Roabe cu motor cu benzina si electrice

Cea mai buna roaba cu motor din 2023: Top 5 roabe cu benzina si electrice + ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
roaba cu motor

O roaba cu motor permite constructorilor si gradinarilor sa transporte in siguranta o incarcatura grea, cum ar fi pamant, nisip sau alte materiale, pe teren plat sau denivelat. Roabele cu motor au mai multe caracteristici decat o roaba standard si nu necesita efort fizic pentru transportul incarcaturilor grele in timpul lucrarilor de amenajare sau transportului de beton. Am creat acest ghid pentru a te ajuta să găsești cea mai buna roaba cu motor potrivit pentru tine.

O roaba cu motor poate fi alimentata fie cu benzina, fie cu baterie, este utilizata in principal in medii industriale si are un pret mai mare decat roabele manuale, dar merita costul in cazul lucrarilor mari. De asemenea, ofera mai multa stabilitate datorita rotilor mari din spate, galetilor mai adanci, capacitatilor de incarcare mai mari si, in unele cazuri, capacitatea de tractiune pe patru roti.

Iata o lista cu cele mai bune roabe cu motor, urmata de un ghid de cumparare pentru a ajuta sa alegi cea mai potrivita roaba cu motor pentru nevoile tale.

Cele mai bune roabe cu motor cu benzina sau electrica - Top 5 modele

ProdusePreț
1. Stager RMT500Vezi pretul
2. Blackstone LiftVezi pretul
3. GeoTech 550DHS HydroVezi pretul
4. SCHEPPACH DP 3000Vezi pretul
5. Cramer 82UCVezi pretul
5/5

Când vine vorba de eficiența și performanța la lucrările de transport grele, Stager RMT500 se evidențiază ca fiind o alegere remarcabilă. Cu o capacitate impresionantă de 500 de kilograme și un motor termic puternic de 6,5 CP, această roaba cu motor este un adevărat ajutor pentru orice sarcină dificilă. Un aspect care cu siguranță te va impresiona este faptul că această roabă este echipată cu 6 roți, oferindu-ți o stabilitate și manevrabilitate extraordinară, chiar și pe terenuri denivelate.

Unul dintre avantajele notabile ale Stager RMT500 este capacitatea sa de a te ajuta să îndeplinești sarcini grele fără prea mult efort fizic. Poți transporta cu ușurință materiale precum pământ, nisip sau chiar materiale de construcție. Cu o găleată spațioasă și adâncă, acesta îți permite să efectuezi mai puține curse și să economisești timp prețios.

Însă, ca orice produs, și Stager RMT500 are câteva dezavantaje. Unul dintre ele este greutatea sa, care poate fi destul de mare, ceea ce face dificilă manipularea și depozitarea în spații mici. De asemenea, având un motor termic, acesta necesită întreținere regulată și costuri suplimentare pentru combustibil. În concluzie, Stager RMT500 este alegerea perfectă pentru sarcinile grele, dar trebuie să fii pregătit să faci față și unor aspecte mai puțin convenabile pentru a beneficia de toate avantajele sale impresionante.

Specificații:

 • Tip produs: Roaba
 • Culoare: Negru, Galben
 • Continut pachet: 1 x Roaba
 • Material cuva: Metal
 • Viteza de lucru (rpm): 3600
 • Capacitate: 500 l
 • Nivel zgomot: 101 dB
 • Lungime: 1271 mm
 • Latime: 790 mm
 • Inaltime: 946 mm
 • Greutate: 190 Kg

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Dacă visezi la o roaba cu motor care să ofere nu doar putere, ci și versatilitate supremă, atunci Blackstone Lift este alegerea perfectă. Cu un motor puternic de 5,6 CP, această roabă îți oferă capacitatea de a transporta încărcături grele de până la 500 de kilograme, dar ceea ce o face cu adevărat specială este cuva sa extensibilă și basculabilă. Aceste caracteristici revoluționare îți permit să manipulezi și să descarci materiale cu ușurință, indiferent cât de grele sau incomode ar putea fi.

Unul dintre aspectele remarcabile ale Blackstone Lift este înălțimea sa impresionantă de ridicare de până la 1,4 metri. Acest lucru face posibilă descărcarea materialelor în locuri înalte sau chiar direct în camioane sau containere. Cuva sa extensibilă poate fi adaptată la dimensiunea încărcăturii tale, ceea ce înseamnă că poți transporta atât cantități mici, cât și mari de materiale fără nicio problemă.

