Top Electronice

Baterii Solare

Cele mai bune baterii pentru panouri fotovoltaice 2024: Top 2 baterii solare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cele mai bune baterii pentru panouri fotovoltaice

Cauți cele mai bune baterii pentru panouri fotovoltaice? Când majoritatea proprietarilor de case se gândesc la trecerea la energie solară, accentul principal este pe panourile de pe acoperiș și pe evaluarea eficienței acestora. Cu toate acestea, bateriile solare sunt o parte din ce în ce mai importantă a unui sistem de energie solară, în special pentru clienții solari care doresc să stocheze energia solară generată pentru o utilizare ulterioară.

Mai ales în zonele în care contorizarea netă nu este ușor disponibilă sau oferită la prețul complet de vânzare cu amănuntul pentru electricitate, bateriile solare se pot plăti adesea singure și pot ajuta la maximizarea economiilor pe care le vezi de la panourile tale. De asemenea, oferă liniște sufletească că nu vei pierde electricitate din cauza numărului tot mai mare de întreruperi de curent în toată țara.

Majoritatea clienților de energie solară achiziționează baterii solare direct prin compania lor de instalare a panourilor, făcând bateriile o opțiune suplimentară fără efort pentru a crește valoarea sistemului lor. Există multe opțiuni de baterie disponibile, dar le-am restrâns la cele mai bune mărci, pe care le vom analiza în detaliu mai jos.

Menționăm că avem și ghiduri create pentru panouri fotovoltaice, panouri solare presurizate, panouri solare apa calda de 4 anotimpuri, gard electric cu panou solar și lampi solare.  

ProdusPreț
1. Acumulator litiu LiFePO4, BMS, Bluetooth, Ultimatron 12V-150AhVezi Prețul
2. Acumulator LiFePO4 200Ah 12.8V 2560Wh litiu-fier-fosfat Baterie Green CellVezi Prețul
 
4.8/5

Cele mai bune baterii Solare per total

Bateria Ultimatron 12V 150Ah LiFePO4 BMS Bluetooth este o baterie de înaltă calitate concepută pentru utilizare într-o varietate de aplicații. Această baterie dispune de un modul Bluetooth, care îți permite să monitorizezi starea bateriei și să faci ajustări prin intermediul smartphone-ului sau tabletei. În plus, BMS (Battery Management System) oferă o protecție excelentă împotriva supraîncărcării, supradescărcării, scurtcircuitelor și a altor pericole potențiale. Bateria este construită cu celule LiFePO4 de înaltă calitate, care sunt cunoscute pentru densitatea lor mare de energie, durata de viață lungă și performanța excelentă.

Unul dintre avantajele bateriei Ultimatron este dimensiunea sa compactă, ceea ce o face ușor de instalat într-o varietate de locații. Bateria este, de asemenea, concepută pentru a fi ușor de utilizat, cu o interfață clară și ușor de înțeles. Acest lucru facilitează monitorizarea stării bateriei și efectuarea ajustărilor după cum este necesar. Conectivitatea Bluetooth este o caracteristică convenabilă, care vă permite să verificați starea bateriei de la distanță, ceea ce o face ideală pentru utilizarea în locații îndepărtate.

Un alt avantaj al bateriei Ultimatron este durata de viață lungă, cu o durată de viață estimată de peste 5.000 de cicluri. Aceasta este o durată de viață mult mai lungă decât bateriile tradiționale cu plumb-acid și face din bateria Ultimatron o alegere rentabilă pe termen lung. Bateria este, de asemenea, proiectată pentru a necesita întreținere redusă, fiind necesară întreținerea minimă pentru a o menține în stare bună de funcționare.

În concluzie, bateria Ultimatron 12V 150Ah LiFePO4 BMS Bluetooth este o alegere excelentă pentru oricine caută o baterie de înaltă calitate, fiabilă și ușor de utilizat. Indiferent dacă sunteți în căutarea unei baterii pentru utilizare în RV, barca sau pentru alimentarea de rezervă acasă, bateria Ultimatron vă va satisface cu siguranță nevoile. Cu dimensiunile sale compacte, designul ușor de utilizat și durata de viață lungă, această baterie este o alegere excelentă pentru oricine caută o sursă de energie de încredere.

