Top Electronice

Cel mai bun radio WiFI sau prin internet din 2023: Top 5 Radiouri + ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun radio WiFI sau prin internet

Pregătește-te pentru cel mai bun radio wifi sau prin internet, potrivit pentru orice buget. Obosit de recepție slabă sau de posturile de radio obișnuite din România? Conectează-te online cu un radio pe internet și bucură-te de cele mai bune posturi de radio din întreaga lume.

În România, radio-ul prosperă, iar cele mai bune radiouri pe internet te pot ajuta să profiți la maximum de acest boom. Aproape nouă din zece oameni din România ascultă radio cel puțin o dată pe săptămână și, în ciuda creșterii podcast-urilor și a streaming-ului, ascultăm în medie aproape 21 de ore pe săptămână.

Dar ce faci dacă nu poți obține o recepție bună sau nu poți găsi un post care să ți se potrivească? Cele mai bune radiouri prin internet transmit radio prin Wi-Fi în loc să se bazeze pe o antenă învechită, așa că vor funcționa oriunde ai un semnal wireless decent.

În plus față de asta, pot reda posturi de radio din întreaga lume – astfel încât să poți asculta în continuare BBC Radio, Kiss FM, Classic FM și restul, sau să încerci muzică din Brazilia și Mali, emisiuni clasice din Berlin și Viena, radio cu discuții din New York și muzică country direct din Nashville.

Cu o mulțime de opțiuni disponibile, poate fi dificil să alegi radio-ul pe internet potrivit pentru tine, dar aici intervenim noi. Mai jos, vei găsi un ghid de cumpărături care explică diferitele tipuri de radiouri Wifi, urmat de selecția noastră a celor mai bune opțiuni pe care le poți achiziționa.

Cele mai bune radiouri Wifi/prin internet: Top 5 Modele

ProdusPreț
1. Pure Elan Connect+Vezi Prețul
2. Amazon Echo Dot 5Vezi Prețul
3. Ruark R1 MK4Vezi Prețul
4. REVO SuperConnectVezi Prețul
5. Ruark R2 MK4Vezi Prețul

Cel mai bun radio portabil prin internet per total

4.1/5

Specificații:

 • Tip: Radio portabil DAB+/Internet;
 • Ieșire: 2x3W;
 • Ecran: TFT color de 2,4 inci;
 • Controale: Disc pentru volum/selectare, Sursă, 3x Presetări, 3x Controale de redare, Înapoi, Sursă, Acasă, Pornire/oprire;
 • Telecomandă: Nu;
 • Conectivitate wireless: Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 5.0;
 • Porturi și prize: Căști, micro USB;
 • Dimensiuni: 247 x 115 x 82mm.

Cel mai bun radio WiFi compact

4/5

Specificații

 • Tip: Difuzor inteligent;
 • Ieșire: Nu specificat;
 • Ecran: Niciunul;
 • Controale: Voce, Volum sus/jos, Acțiune, Dezactivare microfon;
 • Telecomandă: Nu;
 • Conectivitate wireless: Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth A2DP;
 • Porturi și prize: Ieșire de 3,5mm;
 • Dimensiuni: 100 x 100 x 89mm.

Cel mai bun radio pe internet pentru rafturi

4.4/5

Specificații

 • Tip: Radio digital compact;
 • Ieșire: Nemenționat;
 • Ecran: OLED de 2,5 inci;
 • Controale: Disc pentru volum/selectare, Salt înainte/Tuning în sus, Salt înapoi/Tuning în jos, Alarmă, Meniu, Redare/Pauză, Sursă, Presetare;
 • Telecomandă: Opțional, nu este inclusă;
 • Conectivitate wireless: 802.11ac, Bluetooth 5;
 • Porturi și prize: Intrare de 3,5 mm, căști de 3,5 mm, USB tip-C;
 • Dimensiuni: 130 x 135 x 175 mm.

Cel mai stilat radio prin internet

4/5

Specificații

 • Tip: Radio digital compact; Ieșire: 15W;
 • Ecran: Ecran OLED de 2,7 inci;
 • Controale: Disc pentru volum, Mod, Meniu, Informații, Alarmă, 3x controale de redare, 8x butoane presetate;
 • Telecomandă: Da;
 • Conectivitate wireless: Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.1 cu aptX;
 • Porturi și prize: Ieșiri stereo phono, ieșire digitală optică, căști de 3,5 mm, intrare de 3,5 mm;
 • Dimensiuni: 270 x 180 x 120 mm.