Totuși, să nu uităm de dezavantaje. Blackstone Lift poate fi mai complexă în funcționare decât alte modele de roabe cu motor, ceea ce înseamnă că ar putea fi necesară o curba de învățare mai lungă pentru a o utiliza eficient. De asemenea, costul său este mai ridicat, dar, dacă ai nevoie de versatilitatea și performanța pe care o oferă, merită fiecare bănuț.

În concluzie, Blackstone Lift este cu siguranță cea mai bună opțiune pentru cei care caută o roaba cu motor puternică și extrem de versatilă, capabilă să facă față celor mai complexe sarcini de transport. Cu toate acestea, trebuie să fii pregătit să investești atât financiar, cât și în timp pentru a te adapta la caracteristicile sale avansate.

Specificații

 • Tip produs: Roaba
 • Culoare: Gri
 • Material cuva: Oțel
 • Material mâner: Oțel
 • Capacitate: 500 l
 • Greutate: 350 Kg

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

GeoTech 550DHS Hydro este o roaba cu motor ce îmbină trei caracteristici deosebite pentru a face din orice sarcină de transport o experiență plăcută și eficientă. Cu un motor puternic de 9 CP, această roabă este capabilă să transporte încărcături de până la 500 de kilograme cu ușurință, dar ceea ce o face cu adevărat remarcabilă este cuva extensibilă și basculabilă, împreună cu lopata de încărcare inclusă. Aceste caracteristici adaugă un nivel suplimentar de funcționalitate, făcând GeoTech 550DHS Hydro o alegere excepțională pentru orice tip de lucrare.

Cuva extensibilă a acestei roabe poate fi ajustată pentru a se potrivi cu dimensiunea încărcăturii tale, ceea ce înseamnă că poți transporta atât cantități mici, cât și mari de materiale. În plus, capacitatea sa de a bascula cuva face descărcarea materialelor să fie o operațiune rapidă și simplă. Lopata de încărcare adaugă un avantaj suplimentar, permițându-ți să aduni materialele cu ușurință.

Cu toate acestea, este important să menționăm și dezavantajele. GeoTech 550DHS Hydro este una dintre roabele cu motor mai mari și mai complexe, ceea ce poate însemna o curba de învățare mai abruptă pentru a o utiliza eficient. De asemenea, prețul său poate depăși bugetul multor persoane, dar dacă ai nevoie de versatilitatea și puterea pe care le oferă, investiția merită fiecare cent.

În concluzie, GeoTech 550DHS Hydro se distinge ca o roaba cu motor extrem de versatilă și puternică, ideală pentru cei care desfășoară lucrări ample și diverse. Cuva extensibilă, funcția basculantă și lopata de încărcare îl fac să iasă în evidență în lumea roabelor cu motor. Cu toate acestea, trebuie să fii pregătit să investești atât financiar, cât și în timp pentru a te adapta la caracteristicile sale avansate.

Specificații

 • Tip produs: Roaba
 • Culoare: Roșu
 • Material cuva: Oțel
 • Material mâner: Oțel
 • Capacitate: 500 l
 • Greutate: 360 Kg

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Dacă ești în căutarea unei roabe cu motor cu benzină care să ofere un raport excelent între calitate și preț, SCHEPPACH DP 3000 este o alegere care nu te va dezamăgi. Cu un motor puternic de 6,5 CP, această roabă este capabilă să transporte încărcături de până la 300 de kilograme cu ușurință, făcându-l potrivit pentru o gamă variată de sarcini. Ceea ce se evidențiază la SCHEPPACH DP 3000 este prețul său accesibil în raport cu caracteristicile și performanța sa impresionante.

Un avantaj major al acestei roabe cu motor este versatilitatea sa. Poate fi folosită pentru transportul unei varietăți de materiale, inclusiv pământ, nisip, pietriș sau alte încărcături, iar motorul cu benzină îi conferă o autonomie excelentă, permițându-ți să lucrezi pe termen lung fără întreruperi frecvente pentru reîncărcare.

Cu toate acestea, trebuie să luăm în considerare și dezavantajele. SCHEPPACH DP 3000 are o capacitate de încărcare mai mică în comparație cu alte roabe cu motor din gama sa de preț, ceea ce înseamnă că poate fi potrivită pentru sarcini mai mici sau pentru utilizatorii casnici, dar poate să nu fie suficient de robustă pentru lucrări industriale grele. De asemenea, având un motor cu benzină, necesită întreținere regulată și costuri suplimentare pentru combustibil.

