Top Electronice

Cele mai bune centrale pe lemne din 2024: Top 5 Recenzii + ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cele mai bune centrale pe lemne

Cele mai bune centrale pe lemne îți vor face casa mai eficientă, îți vor reduce facturile la energie și îți vor micșora amprenta de carbon. Când cauți să îți încălzești casa cu lemne, producătorii meționați în articolul nostru merită să fie luați în considerare. S-ar putea să te intereseze și ghidul nostru pentru a găsi cea mai buna soba pe lemne.

Dacă ești în căutarea celor mai bune centrale pe lemne din 2023, atunci ești în locul potrivit.

Găsirea unui boiler nou poate fi dificilă, mai ales atunci când vrei să fii conștient de mediu și să iei în considerare impactul încălzirii tale asupra planetei.

Din fericire pentru tine, în acest ghid, vei afla care este cea mai buna centrală pe leme și, totodată, cea mai eficientă din 2024, inclusiv unde o poți găsi și beneficiile acesteia.

În ziua de astăzi ai mai multe opțiuni de încalzire și în casă și la apă. Așa că am făcut un ghid pentru fiecare în parte. Poți opta pentru o centrala termica pe gazo pompa de calduracentrale termicecentrale termice electrice, centrala termica în condensare sau mai specific centrale termice de apartament.

Cea mai buna centrala pe lemne: Top 5 modele

ProdusPreț
1. ATMOS DC 40SXVezi Prețul
2. Burnit WBSVezi Prețul
3. TermaxVezi Prețul
4. Fornello SaunaVezi Prețul
5. Termax NordikVezi Prețul
 

Cea mai buna centrala pe lemne cu gazeificare

5/5

Centrala pe lemne cu gazeificare Atmos DC 40SX este o unitate de încălzire centrală de vârf care funcționează pe lemne. Are o putere puternică de 40 kW și este proiectat pentru a oferi încălzire fiabilă și eficientă pentru casa dumneavoastră. Centrala termica este realizată din materiale de înaltă calitate, asigurând durabilitate și longevitate.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale centralei pe lemne cu gazeificare Atmos DC 40SX este designul său ușor de utilizat. Unitatea este ușor de instalat și operat și vine cu instrucțiuni complete pentru un proces de configurare fără probleme. Comenzile sunt intuitive, ceea ce face simplă ajustarea temperaturii și setărilor după preferințele dvs.

Un alt aspect important al acestei centrale termice pe lemne cu gazeificare este capacitatea sa de a produce emisii scăzute, ceea ce o face o opțiune ecologică. Este proiectată cu cea mai recentă tehnologie pentru a minimiza fumul și cenușa, ceea ce te ajută să îți menții casa mai curată și reduce nevoia de curățare frecventă.

În general, această centrală pe lemne cu gazeificare Atmos DC 40SX este o opțiune de cea mai bună performanță, eficientă și ecologică pentru oricine caută o sursă fiabilă de caldura. Indiferent dacă locuiești într-o casă mare sau mică, această centrala termica pe lemne are puterea și versatilitatea de a oferi caldura consistentă și confortabilă.

Specificații:

 • Tip Produs: Cazan combustibil solid
 • Tip de combustibil: lemn
 • Tip ardere: Gazeificare
 • Tip montare: Podea
 • Funcții: Protecție supraîncălzire
 • Putere nominală: 40 kw
 • Greutate: 453 kg

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna centrala pe lemne per total

4.8/5

Pachetul de sistem de încălzire centrală Atmos DC 40SX și Burnit WBS 40KW este o soluție excelentă pentru cei care doresc să-și încălzească casa cu o combinație de lemne și combustibil peleți. Acest pachet include centrala termica Atmos DC 40SX, care are o putere de 40 kW, precum și soba pe peleți Burnit WBS 40KW și arzătorul pe peleți Pell ECO 35KW. Pachetul include, de asemenea, un cazan Fornello de 100 de litri, o pompă de 25-60, un vas de expansiune, o supapă de aerisire, un termostat de contact, o supapă cu 3 căi și un coș de fum din oțel inoxidabil.

