Top Electronice

Cel mai bun aparat ultrasunete anti soareci din 2024: Top 5 aparate împotriva șoarecilor

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun aparat ultrasunete anti soareci

Cauți cel mai bun aparat ultrasunete anti soareci? Te-ai săturat de lupta cu dăunătorii enervanți care îți invadează casa sau spațiul exterior? Ai luat în considerare utilizarea aparatelor cu ultrasunete pentru a-i ține la distanță fără a perturba liniștea ta?

Vino, hai să pătrundem în lumea controlului ultrasunetelor asupra dăunătorilor.

Să explorăm cum aceste dispozitive pot să te ajute să îți ții casa liberă de dăunători într-un mod subtil și eficient.

Cele mai bune aparate ultrasunete anti soareci – TOP 5 modele

ProdusPreț
1. AmuranaVezi Prețul
2. Duo Pro PestrepellerVezi Prețul
3. Pestmaster Auto Pest RejectVezi Prețul
4. Mause-FeindVezi Prețul
5. Votton® US175-SP02Vezi Prețul

Cel mai bun aparat ultrasunete anti soareci per total

5/5

Specificații:

 • Tip produs: Dispozitiv ultrasunete, Sperietoare, aparat anti soareci
 • Utilizat pentru: Rozatoare, Jder, Nevastuici, Dihori, Animale salbatice
 • Forma/Textura: Solid
 • Numar bucati: 1
 • Material: ABS | Plastic
 • Recomandat pentru incaperi pana la: 120 m²
 • Unghi de propagare: 360 °
 • Frecventa: 25000 Hz
 • Voltaj grila: 9 V
 • Tensiune alimentare: 240 V
 • Nivel zgomot: 100 dB

Cel mai bun aparat ultrasunete anti soareci varianta 2

4.5/5

Specificații

 • Tip produs: Dispozitiv ultrasunete, aparat anti soareci
 • Utilizat pentru: Rozatoare
 • Numar bucati: 1
 • Recomandat pentru incaperi pana la: 550 m²
 • Unghi de propagare: 260 °
 • Frecventa: 25000 Hz
 • Nivel zgomot: 130 dB

Cel mai bun aparat ultrasunete anti soareci în raport calitate/preț

4/5

Atunci când vine vorba de păstrarea casei tale în siguranță impotriva rozatoarelor, nu trebuie să faci compromisuri în ceea ce privește calitatea sau prețul. Pestmaster Auto Pest Reject reprezintă soluția ideală, oferind protecție eficientă la un preț accesibil.

Cu o frecvență ajustabilă între 22-65 kHz, acest aparat emite ultrasunete deranjante pentru rozătoare, ținându-le la distanță fără a afecta mediul înconjurător sau animalele de companie. Acoperind o suprafață de până la 120m², Pestmaster Auto Pest Reject este alegerea perfectă pentru protejarea locuințelor și a spațiilor de dimensiuni medii.

Designul său compact și estetic se integrează perfect în orice mediu, fără să atragă atenția asupra sa. Instalarea este simplă, iar efectele sunt vizibile în timp scurt. Cu acest aparat, poți redobândi liniștea și confortul casei tale, știind că invadatorii neinvitați sunt ținuți la distanță.

Pentru o soluție eficientă și accesibilă impotriva rozatoarelor, Pestmaster Auto Pest Reject este alegerea corectă. Încrederea în calitatea sa și rezultatele pe care le obții îl fac să fie o opțiune populară printre cei care doresc să scape de aceste invadatori nedorite. Acestea sunt cu siguranță cele mai bune aparate impotriva soarecilor de până acum!

Specificații

 • Tip produs: Aparate cu ultrasunete
 • Utilizat pentru: Rozatoare, Animale mici
 • Material: Plastic
 • Culoare: Negru
 • Frecventa: 16000 Hz, 22000 Hz
 • Nivel zgomot: 100 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

Cel mai bun aparat ultrasunete anti soareci ieftin

3.5/5

Serie de caracteristici

 • Tip: Dispozitiv Anti-Rozatoare Ultrasonic, aparate anti soareci
 • Suprafață de Acoperire: Până la 25m²
 • Interval de Frecvență Ultrasunete: Reglabil
 • Utilizat pentru: Rozatoare

Cel mai bun aparat ultrasunete anti soareci profesional

5/5

Specificații

 • Tip produs: Dispozitiv ultrasunete
 • Utilizat pentru: Reptile, Rozatoare, Insecte, Animale mici, Jder, Nevastuici, Dihori, Caini, Animale salbatice
 • Interval de Frecvență Ultrasunete: Reglabil

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa aparatele cu ultrasunete impotriva șoarecilor la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru aceste dispozitive pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cel mai bun aparat cu ultrasunete anti rozătoare

Când șoarecii îți atacă casa, e normal să vrei să îi alungi cât mai repede posibil. Din păcate, ei nu vor pleca de bună voie. Poți lua mai multe măsuri pentru a-ți face casa neprietenoasă pentru acești rozătoare. Dacă ești o persoană cu minte sănătoasă care nu vrea să riște expunerea familiei tale la toxine sau caută o modalitate umană de a elimina șoarecii, probabil nu vei găsi metodele tradiționale de combatere a dăunătorilor atractive.