În concluzie, SCHEPPACH DP 3000 este o alegere excelentă pentru cei care caută o roaba cu motor cu benzină cu un raport calitate/preț avantajos. Cu performanțe solide și versatilitate într-o gamă de aplicații, este potrivită pentru utilizatori care doresc să facă față unor sarcini de transport mai mici până la medii, fără a drena bugetul. Cu toate acestea, trebuie să fii conștient de limitele sale de încărcare și de necesitatea de întreținere periodică.

Serie de caracteristici

 • Tip produs: Roaba
 • Continut pachet: 1 x Ochelari protecție, 1 x Mănuși protecție, 1 x Basculantă
 • Material cuva: Oțel
 • Material mâner: Cauțiuc
 • Material roți: Plastic
 • Putere motor: 6.5 CP
 • Tensiune alimentare: 0 V
 • Viteza de lucru (rpm): 3600
 • Capacitate: 300 l
 • Nivel zgomot: 100 dB
 • Lungime: 1380 mm
 • Latime: 740 mm
 • Înălțime: 1000 mm
 • Greutate: 145 Kg
 • Diametru roți: 40 cm
 • Diametru cuva: 912 mm
 • Grosime cuva: 4 mm

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Dacă ești în căutarea unei roabe electrice de înaltă calitate, Cramer 82UC se distinge ca o opțiune excelentă pentru a satisface nevoile tale. Cu un sistem de acumulatori puternici de 82V, această roabă electrică demonstrează eficiență și performanță remarcabile în timpul lucrărilor de transport. Ceea ce o face cu adevărat specială este faptul că este complet electrică, eliminând astfel necesitatea utilizării combustibililor, ceea ce este benefic atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru portofelul tău.

Unul dintre avantajele majore ale Cramer 82UC este tăcerea și lipsa emisiilor de gaze nocive pe care o oferă. Cu un motor electric, această roabă este foarte silențioasă în timpul utilizării, ceea ce poate fi un aspect important în medii sensibile la zgomot sau în zone rezidențiale. În plus, nu trebuie să te preocupi de costurile și mirosurile asociate cu combustibilii, ceea ce face utilizarea ei mai prietenoasă cu mediul.

Cu toate acestea, trebuie să menționăm și dezavantajele. Cramer 82UC este mai potrivită pentru sarcini de transport mai ușoare sau de dimensiuni mai mici, având o capacitate de încărcare limitată în comparație cu roabele cu motor. De asemenea, timpul de funcționare pe o singură încărcare poate fi limitat, ceea ce înseamnă că ar putea fi necesar să încarci bateria mai des în timpul lucrărilor intensive.

În concluzie, Cramer 82UC este o alegere excelentă pentru cei care caută o roabă electrică silențioasă și ecologică. Cu un design compact și ușor de manevrat, este ideală pentru sarcini mai mici sau pentru utilizatori care doresc să reducă impactul asupra mediului în timpul lucrărilor de transport. Cu toate acestea, trebuie să fii conștient de limitele sale de încărcare și de timpul limitat de funcționare pe o singură încărcare a bateriei.

Specificații

 • Tip produs: Roaba
 • Culoare: Alb
 • Acumulatori: 82 V

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cea mai buna roaba cu motor cu benzina si electrica

Există două tipuri principale de roabe cu motor din care poți alege și despre care vom discuta în continuare.

Roabele cu motor pe bază de benzină oferă cea mai mare putere dintre toate roabele. La fel ca în cazul tuturor uneltelor cu motor, necesită mai multă întreținere, cum ar fi schimbarea uleiului și întreținerea motorului, deși calitatea este de neegalat când vine vorba de transportul unor obiecte grele. În loc de roți, majoritatea modelelor au șenile pentru a asigura o aderență mai bună pe majoritatea terenurilor.

Roabele cu motor pe bază de baterii sunt numite și roabe electrice și sunt alimentate de baterii care necesită un încărcător separat. Puterea și durata de viață a bateriei depind de greutatea încărcăturii și de înclinarea terenului, cu majoritatea dintre ele durând între două și cinci ore pe o încărcare completă.

