și galben doar pentru a enumera câțiva.

Există, de asemenea, ergonomia acestei console gaming pentru a lua în considerare motivul pentru care este ideal și pentru copiii mai mici. Nu există Joy-Cons de pierdut, ca și în cazul modelelor standard și OLED. În schimb, comenzile sunt încorporate chiar în lateral. În testele noastre, am descoperit că această versiune a fost de fapt mai bună pentru cei cu mâini mai mici și a fost mai confortabilă pentru perioade mai lungi de timp. Obții un ecran puțin mai mic aici, sigur, dar aceeași rezoluție clară de 720p, așa că nu există nicio performanță sau downgrade vizual aici.

Specificații

 • Dimensiuni: 3.6 x 8.2 x .55 inch
 • Placă video: NVIDIA Custom Tegra processor
 • Ecran: Capacitive touch screen / 5.5 inch LCD / 1280×720 resolution
 • Capacitate stocare: 32GB (expandable)
 • Baterie: 3-7 ore

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cea mai bună consolă de jocuri video pentru tine

Nu ești hotârat care sunt cele mai bune console de jocuri video? Când vine vorba de a decide care platformă este cea mai bună, depinde în întregime de experiența utilizatorului. Noi am evaluat Sony PlayStation 5 cu nota 5, în timp ce Xbox Series X a primit un 4, dar cele două stau foarte aproape în ceea ce privește performanța și puterea. Xbox Series X este mai puternică din punct de vedere tehnic, cu GPU-ul său având 12 Teraflops, mai degrabă decât PlayStation 5, care găzduiește un consistent 10.3. Cu toate acestea, în ceea ce privește fidelitatea grafică, consolele de jocuri par destul de identice.

Desigur, am evaluat toate tipurile de console de jocuri video de la toate brandurile, precum: Sony PlayStation 4 Pro, Sony PlayStation 4, dar și cele de la Microsoft Xbox Series, precum: consola Xbox One, consola Xbox One x și Xbox 360. Astfel, după multe teste, am reușit să analizăm și să realizăm acest top al celor mai bune console de până acum.

Vezi și ghidul nostru pentru cea mai bună consola de gaming portabilă.

Întrebări frecvente despre cele mai bune console de jocuri

Acesta este un subiect subiectiv, deoarece fiecare consolă are puncte forte și slăbiciuni proprii. Xbox Series X și PlayStation 5 sunt cele mai recente modele, cu performanțe superioare și grafică de înaltă calitate. Nintendo Switch este o alegere excelentă pentru jocurile portabile, în timp ce PlayStation 4 și Xbox One sunt alegeri mai accesibile, dar cu o gamă largă de jocuri.

PlayStation 5 are o putere de procesare superioară față de PlayStation 4 și Xbox One, și oferă o grafică de calitate superioară. Are, de asemenea, un controler inovator DualSense, care oferă feedback haptic și triggeri adaptivi, oferind o experiență de joc mult mai imersivă. PlayStation 5 este, de asemenea, compatibil cu majoritatea jocurilor de pe PlayStation 4.

Jocurile portabile sunt o alegere excelentă pentru cei care călătoresc sau pentru cei care doresc să joace jocuri oriunde și oricând. Nintendo Switch este o consolă portabilă excelentă, cu un design versatil care permite atât jocurile portabile, cât și cele la televizor. În plus, Nintendo Switch are o gamă largă de jocuri exclusiviste și unice, cum ar fi seriile Mario, Zelda și Pokemon.

Sistemul online este foarte important pentru o consolă de jocuri, deoarece permite utilizatorilor să joace jocuri cu alți jucători din întreaga lume și să acceseze noi conținuturi și actualizări pentru jocuri. Xbox Live și PlayStation Network sunt cele două servicii de jocuri online cele mai populare, care oferă o gamă largă de funcții sociale și de conectare cu alți jucători, precum și jocuri gratuite și reduceri la jocuri.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.