Top Electronice

Cea mai bună centrală termică în condensare din 2024: Top 5 Centrale + Ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cea mai bună centrală termică în condensare

Cauți cea mai bună centrală termică cu condensare? Poate părea extrem de stresant să știi exact care centrală cu condensare este cea mai potrivită pentru tine și casa ta, deoarece este o achiziție atât de semnificativă.

Conform unor studii recente, o centrală termică cu condensare cu clasificare A te poate ajuta să economisești anual o sumă destul de mare pe costurile de energie.

Sperăm că acest articol te va ajuta să înțelegi ce sunt centralele termice cu condensare, costul unei centrale termice noi și dacă sunt cea mai bună opțiune pentru tine.

Aceste centrale sunt extrem de eficiente și reduc costurile de încălzire a unei case. Citește mai departe și află care sunt cele mai bune centrale termice cu condensare de până acum.

În ziua de astăzi ai mai multe opțiuni de încalzire și în casă și la apă. Așa că am făcut un ghid pentru fiecare în parte. Poți opta pentru o centrala pe lemne, soba pe lemne, centrala termica pe gaz, o pompa de caldura, centrale termice, centrale termice electrice sau mai specific centrale termice de apartament.

Top 5 centrale termice în condensare recomandate

ProdusPreț
1. Ferroli Bluehelix MAXIMA 28CVezi Prețul
2. Ariston Clas One 24Vezi Prețul
3. Buderus Logamax Plus GB072-24K V2Vezi Prețul
4. Viessmann VitodensVezi Prețul
5. Daikin 24 kW D2CND024A1AVezi Prețul

Cea mai bună centrală termică în condensare per total

5/5

Cea mai bună centrală termică în condensare ieftină

3.6/5

Cea mai bună centrală termică în condensare premium

5/5

Cea mai bună centrală termică în condensare pe gaz

4/5

Cea mai bună centrală termică în condensare în raport calitate/preț

4/5

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa centrale termice in condensare, centrale termice pe gaz sau centrale termice electrice pentru apa calda la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru o centrala termica in condensare, centrale termice pe gaz sau centrale termice electrice pentru apa calda pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cea mai bună centrală termică în condensare

Știm cât de greu este să alegi centrala termică potrivită pentru casa ta când sunt atâtea modele pe piață în ziua de azi fie o centrala pe gaz, centrala electrica sau o centrala termica in condensare. De aceea, echipa noastră a creat acest ghid, pentru a te ajuta să iei o decizie atunci când alegi cea mai bună centrală termică în condensare pentru tine.

Cum funcționează cea mai bună centrală termică în condensare?

Centralele cu condensare depășesc și centralele termice convenționale prin recuperarea și utilizarea multei căldurii latente generate în timpul procesului de ardere. Spre deosebire de centralele tradiționale care eliberează gaze de evacuare în atmosferă, centralele cu condensare capturează vaporii de apă și aceste gaze, condensându-le în formă lichidă, care apoi este drenată din sistem.

Prin reutilizarea acestei călduri altfel risipite pentru a reîncălzi apa sistemului, centralele cu condensare pot atinge niveluri remarcabile de eficiență.

Care sunt avantajele și dezavantajele unei centrale termice în condensare?

Principalele avantaje ale centralelor termice moderne față de cele non-condensare sunt:

Reducerea emisiilor de carbon

Centralele termice moderne cu clasificare A pentru condensare au o emisie de carbon mult mai scăzută decât cele vechi non-condensare. De fapt, dacă înlocuiești centrala termică veche cu una nouă care folosește tehnologia de condensare, poți economisi peste 1.000 de kg de CO2 în fiecare an.

Facturi energetice mult mai mici

Înlocuirea unei centrale termice vechi non-condensare cu o centrală termică nouă cu clasificare A pentru condensare ar putea duce la reducerea facturilor tale de energie cu 1500 lei în fiecare an.

Dacă combini acest lucru cu un termostat inteligent, poți economisi chiar mai mult. Se estimează că utilizarea unui produs bun, împreună cu robinete termostatice pentru radiatoare, îți poate face economii suplimentare de până la 350 de lei pe an. Aceste economii pot compensa costul noii centrale termice înlocuită în decursul anilor.

Credem că vei fi de acord cu noi că acestea sunt motive foarte solide pentru care a fost adoptată legislația și cum centralele termice cu condensare aduc beneficii semnificative proprietarilor de case.

Randament

Randamentul este un aspect esențial în alegerea celei mai bune centrale termice în condensare sau chiar o centrala pe gaz. Acesta indică cât de eficientă este centrala termică în utilizarea energiei pentru încălzire. Cu cât randamentul este mai mare, cu atât centrala termică va economisi mai multă energie și va avea un impact mai redus asupra mediului.

Cât de mult ar trebui să te intereseze cifrele de randament?