Datorită avansului tehnologiei de îndepărtare a dăunătorilor, există o modalitate de a scăpa de șoareci fără a-i capcana sau otrăvi – cu sunetul emis de un dispozitiv electronic de alungare a șoarecilor. Deci, cum îl folosești? Funcționează măcar? Să săpăm mai adânc și să aflăm mai mult. Cum ții șoarecii la distanță cu sunetul?

Pe lângă simțul lor dezvoltat al mirosului, șoarecii au și un simț auditiv acut. Oamenii pot auzi unele dintre sunetele pe care șoarecii le pot percepe. Cu toate acestea, mare parte din intervalul de auz al acestor rozătoare este deasupra auzului uman. Un dispozitiv care poate genera sunete pe care numai șoarecii le aud poate fi extrem de intruziv pentru aceste rozătoare, ajutându-i să se îndepărteze de o anumită zonă.

Ce frecvență sonoră îi alungă pe șoareci? Ultrasunetele, care sunt sunete cu o frecvență mai mare de 20 kHz, acționează ca iritanți atunci când sunt aplicate șoarecilor. În timp ce oamenii nu pot percepe acest sunet din cauza limitărilor fizice ale cochleei, șoarecii îi aud clar fără să-și dea seama de sursa zgomotului neliniștitor.

Șoarecilor, acest sunet le este ca și cum ar avea un avertisment de fum care sună încontinuu sau ca și cum ar avea un vecin de alături care lucrează constant cu un ciocan pneumatic. Le supune la stres auditiv profund. Șoarecii nu apreciază nici sunetul unui șoarece mascul dominant. Asta pentru că sunt animale teritoriale și se luptă constant pentru supremație. Prin urmare, un sunet care imită un șoarece mascul dominant îi va descuraja pe acești rozătoare să ocupe un anumit teritoriu. Unii proprietari astupă crăpăturile și găurile cu lână de oțel pentru a îndepărta șoarecii din case și pentru a-i împiedica să se întoarcă. Dar este eficient acest lucru? 

Cum funcționează un aparat cu ultrasunete antisoareci?

Un alungător electronic de soareci si sobolani funcționează emițând un sunet cu înaltă frecvență pe care numai rozătoarele îl pot auzi. Acest sunet este extrem de enervant și va determina șoarecii să fugă din zona în care este folosit. În timp ce unele alungătoare electronice de șoareci sunt alimentate de baterie, majoritatea trebuie să fie conectate la o priză electrică, de aceea și numele de alungătoare prin conectare. Curentul electric generează un sunet de înaltă frecvență pe care rozătoarele nu-l agrează, la fel ca și în cazul aparatelor anti-păsări sau împotriva câinilor. Pentru a evita iritarea, sunt forțate să părăsească zona. 

ghid de cumparare dispozitiv antisoareci

Este eficient un asemenea dispozitiv?

Da, un alungător electronic de șoareci poate fi eficient dacă este folosit corect. Aceste dispozitive funcționează emițând un sunet de înaltă frecvență pe care numai rozătoarele îl pot auzi, determinându-le să fugă din zona respectivă. Unii oameni au găsit aceste alungătoare extrem de utile. Alții le-au considerat puțin eficiente în rezolvarea problemei lor cu rozătoarele. Este important de menționat că chiar cel mai bun alungător va funcționa doar dacă este folosit corect.

