Top Electronice

Motocoasa

Cea mai bună motocoasă din 2023: Top 10 motocoase pentru toate categoriile

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cea mai buna motocoasa

Motocoasele alimentate de baterii sunt mai silențioase și necesită întreținere mai redusă decât motocoaslele pe benzina, dar care este cea mai buna motocoasa pentru tine și curtea ta? Sau care e o motocoasa ieftina si buna?

Motocoasele, cunoscute și sub denumirea de mâncătoarele de iarba, îți permit să tăi iarba în spații înguste pe care mașina ta de tuns iarba nu poate ajunge. Cu o motocoasă fără fir bună, poți face gazonul tău zdravăn să arate îngrijit profesional – fără zgomotul și fumul unei motocoase pe benzină sau fără a fi legată de o priză.

Dar cum poți alege cea mai buna motocoasa pentru gazonul tău? Top Electronice a comparat cele mai recente modele de motocoase cu coarde alimentate cu baterii pentru a îți aduce alegerile noastre pentru primele 9 de pe piață. Pentru a veni cu lista noastră de top 9, am comparat puterea bateriei și longevitatea, greutatea, lățimea de tăiere, caracteristicile speciale și prețul motocoaselor cu fir sau fără fir.

Deoarece prețurile fluctuează în funcție de vânzări și disponibilitate, am oferit o idee generală despre preț.

 • Motocoase ieftine – Sub 500 lei
 • Motocoase moderate – între 500 și 1200 lei
 • Motocoase scumpe – peste 1200 lei

De asemenea, am enumerat mai multe opțiuni de cumpărare, atunci când sunt disponibile, pentru a facilita compararea prețurilor.

Așadar, iată care sunt cele mai bune motocoase ieftine pentru tine.

ProdusPreț
1. EGO ST1210EVezi Prețul
2. Makita DUR368LZVezi Prețul
3. Worx WG163E.9Vezi Prețul
4. Greenworks 40 V “GD40BC” 1301507Vezi Prețul
5. Dewalt DCM561P1-QWVezi Prețul
6. EGO BC3800EVezi Prețul
7. STIHL FS 56Vezi Prețul
8. Husqvarna 525 RxVezi Prețul
9. Ryobi RLT36B33Vezi Prețul
10. ALPIN Profi 5600Vezi Prețul
 
5/5

Cea mai buna motocoasa per total

Această motocoasă EGO Power+ ocupă locul nostru de top, deoarece include toate caracteristicile unui aparat profesional la un preț rezonabil.

Iată ce ne-a plăcut cel mai mult:

 • Banda de tăiere de 30 cm îți va economisi timp, energie și sfoară.
 • Sistemul EGO „Rapid Reload” este ușor de utilizat și încarcă noua linie de tăiere în câteva secunde
 • Linia rezistentă de 2 cm va reduce orice perie sau buruieni și va dura mai mult atunci când întâlnești obiecte solide.

Un declanșator cu viteză variabilă îți permite să îți reglezi consumul de energie prin aplicarea mai multă sau mai puțină presiune.

Bateria cu litiu ARC de 56 V poate dura până la 2 ore cu o singură încărcare și poate fi schimbată cu ușurință într-o altă mașină EGO . Bateriile inteligente EGO se încarcă în doar 50 de minute, una dintre cele mai rapide baterii de pe piață.

Puncte bonus: EGO Power+ este un brand internațional care și-a dezvoltat tehnologia alimentată cu baterii din 1993. Bateria sa cu litiu de 56V ARC este unul dintre cele mai avansate sisteme de alimentare de pe piață și poate fi folosită pentru a alimenta orice produs EGO.

Totuși, ST1502 nu este cea mai ușoară opțiune de pe piață. Bateria de 56 de volți face ca această motocoasă cu fir să fie voluminoasă. Pentru a atenua acest lucru, EGO Power+ pune la dispoziție o curea de umăr care se potrivește pe toate uneltele lor portabile pentru gazon.

Dacă prețul nu este o problemă, ST1521S de la EGO este un upgrade substanțial pentru câțiva lei în plus. Această masina de tuns iarba cu fir are un ax din fibră de carbon pentru a reduce greutatea și un sistem „Powerload” care înfășoară automat o nouă sfoară.

