Top Electronice

Cea mai bună aerotermă din 2024: Top 6 Aeroterme electrice + Ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cea mai buna aeroterma

Cea mai buna aeroterma se încălzește rapid, creează zone de confort personalizate și poate economisi bani la factura de energie. Acestea sunt cele mai bune de cumpărat pentru iarnă.

O modalitate de a economisi la factura de energie de iarnă este să menții termostatul setat la o anumită temperatură. Un altul este să alegi cea mai buna aeroterma electrica. Aceste aparate ieftine nu sunt doar un mijloc de a scăpa de frigul în timpul lunilor de iarnă, o aeroterma buna poate reduce bani serioși din factura de energie, reducând dependența de o căldură centralizată, pentru întreaga casă și creând căldură confortabilă, ambientală în indiferent de camera pe care o ocupi de fapt.

Dacă ești cineva care împarte spațiul cu o persoană permanent supraîncălzită, o aeroterma de calitate te poate ajuta, de asemenea, să îți creezi propria zonă de confort personal, fără a îți amenința colegii de spațiu cu bufeuri. Dacă picioarele reci sunt ceea ce încerci să eviți, o aeroterma electrica te poate asigura că nu trebuie să te ridici niciodată din pat sau duș fără o platformă de aterizare.

Cele mai bune aeroterme electrice sunt disponibile în mai multe variante, cele mai simple fiind modelele electrice care pur și simplu se conectează la perete și încep să furnizeze căldură printr-o serie de mecanisme diferite. Și dacă te întrebi dacă aerotermele electrice sunt sigure de utilizat, răspunsul este da, dacă sunt utilizate corespunzător. Cu toate acestea, există un anumit risc de incendiu, așa că te încurajăm să citești acest ghid de siguranță pentru aerotermele electrice înainte de a conecta una.

Mai jos, am adunat cele mai bune aeroterme electrice pentru toate nevoile tale de căldură ambientală din acest sezon. Avem și un ghid pentru aeroterme auto.

Cele mai bune aeroterme: Top 6 Modele

ProdusPreț
1. Rowenta Instant Comfort Compact SO2330Vezi Prețul
2. Star-Light PTCA2000WVezi Prețul
3. ARGO MARGE 2000WVezi Prețul
4. Barste K21Vezi Prețul
5. MASTER, B150CEDVezi Prețul
6. MASTER Italia, BLP33MVezi Prețul
 

Cea mai buna aeroterma electrica per total

5/5
 • Putere de 2400W, 2 trepte de putere, termostat reglabil.

 

Aeroterma Rowenta Instant Comfort Compact SO2330 oferă o încălzire rapidă și eficientă, având o putere mare de 2400W și un termostat reglabil pentru confortul optim în orice încăpere.

Specificații:

 • Funcții: Termostat reglabil, Termostat de siguranta, Indicator luminos de functionare, Maner pentru transport, Functie de aer rece, Functie Silence, Panou de control cu reglare manuala
 • Trepte de putere: 2
 • Putere maximă: 2400 W

Cea mai buna aeroterma electrica de perete

4.4/5
 • Display LED, timer, protecție împotriva supraîncălzirii.

 

Aeroterma ceramică Star Light 2000W este versatilă și sigură, oferind un design compact, un display LED și un timer pentru o încălzire precisă și convenabilă.

Specificații

 • Funcții: Timer, Display LED, Termostat reglabil, Oscilatie, Protectie la supraincalzire, Telecomanda
 • Trepte de putere: 2
 • Putere maximă: 2000 W
 • Tensiunea alimentare: 220 V, 240 V
 • Recomandat pentru incaperi pana la: 24 m²

Cea mai buna aeroterma electrica cu ventilator

4.6/5
 • Oscilație automată la 60°, termostat digital, telecomandă.

 

Aeroterma ceramică Argo Marge 2000W oferă o distribuție uniformă a căldurii cu oscilație automată și control precis al temperaturii, fiind potrivită pentru diverse medii.

Specificații

 • Funcții: Control Digital, Oscilatie LED, Protectie la supraincalzire, Autoreglare a caldurii. Siguranta impotriva rasturnarii. Timer 12 ore. Telecomada. Termostat ajustabil 15-40 grade
 • Trepte de putere: 2
 • Putere maximă: 2000 W
 • Tensiunea alimentare: 220 V, 240 V

Cea mai buna aeroterma electrica ieftina și portabila

4/5
 • Efect de șemineu, portabilă.

 

Aeroterma portabilă Barste K21 oferă un efect de șemineu și portabilitate pentru a fi utilizată în diverse spații, însă puterea sa de 500W poate fi mai limitată pentru încălzirea unor încăperi mari.

Specificații

 • Funcții: Buton On/Off, Aer cald
 • Trepte de putere: 2
 • Putere maximă: 500 W
 • Design: de perete

Cea mai buna aeroterma electrica pe motorina

4.5/5
 • Putere mare de 44 kW, suprafață încălzită de 600 mp. Necesită combustibil motorină.

