Aspirator robot

Cel mai bun aspirator robot 2023 - Top 8 Aspiratoare Robot + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun aspirator robot

Cauți cel mai bun aspirator robot? Vrei să îți menții podelele curate fără să ridici un deget? Aspiratoarele robot sunt mai capabile și mai accesibile ca niciodată, iar aceste modele de top testate te pot ajuta să îți ușurezi sarcina de întreținere a casei.

Aspiratoarele au parcurs un drum lung. Nu mai trebuie să suferi nedemnul de a târî în jurul unui furtun de plastic greu de manevrat, care este conectat la un recipient stângaci, cu roți, de dimensiunea unei broaște țestoase din Galapagos. De fapt, nici nu trebuie să te dai jos de pe canapea. Aspiratoarele robot te pot ajuta să elimini praful, părul de animale de companie și alte resturi din casa ta cu un efort minim din partea ta.

Spre deosebire de modelele mai tradiționale cu canistre sau stick, aspiratoarele robot sunt autonome și (în cea mai mare parte) inteligente. Aspiratoarele pe care le-am testat folosesc lasere, plăci de bază, senzori și chiar Wi-Fi pentru a naviga prin casa ta fără asistență. Cu câteva excepții, abia trebuie să interacționezi cu ei.

ProdusPreț
1. Roborock 2Vezi Prețul
2. Xiaomi Mi Robot VacuumVezi Prețul
3. Xiaomi Mi Mop PROVezi Prețul
4. iRobot Roomba 980Vezi Prețul
5. Philips SmartPro Compact FC8776/01Vezi Prețul
6. Philips Seria 7000 Aqua XU7100/01Vezi Prețul
7. Roborock S7 Pro UltraVezi Prețul
8. ROWENTA X-Plorer Serie 95 Animal RR7987WHVezi Prețul
 
5/5

Descoperă inovația în curățenia casei tale cu Robotul de Aspirare Roborock 2! Acesta e cu adevărat cel mai bun robot de aspirare pe piață, ce te va surprinde prin performanță și eficiență.

Cu tehnologia sa avansată, acest robot inteligent este capabil să curățe toate colțurile și suprafețele casei tale. Bateria sa puternică îi oferă o autonomie de 2 ore, timp în care va acoperi fiecare centimetru al locuinței tale. Ai posibilitatea să-l programezi și să-l controlezi de la distanță prin intermediul conexiunii WiFi, astfel încât să poți să ai mereu casa curată în orice moment.

Cu o funcție de mop, acest robot îți oferă o curățenie completă și strălucitoare. Este ușor de utilizat și de întreținut, iar designul său elegant în alb îl face să fie și o piesă de decor în casa ta.

Descoperă confortul și libertatea de a avea mereu un mediu curat și plăcut cu Robotul de Aspirare Roborock 2. Investiția în acest aparat revoluționar merită fiecare banut, aducându-ți satisfacție și ușurință în activitățile de curățenie. Acesta e cu siguranță cel mai bun aspirator robot de până acum.

Specificații:

 • Tip produs: Aspirator robot
 • Utilizare: Rezidential
 • Tip alimentare: Acumulator
 • Tip aspirare: Uscata, Umeda
 • Tip suprafata: Multi-suprafete
 • Functii: Wi-Fi, Baterie reincarcabila
 • Putere: 58 W
 • Autonomie acumulator: 150 min
 • Nivel zgomot: 60 dB
 • Capacitate colectare: 0.42 l
 • Filtru evacuare: HEPA

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Descoperă soluția perfectă pentru curățenia ta cu Robotul de Aspirare Xiaomi Mi! Acesta e cel mai bun robot aspirator la un preț accesibil, oferindu-ți performanță și eficiență extraordinare.

Cu tehnologia sa avansată de cartografiere și viziune inteligentă, acest robot își va adapta curățenia în funcție de nevoile tale. Bateria sa puternică îi oferă o autonomie de funcționare de până la 2,5 ore, astfel că va putea acoperi fiecare colț al casei tale. Prin intermediul aplicației Smart, poți programa și controla robotul de la distanță, astfel încât să ai întotdeauna control asupra curățeniei.

Cu sistemul său de aspirare puternică și tehnologia avansată de filtrare, acest robot va îndepărta eficient praful și murdăria de pe podelele tale, lăsând în urmă un mediu curat și sănătos. Designul său elegant în alb și funcțiile inteligente îl fac o alegere excelentă pentru orice casă.

Descoperă ușurința și confortul curățeniei automate cu Robotul de Aspirare Xiaomi Mi. Cu un preț accesibil, acesta reușește să ofere performanță și funcționalitate comparabile cu cele ale robotilor aspiratori de top. Profită acum de această oportunitate și transformă-ți casa într-un mediu curat și plăcut, fără eforturi suplimentare. Modelul asta e cu siguranță cel mai bun aspirator robot ieftin de pe piață.

Specificații

 • Tip produs: Aspirator robot
 • Utilizare: Rezidential
 • Tip alimentare: Acumulator
 • Tip aspirare: Uscata
 • Tip suprafata: Multi-suprafete
 • Functii: Baterie reincarcabila
 • Tehnologie: Smart Tech Sensors, Smart Vision Mapping
 • Putere: 50 W
 • Capacitate colectare: 0.42 l

Avantaje:

Dezavantaje:

4.2/5

Cu siguranță vei fi impresionat de robotul de aspirare Xiaomi Mi Mop Pro! Acest minunat dispozitiv reprezintă cea mai precisă alegere pentru a îți menține casa curată și impecabilă.

