Generatoare de curent

Cel mai bun generator de curent electric din 2023: Top 6 generatoare de curent

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun generator de curent electric

De ce ai nevoie de cel mai bun generator de curent electric ?Generatoarele electrice te pot salva în caz de urgență sau pur și simplu îți pot face viața mult mai plăcută atunci când ești în afara rețelei. Viața noastră de zi cu zi depinde de electricitate, așa că atunci când se întrerupe curentul, poate fi mai mult decât un simplu inconvenient; poate fi o catastrofă.

Aparatele nu vor funcționa. Echipamentele medicale precum aparatele CPAP nu vor funcționa. Și, cel mai rău, fără curent, nu există internet. De aceea te vom ajuta să găsesști cel mai bun generator electric pentru nevoile tale.

Generatoarele electrice pot alimenta întreaga casă. Un mic generator poate menține în funcțiune aparatele din Rulotă. Iar centralele electrice prietenoase cu interior, alimentate cu baterii, fac laptopurile și lămpile de podea să strălucească toată noaptea. Indiferent de situația în care te afli, generatorul de urgență potrivit îți oferă opțiunile de alimentare necesare pentru a supraviețui confortabil.

Dacă ai în minte pregătirea pentru uragan, poți folosi una în timpul furtunilor. Poți folosi unul când campezi sau când te deplasezi undeva. Poți folosi chiar și cel mai bun generator electric pentru a menține un eveniment în aer liber puternic toată noaptea.

ProdusPreț
1. Könner&Söhnen KS 2000i SVezi Prețul
2. Könner & Söhnen KS 4000iE SVezi Prețul
3. Evotools EPTO GG900Vezi Prețul
4. WOLFSON® GT-3500AVezi Prețul
5. Campion Profesional 950s W Vezi Prețul
6. Steinhaus PRO-GEN2900Vezi Prețul
 
5/5

Cel mai bun generator de curent electric per total

Generatorul Konner Sohnen KS-2000i S Inverter este un generator de curent digital, izolat fonic, care funcționează pe benzină și are o putere de 2,0 kW. Dispune de o serie de caracteristici de siguranță și confort, inclusiv protecție la suprasarcină, protecție la nivel scăzut de ulei, indicator de tensiune și un mod ecologic pentru eficiența consumului de combustibil. Generatorul se lauda si cu infasurare 100% cupru, ceea ce este un plus in ceea ce priveste durabilitatea.

În ceea ce privește performanța, generatorul Konner Sohnen KS-2000i S ar trebui să funcționeze bine, deoarece este un generator cu invertor care oferă putere curată și stabilă, făcându-l ideal pentru alimentarea electronicelor delicate precum laptopuri, telefoane și televizoare. Designul izolat fonic al generatorului îl face, de asemenea, o opțiune excelentă pentru utilizare în aer liber, deoarece nu va provoca poluare fonică excesivă.

În ceea ce privește prețul, generatorul Konner Sohnen KS-2000i S are un preț competitiv în comparație cu alte generatoare cu invertor cu specificații similare. Acest lucru îl face un bun raport calitate-preț, mai ales având în vedere caracteristicile suplimentare de siguranță și confort care sunt incluse.

În general, generatorul Konner Sohnen KS-2000i S Inverter este o alegere solidă pentru oricine caută un generator de înaltă calitate la preț accesibil pentru utilizare în aer liber. Caracteristicile și punctul de preț îl fac o opțiune excelentă atât pentru uz personal, cât și pentru afaceri. Un lucru e sigur, acesta este cu siguranță cel mai bun generator de curent de până acum.

Specificații:

 • Tip: portabil, staționar
 • Tip combustibil: benzina
 • Tip curent: monofazat
 • Tip pornire: Manuală
 • Functii: Senzor lipsa ulei, EASY START, Amortizare vibratii, Tensiune de ieşire stabila, Protectie suprasarcina, Senzor lipsa combustibil, USB output
 • Tip motor: in 4 timpi
 • Putere maxima: 2 kW
 • Capacitate rezervor: 4 litri
 • Autonomie: 6 ore

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun generator de curent electric premium

Generatorul Konner & Sohnen KS-4000IE S 4,0 kW este un generator de curent digital cu invertor cu o putere de ieșire de 4,0 kW. Functioneaza la 230 V si are doua prize. Generatorul este echipat cu un afișaj LED și funcții de protecție automată, precum și o funcție de consum redus și o înfășurare din cupru. În plus, are o funcționare silentioasă datorită designului electric silentios demaraj.