Atmos DC 40SX este o unitate de încălzire centrală fiabilă, care funcționează eficient și eficient, oferind căldură casei tale în lunile mai reci. Soba Burnit WBS 40KW și arzătorul Pell ECO 35KW ard ambele peleți curat și eficient, producând căldură care poate fi distribuită cu ușurință în întreaga casă. Cazanul Fornello de 100 de litri este, de asemenea, un plus excelent, deoarece oferă multă apă caldă pentru dușuri, băi și alte nevoi casnice.

În general, această centrală pe lemne este o soluție excelentă pentru cei care doresc să-și încălzească locuința atât cu lemne, cât și peleți. Combinația dintre unitatea centrală de încălzire Atmos DC 40SX, soba Burnit WBS 40KW și arzătorul Pell ECO 35KW oferă o sursă de căldură eficientă, eficientă și curată pentru casa dumneavoastră. În plus, componentele pachetului, cum ar fi cazanul Fornello și vasul de expansiune, oferă beneficii suplimentare și fac din aceasta o soluție completă de încălzire.

Specificații

 • Conținut pachet: 1 x Centrala termica, 1x kit montaj centrala, 1 X Arzator peleti pell eco 35 kw, 1 x cos inox 6 ml
 • Culoare: Roșie
 • Greutate: 235 kg
 • Alte caracteristici: Pompa 25-60, Vas de expansiune, Gura de ventilatie, Termostat de contact, supapă cu 3 căi, Coș de fum din oțel inoxidabil.

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna centrala termica pe lemne ieftină

4.5/5

Centrala termica Termax este un sistem pe lemne cu opțiunea de a folosi și peleți. Este un sistem de 30 kW cu un design elegant și modern, care vine într-o culoare gri și negru. Acest sistem este conceput pentru a oferi o încălzire eficientă și eficientă pentru casa ta, fiind în același timp ecologic.

Unul dintre avantajele acestui sistem este versatilitatea sa. Îți permite să utilizezi fie lemn, fie peleți ca sursă de combustibil, oferindu-ți flexibilitatea de a alege cea mai rentabilă opțiune pentru nevoile tale. În plus, puterea de 30 kW este potrivită pentru majoritatea caselor de dimensiuni medii, ceea ce o face o alegere practică pentru multe gospodării.

Un alt avantaj este designul său ușor de utilizat. Centrala termica pe lemne este ușor de instalat și vine cu instrucțiuni clare, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru cei care doresc să evite angajarea de profesioniști pentru procesul de instalare. Panoul de control este simplu de utilizat, permițându-ți să reglezi cu ușurință temperatura după bunul plac.

Centrala termica pe lemne Termax este, de asemenea, ecologică, deoarece arde combustibilul în mod curat și eficient. Acest lucru te ajută să îți reduci amprenta de carbon, reducând în același timp facturile la energie pe termen lung.

În concluzie, centrala termica pe lemne Termax este o opțiune versatilă, ușor de utilizat și ecologică, potrivită pentru majoritatea locuințelor de dimensiuni medii. Fie ca preferi sa folosesti lemne sau peleti ca sursa de combustibil, acest sistem este o alegere excelenta pentru cei care doresc o solutie de incalzire eficienta si eficienta.

Specificații

 • Tip centrala termica: Conventionala
 • Destinat pentru: Incalzire
 • Suprafata de montare: Podea
 • Tip alimentare: Electricitate
 • Preparare apa calda menajera: Fara sistem preparare apa calda
 • Tiraj evacuare gaze arse: Natural
 • Putere utila maxima incalzire: 30 kW
 • Eficiență energetică: Clasa A+

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna centrala termica pe lemne economică

4/5

Acesta este o centrală pe lemne versatilă care funcționează pe lemn, cărbune și brichete, ceea ce o face o alegere economică pentru cei care caută o alternativă la metodele convenționale de încălzire. Sistemul de 30kW este echipat cu pompa de circulatie si are dimensiunile de 89,2 x 73,2 x 63,9 cm, ceea ce il face compact si potrivit pentru o varietate de spatii.

Centrala pe lemne este usoară de folosit, iar acest cazan pe lemne poate fi controlat din confortul propriei case cu ajutorul unui termostat. Sistemul dispune și de o funcție de saună încorporată, făcându-l ideal pentru cei care doresc să se bucure de o saună relaxantă după o zi lungă. Această centrală pe lemne este durabilă și realizată din materiale de înaltă calitate, asigurând că va dura mulți ani de acum înainte.

