Top Electronice

Cel mai bun volan gaming din 2024: Top 6 Volane de gaming + Ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun volan gaming

Lumea jocurilor de curse nu a fost niciodată mai vibrantă de la introducerea PlayStation 5 și Xbox Series X. Fie că ești interesat de o călătorie obișnuită prin Mexic în Forza Horizon 5, să rupi traseele Gran Turismo 7 sau să duci simularea la următorul nivel cu iRacing, există o gamă fantastică de jocuri de curse. Dacă dorești să îți duci cariera virtuală de curse la următorul nivel, un volan de gaming este calea de urmat.  Avem și ghid creat pentru controllere gaming.

Verifică dacă volanul de gaming este compatibil cu consola ta de gaming, pc gaming sau laptop gaming.

Când vine vorba de obținerea unui control nuanțat într-un joc de curse, sentimentul cu un controller normal pur și simplu nu se poate compara cu raza de acțiune a unei pedale sau cu rotația unei volan gaming. Cele mai bune volane de gaming îți pot oferi chiar și o senzație mai bună pentru drum, mai naturală. În timp ce un controler standard îți poate da un pic de senzație, feedback-ul de forță de pe un volan gaming poate trage împotriva ta în timp ce conduci, pentru a te lăsa să simți fiecare viraj. În plus, este mult mai distractiv să conduci cu volanul de gaming.

Dacă ești pregătit să îți duci jocul la un alt nivel cu cel mai bun volan gaming, îți recomandăm să arunci o privire la lista noastră de mai jos.

Avem și diverse ghiduri create pentru gaming precum casti gaming, monitor gaming, mouse gaming și microfon gaming.

Cele mai bune volane: top 6 modele

ProdusPreț
1. Thrustmaster T300 RS GT EDITIONVezi Prețul
2. Logitech G923Vezi Prețul
3. Hori Racing Wheel OverdriveVezi Prețul
4. Thrustmaster TS-XWVezi Prețul
5. Thrustmaster TMX Force FeedbackVezi Prețul
6. THRUSTMASTER Racing Wheel T248Vezi Prețul
 

Cel mai bun volan gaming per total

5/5

Specificații:

 • Tip conectivitate: Cu fir
 • Platforma: Playstation, PC
 • Funcții: Rotire 270°, Rotire 1080°
 • Dimensiuni (W x H x D): 35 x 32 x 45 cm
 • Greutate: 4,9 KG

Cel mai bun volan gaming raport calitate/preț

4.5/5

Specificații

 • Tip conectivitate: Cu fir
 • Platforma: Playstation, PC
 • Funcții: na
 • Dimensiuni (W x H x D): 26 x 27.8 x 27 cm
 • Greutate: 2,5 KG

Cel mai bun volan gaming la buget

4/5

Specificații

 • Tip conectivitate: Cu fir
 • Platforma: Xbox series
 • Funcții: Rotire 180°, Rotire 270°
 • Dimensiuni (W x H x D): na
 • Greutate: na

Cel mai bun volan gaming pentru PC

4.6/5

Specificații

 • Tip conectivitate: Cu fir
 • Platforma: PC, Xbox One X, Xbox one S
 • Funcții: na
 • Dimensiuni (W x H x D): 52.5 x 38 x 31 cm
 • Greutate: 13.3 Kg

Cel mai bun volan gaming pentru Xbox

4/5

Specificații

 • Tip conectivitate: Cu fir
 • Platforma: Xbox One, PC
 • Funcții: Rotire 900°
 • Dimensiuni (W x H x D): 33 x 32 x 30 cm
 • Greutate: 5,36 Kg

Cel mai bun volan gaming pentru PS5

4/5

Specificații

 • Tip conectivitate: Cu fir
 • Platforma: Playstation 5, Playstation 4, PC
 • Funcții: na
 • Dimensiuni (W x H x D): 28 x 30 x 28 cm
 • Greutate: 2,7 Kg

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru achiziționarea volanelor de gaming la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru volane de gaming pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum testăm volanele de gaming

Termenul de Racing Wheel aduce cu sine o mulțime de termeni unici în limbajul său de zi cu zi, ceea ce poate face găsirea celui mai bun volan de curse în mod deosebit de dificilă. Dacă nu ești sigur exact ce cumperi, lămurim confuzia – explicăm ce înseamnă și ce fac acele caracteristici comune.

Feedback de forță

Feedback-ul de forță este termenul aplicat întregului sistem de imersiune încorporat în multe dintre cele mai bune volane gaming. O serie de motoare cu feedback electric citesc semnalele de intrare din joc în sine pentru a aplica un anumit nivel de rezistență la volan într-o forță de rotație, pentru a se potrivi cu acțiunea de pe ecran.

Acționat cu curea

Folosit de obicei pentru a face referire la ampatament, un volan gaming acționată de curea va folosi o curea și un scripete pentru a șterge un mic motor în interiorul bazei în sine. Acest lucru înseamnă că un volan mai ieftin poate folosi un motor mai mic, dar folosind forța aplicată de scripete pentru a amplifica senzația de cuplu. Vei simți un feedback mai fin într-o roată cu curea de transmisie decât într-un model cu transmisie directă, dar o parte din efect se pierde.

Zonă moartă

Expresia deadzone este folosită pentru a se referi la rotația unei roți sau la mișcarea unei pedale care nu va înregistra nicio intrare în joc. Aceasta este atât o binecuvântare, cât și un blestem. De exemplu, îți poți seta propria zonă moartă pe o pedală dacă aceasta este deosebit de sensibilă – pentru a evita utilizarea accidentală în timp ce îți odihnești piciorul. Zonele moarte semnificative sunt deosebit de frustrante atât la roți, cât și la pedale.

