Top Electronice

Cele mai bune centrale termice pe gaz sau electrice 2024: Top 8 recenzii

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cele mai bune centrale termice pe gaz sau electrice

Care sunt cele mai bune centrale termice pe gaz sau pe electricitate? Care este marca premium care crezi că este ideală pentru tine?

Această întrebare este una pe care aproape fiecare nou cumpărător de centrale termice pe gaz sau electrice o va lua în considerare la un moment dat.

În acest articol, vom arunca o privire în lumea mărcilor de centrale termice, vom explica câteva dintre diferențele cheie dintre ele și de ce unele au o reputație atât de bună, în timp ce altele au rămas în urmă în lupta pentru a fi numite cele mai bune centrale termice pe gaz sau pe electricitate.

Poate că nu ai acordat niciodată prea multă atenție mărcilor de centrale termice pe gaz sau pe electricitate, dar este posibil să fi auzit de nume cunoscute precum Worcester Bosch, Viessmann, Vaillant și Ariston.

În ziua de astăzi ai mai multe opțiuni de încalzire și în casă și la apă. Așa că am făcut un ghid pentru fiecare în parte. Poți opta pentru o centrala pe lemne, soba pe lemne, centrala termica pe gaz, o pompa de caldura, centrala termica în condensare, centrale termice electrice sau mai specific centrale termice de apartament.

cea mai buna centrala termica pe gaz sau electrica: top 8 Modele

ProdusPreț
1. Bosch Condens 7000i WVezi Prețul
2. Vaillant ecoTEC plus VU OE 1006/5-5Vezi Prețul
3. Viessmann Vitodens 111-W 25 kW B1LFVezi Prețul
4. Ferroli Bluehelix MAXIMA 28C, 24 kWVezi Prețul
5. Immergas Victrix Tera 24/28Vezi Prețul
6. Ariston CLAS ONE WIFI 24Vezi Prețul
7. Motan Condens 050Vezi Prețul
8. Ray 9kW KE/14 EU PROTHERMVezi Prețul
 

Cele mai bune centrale termice electrice pe total

5/5

Specificații:

 • Tip: centrală termică pe gaz în condensare
 • Temperatura maximă cazan: 80 grade celsius
 • Eficiență energetică: Clasa A
 • Greutate: 52 kg

Circuit de preparare a apei calde menajere:

 • Putere de prepararea apei calde: 35 kw
 • Debit apă caldă: 15.2 l/min

Cele mai bune centrale termice pe gaz per total

5/5

Specificații

 • Tip: centrala în condensare
 • Temperatura maximă cazan: 80 grade celsius
 • Eficiență energetică: Clasa A
 • Greutate: 45 kg
 • Tip alimentare: gaz natural

Cele mai bune centrale termice pe gaz premium

5/5

Specificații

 • Tip: centrală termică pe gaz în condensare
 • Prepararea apei calde: cu boiler integrat
 • Eficiență energetică: Clasa A
 • Greutate: 68 kg
 • Tip alimentare: gaz natural

Cele mai bune centrale termice pe gaz de clasă medie

4.2/5

Specificații

 • Tip: centrală termică pe gaz în condensare
 • Prepararea apei calde: cu boiler integrat
 • Putere maximă: Putere de 24 kw
 • Greutate: 28 kg
 • Tip alimentare: gaz natural
 • Schimbător de căldură: primar și secundar

Cele mai bune centrale termice pe gaz pentru buget redus

4/5

Specificații

 • Tip: centrală termică pe gaz în condensare
 • Destinat pentru: Incalzire & Preparare apă caldă menajeră
 • Putere maximă: Putere de 24 kw
 • Eficiență energetică incalzire: Clasa A

Cele mai bune centrale termice pe gaz - Best Seller

4/5

Specificații

 • Tip: centrală pe gaz în condensare
 • Destinat pentru: Incalzire & Preparare apă caldă menajeră
 • Putere maximă: Putere de 24 kw
 • Funcții: Control vocal, Reglarea debitului, Controlul aprinderii, Programare inteligenta, Pornire optima

Cele mai bune centrale termice pe gaz - alternativa ieftină

4/5

Specificații

 • Tip: centrala termica pe gaz în condensare
 • Destinat pentru: Incalzire & Preparare apă caldă menajeră
 • Putere maximă: Putere de 24 kw
 • Greutate: 31 kg

