Top Electronice

Cele mai bune căști pentru alergat din 2024: Top 8 Perechi de căști + Ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cele mai bune căști pentru alergat

Cele mai bune căști pentru alergat nu se mișcă în timpul antrenamentelor dificile, resping transpirația și oferă un sunet fantastic.

Cele mai bune căști pentru alergat îți aduc muzica și podcast-urile motivaționale preferate pe măsură ce mergi la sală, în parc sau pe trasee. Cu toate acestea, nu toate căștile intraauriculare sunt potrivite pentru alergat. Unele persoane preferă căști in ear, over ear sau casti on ear. Pentru acest motiv am ales să includem mai multe tipuri de căști wireless în acest ghid.

De exemplu, nu ai nevoie doar de o potrivire confortabilă atunci când cauți cele mai bune căști pentru alergat, ci și de o potrivire sigură care să reziste la transpirație și la sprinturi. Dacă ai tendința de a transpira mult, vrei, de asemenea, să te asiguri că căștile tale pentru alergat rezistă la apă. Un alt aspect pe care credem că ar trebui să-l iei în considerare sunt controalele intuitive, astfel încât să nu te ocupi de butoane incomode în timp ce alergi pe trotuar.

Menționăm că am creat și ghiduri pentru casti de înot, căști cu microfon și casti gaming.

Am testat sute de perechi de căști și căști intraauriculare concepute pentru fitness, luându-le la alergat pentru a testa cum se descurcă pe trasee în ploaie, în timpul antrenamentelor de vară transpirate și în timp ce folosesc banda de alergat la sală. În ghidul nostru de mai jos, vei găsi multe perechi dintre cele mai bune căști pentru alergat, inclusiv căști over-ear, căști cu conducere osoasă, precum și căști rezistente la apă.

Cele mai bune perechi de căști pentru alergat: Top 8 Modele

ProdusPreț
1. Shokz OpenRun ProVezi Prețul
2. Jlab Go Air Sport,Vezi Prețul
3. JBL Endurance Peak 3Vezi Prețul
4. Jaybird X4Vezi Prețul
5. Beats Powerbeats ProVezi Prețul
6. JBL Reflect Aero TWSVezi Prețul
7. Jabra Elite SportVezi Prețul
8. Aftershokz Trekz AIRVezi Prețul

Cele mai bune căști pentru alergat per total

5/5

Shokz (cunoscută anterior ca AfterShokz) este cel mai mare nume în căștile cu conducere osoasă, iar OpenRun Pro este cea mai bună pereche lansată până acum. Lansate la începutul anului 2021, acestea includ noi transductoare de bas, care oferă un sunet bogat și rotund. Nu mai trebuie să alegi între un design cu urechea deschisă sau audio de înaltă calitate; OpenRun Pro îți oferă ambele.

Designul general al acestor căști pentru alergare este foarte similar cu cel al modelului original OpenRun (inițial denumit Aeropex), cu o bandă ușoară din titan care menține căștile în urechi în mod sigur, dar blând. Ele rămân ferm în poziție în orice condiții și nu strâng sau irită niciodată. Există totuși câteva mici diferențe; Shokz a mutat portul de încărcare pentru a-l face acum mai ușor de accesat, iar butoanele de volum sunt acum puțin mai mari, ceea ce le face mai ușor de apăsat în timp ce le porți.

Basul suplimentar provoacă uneori o senzație ușor furnicătoare dacă te bucuri de melodii cu ritmuri mai grele, dar în teste nu a fost niciodată suficient de enervant. Acestea sunt cele mai bune căști cu conducere osoasă și, pentru noi, cele mai bune căști pentru alergat.

Specificații:

 • Greutate: 29g
 • Durata bateriei: 10 ore
 • Monitorizare ritm cardiac: Nu
 • Control pe ureche: Da

Avantaje:

Dezavantaje:

Cele mai bune căști pentru alergat ieftine

3.5/5

Este foarte rar să vezi o pereche de căști atât de ieftine care să aibă toate caracteristicile potrivite. Și totuși, Jlab Go Air Sport a învins toate așteptările, dovedind în sfârșit că poți obține mai mult pentru mai puțin. Nu este prima dată când Jlab lansează căști accesibile care se descurcă mai bine decât prețul lor, dar de data aceasta, ar putea fi chiar și mai bune.