În concluzie, dacă ești în căutarea unei centrale termice pe lemne care oferă versatilitate și accesibilitate, centrala termică Fornello Sauna merită cu siguranță luat în considerare. Oferă toate caracteristicile de care ai nevoie într-un pachet compact și ușor de utilizat, făcând-o o investiție inteligentă pentru casa ta.

Specificații

 • Tip Produs: Cazan combustibil solid
 • Tip Combusitbil: Lemn, Cărbune, brichete
 • Tip ardere: Standard
 • Stil: Modern
 • Material: Oțel, fontă
 • Putere nominal: 30 kW
 • Greutate: 180 kg

Avantaje:

Dezavantaje:

Cele mai bune centrale pe lemne per total - varianta 2

5/5

Dacă ești în căutarea unei soluții de încălzire eficientă și puternică pentru casa ta, centrala termica pe lemne Termax Nordik 46 kW este o opțiune excelentă de luat în considerare. Acest pachet vine cu o centrala termica pe lemne care funcționează pe lemne sau cărbune, o pompă pentru recirculare, calorifere, un vas de expansiune și un grup de siguranță, făcând-o o soluție completă de încălzire pentru casa ta.

Unul dintre principalele beneficii ale acestei centrale termice pe lemne este puterea și eficiența sa. Cu o putere de 46 kW, este capabilă să încălzească spații mari cu ușurință și poate face acest lucru într-o manieră foarte eficientă din punct de vedere energetic, ajutându-te să economisești facturile la energie.

Un alt aspect grozav al acestei centrale termice pe lemne este versatilitatea sa. Indiferent dacă utilizezi lemne de foc sau cărbune ca sursă de combustibil, această centrală pe lemne le poate găzdui pe ambele, oferindu-ți flexibilitatea de a alege ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine.

Pompa inclusă pentru recirculare asigură circulația constantă a apei calde, oferind căldură constantă și uniformă în întreaga casă. Radiatoarele și rezervorul de expansiune sunt, de asemenea, proiectate să funcționeze cu această centrală pe lemne, ceea ce face un proces de instalare fără probleme și ușor.

În cele din urmă, grupul de siguranță inclus în acest pachet oferă un strat suplimentar de protecție, asigurând că centrala pe lemne funcționează în siguranță și eficient.

În general, dacă ești în căutarea unei soluții de încălzire pe lemne cuprinzătoare și eficientă, aceste modele de centrale pe elemne Termax Nordik 46 kW merită cu siguranță luate în considerare. Cu siguranță acestea sunt unele dintre cele mai bune centrale pe lemne de până acum!

Specificații

 • Tip Produs: Cazan combustibil solid
 • Tip Combusitbil: Lemn, Cărbune
 • Tip ardere: Standard
 • Tip montare: Podea
 • Material: Oțel
 • Putere nominal: 46 kW
 • Greutate: 450 kg

Avantaje:

Dezavantaje:

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa centrale pe lemne la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru o centrala pe lemne pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cea mai buna centrala pe lemne pentru tine

Centralele pe lemne pot să nu fie o alegere evidentă pentru fiecare gospodărie, dar în multe scenarii oferă o soluție excelentă de încălzire regenerabilă și durabilă.

Cazanele pe lemne și tehnologiile pe biomasă s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani și dacă ai acces la combustibil, atunci un cazan pe lemne ar putea funcționa pentru tine.

De când tariful de stimulare pentru căldură regenerabilă a fost plafonat pentru utilizatorii casnici, a existat o ușoară scădere a biomasei, dar în proprietățile de construcție nouă și conversiile care sunt potrivite pentru centralele pe lemne (proprietăți mai mari), contribuția cuplată cu costul scăzut al combustibilului este încă un adevarat bonus.

Așadar, iată cum să alegi cele mai bune centrale termice pe lemne pentru casa ta.

Ce înseamnă centrale termice pe lemne?

Modern gas boiler room lined with ceramic tiles imitating wood, emergency power supply 12V battery.

Cazanele pe lemne ard materiale naturale, cum ar fi peleți, așchii sau bușteni pentru a asigura încălzirea și alimentarea cazanelor de apa calda menajera.