În ceea ce privește performanța sa, generatorul oferă o putere de ieșire fiabilă și consistentă, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru diverse aplicații, cum ar fi alimentarea aparatelor de uz casnic, uneltelor și electronicelor. Afișajul LED oferă informații clare și concise despre starea și performanța generatorului, ceea ce îl face ușor de monitorizat. Caracteristicile de protecție automată asigură că generatorul funcționează în siguranță, în timp ce caracteristica de consum redus ajută la economisirea combustibilului și la reducerea costurilor de funcționare.

În ceea ce privește calitatea construcției, generatorul este bine realizat, cu un design robust și durabil. Înfășurarea din cupru oferă un plus de durabilitate și longevitate, făcându-l o alegere fiabilă pentru utilizare pe termen lung. Funcționarea silențioasă este, de asemenea, un mare avantaj, deoarece permite utilizarea generatorului într-o varietate de locații, inclusiv în zone rezidențiale, fără a deranja pe alții.

În general, generatorul Konner & Sohnen KS-4000IE S 4,0 kW este o opțiune de înaltă calitate și fiabilă pentru oricine caută un generator de curent digital cu invertor. Cu performanța sa puternică, caracteristicile ușor de utilizat și designul durabil, este o alegere excelentă atât pentru uz personal, cât și pentru uz profesional.

Specificații

 • Tip: portabil
 • Tip combustibil: benzina
 • Tip curent: monofazat
 • Tip pornire: Manuală, electrică
 • Functii: Unda sinusoidala pura, Buton pornire usoara, Durata viata motor crescuta, design imbunatatit, Potrivit pentru aparatele sensibile la curent
 • Tip motor: in 4 timpi
 • Putere maxima: 4 kW
 • Capacitate rezervor: 12,5 litri
 • Autonomie: 24 de ore

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun generator de curent electric ieftin

Generatorul Evotools EPT0 GG900 este un generator electric portabil cu o putere de 900 W. Dispune de două prize (230 V și 12 V), un regulator de tensiune și o autonomie de 6 ore cu un rezervor de combustibil de 7 litri. Generatorul este proiectat pentru ușurință în utilizare și portabilitate, făcându-l ideal pentru uz în aer liber și recreațional, precum și pentru alimentarea aparatelor electrocasnice mici în timpul întreruperilor de curent.

În ceea ce privește performanța, generatorul Evotools EPT0 GG900 oferă putere de ieșire constantă și fiabilă, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru diverse aplicații. Regulatorul de tensiune ajută la menținerea unui nivel de tensiune constant și sigur, în timp ce cele două prize oferă flexibilitate în ceea ce privește alimentarea diferitelor tipuri de dispozitive. În plus, generatorul este ușor de pornit, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru oricine are nevoie de o sursă de alimentare portabilă.

În ceea ce privește calitatea construcției, generatorul Evotools EPT0 GG900 este bine realizat și proiectat pentru durabilitate și longevitate. Designul compact și portabil îl face ușor de transportat și depozitat, în timp ce rezervorul de combustibil oferă o autonomie suficientă pentru o utilizare mai lungă. Generatorul este, de asemenea, proiectat având în vedere siguranța, cu funcții de protecție automată pentru a preveni supraîncărcarea și alte pericole.

În general, generatorul Evotools EPT0 GG900 este o alegere excelentă pentru oricine caută o sursă de energie portabilă și fiabilă. Cu performanța constantă, caracteristicile ușor de utilizat și designul durabil, este o alegere excelentă pentru utilizare în aer liber și recreațională, precum și pentru alimentarea aparatelor electrocasnice mici în timpul întreruperilor de curent. Acesta este cu siguranță cel mai bun generator de curent pentru casa ta, dacă te orientezi după buget.