Timpul nostru cu Jlab Go Air Sport a fost plin de surprize minunate. Am constatat că este mult mai confortabil de purtat decât varianta mai scumpă Beats Fit Pro, favorita noastră anterioară. Am descoperit, de asemenea, că calitatea sunetului său, deși nu este la nivel de audiofil, oferă frecvențe bine reprezentate, în special bass-ul, care este puternic, dar nu copleșitor. Și, am constatat că controalele sale – în special controlul volumului pe care Apple abia acum a început să-l implementeze pe AirPods Pro 2 – sunt o plăcere de utilizat.

Desigur, fiind o opțiune ieftină, unele caracteristici premium nu sunt prezente. Nu există anulare activă a zgomotului, de exemplu. Dar, având în vedere tot restul pe care îl primești, nu vei simți lipsa acesteia. Alergătorii cu buget redus vor găsi acestea cele mai bune căști pentru alergat pentru ei.

Specificații

 • Greutate: 6,2g per cască
 • Durata bateriei: 8+ ore
 • Monitorizare ritm cardiac: Nu
 • Control pe ureche: Da

Avantaje:

Dezavantaje:

Cele mai bune căști pentru alergat cu o potrivire sigură

4/5

Există multe căști excelente care rămân sigure în timpul alergării, dar cele mai bune au o agățare pentru ureche atașată, ceea ce înseamnă că nu se mișcă nicăieri – indiferent cât de repede alergi sau cât de mult transpiri. Căștile wireless true JBL Endurance Peak 3 sunt opțiunea noastră recomandată dacă vrei acea agățare pentru ureche atât de importantă și siguranța adusă de ea.

Pe lângă un design construit pentru mișcare, căștile JBL Endurance Peak 3 se laudă și cu o impresionantă durată de viață a bateriei de 10 ore (care crește la 50 cu husa), Modul de Transparență pentru conștientizare ambientală instantanee, precum și cu o clasificare IP68. În recenzia noastră a căștilor JBL Endurance Peak 3, am spus că aceste căști par să fie făcute pentru circumstanțe extreme și aceste specificații reflectă cu adevărat această țintă. Deci, dacă cauți căști de antrenament care sunt excelente la prețul de 100 de dolari sau echivalent în lei, le-ai găsit.

În timpul testelor noastre, am constatat că căștile Endurance Peak 3 nu sunt cele mai confortabile pentru perioade lungi de timp – prețul pe care îl plătești pentru siguranța lor foarte mare. Aceasta înseamnă că, dacă cauți căști pentru antrenamente cu impact redus, s-ar putea să preferi alte opțiuni din această listă.

Specificații

 • Greutate: 25g per cască
 • Durată baterie: 10 ore , 50 de ore în total cu carcasa
 • Monitor de ritm cardiac: Nu
 • Control pe ureche: Da

Avantaje:

Dezavantaje:

Căști pentru alergat accesibile dacă nu ai nevoie de wireless adevărat

5/5

Acum angajată pentru o actualizare anuală a modelului popular de mijloc de gamă, Jaybird X4 reușesc să își depășească atât predecesoarele Jaybird X2, cât și căștile Bluetooth wireless Jaybird X3, cu o rating îmbunătățit de rezistență la apă IPX7. Indiferent dacă transpiri copios sau alergi prin ploaie, X4 vor face față.

Căștile pentru alergat Jaybird X4 sunau surprinzător de bine și în timpul testelor noastre, comparabil cu multe căști mai scumpe. Excelenta aplicație Jaybird oferă personalizare ușoară a ecualizatorului, precum și posibilitatea de a-ți crea propriul profil de sunet, cu diferite dimensiuni de vârfuri pentru urechi. O alegere excelentă pentru alergătorii care nu vor să facă economii la sunet – sau să fie precauți cu privire la vreme.

Alternativ, dacă cauți o experiență și mai premium, căștile Jaybird Tarah Pro oferă audio și materiale de calitate superioară pentru un preț puțin mai mare de 450 de lei. Cu toate că suntem încă mari fani ai căștilor Jaybird X4, aruncă o privire la căștile Jaybird Vista mai jos în listă – sunt prima noastră alegere dacă cauți o pereche de căști wireless adevărate.