De ce este considerat cel mai precis robot de aspirare? În primul rând, este echipat cu o tehnologie avansată de navigație cu laser LDS, ceea ce îi permite să cartografieze inteligent fiecare colț al locuinței dumneavoastră. Astfel, se asigură că nu ratează niciun loc și acoperă fiecare zonă cu o precizie incredibilă.

Robotul Xiaomi Mi Mop Pro nu se limitează doar la aspirare, ci îți oferă și funcția de spălare simultană. Da, ai auzit bine! Acest dispozitiv versatil nu doar că îndepărtează praful și murdăria, ci și lasă podelele impecabile și strălucitoare, grație funcției de spălare integrată.

Dar aici nu se opresc avantajele! Cu ajutorul funcției de recunoaștere a camerelor, robotul Xiaomi Mi Mop Pro este capabil să identifice fiecare încăpere în mod automat și să ajusteze curățarea în funcție de nevoile specifice ale fiecărei zone. Aceasta este o caracteristică inovatoare, care îți permite să te relaxezi și să ai încredere că fiecare colț al casei tale va fi curățat în mod eficient.

Și să nu uităm de conectivitatea inteligentă! Datorită funcției Wi-Fi, poți controla robotul de aspirare direct de pe telefonul tău, prin intermediul unei aplicații dedicate. Este atât de convenabil să pornești sau să oprești robotul, să ajustezi programul de curatare sau să primești notificări despre starea sa.

În plus, robotul Xiaomi Mi Mop Pro este compatibil cu asistenții virtuali Google Assistant și Alexa. Acest lucru îți oferă libertatea de a controla dispozitivul cu vocea, fără a fi nevoie să utilizezi mâinile.

Cu toate aceste caracteristici impresionante și inovatoare, robotul de aspirare Xiaomi Mi Mop Pro devine partenerul de încredere pentru menținerea casei tale impecabilă. Descopă acum calitatea și precizia acestui dispozitiv uimitor și transformați curățenia într-o experiență plăcută și eficientă! Dacă ai nevoie de cel mai bun aspirator robot pentru precizie, acesta e modelul pentru tine!

Specificații

 • Tip produs: Aspirator robot
 • Utilizare: Rezidential
 • Tip alimentare: Acumulator
 • Tip aspirare: Uscata, Umeda
 • Tip suprafata: Covoare, Podele
 • Putere: 33 W
 • Autonomie acumulator: 110 min
 • Nivel zgomot: 77 dB
 • Capacitate colectare: 0.3 l
 • Accesorii incluse: Perie standard, Statie incarcare, Perie laterala robot aspirator

Avantaje:

Dezavantaje:

4.3/5

Îți vom prezenta un dispozitiv incredibil de avansat și eficient în curățarea casei tale: robotul de aspirare iRobot Roomba 980. Acesta e pur și simplu cel mai bun robot de aspirare și mapare de pe piață!

Ce îl face atât de special? Ei bine, iRobot Roomba 980 este dotat cu tehnologia de navigație iAdapt, care îi permite să mapeze inteligent fiecare încăpere a casei tale. Acest lucru înseamnă că robotul se va deplasa cu precizie și eficiență în jurul mobilierului, evitând obstacolele și asigurându-se că fiecare zonă este curățată în profunzime.

Dar aici nu se oprește totul! Datorită tehnologiei Carpet Boost, iRobot Roomba 980 este capabil să detecteze automat suprafețele de tip covor și să ajusteze puterea de aspirare pentru a obține rezultate excepționale. Astfel, indiferent dacă ai parchet, gresie sau covoare moi, acest robot inteligent va face față cu brio.

În plus, filtrele duble HEPA și tehnologia de curatare AeroForce asigură că aerul este purificat în timpul procesului de aspirare, capturând chiar și cele mai fine particule de praf și alergeni. Astfel, vei putea respira aer proaspăt și curat în casa tale.

Cu funcția sa de mapare avansată, iRobot Roomba 980 știe exact unde a fost și unde urmează să meargă. Acest lucru înseamnă că poți programa robotul să curățe în mod autonom, fără a îți face griji că va omite vreun colț sau că va trebui să îl supraveghezi.

Pe lângă toate acestea, iRobot Roomba 980 vine cu o aplicație mobilă intuitivă, care îți permite să controlezi robotul de pe telefonul tău. Poți porni sau opri aspiratorul, poți programa programele de curatare și poți primi notificări în timp real despre starea robotului, chiar și atunci când ești plecat.

Dacă ești în căutarea unui partener de încredere pentru a îți menține casa curată și impecabilă, iRobot Roomba 980 este alegerea perfectă. Descoperă acum tehnologia de ultimă generație și eficiența extraordinară a acestui robot de aspirare și faci curățenia mai ușoară și mai plăcută ca niciodată! Acestea sunt cu siguranță cele mai bune aspiratoare robot pentru maparea casei!

Specificații

 • Tip produs: Aspirator robot
 • Utilizare: Rezidential
 • Tip aspirare: Uscata
 • Tip suprafata: Covoare, Podele, Podele dure, Multi-suprafete
 • Functii: Programabil, Baterie reincarcabila
 • Tehnologie: AeroForce iAdapt
 • Putere: 33 W
 • Autonomie acumulator: 120 min
 • Filtru evacuare: HEPA
 • Accesorii incluse: Statie incarcare, Perie laterala robot aspirator

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Vrei să faci curățenia casei tale mai ușoară și mai eficientă? Ei bine, iRobot Roomba 980 este soluția perfectă pentru tine! Acesta e cel mai subțire și mai avansat robot de aspirare de pe piață.