Ține minte că roabele cu motor pot fi voluminoase, grele și pot necesita un spațiu mare de depozitare, iar navigarea pe teren denivelat sau accesul pe teren accidentat, umed, cu sol instabil pot fi o problemă. Unele sunt fabricate în America și folosesc unități de măsură în inci și mile pe oră, în timp ce altele sunt fabricate în afara Statelor Unite și utilizează măsurători metrici. În cele din urmă, cărucioarele cu motor sunt similare cu roabele cu motor, cu excepția faptului că au de obicei un stil de platformă plată mai ușor de încărcat cu materiale lungi, pot avea roți mai mici și cântăresc mai mult decât roabele electrice standard.

Sperăm că recenzia noastră despre cele mai bune roabe cu motor ți-a fost de ajutor.

Dacă ai nevoie să transporte beton sau o cantitate mare de orice material greu pe teren denivelat, o roaba cu motor sau o roaba cu motor motorizata sunt absolut necesare. Indiferent dacă mini-dumperul tău funcționează pe roți sau pe șenile, cuva sa convenabilă îți permite să transporte cu ușurință încărcături mari. Continuă să citești pentru a găsi căruțul motorizat potrivit pentru tine!

Avantajele unui căruț motorizat

Indiferent dacă vorbim despre agricultură, constructii sau lucrări publice, transportul încărcăturilor grele pe terenuri abrupte poate fi imposibil folosind o roabă convențională. Echipate cu un motor electric sau pe benzină, căruțele motorizate garantează transportul fără efort al încărcăturilor de la 100 până la 500 kg, pe pante de până la 45%.

Căruțele, fie cu roți, fie cu șenile, au o varietate de accesorii disponibile în funcție de sarcina în desfășurare. Greutatea lor variază în funcție de tipul lor, dar este de cel puțin 50 kg. Cuvele au dimensiuni diferite și pot fi înclinabile în mod normal.

Alegerea căruțului motorizat potrivit pentru sarcina în desfășurare Cu o roaba cu motor motorizata util, poți transporta fără probleme încărcături de până la 100 kg pe teren plat sau înclinate. Acestea vin cu un motor electric sau pe benzină:

 • Electric – bateria poate fi reîncărcată cu un încărcător;
 • Benzina – motorul cu 4 timpi necesită întreținere (ulei, bujii, filtre).

Există diverse căruțe motorizate din care poți alege

Mai jos vom prezenta diferite tipuri de roaba cu motor din care poți alege.

Căruț motorizat cu 2 roți

Cele mai mici modele arată exact ca o roabă clasică, dar au un motor electric care îți permite să transporte aproximativ 100 kg de materiale. O roaba cu motor cântărește în jur de 50 de kilograme și funcționează pe bază de baterie (12 V). Acceleratorul și frânele fac căruțul ușor de manevrat.

Căruț motorizat cu 3 roți

Căruțele motorizate cu 3 roți, cu 2 roți frontale direcționale și o roată din spate sau invers, sunt ideale pentru terenuri nu foarte accidentate. Această roaba cu motor compact poate fi folosit pentru transportul unei varietăți de materiale datorită platformei și cuvei detașabile (gunoi de grajd, lemn, ciment etc.). Durata medie de funcționare a acestor motoare este de 3 până la 5 ore. Este furnizat un încărcător pentru a reîncărca bateria de 24 V. Cuva are o capacitate de aproximativ 100 de litri.

Căruț motorizat cu 4 roți

Căruțele cu 4 roți oferă cea mai mare stabilitate. Ca și echivalentul lor cu 3 roți, acestea sunt disponibile în versiuni cu ghidon sau timon (cu ghidonul, utilizatorul este poziționat în spatele motorului, iar invers pentru timon). Cu control de viteză încorporat și basculare electrică pentru cuvă, aceasta roaba cu motor îți permite să transporte orice material pe pante destul de abrupte. Frâna puternică asigură siguranța în coborâre. Este inclusă o baterie mini de 24 V. Recomandăm și roaba cu motor Makita chiar dacă nu a ajuns în lista noastră de top.