Cele mai bune centrale termice electrice pentru buget

4/5

Specificații

 • Tip: centrala termica electrică
 • Destinat pentru: Incalzire & Preparare apa calda menajera
 • Putere maximă: Putere de 9 kw
 • Greutate: 24 kg

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa centralele termice la prețuri mai accesibile. Dacă ai nevoie de o centrală termică de calitate poți găsi oferte pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cele mai bune centrale termice pe gaz sau electrice în 2023

De la alegerea unei centrale termice pe gaz sau electrice, obișnuite sau de sistem până la obținerea dimensiunii potrivite pentru casa ta, noi te vom ajuta să cumpări cea mai bună centrală termică pentru nevoile tate care nu te va dezamăgi.

O nouă centrală termică va fi probabil una dintre cele mai scumpe achiziții casnice pe care le vei face – de obicei atunci când cea actuală se defectează și trebuie înlocuită rapid.

Așa că este important să acorzi un moment și să te asiguri că o iei pe cea potrivită pentru casa ta, de la un brand pe care te poți baza. Citește în continuare pentru sfaturile noastre de experți cu privire la cumpărarea celor mai bune centrale termice pentru casele oricui are nevoie.

Cele mai bune mărci de centrale termice

Având în vedere că prețul mediu al unei singure reparații costă aproximativ 1000 lei, obținerea celei mai bune centrale termice de la o marcă de încredere te va costa mai puțin întreținerea de-a lungul anilor.

Când cumperi o centrală termică nouă, trebuie să iei în considerare ce tip de centrala termică vrei, ce dimensiune a centralei termice ai nevoie, dacă sistemul tău de încălzire are nevoie de ceva în timp ce instalezi o nouă centrală termică pe gaz sau electrică și care marca de centrale termice va fi cea mai bună și de încredere.

Ce tip de centrală termică ar trebui sa iau?

Centrale termice pe gaz

Majoritatea gospodăriilor din România sunt conectate la rețeaua de gaz din țară și, prin urmare, au un sistem de încălzire pe gaz echipat cu o centrală termică pe gaz.

Dar pentru cele 15% din locuințe care nu se află în rețeaua de gaz , există alternative precum montarea unei centrale termice pe ulei, a unei centrale termice pe gaz lichefiat (GPL) sau a unei sobe pe lemne cu boiler din spate ( care vin cu un alt set de implicaţii asupra mediului).

Centrale termice combinate, numai pentru căldură și de sistem

În mod obișnuit, există trei tipuri diferite de centrale termice pe gaz din care poți alege: centrale combinate (combi), centrale numai pentru căldură (numite și convenționale sau obișnuite) și centrale de sistem.

Centralele termice combinate oferă apă caldă la cerere. Cel mai potrivit pentru apartamente sau locuințe mici, cu necesități reduse de apă (de exemplu, o baie).

Centralele termice pe gaz de numai căldură (obișnuite) necesită un rezervor de alimentare cu apă rece și un rezervor de stocare a apei calde menajere, de obicei instalate în pod. Cel mai potrivit pentru casele mai mari cu un necesar mare de apă (de exemplu, mai multe băi sunt utilizate în același timp).

Centralele termice pe gaz de sistem sunt ca cazanele obișnuite, dar nu necesită un rezervor de alimentare cu apă rece și au mai multe componente încorporate în corpul centralei termice. Cel mai potrivit pentru casele mai mari cu presiune scăzută a apei și un necesar mare de apă (de exemplu, mai multe băi sunt utilizate în același timp)

Inginerul tău de încălzire va putea să discute despre diferitele tipuri de centrale termice și să îți facă o recomandare cu privire la cel mai bun tip de centrala termică pe gaz pentru nevoile tale.

De ce este importantă eficiența centralei termice?

Strategia privind căldura și clădirile din 2021 a Departamentului pentru Strategie de Afaceri, Energie și Industrială a raportat 77,1 megatone de emisii de gaze cu efect de seră de la casele din România – adică aproximativ 2.666 kg per casă, în medie. În total, încălzirea caselor noastre reprezintă aproximativ 17% din emisiile de carbon din țară.

România se îndreaptă către zero emisii nete de carbon până în 2050. Pentru a realiza acest lucru, emisiile din gospodărie vor trebui reduse cu 95%, la doar 138 kg pe an per gospodărie până în 2050.