Există o probabilitate mare ca cei mai mulți oameni care nu au fost impresionați de dispozitive să le fi folosit în mod greșit. Pentru a-ți spori șansele de a obține rezultatele dorite cu un alungător electronic de șoareci, asigură-te să iei în considerare acești trei factori:

 • Locația. Ar trebui să identifici mai întâi o cameră cu semne de activitate a șoarecilor, cum ar fi excrementele și urmele de ros. Conectează unitatea ultrasunete la o priză de curent aproape de punctele de intrare ale dăunătorilor și într-o zonă deschisă. Nu ar trebui să fie în spatele obiectelor solide, cum ar fi mobilierul, care pot bloca undele sonore.
 • Numărul de unități. Frecvențele ultrasunete nu pătrund prin suprafețe solide, cum ar fi pereți, tavan și podea. Prin urmare, este mai bine să folosești o unitate în fiecare cameră. Poți folosi mai multe dispozitive dacă o cameră are multe obstacole.
 • Verifică activitatea recentă a șoarecilor. Inspectarea regulată a camerelor tale pentru activitatea șoarecilor îți va permite să verifici că populația de dăunători se reduce. Șoarecii pot face față unor schimbări nefavorabile pentru o perioadă scurtă de timp, așa că nu te aștepta să vezi rezultate imediat. În medie, ar trebui să observi o reducere a activității șoarecilor după 6-10 zile.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele și dezavantajele folosirii unui aparat cu ultrasunete anti-șoareci:

Avantaje:

 • Sunt umane: Aceste dispozitive nu ucid șoarecii, ci pur și simplu îi alungă. Dacă cauți o modalitate umană de a scăpa de rozătoare, aceasta este soluția.
 • Sunt sigure: Aceste dispozitive sunt sigure pentru a fi folosite în preajma copiilor și animalelor de companie. Spre deosebire de capcane și otrăvuri, nu există niciun risc de rănire accidentală sau ingestie.
 • Sunt ușor de folosit: Tot ce trebuie să faci este să le conectezi și să le lași să-și facă treaba. Nu este nevoie să setezi capcane sau să le verifici constant.

Dezavantaje:

 • Nu sunt întotdeauna eficiente: În timp ce aceste dispozitive pot fi eficiente, ele nu funcționează pentru toată lumea. Dacă ai o problemă serioasă cu rozătoarele, este posibil să trebuiască să încerci alte metode.
 • Sunt scumpe: Aceste dispozitive pot fi costisitoare, așa că dacă ai un buget limitat, aceasta nu ar putea fi cea mai bună opțiune pentru tine.
 • Necesită electricitate: Aceste dispozitive trebuie conectate pentru a funcționa, așa că dacă nu ai acces la prize de curent, ele nu vor fi eficiente.

Cum să alegi un aparat anti-șoareci

Dacă ai decis care aparat cu ultrasunete anti-șoareci, numit și pest repeller, este potrivit pentru tine, există câteva lucruri de luat în considerare atunci când îl alegi:

 • Eficiență: Nu toate dispozitivele sunt create egale. Unele sunt mai eficiente decât altele. Dacă ai o problemă serioasă cu soarecilor si sobolanilor, ar putea trebui să alegi un dispozitiv mai puternic.
 • Preț: Aceste dispozitive pot fi costisitoare, așa că asigură-te să compari prețurile înainte de a face achiziția.
 • Siguranță: Aceste dispozitive sunt sigure de utilizat în preajma copiilor și animalelor de companie, dar unele pot fi mai periculoase decât altele. Asigură-te să citești cu atenție instrucțiunile de siguranță înainte de a cumpăra.
 • Ușurința de folosire: Unele dispozitive sunt mai ușor de utilizat decât altele. Dacă nu te simți confortabil să setezi capcane sau să le verifici constant, alege un dispozitiv ușor de folosit.

Dispozitivul ultrasunete pe care îl achiziționezi poate avea sau nu succes. Ar trebui să faci o cercetare amănunțită asupra diferitelor produse pentru a evita să-ți irosești banii.

Unul dintre factorii pe care ar trebui să-i iei în considerare este modul în care dispozitivele proiectează sunetele ultrasunete. Șoarecii pot să se obișnuiască cu sunetul unui alungător ultrasunete, ceea ce face ca rezultatele să fie doar temporare. Caută un dispozitiv care produce sunete variate sau modele de sunet, pentru a împiedica rozătoarele să se obișnuiască rapid cu ele.

Este o idee bună să iei în considerare și numărul de recenzii pozitive de la clienți, precum și experimentele independente efectuate asupra produsului de aparat cu ultrasunete impotriva soarecilor.