Căruț motorizat cu motor pe benzină cu 4 roți

Căruțele motorizate cu motor pe benzină au 4 roți și oferă cel puțin aceeași capacitate de încărcare echivalentă în ceea ce privește greutatea și volumul. Acestea dispun de mai multe trepte de viteză (cel puțin două: una în față și una în spate) și sistemul lor de basculare este de obicei manual, dar poate fi și asistat. Principala lor caracteristică este durata de funcționare și puterea – unele modele se mândresc cu tracțiune integrală. Potrivite pentru pante abrupte, acestea pot trage și o remorcă datorită bielei lor de remorcare. Recomandăm și roaba cu motor Makita chiar dacă nu a ajuns în lista noastră de top. Acest model este folosit și in constructii. Pentru o roaba cu motor folosit în constructii ai nevoie de o capacitate mai mare. Vei folosii mai puține scule cu un astfel de robot cu motor.

Căruțe cu șenile: căruțul motorizat pentru toate terenurile

Căruțele cu șenile sunt concepute pentru terenuri în pantă (pante de până la 45°) și transportul regulat al încărcăturilor grele (500 kg). Aceste căruțe motorizate cu șenile sunt proporțional mai puternice decât echivalentele lor cu roți (electrice, așa cum am văzut mai devreme), dar sunt și mai zgomotoase. O roaba cu motor este des folosit in constructii.

Echipate cu un motor pe benzină de 4 timpi cu putere de 6,5 – 9 cai putere, acestea sunt adevărați mini-dumperi. Pot fi pornite fie manual (prin intermediul unui mecanism de pornire), fie electric (prin apăsarea unui buton), în timp ce direcționarea și bascularea sunt asistate de un sistem hidraulic.

Pentru un roaba cu motor de dimensiuni medii, calculează o greutate de 250 kg când este gol și o capacitate a cuvei de aproximativ 200 de litri. La fel ca și căruțele descrise anterior, acestea vin cu diverse accesorii detașabile:

 • Cuve;
 • Platformă;
 • Căsuță de încărcare;
 • Plug de zăpadă;
 • Cuva de încărcare/ridicare automată, etc. 

Cu aceste accesorii, căruțul motorizat poate fi folosit pentru multiple scopuri. Conducerea este fără efort datorită levierului de viteză, care oferă un control bun în timpul deplasării.

Principalele caracteristici de căutat atunci când alegi un căruț motorizat

Caracteristicile pe care le alegi vor depinde de utilizarea prevăzută pentru noul tău căruț motorizat. Dacă ai nevoie să transportești lemn pe un teren relativ plat, optează pentru un căruț motorizat cu 3 roți. Pentru aceeași sarcină pe un teren înclinat, un căruț motorizat cu 4 roți este o opțiune mai bună deoarece oferă mai multă stabilitate. Vei folosii mai puține scule cu un astfel de robot cu motor.

Pentru lucrări publice sau constructii, optează direct pentru un căruț motorizat cu șenile. Mai robust și mai potrivit pentru terenurile înclinate, căruțele cu șenile își arată întregul potențial pe terenuri denivelate. În rezumat, ia în considerare cu atenție:

 • Puterea motorului;
 • Numărul de trepte de viteză;
 • Dimensiunea cuvei;
 • Dacă cuva se înclină sau nu;
 • Gradul maxim de înclinare când este gol;
 • Gradul maxim de înclinare când este plin;
 • Pornirea – electrică sau manuală;
 • Lățimea de lucru a roaba cu motor;
 • Bila de remorcare;
 • Accesorii furnizate. 

Întreținerea unui căruț motorizat

Întreținerea unui roaba cu motor motorizat Căruțele motorizate nu necesită nicio întreținere specială în afară de încărcarea bateriei și curățarea căruțului după fiecare utilizare. Recomandăm și roaba cu motor Makita chiar dacă nu a ajuns în lista noastră de top.

Întreținerea căruțului motorizat pe benzină

În ceea ce privește căruțele motorizate pe benzină, va trebui să efectuezi întreținere la motorul pe benzină:

 • Bujii – curăță-i cu o perie metalică și înlocuiește-i periodic;
 • Filtru de aer – suflă-l în mod regulat;
 • Motorul – verifică nivelul de ulei și schimbă-l urmând instrucțiunile producătorului. Șasiul la ambele tipuri de roaba cu motor ar trebui curățat în mod regulat, la fel ca și cuva, pentru a preveni apariția ruginii.

