Top Electronice

Controller

Cel mai bun Controller din 2024: Top 7 Controllere de gaming + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun controller

Cele mai bune controllere de gaming te pot ajuta la jocul tău preferat să devină mai ușor, mai confortabil și mai precis. Având un controller de gaming care se potrivește bine în mâinile tale, care se conectează cu ușurință la sistemul de operare și reacționează cu acuratețe cu întârziere minimă de intrare, poate ajuta la experiența ta de joc să fie cât mai optimă posibil.

Diferite controllere au diferite poziții ale butoanelor, funcții și opțiuni de conectivitate, motiv pentru care este important să îl obți pe cel cu care te vei simți cel mai confortabil. Avem și un ghid creat pentru volane de gaming.

Fie că ai o consola, un pc gaming sau un laptop de gaming vei dori să verifici dacă controller-ul este compatibil.

Controllere sau gamepad-uri pot avea caracteristici și opțiuni de personalizare foarte diferite, cum ar fi un buton de declanșare rapidă, butoane suplimentare pentru umăr și diverse butoane programabile pentru ușurință de utilizare. Când vine vorba de alegerea controller-ului ideal pentru sesiunile tale de joc, găsirea aspectului butoanelor programabile și a funcțiilor care funcționează perfect pentru tine poate face o diferență enormă în experiența ta de joc. De aceea am selectat mai multe controllere care considerăm că sunt cele mai bune controllere pentru fie care platformă.

După ce am testat zeci dintre cele mai bune controllere, mai jos este o listă cu cele mai bune. Avem și un ghid pentru mouse gaming.

ProdusPreț
1. PlayStation DualSense EdgeVezi Prețul
2. Thrustmaster ESWAP X PRO CONTROLLERVezi Prețul
3. Joystick LehuaiVezi Prețul
4. Razer Xbox One Wolverine UltimateVezi Prețul
5. Nacon Revolution Unlimited ProVezi Prețul
6. PowerA EnWireless Nintendo Switch / LiteVezi Prețul
7. Razer KishiVezi Prețul
 
5/5

Cel mai bun controller pentru PS5 premium

În primul rând, trebuie să spunem că acest controller este o completare excelentă la arsenalul oricărui jucător de gaming. Designul este elegant și modern, cu o prindere confortabilă care se simte grozav în mâinile tale. Butoanele sunt receptive și ușor de apăsat, iar touchpad-ul din centrul controller-ului este o caracteristică la îndemână care face ca navigarea în meniuri și jocuri să fie ușoară.

Dar ceea ce diferențiază cu adevărat acest controller wireless PlayStation DualSense Edge sunt capabilitățile sale wireless. Cu conexiune Bluetooth, te poți conecta cu ușurință controller-ul la consola PlayStation, PC-ul sau dispozitivul mobil pentru o experiență de joc perfectă. Iar cu o rază de acțiune wireless de până la 10 metri, te poți bucura de jocurile tale preferate din confortul canapelei sau chiar oriunde în camera unde te vei juca.

O altă caracteristică excelentă a acestui gamepad este bateria reîncărcabilă încorporată. Nu va trebui să îți faci griji că înlocuiești în mod constant baterii aa sau rămâi fără sursă de energie în mijlocul unei sesiuni de joc. Când are nevoie de încărcare, îl poți conecta pur și simplu folosind port USB inclus.

Recomandăm cu încredere controller-ul wireless PlayStation DualSense Edge oricărui jucător care caută un controller de gaming de înaltă calitate, versatil și confortabil. Este o investiție grozavă care îți va îmbunătăți experiența de joc și îți va oferi ore lungi de divertisment.

Specificații:

 • Tip produs: Gamepad
 • Tip conectivitate: Wireless
 • Platforma: Playstation 5
 • Material: Plastic
 • Dimensiuni (W x H x D): 160 x 106 x 66 mm
 • Greutate: 325 g

Avantaje:

Dezavantaje:

4.4/5

Cel mai bun controller pentru PC

Primul lucru care iese în evidență la acest gamepad este designul său unic. Designul modular îți permite să schimbi diferite componente și să personalizezi controller-ul după preferințele tale. Poți schimba D-pad-ul, joystick-urile și chiar greutățile din controller pentru a crea o experiență de joc personalizată.