Pe scurt, centralele termice pe lemne sunt acelea care orice material organic care poate fi folosit drept combustibil, iar pe piețele interne din Romănia și din Europa, cazanele pe peleți sunt de departe cele mai comune.

Principalele produse ale centralei termice pe lemne pe care le folosim în casele noastre sunt cele pe bază de lemn datorită potențialei arsuri curate.

Biomasa este considerată și măsurată un combustibil neutru din punct de vedere al carbonului, CO2 este absorbit de copaci pe măsură ce cresc (fotosinteză), acesta este un lucru foarte bun deoarece elimină CO2 din atmosferă.

CO2 este emis atunci când combustibilul este ars, cantitatea este totuși măsurată ca fiind egală cu cea absorbită în timpul creșterii și orice carbon suplimentar produs în timpul fabricării și transportului combustibilului.

Peleții sunt cel mai consistent combustibil din biomasă, deoarece de obicei au dimensiuni și densitate foarte uniforme și pot fi introduși automat în arzător și pot fi depozitați cu ușurință, deși ocupă destul de mult spațiu. Plus peleții au un conținut foarte scăzut de cenușă.

Peleții de lemn de calitate sunt de obicei fabricați din deșeuri forestiere sau produse derivate, de obicei ramurile și vârful copacului nu sunt potrivite pentru piața principală a lemnului/mobilierului.

În România, standardul este peleți de 6 mm fabricați din lemn de esență moale cu un conținut scăzut de umiditate. Lemnul este comprimat și transformat în rumeguș înainte de a fi comprimat în pelete.

Combustibilul are o putere termică de 5.000 kW/tonă și un conținut de umiditate mai mic de 10%. Peleții aprobați pentru utilizare în România și conform cerințelor leigii trebuie să fie clasificați EN Plus A1.

Sunt disponibili în saci – de obicei saci de 10 kg sau 15 kg livrați de încărcătura paletului, care sunt apoi turnați într-un buncăr integral de pe cazan săptămânal sau pot fi livrați în vrac, suflați direct la depozitul tău de combustibil, foarte similar cu livrările de ulei sau GPL. .

Cât costă o centrală termică pe lemn?

Costul acestor cazane pe lemne variază mult mai mult decât al cazanelor pe petrol sau pe gaz. Costul va varia, de asemenea, în funcție de tipul cazanului, nivelul de automatizare și sofisticare, precum și cu dimensiunea și calitatea.

Cu toate acestea, centralele termice pe lemne complet automatizate pe peleți din lemn instalate folosind o opțiune obișnuită de alimentare manuală săptămânală ar trebui să coste destul de mult.

Un sistem automat instalat complet cu cazan de peleți și sistem de livrare a combustibilului ar costa de obicei între peste 15.000 lei. Acestea fiind de obicei și cele mai bune centrale termice.

Tipuri de centrale termice pe lemne

Centralele termice pe lemne și peleți sunt singurele opțiuni reale pentru proiectele casnice.

Aceste centrale pe lemne vor avea de obicei o cutie lângă ele cunoscută sub numele de cazan. Acest boiler poate conține câteva sute de kilograme de peleți și are un melc (un pic ca un tirbușon) care livrează peleții în camera arzătorului.

Aceste centrale pe lemne funcționează în mare parte în același mod ca un cazan pe ulei, prin aceea că rezervorul de combustibil este încărcat și centrala preia de acolo.

Centralele pe peleți:

 • Acestea sunt de departe cele mai comune, deoarece oferă niveluri mai ridicate de confort, foarte asemănătoare cu cea a oricărei centrale pe combustibil fosil.
 • Asemenea centralelor pe ulei, este necesar un service anual
 • Întreținerea este îndepărtarea cenușii – de obicei o dată sau de două ori pe an, cenușa este cenușă de ghiveci și oferă nutrienți buni pentru grădină / grămadă de compost

Centralele pe lemne

 • În mod obișnuit, centralele pe lemne sunt cazane discontinue cu gazeificare. Acestea funcționează la temperaturi mult mai ridicate, gazificând lemne de calitate, crescând eficiența la peste 90%
 • Camera centralei de ardere de ardere a lemnelor care necesită încărcarea de lemne de lungimi și grosimi egale și apoi ușa este închisă pe toată durata arderii.
 • Deoarece lemnele sunt încărcate în loturi, centrala tinde să necesite încărcare o dată pe zi, sau poate în zile alternative.
 • Încărcarae centralelor pe lemne se face manual, ceea ce poate fi o sarcină intensivă în muncă
 • Cenușa va trebui, în mod normal, să fie golită lunar
 • În mod ideal, arderea lemnului sau a unui lot de lemne este suficient de mare pentru a încăl zi casa și boilerul de storcare a apei calde pentru cel puțin 24 de ore în lunile de iarnă

Cum aleg centrala termică potrivită?