Ce îl face atât de special? În primul rând, designul său subțire îi permite să se strecoare cu ușurință sub mobilier și să ajungă în cele mai greu accesibile locuri. Astfel, nu trebuie să-ți faci griji că praful sau murdăria se vor aduna în acele zone ascunse.

Dar Roomba 980 nu este doar subțire, ci și incredibil de puternic. Datorită tehnologiei iAdapt și funcției Carpet Boost, acest robot de aspirare este capabil să detecteze automat suprafețele de tip covor și să ajusteze puterea de aspirare pentru a obține cele mai bune rezultate. Este ca și cum ai avea un ajutor personal dedicat care se asigură că fiecare fir de praf este îndepărtat.

Un alt aspect remarcabil al acestui robot este filtrul dublu HEPA și tehnologia de curățare AeroForce. Acestea asigură nu doar o aspirare eficientă, ci și purificarea aerului din încăpere. Astfel, tu și familia ta veți respira un aer mai curat și mai sănătos în casa voastră.

Un alt avantaj al Roomba 980 este capacitatea sa de a se naviga în jurul mobilierului și de a evita obstacolele. Cu ajutorul tehnologiei iAdapt, robotul se deplasează cu grație și inteligență, fără a se lovi de lucruri sau a se încurca în fire.

Poți controla și programa Roomba 980 de pe telefonul tău inteligent în acelasi timp, utilizând aplicația mobilă dedicată. Acest proces înseamnă că poți porni aspiratorul chiar și atunci când nu ești acasă, asigurându-te că vei întâlni o casă curată și proaspătă la întoarcere.

Închei cu un sentiment de bucurie și ușurință. Cu iRobot Roomba 980, vei avea mai mult timp liber pentru tine și pentru cei dragi. Lasă-l pe acest robot inteligent să preia responsabilitatea curățeniei și bucură-te de o casă mereu curată și impecabilă! Acestea sunt cu siguranță cele mai bune aspiratoare robot pentru dimensiunea lor compactă.

Specificații

 • Tip produs: Aspirator robot
 • Utilizare: Rezidential
 • Tip aspirare: Uscata
 • Tip suprafata: Multi-suprafete
 • Functii: Baterie reincarcabila, Senzor anti-coliziune
 • Tehnologie: TriActive XL
 • Autonomie acumulator: 130 min
 • Nivel zgomot: 58 dB
 • Capacitate colectare: 0.3 l
 • Accesorii incluse: Telecomanda, Statie incarcare, Perie laterala robot aspirator

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Ești în căutarea unui robot de aspirare cu funcție de spălare care să îți ușureze viața și să facă curățenia în casă mai plăcută? Atunci robotul de aspirare Philips Seria 7000 Aqua este alegerea perfectă pentru tine în acest sens!

Cu acest robot avansat, nu doar că vei avea o casă curată, dar vei beneficia și de funcția de spălare integrată. Este ca și cum ai avea doi asistenți într-un singur dispozitiv – un aspirator puternic și un mop eficient, care lucrează împreună pentru a-ți oferi rezultate remarcabile.

Cu o stație de golire automată, robotul de aspirare Philips Seria 7000 Aqua îți oferă un nivel ridicat de autonomie. Poți să te relaxezi și să te bucuri de timpul tău liber, în timp ce robotul se ocupă de curățenie. Nu mai trebuie să te îngrijorezi de golirea sacului de praf, deoarece acesta se face automat în stația de încărcare.

Cu o autonomie de până la 180 de minute și 6 senzori inteligenti, acest robot își va desfășura activitatea în fiecare colț al casei tale, asigurându-se că nimic nu scapă neobservat. Poți avea încredere în performanța sa și te vei bucura de o curățenie impecabilă în fiecare zi.

Robotul de aspirare Philips Seria 7000 Aqua vine însoțit de un sac de praf generos de 3 litri și 5 hărți de navigare. Acestea din urmă îți permit să stabilești zone de curățare preferate și să ajustezi setările în funcție de necesitățile tale.

În plus, filtrul EPA11 lavabil și aplicat îți oferă o protecție eficientă împotriva alergenilor și a particulelor fine de praf. Astfel, aerul din casă ta va fi curat și proaspăt, contribuind la starea ta de bine și a celor dragi.

Cu Philips Seria 7000 Aqua, curățenia devine o experiență ușoară și plăcută. Lasă acest robot inteligent să facă treaba grea pentru tine și bucură-te de o casă mereu curată și impecabilă! Acestea sunt cu siguranță cele mai bune aspiratoare robot pentru funcția de spălare.

Specificații

 • Tip produs: Aspirator robot
 • Utilizare: Rezidential
 • Tip alimentare: La retea, Acumulator
 • Tip aspirare: Uscata, Umeda
 • Tip suprafata: Multi-suprafete
 • Tehnologie: Navigare laser LDS
 • Capacitate colectare: 260 ml

Avantaje:

Dezavantaje:

4.9/5

Vrem să-ți spunem și despre cel mai avansat și premium robot de aspirare disponibil pe piață – Roborock S7 Pro Ultra. Echipat cu tehnologie de ultimă generație, acest robot îți va transforma complet experiența de curățenie în casă.