Specificații:

 • Sursa de alimentare: baterie litiu 56V ARC
 • Latime de taiere: 30 cm
 • Viteză variabilă: da
 • Greutate: 3 kg
 • Interval de preț: moderat
 • Tip Motor: electric

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cea mai buna motocoasa pentru performanțe

Această motocoasa Makita este o opțiune premium pentru a menține gazonul și grădina sub control și poate gestiona curți mici până la mari, cu suficientă putere pentru a combate creșterea densă a buruienilor. Motocoasa este cu un pas deasupra restului; capacitățile sale duble ale bateriei de 18 volți extind durata de funcționare până la 1,5 ore, astfel încât nu este nevoie să îți faci griji că rămâi fără energie înainte de finalizarea lucrării.

Motocoasa are o rază de taiere de 38 cm și un cap de tăierea ierbii cu două șiruri cu un sistem de alimentare cu bump pentru alimentarea rapidă a firului de tuns, care nu întrerupe lucrul. Funcționează la trei setări de viteză, de la mică la mare și cântărește sub 5 kg. Această motocosa este oferită într-un kit cu patru baterii și un încărcător dublu.

În testul nostru în curte, Makita a depășit restul grupului. Se simțea ușoară și agilă, dar tăiat cu ușurință printre cele mai dure buruieni și iarba, fără a se înghesui. Este silențioasă, chiar și pentru un instrument alimentat cu baterie. Și axul lung și drept și apărătoarea îngustă pentru moloz ofereau un acces de neegalat pe sub și între arbuști mari. De asemenea, ne-a plăcut că se încarcă în mai puțin timp decât este necesar pentru a rămâne fără energie, așa că al doilea set de baterii a fost întotdeauna gata de funcționare.

Specificații

 • Sursa de alimentare: 36V (2x18V) litiu-ion
 • Latime de taiere: 30 cm
 • Viteză variabilă: 3 viteze
 • Greutate: 4,5 kg
 • Gama de prețuri: scump
 • Tip Motor: electric
 • Tip Pornire: automată
 • Tip taiere: cu fir

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cea mai buna motocoasa ieftina pentru gazon de dimeniuni medii

Această motocoasă Worx 20V este o alegere excelentă pentru gazonul de dimensiuni medii. Mânerul frontal și capul sunt complet reglabile pentru a îți oferi un control ergonomic maxim. Această motocoasă fără fir are și un controler de alimentare cu un buton pentru a elimina loviturile.

Puncte bonus: Apărătoarea de distanță largă WG163 GT ajută la eliminarea contactului șnurului cu plantele și ornamentele, iar bateria Powershare de 20V poate funcționa cu toate uneltele Worx de 20V SAU 40V.

Worx are, de asemenea, motocositoare de 40 V disponibile cu putere și timp de funcționare crescute.

Specificații

 • Sursa de alimentare: baterie „Powershare” de 20V
 • Latime de taiere: 24 cm
 • Viteză variabilă: Nu
 • Greutate: 3 kg
 • Interval de preț: moderat

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cea mai bună motocoasă fără perii

Cu până la 45 de minute de funcționare, un declanșator cu viteză variabilă și un ghidaj fix pentru margini, aceasta motocoasa Greenworks are toate caracteristicile de care ai nevoie. Are o prindere amortizată pentru o manevrare lină și o bandă de tăiere de 28 cm pentru tăierea ierbii eficientă.

Această motocoasă fără fir este echipată cu o linie de tăiere destul de subțire de 1,5 mm, dar poate fi schimbată cu ușurință cu o linie standard de 2 mm pentru lucrări mai grele.

Puncte bonus: Greenworks este unul dintre cei mai importanți producători de produse electrice pentru îngrijirea gazonului la prețuri accesibile și este ușor de înțeles de ce. Sistemul lor de baterii de 40 V este compatibil cu o gamă largă de unelte. Aceste motocositoare sunt cu siguranță excelente.

Bateriile Greenworks au și un port USB încorporat pentru încărcarea dispozitivelor mobile pe teren.