Specificații

 • Tip: Stationar
 • Tip combustibil: benzina
 • Tip curent: monofazat
 • Tip pornire: Manuală
 • Functii: Unda sinusoidala pura, Buton pornire usoara, Durata viata motor crescuta, design imbunatatit, Potrivit pentru aparatele sensibile la curent
 • Tip motor: in 4 timpi
 • Puterea generatorului: 1000 W
 • Capacitatea rezervorului: 7 litri
 • Autonomie: 6 de ore

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun generator de curent electric pentru siguranță

Generatorul electric Wolfson GT-3500A este un generator monofazat alimentat cu benzină, cu o putere maximă de 3500W. Dispune de un stabilizator AVR pentru a asigura o ieșire stabilă a tensiunii și are încorporată o alertă de nivel de ulei și protecție la supraîncărcare. Generatorul are o autonomie de pana la 12 ore si o capacitate de ulei de motor de 0,6 L. În plus, vine cu un pachet de 2 sticle de ulei.

Generatorul este proiectat pentru a fi portabil și potrivit pentru diverse aplicații, cum ar fi excursii în camping, întreruperi de curent și șantiere. Dimensiunea sa compactă și designul ușor îl fac ușor de transportat și depozitat.

Dacă ai nevoie de un generator monofazat fiabil, portabil, cu o autonomie lungă, Wolfson GT-3500A ar putea fi o alegere bună pentru tine.

Specificații

 • Tip: Portabil
 • Tipul de combustibil: benzina
 • Tip curent: monofazat
 • Tip pornire: Manuală
 • Functii: Portabil Buton ON/OFF, Protectie la suprasarcina, Panou analogic, Protectie lipsa ulei , Amortizare vibratii, AVR, Tensiune de ieşire stabila, Afisare tensiune (voltmetru), Alerta nivel ulei, Borne 12 V c.c., max. 8.3 A
 • Tip motor: in 4 timpi
 • Generator cu o putere de: 2600 W
 • Capacitatea rezervorului: 15 litri
 • Autonomie: 12 ore
 • Nivelul de zgomot: 98 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun generator de curent electric pentru portabilitate

Generatorul de curent pe benzina CAMPION PROFESIONAL 950S este un produs de calitate profesională care este conceput pentru a fi utilizat într-o varietate de aplicații. Acest generator de curent este alimentat de un motor de 63cc și are o singură priză electrică. Una dintre caracteristicile sale cheie este AVR (regulator automat de tensiune), care ajută la asigurarea că tensiunea de ieșire este stabilă și consecventă.

Unul dintre principalele beneficii ale acestui generator de curent este versatilitatea și portabilitatea acestuia. Designul compact și construcția ușoară îl fac ușor de transportat și transportat, făcându-l ideal pentru utilizare în aer liber și pentru cei care au nevoie de o sursă de alimentare portabilă. În plus, designul compact îl face ușor de depozitat atunci când nu este utilizat.

Un alt avantaj al generatorului de curent pe benzina CAMPION PROFESIONAL 950S este fiabilitatea acestuia. Motorul este proiectat pentru a fi durabil și de lungă durată, iar AVR ajută la prevenirea deteriorării echipamentelor conectate prin reglarea tensiunii de ieșire. În plus, generatorul este echipat cu un EMP (Engine Management System), care oferă protecție împotriva supraîncărcării și ajută la prelungirea duratei de viață a motorului.

În general, generatorul de curent pe benzina CAMPION PROFESIONAL 950S este un produs de înaltă calitate care oferă o gamă largă de beneficii pentru utilizatori. Designul său compact, motorul de încredere și tehnologia AVR îl fac alegerea ideală pentru cei care au nevoie de o sursă de alimentare portabilă și fiabilă.

Specificații

 • Tip: Portabil
 • Tip combustibil: benzina
 • Tip curent: monofazat
 • Sistem de pornire: Manuală
 • Functii: AVR inclus și atuomat
 • Tip motor: in 2 timpi
 • Puterea maxima: 950 W
 • Capacitatea rezervorului: 4 litri
 • Autonomie: 4 ore

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cele mai bune generatoare de curent electric – Best Seller

Acest generator curent electric Steinhaus Pro Gen2900 este un generator de curent pe benzina care produce până la 2900 W de energie electrică. Dispune de un stabilizator de tensiune și o autonomie de 10 ore. De asemenea, generatoarele de curent sunt ideale în cazul unei pene de curent.