Sfaturi de folosire

Acum că știi cum funcționează aparat cu ultrasunete anti rozătoare aceste dispozitive și ce să cauți atunci când alegi unul, să aruncăm o privire la câteva sfaturi pentru a le utiliza în siguranță și eficace:

 • Citește cu atenție instrucțiunile: Aceste dispozitive pot fi periculoase dacă sunt folosite în mod incorect. Asigură-te că citești cu atenție instrucțiunile de siguranță înainte de a le utiliza.
 • Așază dispozitivul în locul potrivit: Aceste dispozitive trebuie plasate într-o zonă în care șoarecii sunt activi. Dacă nu ești sigur unde să-l pui, încearcă să ceri ajutorul unui profesionist în controlul dăunătorilor.
 • Monitorizează dispozitivul în mod regulat: Aceste dispozitive trebuie monitorizate în mod regulat pentru a te asigura că funcționează corespunzător. Verifică-le periodic pentru a te asigura că sunt încă eficiente.
 • Schimbă bateriile în mod regulat: Aceste dispozitive necesită electricitate pentru a funcționa, așa că asigură-te să schimbi bateriile în mod regulat.
 • Folosește mai multe dispozitive: Dacă ai o problemă serioasă cu rozătoarele, ar putea fi nevoie să folosești mai multe dispozitive. Te rog să le așezi în diferite zone ale casei pentru cele mai bune rezultate.

Întrebări frecvente

a, funcționează! Dacă ai utilizat vreodată un dispozitiv electronic pentru țânțari, știi că aceste dispozitive funcționează prin emiterea de sunete de înaltă frecvență pe care dăunătorii le pot auzi, dar oamenii nu. Similar, alungătoarele electronice de șoareci produc unde sonore ultrasunete care alungă șoarecii.

Șoarecii sunt creaturi nocturne, ceea ce înseamnă că sunt cei mai activi pe timp de noapte. Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că își petrec zilele dormind. De fapt, șoarecii sunt destul de ocupați în timpul zilei, folosind acest timp pentru a căuta hrană și a-și construi cuiburile. Deci, unde se ascund șoarecii în timpul zilei?

 • Șoarecii au tendința de a se ascunde în spații mici și întunecate. S-ar putea să fie în interiorul unui dulap sau în spatele unui obiect de mobilier. Dacă ai suspiciuni că șoarecii sunt în casa ta, merită să faci o verificare amănunțită a tuturor ascunzătorilor pentru a vedea dacă poți identifica locurile de ascundere.
 • Un alt loc în care șoarecii își plac să se ascundă este în tunele sau galerii subterane. Dacă ai o problemă cu șoarecii în grădină, ai putea să observi galeriile lor lângă tufe sau garduri.
 • Șoarecii sunt cunoscuți și pentru faptul că se ascund în mașini, așa că dacă bănuiești că ai un șoarece în vehiculul tău, merită să verifici compartimentul pentru mănuși, sub scaune și în alte spații mici.

Deci, iată câteva locuri în care șoarecii își plac să se ascundă în timpul zilei. Dacă suspiciuni că șoarecii se află în casa ta, asigură-te să verifici toate aceste locuri de ascundere. Și dacă găsești un cuib de șoarece, asigură-te să-l îndepărtezi imediat pentru a ajuta la eliminarea problemei tale cu șoarecii.

Dacă te întrebi cum scapă exterminatorii de șoareci, răspunsul este: cu diverse metode. Unele dintre aceste metode sunt mai eficiente decât altele, iar altele sunt mai umane decât altele. Iată câteva dintre cele mai comune metode folosite de profesioniștii în controlul dăunătorilor pentru a scăpa de șoareci:

 • Capcane: Aceasta este probabil cea mai comună metodă folosită de exterminatorii profesioniști. Există multe tipuri diferite de capcane disponibile pe piață, de la capcane cu arc tradiționale la capcane de captură în viață. Tipul de capcană pe care îl folosești va depinde probabil de preferința ta personală, precum și de gravitatea problemei tale cu șoarecii.
 • Otrăvire: Otrăvirea este o altă metodă populară pentru a scăpa de șoareci. Aceasta implică plasarea de stații cu otravă în jurul casei tale care conțin otravă. Șoarecii vor mânca otrava și vor muri. Această metodă este considerată una dintre cele mai eficiente, dar și una dintre cele mai controversate, deoarece poate prezenta un risc pentru copii și animalele de companie dacă nu este folosită corect.
 • Dispozitive ultrasunete: Există multe tipuri diferite de dispozitive ultrasunete pe piață care pretind că alungă sau chiar ucid șoarecii. Cu toate acestea, nu există dovezi științifice care să susțină aceste afirmații. Capcane cu arc: Capcanele cu arc sunt una dintre cele mai vechi și mai populare metode de a scăpa de șoareci. Ele funcționează prin închiderea capcanei pe șoarece atunci când acesta pășește pe ea, omorându-l instantaneu.
 • Plăci adezive: Plăcile adezive funcționează prin prinderea șoarecelui pe o placă acoperită cu un adeziv lipicios. Șoarecele va muri ulterior de foame sau de deshidratare.
Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.