Specificații

 • Sursa de alimentare: baterie litiu 40V max
 • Latime de taiere: 28 cm
 • Viteză variabilă: da
 • Greutate: 7,4 kg
 • Interval de preț: moderat
 • Tip motor: electric

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cea mai buna motocoasa în funcție de portabilitate

Această motocoasă cu fir DeWalt de 20 de volți dispune de o bandă de tăiere de 28 cm de dimensiuni bune și declanșator cu viteză variabilă pentru a economisi energie. Are un arbore cu balamale pentru depozitare compactă.

MAX este o masina de tuns iarba cu greutate medie, cu o autonomie decentă a bateriei, care funcționează aproximativ 30 de minute la cea mai mare setare de putere. Această motocoasă se remarcă prin portabilitatea și puterea sa de ieșire, care este mai mare decât majoritatea mașinilor de 20 V.

DeWalt nu este un nou venit la petrecerea mașinii de tuns cu fir. Uneltele DeWalt alimentate cu baterii sunt pe piață de zeci de ani.

Specificații

 • Sursa de alimentare: baterie 20V
 • Latime de taiere: 28 cm
 • Viteză variabilă: da
 • Greutate: 4,1 kg
 • Interval de preț: moderat
 • Tip tăierea ierbii: cu fir
 • Tip motor: electric

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cea mai bună motocoasă în funcție de zgomot

În comparație cu alte motocoase, motocoasa Ego ST1511T Power+ String with Powerload se află la un nivel diferit. Această masina de tuns iarba taie troscotul japonez de 2 cm grosime ca și cum ar fi iarbă, în timp ce majoritatea celorlalți își pleseau patetic sforile de tulpinile groase. Având în vedere toată această putere, te-ai aștepta ca aceasta motocoasa să fie zgomotos.

Dar a fost cel mai silentios instrument pe care l-am testat, cu un zumzet asemănător unui uscător de păr care suna mai plăcut decât scâncetul concurenților săi. Acest model, cel mai recent dintr-o serie lungă de trimmere Ego de succes, se distinge printr-un arbore telescopic ușor de reglat și o ajustare rapidă pentru mânerul secundar. Acest lucru îi permite să funcționeze pentru o mare varietate de înălțimi și tipuri de corp.

Ego ST1511T este la fel de puternică și accesibilă ca o motocoasa pe benzina, dar fără combustibil dezordonat, evacuare mirositoare sau întreținere care necesită timp. A fost, de asemenea, printre cele mai capabile motocoase pe care le-am găsit, cu suficient timp de funcționare pentru a tăia o fâșie de iarbă lată de 30 cm, lungime de aproape două 1 km cu o singură încărcare a bateriei. Ego vine cu un sistem de încărcare a liniei cu buton, care elimină procesul de obicei plictisitor de a pune o nouă linie pe capul bobinei.

Există o varietate de sisteme care fac acest lucru, dar Ego-ul este cel mai ușor pe care l-am testat. Nu a fost cea mai ușoară mașină de tuns iarba pe care am încercat-o, dar echilibrul său excelent și ajustările mânerului au făcut-o una dintre cele mai simple de rotit și manevrat în locuri înguste. Acest model înlocuiește alegerea noastră de top anterior, Ego ST1521S, care este aproape identică, cu excepția faptului că îi lipsește arborele telescopic și reglarea ușoară a mânerului.

Specificații

 • Sursa de alimentare: Acumulator
 • Latime de taiere: 38 cm
 • Viteză variabilă: da
 • Greutate: 3,4 kg
 • Continut pachet: Cap cu fir de nailon tip Tap&Go, Disc metalic cu 3 dinti, Maner tip bicicleta cu ajustare rapida, Banda sustinere

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cea mai bună motocoasă pe benzină

Motocoasa STIHL FS 56 RC-E este construita pentru a face cele mai dificile lucrari mai usoare. Acest motor pe benzină și de 27,2 cmc generează un plus de 0,25 cai putere mai mult decât o altă motocoasa pe benzina pe care am testat-o. Combină puterea crescută cu emisii reduse, apărătoare și carcasă ușoare mai puternice și tehnologia anti-vibrații, iar această motocoasa pe benzina poate ajuta utilizatorii să depășească concurența. Cureaua de transport inclusă o face și mai bună.