În general, un generator curent electric Steinhaus Pro Gen2900 este un generator de curent de încredere și puternic, care oferă o sursă convenabilă de energie electrică pentru o varietate de nevoi. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru cei care acordă prioritate eco-friendly sau un mediu liniștit.

Specificații

 • Tip: Generator de curent Stationar
 • Tip combustibil: benzina
 • Tip curent: monofazat
 • Sistem de pornire: Manuală
 • Tip motor: in 4 timpi
 • Putere maxima: 2900 W
 • Capacitatea rezervorului: 15 litri
 • Autonomie: 10 ore
 • Nivel de zgomot: 96 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cel mai bun generator de curent electric pentru tine

Așadar te întrebi cum să alegi generatorul de curent electric care să se potrivească cu nevoile tale? Pentru a ne asigura că alegi cele mai bune generatoare de curent electrice am structurat acest ghid în care am detaliat fiecare aspect pe care trebuie să îl știi. Îți sugerăm să îl citești în ansamblu înainte de a achiziționa un generator de curent electric.

Cunoaște-ți prioritățile de putere

Generatoarele electrice sunt vândute după puterea de ieșire, măsurată în wați. Cantitatea de putere pe care o furnizează determină câte electronice și aparate poți rula simultan; cifră la aproximativ 5.000 de wați pentru o casă tipică. Livrarea și calitatea energiei, ambele pe care le testăm și le notăm în evaluările generatoarelor noastre, determină cât de bine vor alimenta casa ta. Un generator electric cu o putere mare care se luptă cu livrarea de energie sau calitatea poate bloca sau declanșa un circuit atunci când este blocat.

Începe prin a face o listă cu ceea ce nu vrei să rămâi fără în timp ce puterea este scăzută, apoi adaugăi puterile pentru a ajunge în locul potrivit. Iată câteva cifre aproximative pentru elementele esențiale comune:

 • Frigider: 600 wați
 • Pompă de bazin: 750 până la 1.500 wați
 • Încălzitor portabil: 1.500 wați
 • Aer condiționat pentru geam: 1.000 wați
 • Lumini: 5 până la 80 wați (per bec)
 • Calculator: 60 până la 300 wați

Tipuri de generatoare curent electric

Ai patru opțiuni de luat în considerare atunci când cumperi un generator de curent. Generatoarele de rezervă de acasă sunt instalate permanent, pot funcționa cu gaz natural sau propan și pornesc automat în timpul unei întreruperi. Generatoarele portabile și cu invertor pot fi mutate și vin în diferite dimensiuni. Unele sunt mai mici pentru a fi transportate la hayon, în timp ce altele sunt mai bine păstrate pe proprietatea ta ca sursă de alimentare de rezervă.

Iar centralele portabile sunt baterii mari care stochează energie electrică pentru atunci când ai nevoie de ele. Sunt singura opțiune pentru cineva care locuiește într-un apartament și nu are nicio modalitate de a rula în siguranță un generator de curent în aer liber.

În general, generatoarele de curent pot fi pe curent alternativ sau curent continuu, iar lucrul acesta e în funcție te tipul energiei electrice de care ai nevoie. Pentru a transforma un element care funcționează pe curent continuu în curent alternativ vei avea nevoie de un invertor. De asemenea, la un generator de curent electric există pornire automata sau pornire electrica. Este important sa iei in considerare acești factori pentru a întelege factorii de mai jos.

Generatoare electrice Standby pentru acasă

Aceste unități costă cei mai mulți bani și ar trebui instalate de un profesionist (deci ia în considerare costurile cu forța de muncă). Un electrician cu experiență poate ajuta cu permisele orașului sau municipale, restricțiile de zgomot și locația corectă pentru a instala un generator de curent pentru casa.

Acestea pornesc automat când se întrerupe alimentarea și furnizează de obicei mai multă energie decât celelalte patru opțiuni.

Ei execută o autodiagnosticare pentru a te anunța când este nevoie de întreținere. Unii chiar fac acest lucru prin e-mail sau text, către tine sau dealerul tău.