În acest moment, trecerea la o centrala termică care nu are combustibili fosili nu este neapărat ieftină sau ușoară. Cei mai mulți dintre noi vor primi o centrala termică pe gaz și în viitorul apropiat.

Acest lucru face ca alegerea ta de centrala termică să fie o prioritate cheie, ajutând la reducerea amprentei de carbon și la reducerea facturilor la energie.

Vei vedea cele mai mari economii dacă înlocuiești o centrală de modă veche fără condensare cu un sistem modern de condensare, dar din 2005 toate centralele termice pe gaz au trebuit să fie centrale în condensație.

Mai mult, din 2018, legislația guvernamentală a impus ca toate centralele nou instalate să aibă o eficiență ErP minimă de 92%, plus controale de timp și temperatură montate.

Poți filtra recenziile centralelor noastre în funcție de gradul de eficiență, dar, în realitate, nu există o mare diferență între centralele moderne în condensație – toate sunt eficiente.

Sisteme de încălzire cu emisii scăzute de carbon

Pentru a atinge obiectivul net zero până în 2050, toți va trebui să instalăm în cele din urmă sisteme de încălzire cu emisii scăzute de carbon. Multe sunt disponibile pentru a fi instalate acum, cu scheme concepute pentru a recompensa financiar oamenii care folosesc energie regenerabilă pentru a-și încălzi casele.

Alegerea centralei termice de dimensiune potrivită pentru casa ta

Alegerea dimensiunii potrivite a cazanului include două lucruri: dimensiunea sa fizică (dacă se va potrivi în spațiul pe care l-ai desemnat pentru acesta) și capacitățile sale de încălzire/apă caldă. Acesta din urmă este măsurat în kilowați (kW) și este adesea numit doar „dimensiunea centralei”.

Dimensiunea corectă a centralei termice va fi ceva unic pentru tine și pentru casa ta, deoarece depinde de multe lucruri: câte băi ai? Cu cați oameni locuiești? Ai adunări mari la tine acasă? Câte calorifere ai?

Cu toate acestea, regula generală este cu cât ai nevoie de mai multă căldură și apă caldă, cu atât vei avea nevoie de o centrala termică de kW mai mare.

Alegerea mărimii potrivite a centralei este ceva cu care te poate ajuta inginerul tău de încălzire, iar acestea vor fi esențiale pentru a te asigura că vei îndeplini cerințele de apă caldă și încălzire. Poți opta și pentru modelul ariston alteas one.

Oferim apei calde și capacitățile de încălzire ale fiecărei centrale termice și dăm o indicație cu privire la tipul de locuință pentru care este potrivită. Afișăm și măsurătorile centralei, astfel încât să îți poți da seama dacă se va potrivi în spațiul pe care îl ai pentru centrala termică.

În rândurile de mai jos poți vedea care este centrala termică de dimensiunea potrivită pentru tine:

Dimensiuni centrale termice combinate

Vârstele proprietății presupun că măsurile standard de izolare, cum ar fi geamurile duble și izolația mansardă au fost montate retroactiv sau pentru proprietățile mai noi au fost instalate în momentul construcției.

Unele proprietăți mai vechi au fost foarte bine izolate retroactiv. Dacă intenționaezi să adăugi băi, va trebui să iei în considerare debitul de apă caldă.

Dimensionare pentru apa calda

Debitul de apă caldă al unei centrale combinate, exprimat în „litri pe minut” (LPM), indică cât de repede poate încălzi apa caldă o centrală combinată. Debitul de apă caldă variază de la 9,8 LPM până la 25 LPM. Dacă ești una dintre persoanele care iubește ca temperatura apei să fie potrivită, este important să te orientezi după acest aspect.

Pentru casele cu mai multe băi, debitul de apă caldă va fi redus la jumătate dacă două dușuri funcționează simultan, așa că este important să ne uităm la debitele. Dacă ai mai multe băi, poate vrei să iei în considerare o centrala termică cu un debit mai mare. Pentru trei sau mai multe băi, poate vrei să iei în considerare un sistem sau o centrala termică numai pentru căldură.

Dimensiunea centralei numai pentru căldură

Pentru o centrală termică de căldură doar dimensionăm producția de căldură, nu și apa caldă.

