Volan Gaming

Cel mai bun volan gaming din 2023: Top 6 Volane de gaming + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun volan gaming

Lumea jocurilor de curse nu a fost niciodată mai vibrantă de la introducerea PlayStation 5 și Xbox Series X. Fie că ești interesat de o călătorie obișnuită prin Mexic în Forza Horizon 5, să rupi traseele Gran Turismo 7 sau să duci simularea la următorul nivel cu iRacing, există o gamă fantastică de jocuri de curse. Dacă dorești să îți duci cariera virtuală de curse la următorul nivel, un volan de gaming este calea de urmat.

Când vine vorba de obținerea unui control nuanțat într-un joc de curse, sentimentul cu un controller normal pur și simplu nu se poate compara cu raza de acțiune a unei pedale sau cu rotația unei volan gaming. Cele mai bune volane de gaming îți pot oferi chiar și o senzație mai bună pentru drum, mai naturală. În timp ce un controler standard îți poate da un pic de senzație, feedback-ul de forță de pe un volan gaming poate trage împotriva ta în timp ce conduci, pentru a te lăsa să simți fiecare viraj. În plus, este mult mai distractiv să conduci cu volanul de gaming.

Dacă ești pregătit să îți duci jocul la un alt nivel, îți recomandăm să arunci o privire la lista noastră de mai jos cu cele mai bune volane de gaming.

ProdusPreț
1. Thrustmaster T300 RS GT EDITIONVezi Prețul
2. Logitech G923Vezi Prețul
3. Hori Racing Wheel OverdriveVezi Prețul
4. Thrustmaster TS-XWVezi Prețul
5. Thrustmaster TMX Force FeedbackVezi Prețul
6. THRUSTMASTER Racing Wheel T248Vezi Prețul
 
5/5

Cel mai bun volan gaming per total

În primul rând, trebuie să spun că acest volan de gaming este o revelație pentru oricine care iubește jocurile de curse. Calitatea de construcție a roți este de top, iar feedback-ul forței este incredibil de realist. Chiar simți că ești la volanul unei mașini adevărate!

T300 RS GT Edition vine cu un set de pedale de înaltă calitate care este complet reglabil, ceea ce este excelent pentru a găsi poziția perfectă de condus. Pedalele sunt fabricate din metal, ceea ce adaugă la senzația generală premium a produsului.

Unul dintre lucrurile pe care le am apreciat cel mai mult la acest volan gaming este cât de personalizabil este. Sensibilitatea, zona moartă și senzația generală a roții pot fi ajustate pentru a se potrivi preferințelor tale. Acest lucru înseamnă că poți regla volanul pentru a oferi cea mai captivantă și mai realistă experiență de condus posibilă.

Ediția T300 RS GT este compatibilă cu o gamă largă de jocuri de curse, inclusiv unele dintre cele mai populare titluri precum Gran Turismo și Forza Motorsport. Roata este compatibilă atât cu PC, cât și cu PlayStation, ceea ce o face o opțiune versatilă pentru utilizatori.

Recomandăm cu încredere Thrustmaster T300 RS GT Edition tuturor celor care vorbesc serios despre jocurile lor de curse. Calitatea construcției, feedback-ul forțat și personalizarea acestui volan îl fac unul dintre cele mai bune volane de gaming de pe piață. Deci, dacă dorești să îți duci jocul de curse la următorul nivel, ediția T300 RS GT merită cu siguranță luată în considerare!

Specificații:

 • Tip conectivitate: Cu fir
 • Platforma: Playstation, PC
 • Funcții: Rotire 270°, Rotire 1080°
 • Dimensiuni (W x H x D): 35 x 32 x 45 cm
 • Greutate: 4,9 KG

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cel mai bun volan gaming raport calitate/preț

Volane de gaming Logitech G923 Trueforce sunt proiectate cu cea mai recentă tehnologie pentru a oferi o experiență de condus realistă și captivantă. Tehnologia Trueforce este o caracteristică remarcabilă a acestui volan. Folosește motoare și algoritmi avansați pentru a simula senzațiile de a conduce o mașină adevărată, cum ar fi senzația cauciucurilor pe șosea și vibrațiile motorului. Acest lucru creează o experiență incredibil de captivantă care te face cu adevărat să te simți ca și cum ai fi la volanul unei mașini adevărate.

O altă caracteristică excelentă a modelului G923 sunt pedalele de înaltă calitate care vin împreună cu volanul. Pedalele sunt realizate din metal și au o senzație realistă, ceea ce se adaugă la imersiunea generală a experienței de condus.