Ce îl face atât de special? Ei bine, să începem cu puterea sa impresionantă de aspirare de 5200Pa. Indiferent de tipul de suprafață, acest robot de top va îndepărta eficient murdăria și praful, lăsându-ți podelele strălucitoare.

Dar nu se oprește aici! Roborock S7 Pro Ultra este dotat cu o stație de încărcare și autocurățare inteligentă. Asta înseamnă că robotul se va curăța singur, eliminând firele de păr sau alte reziduuri, fără ca tu să trebuiască să intervii. Poți avea încredere că acest robot se va menține mereu în condiții optime pentru a-ți oferi performanță maximă.

Cu ajutorul aplicației mobile intuitive, poți controla și programa robotul în funcție de nevoile tale. Poți seta programe de curățare personalizate, puteți controla manual direcția robotului sau puteți primi notificări în timp real despre starea sa. Este ca și cum ai avea un ajutor personal inteligent care îți ascultă fiecare comandă.

Roborock S7 Pro Ultra vine într-un design elegant și premium, fiind disponibil în culoarea albă. Nu numai că oferă performanță de top, dar arată și excepțional de bine în orice casă.

Dacă ești în căutarea unui robot de aspirare de înaltă calitate și performanță premium, Roborock S7 Pro Ultra este alegerea perfectă. Lasă acest robot inteligent să se ocupe de curățenia ta, iar tu te vei bucura de mai mult timp liber și de un mediu curat și ordonat în fiecare zi. Acesta e cu siguranță cel mai bun aspirator robot premium de pe piață!

Specificații

 • Tip produs: Aspirator robot
 • Tip alimentare: Baterii
 • Tip aspirare: Cu spalare
 • Tip suprafata: Podele
 • Material tub: Plastic
 • Functii: SmartTehnologie, Smart control
 • Putere: 33 W ,68 W
 • Autonomie acumulator: 180 min
 • Nivel zgomot: 67 dB
 • Capacitate colectare: 5.5 l
 • Tip sac: Textil
 • Filtru evacuare: HEPA

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Descoperă aspiratorul robot Rowenta X-Plorer Serie 95 Animal, partenerul perfect pentru tine și animalul tău de companie! Acesta este cu siguranță cel mai bun aspirator robot pentru animale și îți va oferi o curățenie impecabilă în casă.

Avantajele acestui aspirator robot sunt impresionante. Navigația laser îi permite să cartografieze precis încăperea și să evite obstacolele, asigurând o curățenie eficientă și fără efort. Capacitatea rezervorului de praf de 0.4L este suficientă pentru a colecta firele de păr și murdăria adunate de animăluțul tău, fără a fi nevoie să golești rezervorul în mod frecvent.

Cu un design elegant și compact, aspiratorul robot Rowenta X-Plorer Serie 95 Animal se va integra perfect în orice decor. Poți programa sesiunile de curățenie în funcție de rutina ta și te vei bucura de libertatea de a te bucura de timpul petrecut cu animalul tău, în timp ce aspiratorul robot face treaba grea.

Și acum, cel mai important aspect: aspiratorul robot Rowenta X-Plorer Serie 95 Animal este proiectat special pentru a face față provocărilor unei gospodării cu animale de companie. Cu o putere de aspirare excelentă, acesta elimină eficient firele de păr și alergenii, menținând astfel aerul din casă proaspăt și curat. Animalul tău de companie merită un mediu curat și sănătos, iar acest aspirator robot este instrumentul ideal pentru a-i oferi acest lucru.

Așadar, nu mai sta pe gânduri! Achiziționează aspiratorul robot Rowenta X-Plorer Serie 95 Animal de pe eMAG și transformă curățenia într-o experiență plăcută și ușoară pentru tine și animalul tău iubit! Deci dacă ai nevoide de cel mai bun aspirator robot pentru curățarea părului animalului tău de companie, acesta este produsul perfect!

Specificații

 • Tip produs: Aspirator robot
 • Tip alimentare: Acumulator
 • Tip aspirare: Uscata, Umeda
 • Tip suprafata: Multi-suprafete
 • Greutate: 1.25 Kg
 • Capacitate colectare: 0.4 l

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: la ce trebuie sa fii atent cand cumperi cel mai bun aspirator robot

Inainte de a începe să cumperii un nou aspirator robot, ar trebui să te gândești la ce ai nevoie de la el și cât de mult ești bucuros să cheltui. Va trebui să te decizi cu privire la următoarele aspecte atunci când alegi cel mai bun aspirator robot pentru tine:

 • Cât de mult ești dispus să cheltuiești.
 • Dimensiunea spațiului pe care vrei să-l cureți.
 • Dacă ai nevoie de un aspirator pentru a curăța părul de animale.
 • Dacă vrei să controlezi aspiratorul folosind smartphone-ul.

Se merită să cumperi un aspirator robot?

Un aspirator robot costă de obicei mai mult decât un aspirator tradițional, deși nu întotdeauna. Modelele de aici variază de la aproximativ 1000 de lei la peste 4000 de lei. Aceasta este o investiție destul de importantă, chiar și la nivelul inferior. Să luăm în considerare exact ce primești pentru preț.

Dacă nu îți place cu adevărat să aspiri, sarcina în sine este destul de banală. În funcție de dimensiunea casei tale, un robot aspirator te poate economisi oriunde de la minute la ore din timpul tău în fiecare săptămână, având grijă de o corvoadă destul de ingrată. Doar acesta este un motiv suficient pentru ca unii oameni să ia în considerare unul.