Ai alegerea de combustibil – propan, care este mai puțin riscant de depozitat decât benzina necesară pentru celelalte modele de aici, sau gaz natural, care oferă o sursă nelimitată de energie. Deci dacă ai nevoie de un generator de curent pentru casa, acesta este cel mai bun generator electric pentru tine.

Generator electric portabil

Aceste unități tind să coste mai puțin decât generatoarele de așteptare de acasă.

De obicei funcționează cu benzină pe care poate fi necesar să o depozitezi în cantități mari. Pentru depozitare prelungită, trebuie adăugat un stabilizator la combustibil.

Poți utiliza generatoare portabile oriunde pe sau în afara proprietății tale, dar niciodată într-un spațiu închis. Aceste modele pot produce rapid niveluri mortale de monoxid de carbon. Rulează întotdeauna un generator de curent portabil la cel puțin 5 metri de casa ta și de echipamente, cum ar fi un condensator central de aer condiționat sau o fereastră AC și direcționează evacuarea departe de casa ta sau de orice altă structură, inclusiv casele vecinilor tăi.

Dacă plouă, protejează generatorul cu un baldachin proiectat pentru modelul tău.

Câteva dintre aceste modele oferă pornire electrică. Cu toate acestea, bateria necesară pentru pornirea electrică ar putea să nu fie inclusă.

Modelele pe care le testăm oferă 3.000 până la 8.500 de wați.

Generator electric cu invertor

Deoarece motoarele lor sunt mai complexe, aceste modele costă în general mai mult decât generatoarele portabile tradiționale cu o putere comparabilă.

Generatoarele cu invertor sunt mult mai silențioase decât generatoarele portabile, deoarece accelerează în sus și în jos pentru a se potrivi cererii, mai degrabă decât să funcționeze la putere maximă tot timpul. Au sisteme de evacuare mai sofisticate, care ajută și la reducerea zgomotului.

Acestea funcționează mai eficient și produc mai puține emisii decât generatoarele portabile, dar trebuie să urmezi totuși aceleași măsuri de siguranță.

Dimensiunile variază foarte mult, de la generatoare cu invertor mari care pot depăși 1200 lei, pot genera 5.000 de wați sau mai mult (la 220 de volți) și alimentează o casă întreagă până la versiuni mici cu o greutate de până care sunt proiectate pentru a fi transportate cu o singură mână.

Centrale electrice portabile

O centrală electrică este ca o baterie mare, reîncărcabilă. Aceste dispozitive nu folosesc gaz sau propan. Ele sunt alimentate de o baterie pe care o încărci prin conectarea centralei electrice la o priză electrică sau, uneori, un panou solar inclus.

Ca și în cazul unui generator de curent cu invertor mic, o centrală electrică portabilă este cea mai bună pentru cazurile în care știi că nu vei avea nevoie de energie pentru mult timp, cum ar fi campingul, tailgatingul sau umflarea unei case în aer liber.

Centralele electrice portabile sunt în general mai grele decât generatoarele comparabile cu invertor mici.

Pentru cei preocupați de zgomot, reține că aceste dispozitive sunt extrem de silențioase deoarece nu au motor.

Centralele electrice portabile sunt relativ noi pe piață și, de obicei, costă mai mult decât generatoarele portabile de gaz.

Nu produc emisii de combustibil sau monoxid de carbon, așa că le poți folosi în interior.

Nu te aștepta să alimentezi atât de multe aparate sau să utilizezu stații electrice portabile pentru o perioadă lungă de timp. Nu oferă atâta putere ca generatoarele portabile și nu le puteți menține în funcțiune fără a le reîncărca, fie cu electricitate, fie cu energie solară.

Nu există probleme la pornire, deoarece nu există nimic de pornit – gândește-te la aceste centrale electrice ca la o versiune mare a unui acumulator pe care l-ai putea folosi pentru a îți încărca telefonul mobil.

Modelele pe care le testăm oferă 1.200 până la 1.500 de wați.

Noua tehnologie de siguranță pentru generatoarele electrice

Pentru a reduce riscul de intoxicație cu monoxid de carbon, multe generatoare noi au un senzor încorporat care declanșează o oprire automată dacă CO se acumulează la niveluri periculoase într-un spațiu închis; unele au, de asemenea, motoare care emit mai puțin CO în primul rând. Datele recente de testare arată că această caracteristică de siguranță poate salva vieți.