 

Aeroterma cu motorină Master este ideală pentru încălzirea spațiilor mari, având o putere impresionantă de 44 kW și capacitatea de a încălzi o suprafață mare de 600 mp, însă necesită alimentare cu combustibil motorină.

Specificații

 • Funcții: Protectie supraincalzire
 • Material: Metal
 • Putere maximă: 16 kW
 • Tip: tun de căldură
 • Flux de aer: 300 metri cubi de aer

Cea mai buna aeroterma electrica pe gaz

5/5
 • Putere variabilă de la 18 la 33 kW, aprindere piezo, suprafață încălzită de 500 mp. Necesită alimentare cu gaz GPL.

 

Încălzitorul cu gaz GPL Master Italia oferă o soluție eficientă pentru încălzirea spațiilor mari, având o putere variabilă și capacitatea de a încălzi o suprafață de până la 500 mp, fiind ideal pentru utilizare în spații industriale sau comerciale.

Specificații

 • Tip combustibil: Propan
 • Material: Metal
 • Putere maximă: 80 W
 • Putere: 2 trepte de putere
 • Tip: Aeroterma electrica
 • Flux de aer: 1000 metri cubi de aer

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa aerotermele la prețuri mai accesibile. Dacă ai nevoie de o aerotermă de calitate poți găsi oferte pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cea mai buna aeroterma electrica pentru tine

După ce ai hotărât tipul cel mai potrivit de aerotermă pentru camera ta și nevoile tale, există câteva aspecte suplimentare de luat în considerare.

 • Dimensiune: Deoarece aerotermele sunt mai bine utilizate pentru a încălzi spații mai mici, verifică dimensiunile pentru a te asigura că ai spațiu să o poziționezi în siguranță și să o depozitezi când nu mai este nevoie.
 • Caracteristici de portabilitate: Dacă aeroterma va rămâne în aceeași locație, nu vei avea nevoie de acestea, dar dacă probabil o vei muta în jurul casei, roți și mânere pot fi utile.
 • Timer și termostat: Acestea îți oferă mai mult control asupra timpului în care aeroterma ta este pornită și a căldurii pe care o emite. Setarea unui timer și a unui termostat înseamnă, de asemenea, că poți utiliza ventilatorul mai eficient, deoarece se va opri după ce a fost pornit pentru o perioadă setată sau când camera atinge temperatura dorită – mult mai bine decât să ghicești sau să o lași pornită mai mult decât este necesar!
 • Putere în wați: Am evidențiat consumul de energie pentru produsele din această listă, dar în cazul în care nu ești sigur despre eficiența unei aeroterme, verifică puterea sa în wați. În linii mari, cu cât este mai mare puterea în wați, cu atât mai multă energie va folosi.
 • Conectivitate inteligentă: Căzând ferm în categoria plăcut să ai, poți să te conectezi la unele aeroterme din această listă prin intermediul aplicațiilor. Acest lucru înseamnă că poți controla aeroterma de la distanță – perfect dacă biroul tău de acasă începe să se încălzească în timpul unei întâlniri pe Zoom.
Female hands with white manicure are warming themselves near an electric heater on pink backgroundю

Tipuri de aeroterme

Am testat trei tipuri diferite de aeroterme – iată avantajele și dezavantajele fiecăruia.

Radiatoare: Asemănătoare cu aspectul radiatoarelor pe care le găsești în casa ta, aceste versiuni portabile încălzesc și circulă ulei în loc de apă pentru a genera căldură.

Ele sunt și alegerea principală pentru siguranță și eficiență. Spre deosebire de încălzitoarele cu ventilator, încălzitoarele cu halogen și încălzitoarele cu convecție, radiatoarele umplute cu ulei nu au elemente de încălzire expuse, iar căldura emisă de ele este mai puțin intensă decât cea a celorlalte, deci au mai puține șanse să aprindă orice obiecte din apropiere.

Ele durează mai mult să se încălzească, dar continuă să elibereze căldură și după ce au fost oprite. De obicei, sunt mai economice decât un încălzitor cu ventilator sau un încălzitor cu convecție. Cu toate acestea, aripioarele se încălzesc destul de mult, așa că ține copiii departe de radiatoare în timp ce se încălzesc.

Aeroterme cu convecție: Aceste încălzitoare circulă aerul în întreaga unitate și în spațiul înconjurător, ceea ce înseamnă că sunt în general silențioase și mai bune la încălzirea uniformă a unei întregi camere. La fel ca și radiatoarele, pot dura ceva timp să se încălzească.

Aeroterme cu ventilator: Ideale pentru căldură rapidă și direcționată, încălzitoarele cu ventilator funcționează prin suflarea aerului peste un element încălzit în timp ce intră în cameră – acest lucru înseamnă că pot fi zgomotoase. Sunt mai bune pentru rafale scurte, decât pentru perioade lungi, deoarece elementele nu rețin întotdeauna bine căldura (ceea ce înseamnă că trebuie să se reîncălzească constant, consumând mai multă electricitate). Ventilatoarele cu elemente ceramice sunt în general mai eficiente.