Pe lângă zonele de iarbă îngrijite, buruienile acoperite cu arbuști și colțurile ascunse în care am testat celelalte utilaje, am folosit și motocoasa pe benzina STIHL pentru a doborî puieții invazivi de ligus și viță de vie de caprifoi într-o zonă naturală; a făcut o treabă fantastică. Aceasta ar fi o alegere excelentă pentru cei care au nevoie de un instrument pentru întreținerea regulată a gazonului și a grădinii, precum și pentru lucrări grele ocazionale de curățare. Aceasta este cu siguranță cea mai buna motocoasa pe benzina de până acum.

Specificații

 • Sursa de alimentare: motor pe benzină de 27,2 cmc cu motor in 2 timpi, 025 cai putere
 • Greutate: 5 kilograme
 • Bandă de taiere: 32 cm
 • Viteză variabilă: da
 • Tip Motor: benzina
 • Putere motor: 1.1 cai putere

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cea mai buna motocoasa pe benzina pentru arborii curbați

Husqvarna își extrage puterea considerabilă dintr-un motor pe benzină în 2 timpi. Cântărește o greutate confortabilă de 4.9 kg și are o prindere ergonomică. Motorul pe benzina de le Husqvarna de 22 de cc în 2 timpi îi permite să taie prin excesul dens, precum și să curețe colțurile și marginile din spațiile înguste ale grădinii. Raza mare de tundere de 17 inchi permite utilizatorilor să tunde curtea în grabă și are un sistem simplu de alimentare cu bump pentru a extinde linia de tundere atunci când este necesar.

Designul cu arbore curbat ajută motocoasa pe benzina Husqvarna să fie mai manevrabilă și mai echilibrată, astfel încât utilizatorii să poată manipula mai ușor motocoase electrice în timp ce lucrează. De asemenea, are o funcție automată de oprire de urgență care oprește mișcarea firului de tuns atunci când declanșatorul este eliberat, făcând acest model și mai ușor de utilizat.

Motocoasa pe benzina Husqvarna a pornit cu ușurință și a fost extrem de manevrabilă datorită lungimii sale totale mai scurte. Combinația de putere, greutate redusă și lungime mai mică o fac să se simtă foarte „sub control”. Mai puține reziduuri zboară spre fața operatorului, ceea ce este vizibil mai ales atunci când lucrezi în zonele cu vegetație crescută. Această motocosa pe benzina ar fi o alegere bună pentru utilizatorii mai scunzi sau mai mici și pentru oricine care întreține un spațiu peisaj mai închis, cum ar fi o grădină în curte.

Specificații

 • Sursa de alimentare: Motor pe benzină
 • Puterea motorului: 22 cmc cu 2 timpi, 1.34 cai putere
 • Greutate Motocoasa: 4,9 kilograme
 • Bandă de taiere: 43 cm
 • Viteză variabilă: da
 • Sistem de Pornire: Manuala

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cea mai buna motocoasa pentru sarcini grele

Mulți oameni vor găsi o motocoasă bună în categoria de produse pentru vara, unelte și mașini care sunt mai grele decât ceea ce are nevoie de obicei un proprietar de casă, dar nu sunt suficient de robuste pentru a se potrivi unui antreprenor. Modelul Ryobi este specializat în această categorie. Are putere mai mult decât suficientă pentru iarba obișnuită, dar, cunoscând caracteristicile sale, am rezervat un suport de tulpini uscate de lapte și câțiva cărămizi ușoare pentru a-i testa puterea.

Greutatea redusă a mașinii o face ușor de manevrat și se realizează în parte datorită unui tub din fibră de carbon care găzduiește arborele de transmisie – singura motocoasa echipată astfel.

Specificații

 • Sursa de alimentare: 4 Ah
 • Greutate: 4,5 kilograme
 • Voltaj: 40 V

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cea mai vândută motocoasă

Aceasta motocoasa Alpin Profi are snururi cu mai multe părți și este foarte utilă pentru tăiatul buruienilor mai grele și iarba mai groasă într-un mod rapid și eficient. Este fabricată din copolimer nailon 66 dur, materiale plastifiate pentru putere și rezistență sporite la impact.