Dar controller-ul Thrustmaster eSwap X Pro este mai mult decât un controler personalizabil. Este un gamepad pentru jocuri de înaltă calitate, cu o conexiune prin cablu care oferă intrări rapide și receptive. Declanșatoarele și butoanele se simt grozav și răspund rapid, făcându-l o plăcere de utilizat atât pentru jocuri ocazionale, cât și pentru jocuri competitive.

Acest controler include un program software care îți permite să personalizezi în continuare setările controller-ului, cum ar fi reglarea sensibilității joystick-urilor și a declanșatorilor. Acest nivel de personalizare este deosebit de util pentru jucătorii competitivi care doresc să-și optimizeze experiența de joc.

Gamepad-ul Thrustmaster eSwap X Pro per total este un controler de gaming de top, care oferă opțiuni de personalizare de neegalat și o experiență de joc de înaltă calitate. Dacă ești în căutarea unui controler pe care să îl poți realiza cu adevărat, atunci controller-ul Thrustmaster eSwap X Pro merită cu siguranță luat în considerare.

Specificații

 • Tip produs: Gamepad
 • Tip conectivitate: Cu fir
 • Platforma: PC, Xbox one
 • Material: na
 • Dimensiuni (W x H x D): na
 • Greutate: na

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun controller pentru gaming pe mobil

Acest joystick este un plus grozav la colecția oricărui jucător de pe mobil. Este conceput special pentru jocurile mobile și oferă conectivitate Bluetooth pentru o configurare și o utilizare ușoară. Designul compact și ergonomic al acest joystick îl face ușor de ținut în mănă și de utilizat, chiar și pentru sesiuni prelungite de joc.

Joystick-ul are un stick analogic receptiv la feedback și precis, făcându-l perfect pentru jocurile care necesită mișcări precise. Include și un buton turbo care poate fi folosit pentru a activa focul rapid în jocurile cu împușcături, oferindu-ți un avantaj față de adversarii tăi.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale Joystick-ului Lehuai Gaming pentru mobil este compatibilitatea cu o gamă largă de dispozitive mobile, inclusiv smartphone-uri și tablete. Acest lucru înseamnă că îl poți folosi cu aproape orice joc mobil care acceptă controlere externe.

Recomandăm cu încredere Joystick-ul Lehuai Gaming pentru mobil oricărui jucător care caută un gamepad de console de jocuri compact și versatil. Joystick-ul său analogic receptiv, butonul turbo și conectivitatea Bluetooth îl fac o investiție excelentă care îți va îmbunătăți experiența de joc mobil.

Specificații

 • Tip produs: Gamepad
 • Tip conectivitate: Wireless
 • Platforma: Android / IOS compatibil
 • Material: na
 • Dimensiuni (W x H x D): na
 • Greutate: na

Avantaje:

Dezavantaje:

4.6/5

Cel mai bun controller Xbox One

Gamepad-ul Wolverine Ultimate este un gamepad de top care oferă o experiență de joc premium. Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestui gamepad sunt butoanele și declanșatoarele personalizabile. Poți remapa butoanele și ajusta sensibilitatea declanșatoarelor pentru a crea un gamepad care este adaptat preferințelor tale specifice de joc.

Wolverine Ultimate dispune de iluminarea Chroma caracteristică a lui acest gamepad, care îți permite să personalizezi culorile și efectele de iluminare ale controller-ului. Aceasta este o caracteristică excelentă pentru jucătorii care doresc să-și personalizeze configurația de joc și să adauge un plus de fler controller-ului lor.

Calitatea de operare și construcție a Wolverine Ultimate este de top. Gamepad-ul se simte solid și bine construit, cu o prindere confortabilă care îl face ușor de utilizat pentru sesiuni prelungite de joc. Butoanele și declanșatoarele sunt receptive și se simt minunat la utilizare, făcând o plăcere să joci cu acest gamepad.

Razer Xbox One Wolverine Ultimate Controller este un gamepad de joc excelent care oferă un nivel ridicat de personalizare și o experiență de joc premium. Dacă ești un jucător serios care caută un gamepad de top pe care să-l poți realiza cu adevărat, atunci Wolverine Ultimate merită cu siguranță luat în considerare.

