Top Electronice

Cel mai bun ventilator cu pulverizare apă 2023 | Top 5 ventilatoare bune + ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun ventilator cu pulverizare apă

Când temperaturile încep să crească, o modalitate eficientă din punct de vedere al costurilor de a te păstra rece este cu un ventilator cu apa. Ventilatoarele de podea și ventilatoarele cutie pot oferi soluții portabile de răcire în interiorul casei, iar ventilatoarele pentru ferestre oferă o altă soluție potențială.

Alternativ, ventilatoarele de tavan exterioare adaugă vapori de apă la ecuație generând picături mici de apă, atrăgând căldura pe măsură ce se evaporă. Rezultatul? O briză delicios de răcoroasă. Dacă ești în căutarea unui nou mod de a rămâne rece, lista de mai jos include câteva considerente de cumpărături și produse disponibile pentru a te ajuta să alegi cel mai bun ventilator cu pulverizare pentru nevoile tale.

Cele mai bune venitlatoare cu apă: Top 5 Modele

ProdusPreț
1. Zass ZOMF 01Vezi Prețul
2. Ideas4ComfortVezi Prețul
3. Ventilator Ultra Portabil, 3 in 1Vezi Prețul
4. Brumiventilator COMPACTVezi Prețul
5. Zass ZMF 04Vezi Prețul
 

cel mai bun ventilator cu pulverizare per total

5/5

Specificații:

 • Utilizare: Interior
 • Tip ventilator: Cu picior
 • Functii: Timer, Oscilatie Cu apa, Reglare nivel umiditate, Umidificare, Telecomanda
 • Utilizat pentru: Casa
 • Tip alimentare: La retea
 • Trepte de viteza: 3 trepte
 • Nivel zgomot: 64 dB
 • Material: Plastic
 • Putere: 70 W
 • Durata timer: 7.5 h

Cel mai bun ventilator cu pulverizare pentru cameră

4/5

Specificații

 • Utilizare: Interior, Exterior, Calatorii
 • Tip ventilator: De masa, De plafon, Turn, De pardoseala
 • Functii: Iluminare, Inaltime reglabila, Afisaj LED
 • Utilizat pentru: Casa Terasa,
 • Smart: Da
 • Trepte de viteza: 4

Cel mai bun ventilator de birou cu pulverizare

4.3/5

Specificații

 • Utilizare: Interior, Exterior, Calatorii
 • Tip ventilator: Racitor aer
 • Functie: Orientare ajustabila
 • Utilizat pentru: Casa, Terasa
 • Trepte de viteza: 5

Cele mai bune ventilatoare cu pulverizare premium

5/5

Specificații

 • Utilizare: Exterior
 • Tip ventilator: Cu picior
 • Funcții: Cu apa
 • Utilizat pentru: Terasa
 • Trepte de viteza: 3
 • Putere: 350 W

Cel mai bun ventilator cu pulverizare în raport calitate/pret

4.2/5

Specificații

 • Utilizare: Exterior
 • Tip ventilator: De pardoseala
 • Funcții: Timer, Oscilatie ,Orientare ajustabila, Cu apa, Baleiere, Telecomanda
 • Trepte de viteza: 3 trepte
 • Nivel zgomot: 60 dB
 • Putere: 260 W
 • Durata timer: 7 h

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa ventilatoarele cu pulverizare apa la prețuri mai accesibile. Dacă ai nevoie de un ventilator cu pulverizare apa de calitate poți găsi oferte pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cel mai bun ventilator cu pulverizare apă

Variația de ventilatoare exterioare cu pulverizare disponibile poate face alegerea modelului potrivit o provocare. Există o mulțime de opțiuni, inclusiv ventilatoare portabile pentru rulote și camping, și modele personale convenabile. Pentru a-i ajuta pe cumpărători să aleagă cel mai bun ventilator exterior cu pulverizare, iată câteva caracteristici cheie de luat în considerare înainte de a lua o decizie finală.

Tipuri de ventilatoare cu pulverizare

Cele mai mici ventilatoare cu pulverizare sunt modele portabile, multe dintre acestea putând sta confortabil pe un blat de masă. Alte designuri mici și populare includ modelele pe piedestal independente, modelele montate pe perete și ventilatoarele portabile cu pulverizare.

La o privire, fiecare ventilator arată similar cu echivalentele lor non-pulverizare. Dar, în plus față de o conexiune electrică, ventilatoarele cu pulverizare au nevoie și de o sursă de apă. Unele ventilatoare cu pulverizare au un rezervor autonom, în timp ce altele necesită o conexiune la furtun. Cu toate acestea, există excepții: Unele modele cu baterie, de exemplu, sunt concepute să stea pe un găleată de plastic umplută cu apă, ceea ce poate fi foarte convenabil pentru rulote sau camping.