Cel mai bun sistem de radio pe internet și streaming de înaltă calitate

5/5

Specificații

 • Tip: Aparat Radio digital compact;
 • Ieșire: Nemenționat;
 • Ecran: OLED de 2,5 inci;
 • Controale: Disc pentru volum/selectare, Salt înainte/Tuning în sus, Salt înapoi/Tuning în jos, Alarmă, Meniu, Redare/Pauză, Sursă, Presetare;
 • Telecomandă: Opțional, nu este inclusă;
 • Conectivitate wireless: Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5;
 • Porturi și prize: Intrare de 3,5 mm, căști de 3,5 mm, USB tip-C;
 • Dimensiuni: 340 x 135 x 175 mm.

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa un radio wifi sau internet la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru un radio wifi sau internet pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cel mai bun radio Wifi/prin internet

În timp ce stațiile de internet variază în calitate, radiourile pe care le-am selectat aici cu siguranță nu o fac. După ascultări și teste extinse, atât în facilitățile noastre de testare designate, cât și adesea în propriile noastre case, am selectat modelele noastre preferate dintr-o gamă largă de mărci, astfel încât poți alege unitatea perfectă la un preț care îți convine.

Permite-ne să-ți oferim câteva sfaturi de top. În primul rând, caută capacități de wi-fi și/sau ethernet cu fir (pentru cea mai stabilă performanță), precum și Bluetooth pentru a-ți extinde gama de opțiuni de ascultare.

În al doilea rând, deși toate modelele prezentate mai jos oferă suport pentru Spotify Connect încorporat, unele radiouri pe internet merg mai departe și includ suport pentru Google Chromecast, Apple AirPlay 2 sau alte servicii de streaming precum Tidal și Deezer – asigură-te că serviciul tău muzical preferat este disponibil atunci când faci alegerea.

În cele din urmă, va trebui să te gândești unde intenționezi să folosești cu adevărat radioul tău pe internet. Dacă îți dorești să-l iei cu tine în excursiile tale în parc, s-ar putea să vrei ceva mai mic și mai portabil, cu un suport Bluetooth excelent, în timp ce dacă vrei ceva pentru acasă, s-ar putea să vrei ceva mai mare pe care să-l poți conecta la rețeaua ta de acasă. Cu cât conexiunea este mai bună și cu cât sunt mai multe caracteristici, cu atât sunt mai mari prețurile, totuși.

Ce tipuri de radiouri cu internet există?

Closeup of vintage radio on wooden table

De fapt, nu ai nevoie de un receptor dedicat de radio pe internet pentru a asculta posturile tale preferate pe internet. Există multe aplicații și site-uri web care îți permit să asculți pe smartphone, tabletă sau computer. Cu toate acestea, un radio pe internet dedicat este mai intuitiv și mai convenabil de utilizat și poate avea o calitate mai bună a sunetului.

Unitățile în sine vin în diferite forme și dimensiuni. Există unități mai mici cu ceasuri încorporate pentru dormitor, precum și modele portabile și de masă, și sisteme stereo mai mari. Natural, diferitele designuri au diferite puncte forte. Unitățile mai mici tind să fie mono în loc de stereo, deși calitatea sunetului poate fi în continuare foarte bună – să recunoaștem, ascultăm frecvent muzică prin difuzoare Bluetooth mono în aceste zile.

Modelele portabile tind, de asemenea, să fie mai compacte și să poată funcționa cu baterii, în timp ce unitățile mai mari au potențialul pentru un sunet mai mare și mai cald. Fie că vrei ceva pe care să-l poți purta prin casă sau o unitate statică pentru a o încadra într-un sistem hi-fi existent, există un radio pe internet potrivit.

Cealaltă întrebare cheie este cum controlezi dispozitivul. Folosește butoane, un selector sau un ecran tactil pentru a schimba posturile de radio sau pentru a regla volumul? Cât de ușor este să navighezi prin fluxurile disponibile și să găsești muzică nouă? Câte posturi radio preferate poți stoca și cum sunt accesate?

