Top Electronice

Cel mai bun generator de ozon din 2024: Top 5 Generatoare bune + Ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun generator de ozon

Cauți cel mai bun generator de ozon? Generatoarele de ozon creează un mediu mai respirabil pentru tine și familia ta. Ele au, de asemenea, capacitatea de a elimina bacteriile și virusurile nocive. În această recenzie, Echipa Top Electronice a cercetat cele mai bune generatoare de ozon de pe eMag pentru a te ajuta să găsești produsul potrivit pentru tine.

Generatoarele de ozon sunt foarte eficiente în înlăturarea mirosurilor persistente, cum ar fi fumul de țigară, mucegaiul și mirosurile de animale de companie din toate zonele casei tale și pentru a distruge microbii. Deoarece neutralizează mirosurile în loc să le mascheze, considerăm că generatoarele de ozon sunt una dintre cele mai bune modalități prin care poți ajuta la eliminarea poluării aerului din casa ta.

Pentru a te ajuta să alegi cele mai bune generatoare de ozon pentru tine, Echipa noastră a întocmit și un ghid de cumpărături pentru generatoare pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie de achiziție.

Top 5 generatoare de ozon recomandate

ProdusPreț
1. Trioxy SystemsVezi Prețul
2. MT MALATECVezi Prețul
3. OzonFix Home 1Vezi Prețul
4. TiensVezi Prețul
5. Silver-4000Vezi Prețul

Cel mai bun generator de ozon per total

5/5

Acest generator de ozon de la Trioxy Systems se mândrește cu o capacitate de 10 g/h și este produs cu mândrie în România. Cu puterea sa de 100 W, promite o purificare și dezinfecție eficientă. Ideal pentru diverse aplicații, oferă o soluție de încredere pentru aer și apă curată.

Specificații:

 • Tip: Generator Ozon aer
 • Productie ozon: 10 Gr/H
 • Utilizare: Comercial, Rezidential
 • Material carcasa: Metal vopsit in camp electrostatic
 • Putere: 100 W
 • Functii: Sterilizare
 • Recomandat pentru incaperi pana la: 125 m²
 • Culoare: Rosu

Cel mai bun generator de ozon ieftin

3.5/5

Generatorul de ozon MT Malatec, cu puterea sa de 15W, oferă un afișaj LCD convenabil și funcția de temporizare pentru control precis asupra proceselor de purificare și dezinfectare. Cu o capacitate de 400 mg/h, promite o curățare eficientă a atât a aerului, cât și a apei, oferind un mediu mai sănătos.

Specificații

 • Tip: Generator Ozon aer
 • Cantitatea de ozon produsă: 400 mg/h
 • Utilizare: Rezidential
 • Putere: 15 W
 • Functii: Sterilizare, Purificare aer
 • Culoare: Alb

Cel mai bun generator de ozon în raport calitate/preț

4.5/5

Generatorul de ozon Ozonfix Home 1 este conceput pentru detoxifierea apei, a fructelor, legumelor, cărnii și a peștelui, precum și pentru purificarea aerului. Cu o capacitate de 1g, oferă versatilitate în diverse aplicații casnice, promițând o igienă și prospețime îmbunătățite.

Specificații

 • Tip: Generator Ozon aer
 • Producere a ozonului: 1 Gr/H
 • Utilizare: Rezidential
 • Concentratie: 15 – 25 Mg / L
 • Material carcasa: Inox
 • Putere: 30 W
 • Functii: Ozon, filtre
 • Recomandat pentru incaperi de pana la: 30 m²
 • Culoare: Argintiu

Cel mai bun generator de ozon multifunctional portabil

3.5/5

Tiens Multifuncțional Frigider Purifier TQ-Z12 este un generator de ozon versatil potrivit pentru frigidere. Cu multifuncționalitatea sa, promite să purifice eficient aerul din interiorul frigiderelor, menținând alimentele mai proaspete pentru perioade mai lungi prin eliminarea bacteriilor și a mirosurilor.