Aplicația și Controlul Vocal

Dincolo de curățarea podelei casei, noile modele pot comunica și interacționa cu casele conectate, fie prin suport pentru aplicații pentru dispozitive mobile, fie prin comenzi activate vocal prin Amazon Alexa sau difuzoarele Google Home. Conectivitatea cu alte dispozitive, fie prin tehnologia smart home, fie prin dispozitive Internet of Things, va crea noi oportunități pentru producătorii de roboți. De asemenea aceasta încă nu este o funcție foarte importantă pentru România. Pe de alta parte, viitorul este tot mai aproape și nu știi niciodată când îți va fi de a mare ajutor.

Cel mai bun aspirator robot este prietenos cu animalele

Poate fi o durere să cureți în mod constant după ce a vărsat animalul de companie. În timp ce îți iubești prietenii blăniți, părul și mătreața lor se pot îngrămădi rapid și se pot prinde de fibre sau de sub mobilier. Din fericire, un aspirator robot te poate ajuta să îți iei puțină greutate de pe umeri prin automatizarea procesului de curățare. Poate călători în mod independent prin casa ta și poate ridica părul de animale, astfel încât să poți petrece mai mult timp cu pisicile sau câinii tăi. Un aspirator robot poate fi de ajutor dacă te afli în plină desfășurare sezonieră, deoarece îl poți programa să curețe o cameră de mai multe ori pe zi, dacă este necesar.

Pentru a ridica părul de animale, ai nevoie de un robot aspirator cu putere de aspirare puternică. Majoritatea companiilor din acest spațiu fac publicitate puterii în pascali (Pa), unitatea metrică de presiune, deși iRobot nu face întotdeauna aceste informații ușor de găsit. În general, cu cât mai multă putere, cu atât mai bine, mai ales dacă ai covor, dar durata de viață a bateriei și capabilitățile de evitare a obstacolelor sunt, de asemenea, factori importanți. Aspiratoarele robot de ultimă generație depășesc 5.000 Pa de aspirație în zilele noastre, dar nu aveți neapărat nevoie de atâta putere. Aspiratoarele robot cu aproximativ 2.500 Pa pot ridica în continuare părul animalelor de companie, dar ar putea avea nevoie de mai multe treceri pentru a obține totul.

Cel mai bun aspirator robot trebuie sa fie performant in curatenie

De aceea cel mai bun aspirator robot va dispune de majoritatea acestor funcții:

 • Autogolire — Această funcție este disponibilă pe mai multe modele premium. Când coșul de gunoi al aspiratorului robot este plin, acesta se va întoarce la docul său de încărcare pentru a se „goli singur”. Acesta este apoi depozitat în dock până când acest coș mai mare este plin și trebuie golit, ceea ce va trebui să faci. Modelele cu autogolire sunt excelente pentru cei care suferă de alergii, deoarece praful este eliberat mai rar în aer.
 • Conectivitate Wi-Fi — Majoritatea aspiratoarelor robot se pot conecta la smartphone-ul tău prin Wi-Fi, dar unele modele de gamă inferioară nu au această opțiune. Îți permite să controlezi și să monitorizezi aspiratorul robot de pe telefon și îți oferă acces la tot felul de funcții suplimentare, în funcție de model.
 • Modele hibride — Există unele modele hibride care pot atât aspira, cât și mopul. Acestea tind să nu funcționeze la fel de bine ca mașinile dedicate, dar dacă este ceea ce vrei, Roborock menționat mai sus este excepția.
 • Cartografiere — Unele aspiratoare robot îți pot mapa casa folosind senzori, astfel încât să își poată aminti orice obstacole, cum ar fi scările. Harta poate fi afișată pe telefon dacă aspiratorul robot are conexiune Wi-Fi și, folosind aceasta, poate planifica cea mai bună cale de curățare, mai degrabă decât să se miște aleatoriu.
 • Zone interzise — Dacă ai tehnologia de cartografiere, unele îți permit să setezi zone interzise dacă vrei să eviți anumite zone, cum ar fi bolurile pentru hrana animalului tău sau un covor scump.
 • Camere vizate — Similar cu zonele interzise, unele îți permit, de asemenea, să setezi camere vizate, dacă trebuie doar să cureți o anumită zonă.
 • Mai multe etaje — Cartografierea poate acoperi uneori și mai multe etaje, ceea ce poate fi util dacă locuiești la mai multe niveluri.
 • Programare — Aceasta este o caracteristică destul de comună pentru aspiratoarele robot. Conectându-te cu smartphone-ul, Îți poți programa când vrei să fie curățat, fie zilnic, săptămânal sau când nu ești acasă.
 • Telecomandă — Unele aspiratoare robot de bază vin cu o telecomandă, mai degrabă decât cu conexiune Wi-Fi. Nu îți oferă atât de multe opțiuni, dar îl poți controla în continuare fără mâini folosind acest lucru.
 • Capacitate de praf — Cu cât coșul de gunoi este mai mic, cu atât se va umple mai repede. Caută un minim de 400 ml, dacă nu se autogolește bineînțeles! Modelele cu golire automată tind să vină cu pungi de vid în baza de încărcare, în timp ce coșurile de gunoi de pe aspiratorul robot tind să fie fără sac.