Este posibil să îți faci o idee aproximativă despre dimensiunea de care ai nevoie folosind vechimea proprietății tale, nivelurile de izolare și dimensiunea proprietății tale.

Dimensiunile centralelor termice de sistem

O centrală termică de sistem este dimensionată doar pentru încălzire. Dacă locuința ta a înregistrat niveluri standard de îmbunătățire a izolației, cum ar fi izolarea mansardei sau geamurile duble, atunci alege categoria de vârstă aplicabilă.

Cum să obții cea mai bună instalare a centralei termice

Lasă profesioniștilor instalarea unui noi centrale termice. Cu toate acestea, chiar dacă nu vei fi tu cel care instalează fizic centrala, mai sunt decizii mari care trebuie luate.

Citește mai departe pentru a afla ce trebuie să întrebi și să-i spui inginerului tău când vizitează pentru a îți oferi o ofertă, la ce ar trebui să te aștepți de la o ofertă de instalare adecvată a centralei și verificările pe care le poți efectua după instalarea noii centrale.

Obținerea unei oferte de instalare a centralei

Când soliciți un inginer termic să îți evalueze casa și să îți ofere o cotație pentru o centrală nouă, nu ar trebui să fie o conversație rapidă. Un instalator bun ar trebui să-și ia timp să efectueze un studiu complet al casei tale, să învețe despre cerințele tale de încălzire și apă caldă și abia apoi să îți ofere recomandări cu privire la tipul centralei și care este cea mai bună centrală termică pentru casa ta.

Pentru a obține cele mai bune sfaturi și oferte, iată șase întrebări la care să te gândești înainte de a avea o conversație cu instalatorul tău:

 1. Cum iti folosesti apa caldă? Ai în mod regulat nevoie de apă caldă pentru a fi furnizată la mai multe robinete sau duș în același timp?

 2. A sau intenționezi să ai un duș cu presiune mare? Centralele combinate nu sunt de obicei compatibile cu un duș care are o pompă electrică puternică. Așadar, va trebui să renunți la dușul cu presiune mare dacă optezi pentru o centrală combinată sau pentru a obține o centrală numai pentru căldură sau de sistem. Orientează-te după o pompă de circulație.

 3. Se modifică cererea de apă caldă de-a lungul anului? Se întâmplă des ca prietenii să rămână la tine sau găzduiești petreceri mari sau adunări de Crăciun? Dacă vor exista vârfuri mari în cererea de apă caldă, asigură-te că ai o centrală care poate face față acestui lucru.

 4. Planifici vreo îmbunătățire a locuinței? Anunță instalatorul dacă te gândești să adaugi o extensie, o conversie la mansardă, o baie nouă sau încălzire prin pardoseală. Orice îmbunătățiri la domiciliu pe care le ai în curs de desfășurare pot schimba recomandarea acestora.

 5. Ai probleme cu sistemul tău actual de încălzire? Caloriferele durează prea mult să se încălzească? Debitul apei tale este slab? Spune instalatorului despre orice îngrijorări sau probleme de performanță pe care le ai cu sistemul tău actual.

 6. Ce marca de centrală termică vrei? Sondajul nostru din 2021 asupra centralelor termice a constatat că cea mai proastă marcă are aproape de două ori mai multe șanse de a dezvolta o defecțiune în primii șase ani decât cea mai bună marcă. Unii ingineri sunt stimulați să instaleze centrale de la anumite mărci, așa că asigură-te că îți recomandă o marcă de sisteme de încălzire care te avantajează, mai degrabă decât pe ei.

Credem că un bun instalator va menționa mai jos unele sau toate următoarele. Dacă nu apar, întreabă-i singur.

 1. Cum vei elimina condensul? Această conductă duce apa din centrală în canalizare. Conductele exterioare trebuie menținute la minim, dar dacă este nevoie, instalatorul trebuie să se asigure că este protejată de temperaturile de îngheț, în conformitate cu instrucțiunile producătorului.

 2. Cum este tratată apa din boiler? Sistemele de încălzire formează nămol în timp, provocând puncte reci pe calorifere și timpi lungi de încălzire. Sistemele necesită curățare și spălare: o spălare gravitațională pentru majoritatea, dar o spălare puternică dacă sistemul este puternic nămol. Costul unei spălări de energie pentru un sistem cu cinci radiatoare poate varia între câteva sute de lei. Când umpli sistemul de încălzire după curățare, asigură-te că instalatorul adaugă un inhibitor chimic pentru a încetini formarea nămolului, coroziunii și acumularea de calcar.