Acționare directă

Un volan gaming cu transmisie directă nu utilizează curele sau angrenaje în ampatamentul său, ci folosește un servomotor conectat la un volan cu pedale însuși. Rezultatul este un sentiment mai puternic al feedback-ului de forță, deoarece există mai puține părți de rulat. Cele mai bune volane cu tracțiune directă sunt mult mai puțin comune pe piața principală și pot avea un preț considerabil.

Acționare cu angrenaj

Multe volane gaming sunt acționate de angrenaje, cum ar fi volane cu pedale de gaming Logitech G923 sau logitech driving force g29, de exemplu. Această metodă a ampatamentului folosește un motor mic și o serie de viteze pentru a produce un feedback de forță mai puternic prin amplificarea cuplului. Un volan cu pedale de genul este mai ieftin din cauza motorului mai mic necesar la ele, dar angrenajele sunt mai puțin netede decât alte opțiuni.

Pedale cu potențiometru

Pedalele cu potențiometru sunt mai asemănătoare pedalelor cu senzor Hall – măsoară distanța în loc de forță. Cu toate acestea, în loc să folosească magneți, aceste pedale se bazează pe părți mecanice pentru a înregistra schimbările de distanță, făcându-le mai predispuse la defecte și vulnerabile la praf.

Pedale cu celulă de încărcare

Pedalele cu celulă de încărcare funcționează într-un mod similar pedalelor hidraulice, măsurând forța. Cu toate acestea, modelele construite cu un sistem de celulă de încărcare vor urmări presiunea exercitată direct asupra pedalei (adică de către tine), în loc de forța cu care pedalele sunt mutate de-a lungul sistemului.

Pedale hidraulice

Pedalele hidraulice sunt mult mai puțin comune pe piața de masă, dar funcționează măsurând forța cu care apeși pedala pentru a răspunde la comenzile de frânare. Este mult mai precis, dar și mai scump.

Alte caracteristici

Lucrurile pe care le cauți într-un volan de curse pot diferi de la alți piloți de simulatoare. Dar există câteva puncte cheie pe care ar trebui să le iei întotdeauna în considerare atunci când cumperi un volan nou. Aceste elemente de bază vor conduce în cele din urmă la un volan bun, indiferent de prețul și poziția acestuia pe piață.

 • Un design excelent: Un volan de gaming care arată bine este un bun punct de plecare. Vrei să fii mulțumit de aspectul volanului tău în timp ce îl folosești.
 • Calitate: Indiferent de preț, vei dori un volan pentru jocuri cu o calitate de construcție bună. Unele volane de curse la buget au o calitate excelentă a construcției, iar unele volane puternice pot avea o calitate slabă a construcției.
 • Practicabilitate: Diferite volane gaming utilizează diferite forme de montare, iar unele volane pur și simplu nu sunt potrivite pentru anumite situații. De exemplu, utilizarea unui volan puternic nu este o idee grozavă atunci când este montat pe o masă sau birou. Și un volan mare ar putea fi incomod dacă trebuie să-l depozitezi.
 • Performanță: Volanele de jocuri acoperă o gamă largă de performanțe, iar fiecare pilot de simulatoare va avea o preferință pentru cât de puternic să fie volanul lor. În cele din urmă, vei dori un volan de curse care să performeze bine în cadrul intervalului său de prețuri.
 • Compatibilitate: Un aspect cheie de luat în considerare este compatibilitatea. Multe volane de gaming sunt compatibile doar cu anumite platforme. Și unele volane de curse nu sunt compatibile cu consolele, deci merită să verifici. De asemenea, asigură-te că există compatibilitate între alte produse de simulare a cursei.

Întrebări frecvente

Indiferent dacă ești un pilot dedicat sau doar cineva care vrea să înceapă să joace jocuri de curse, un volan poate fi o opțiune uimitoare pentru control. Permite o experiență cu adevărat unică și imersivă, care nu poate fi obținută cu un controller standard. Unele volane oferă și feedback de forță, ceea ce amplifică imersiunea la un cu totul alt nivel. Feedback-ul de forță te face să simți cu adevărat că ești la volanul unei mașini, permițându-ți să simți rezistența, în special în schimbările de teren. Dacă cauți o experiență imersivă, atunci un volan este calea de urmat.

Asta poate depinde de platforma pe care o folosești, din cauza problemelor de compatibilitate. Am constatat că pentru PC, cel mai bun volan este Thrustmaster T248, deoarece oferă o gamă de funcții fără a-ți goli buzunarul. Cu toate acestea, un volan Logitech G923 a fost, de asemenea, o opțiune excelentă, cu un preț mai mic decât al concurenților pentru aceleași funcții. Caracteristicile variază de la brand la brand, deci care dintre ele este mai potrivit pentru tine depinde de ceea ce cauți exact.

Cel mai bun volan poate depinde de platforma pe care o folosești. Aici am adunat cele mai bune volane pentru PC și am constatat că, în opinia noastră, Thrustmaster T248 este cea mai bună opțiune în ansamblu. Are o serie de funcții disponibile și nu sparge banca. Cu toate acestea, am constatat că cea mai bună opțiune bugetară este Thrustmaster TMX Force Feedback Racing Wheel. La un preț mai mic, oferă în continuare imersiunea feedback-ului de forță și vine cu pedale.

Cel mai bun raport calitate-preț pentru un volan pe care l-am găsit a fost Logitech G923. Feedback-ul de forță „TrueForce” de pe acest model a fost incredibil, dar era compatibil doar cu 4 jocuri. Aceasta este o opțiune excelentă atât pentru gameri dedicați în curse, cât și pentru cei care vor să înceapă în lumea cursei.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.