Top Electronice

Cel mai bun aspirator de cenusa din 2024: Top 3 Aspiratoare pentru cenusa + ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun aspirator de cenusa

Cel mai bun aspirator de cenusa atenuează stresul de a face mai multă mizerie în timp ce vă curățați șemineul, focarul, soba cu lemne sau soba pe peleți. Deși s-ar putea să nu pară a fi un instrument esențial pentru curățarea casei la prima vedere, Îți recomandăm să iei în considerare un aspirator de cenușă dacă utilizezi o sobă pe lemne sau peleți ca sursă principală de căldură în timpul iernii.

Am cercetat o varietate de aspiratoare de cenușă și am luat în considerare factori de cumpărare, cum ar fi puterea de aspirație, capacitatea, designul și valoarea totală.

Iată cele mai bune aspiratoare de cenusa de pe piață.

ProdusPreț
1. Karcher AD 4 PremiumVezi Prețul
2. Ribimex CenerillVezi Prețul
3. HEPA VERKE V08222Vezi Prețul

Cel mai bun aspirator de cenusa pentru soba sau semineu

5/5

Specificații:

 • Tip produs: Aspirator de cenusa
 • Tip motor: Electric
 • Tip alimentare: La retea
 • Functii: Carlig pentru cablu si furtun
 • Material: Plastic,Metal
 • Continut pachet: 2 x Furtune, 1 x Filtru evantai plat
 • Putere: 600 W
 • Tensiune alimentare: 230 V
 • Capacitate rezervor: 17 l

Cele mai bune aspiratoare de cenusa ieftine

4/5

Specificații

 • Tip produs: Aspirator de cenusa / colectarea cenusii
 • Tip motor: Electric
 • Tip alimentare: La retea
 • Functii: Buton ON/OFF
 • Material: Metal
 • Continut pachet: 1 x Aspirator cenusa
 • Culoare: Multicolor
 • Putere: 1000 W
 • Tensiune alimentare: 220 V
 • Volum cos colector: 18 l
 • Greutate: 3.5 Kg

Cel mai bun aspirator cenusa profesional

4.5/5

Specificații

 • Tip produs: Aspirator de cenusa
 • Tip motor: Electric
 • Tip alimentare: La retea
 • Functii: Aspirare
 • Material: Inox
 • Putere motor: 1200 W
 • Nivel zgomot: 47 dB
 • Volum cos colector: 20 litri
 • Viteza maxima (rpm): 1700
 • Debit aer: 4 m³/min
 • Viteza aer: 130 km/h
 • Greutate: 5 Kg

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa un aspirator de cenusa la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru un aspirator de cenusa pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cel mai bun aspirator pentru cenusa

Nu este o sarcină ușoară să îți alegi un aspirator de cenusa. Mai jos am pregătit un ghid de cumpărare pentru a te ajuta să găsești cel mai bun aspirator de cenusa potrivit nevoilor tale.

Mărime și Capacitate

Ar trebui să iei în considerare contextul în care vei folosi un aspirator de cenușă pentru a determina mărimea și capacitatea de care ai nevoie. Există aspiratoare de cenușă portabile și ușoare, cu capacități de până la 2 galoane, dar majoritatea aspiratoarelor de cenușă standard au capacități cuprinse între 4 și 8 galoane. Un aspirator de cenușă portabil este o alegere excelentă pentru familiile care fac frecvent excursii în camping sau doresc o opțiune fiabilă pentru curățarea locului de foc.

Cele mai multe case care folosesc doar semineele sau locurile de foc în timpul iernii vor fi în regulă cu un aspirator de cenușă de 4 galoane. Dacă ai nevoie de un aspirator cu o capacitate mai mare, un aspirator cu funcții de aspirare și suflare umed-uscat ar putea fi cea mai bună opțiune, deoarece unele modele pot funcționa și ca suflante pentru curățarea altor mizerii. Este important și să fi atent la sistemul de filtrare sau daca vine cu un sistem dublu de filtrare.

Motor și Putere

Charcoal with ash close up

Majoritatea aspiratoarelor de cenușă sunt listate cu amperajul lor pentru a oferi consumatorilor o idee despre cantitatea de electricitate care trece prin aspirator și putere de aspirare. Deși amperajul nu are legătură directă cu puterea de curățare sau supt, poate fi folosit pentru a compara puterea de intrare a diferitelor aspiratoare pentru particulele de cenusa.

Un aspirator de cenusa cu un amperaj mai apropiat de 10 va fi probabil mai puternic decât un aspirator care măsoară 5 amperi. Aspiratoarele umed-uscat sunt uneori listate cu un rating “water lift”, care se referă la puterea de supt etanșă, sau câtă rezistență poate gestiona în interiorul curățitorului când motorul este etanș. În general, cu cât există mai mult “water lift”, cu atât va fi mai bună puterea totală de supt a unui aspirator de cenusa.

