Top Electronice

Cel mai bun aspirator pentru piscină: Top 3 aspiratoare robot + Ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut

Dacă deții o piscină, ai nevoie de cel mai bun aspirator pentru piscină pentru a îți menține spațiul de înot curat și fără resturi. Nu va fi la fel de eficient un aspirator normal, aspirator vertical sau ceva abstract precum un aspirator robot.

Când aleg un aspirator de piscina, proprietarii piscinei ar trebui să ia în considerare mai întâi zona înconjurătoare – unde este amplasată piscina lor și care este amenajarea piscinei. În continuare, ia în considerare cât timp ești dispus să aloci curățării piscinei sau a aspiratorului.

Dacă un copac nu îți umbrește piscina, s-ar putea să nu ai nevoie de un aspirator capabil să sugă frunze și crenguțe, dar dacă ai o piscină deosebit de mare, un aspirator robot poate fi o slujbă demnă pentru a-ți economisi timp și muncă.

Am testat mai multe aspiratoare pentru piscină în ultimul an în propriile piscine din toată țara. În acest timp, am luat notă de acești factori cheie pentru fiecare aspirator de piscina: acoperirea curățeniei, ușurința în utilizare, caracteristicile utile și valoarea generală.

După perioada noastră inițială de testare de câteva săptămâni, continuăm să monitorizăm cele mai performante aspiratoare de piscina din grup pentru durabilitate pe termen lung. Fie că ești în căutarea unei perii simple pentru piscină sau a unui robot de curățat pentru piscină de vârf, am adunat cele mai bune modele pentru a face întreținerea piscinei mai puțin o corvoadă.

Cele mai bune aspiratoare pentru piscina – Top 3 modele

ProdusPreț
1. PONTAQUA PHANTOM, TKA 562Vezi Prețul
2. Seagull 800B AiperVezi Prețul
3. Intex 28005, ZX300 DeluxeVezi Prețul
 

cel mai bun aspirator pentru piscină per total

5/5

Specificații:

 • Tip produs: Aspirator pentru piscina
 • Material aspirator piscina: ABS
 • Debit maxim: 14 m³/h
 • Volum de apa recomandat: 75 m³
 • Culoare: Negru
 • Continut pachet: 1 x Aspirator

Cel mai bun aspirator pentru piscină în raport calitate/preț

4/5

Specificații

 • Tip produs: Robot aspirator
 • Tip aspirator piscina: Automat
 • Compatibilitate: Sistem filtrare
 • Zone curatare: Podea
 • Functii: Fara fir
 • Continut pachet: 1 x incarcator, 1 x manual de utilizare, 1 x Robot curatare, 2 x Perii, 1 x Carlig de recuperare, 2 x Roti de rezerva
 • Putere: 30 W
 • Capacitate de filtrare:98 m³/h
 • Durata curatare:5 h
 • Suprafata de lucru recomandata: 80 m²
 • Adancime de lucru: 3 m

Cel mai bun aspirator de piscina ieftin

3.5/5

Specificații

 • Tip produs: Robot aspirator
 • Utilizat pentru: Piscina
 • Functii aspirator piscina: Indeparteaza sedimentele

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa pompele de stropit la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru pompe de stropit pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cel mai bun aspirator pentru piscină

O piscină se poate transforma într-o oază în timpul verii dure. Apa albastră și aura sa relaxantă pot fi antidotul împotriva căldurii. Dar, spre deosebire de o oază, piscinele necesită o curățare și o atenție meticuloasă. Deci, ce este necesar pentru achiziționarea unui aspirator de piscina de calitate superioară, care să răspundă tuturor nevoilor tale? Află cu acest articol cum poți alege cel mai bun aspirator pentru piscina ta.

Robotic swimming pool cleaner in operation at the bottom of the pool

Tipuri de aspiratoare de piscina

Aparatele de curățat piscine sunt împărțite în trei categorii care funcționează în moduri diferite. Acestea includ:

 • Aspiratoare de piscina cu aspiratie
 • Robot de curatat piscine
 • Aspiratoare de piscina sub presiune

Aspirator conectat la pompa de aspirare a piscinei

Aspiratorul folosește cutia de filtrare a piscinei tale pentru a curăța resturile. Aceasta este cea mai comună formă de aparat de curățat piscine, deoarece este mai ieftin decât alte produse de curățat și incredibil de ușor de instalat. Cu toate acestea, poate fi necesară o plasă de piscină pentru a curăța suprafața piscinei, deoarece aspiratorul nu ajunge în partea de sus.

Aspirator automat pentru piscină cu presiune

Aspiratoarele automate pentru piscină cu presiune reprezintă o soluție eficientă și convenabilă pentru curatarea pisccinei. Acestea sunt echipate cu un sistem de presiune care utilizează apa pentru a crea un jet puternic, care îndepărtează murdăria și impuritățile de pe pereți, podea și linia de plutire a piscinei.