La ce alte caracteristici ar trebui să fii atent?

Multe radiouri pe internet pot funcționa și ca difuzoare Bluetooth standard, ceea ce este util dacă nu deții deja radio portabil. Un număr din ce în ce mai mare suportă acum și alte servicii de streaming, fie prin intermediul Spotify Connect, fie printr-o conexiune directă internet radio la Spotify, Deezer, Tidal, radio fm, posturilor de radio și altele. Unele redau chiar piese dintr-un NAS sau server media compatibil cu iTunes sau DLNA din casă.

În cele din urmă, nu uita să verifici conexiunile fizice. Un port USB sau un slot pentru card SD îți oferă opțiunea de a reda piese din propria colecție media. Ieșirile phono sau jack îți permit să te conectezi la un amplificator extern pentru volum sau calitate suplimentară – iar o ieșire pentru căști poate fi utilă pentru ascultarea în timpul nopții.

Întrebări frecvente despre radioruile prin internet

AM, FM și DAB sunt metode de transmitere a radioului.

AM înseamnă Modulația Amplitudinii și a fost prima modalitate în care semnalele radio au fost transmise. A primit adoptare globală în anii 1920 și este încă folosită activ în prezent.

FM, pe de altă parte, este o metodă mai recentă de modulație care înseamnă Modulația Frecvenței și reprezintă o capacitate superioară de a transporta sunet de mai bună calitate decât o undă AM. Este cea mai folosită metodă de modulație radio, găzduind aproape toate stațiile axate pe muzică din lume.

DAB este cea mai recentă dezvoltare în transmiterea radioului și înseamnă Transmiterea Audio Digitală. Deși primele stații de radio DAB au fost deschise în anii ’90, adoptarea reală a tehnologiei are loc în prezent, cu standardul DAB+ fiind actual acum.

În schimb, radio HD nu este un standard de transmitere, ci o tehnologie care permite transmiterea datelor și a conținutului audio folosind un semnal digital în paralel cu modulațiile analogice AM și FM. Acesta permite difuzarea aceluiași program în toate standardele de transmitere în același timp.

DLNA și UPnP sunt un set de ghiduri care definesc interoperabilitatea în casă. Ambele protocoale permit dispozitivelor aflate pe aceeași rețea WiFi să se descopere reciproc. Dispozitivele interconectate și biblioteca ta de muzică pot partaja date sau pot declanșa servicii pe alte dispozitive. De fapt, DLNA este derivat din UPnP, ca o modalitate de a normaliza interoperabilitatea media.

Google Chromecast permite aplicațiilor bazate pe Android descărcate din magazinul Google să fie instalate pe dispozitivul compatibil.

Este o caracteristică importantă deoarece suportul pentru Google Chromecast deschide ușa către o lume imensă de opțiuni și nu necesită producătorilor de produse să construiască integrări individuale cu sisteme terțe.

În contextul radiourilor pe internet, având Google Chromecast ar permite instalarea fără probleme a aplicațiilor de streaming radio precum Pandora, iHeart, SiriusXM și multe altele.

Fie că cauți cel mai bun radio WiFi sau un “radio pe internet” mai obișnuit, căuți același lucru. Aceste două termeni sunt interschimbabili, dar “radio pe internet” este mai comun decât “radio WiFi”.

Dacă ești pasionat de pornirea unui post de radio online, dar nu știi ce trebuie să faci, există câțiva pași simpli pe care poți să îi începi. Primul lucru pe care trebuie să îl obții este echipamentul potrivit. Al doilea lucru de care trebuie să te preocupi este software-ul de redare. În cele din urmă, trebuie să te conectezi și să fii gata să începi prima emisiune!

De ce să ai încredere în noi?

Autorul acestui articol, Marcel Popa, un cercetător și recenzor care analizează și evaluează produsele pentru gospodărie cu accent pe tehnologie, de la încărcătoare de baterii la tablete și la tot felul de gadgeturi pentru casă inteligentă.

Acest rezumat a fost revizuit și actualizat de Raluca Sas, o jurnalistă cu multiple competențe în lumea scriitorilor, asigurându-se că acest conținut este profesional și de valoare pentru fiecare cititor.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.