Dimensiune și Acoperire

Ventilatoarele portabile cu pulverizare sunt suficient de mici pentru a putea fi introduse într-un rucsac (totuși, să ții cont că există un rezervor mic de apă care trebuie golit înainte de a fi transportat în acest fel pentru a evita vărsările). Modelele care stau pe găleată sunt compacte și ușor de transportat, ceea ce este excelent pentru utilizarea în rulote sau camping.

Ventilatoarele cu pulverizare pe piedestal și cele montate pe perete sunt foarte asemănătoare ca dimensiuni cu ventilatoarele obișnuite și ocupă, astfel, un spațiu similar. După cum era de așteptat, ventilatoarele cu un rezervor de apă autonom sunt mai mari și mai dificil de manevrat. Modelele cu roți fac poziționarea relativ ușoară.

Este dificil să se evalueze acoperirea. Ventilatoarele cu pulverizare pe piedestal oferă adesea o cifră în picioare pătrate, în timp ce altele pot oferi o rază eficientă (adică distanța la care se simte aerul răcoros). Unele modele sunt descrise ca fiind capabile să reducă temperatura exterioară, deși declarații precum că “reduce temperatura cu până la 25 de grade” citează în general performanța în condiții ideale și pot fi nerealiste.

Rezervor vs. Fără Rezervor

Toate ventilatoarele portabile cu pulverizare au nevoie de un fel de sursă de apă. Pentru un model care stă pe găleată, dimensiunea găleții va determina cât timp ventilatorul poate produce ceață. Cele mai multe ventilatoare cu pulverizare pot funcționa prin intermediul unui furtun de grădină obișnuit. Cu toate acestea, în câteva cazuri, în special cu ventilatoarele cu pulverizare montate pe perete, poate fi necesar un dispozitiv suplimentar de pompare pentru a furniza o presiune adecvată a apei. Adăugarea unui astfel de dispozitiv suplimentar poate crește prețul, așa că potențialii cumpărători vor dori să fie conștienți de această posibilitate.

Cu toate că ventilatoarele cu pulverizare pentru exterior, cu un rezervor autonom, oferă libertate de utilizare a unui furtun, dimensiunea rezervorului afectează durata de funcționare. Cele cu rezervoare mai mari pot oferi 10 ore sau mai mult de funcționare continuă înainte de a avea nevoie de o reumplere. Fără necesitatea unui furtun, mobilitatea este îmbunătățită, deși în mod tipic este încă necesară o conexiune electrică.

Duza vs. Pulverizare Centrifugală

Ventilatoarele cu pulverizare pentru exterior răcesc aerul prin “evaporarea rapidă”, ceea ce înseamnă că picăturile de apă sunt pulverizate în fluxul de aer al ventilatorului și se evaporă rapid, extrăgând căldura din aer. În cele mai multe cazuri, particulele de apă sunt atât de fine încât chiar dacă utilizatorii stau chiar în fața ventilatorului, ar simți doar o ușoară umezeală.

Apa este livrată în fluxul de aer al ventilatorului în două moduri, fie prin duze fine de pulverizare aranjate în jurul capului ventilatorului, fie printr-un sistem centrifugal montat în centru. Versiunea cu duză este mai simplă; cu toate acestea, particulele mici de murdărie din sursa de apă pot provoca blocări. Un filtru în linia furtunului este adesea folosit pentru a preveni acest lucru.

Metoda centrifugală produce o ceață mai fină, ceea ce oferă o răcire mai eficientă. Aceste modele utilizează o pompă de înaltă presiune. Ca rezultat, ventilatoarele centrifugale sunt mult mai scumpe decât echivalentele lor bazate pe duze.

Viteză și Unghiuri

Cu cât ceața fină se evaporă mai rapid, cu atât aerul se răcește mai repede. Viteza ventilatorului poate face o diferență semnificativă. Multe ventilatoare cu pulverizare pentru exterior au doar o singură viteză, în timp ce altele pot avea până la trei. Acest lucru poate oferi o flexibilitate suplimentară în ceea ce privește zona de acoperire și nivelurile de zgomot.

O altă modalitate de a mări zona răcită este să alegeți un ventilator cu pulverizare pentru exterior cu un cap oscilant, deoarece mișcarea continuă înainte și înapoi livrează aer răcoros într-o zonă mare. Ventilatoarele portabile cu pulverizare care sunt autonome folosesc adesea un sistem de pivotare verticală. Acestea se mișcă în sus și în jos în loc să oscileze de la stânga la dreapta, ceea ce ar fi ineficient dată fiind poziția lor joasă.