Serie de caracteristici

 • Tip: Generator Ozon aer
 • Producere a ozonului : 0.5 Gr . H
 • Utilizare: Rezidential
 • Material carcasa: Plastic
 • Putere: 15 W
 • Culoare: Alb

Cel mai bun generator de ozon profesional

5/5

Acest generator de ozon din gama profesională este proiectat pentru dezinfectarea și curățarea comprehensivă a aerului, eliminând bacteriile, virusurile și mirosurile neplăcute. Cu o capacitate mare de generare a ozonului de 4 grame de ozon pe oră, asigură un mediu mai pur atât acasă, uz casinc cât și în vehicule. Designul său argintiu adaugă o notă de eleganță funcționalității sale.

Specificații

 • Tip: Generator Ozon aer
 • Producere a ozonului: 4 g
 • Utilizare: Comercial
 • Material carcasa: Metal vopsit in camp electrostatic
 • Putere de alimentare: 68 W
 • Functii: Dezinfectare
 • Recomandat pentru incaperi pana la: 96 m²
 • Culoare: Gri

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa generatoarele de ozon la prețuri mai accesibile. Dacă ai nevoie de un generator de ozon de calitate poți găsi oferte pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cel mai bun generator de ozon

Înainte să mergi la cumpărături pentru odorizante pentru mașină, dormitor și/sau sufragerie, ai putea să te gândești să achiziționezi un generator de ozon potrivit, care poate contribui la calitatea aerului dintr-o locuință sau birou. Este important să înțelegi controlul ozonului și cum să operezi aceste mașini în condiții de siguranță. Continuă să citești pentru a afla despre dimensiunea, producția și caracteristicile generatoarilor de ozon.

Tipuri de Generatoare de Ozon

Nu toate generatoarele de ozon sunt potriviți pentru toate utilizările. Unii se bazează pe energia UV pentru a genera ozon, în timp ce alții se bazează pe plasmă sau molecule de oxigen. Există, de asemenea, modele utilizate pentru tratarea apei. În timp ce fiecare dintre opțiuni este eficientă în crearea de ozon, un tip poate fi mai potrivit decât altele pentru o utilizare specifică.

Ultraviolet

Generatoarele de ozon cu ultraviolete sunt cele mai puțin costisitoare și mai puțin eficiente. Ele produc ozon prin despicarea moleculelor de oxigen cu lumina UV. Aceste unități iau mai mult timp și energie în comparație cu celelalte pentru a crea o cantitate relativ mică de ozon. Acest lucru le face nepotrivite pentru spații mai mari, dar bune opțiuni pentru birouri mici, dormitoare și camere de hotel.

Descărcare de Coronă

Cu toate că au un nume nefericit, generatoarele de ozon cu descărcare de coroană sunt destul de puternice. Ele funcționează în mare parte la fel ca fulgerele, care despică moleculele de oxigen cu un curent electric pentru a crea ozon. Un generator de ozon cu descărcare de coroană funcționează prin crearea unui câmp electric pe o suprafață care despică moleculele de oxigen din cameră în atomi singulari, care se recombină instantaneu pentru a produce gaz de ozon.

Modelele de generatoare de ozon cu descărcare de coroană sunt puternice și eficiente, făcându-le ideale pentru medii mari. Dezavantajul este că ele generează o cantitate semnificativă de căldură, deoarece necesită multă energie pentru a crea un curent electric puternic.

Plasmă Rece

În timp ce descărcarea de coroană folosește curent electric și ultraviolet folosește raze UV, acest tip de generator de ozon despică atomii de oxigen folosind plasmă rece creată din două tuburi de neon adiacente unul altuia într-o cameră sigilată. Un electrod electrizează camera, creând un câmp electric între cele două tuburi.

La fel ca generatorul de ozon cu descărcare de coroană, acest câmp electric despică atomii de oxigen, care se recombină pentru a crea gaz de ozon. Spre deosebire de generatoarele de ozon cu descărcare de coroană, generatoarele de ozon cu plasmă rece produc foarte puțină căldură, dar produc aproximativ aceeași cantitate de gaz de ozon. Cu toate acestea, aceste unități sunt voluminoase și semnificativ mai scumpe decât alte generatoare de ozon.