Aceste modele sunt o linie de înlocuire perfectă pentru toate motocoasele pe benzină și electrice, inclusiv: Husqvarna, Ryobi, Echo, Stihl, Weed Eater, Craftsman, Black and Decker și majoritatea celorlalte mărci.

Forma ei robustă o face eficientă și ușor de utilizat și te ajută să îți menții grădina să arate ordonată și îngrijită. Include unelte de tăiere bonus pentru tăieturi convenabile și rapide.

Specificații

 • Sursa de alimentare: benzina
 • Motor: motor in 4 timpi
 • Tip pornire: Motocositoare Manuală
 • Tip lucrare: Motocoase profesionale, semi-profesionale, Hobby
 • Putere motor: 7 cai putere
 • Viteza maximă: 9000 rpm
 • Continut pachet: Manual in limba Romana, Disc vidia, Tambur cu fir Automat, Kit montaj si intretinere, Disc 3 lame Alpin Profi, Disc 8 lame Alpin Profi, Ham profesional, tip Rucsac cu Bretele Alpin

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghidul cumpărătorului: Cum să alegi cea mai buna motocoasa în funcție de nevoile tale

Deși motocoasele datează încă din anii 1970, vedem o mulțime de oameni care sunt oarecum „noi” în ideea de a folosi una.

Ei bine, ghiciți ce… vremurile s-au schimbat și motocoasele au devenit deja mai comune și mai ieftine. Aceste produse la îndemână nu sunt doar super ușoare, dar capacitatea lor de a „curăța” un întreg gazon într-un interval de timp minim este ceea ce duce lucrurile la următorul nivel. Mai jos îți vom explică cum să alegi cea mai buna motocoasa pentru nevoile tale.

Ce este o motocoasa?

Motocoasele sunt numite și mâncători de buruieni. În cazul în care vi se spune un nume diferit care nu sună similar, nu este nimic de care să te panichezi. Există diferite denumiri pentru acest produs, în funcție de regiunea de unde te afli.

Dacă nu ai văzut niciodată o motocoasa în viața ta, este un instrument foarte simplu. Există un mâner la capătul de sus și un arbore de tăiere la capătul de jos. Modul în care funcționează este că, în loc să folosească o lamă, o motocoasa folosește un „snur” din plastic de înaltă rezistență care se rotește pe propria sa axă la o viteză foarte mare. Acest fenomen ajută la nivelarea capetelor de iarbă, a tufișurilor și a buruienilor la orice lungime dorită.

O concepție greșită obișnuită despre motocoase este că acestea sunt folosite doar pentru a lovi buruienile. Adică, cu siguranță poți folosi unitatea în acest scop, dar o poți folosi și pentru a tăia iarba. Am văzut sute de oameni care folosesc o motocoasa pentru buruieni pe post de masina de tuns iarba de mână – așa fac lucrurile în mod eficient.

În anii 70, tipul, care a venit primul cu ideea unei motocoase, a făcut-o de fapt pentru că dorea să-și curețe curtea din spate de tot excesul de creștere a plantelor.

O motocoasa nu este o mașină de tuns iarba!

Oricât de mult ne place să votăm în favoarea cumpărării unei motocoase ieftine care să servească scopului unei mașini de tuns iarba, nu vom face asta. Motocoasele de tuns sunt un produs la îndemână și sunt bune doar atâta timp cât se lucrează în doze mici. Dacă ai o peluză prea mare, o curte din față sau un petic de legume, ai nevoie de o mașină de tuns iarba pentru a realiza majoritatea lucrărilor.

O motocoasa este de fapt menită doar pentru a tunde excesul de arbuști și pentru a oferi acel aspect îngrijit de ultim moment întregului peisaj. Desigur, poți folosi motocoasa ca mașină de tuns iarba, indiferent de orice precauție, dar știi că motorul unității se poate încinge cu adevărat dacă este folosit pentru o perioadă lungă de timp. Deteriorările cauzate de arsuri anulează, de asemenea, garanția, așa că șansele tale de a obține o unitate de înlocuire sunt minime.