G923 este extrem de personalizabil, cu setări ajustabile pentru feedback-ul forței, sensibilitatea pedalei și maparea butoanelor. Acest lucru îți permite să reglezi volanul la preferințele tale specifice și să îți optimizezi performanța în orice joc de curse.

Un dezavantaj al acestui volan este prețul. Este mai scump decât alte volane de gaming de pe piață, ceea ce poate fi un factor de descurajare pentru unii cumpărători.

Per total, G923 Trueforce este un volan gaming fantastic pentru oricine care iubește jocurile de curse. Tehnologia avansată Trueforce, pedalele de înaltă calitate și setările personalizabile îl fac o opțiune remarcabilă pe piață. Deși poate fi mai scump decât alte opțiuni, experiența de condus captivantă pe care o oferă merită cu siguranță investiția.

Specificații

 • Tip conectivitate: Cu fir
 • Platforma: Playstation, PC
 • Funcții: na
 • Dimensiuni (W x H x D): 26 x 27.8 x 27 cm
 • Greutate: 2,5 KG

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun volan gaming la buget

Hori Racing Wheel Overdrive este o alegere excelentă pentru jucătorii care doresc o experiență de curse realistă și captivantă. Volanul de gaming în sine este proiectată cu materiale de înaltă calitate și are o prindere cauciucată pentru un plus de confort în timpul sesiunilor lungi de joc.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale Hori Racing Wheel Overdrive este compatibilitatea cu o varietate de platforme de jocuri diferite, inclusiv Xbox Series X/S, Xbox One și PC. Acest lucru îl face o opțiune versatilă pentru jucătorii care doresc să folosească același volan de curse pe mai multe platforme.

Un alt beneficiu al lui Hori Racing Wheel Overdrive este ușurința în utilizare. Este un volan de gaming cu un design plug-and-play care nu necesită instalarea de software sau drivere adiționale, ceea ce face această opțiune una ușor de configurat și de început imediat.

Este un volan cu pedale. Pedalele care vin cu acest produs sunt de înaltă calitate și receptive, cu o funcție de sensibilitate reglabilă care îți permite să reglezi pedalele după bunul plac.

Un potențial dezavantaj al acestui volan este că nu are feedback de forță, ceea ce îl poate face să se simtă mai puțin realist decât alte volane gaming de pe piață. Deși volanul în sine este încă receptivă și ușor de utilizat, absența feedback-ului forțat poate fi un dezavantaj pentru unii jucători care caută o experiență de curse mai captivantă.

Hori Racing Wheel Overdrive este o alegere excelentă pentru oricine care caută un volan gaming de înaltă calitate, versatil și ușor de utilizat. Deși poate lipsi feedback-ul de forță, capacitatea generală de răspuns și confortul roții o fac o opțiune excelentă atât pentru jucătorii ocazionali, cât și pentru cei serioși.

Specificații

 • Tip conectivitate: Cu fir
 • Platforma: Xbox series
 • Funcții: Rotire 180°, Rotire 270°
 • Dimensiuni (W x H x D): na
 • Greutate: na

Avantaje:

Dezavantaje:

4.6/5

Cel mai bun volan gaming pentru PC

Thrustmaster TS-XW Racer este un volan de gaming de ultimă generație, conceput pentru pasionații serioși de curse. Se mândrește cu o gamă impresionantă de caracteristici care îl fac o opțiune remarcabilă în categoria sa. Unul dintre beneficiile cheie ale acestui volan de gaming este comenzile sale precise și receptive, care permit o experiență de curse cu adevărat captivantă. Volanul este incredibil de precis, cu o rotație de 900 de grade care se simte lină și naturală. Dispune de un sistem puternic de feedback al forței care oferă rezistență și vibrații realiste, făcându-te săte simți ca și cum conduci un vehicul de înaltă performanță.

Un alt mare avantaj al Thrustmaster TS-XW Racer este designul personalizat. Volanul este complet modulară, ceea ce înseamnă că o poți ajusta pentru a se potrivi preferințelor și stilului tale de joc. Poți schimba janta roții, pedalele și chiar schimbătorul de viteze pentru a crea o configurație care funcționează cel mai bine pentru tine. Acest nivel de personalizare este cu adevărat pentru pasionații serioși de curse care solicită cea mai bună experiență posibilă de la echipamentul lor și care își doresc un produs de cea mai înaltă calitate.

Singurul dezavantaj al Thrustmaster TS-XW Racer este prețul său. Este un produs premium conceput pentru concurenții serioși și, ca atare, vine cu un preț mai mare decât multe alte volane de pe piață. Dacă ești un adevărat pasionat de curse care cere cea mai bună experiență posibilă, atunci Thrustmaster TS-XW Racer merită cu siguranță investiția.