Aspirator robot cu spalare si mop

Cel mai bun aspirator robot cu funcție de spălare și mop este partenerul perfect pentru curățenia ta zilnică. Cu tehnologia sa avansată, acesta aduce o nouă dimensiune în domeniul aspiratoarelor robotizate, oferind o curățenie impecabilă și o podea strălucitoare.

Cu funcția de spălare și mop, aspiratorul robot elimină nu doar murdăria și praful, ci și petele și urmele de pe podea. Indiferent de tipul de suprafață, acesta poate ajusta automat presiunea și cantitatea de apă utilizată, asigurând rezultate excelente. Astfel, vei avea întotdeauna o casă curată și proaspătă. Ceea ce inseamna o bună armonie în casa ta.

Aspiratoare robot de cumparat de la eMag

Dacă ești în căutarea unui aspirator robot pentru a-ți ușura munca de curățenie, eMag are o selecție impresionantă de modele disponibile. Indiferent de preferințele și necesitățile tale, vei găsi cu siguranță un aspirator robot potrivit în magazinul online eMag.

De la branduri de încredere precum Xiaomi, iRobot, Roborock sau Philips, aspiratoarele robot disponibile pe eMag vin echipate cu tehnologii avansate pentru o curățenie eficientă și comoditate maximă.

Indiferent dacă ai nevoie de un aspirator robot cu funcție de spălare și mop, cu tehnologie de navigație laser sau cu control inteligent prin aplicație, poți găsi tot ce îți dorești în gama variată de produse disponibile pe eMag.

Fiind unul dintre cei mai mari retaileri online din România, eMag oferă de asemenea servicii de încredere, cum ar fi livrare rapidă, garantie extinsă și serviciu de clienți profesionist.

Aspiratoare robot care folosesc navigarea laser

Aspiratoarele robot care utilizează tehnologia de navigație laser sunt opțiuni excelente pentru o curățenie precisă și eficientă. Acestea sunt dotate cu senzori laser avansați, care scanează și cartografiază încăperea, creând o hartă detaliată a spațiului.

Navigarea laser permite aspiratorului robot să se deplaseze în mod inteligent și să evite obstacolele din cale. Astfel, este capabil să acopere fiecare colțișor al încăperii și să curățe în mod eficient întreaga suprafață.

Datorită tehnologiei laser, aspiratoarele robot care o utilizează sunt capabile să se orienteze în timp real, să identifice marginile și să prevină accidentele. Aceasta înseamnă că vei avea mai puține șanse de a-ți deteriora mobilierul sau alte obiecte din casă.

Pe lângă navigarea precisă, aceste aspiratoare robot pot oferi și alte caracteristici avansate, cum ar fi controlul prin aplicație, funcția de măturare și spălare simultană, setări personalizate și multe altele. Astfel, îți poți adapta curățenia în funcție de preferințele tale.

Aspiratoarele robot cu navigație laser sunt ideale pentru persoanele care doresc o curățenie eficientă, fără a pierde timp și efort în proces. Acum, poți obține o curățenie impecabilă în fiecare colț al casei tale, lăsând aspiratorul robot cu navigație laser să facă treaba pentru tine.

Aspiratoarele robot cu acumulator

Durata de viață a bateriei — Este important de luat în considerare durata de viață a bateriei. Dacă ești interesat de un model care vine cu o bază, acesta se poate încărca singur între rulări. Cu toate acestea, dacă modelul pe care îl cauți trebuie conectat manual, este posibil să vii acasă la o lucrare pe jumătate terminată.

Ce sunt „zonele interzise” ?

Zonele interzise la un aspirator robot sunt anumite zone sau zone specifice din locuință pe care dorești ca aspiratorul robot să le evite în timpul procesului de curățenie. Aceste zone pot fi, de exemplu, spații în care se află obiecte fragile sau sensibile, cum ar fi vase de sticlă sau porțelan, mobilier prețios sau cabluri electrice expuse.

Pentru a stabili zonele interzise, majoritatea aspiratoarelor robot moderne oferă opțiuni de delimitare virtuală, cum ar fi utilizarea benzilor magnetice, a pereților virtuali sau a tehnologiei de control prin aplicație. Aceste metode permit utilizatorului să creeze limite vizuale sau virtuale pentru aspiratorul robot, astfel încât acesta să evite zonele interzise și să se concentreze doar pe zonele pe care dorești să le curețe.

Beneficiul utilizării zonelor interzise este că poți avea control complet asupra itinerariului aspiratorului robot și poți proteja obiectele fragile sau zonele sensibile de potențiale daune. Astfel, poți beneficia de toate avantajele aspiratorului robot în materie de eficiență și comoditate, fără să-ți faci griji că va ajunge în zone nedorite.

Puterea de aspirare

Puterea de aspirare reprezintă capacitatea unui aspirator robot de a suge și de a colecta murdăria și particulele de praf de pe podea și alte suprafețe. Este unul dintre factorii cheie care determină eficiența și performanța aspiratorului.

Puterea de aspirare a unui aspirator robot este măsurată în diferite unități, cum ar fi pascali (Pa) sau watt (W). Cu cât valoarea puterii de aspirare este mai mare, cu atât aspiratorul va avea o capacitate mai mare de a colecta murdăria și particulele mai grele.

O putere de aspirare mare este benefică pentru curățenia eficientă în special în cazul suprafețelor dure sau în prezența firelor de păr ale animalelor de companie, a prafului sau a particulelor mai mari. Cu toate acestea, este important să țineți cont și de alți factori, cum ar fi designul sistemului de aspirare, tehnologia de filtrare și perii, pentru a obține rezultate optime.