Ia în considerare următoarele atunci când faci alegerea centralelor termice pe lemne:

 • Reputație: De cât timp produce producătorul centrale și câte au instalat în România?
 • Controale: Sistemul de control se adresează întregii case sau zonelor individuale? Are monitorizare de la distanță și poate fi controlat de pe un PC sau aplicație?
 • Automatizare: Cât de multă muncă va trebui să facă utilizatorul pentru ca acesta să funcționeze?
 • Controlul arzatorului: Calitatea arzatorului determina randamentul centralei. Centralele bune controlează automat fluxul de aer peste arzător, asigurându-se că acesta funcționează întotdeauna la o eficiență optimă și permițând producției de căldură să se potrivească cu cererea (numită modulare). Este important să verifici camera de ardere și tipul de ardere (clasica)
 • Eficiență: Nu alege o centrala cu o eficiență mai mică de 90%.
 • Încărcarea combustibilului: Toate sistemele, cu excepția celor complet automate, necesită încărcare manuală cu combustibil. Dimensiunea cazanului va determina cât de des proprietarul trebuie să-l încarce
 • Întreținere: Cât de multă muncă trebuie să facă utilizatorul în ceea ce privește curățarea? Unele se autocurăță, altele sunt parțial și altele sunt în întregime manuale. Toate centralele au nevoie de service, dar nu ar trebui să coste mai mult decât un o centrală termică pe gaz sau ulei
 • Garanții: Centralele bune vor avea o garanție de cel puțin doi ani (piese și manoperă), iar unele oferă până la cinci ani
 • Din punct de vedere economic, centralele termice pe lemne sunt puțin justificate, cu excepția cazului în care ai o mulțime de combustibil gratuit disponibil, chiar și atunci trebuie să îți amintești că aprinderea și încărcarea unei centrale termice pe lemne este o „alegere a stilului de viață”.

De cât spațiu am nevoie pentru o centrală pe lemne?

Un boiler extern în sine va avea dimensiunea unui dulap cu patru sertare, dar principala problemă va fi stocarea combustibilului. Centralele pe peleți din lemn se vor potrivi în majoritatea încăperilor de utilitate, dar o centrală pe bușteni este o fiară destul de carnoasă și probabil că vei dori să o adăpostești într-o încăpere dedicată.

În ambele cazuri, depozitul de combustibil trebuie să fie aproape pentru a facilita încărcarea ușoară și pentru a scăpa de lemnul ars în mod rapid.

Peleții de lemn sunt disponibili în saci sau vrac în vrac.

Sacii sunt în general vânduți în încărcături de paleți de 960 kg, livrările în vrac vor avea nevoie de aproximativ 8 m³ (un cub de 2x2x2m) minim pentru a justifica costul călătoriei.

Un depozit de vrac trebuie să fie accesibil în mod rezonabil, deoarece vehiculul de livrare va trebui să ajungă la cel puțin 20 de metri, livrările în vrac se fac cu un camion, iar peleții de lemn sunt suflați în depozitul de combustibil.

Sistemul de livrare a peleților de lemn de la depozitul de combustibil la cazan va fi de obicei prin vid, cu aspiratorul poate fi furnizat de producătorul cazanului sau poate fi făcut la comandă la fața locului.

O opțiune în care spațiul este îngust este pentru un depozit subteran și un rezervor de tip „ceapă” care poate fi presat în funcțiune pentru aceasta.

Este o centală termică pe lemne potrivită pentru casa mea?

Economia centralelor termice pe lemne la scară casnică s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Prețul peleților de lemn este acum aproximativ același cu cel al gazului natural, costul de capital este totuși semnificativ mai mare.