Deși mulți producători descriu ventilatoarele lor ca fiind liniștite, puțini oferă cifre pentru nivelul real de decibeli (dB) emis. Testele independente sugerează că majoritatea se încadrează în intervalul de 60 până la 70 de decibeli. Acest lucru poate fi comparat cu sunetul de fundal al zgomotului de birou sau conversația normală. Cu toate că rezultatele sunt într-o oarecare măsură subiective, majoritatea oamenilor consideră sunetul acceptabil.

Design

Aspectul fizic al ventilatoarelor cu pulverizare pentru exterior variază considerabil. Dacă dispozitivul va fi în vedere clară pe o punte sau terasă, cum arată acesta poate influența alegerea.

Ar putea fi posibil să se potrivească dispozitivele montate pe perete într-o poziție relativ discretă. Versiunile oscilante ar trebui totuși să ofere o acoperire suficientă. Ventilatoarele cu pulverizare montate pe piedestal pot avea suporturi decorative pentru a se potrivi esteticii zonei exterioare a utilizatorului. Cu toate că sunt convenabile, este corect să spunem că ventilatoarele portabile cu pulverizare nu sunt cele mai atrăgătoare din punct de vedere vizual. Totuși, unele oferă caracteristici de design pentru a ajuta la păstrarea lor ascunsă.

Cum am ales

Pentru a scăpa de căldura verii fără a instala o piscină, nu este nevoie să faci asta. Pentru a alcătui o selecție de ventilatoare cu pulverizare (ventilator cu ceata) de calitate, am luat în considerare tipul de ventilator, suprafața ce urmează a fi acoperită, sursa de apă și energie și câteva caracteristici speciale incluse de unele mărci.

Lista noastră priorizează diversitatea, oferind opțiuni portabile, pe post de piedestal și montate pe perete, fiecare oferind o circulație adecvată a aerului pentru spații mici și mari. Portabilitatea poate fi importantă, iar multe modele cu un debit de aer mare care pot fi transportate oriunde sunt necesare. Opțiunile pe post de piedestal și cele montate pe perete cu aceleași viteze mari ale aerului au adesea capacități oscilante, ceea ce le face opțiuni viabile pentru terase și patio-uri.

Dimensiunea spațiului de răcire intră și ea în joc. Pe lângă ventilatoarele cu ceață pentru exterior care pot distribui aer în zone de până la 600 de metri pătrați, am inclus și ventilatoare portabile personale, cu o rază de acțiune de 1-2 metri. Ușurința în utilizare este o altă considerație esențială, așa că am căutat opțiuni care includ rezervoare de apă sau conectori pentru furtunuri pentru abilitățile lor de pulverizare. Pentru ventilatoarele care nu sunt alimentate cu baterie, am luat în calcul chiar și lungimea cablurilor lor de alimentare pentru a ne asigura că unitatea poate fi plasată și conectată acolo unde este nevoie.

Întrebări frecvente

Da, cu toate că, poate, mai puțin eficient decât în zonele uscate. Aceste dispozitive funcționează prin răcire evaporativă, astfel că, dacă nivelurile de umiditate a aerului sunt ridicate, acest lucru poate reduce eficacitatea, deși de obicei nu o anulează complet. Este important să se ia în considerare cu atenție caracteristicile modelului. Unii producători pretind scăderi semnificative ale temperaturii chiar și în 60% umiditate. Alți producători obișnuiesc să avertizeze dacă modelul lor nu este potrivit pentru utilizare în umiditate ridicată.

Multe ventilatoare cu pulverizator de apa pot fi folosite atât în interior, cât și în exterior, atâta timp cât pot ajunge la o priză sau au o baterie încărcată. Deoarece apa de la majoritatea ventilatoarelor de ceață se disipează rapid, utilizarea acestora nu ar trebui, în mod obișnuit, să crească umiditatea în casa dvs. sau să provoace daune. Este o idee bună să verifică descrierea produsului. Multe dintre aceste produse sunt descrise atât ca ventilatoarele cu pulverizare pentru interior, cât și pentru exterior, și multe sunt o alternativă eficientă la aparatele de aer condiționat personale.

Utilizarea unui ventilator cu pulverizator îi va dezorienta și îi va descuraja pe țânțari pe termen scurt. Ceața fină de apă se agață de aripi, făcându-le imposibilă zborul. Același lucru este valabil și pentru majoritatea altor insecte zburătoare. Cu toate acestea, odată ce se află în afara zonei de pulverizare efectivă, țânțarii nu vor fi afectați. Există sisteme specifice de pulverizare concepute pentru a viza țânțarii cu substanțe chimice, dar acestea nu sunt la fel ca difuzoarele de ceață pentru exterior prezentate aici.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.