Design și Caracteristici

Când vine vorba de design și caracteristici, cel mai bun robot aspirator poate oferi o serie de aspecte inovatoare și funcții care îmbunătățesc experiența de curățenie în locuință. Iată câteva aspecte importante de luat în considerare:

 1. Design compact și profil subțire: Multe modele de robot aspirator sunt concepute pentru a fi compacte și au un profil subțire, ceea ce le permite să se strecoare ușor sub mobilier sau în zone greu accesibile, asigurând astfel o curățenie completă în întreaga locuință.

 2. Sisteme avansate de navigație: Robot aspiratorul este echipat cu tehnologii avansate de navigație, cum ar fi senzorii infraroșu, senzorii de coliziune sau tehnologia de navigație laser (LDS), care îi permit să se deplaseze inteligent și să evite obstacolele în timpul curățeniei.

 3. Funcții de curățare inteligentă: Unele modele de robot aspirator au funcții inteligente precum curățarea programată, curățarea în zone specifice sau chiar maparea și memorarea hărților camerei. Aceste funcții vă permit să personalizați curățenia în funcție de nevoile și preferințele dvs.

 4. Sisteme de aspirare puternice: Robot aspiratoarele sunt echipate cu sisteme de aspirare puternice, cum ar fi motorul cu turbina, pentru a asigura o curățenie eficientă și o colectare eficientă a murdăriei și a particulelor.

 5. Filtrare avansată a aerului: Un alt aspect important este sistemul de filtrare a aerului, care poate include filtre HEPA sau alte tehnologii de filtrare avansate pentru a capta particulele fine de praf și alergenii din aer, asigurând un mediu mai curat și mai sănătos în locuință.

 6. Conectivitate inteligentă: Mulți roboți aspiratori vin cu funcții de conectivitate inteligentă, cum ar fi controlul prin aplicație mobilă sau compatibilitatea cu asistenții vocali, precum Google Assistant sau Amazon Alexa, pentru a putea controla aspiratorul robot de la distanță sau prin comenzi vocale.

Casa ta trebuie să fie compatibilă cu un robot aspirator

În primul rand, ar trebui să urmezi instrucțiunile din manualul de instrucțiuni pentru a afla unde să plasezi aspiratorul robot. Deși majoritatea vor oferi îndrumări similare, măsurătorile necesare pot varia, iar unele modele pot prefera un spațiu liber mai mare. În general, totuși, aspiratorul robot ar trebui să fie plasat pe un perete plat și drept pe o suprafață plană, cu aproximativ 30 cm de spațiu liber pe fiecare parte și cel puțin 120 cm în față. Acest lucru este astfel încât să aibă spațiu adecvat pentru a începe curățarea și a andoca la reintrare, fără ca niciun mobilier să stea în cale. Nu uita că are nevoie și de acces la o priză de curent.

Dacă utilizezi o bază de încărcare standard, este posibil să fie necesar să o fixezi pe perete, astfel încât aspiratorul robot să nu-l scoată din loc. Unele baze vin cu autocolante pentru a ajuta cu această problemă. Dacă ai norocul să dețineți un robot aspirator cu o bază cu golire automată, acesta ar trebui să fie suficient de greu pentru a se menține pe loc. Deși acest lucru înseamnă că va necesita probabil mai mult spațiu liber și va ieși mai departe de perete. Asigură-te că ai un spațiu în minte pentru docul aspiratorului robot înainte de a face o achiziție, altfel ar putea fi necesar să muți niște mobilier.

Cel mai bun aspirator robot poate memora harta locuintei?

Da, iRobot Roomba 980 este cel mai bun aspirator robot care poate memora harta locuinței. Acesta este dotat cu tehnologia avansată de navigație iAdapt, care utilizează un sistem de senzori și un sistem de cartografiere pentru a crea și a păstra o hartă a încăperii. Prin intermediul acestei hărți, aspiratorul poate identifica și memora locația diferitelor camere și obiecte din casă, permițându-i să se deplaseze inteligent și eficient în timpul curățeniei.

Funcția de memorare a hărții este extrem de utilă, deoarece permite aspiratorului să-și amintească zonele deja curățate și să navigheze mai eficient în timpul curățeniei următoare. Astfel, veți putea să programați aspiratorul să curățe anumite camere sau zone specifice ale locuinței, iar acesta va ști exact unde să meargă și cum să evite obstacolele.

Un aspirator robot poate curata chiar si colturile

Aspiratorul robot este un dispozitiv eficient și versatil care poate curăța chiar și colțurile greu accesibile ale casei tale. Cu ajutorul designului său inteligent și a tehnologiei avansate, aspiratorul robot poate ajunge în locuri înguste și potrivite, cum ar fi sub mobilier sau în colțurile încăperii.

Datorită formei și dimensiunilor sale compacte, aspiratorul robot poate naviga cu ușurință în spații strâmte și poate ajunge în colțurile și marginile fiecărei camere. Unele modele de aspiratoare robot sunt echipate cu perii laterale rotative, care se rotesc rapid pentru a aduna eficient praful și murdăria din colțuri și de-a lungul peretelui.

Indiferent de tipul de podea sau suprafață pe care o ai în casă, aspiratorul robot este conceput să se adapteze și să curețe în profunzime. Sistemul său de aspirare puternică și perii de înaltă performanță pot elimina eficient particulele de praf, firele de păr și alte resturi din colțuri, lăsându-ți podelele curate și proaspete.