Capacitate de încărcare roabă cu motor

Capacitatea de încărcare a unei roabe cu motor reprezintă un aspect esențial de luat în considerare atunci când alegi un astfel de echipament. Această caracteristică indică greutatea maxima pe care roaba o poate transporta fără efort. De la modele cu capacități mai mici, potrivite pentru sarcini ușoare în grădină, până la roabe cu motor robuste, capabile să transporte încărcături grele de construcție, capacitatea de încărcare este un factor crucial pentru a asigura că vei avea succes în proiectele tale. Pentru o roaba cu motor folosit în constructii ai nevoie de o capacitate mai mare.

Rezistență roabă motorizată

Rezistența unei roabe cu motor este determinată de calitatea materialelor din care este construită și de durabilitatea componentelor sale. O roabă motorizată rezistentă poate face față utilizării frecvente și condițiilor dificile de teren. Este important să alegi un model cu o construcție solidă, care să reziste uzurii și să ofere o durată lungă de viață, astfel încât să poți conta pe ea în timpul proiectelor tale.

Roți roaba cu motor

Roțile unei roabe cu motor sunt un alt aspect cheie pentru performanța și manevrabilitatea acesteia. Roțile pot fi de diferite dimensiuni și tipuri, iar alegerea potrivită depinde de tipul de teren pe care vei lucra. Roțile mai mari pot trece mai ușor peste terenuri accidentate sau denivelate, în timp ce roțile mai mici pot oferi o manevrabilitate mai bună în spații strâmte. Este important să alegi roți adecvate pentru nevoile tale specifice. Recomandăm și roaba cu motor Makita chiar dacă nu a ajuns în lista noastră de top.

Preț roaba cu motor

Prețul unei roabe cu motor poate varia semnificativ în funcție de marca, capacitatea de încărcare, caracteristicile suplimentare și calitatea generală a echipamentului. Este esențial să stabilești un buget înainte de a face o achiziție și să compari diferite modele pentru a găsi cel mai bun raport calitate-preț. Cu toate acestea, nu uita să iei în considerare și calitatea și rezistența înainte de a face o alegere bazată exclusiv pe preț. Recomandăm și roaba cu motor Makita chiar dacă nu a ajuns în lista noastră de top.

Pot roabele cu motor să urce pe dealuri?

Pot roabele cu motor să se descurce pe terenuri înclinate sau dealuri? Aceasta este o întrebare importantă pentru cei care lucrează în zone cu relief variat. Capacitatea unei roabe cu motor de a urca pe dealuri depinde de puterea motorului, tracțiunea roților și construcția generală a echipamentului. Este esențial să alegi un model care să se potrivească cerințelor terenului tău și să fie capabil să facă față înclinațiilor. Recomandăm și roaba cu motor Makita chiar dacă nu a ajuns în lista noastră de top.

De ce am nevoie de o roabă motorizată ieftină?

O roabă motorizată ieftină poate fi o opțiune atractivă pentru cei care au un buget limitat sau care nu au nevoie de un echipament de înaltă performanță. Cu toate acestea, este important să ții cont de faptul că calitatea și rezistența pot varia în funcție de preț. Dacă intenționezi să folosești roaba cu motor frecvent sau în proiecte mai exigente, ar putea fi mai avantajos să investești într-un model de calitate mai ridicată. Decizia de a alege o roabă motorizată ieftină sau una mai scumpă trebuie să țină cont de nevoile și scopul tău specific.

Întrebări frecvente despre roabe cu motor cu benzina si electrice

Roabele cu motor cu benzină oferă o autonomie mai mare și pot gestiona sarcini mai grele în comparație cu cele electrice. Ele sunt potrivite pentru zone fără acces la o sursă de alimentare electrică.

Roabele cu motor electric sunt mai ecologice și mai silențioase decât cele cu benzină. Ele necesită mai puțină întreținere și nu emit gaze de eșapament.

Capacitatea de încărcare depinde de tipul de proiecte pe care le desfășurați. Pentru lucrări ușoare în grădină, o capacitate de încărcare mai mică poate fi suficientă, în timp ce pentru construcții mai grele, o capacitate mai mare este necesară.

Autonomia unei roabe cu motor electric depinde de capacitatea bateriei și de terenul pe care operează. În medie, o roabă cu motor electric poate funcționa între 2 și 5 ore cu o baterie încărcată completă.

Roabele cu motor cu benzină necesită întreținere regulată, cum ar fi schimbul de ulei, curățarea bujiilor și a filtrului de aer. Este important să respectați programul de întreținere recomandat de producător pentru a menține roaba în stare optimă de funcționare.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

Lasă un răspuns