Aeroterme auto: Desigur în acest ghid ți-am pregătit aerotermele pentru diverse încăperi mai mari, dar există și aeroterme pentru mașină pentru care ți-am pregătit alt articol.

Tipuri de aeroterme electrice

În timp ce această listă constă numai din încălzitoare electrice, (spre deosebire de modelele încălzite cu apă sau ulei), există mai multe mecanisme diferite pe care încălzitoarele electrice le pot utiliza pentru a crea aer cald.

 • Forțat de ventilator: încălzitoarele de spațiu forțate de ventilator circulă aerul trăgându-l în unitate și trecându-l peste un element de incalzire, de obicei bobine metalice, expulzând aerul cald prin orificiile de evacuare din unitate.
 • Aeroterma cu Infraroșu: becurile cu infraroșu sunt cele care transformă electricitatea în căldură radiantă. Acesta este cel mai puțin obișnuit tip dintre încălzitoarele pe care le-am inclus aici, dar nu mai puțin eficient.
 • Aeroterma Ceramica: încălzitoarele ceramice utilizează electricitate pentru a încălzi o placă ceramică din interiorul unității, care apoi emite căldură radiantă în aer, cu sau fără utilizarea suplimentară a unor ventilatoare.

Cum am testat aceste dispozitive

Pentru a găsi cea mai bun aeroterma, experții noștri încep prin a măsura consumul lor de energie. Rulează fiecare aeroterm timp de o oră la setările sale cele mai ridicate și cele mai scăzute și calculează cât costă pentru acea perioadă.

Ei efectuează, de asemenea, două teste pentru a vedea cât de eficient este fiecare aeroterm în încălzirea unei camere mici. În primul rând, măsoară temperatura la o serie de distanțe setate de la aeroterma. Acest lucru îi ajută să determine dacă trebuie plasat aproape de tine sau dacă poate încălzi întregul spațiu de la distanță.

Apoi evaluează cât de confortabil este să stai într-o cameră cu aeroterma. Experții noștri se asigură că camera este rece în prealabil, apoi folosesc aeroterma la maxim pentru a vedea ce diferență face.

Pentru aerotermele cu ventilator, experții noștri măsoară și forța aerului folosind un dispozitiv numit anemometru; cu cât este mai puternică forța aerului, cu atât este mai probabil să simțiți efectele sale rapid.

În cele din urmă, măsoară cât de zgomotoase sunt fiecare aeroterme, pentru a se asigura că nu vor fi prea perturbatoare dacă rulează în fundal.

Pe parcursul testelor, ei evaluează designul general al aerotermei și ușurința de utilizare, acordându-i un scor final care ia în considerare toate testele. Acestea sunt alegerile lor pentru un iarnă plăcută.

Întrebări frecvente despre aeroterme

Deoarece casele și consumul de electricitate ale fiecăruia sunt diferite, este dificil de răspuns în mod definitiv la această întrebare.

Gazul este un combustibil mai ieftin decât electricitatea la tariful standard, așa că dacă ai încălzire centrală cu gaz, în general va fi mai ieftină decât un aeroterm electric. Dacă nu vrei să încălzești întreaga locuință, reglează robinetele radiatorului mai jos în camerele pe care nu le încălziți și mai sus în camerele pe care le încălzești.

Dacă trebuie să utilizezi o aerotermă electric, plaseaz-o în partea camerei pe care vrei să o încălzești, la o distanță sigură de tine și de mobilier. Utilizează termostatul și temporizatorul aerotermului pentru a evita consumul inutil de energie.

Am măsurat consumul de energie al fiecărui aerotermă electrică prezentat atunci când este folosită la setările sale cele mai scăzute și cele mai ridicate timp de o oră. Vei găsi prețurile în specificații, astfel încât să poți evalua costul total pentru tine și modul în care intenționezi să o utilizezi.

Siguranța este fundamentală atunci când vine vorba de utilizarea produselor încălzite. Toate aerotermele prezentate mai jos au fie temporizatoare, fie funcții de oprire automată, care le vor opri dacă devin prea fierbinți. Am evidențiat, de asemenea, dacă au mânere, deoarece acest lucru afectează portabilitatea – multe nu au, ceea ce înseamnă că va trebui să aștepți până când se răcesc înainte de a le muta în siguranță.

Modul în care sunt utilizate aerotermele electrice poate, de asemenea, să afecteze siguranța acestora,. Unii pași simpli pe care oamenii îi pot lua pentru a utiliza în siguranță aerotermele sunt să evite alimentarea dintr-un prelungitor, deoarece acest lucru poate supraîncărca și provoca incendii, și să se asigure că sunt la cel puțin un metru distanță de materiale inflamabile precum hainele. Am sfătui oamenii să folosească aceste dispozitive doar când sunt prezenți și treji. Este important să nu le lași nesupravegheate sau pornite peste noapte în caz că se întâmplă ceva. Alternativ, oamenii ar putea să încălzească camera înainte de a merge la culcare.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.