 3. Am nevoie de filtre de sistem/reductoare de calcar? Instalarea unei centrale noi într-un sistem de încălzire murdar va duce la probleme viitoare de fiabilitate. Filtrele sunt destul de costisitoare și te ajută pentru că împiedică pătrunderea nămolului și a resturilor în centralei tale, prelungindu-i durata de viață. Reductoarele de calcar sunt utile pentru zonele cu apă dură și, din nou, ajută la prelungirea duratei de viață a centralei tale combinate. Întrebă instalatorul tău dacă ai nevoie de ele.

 4. Cât de mare va fi penarul? Aceștia sunt vaporii de apă care părăsesc coșul centralei. Întrebă instalatorul cât de mare este posibil să obții un penaj și unde va fi situat. Va deranja vecinii? Dacă este necesar, penul poate fi îndepărtat folosind o țeavă suplimentară.

 5. Am nevoie de înlocuire a radiatoarelor? Radiatoarele mai vechi pot fi ineficiente sau au coroziune internă, ceea ce înseamnă că ar putea fi nevoie de înlocuire. Cere sfatul instalatorului tău.

 6. Măsuri suplimentare de economisire a energiei? Din 2018, legislația impune ca fiecare nouă instalație pentru o centrala termică pe gaz să includă cel puțin una dintre cele patru măsuri de economisire a energiei: recuperarea căldurii gazelor de ardere, termostate de compensare a sarcinii, termostate de compensare a intemperiilor sau comenzi inteligente de încălzire. Solicită instalatorului tău să te sfătuiască cu privire la cea mai potrivită centrala termică pe gaz pentru tine sau citește mai multe despre comenzile centralelor termice și despre termostate.

Costurile de instalare a centralelor noi pot fi de obicei destul de costisitoare, așa că îți recomandăm să obții cel puțin trei oferte pentru a te asigura că obții cea mai bună ofertă. Nu te lăsa atras de nicio reducere principală, uită-te la prețul total pentru centrală și forță de muncă.

Este posibil să descoperi că unele companii de instalare îți vor sugera o centrală de înlocuire, mai degrabă decât să îți permită să alegi modelul preferat. Acest lucru se datorează faptului că mulți ingineri de încălzire sunt stimulați să instaleze anumite mărci.

Prin urmare, este esențial să verifici recomandarea inginerului tău de încălzire față de opiniile colegilor lor.

Ce ar trebui să fie inclus într-o ofertă de instalare a centralei?

Cotațiile ar trebui să fie clare și detaliate, astfel încât să poți vedea clar pentru ce cheltui banii. Cu toate acestea, am văzut multe citate de instalare care sunt uluitoare și greu de înțeles.

Iată ce ar trebui să cauți într-o ofertă de instalare detaliată corect:

 • Marca, modelul și prețul centralei care se instalează: ar trebui să existe o explicație cu privire la motivul pentru care această centrală a fost recomandat, cu referire la tipul său (combi, numai pentru căldură sau sistem) și dimensiune.
 • Comenzi suplimentare de încălzire: Acestea ar trebui să fie calculate și listate separat de centrală.
 • Locația centralei: Ar trebui să existe o explicație dacă noua centrală va rămâne în același loc cu cea anterioară sau dacă trebuie mutată. Pentru acesta din urmă ar trebui să explice de ce se mișcă.
 • Tratarea apei: Curățarea este necesară, dar tipul de curățare va depinde de cât de murdar este sistemul de încălzire. Instalatorul tău ar trebui să te sfătuiască cu privire la metoda de curățare cea mai potrivită pentru tine.
 • O privire de ansamblu asupra costurilor cu forța de muncă: Aceasta poate varia în funcție de cantitatea de muncă care trebuie efectuată. Așteaptă-te să fie mai mare dacă noua centrală trebuie instalată într-o locație nouă.
 • Echilibrarea sistemului/Costurile post-instalare: Ar trebui să fie menționat de către inginer că va efectua verificările necesare după instalare, cum ar fi verificarea echilibrării și a funcționării radiatoarelor tale.
 • Explicația garanției: Aceasta ar trebui să detalieze ce trebuie făcut pentru a menține termenii garanției cu care vine centrala ta, de exemplu obținerea serviciului anual.