Specificații

 • Tip produs: Gamepad
 • Tip conectivitate: Cu fir
 • Platforma: PC, Xbox One
 • Material: Plastic
 • Dimensiuni (W x H x D): na
 • Greutate: na

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun controller pentru PS4

Gamepad-ul wireless Nacon Revolution Unlimited Pro este un gamepad de gaming high-end care oferă o gamă largă de opțiuni de personalizare pentru jucătorii serioși. Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestui gamepad este capacitatea de a regla greutatea și echilibrul controlerului după preferințele tale personale. Acest lucru îți permite să creezi un controler care se simte perfect în mâinile tale și oferă o experiență de joc mai confortabilă.

Gamepad-ul are patru butoane suplimentare de comandă rapidă pe spatele gamepad-ului, care pot fi mapate la orice buton de pe gamepad. Această caracteristică poate fi deosebit de utilă pentru jocurile care necesită reflexe rapide sau control precis, permițându-ți să accesezi funcțiile cheie mai ușor și mai eficient.

Calitatea de construcție a lui Revolution Unlimited Pro este de top. Gamepad-ul se simte solid și bine construit, și vine cu o prindere confortabilă care îl face ușor de utilizat pentru sesiuni prelungite de joc. Declanșatoarele și butoanele sunt receptive și se simt minunat la utilizare, făcând o plăcere să joci cu acest Gamepad.

Controler-ul wireless Nacon Revolution Unlimited Pro este o alegere excelentă pentru jucătorii care solicită un nivel ridicat de varietate de personalizare și control. Capacitatea de a regla greutatea și echilibrul gamepad-ului, combinată cu butoanele de comandă rapidă suplimentară, fac acest gamepad o alegere excelentă pentru jucătorii serioși care doresc să-și maximizeze performanța de joc. Dacă ești în căutarea unui gamepad de gaming de top pentru PS4, atunci Revolution Unlimited Pro merită cu siguranță luat în considerare.

Specificații

 • Tip produs: Gamepad
 • Tip conectivitate: Wireless
 • Platforma: PC, PS4
 • Material: na
 • Dimensiuni (W x H x D): na
 • Greutate: na

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun controller pentru Nintendo

Controlerul PowerA EnWireless este o alegere excelentă pentru oricine care deține un Nintendo Switch Lite și dorește să experimenteze libertatea jocului fără fir. Controlerul este elegant, ușor și are o prindere confortabilă, ceea ce îl face ușor de utilizat pentru sesiuni prelungite de joc.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre acest controler este capabilitățile sale fără fir. Controlerul se conectează la Nintendo Switch Lite prin Bluetooth, oferindu-ți libertatea de a juca jocuri de oriunde din cameră, fără să îți faci griji în legătură cu firele sau cablurile încurcate. Raza wireless este impresionantă, permițându-te să te joci liniștit de la distanță.

În ceea ce privește funcționalitatea, controlerul PowerA EnWireless oferă tot ce ai nevoie pentru o experiență de joc grozavă. Are toate butoanele standard la care te-ai aștepta, inclusiv un D-pad, două joystick-uri și toate celelalte butoane pe care le-ai găsi pe un controler Nintendo Switch standard. Butoanele sunt receptive și ușor de utilizat, iar D-pad-ul este deosebit de satisfăcător de utilizat pentru jocurile clasice care necesită mișcări precise.

Calitatea de construcție a controlerului este de asemenea impresionantă, cu o construcție solidă, care se simte durabilă și de lungă durată. Controlerul este proiectat pentru a fi ergonomic, făcându-l confortabil de utilizat pentru perioade lungi de timp.

Gamepad-ul PowerA EnWireless Nintendo Switch Lite este o investiție excelentă pentru oricine care caută o experiență de joc fără fir de înaltă calitate. Cu designul său elegant, prindere confortabilă și rază wireless impresionantă, acest controler îți va îmbunătăți cu siguranță experiența de joc și te va ajuta să îți duci jocul la următorul nivel.

Specificații

 • Tip produs: Gamepad
 • Tip conectivitate: Wireless
 • Platforma: Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite
 • Material: Plastic
 • Dimensiuni (W x H x D):15 x 5.7 x 11 cm
 • Greutate: 400 g

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun gamepad pentru Android

Razer Kishi este un controler de jocuri unic și inovator pentru Android, care oferă o experiență de joc perfectă și captivantă pentru jucătorii Android și Xbox. Controlerul este proiectat să se conecteze direct la dispozitivul tău, creând o consolă de jocuri portabilă care este confortabilă și ușor de utilizat.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre Razer Kishi este compatibilitatea cu o gamă largă de dispozitive, inclusiv smartphone-uri și tablete Android, precum și dispozitive Xbox. Acest lucru îl face o opțiune versatilă pentru jucătorii care doresc să folosească același controler pe mai multe dispozitive.