Lucruri de știut despre motocoase:

Deocamdată, vom vorbi despre cum să cumpări un astfel de produs fără a cheltui prea mult sau a obține o unitate care nu funcționează așa cum este anunțat.

De asemenea, ai dori un produs de întreținere redusă, care se potrivește în mod ideal nevoilor gazonului și portofelului tău simultan. Singura greșeală obișnuită pe care o fac cei care își cumpără o motocoasa este că nu își evaluează dimensiunile gazonului, curții sau zonei generale. Prin urmare, să presupunem că ai un gazon mare, dar ai cumpărat o motocoasa pentru a face față tuturor arbuștilor în plus, nu vei ajunge departe.

Faptul că motocoasele se bazează practic pe baterii pentru performanță – și că piața este deja plină de alternative mai confortabile, face efortul zadarnic. Dacă ai făcut această greșeală, contactează vânzătorul și solicită o opțiune de schimb cu un model de motocoasa îmbunătățit. Vor percepe o diferență de preț, dar va merita.

Ar trebui să știi că ai nevoie de o motocoasa la fel de mult pe cât crezi că este importantă o mașină de tuns iarba. Duo-ul merge mână în mână – și în cazul mașinii de tuns iarba, aș spune că trebuie să ai una disponibilă în orice moment, pentru că, în calitate de mașină de tuns iarba, nu poate ajunge peste buruieni, spini, iederă, mărăcini și etc. Pentru a eradica acele mici imperfecțiuni, o motocoasa va fi întotdeauna alegerea unui grădinar.

Care este cea mai buna motocoasa pentru mine?

În mod ideal, vei dori o motocoasa care se potrivește cu aspectul gazonului tău sau în orice loc în care vei folosi produsul. Poți măsura lungimea și lățimea și le poți duce la un comerciant pentru a vedea care este cea mai bună motocoasa pentru nevoile tale. În funcție de aceste aspecte vei identifica mai multe tipuri de motocoase.

Cu toate acestea, regula generală este să ai deja o bănuială dacă cumpărarea unei motocoase cu baterii fără fir este o alegere bună sau o unitate alimentată cu benzină este mai potrivită.

Foarte puține dintre modele de motocoase cu baterii sunt sub formă de prototip și mulți vânzători nu le vând. Motivul pentru care nu este în întregime o unitate fără fir este din cauza implicării unei componente a motorului. Motoarele consumă multă putere – dacă unitatea ta este electrică, vei dori o priză pentru alimentarea constantă și constantă cu energie electrică.

Cele mai obișnuite forme de motocoase sunt motocoasele electrice cu priză și motocoasele pe benzină. Sunt disponibile și unități care funcționează cu baterii, dar, așa cum am menționat mai devreme, de obicei nu sunt atât de fiabile pentru început.

Un sfat final pentru utilizatori noi:

Motocoasele sunt și pot fi extrem de periculoase din punct de vedere al siguranței. Cele mai importante două componente de siguranță la care nu ar trebui să faci compromisuri sunt vizorul și ochelarii. Vizorul este instalat în partea inferioară a mașinii de tuns, chiar în spatele unității rotative de șnur. În acest fel, vizorul îți protejează picioarele, gleznele și picioarele de sus de a primi lovituri.

Echipamentul pentru ochelari este, de asemenea, important pentru că nu vrei ca așchiile de iarbă sau resturi să îți provoace răni. Dintre cele două componente, mai este și un alt lucru care trebuie menționat. Nu folosi niciodată o motocoasa în timp ce alte persoane sunt în preajmă – cum ar fi mersul în apropiere, joggingul sau pur și simplu în trecere.

În multe scenarii, am văzut oameni loviți de pietricele care zboară ca urmare a forței de impact cu care îl lovește sfoara mașinii de tuns. Aceste pietre mici lovesc ca niște gloanțe. Totul te poate lovi oriunde în jurul abdomenului inferior, gambelor, zonei pelvisului și invers.