Unul dintre avantajele majore ale aspiratoarelor automate pentru piscină cu presiune este eficiența lor în îndepărtarea particulelor de murdărie. Jetul puternic produs de aspirator elimină rapid și eficient resturile și impuritățile, asigurând o piscina curata și clară.

De asemenea, aceste aspiratoare sunt ușor de utilizat, deoarece nu necesită intervenția constantă a utilizatorului. După ce sunt conectate la sistemul de filtrare al piscinei și sunt pornite, aspiratoarele automatizate se deplasează de-a lungul suprafeței piscinei, curățând în mod autonom fiecare zonă.

Robot aspirator pentru piscină

Aparatele de curățare robotizate sunt mult mai scumpe decât cele cu aspirație, dar tind să aibă mai puține blocaje și pot acoperi piscine mult mai mari. Acestea funcționează electric, așa că o priză de curent lângă piscină este un must-have. Aparatele de curățare robotizate sunt, de asemenea, mult mai grele decât cele cu aspirație, ceea ce poate face ca plasarea lor în piscină să fie o bătaie de cap și ceva demn de luat în considerare înainte de a cumpăra.

Aspirator de piscină electric manual

Aspiratoarele de piscina electrice manuale sunt dispozitive practice și ușor de utilizat, concepute pentru a facilita curățarea piscinelor. Acestea sunt alimentate electric și sunt echipate cu o pompă de aspirație puternică, care permite îndepărtarea eficientă a murdăriei, a frunzelor și a altor resturi din apă și de pe suprafețele piscinei.

Unul dintre avantajele majore ale aspiratoarelor de piscină electrice manuale este portabilitatea lor. Acestea sunt ușor de manevrat și nu necesită instalare sau conectare la un sistem de filtrare extern. Poți pur și simplu să le iei în mână și să le utilizezi în orice zonă a piscinei care necesită curățare.

Un alt beneficiu al acestor aspiratoare este versatilitatea lor. Ele pot fi utilizate pe diferite tipuri de suprafețe, cum ar fi beton, gresie sau vinil. Indiferent de materialul din care este construită piscina ta, un aspirator electric manual poate îndeplini cu ușurință sarcina de curățare.

Aspiratoarele de piscină electrice manuale sunt, de asemenea, cunoscute pentru ușurința în utilizare. Acestea sunt echipate cu mânere ergonomice și butoane intuitive, ceea ce face ca procesul de curățare să fie cât mai simplu și mai confortabil posibil.

Aspiratoare robot portabile pentru picina gonflabila

Aspiratoarele robot portabile pentru piscine gonflabile sunt dispozitive ușor de utilizat și eficiente pentru menținerea curățeniei în piscinele gonflabile. Acestea sunt concepute special pentru a curăța suprafața apei și pentru a îndepărta murdăria și particulele fine.

Unul dintre principalele avantaje ale aspiratoarelor robot portabile pentru piscine gonflabile este portabilitatea lor. Acestea sunt compacte și ușor de manevrat, permițându-ți să le utilizezi cu ușurință în orice moment și în orice locație. Poți să le plasezi cu ușurință în piscina gonflabilă și să le activezi pentru a începe procesul de curățare.

Aspiratoarele robot portabile sunt echipate cu sisteme avansate de aspirare și filtrare, care colectează murdăria și particulele fine într-un recipient sau într-un sac de filtrare. Aceasta asigură că apa rămâne curată și clară pentru o experiență plăcută în piscină.

Un alt aspect pozitiv al acestor aspiratoare robot este autonomia lor. Ele sunt prevăzute cu baterii puternice, care le oferă o durată de funcționare suficientă pentru a curăța întreaga piscină gonflabilă. De asemenea, pot fi programate pentru a începe automat procesul de curățare în momentele dorite.

Cu toate acestea, este important să menționăm că aspiratoarele robot portabile pot fi mai potrivite pentru piscinele gonflabile de dimensiuni mai mici sau medii. Pentru piscinele gonflabile mari, poate fi necesară o curățare suplimentară manuală pentru a asigura o curățenie completă.

young man sunbathing on inflatable swim tube in the pool

Aspiratoare pentru piscina cu sac colector

Aspiratoarele pentru piscină cu sac colector sunt dispozitive eficiente și practice pentru curățarea piscinelor. Acestea sunt echipate cu un sac colector special care capturează murdăria și particulele din apă în timpul procesului de aspirare și în timpul liniei de plutire.

Unul dintre avantajele principale ale aspiratoarelor pentru piscină cu sac colector este capacitatea lor de a colecta și reține eficient impuritățile, cum ar fi frunzele, resturile vegetale, insectele și alte particule mai mari. Acest lucru ajută la menținerea apei piscinei curate și limpezi, oferindu-ți o experiență plăcută de înot.