Tariful intern a scăzut, dar este încă o opțiune foarte atractivă, centralele pe lemne sunt o tehnologie bună și fiabilă, care oferă emisii nete de CO2 zero și creșteri ale prețului combustibilului care sunt foarte stabile și nu sunt supuse prețurilor globale ale petrolului.

În proprietăți mari, greu de încălzit, biomasa oferă o opțiune bună, dar în construcții noi sau conversii mai tipice. De asemenea, în construcțiile noi mai mari, biomasa poate fi și este o opțiune viabilă, mai ales dacă doriți să dependeți mai puțin de combustibilii fosili.

Cerințe de întreținere a centralelor pe lemne

Întreținerea va varia în funcție de nivelul de sofisticare și este o problemă care trebuie direcționată către furnizor și înțeleasă clar pentru orice mașină anume.

În termeni generali, centralele vor avea nevoie de o vizită anuală de întreținere din partea instalatorului, dar, în caz contrar, aceste centrale vor avea nevoie de curățare și dezgropare regulat (poate lunar).

Centralele pot fi de o dată sau de două ori pe an la intervale de îndepărtare a cenușii.

Fiecare mașină are cerințe foarte individuale. Majoritatea centralelor termice trebuie inspectate la procesul de ardere și gazeificare. În acest aspect se va face o verificare camerei de ardere și ca cosului de fum.

Am nevoie de un cilindru de apă caldă?

Răspunsul simplu este da, atât centrala pe peleți, cât și pe bușteni vor necesita un boiler de apă caldă, în mod normal în casă.

Un cazan pe lemne este complet automat și necesită un boiler de apă caldă (nu sunt cazane combinate). Un cilindru normal de uz casnic este de obicei suficient în majoritatea cazurilor, dar este înțelept să iei sfatul cu privire la cerințele tale de la un instalator.

Nu există mai multe șanse ca o centrală termică pe lemne să se defecteze decât există pentru orice alt centrală.

De fapt, o centrală pe lemne își va păstra eficiența (mai mult de 90%) poate de două ori mai mult decât o centrală termică pe gaz sau ulei.

Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bun aspirator de cenușă.

Concluzie

Cele mai bune centrale pe lemne pot fi o soluție pentru casa ta. Este important să citești cu atenție ghidul de mai sus ca să întelegi ce ai nevoie exact pentru locuința ta. Fie că e vorba de termeni precum: combustibil solid, necesarul termic, cos de fum, boiler extern și multe altele, va trebui să te informezi bine atunci când vei studia ce tipuri de centrale vrei să cumperi. Un lucru e sigur, echipa noastră s-a asigura că vei găsi cele mai bune centrale pe lemne în clasamentul nostru, pentru a-ți ușura munca.

Întrebări frecvente despre centrale pe lemne

Încălzirea centrală pe lemne este un sistem care utilizează materiale organice regenerabile, cum ar fi peleți de lemn, bușteni sau așchii, pentru a furniza căldură și apă caldă unei clădiri. Procesul funcționează prin alimentarea combustibilului din biomasă într-o cameră de ardere, unde este ars pentru a produce căldură care este apoi transferată într-un schimbător de căldură. Această căldură este apoi folosită pentru încălzirea apei, care circulă în jurul clădirii printr-o rețea de țevi și calorifere.

Încălzirea centrală pe bază de biomasă oferă mai multe beneficii, inclusiv reducerea emisiilor de carbon în comparație cu combustibilii fosili, facturi mai mici la încălzire pe termen lung și securitatea energetică îmbunătățită, deoarece se bazează pe materialele din surse locale. În plus, biomasa este o resursă regenerabilă, ceea ce înseamnă că poate fi completată în timp, spre deosebire de resursele finite, cum ar fi petrolul sau gazul.

O gamă largă de combustibili din biomasă pot fi utilizați într-un sistem de încălzire centrală cu biomasă, inclusiv așchii de lemn, peleți, bușteni și paie. Alegerea combustibilului depinde de factori precum disponibilitatea, costul și dimensiunea sistemului de încălzire.

Costul instalării unui sistem de încălzire centrală pe lemne variază în funcție de dimensiunea și complexitatea sistemului, precum și de tipul de combustibil din biomasă utilizat. Totuși, în general, costurile inițiale de instalare pot fi mai mari decât sistemele tradiționale de încălzire, dar economiile pe termen lung ale costurilor cu combustibilul pot compensa acest lucru.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.