Am văzut un copil mic care a fost lovit în față cu o pietricică pe care o motocoasa a trimis-o în drum. Vizorul de siguranță este bun doar atâta timp cât se referă la protecție pentru utilizatori. În plus, este doar un înveliș de plastic semi-circular care nu are un scop real, în măsura în care siguranța pietonilor, a celorlalți și a altor utilizatori este considerată importantă.

Caracteristici ale motocoaselor:

Indiferent de tipul celui mai bune motocoase pe care vrei să o cumperi, iată câteva avantaje comune care sunt foarte importante.

Greutatea unității/produsului: Deoarece motocoasele sunt concepute pentru operarea cu o singură mână, ar trebui să alegi o unitate cu un profil ușor. În mod ideal, greutatea ar trebui să fie undeva între manevrabilitate ușoară, calitate robustă și rata scăzută de oboseală.

Unele modele mai grele sunt disponibile cu curele de umăr, dar aceasta nu este o idee bună. În general, am opta pentru un produs care este ușor de transportat timp de câteva ore la capăt.

Opțiuni de siguranță integrate: caracteristicile de siguranță la bord, cum ar fi vizorul pe care l-am menționat mai devreme, și ochelarii de vedere sunt foarte importante. Multe modele moderne de motocoase au un dispozitiv de protecție cu spațiu redus, mai ales în jurul șnurului, lăsând în același timp o zonă mică de deschidere de unde sfoara poate intra în contact cu iarba.

În acest fel, orice bucăți de resturi, pietricele și pietre lovesc garda de protecție în loc să zboare în direcții diferite. De asemenea, asigură-te că porți pantofi închisi sau înalți până la genunchi și pantaloni groși pentru a evita eventualele răni în zonele inferioare ale corpului.

Blocarea declanșatorului/de siguranță: o blocare a declanșatorului a devenit o comoditate comună legată de siguranță instalată pe multe unelte electrice în prezent.

De asemenea, blocarea declanșatorului la o motocoasa este practic doar un comutator de siguranță care este instalat pe ghidon. Îl răstorni și sfoara nu se va roti.

Niveluri de zgomot: în general, motocoasele sunt silențioase și nu induc prea mult stres asupra urechilor utilizatorilor. Dacă utilizezi o motocoasa electrică, vei auzi un sunet solid „Buzzzzzz” imediat ce sfoara intră în contact cu iarba. În caz contrar, va fi mai mult un zgomot când coarda se rotește liber. Acest zgomot este suportabil.

Dacă utilizezi o motocoasa pe benzina, ar trebui să ții cont și de zgomotul motorului. Asigură-te că nivelul de zgomot este menționat pe ambalajul cutiei de către producătorul mărcii pe care intenționezi să o alegi.

Capacitate de tundere: În funcție de tipul de buruiană, caută o motocoasa cu capacitate puternică de tundere. Dacă buruiana este ușoară și nu prea dură, poate că o motocoasa într-un interval de preț mai scăzut este ideală pentru tine.

Frunzele de iarbă sunt moi, prin urmare, nu necesită atât de multă forță de tăiere. O linie normală de sfoară pentru motocoasa are o grosime de 2 mm. Producătorii recomandă utilizarea unui șir de grosime specifică deoarece este reglementat să nu provoace daune fizice principalelor componente ale unității.

Ergonomie vs. Calitatea finisajului: O motocoasa tipică vine cu o tijă lungă dreaptă, dar o opțiune mai bună este să cumperi un astfel de produs care vine cu o curbă înclinată. Practic, brațul curbat permite utilizatorilor să taie cu o margine clară. Unghiul oferă, de asemenea, o vizibilitate bună utilizatorilor care altfel ar fi aplecat peste mânerul superior.

În orice caz, un design ergonomic este prioritatea principală aici. Deoarece motocoasele vibrează foarte mult, producătorii instalează suporturi anti-vibrații pentru a reduce efectul de amorțeală asupra mâinilor. Tehnologia anti-vibrații crește, de asemenea, nivelul de confort, astfel încât utilizatorii să nu simtă nicio durere persistentă la încheieturi etc.