Controller-ul are un design elegant și ergonomic, care este confortabil de ținut pentru perioade lungi de timp. Butoanele sunt receptive și ușor de utilizat, iar thumbstick-urile sunt precise, oferind o experiență excelentă de joc atât pentru jucătorii ocazionali, cât și pentru cei competitivi.

O altă caracteristică excelentă a Razer Kishi este designul său unic, care îți permite să atașezi dispozitivul direct la controler. Acest lucru creează o consolă de jocuri portabilă care este ușor de utilizat și oferă o experiență de joc mai captivantă.

În general, Razer Kishi Gaming Controller pentru Android și Xbox este o investiție excelentă pentru orice jucător care dorește să-și ducă experiența de joc la nivelul următor. Cu compatibilitatea sa versatilă, designul confortabil și ergonomic și conectivitatea perfectă, Razer Kishi îți va îmbunătăți cu siguranță experiența de joc și te va ajuta să joci cu ușurință jocurile tale preferate.

Specificații

 • Tip accesoriu: Controller
 • Conectivitate: 1 x USB Type-C
 • Dimensiuni: 134.1 x 94.3 x 37.3 mm
 • Greutate: 163 g

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cele mai bune gamepad-uri

Mai jos vom prezenta cum vei putea folosi cele mai bune gamepad uri diferite pentru a îți face opțiunea sa alegi ce controller se potrivește cel mai bine în funcție de preferințele și nevoile tale.

Cum să utilizați un controler PlayStation pe calculator

Dacă dorești să utilizești un gamepad fără fir, pur și simplu pornește setările Bluetooth ale calculatorului și caută dispozitive. Ține apăsat butonul cu logo PlayStation, cât și butonul Creare (cel de lângă D-pad) – vei vedea o opțiune pentru un gamepad fără fir. Din păcate, mai este ceva de făcut. Vei putea folosi un DualSense cu jocuri Steam, asigurându-te mai întâi că faci parte din actualizarea Steam Beta și apoi jucând în modul Big Picture.

Cum să utilizeștii un controler Xbox pe calculator

Folosirea de cele mai bune gamepad-uri Xbox ca gamepad pentru PC este mult mai ușor – până la urmă totul este de la Microsoft și este compatibil pe Windows. În acest ghid ne-am focusat pe cele mai bune gamepad-uri de la Xbox One ci nu de la xbox 360. Din nou, te poți conecta pur și simplu printr-un cablu standard și totul este gata. O conexiune fără fir poate fi realizată ținând apăsat butonul principal Xbox și apoi butonul de pereche în timp ce te afli în setările Bluetooth ale calculatorului. Vei vedea ca opțiune să apară Xbox Wireless Controller.

Care sunt cele mai bune gamepad-uri pentru calculator?

În opinia noastră, cele mai bune gamepad-uri pentru computer sunt Thrustmaster eSwap X Pro, deoarece are opțiuni excelente de accesibilitate care merg mână în mână cu calitatea construcției. Dacă ești în căutarea unei opțiuni de controler pentru PC mai accesibile, atunci controlerul Turtle Beach Recon este probabil cea mai bună cale de urmat. Are caracteristici pe care gamepad-urile la prețul de două ori mai mare nu le au. Credem că cel mai bun controller pentru computer care se potrivește majorității oamenilor va fi controlerul fără fir Xbox care sunt compatibile și la calculator. Este plug and play și poate fi folosit atât fără fir, cât și cu fir. Mai sunt și alte variante pentru sony dualshock 4 care era mai popular în trecut.

Jucătorii pe computer folosesc cele mai bune gamepad-uri?

În general, dacă dorești să utilizești un gamepad pentru computer sau o tastatură și un mouse, depinde în întregime de tine și de ceea ce ți se pare mai confortabil. Unii oameni preferă controlerul atunci când migrează pe PC de la consolă din cauza familiarității. Există avantaje în utilizarea tastaturii și a mouse-ului, unul fiind precizia mai mare la țintire, ceea ce poate permite un avantaj competitiv.