Specificații

 • Greutate: 14,7g
 • Durata bateriei: 8 ore
 • Monitorizare ritm cardiac: Nu
 • Control pe ureche: Da

Avantaje:

Dezavantaje:

Cele mai bune căști pentru alergat pentru sesiuni de antrenament lungi

4.5/5

Cele mai recente căști wireless adevărate de la Beats, PowerBeats Pro, sunt extrem de confortabile, sună decent și (cel puțin în timpul testelor noastre) nu cad niciodată. Și te vor ține distras în timpul celor mai lungi antrenamente datorită bateriei lor de nouă ore.

Aceste căști pentru alergat rămân în loc datorită agățărilor lor strânse la ureche. Desigur, ratingul lor IPX4 împotriva transpirației, precum și adăugirile ingenioase precum orificiul de ventilație barometrică cu micro-laser pentru reducerea presiunii, durata mare a bateriei și calitatea lor superioară a sunetului, le fac o competiție convingătoare.

Unde am constatat că Powerbeats Pro se descurcă cel mai bine este în medii aproape liniștite, cum ar fi biroul tău, casa ta sau sala de sport. Deoarece poți folosi Siri fără mâini, sunt ideale pentru a seta cronometre între serii și pentru a face apeluri către prieteni și clienți. Ia-le cu tine la alergat și aceste căști Beats încă-și fac treaba datorită sunetului lor plin de energie.

Specificații

 • Greutate: 20,3g
 • Durata bateriei: 9 ore
 • Monitorizare ritm cardiac: Nu
 • Control pe ureche: Da

Avantaje:

Dezavantaje:

Cele mai bune căști pentru alergat rezistente la apă

4/5

JBL Reflect Aero sunt cele mai bune căști rezistente la apă pe care le-am testat vreodată, dar sunt și excelente pentru alergat. Pentru o potrivire sigură, vin cu trei dimensiuni de aripi – precum și trei dimensiuni de vârfuri din silicon – care le vor menține în loc, indiferent cât de tare alergi. Iar transpirația ta nu le afectează deloc, având în vedere ratingul lor IP68, ceea ce înseamnă că sunt etanșe suficient pentru a rămâne sub apă timp de 30 de minute în apă sărată sau dulce la o adâncime de 1,5 metri.

ANC-ul aici nu este ceva special, dar funcția Ambient Aware este excelentă, permițându-ți să auzi suficient din mediul înconjurător pentru a avea o conversație cu o altă persoană în timp ce muzica rămâne activă la aproximativ 50% volum. Acest lucru este foarte util, în special atunci când alergi în aer liber.

Pentru a te menține motivat, JBL a făcut, de asemenea, o treabă excelentă cu sunetul. În teste, am constatat că calitatea generală a sunetului acestor căști este foarte bună. Medii pot fi puțin retrase, dar înălțimile sunt bine reprezentate, oferind un sunet clar și detaliat. Acestea sunt o victorie, dacă cauți căști pentru alergat care să fie rezistente la apă. Chiar și în timpul antrenamentelor de triatlon, te vor ajuta să duci la bun sfârșit antrenamentul.

Specificații

 • Greutate: 13g per cască
 • Durata bateriei: 8 ore (căști), 24 ore (cu carcasa de încărcare)
 • Monitorizare ritm cardiac: Nu
 • Control pe ureche: Da, atingere

Avantaje:

Dezavantaje:

Cele mai bune căști pentru alergat cu urmărire a antrenamentelor

4.5/5

Există wireless, bluetooth 5.0, și apoi există cu adevărat wireless, iar Jabra Elite Sport sunt ultimele. Dincolo de designul fără cablu, caracteristica de bază a acestor căști pentru alergat este tehnologia Hear Through, care îți permite să controlezi modul în care capacele lasă să intre sau să filtreze zgomotul ambiental – printr-o simplă apăsare de buton. Acest lucru este excelent pentru a rămâne alert dacă alergi în aer liber.

Husa de încărcare pe parcursul călătoriei oferă 13,5 ore de viață a bateriei în total, dar cu doar 4,5 ore disponibile dintr-o singură încărcare, maratonienii mai lenti probabil că vor vrea să alerge mai departe – cu toate că pentru 99% din antrenamentul tău, asta nu va fi o problemă. Deși nu sunt promovate pentru înot, ele sunt, de asemenea, certificate IP67 rezistente la apă. Aplicația companion utilizează și monitorul de ritm cardiac încorporat pentru a-ți îmbunătăți antrenamentele, împreună cu accelerometrul intern pentru a-ți monitoriza repetițiile de genuflexiuni, fandări și altele asemenea. Am considerat că sunt puțin cam scumpe și că monitorul de ritm cardiac ar putea fi mai precis, dar volumul impresionant de opțiuni de antrenament le compensează cu prisosință.