Thrustmaster TS-XW Racer este un volan de gaming excelent care oferă o experiență de curse cu adevărat captivantă și personalizabilă. Controalele sale precise, feedback-ul puternic al forței și designul modular îl fac o opțiune remarcabilă în categoria sa. Deși prețul său poate fi puțin cam ridicat pentru unii, dacă ești serios în ceea ce privește cursele și ceri cel mai bun volan gaming posibil, atunci Thrustmaster TS-XW Racer merită cu siguranță luat în considerare!

Specificații

 • Tip conectivitate: Cu fir
 • Platforma: PC, Xbox One X, Xbox one S
 • Funcții: na
 • Dimensiuni (W x H x D): 52.5 x 38 x 31 cm
 • Greutate: 13.3 Kg

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun volan gaming pentru Xbox

Trebuie să spunem că am fost surprinși plăcut și foarte impresionat de acest produs. TMX este unul din volanele de gaming de înaltă calitate care este compatibil atât cu sistemele de jocuri Xbox One, cât și pentru PC, ceea ce îl face o opțiune versatilă pentru jucătorii cărora le place să se joace pe diferite platforme.

Unul dintre lucrurile pe care le-am remarcat la TMX a fost ajustabilitatea acestuia. Unghiul de rotație poate fi ajustat până la 900 de grade, ceea ce înseamnă că îl poți seta pentru a se potrivi cu sensibilitatea de direcție a jocului pe care îl joci. În plus, setul mare de pedale si schimbator care vine cu acest produseste reglabil atât în ​​ceea ce privește unghiul de înclinare, cât și distanța dintre pedale, permițându-te să-l configurezi așa cum îți place.

O altă caracteristică pe care am apreciat-o foarte mult a fost sistemul Force Feedback. TMX este echipat cu un sistem mixt de curea-rolie și angrenaje care oferă efecte realiste de ForceFeedback, cu un sistem care poate furniza până la 2,4 kg de forțe mixte și versatile. Acest lucru înseamnă că poți simți denivelările și curbele ale drumului în timp ce conduci, oferind o experiență de joc mult mai captivantă.

Trebuie să apreciăm calitatea de construcție a acestui produs. TMX se simte solid și robust în mâinile tale, iar materialele folosite în construcția sa sunt de top. În plus, memoria internă și firmware-ul actualizabil înseamnă că poți avea întotdeauna cele mai recente actualizări și setări pentru volanul tău de gaming.

Recomandăm Thrustmaster TMX Force Feedback oricărui jucător serios care dorește să-și ducă jocurile de curse la nivelul următor. Cu capacitatea sa de ajustare, efectele realiste de Force Feedback și construcția de înaltă calitate, acest produs este un adevărat câștigător în opinia noastră.

Specificații

 • Tip conectivitate: Cu fir
 • Platforma: Xbox One, PC
 • Funcții: Rotire 900°
 • Dimensiuni (W x H x D): 33 x 32 x 30 cm
 • Greutate: 5,36 Kg

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun volan gaming pentru PS5

T248 este un volan de gaming de înaltă calitate, compatibil cu sistemele de jocuri PlayStation 5, PlayStation 4 și PC, ceea ce îl face o opțiune versatilă pentru jucătorii cărora le place să se joace pe diferite platforme.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale lui T248 este construcția sa. Aceste modele sunt volane de gaming din materiale de înaltă calitate care se simt grozav în mâinile tale, iar pedalele sunt foarte bine construite. Totul pare solid și robust, ceea ce este important atunci când vrei să ai o experiență maximă.

Un alt lucru pe care l-am apreciat foarte mult la T248 a fost sistemul Force Feedback. Este cel mai bun volan de gaming pentru PS5, echipat cu un motor fără perii care oferă efecte realiste de Force Feedback, permițându-te să simți fiecare viraj și denivelare pe drum în timp ce conduci. Acest lucru îmbunătățește cu adevărat experiența de joc și face să te simți mai mult ca și cum ai fi de fapt la volanul unei mașini adevarate.

Ne-a plăcut și faptul că T248 este foarte reglabil. Poți regla unghiul de rotație al roții până la 270 de grade, iar setul de pedale este reglabil pentru a se potrivi preferințelor tale. În plus, este una din volanele gaming compatibile cu pedalele T-LCM de la Thrustmaster și cu adaptoarele T-LCM Cockpit, care îți permit să îți personalizezi și mai mult configurația.

Există și câteva dezavantaje la T248. În primul rând, este un produs relativ scump, deci poate să nu fie în bugetul tuturor. În plus, acest produs este destul de mare, așa că poate ocupa o cantitate destul de mare de spațiu în configurația de joc.