Electrolitic

Acest tip de generator de ozon este folosit pentru tratarea apei. Apa este pompată în generatorul de ozon, care despică moleculele de oxigen din apă pentru a crea ozon. Spre deosebire de tratamentele chimice, care rămân în apă, tratamentul apei cu ozon se disipează în oxigen, lăsând reziduuri fără niciun risc

Cleaning worker uses an ozone generator while cleaning coworking space

Dimensiuni și Greutate

Cu excepția generatoarelor mari de ozon utilizate în medii industriale, generatoarele de ozon sunt în general mici. Cele mai multe cântăresc mai puțin de 3,5 kilograme (unele cântăresc chiar și 200 grame) și au dimensiuni cuprinse între cele ale unui portofel și ale unui prăjitor de pâine.

Dimensiunea compactă le permite să se potrivească discret în majoritatea camerelor și să funcționeze chiar și în spații mai mici, cum ar fi interiorul mașinilor. Profilul lor mic înseamnă că sunt și portabile și pot fi ușor mutate dintr-o cameră în alta. Unii oameni călătoresc cu ele; sunt utile dacă te afli într-o călătorie de afaceri și ajungi într-o suită de hotel care miroase neplăcut.

Producția de ozon

Producția de ozon se măsoară în miligrame pe oră. Cu cât este mai mare producția, cu atât mai mare este spațiul pe care generatorul îl poate trata. Un generator de ozon de calitate va produce cel puțin 350 mg de ozon pe oră, iar unele generatoare de ozon de dimensiuni industriale pot emite până la 12.000 mg/oră.

Generatoarele cu producție mai mică sunt potrivite pentru birouri, camere individuale și alte spații mai mici. Setările comerciale, cum ar fi holurile de hotel, necesită generatoare mult mai mari pentru a fi eficiente. Utilizatorii pot utiliza, de asemenea, generatoare cu producție mai mare pentru o perioadă scurtă într-un spațiu mai mic pentru a “șoca” zona, dezinfectând întreaga cameră în mai puțin de o oră.

Caracteristici

Majoritatea generatoarelor de ozon au o serie de caracteristici care le fac mai sigure și mai ușor de utilizat. Un generator de ozon ar trebui să aibă un control al producției și un ventilator care distribuie gazul de ozon în întregul spațiu.

Ar trebui, de asemenea, să aibă un temporizator care permite utilizatorilor să controleze când generatorul se aprinde și se oprește. Unele unități au telecomenzi care permit utilizatorului să opereze generatorul de la distanță. Generatoarele de ozon multifuncționale au filtre pentru îndepărtarea prafului și a alergenilor din aer.

Portabilitate

Generatoarele portabile de ozon sunt convenabile pentru casă sau călătorie. Aceste unități mici cântăresc chiar și 200 de grame, iar unele nu sunt mult mai mari decât un smartphone. Sunt compacte, au mânere ergonomice și se pot conecta la prize standard de 115 volți. Generatoarele portabile pot fi ușor mutate în diferite camere dintr-o casă sau pot fi utilizate în camere de hotel.

Siguranța

Ca multe aparate, generatoarele de ozon pot prezenta riscuri serioase pentru sănătate dacă sunt utilizate în mod necorespunzător. Gazul de ozon este un poluant nociv pentru sănătatea umană. Expunerea la ozon poate provoca dureri în piept, tuse, dificultăți în respirație și iritații în gât. Ozonul poate, de asemenea, să înrăutățească astmul și infecțiile respiratorii.

Riscurile pentru sănătate pe care le pot prezenta generatoarele de ozon sunt motivul pentru care este esențial ca utilizatorii să le utilizeze atunci când nu este nimeni în jur, inclusiv animalele de companie. Generatoarele de ozon au temporizatoare, astfel încât utilizatorii le pot programa să se aprindă și să se oprească la anumite ore, ceea ce îi împiedică să intre din nou în spațiu pentru a opri manual unitatea.

După ce un generator de ozon își încheie ciclul, este important să așteptați până când ozonul se disipează înainte de a reintra în spațiu. Acest lucru durează în mod obișnuit aproximativ o oră.

Mentenanță

Pentru a întreține un generator de ozon, utilizatorii trebuie să curețe periodic plăcile de ozon. Majoritatea generatoarelor de ozon sunt proiectate astfel încât utilizatorii să poată îndepărta cu ușurință placa sau plăcile din interiorul unității. Curățarea regulată a plăcilor va asigura atât funcționarea generatorului la performanțe maxime, cât și prelungirea duratei de viață a plăcilor.