Specificații

 • Greutate: 17,9g
 • Durata bateriei: 4,5 ore – 6 ore
 • Monitorizare ritm cardiac: Da
 • Control pe ureche: Da

Avantaje:

Dezavantaje:

Cele mai bune căști confortabile pentru alergat care rămân în loc

4/5

Dacă nu vrei să cheltui mult pe căștile de alergat OpenRun ale companiei, Shokz Trekz Air oferă multe dintre aceleași caracteristici și calitate audio generală pentru bani semnificativ mai puțini. Deși nu sunt la fel de compacte sau ușoare în ceea ce privește designul lor, Trekz Air vin cu o rating IP55, ceea ce le face potrivite pentru antrenamentele transpirante. Adoptând cadrul de titan cu înfășurare caracteristic, greutatea lor de 30g este distribuită bine pentru a te asigura că sunt confortabile și rămân în loc.

Împerechindu-se cu dispozitive prin Bluetooth, aceste căști pentru alergat au controale pentru ajustarea volumului și un buton de silențiere pentru a face ușor și rapid să oprești muzica în medii aglomerate sau dacă trebuie să ai o conversație. Calitatea sunetului a fost, în timpul testelor, la fel de bună ca la oricare alte căști cu conducere osoasă. Cu toate acestea, în medii mai aglomerate, am constatat că au avut puține dificultăți să fie auzite. La volum maxim, s-ar putea să experimentezi senzația de mâncărime familiară cu conducerea osoasă, așa că acestea sunt mai bine folosite la volume moderate. Oferind șase ore de viață a bateriei, Trekz Air vin și cu o funcție de încărcare rapidă care îți va oferi o oră de ascultare în doar 15 minute de încărcare.

Specificații

 • Greutate: 29,7g
 • Durata bateriei: 6 ore
 • Monitorizare ritm cardiac: Nu
 • Control pe ureche: Da

Avantaje:

Dezavantaje:

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa casti pentru alergat la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru casti pentru alergat pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cele mai bune căști pentru alergat

Durata bateriei, conștiența mediului înconjurător și în același timp și controalele pe ureche sunt trei factori cheie în alegerea celor mai bune căști pentru alergat pentru tine. Durata bateriei trebuie să te țină pe parcursul a cel puțin o alergare înainte să fie nevoie să o reîncarci – ideal ar fi câteva alergări – ceea ce înseamnă că cei obișnuiți cu alergări mai scurte ar trebui să caute căști capabile să funcționeze cinci ore sau mai mult cu o singură încărcare. Cei care pot alerga toată dimineața trebuie să găsească căști capabile să funcționeze zece ore sau mai mult.

Alergi pe drum, în parc sau pe banda de alergat? Dacă alergi în aer liber, s-ar putea să vrei să iei în considerare căștile de conducere osoasă care nu se află în canalul urechii tale. Calitatea sunetului nu este la fel de bună, dar poți auzi posibilele pericole din jurul tău.

Multe căști pentru alergat au controale pe ureche. Dacă ai nevoie sau nu de ele depinde de preferința personală, dar sunt importante dacă nu-ți place să-ți scoți telefonul pentru a trece la următoarea melodie sau pentru a schimba setările.

Desigur, confortul și potrivirea sunt extrem de importante. Cu toate acestea, poți presupune că toate opțiunile din această listă vor rămâne în loc – chiar dacă credem că unele sunt mai confortabile și mai sigure decât altele.

Cum testăm căștile pentru alergat

Am revizuit toate căștile din ghidul de mai sus pentru a testa sunetul, potrivirea, specificațiile, valoarea și designul, alergând cu fiecare pereche pentru a le testa limitele. Când testăm cele mai bune căști pentru alergat, calitatea sunetului și o potrivire sigură și confortabilă sunt prioritățile noastre.