Construcție și Durabilitate

Dorești să cauți un aspirator de cenușă construit din materiale rezistente la foc, mai ales dacă este anunțat ca fiind capabil să conțină cenușa caldă. Unele aspiratoare de cenușă vin cu furtunuri metalice consolidate, concepute pentru a manevra cărbunii încinși, iar majoritatea aspiratoarelor de cenușă au canistre din metal sau căptușite cu metal. La un aspirator de cenusa mai nou de obicei vine cu filtru hepa și cu un cablu de alimentare.

Portabilitate

Majoritatea aspiratoarelor de cenușă sunt concepute cu o mânere superioară, ceea ce ajută la transportul lor pentru a fi golite. Aspiratoarele de cenușă sunt disponibile și cu role, în special atunci când au capacități mai mari.

Un aspirator cu role este o opțiune excelentă dacă vrei ca aspiratorul să fie tras cu ușurință în spatele tău în timp ce cureți și nu sunt greu accesibile. De asemenea, ar trebui să verifici lista de greutate pentru a te asigura că aspiratorul pe care îl alegi este ușor de purtat dacă trebuie să mergi pe o distanță pentru a elimina corespunzător pentru aspirarea cenusii din șemineului tău.

Întrebări frecvente despre cele mai bune aspiratore pentru cenusa

Un aspirator de cenușă este proiectat special cu filtre care captează particulele de cenușă într-un recipient pentru a preveni răspândirea lor în aerul casei tale. Deși există aspiratoare de magazin umed-uscat care sunt echipate cu filtre pentru a gestiona cenușa, de asemenea, doriți să vă asigurați că aspiratorul pe care îl utilizați pentru a vă curăța focarul, șemineul, soba cu lemne sau soba pe peleți este construit din materiale rezistente la foc. Un recipient rezistent la foc este o componentă esențială pentru aspirarea în siguranță a cenușii, mai ales dacă cenușa este încă puțin caldă.

O curățare profundă sezonieră este necesară pentru a vă asigura că șemineul este pregătit pentru extrasezon. Dacă ardeți soba cu lemne sau soba pe peleți ca sursă principală de căldură în lunile mai reci, vă recomandăm să verificați săptămânal scrumiera sobei pentru a elimina cenușa, ținând cont de instrucțiunile suplimentare ale producătorului pentru soba dvs. specifică. Poate fi util să lăsați un strat subțire de cenușă – nu mai mult de 2 cm – în șemineu sau în focar (dacă este acoperit corespunzător) pentru a ajuta la prinderea scânteilor și a jarului fierbinte care ard atunci când îl reaprindeți.

Un aspirator de cenușă este echipat cu filtre pentru a menține particulele de cenușă departe de aerul casei dvs. și sunt fabricate din materiale rezistente la foc care se pot descurca cu depozitarea cenușii. În timp ce unele aspiratoare moderne sunt echipate cu filtre certificate HEPA, nu recomandăm să le folosiți pentru a curăța cenușa, deoarece metodele lor de golire diferă de la partea superioară sigilată a unui aspirator de cenușă. Aspiratoarele umed-uscate, deși nu sunt concepute în mod explicit pentru cenușă, sunt echipate cu filtre capabile să păstreze particulele de cenușă în recipientele lor, deoarece sunt, de asemenea, proiectate să gestioneze și alte prafuri fine, cum ar fi rumegușul.

Puteți folosi un aspirator de cenușă pentru a curăța cenușa de pe șemineu, focar, sobă cu lemne sau sobă pe peleți. Ar trebui să așteptați între 12 și 24 de ore înainte de a curăța cenușa, mai ales dacă aspiratorul dvs. de cenușă este proiectat doar pentru a trata cenușa rece. Vă recomandăm să eliminați în mod corespunzător orice cenușă pe care o colectați după fiecare utilizare a aspiratorului pentru a menține durata de viață a filtrului și pentru a evita umplerea excesivă a recipientului.

De ce să ai încredere în noi?

Autorul acestui articol, Marcel Popa, care are peste doi ani de experiență ca scriitor despre decorul casei, îmbunătățiri interioare și design interior. Pentru această selecție, el a cercetat cele mai recente modele de aspiratoare de cenușă și a luat în considerare mărcile populare. A analizat capacitatea, puterea și mecanismele de siguranță ale fiecărui aspirator înainte de a alcătui lista finală pe care o vezi în această selecție.

Acest rezumat a fost revizuit și actualizat de Raluca Sas, o jurnalistă cu multiple competențe în lumea scriitorilor, asigurându-se că acest conținut este profesional și de valoare pentru fiecare cititor.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.