Specificații:

  • Tip Produs: baterii solare, acumulatori fotovoltaici
  • Sistem solar compatibil: Fotovoltaice
  • Putere: 1920 W

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cele mai bune baterii solare – varianta 2

Aceste baterii solare Green Cell Litiu Iron Fosfat AGM sunt o soluție de stocare a energiei de mare capacitate concepută pentru o gamă largă de aplicații. Cu o capacitate de 200 Ah și o tensiune de 12,8 V, această baterie oferă o stocare totală de energie de 2560 Wh, ceea ce o face o alegere ideală pentru alimentarea tuturor, de la vehicule de agrement până la case și cabine off-grid. Bateria dispune de un BMS (Battery Management System) încorporat care ajută la asigurarea unei funcționări sigure și eficiente și vine cu o interfață Bluetooth care vă permite să îi monitorizați performanța și să ajustezi setările după cum este necesar.

Unul dintre avantajele cheie ale acestor baterii solare Green Cell Litiu Iron Fosfat este durata de viață lungă. Spre deosebire de bateriile tradiționale cu plumb-acid, care de obicei trebuie înlocuite după câțiva ani de utilizare, această baterie este proiectată să reziste peste 2000 de cicluri. Aceasta înseamnă că te poți baza pe el ani de zile, chiar și în cazul utilizării intense.

În plus, bateria Green Cell Litiu Iron Fosfat este ușor de instalat și utilizat. Este ușor, compact și vine cu un mâner convenabil pentru un transport ușor. Și pentru că folosește tehnologie de ultimă generație, te poți aștepta la performanțe fiabile și consecvente, indiferent unde o utilizezi.

În general, dacă ai nevoie de o soluție fiabilă de stocare a energiei de mare capacitate, aceste tipuri de baterii solare Green Cell Litiu Iron Fosfat sunt o alegere excelentă. Cu durata de viață lungă, BMS încorporat și conectivitate Bluetooth, oferă o modalitate versatilă și convenabilă de a stoca și utiliza energia pentru o varietate de aplicații. Desigur, vor fi câțiva lei în plus de adăugat, dar vin la un pret bun pentru ce oferă.

Specificații

  • Tip Produs: Acumulatori fotovoltaice
  • Sistem solar compatibil: Fotovoltaice
  • Putere: 2560 W
  • Capacitate acumulator: 200 Ah
  • Tensiune de iesire: 12.8 V

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cele mai bune baterii pentru panouri fotovoltaice pentru tine

Va trebui să iei în considerare mai mulți factori pentru a găsi cea mai bună baterie solară pentru tipurile de panouri fotovoltaice pe care le deții.

Vezi și ghidul nostru pentru cele mai bune panouri solare apa calda 4 anotimpuri.

Capacitatea bateriei

Capacitatea bateriei este măsurată în kilowați-oră (kWh) și indică cantitatea de energie care poate fi stocată simultan. Capacitatea utilizabilă măsoară cantitatea de energie care poate fi utilizată din baterie pentru panouri fotovoltaice. Această măsurătoare este mai mică decât capacitatea reală a bateriei, deoarece o parte din energia stocată este utilizată pentru a rula aceste baterii.

Capacitatea unor baterii ar trebui să se potrivească cu producția de energie solară. Bateriile prea mari nu își vor folosi întreaga capacitate, în timp ce bateriile subdimensionate nu vor ține pasul cu cantitatea de energie pe care o produce sistemul tău. Caută baterii cu o capacitate de 10 kWh, suficiente pentru nevoile energetice ale majorității proprietarilor de case.

Opțiuni de cuplare

Sistemele solare generează electricitate în curent continuu (DC) care trebuie convertită în curent alternativ (AC) pentru electrocasnicele tale. Într-un sistem cuplat la CA, energia este convertită în electricitate CA la invertor, convertită înapoi în CC pentru a fi stocată în baterii și apoi convertită în CA pentru a fi utilizată în casa ta. Într-un sistem cuplat în curent continuu, energia este convertită o singură dată.

Aceste baterii cuplate la curent alternativ funcționează cel mai bine ca suplimente la sistemele solare existente. Cu toate acestea, sunt mai puțin eficienți decât omologii lor DC, deoarece se pierde ceva energie în fiecare conversie.

Aceste baterii cuplate DC sunt mai bune pentru instalațiile solare noi. Sunt mai eficiente și pot fi încărcate de panourile solare atunci când sistemul de rețea este oprit. Cu toate acestea, sunt complicate de instalat și ar putea crește costurile de instalare.

Cuplajul AC a fost folosit mai frecvent în sistemele rezidențiale, dar cuplarea DC devine din ce în ce mai populară pe măsură ce devin disponibile mai multe opțiuni.

Adâncimea de descărcare

Adâncimea de descărcare (DoD) se referă la procentul bateriei descărcate în raport cu capacitatea sa totală. Acest lucru afectează durata de viață: descărcarea regulată a bateriei la un procent mai mic va produce mai multe cicluri utile decât descărcarea frecventă a bateriei la DoD maxim.

