Videointerfon

Cel mai bun videointerfon pentru acasă din 2023: Top 5 Videointerfoane + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun videointerfon

Un mod simplu de a-ți proteja locuința împotriva furtului de proprietate, invaziei la domiciliu, hoților de pe verandă și solicitanților nedoriti este să identifici cine se află la ușa ta înainte să o deschizi. Cel mai bun videointerfon îți permite nu doar să vezi și să vorbești cu persoana din exterior, dar și să înregistrezi imagini ale vizitatorilor care se apropie de ușa ta în timp ce nu ești acasă sau nu poți răspunde. Aceste dispozitive folosesc de obicei Wi-Fi pentru a transmite video live pe telefonul tău și oferă caracteristici high-tech, precum stocarea de video în cloud, detectarea mișcării, sirene și interoperabilitate cu sistemele de închidere inteligente și alte dispozitive smart din casă.

Mai jos sunt alegerile noastre principale, împreună cu ceea ce trebuie să cauți atunci când alegi un videointerfon pentru casa ta. Categoria evoluează rapid, așa că asigură-te că revii des pentru a verifica noutățile.

ProdusPreț
1. Philips WelcomeEye ComfortVezi Prețul
2. HikvisionVezi Prețul
3. ORNO NAOS RFID OR-VID-SH-1074Vezi Prețul
4. StartONTeamVezi Prețul
5. Dahua KTA02Vezi Prețul
5/5

Căldura unui cămin este întotdeauna îmbogățită de sentimentul de securitate pe care-l oferă un videointerfon de încredere. Și, fără îndoială, Philips WelcomeEye Comfort este alegerea ideală pentru a transforma casa ta într-un sanctuar sigur și protejat. Ecranul LCD generos de 7 inch, însoțit de un meniu intuitiv OSD, te întâmpină cu o claritate uimitoare, astfel încât să poți recunoaște fiecare detaliu al vizitatorilor tăi. Argintiul și negrul elegante se îmbină armonios în acest design, adăugând o notă sofisticată oricărui decor.

Unul dintre aspectele care face Philips WelcomeEye Comfort să se distingă este confortul adus în viața ta. Interacțiunea cu vizitatorii nu a fost niciodată atât de ușoară și lipsită de stres. Conversația bidirecțională clară și fidelă, datorată tehnologiei avansate, îți permite să comunici fără efort cu oricine se află la ușa ta. Chiar și atunci când ești într-o altă parte a casei, această caracteristică te face să te simți aproape de cei dragi.

Cu toate acestea, trebuie să menționăm că Philips WelcomeEye Comfort nu oferă conectivitate WiFi. Aceasta înseamnă că nu vei putea accesa videointerfonul de la distanță prin intermediul smartphone-ului tău. Dacă călătorești des sau îți dorești să fii mereu conectat la casa ta, acest aspect ar putea să reprezinte o limitare.

Specificații:

 • Ecran: LCD de 7 inch
 • Tonuri de apel: 6
 • Functii suplimentare: interfon, control poarta si deblocare electrica direct de pe panoul monitorului.

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Atunci când vine vorba de tehnologie de vârf și inovație, Hikvision DS se remarcă întotdeauna. Kit-ul de videointerfon Hikvision DS nu face excepție și îți aduce în casa ta o experiență de securitate completă și inteligentă. Ecranul LCD de 7 inch este însoțit de o cameră WiFi de 2 MP, ceea ce înseamnă că vei putea să vezi vizitatorii tăi în detaliu de aproape oriunde te-ai afla.

Însă ceea ce face cu adevărat special acest kit este integrarea sa cu tehnologia smart. Aplicația de control accesibilă pe telefon îți permite să monitorizezi ușa ta în timp real, astfel încât să poți lua decizii informate în orice moment. Și, desigur, posibilitatea de a deschide ușa prin aplicație adaugă un nivel suplimentar de comoditate vieții tale agitate.

Din păcate, o dezavantajare a acestui videointerfon Hikvision DS este că necesită o cunoaștere tehnică mai avansată pentru configurare și setare. Pentru cei mai puțin familiarizați cu tehnologia, inițial această parte ar putea părea puțin descurajatoare.