Este important să acorzi atenție cifrelor de randament și să compari diferitele modele de centrale termice în condensare. Randamentul poate varia în funcție de producător și de model, așa că asigură-te că alegi o centrală termică cu un randament ridicat pentru a economisi energie și bani pe termen lung.

Suprafața de încălzit

Înainte de a cumpăra o centrală termică în condensare, calculează suprafața pe care trebuie să o încălzești. Aceasta este o informație importantă pentru a determina puterea necesară a centralei termice.

Componentele de încălzire

Verifică dacă centrala termică poate furniza căldură în mod eficient în întreaga locuință, inclusiv pentru încălzirea apei calde menajere și a radiatoarelor.

Condiții de eficiență

Asigură-te că centrala termică în condensare este instalată și întreținută în conformitate cu cerințele producătorului pentru a menține eficiența acesteia pe termen lung.

Puterea

Alege o centrală termică cu puterea potrivită pentru necesitățile tale. O centrală termică cu o putere prea mică nu va încălzi eficient locuința, în timp ce una cu putere prea mare poate fi ineficientă și costisitoare în utilizare.

Debitul de apă

Verifică debitul de apă al centralei termice pentru a te asigura că poate furniza suficientă apă caldă pentru toate necesitățile tale, cum ar fi băile și bucătăria.

Combustibil

Alege un model de centrală termică care funcționează cu un tip de combustibil convenabil pentru tine. Poți opta pentru gaz, ulei, sau alte surse de energie.

Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cea mai bună centrală termică în condensare?

Asigură-te că centrala termică este echipată cu funcții și accesorii importante, precum un termostat programabil, protecție împotriva înghețului și controlul temperaturii. Aceste caracteristici pot contribui la creșterea confortului și eficienței sistemului tău de încălzire.

Pentru a cumpara orice produs tot ce trebuie să faci este să verifici disponibilitatea pe stoc și pretul în lei, să apeși pe “Adauga in cos”, să selectezi modalitatea de livrare și transport și să finalizezi plata.

Rezumatul recenziei centralei termice în condensare

Pe lângă eficiența lor ridicată, acestea sunt ușor de utilizat și mai prietenoase cu mediul, dar și mai economice în exploatare. Suntem conștienți că alegerea dintre centralele termice pe gaz și cele pe motorină sau cunoașterea dimensiunii potrivite a centralei termice pentru casa dvs. poate fi dificilă atunci când vine vorba de înțelegerea diferitelor tipuri de centrale termice.

Din acest motiv, TopElectronice identifică cele mai bune oferte de centrale termice pentru casa dvs. Este la fel de simplu ca și răspunsul la câteva întrebări despre necesitățile dvs fie centrale termice pe gaz sau electrice. de apă caldă și încălzire pentru a vedea care sunt cele mai potrivite centrale termice pentru dvs.

Întrebări frecvente despre centralele termice în condensare

Centrala termică în condensare este un tip de sistem de încălzire care utilizează tehnologia de condensare pentru a obține o eficiență mai mare în utilizarea energiei. În timpul procesului de ardere, aceste centrale termice capturează vaporii de apă din gazele de ardere și îi condensează într-o formă lichidă. Acest lucru eliberează cantități suplimentare de căldură, care ar fi fost altfel pierdute în cazul centralelor termice non-condensare. Astfel, centrala termică în condensare utilizează în mod eficient atât căldura latentă, cât și căldura sensibilă pentru a încălzi apa și spațiul dintr-o locuință. Aceste tipuri de ccentrale pofi centrale pe gaz sau electrice.

Principalele avantaje ale centralelor termice în condensare includ:

  • Eficiență energetică sporită: Centrala termică în condensare utilizează mai eficient energia, ceea ce duce la facturi de energie mai mici și emisii de carbon reduse.
  • Economii financiare: Datorită randamentului mai mare, proprietarii pot economisi bani semnificativi pe termen lung.
  • Impact redus asupra mediului: Emisiile de carbon sunt mai scăzute, contribuind la protejarea mediului înconjurător.
  • Apă caldă constantă: Aceste centrale termice furnizează apă caldă instantaneu, asigurând confort în utilizarea apei calde.

Instalarea unei centrale termice în condensare poate implica costuri inițiale mai mari decât instalarea unui sistem non-condensare. Cu toate acestea, pe termen lung, proprietarii obțin economii semnificative la facturile de energie, ceea ce poate compensa costurile inițiale. Instalarea trebuie efectuată de către un tehnician calificat pentru a asigura funcționarea corectă și eficientă a centralei termice în condensare. Costurile de instalare pot varia în funcție de complexitatea sistemului existent și de specificațiile centralei termice alese. Este important să obțineți mai multe oferte și să discutați cu specialiști pentru a obține o estimare corectă a costurilor de instalare.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.