Aspiratoarele cu sac colector sunt ușor de utilizat și de întreținut. Pur și simplu conectezi aspiratorul la un sistem pentru filtrare existent sau la o sursă de alimentare electrică și îl plasezi în apă. Apoi, prin mișcări ușoare, ghidat de mânerul său ergonomic, poți curăța eficient fundul și pereții piscinei.

Un alt aspect pozitiv al aspiratoarelor pentru piscină cu sac colector este versatilitatea lor. Acestea pot fi utilizate în diferite tipuri de piscine, inclusiv cele cu structură rigidă sau gonflabile. De asemenea, sunt ideale pentru curățarea piscinelor cu dimensiuni mai mici sau medii.

Totuși, este important să menționăm că aspiratoarele pentru piscină cu sac colector pot fi mai eficiente în îndepărtarea particulelor mai mari, dar pot avea dificultăți în capturarea particulelor fine sau a sedimentelor mai mici. În astfel de cazuri, un sistem suplimentar de filtrare sau curățare manuală poate fi necesar pentru a asigura o curățenie completă a apei.

Caracteristici

Bugetul tău, dimensiunea și forma piscinei tale, și cantitatea de detritus pe care piscina ta în mod obișnuit o colectează ar trebui să fie luate în considerare în funcție de caracteristicile pe care le dorești la un curățător. Multe curățătoare robotizate vin cu o aplicație compatibilă pentru smartphone, care îți permite să programezi orele de curățare, să desemnezi zone specifice în configurarea piscinei tale și chiar să conduci curățătorul în mod remote pentru curățare spot. 

Funcționalitate

Unele curățătoare de piscină pot îndepărta murdăria și detritusul de la suprafața superioară a piscinei înainte de a se scufunda. Indiferent dacă alegi să-l lăși să curețe automat suprafața piscinei sau să-l controlezi prin intermediul telecomenzii, coșul pentru detritus deschis de sus este ușor de îndepărtat și golit.

Alte designuri de curățătoare pentru piscine se deplasează pe pereți și pe fund pentru a aspira tot ceea ce le iese în cale. De asemenea, ar trebui să iei în considerare dimensiunea coșului pentru detritus, în special dacă piscina ta este înconjurată de copaci și plante care lasă regulat frunze și murdărie în piscină. Unele curățătoare robotizate pentru piscine se specializează chiar în curățarea golurilor de pe o piscină deasupra solului.

Valoare

Curățătoarele de piscină pot varia semnificativ în preț. În majoritatea cazurilor, cu cât o unitate are mai multe funcționalități și caracteristici, cu atât costul este mai mare. Atunci când determini cât să cheltuiești pe o unitate, ia în considerare bugetul tău și dimensiunea piscinei tale, precum și cantitatea de detritus pe care o găsești în mod regulat în ea. Deși toate curățătoarele de piscină din această selecție sunt mai scumpe, timpul și efortul pe care le economisesc din rutina ta zilnică ar putea justifica o etichetă de preț ridicat.

De unde poți cumpăra un aspirator pentru piscine?

Aparatele de curățat piscine pot fi achiziționate de la orice magazin specializat pentru piscine, unele magazine universale stocând o selecție de produse de curățat piscine, în plus față de unii comercianți online, cum ar fi Emag. De asemenea, în general, poți cumpăra direct prin intermediul mărcii în sine, deși acest lucru variază între mărci.

Câtă energie electrică folosesc aparatele de curățat piscine?

Din fericire, aparatele de curățat cu aspirație pentru piscine nu se vor adăuga la factura de energie, deoarece deturnează energia care alimentează sistemul de filtrare al piscinei. Cu toate acestea, aparatele robotizate de curățare a piscinelor folosesc o sursă de energie separată, ceea ce înseamnă că folosesc o alocare separată a energiei electrice. Ei folosesc în medie aproximativ 100 kWh pe an, ceea ce înseamnă că, deși poate să nu pară prea mult, ar putea adăuga la factura de energie, mai ales dacă nu ai comparat furnizorii de ceva timp.

Cum am testat

Pentru a testa cel mai bun aspirator de piscina, inițial am achiziționat 11 curățătoare de piscină robotizate (dintr-un total de 20 curățătoare de piscină de diferite stiluri pe care le-am testat inițial) și le-am folosit în propriile piscine din țară pentru câteva săptămâni. Pentru curățătoarele de piscină robotizate, am notat cât timp a durat instalarea curățătorului înainte de a-l plasa în piscină. Dacă curățătorul avea caracteristici inteligente, am luat în considerare și ușurința de a-l conecta la Wi-Fi, experiența utilizatorului cu aplicația și capacitățile de control la distanță ale curățătorului. Pe măsură ce am plasat curățătoarele în piscinele noastre, am pornit un cronometru pentru a urmări cât timp a durat curățarea întregii piscine.