Sfat profesionist: Am auzit o mulțime de utilizatori experimentați de motocoase care se plâng de durerile de spate. Acest lucru se întâmplă în mod normal când lungimea mânerului/tijei este scurtă. În cazul în care este prima dată când cumpări o motocoasă și se întâmplă să fii un tip înalt în același timp, alege unități cu mânere mobile cu buclă și blocare reglabilă pe înălțime.

Perioada de garanție: Din experiența noastră , o garanție mai lungă pentru orice unealtă electrică nu este o garanție a unui produs mai bun. Într-un anumit context, este, dar lucrul real este calitatea construcției și serviciul pentru clienți.

Asigură-te că brand-ul de la care intenționezi să îți cumperi motocoasa are suficiente recenzii online ale utilizatorilor și acreditări de fundal pentru a ajuta la prevenirea oricăror probleme legate de garanție și repararea mai târziu.

Ce tip de motocosă merită cumpărată?

La fel ca în rândurile de mai sus, în care am vorbit puțin despre tipurile de motocoase, totul se reduce la suprafața totală a proprietății tale. Proprietățile mari necesită utilizarea prelungită a unei motocoase fără pauze. Dacă acesta este cazul, o unitate motocoasa pe benzina cu un diametru gros al firului este un plus perfect pentru gazonul respectiv.

De asemenea, dacă ești un proprietar mic, cu o terasă de dimensiuni medii, o curte din față și o curte din spate, orice motocoasă sub o rază de 1000 lei ar fi mai mult decât suficientă pentru a lovi tufișul gros în cel mai scurt timp. Dacă intenționezi să utilizezi o motocoasa pe benzina, ia în considerare cheltuielile ale combustibilului.

Apropo de combustibil, nu îl lăsa prea mult timp în rezervorul motocoasei. Dacă devine vechi, carburatorul și conductele de combustibil se pot bloca cu ușurință. Drept urmare, motocoasa ta fie nu va porni, fie va dura mult timp până când motorul își va reveni.

Nu în ultimul rând, motocoasele cu fir sunt cele mai bune și mai puțin costisitoare opțiuni disponibile în acest moment. Desigur, aceste produse au limitările lor, dar sunt practic versiunea mai silențioasă a unui semi-automat sau a unei motocoase pe benzina.

Cablul motocoasei trebuie să rămână conectat printr-o sursă de alimentare și există întotdeauna o limitare a lungimii cablului motocoasei. Cu toate acestea, poți crește lungimea mergând pe un prelungitor. Singurul lucru real de care să te îngrijorezi este să nu te împiedici de cablu sau să-l tai accidental prin trecerea unui trimmer de tuns peste el. Acest lucru va cauza o întârziere intermitentă în treburile tale de amenajare a teritoriului și de îngrijire a grădinii.

Vezi care e și cea mai buna motocoasa in 4 timpi.

Mențiuni

Începătorii sunt adesea atrași de oferte frumoase cu scule electrice la magazinele locale de motocositoare. Îți recomandăm cu tărie să îți păstrezi controlul asupra impulsurilor și să faci câteva cercetări de fundal despre produs înainte de a achiziționa una dintre cele mai bune motocoase pentru tine.

Achiziționarea motocoasei online este sigură, deoarece poți găsi recenzii anterioare ale clienților, postări pe forum și orice și chiar și cea mai mică mențiune despre orice problemă. Dacă încă nu te simți încrezător, nu ezita să ne scrii prin e-mailul nostru de asistență la Top Electronice sau să îți împărtășeșți părerile despre ghidul nostru de cumpărare a celei mai bune motocoase.

Vom fi mai mult decât bucuroși să te ajutăm cu orice întrebare referitoare la orice problemă legată de motocoasa ta sau de altă linie de unelte electrice aflate în posesia ta.

Dorim în final să recomandăm și produse care nu au intrat în topul nostru anul acesta, însă râmăn la fel de bune, precum: motocoasa Alpin Profi, sau alte modele de motocoasa Husqvarna, pe care le vei găsi pe Emag. De asemenea, s-ar putea să căuți o motocoasa de umar, iar noi îți putem recomandă și modelul de motocoasa Ruris DAC 310.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.