Sistemul de filtrare

Deoarece aspiratoarele robot sunt concepute pentru a curăța, cei mai mulți dintre noi uităm că și acestea au nevoie de întreținere regulată. Au recipiente surprinzător de mici (unele mai mici de 400 ml) și așadar, cu excepția cazului în care ai norocul să deții un model cu golire automată, acestea vor trebui golite după fiecare rulare. În plus, este o practică bună să tai firele de păr care s-au încurcat în peria rotativă, precum și să cureți filtrele. Unele mărci precum Philips, Xioami și Roborock vor oferi un instrument de curățare care poate ajuta la aceste sarcini. Filtrele vor trebui, de asemenea, înlocuite – ar trebui să consulți manualul pentru îndrumări cu privire la cât de des să înlocuiști și de unde să cumperi.

Dacă nu goliești coșul de gunoi sau nu verifici în mod regulat dacă există fire de păr încurcate, aceasta va afecta performanța aspiratorului robot. De fapt, un coș plin va face ca acesta să târască orice mizerie pe podea, mai degrabă decât să-l ridice.

Dacă deții un robot aspirator conectat la aplicație, este posibil să primiți, de asemenea, instrucțiuni de întreținere și mementouri pentru când este timpul să cureți. Unele includ chiar programe de înlocuire, astfel încât să nu fie nevoie să notezi în jurnal!

Aspirator robot pareri experți

Pentru a determina care modele ajung pe lista noastră de cele mai bune aspiratoare robot, sunăm sau cumpărăm o serie de aspiratoare robot în funcție de popularitatea lor pe Emag, precum și de prețul și reputația lor de pe alte site-uri de recenzii și comentarii ale cititorilor. Dar exista si alte metode:

Prima fază a analizei noastre începe cu testarea fiecărui robot aspirator pentru a vedea cât de eficient este acesta la ridicarea a 20 de grame de așternut pentru pisici, 20 de grame de Cheerios și două grame de păr de câine pe lemn de esență tare și un covor mediu. De asemenea, cronometrul cât de mult durează fiecare pentru a finaliza fiecare test, precum și cât de tare este vidul în timp ce își desfășoară activitatea.

Deși luăm în considerare timpul mediu de curățare în evaluarea noastră generală, îi acordăm mai puțină importanță decât eficiența curățării, deoarece majoritatea oamenilor vor programa un aspirator robot pentru a-și face runde după ce părăsesc casa.

Cele mai promițătoare aspiratoare sunt apoi trimise unui evaluator pentru a vedea cât de bine au performanțe într-un mediu real. Aici, ne uităm la lucruri precum cât de ușor se navighează în jurul unui apartament, dacă se blochează sub mobilier sau pe covoare, cât de dificil este de amenajat și cât de dezordonat este să-și golească coșul de gunoi.

De acolo, ne bazăm evaluarea finală pe prețul, capacitatea de curățare, funcționalitatea și ușurința de utilizare în raport cu modelele similare.

Recipientul pentru praf este incapator

Majoritatea mărcilor premium de aspiratoare robot oferă acum baze de încărcare cu golire automată. Aceasta diferă de baza de încărcare obișnuită prin faptul că aspiratorul robot poate goli automat conținutul coșului de gunoi, pentru a fi depozitat într-un sac de praf conținut în bază. Acest lucru oferă aspiratorului robot un nou nivel de independență, deoarece nu mai necesită asistența ta. pentru a continua curățarea.

În cazul în care coșul de gunoi de la bord atinge capacitatea maximă, aspiratorul robot se poate goli singur prin intermediul bazei sale și apoi poate continua pe traseu. Desigur, sacul de praf va trebui în cele din urmă schimbat în interiorul bazei, dar acestea vor dura adesea câteva săptămâni la un moment dat.

Cum functioneaza un aspirator robot

Majoritatea aspiratoarelor robotizate folosesc una sau două perii rotative împreună cu o perie rulanta. Aceste perii colectează murdăria spre centrul încăperii, unde motorul electric creează aspirație. Praful, părul și orice altceva colectat de aspirator sunt aspirate și depozitate într-un recipient de praf detașabil.

Întrebări frecvente despre cel mai bun aspirator robot

Un aspirator robot utilizează tehnologia avansată de navigație și senzori pentru a se deplasa autonom prin casa ta și a colecta murdăria. Aceste dispozitive inteligente detectează obstacolele, evită treptele și navighează în jurul mobilierului pentru a asigura o curățenie eficientă.

Un aspirator robot îți poate economisi timpul și efortul în curățenia zilnică. Aceste dispozitive pot curăța în mod autonom diferite suprafețe, cum ar fi podelele dure și covoarele, și pot ajunge în colțurile greu accesibile. De asemenea, mulți aspiratoare robot sunt echipate cu funcții precum programare, control prin aplicație și integrare cu asistenți vocali, oferindu-ți un control convenabil și personalizat.

Există mai multe aspiratoare robot de înaltă calitate disponibile pe piață, dar alegerea celui mai bun depinde de nevoile și preferințele individuale. Unele aspecte cheie la care ar trebui să fii atent includ puterea de aspirare, autonomia bateriei, funcțiile de navigație și control, capacitatea de a se adapta la diferite tipuri de podele și prețul. Este recomandat să citești recenzii și comparații pentru a lua o decizie informată și a alege aspiratorul robot care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

Lasă un răspuns