Ne uităm la căștile de conducere osoasă, la căștile in-ear și la căști, evaluând fiecare pentru experiența audio și potrivire. Dacă cad regulat din urechile noastre în timpul alergărilor noastre, nu sunt pe lista scurtă.

Cu toate acestea, alte factori pe care îi căutăm includ raportul calitate-preț, ajutându-ne să alegem căști de buget alături de cele premium, și siguranța. Fie printr-un mod de transparență, un design inovator sau tehnologie de conducere osoasă pentru a-ți lăsa urechile expuse, în timpul alergării este util să fii conștient de mediul înconjurător.

Ce tip de căști sunt cele mai bune pentru alergat?

Nu există doar un singur stil de căști pentru alergat. De aceea recomandăm să-ți iei în considerare prioritățile mai întâi.

De exemplu, dacă alergi într-un loc aglomerat, căștile de conducere osoasă îți lasă canalele urechilor deschise, astfel încât să poți auzi lumea din jurul tău, precum traficul și pietonii.

În schimb, dacă cauți stabilitate și cel mai bun sunet sau chiar anulare a zgomotului, atunci ar fi mai bine să iei în considerare o pereche de căști cu adevărat wireless. Unele dintre acestea vin chiar cu “aripi” moi din silicon care blochează mai mult sunetul în timp ce rămân ferm în loc în timpul alergării.

Decizia depinde în mare măsură de preferințele tale personale, de locul unde îți place să alergi și de gradul de imersiune pe care îl dorești în timp ce calcă pe trotuar – sau pe bandă.

Pot să cadă căștile în timpul alergării?

Dacă folosești o pereche de căști care nu sunt proiectate pentru fitness sau alergare, există șansa să cadă.

Noroc că toate cele mai bune căști pentru alergat din ghidul nostru de mai sus sunt create cu alergatul, mișcarea și transpirația în minte. De aceea vei găsi diferite metode de potrivire care prioritizează securitatea.

Acestea includ capace cu benzi care se potrivesc în jurul capului, precum Shokz OpenRun Pro. Cârlige pentru urechi care mențin căștile în loc, pe care le vei găsi pe Jlab Go Air Sport. Și o serie de opțiuni de căști cu adevărat wireless care vin cu o selecție de vârfuri de ureche diferite pentru a te ajuta să găsești potrivirea perfectă.

Întrebări frecvente despre căștile pentru alergat

 • Rezistența la apă și transpirație: Căștile pentru alergat ar trebui să fie rezistente la apă sau să aibă protecție împotriva transpirației pentru a rezista la condițiile de alergare și pentru a preveni deteriorarea lor.
 • Stabilitate: Pentru a rămâne în urechi în timpul alergării, căștile ar trebui să aibă un design stabil și să fie prevăzute cu accesorii precum aripioare sau curele de fixare.
 • Calitatea sunetului: O calitate bună a sunetului este esențială pentru a vă bucura de muzica sau podcasturile preferate în timp ce alergați. Căștile ar trebui să ofere sunet clar și echilibrat.
 • Durată a bateriei: O baterie cu o durată de viață lungă este importantă pentru a vă asigura că căștile rămân încărcate pe durata alergării lungi.
 • Conectivitate: Căștile ar trebui să se conecteze ușor la dispozitivele dvs. mobile prin Bluetooth sau alte tehnologii fără fir.

Căștile in-ear cu aripioare sau cu fixare pe ureche sunt cele mai potrivite pentru alergat, deoarece oferă stabilitate și confort.

Căștile true wireless (fără fire) sunt foarte populare pentru alergat, deoarece nu au cabluri care să se încurce și să vă limiteze mișcarea.

Căștile cu rezistență la apă și transpirație sunt ideale pentru a face față condițiilor de alergare.

Determinați bugetul dvs. înainte de a căuta căști, deoarece există opțiuni pentru toate buzunarele.

Alegeți căști de la branduri de încredere cu recenzii pozitive pentru calitatea sunetului și durabilitate.

Testați căștile pentru a vă asigura că sunt confortabile și rămân în urechi în timpul alergării.

Verificați specificațiile tehnice, cum ar fi rezistența la apă și durata bateriei, pentru a vă asigura că corespund nevoilor dvs. de alergare.

Luați în considerare caracteristici suplimentare, precum anularea zgomotului sau comenzi tactile, în funcție de preferințele dvs. personale.

 

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.