Specialiștii recomandă numai generatoare portabile care trec testul nostru extins de tehnologie de siguranță CO.

Chiar dacă generatorul tău are această caracteristică potențială de salvare a vieții, totuși sfătuim consumatorii să urmeze regulile noastre de siguranță de lungă durată: utilizează întotdeauna un generator de curent la cel puțin 20 de metri de casa ta, cu evacuarea îndreptată departe de orice ferestre, uși, aparate de aer condiționat, și alte structuri.

Caracteristici de luat în considerare la un generator electric

Nu lăsa ploaia, zăpada sau vântul să te țină în întuneric. Ia în considerare aceste opțiuni pentru a te asigura că obții cel mai bun generator de curent pentru nevoile tale.

Oprire automată a CO

Această caracteristică critică de siguranță oprește automat motorul unui generator de curent dacă un senzor de CO încorporat detectează că gazul mortal s-a acumulat la anumite niveluri. Un generator de curent portabil trebuie să aibă această caracteristică și trebuie să treacă testele de siguranță , pentru a câștiga un loc pe lista noastră de generatoare de curent electric recomandate de către noi.

Mai multe mărci decât oricând oferă modele cu această tehnologie. De fapt, avem peste o duzină de generatoare de curent electric în evaluările noastre cu o oprire de siguranță pentru CO. Modul de a verifica dacă un generator de curent îndeplinește unul dintre cele două standarde este să cauți pe ambalaj una dintre aceste certificări:

 • Certificat ANSI/UL2201 pentru siguranța monoxidului de carbon
 • Siguranță și performanță certificate ANSI/PGMA G300

Motor cu emisii scăzute de CO

Unele mărci folosesc acest tip de motor pentru a se proteja împotriva riscului de intoxicație cu monoxid de carbon.

Pornire automata

Când alimentarea se oprește, generatorul pornește, fără să ridici un deget. Acest lucru este grozav dacă călătorești mult sau lucrezi departe de casă și nu poți ajunge întotdeauna repede acolo în caz de urgență.

Pornire electrică

Mai multe modele portabile oferă această alternativă cu buton la pornirea motorului prin tragere. Ia în considerare costul adăugat dacă bateria nu este inclusă. Modelele staționare au pornire automata.

Capacitate de combustibil alternativ

Majoritatea modelelor portabile funcționează numai cu benzină, deși unele sunt echipate să funcționeze cu un rezervor de propan sau o conductă de gaz natural, iar altele pot fi transformate cu kituri.

Ecartament de combustibil

În special în timpul penelor lungi, este posibil să apreciezi capacitatea de a vedea dintr-o privire cât de mult combustibil rămâne în generatorul tău portabil.

Oprire cu nivel scăzut de ulei

Dacă uleiul scade sub nivelurile minime, un generator electric se oprește pentru a preveni deteriorarea motorului. De obicei, o caracteristică standard la generatoarele staționare, este din ce în ce mai comună la portabile.

Prize multiple

Patru sau mai multe prize la un generator electric îți permit să utilizezi cel mai bine puterea prin împrăștierea sarcinii, deși îți recomandăm să le folosești doar într-o situație extremă, acasă sau când ești plecat, de exemplu, într-un camping.

Consolă detașabilă

Acesta se conectează la generatorul de curent electric, astfel încât să poți conecta aparate fără a rula prelungitoare (potențial riscante) în aer liber.

Întrebări frecvente despre cel mai bun generator de curent

Un generator de curent considerat cel mai bun trebuie să aibă următoarele caracteristici: să fie eficient, ușor de utilizat, portabil, fiabil, să aibă o putere de ieșire adecvată și să aibă o durată de viață lungă.

Prețul unui generator de curent de calitate superioară poate varia în funcție de mărimea sa, de puterea de ieșire și de caracteristicile suplimentare pe care le are. În general, aceste generatoare pot costa între câteva sute și câteva mii de euro.

Înainte de a achiziționa un generator de curent, trebuie să evaluezi nevoile tale de energie, astfel încât să puteți alege un generator cu o putere de ieșire adecvată. De asemenea, trebuie să iei în considerare portabilitatea, durabilitatea și fiabilitatea generatorului, precum și bugetul disponibil.