Cu construcția sa de înaltă calitate, efectele realiste de Force Feedback și ajustabilitatea, acest produs este cel mai bun volan gaming pentru PS5.

Specificații

 • Tip conectivitate: Cu fir
 • Platforma: Playstation 5, Playstation 4, PC
 • Funcții: na
 • Dimensiuni (W x H x D): 28 x 30 x 28 cm
 • Greutate: 2,7 Kg

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum testăm volanele de gaming

Pe scurt, fiecare volan pentru gaming pe care am avut în mâna noastră este folosit într-o serie de jocuri video diferite pentru a se potrivi pentru majoritatea genurilor. Acest lucru înseamnă că vom testa capacitatea de răspuns a stick-urilor, butoanelor de față, barelor de protecție, declanșatoarelor, pedalelor și a oricăror alte caracteristici suplimentare găsite pe unitate. Dacă un volan pentru gaming este conectat sau se bazează pe baterii reîncărcabile, atunci se testează și durata de viață. Același lucru se poate spune despre orice software specializat, cum ar fi șoferii, care poate fi inclus și cu unele volane cu pedale si schimbator.

Caracteristici pentru cele mai bune volane gaming

Dacă ai nevoie de un volan/pedale, unele termeni pot să fiu greu de ințeles la început. Dacă nu ești sigur exact ce cumperi și ce înseamnă aceste termeni la caracteristici, eliminăm confuzia – explicăm ce înseamnă și ce fac acele caracteristici.

Feedback forțat

Feedback-ul de forță este termenul aplicat întregului sistem de imersiune încorporat în multe dintre cele mai bune volane gaming. O serie de motoare cu feedback electric citesc semnalele de intrare din joc în sine pentru a aplica un anumit nivel de rezistență la volan într-o forță de rotație, pentru a se potrivi cu acțiunea de pe ecran.

Acționat cu curea

Folosit de obicei pentru a face referire la ampatament, un volan gaming acționată de curea va folosi o curea și un scripete pentru a șterge un mic motor în interiorul bazei în sine. Acest lucru înseamnă că un volan mai ieftin poate folosi un motor mai mic, dar folosind forța aplicată de scripete pentru a amplifica senzația de cuplu. Vei simți un feedback mai fin într-o roată cu curea de transmisie decât într-un model cu transmisie directă, dar o parte din efect se pierde.

Zonă moartă

Expresia deadzone este folosită pentru a se referi la rotația unei roți sau la mișcarea unei pedale care nu va înregistra nicio intrare în joc. Aceasta este atât o binecuvântare, cât și un blestem. De exemplu, îți poți seta propria zonă moartă pe o pedală dacă aceasta este deosebit de sensibilă – pentru a evita utilizarea accidentală în timp ce îți odihnești piciorul. Zonele moarte semnificative sunt deosebit de frustrante atât la roți, cât și la pedale.

Acționare directă

Un volan gaming cu transmisie directă nu utilizează curele sau angrenaje în ampatamentul său, ci folosește un servomotor conectat la un volan cu pedale însuși. Rezultatul este un sentiment mai puternic al feedback-ului de forță, deoarece există mai puține părți de rulat. Cele mai bune volane cu tracțiune directă sunt mult mai puțin comune pe piața principală și pot avea un preț considerabil.

Acționat de angrenaje

Multe volane gaming sunt acționate de angrenaje, cum ar fi volane cu pedale de gaming Logitech G923 sau logitech driving force g29, de exemplu. Această metodă a ampatamentului folosește un motor mic și o serie de viteze pentru a produce un feedback de forță mai puternic prin amplificarea cuplului. Un volan cu pedale de genul este mai ieftin din cauza motorului mai mic necesar la ele, dar angrenajele sunt mai puțin netede decât alte opțiuni.

Întrebări frecvente despre cel mai bun volan de gaming

Există mai multe opțiuni de volane de gaming, însă cele mai populare și considerate cele mai bune sunt Logitech G29 și Thrustmaster T150 Pro.

Un volan de gaming trebuie să aibă o construcție robustă, o precizie ridicată, un feedback puternic al forțelor, butoane personalizabile și suport pentru pedale.

Deși cele două opțiuni pot fi la fel de bune, majoritatea jucătorilor preferă pedalele separate, deoarece acestea oferă o mai mare libertate în ceea ce privește poziționarea și ajustarea lor.

Da, majoritatea volanelor de gaming pot fi utilizate atât pe PC, cât și pe consolele de jocuri precum PlayStation și Xbox.

Prețul mediu al unui volan de gaming este de aproximativ 1500 de lei, însă poate varia în funcție de marca, modelul și caracteristicile acestuia.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.