De asemenea, am notat cât de ușor s-au deplasat curățătoarele robotizate pe pereți, linii de apă, trepte, scări și rafturi pentru soare, dacă era cazul. Am urmărit mișcarea curățătorului pentru a vedea dacă a avut o mișcare metodică, în special dacă era echipat cu tehnologie de cartografiere a piscinei sau o traiectorie de curățare aleatoare. După finalizarea a cel puțin două curățări separate, la o săptămână sau cam așa ceva distanță, am evaluat curățătoarele în funcție de designul lor, ușurința de utilizare, eficacitate și valoare. Am luat în considerare, de asemenea, dacă am recomanda curățătorul unui prieten sau membru al familiei sau l-am cumpăra noi înșine.

În ultima iterație a testării noastre, am testat 7 modele suplimentare de curățătoare de piscină robotizate în propriile noastre piscine. De data aceasta, am efectuat cel puțin trei curățări separate și ne-am asigurat că am evaluat modelele în funcție de aceleași caracteristici de instalare, design, ușurința de utilizare, eficacitate și valoare. Apoi am comparat performanța acestor modele recente cu lista noastră anterioară și am făcut actualizări acolo unde a fost necesar.

Întrebări frecvente

Curățătoarele de piscină robotizate folosesc o sursă de alimentare și un filtru încorporat pentru a curăța piscina ta, fără a necesita prea multă intervenție din partea utilizatorului în timpul unui ciclu de curățare. De obicei, se conectează la o sursă de alimentare în afara piscinei, folosind un cablu de alimentare lung.

Sunt electrice și se conectează la priză. Funcționează independent de restul piscinei. De obicei, sunt menționate pentru o anumită dimensiune a piscinei, așa că ar trebui să te asiguri că robotul este potrivit pentru dimensiunea piscinei tale.

Cu toate acestea, poți găsi modele fără cablu. Odată plasat în piscină, robotul călătorește pe fundul și pe pereții piscinei, colectând murdărie și detritus într-un recipient încorporat, o tavă de filtrare sau un sac. 

Aceste curățătoare de piscină avansate implică multe piese mobile și componente electronice, iar durata de viață medie a unei curățătoare de piscină robotizate variază în funcție de frecvența de utilizare și întreținere. Depinde cât de mult sunt folosite. Curățătoarele de piscină funcționează pe baza unui ceas, așa că în general au o durată de viață stabilită sau un număr de ore pentru care pot funcționa.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor vor constata că o curățătoare de piscină robotizată rezistă cel puțin trei până la cinci ani, iar unii își prelungesc durabilitatea mașinii la șapte ani sau mai mult cu întreținere de bază și înlocuirea periodică a pieselor.

Curățătoarele robotizate sunt cele mai scumpe, dar cele mai ușor de utilizat curățătoare de piscine. În medie, curățătoarele de piscină robotizate costă între 2500 și 10000 de lei. Unele curățătoare de piscină robotizate mai ieftine costă cât 1000 de lei până la 1500 lei, dar au capacități de curățare și caracteristici mai limitate. Opțiunile precum ghidarea programată avansată, Wi-Fi sau Bluetooth încorporat și mai multe tipuri de media filtrantă tind să crească prețul unei curățătoare de piscină robotizate.

Este cu siguranță mai ușor să lași un curățător de piscină robotizat în piscină, mai ales dacă este un model greu, dar acest lucru ar putea duce la o expunere excesivă la clor și la uzura motorului și a altor componente ale curățătorului. Asigură-te să îndepărtezi curățătorul de piscină robotizat atunci când adaugi produse chimice în apă. Deși unele dintre cele mai bune curățătoare de piscină robotizate au un cronometru încorporat care rulează automat curățătorul la intervale prestabilite dacă este lăsat în piscină, recomandăm să scoți curățătorul din piscină peste noapte și să-l recapeți în piscină înainte de a-ți începe ziua de lucru.

Automated Pool Cleaner

De ce să ai încredere în noi?

Acest articol a fost actualizat dee Marcel Popa, un scriitor de pentru TopElectronice, pentru a include observațiile noastre inițiale și pe termen lung din runde recente de testare a curățătoarelor de piscină cu evaluări ridicate în scenarii din viața reală. Am luat în considerare factori precum instalarea lor, ușurința de utilizare, versatilitatea și costul total, având ca scop selectarea produselor cu evaluări ridicate la o gamă largă de prețuri pentru a satisface diferiți cumpărători. Am testat curățătoarele de piscină în propriile noastre piscine timp de câteva săptămâni și am înregistrat experiențele pozitive și negative cu fiecare model.

Pentru a oferi o nota de profesionalism, acest articol a fost revizuit și adaptat de către Raluca Sas, o jurnalistă cu multiple competențe în lumea scriitorilor.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.