Un gamepad pentru PS5 este bun pentru PC?

DualSense este cu siguranță una dintre opțiunile de gamepadăuri mai puternice de pe piață, datorită declanșatoarelor adaptive și feedback-ului haptic. Nu are butoane de înapoi programabile sau o mare parte din software-ul care separă bărbații de băieți pe cea mai bună piață de controlere pentru PC. Acestea fiind spuse, având în vedere că Sony PlayStation începe acum să lanseze mai multe dintre primele sale jocuri de pe PC, cele mai bune gamepad-uri pentru PS5 sunt probabil una dintre cele mai bune modalități de a le experimenta. Gamepad-ul Dualshock 4 pentru PS4, sau manete pentru Xbox 360 nu recomandăm pentru utilizare pe PC.

Există controlere PS5 terțe?

Acum există mai multe opțiuni în ceea ce privește controlerele PS5 terțe. Există opțiuni cu licență oficială de la Razer și Victrix, precum și controlere fără licență de la Scuf. Este încă devreme pentru PS5, așa că este posibil să vedem mai mulți dezvoltatori creând gamepad-uri pentru platformă în viitor.

Există diferite tipuri de controlere PS5?

Controlerele PS5 vin în trei forme. first party, licențiat și boutique. DualSense și DualSense Edge sunt controlere primare concepute și vândute de Sony. Controlerele cu licență sunt produse și vândute de companii care au încheiat un acord cu Sony, precum Razer și Victrix. Producătorii de boutique, cum ar fi Scuf, iau DualSense standard și îl modifică pentru a face ceva nou. În prezent, nu există opțiuni bugetare pentru console precum PS5, xbox one, xbox 360 și ps4, ceea ce face ca controlerul standard să fie cel mai ieftin în acest moment.

Cum testăm cele mai bune gamepad-uri

Pe scurt, fiecare gamepad pe care am avut în mâna noastră este folosit într-o serie de jocuri video diferite pentru a se potrivi pentru majoritatea genurilor. Acest lucru înseamnă că vom testa capacitatea de răspuns a stick-urilor, butoane de față, barelor de protecție, declanșatoarelor și a oricăror alte caracteristici suplimentare găsite pe unitate. Dacă un controler este conectat sau se bazează pe baterii reîncărcabile, atunci se testează și durata de de viață a bateriei.

Am testat și produse cu peste 40 de ore durata de viață a bateriei, dar nu adaugăm produse în lista noastră cu cele mai bune controllere dacă nu au un anumit standard . Același lucru poate fi spus și pentru orice software specializat, cum ar fi driverele, care pot fi incluse și cu gamepad-ul. Luam în considerare și căt de compatibile sunt fiecare gamepad-uri în parte.

Întrebări frecvente despre cel mai bun controller

Un controller este un dispozitiv electronic care permite utilizatorilor să controleze jocurile video și alte aplicații multimedia. Cel mai bun controller disponibil pe piață depinde de preferințele și necesitățile utilizatorului, însă în general, cele mai populare opțiuni sunt Xbox Wireless Controller, DualSense Wireless Controller de la Sony și Nintendo Switch Pro Controller.

Caracteristicile importante ale unui controller includ ergonomia, precizia, sensibilitatea la mișcare, butoane programabile, conectivitatea și durata de viață a bateriei. Un controller ergonomic ar trebui să ofere o prindere confortabilă și o dispoziție a butoanelor care să nu provoace oboseală la nivelul mâinilor.

Pentru a alege cel mai bun controller pentru jocurile tale preferate, ar trebui să iei în considerare tipul de jocuri pe care le joci și platforma pe care le joci. De exemplu, dacă joci jocuri pe un Xbox sau un PC Windows, Xbox Wireless Controller este o alegere populară și sigură. Dacă joci pe un PlayStation 5, DualSense Wireless Controller poate fi o alegere mai bună. Dacă joci jocuri pe Nintendo Switch, Nintendo Switch Pro Controller poate fi cea mai bună alegere.

Prețul unui controller de jocuri video de calitate variază în funcție de marca și caracteristicile controllerului. În general, prețul mediu al unui controller de jocuri video de calitate este între 200 și 400 de lei. Cu toate acestea, există și opțiuni mai ieftine disponibile pe piață, dar acestea pot avea caracteristici și calitate mai scăzute.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.