Employee cleaning company uses ozone generator while cleaning in coworking space

Avantajele deținerii unui generator de ozon

Există multe beneficii ale deținerii unui generator de ozon într-o locuință. Ozonul poate descompune rapid mirosurile și distruge mucegaiul și igrasia, făcându-l eficient în deodorizarea subsolurilor, dormitoarelor, bucătăriilor și băilor.

Un generator de ozon poate purifica și deodoriza apa potabilă și împrospăta alimentele, contribuind la prevenirea alterării acestora. Aceste mașini puternice pot fi, de asemenea, utilizate pentru a distruge bacterii și viruși nocivi.

 • Generatoarele de ozon pot deodoriza încăperi.
 • Ele distrug viruși și bacterii nocive.
 • Ele purifică apa potabilă.
 • Ele mențin prospetimea alimentelor pentru o perioadă mai lungă.

Cum am ales

Am cercetat cele mai căutate generatoare de ozon în categoriile lor respective și am descoperit că cele mai bune modele sunt determinate de tipul lor, nivelurile de producție a ozonului, dimensiunea și greutatea lor, și caracteristicile speciale incluse de anumite branduri.

În timpul căutării celor mai bune generatoare de ozon disponibile, opțiunile cu plasmă rece s-au dovedit a fi cele mai populare datorită ușurinței de utilizare și eficacității lor. Deși nu la fel de populare, opțiunea cu ultraviolete inclusă este, de asemenea, o opțiune viabilă datorită emisiei ridicate de ozon și capacităților de control al alergiilor. Indiferent de tip, lista noastră de alegeri include opțiuni cu niveluri de emisie de ozon cuprinse între 50 și 20.000 de miligrame pe oră (mg/oră) în funcție de spațiu și preferințe.

Majoritatea alegerilor noastre sunt, de asemenea, compacte și ușoare suficient pentru a fi transportate sau mutate dintr-o cameră în alta. În cele din urmă, în interesul alegerii celor mai bune opțiuni de pe piață, alegerile noastre vin și cu temporizatoare încorporate, multiple niveluri de producție de ozon și de viteză a ventilatorului, mânere și timpi de funcționare lungi de până la 3 ore.

Întrebări frecvente

Un generator de ozon creează și eliberează gaz de ozon. Ozonul dezinfectează și curăță aerul și obiectele din jur. În comparație, un purificator de aer utilizează un filtru care captează alergeni, poluanți și alte substanțe înainte de a elibera aerul înapoi în cameră.

Este complet sigur să folosești un generator de ozon acasă. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că toți animalele de companie, copiii și adulții, precum și plantele ar trebui să fie scoși din spațiul tău înainte de a porni generatorul de ozon.

Pentru a utiliza în condiții de siguranță un generator de ozon, rulează-l doar atunci când spațiul este nelocuit. Achiziționează doar un generator de ozon care are un temporizator care îl va opri automat. Ozonul are nevoie de timp pentru a se disipa, așa că așteaptă 1 oră după ce generatorul s-a oprit înainte de a reintra în spațiu.

Ca regulă generală, un generator de ozon ar trebui să funcționeze timp de 3 până la 10 ore pentru a se asigura că îndepărtează corespunzător mirosurile. Pentru a vă asigura că utilizați generatorul de ozon pentru durata corectă, luați în considerare un monitor de calitate a aerului care măsoară nivelurile de ozon din casa dumneavoastră.

De ce să ai încredere în noi?

Autorul acestui articol, Marcel Popa,  specializat în recenzii de produse detaliate și sincere, a testat personal generatoarele de ozon .În timpul redactării acestui articol, el a examinat cu atenție rezultatele testelor celor 5 produse incluse și a adunat detaliile esențiale care te vor ajuta să alegi generatorul de ozon potrivit tie. 

Acest rezumat a fost revizuit și actualizat de Raluca Sas, o jurnalistă cu multiple competențe în lumea scriitorilor, asigurându-se că acest conținut este profesional și de valoare pentru fiecare cititor.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.