Mulți producători de baterii limitează DoD pentru a se asigura că bateria va funcționa pe termen lung. Standardul industriei este de 80% până la 100% pentru bateriile litiu-ion și 50% pentru opțiunile plumb-acid.

Putere nominală

Evaluările de putere indică cantitatea de energie electrică care poate fi produsă într-un anumit interval de timp. Aceste valori nominale sunt măsurate în kW sau amperi și împărțite în două categorii:

Putere continuă: aceasta indică câtă putere poate fi produsă în timp.

Putere de vârf: Aceasta este cantitatea maximă de putere care poate fi produsă instantaneu.

Capacitatea bateriei și puterea nominală oferă informații despre potențialul de putere al bateriilor solare. Bateriile de mare capacitate cu putere nominală scăzută pot funcționa mai mult timp cu aparate mai mici. Bateriile de capacitate redusă cu putere nominală mare oferă explozii mai puternice de energie, dar se consumă mai repede.

Ne concentrăm pe puterea continuă în recenziile noastre, deoarece indică mai bine cât de eficient vor alimenta bateriile casa ta.

Eficiență dus-întors

Eficiența dus-întors indică energia care poate fi utilizată după ce bateria este încărcată. Cu cât procentul este mai mare, cu atât bateriile pot genera mai eficient energie utilizabilă.

Garanție

O garanție de 10 ani este standardul industrial pentru o baterie. Cu toate acestea, multe companii includ o clauză de ciclu sau o clauză de debit care poate încheia garanția mai devreme. Caută o baterie care are un prag mai mare pentru ambele clauze.

Tipuri de baterii pentru panouri fotovoltaice

Bateriile pentru panouri fotovoltaice se diferențiază prin compoziția lor chimică. Bateriile plumb-acid și litiu-ion sunt cele mai populare două tipuri pentru aceste panouri fotovoltaice.

Baterii plumb-acid

Bateriile plumb-acid există de mulți ani. Încărcarea durează mai mult și au o durată de viață mai scurtă decât opțiunile cu litiu-ion pentru aceste tipuri. Sunt, de asemenea, mai voluminoase și mai grele. Bateriile cu plumb-acid au devenit mai populare pentru sistemele off-grid decât pentru instalațiile rezidențiale și pentru panouri.

Baterii cu litiu

Varietățile de litiu-ion sunt cel mai comun tip de baterie solară pentru panouri fotovoltaice, cu litiu nichel mangan cobalt oxid (NMC) și litiu fier fosfat (LFP) fiind cele mai populare. Bateriile NMC au tehnologie mai veche, dar sunt utilizate pe scară largă. Ele oferă o putere mare, dar au dimensiuni mai mici. Bateriile NMC conțin și cobalt, ceea ce le face greu de reciclat.

Bateriile LFP sunt ecologice. Aceste tipuri au o tehnologie nouă care oferă o durată de viață mai lungă și o eficiență mai bună decât soiurile NMC pentru panouri fotovoltaice.

Vezi și ghidul nostru pentru cele mai bune panouri fotovoltaice sau cele mai bune panouri fotovoltaice presurizate.

Întrebări frecvente despre cele mai bune baterii solare

Există câteva tipuri de baterii care sunt recomandate pentru panouri fotovoltaice, cum ar fi bateriile cu acid-plumb, bateriile cu gel, bateriile cu litiu-ion și bateriile cu litiu-fier-fosfat. Dintre acestea, cele mai bune sunt de obicei bateriile cu litiu-ion sau cu litiu-fier-fosfat, deoarece acestea sunt mai eficiente, au o durată de viață mai lungă și sunt mai ușoare decât celelalte tipuri de baterii.

Principalele caracteristici pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi o baterie pentru panouri fotovoltaice sunt capacitatea de stocare, eficiența, durata de viață, greutatea și dimensiunile. De asemenea, trebuie să te asiguri că bateria este compatibilă cu sistemul de panouri fotovoltaice pe care îl ai.

Există mai multe surse de unde poți achiziționa baterii pentru panouri fotovoltaice, cum ar fi magazinele specializate în energie solară, magazinele online, distribuitorii de energie solară și producătorii de baterii. Asigură-te că verifici specificațiile bateriei înainte de a o cumpăra și că alegi o marcă de încredere, care oferă garanții și asistență tehnică pentru produsele lor. De asemenea, poți cere sfaturi și recomandări de la profesioniști în domeniu sau de la alți proprietari de sisteme fotovoltaice care au experiență în utilizarea și întreținerea bateriilor.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.