Verificări după instalarea centralei termice

După instalare, inginerul tău ar trebui să efectueze o serie de verificări de siguranță și performanță pentru a se asigura că noua ta centrală termică funcționează corect.

Rezultatele trebuie înregistrate în spatele manualului de instrucțiuni al centralei termice; aceasta face parte din procesul de referință care este important pentru garanția noii tale centrale termice. De asemenea, trebuie să te asiguri că inginerul tău îți înregistrează centrala termică la producător pentru a activa garanția.

Dacă, după aceste verificări, observi pete reci pe calorifere sau acestea durează mult să se încălzească, acesta ar putea fi un semn că sistemul tău nu a fost echilibrat sau curățat corespunzător. Ar trebui să contactezi imediat instalatorul.

Concluzie

Ca să obții cea mai bună centrală termică pentru tine depinde foarte mult și de instalatorul pe care îl alegi pentru lucrare, așa că alege o persoană de încredere.

Pentru a înlocui o centrală pe gaz, instalatorul trebuie să fie înregistrat , deci cere să vezi un card de înregistrare.

De asemenea, poți lua măsuri pentru a te asigura că obții ceea ce vrei și ai nevoie de la noua instalație a centralei – de exemplu, este întotdeauna o practică bună să întrebi inginerul tău de încălzire ce anume e necesar pentru o centrală pe gaz sau electrică.

Întrebări frecvente

O centrală combinată este o singură unitate și nu are nevoie de un rezervor de apă caldă sau rece. Acestea oferă apă caldă la cerere pentru robinete și dușuri, precum și încălzire centrală. Acestea funcționează prin preluarea apei rece de la rețeaua de alimentare și încălzirea acesteia în interiorul cazanului prin arderea combustibililor fosili (a gazelor arse) – cel mai frecvent gaz.

Daca ai o centrala combinata, poti avea un dus mixer, dus digital sau dus electric. Dușurile cu presiune redusă sunt proiectate pentru zone cu presiune scăzută a apei, ceea ce înseamnă că nu sunt potrivite pentru centralele combinate care se bazează pe o presiune constantă. Este important să verifici schimbătorul de căldură a centralei circuitul apei calde menajere atunci când cumperi o centrala termică, dar și să verifici performanța la o pompă de circulație, pentru a te asigura că centrala ta poate furniza apă caldă în mod optim.

Pentru a instala o centrală, ai nevoie de un inginer pentru siguranța gazelor (gaz natural sau gaz metan). Instalarea este mult mai simplă dacă obții o centrală de același tip și dacă o păstrezi în același loc.

O centrală termică pe biomasă funcționează similar cu o centrală termică standard – pur și simplu arderea gazului pentru a crea energie. Cu toate acestea, în loc să folosească combustibili fosili, ele folosesc peleți de lemn din surse durabile. Sunt neutri în carbon atâta timp cât sunt plantați destui copaci, deoarece carbonul emis a fost de fapt absorbit de copac când creștea.

Cel mai bun tip de centrală termică depinde de nevoile tale. Dacă te afli într-o casă sau un apartament mai mic, cea mai bună opțiune este probabil o centrală combinată pe gaz, deoarece va avea cantitatea potrivită de putere și nu va ocupa mult spațiu. Cu toate acestea, dacă te afli într-o casă mai mare și folosești mai multă apă caldă în același timp, atunci vei dori să iei în considerare o centrală de sistem sau o centrală termică numai pentru căldură, care să țină pasul cu cerințele tale

Speranța de viață a unei centrale tipice este de aproximativ 10 și 15 ani, dar unele pot dura mult mai mult. Ar trebui să te asiguri că îți păstrezi centrala întreținută și că îi faci revizia anual.

Centralele vin cu diferite nivele de putere, în funcție de necesitatea pe care o ai. Spre exemplu există unele centrale de 10 kw, dar care pot să ajungă și până la 30 kw sau chiar 32 kw. Dacă are putere mai mică nu înseamnă ca nu e eficientă, ele sunt concepute fiecare pentru un anumit scop și sarcină.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.