Specificații

 • Tip produs: Kit Video Interfon
 • Functii speciale: Permite deschiderea usii de pe SmartPhone
 • Tip montaj: Aparent
 • Temperatura de operare: -40°C – +53°C
 • Tensiune alimentare (V): 12 VDC, IEEE802.3af, standard PoE
 • Consum: 10 W
 • Ecran: 7 inch color touchscreen

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Suntem adesea în căutarea unei soluții inteligente care să ofere un echilibru între performanță și preț. ORNO NAOS RFID OR-VID-SH-1074 se evidențiază printr-un raport calitate/preț excelent, aducând în viața ta un videointerfon practic și eficient. Ecranul color LCD de 4.3 inch îți oferă o imagine clară și luminată, iar controlul automat al portilor adaugă o notă de comoditate.

Ceea ce îl diferențiază pe ORNO NAOS este suportul pentru etichetele de proximitate RFID. Această caracteristică face ca deschiderea porții să fie rapidă și fără efort, ideală atunci când ai mâinile ocupate. Designul său elegant în nuanțe de gri și negru se integrează armonios în mediul casei tale.

Unul dintre aspectele care ar putea fi considerate un dezavantaj este că acest videointerfon nu are conectivitate WiFi sau caracteristici smart. Asta înseamnă că nu vei putea monitoriza ușa ta de la distanță sau prin intermediul smartphone-ului tău.

Specificații

 • Functii speciale: Controlul portii automate, Cititor de carduri si etichete de proximitate
 • Tip montaj: Aparent
 • Inaltime instalare: 1.5 – 2 m
 • Temperatura de operare: -10 grade C … +50 grade C
 • Tensiune alimentare (V): 15V DC
 • Altele : Posibilitate de extindere cu un monitor suplimentar
 • Distanta transmisie: 0.5 – 6 m
 • Frecventa: 125 kHz
 • Ecran :3 inch
 • Numar coduri de acces: 4
 • Accesorii incluse: Manual de utilizare, Sursa de alimentare, Carcasa protectie

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Dacă ești în căutarea unei experiențe de securitate de ultimă generație, atunci StartONTeam este alegerea perfectă. Acest videointerfon smart îmbină tehnologia avansată cu caracteristicile inteligente pentru a-ți aduce un nivel înalt de protecție și control. Imaginea Full HD de înaltă calitate, afișată pe ecranul său generos, îți oferă o privire clară asupra vizitatorilor tăi.

Caracteristica care îl face cu adevărat remarcabil este integrarea sa în rețeaua ta WiFi. Cu ajutorul aplicației dedicate, poți monitoriza ușa ta de la distanță, primind notificări în timp real atunci când cineva apelează la ușa ta. De asemenea, comunicarea bidirecțională îți oferă posibilitatea să discuți cu vizitatorii tăi în timp real, indiferent unde te-ai afla.

Un aspect de luat în considerare este că videointerfonul StartONTeam necesită o conexiune WiFi stabilă pentru a funcționa în mod optim. În cazul în care conexiunea ta la internet este instabilă sau intermitentă, acest lucru ar putea afecta experiența ta de utilizare.

Serie de caracteristici

 • Tip produs: Interfon video Wireless
 • Tip accesoriu: Interfon exterior
 • Functii speciale: Detectare miscare, Comunicare bidirectionala
 • Detectie obiecte: 0.5 mm
 • Tip detector: 1 detector de miscare
 • Distanta maxima de detectie : 6 m
 • Inaltime instalare: 0-2 m
 • Temperatura de operare: – 10 ° C / + 50 ° C
 • Tensiune alimentare (V): baterie reincarcabila 12vDC
 • Dimensiuni : 150 x 68 x 38mm
 • Distanta transmisie: – 150 m
 • Greutate:105 Kg
 • Accesorii incluse: 1 x Distribuitor IP pentru Videointerfon IP Leelen

Avantaje:

Dezavantaje:

3.5/5

Calitatea și securitatea nu trebuie să vină neapărat la un preț ridicat. Kit-ul de videointerfon Dahua KTA02 demonstrează că poți obține un nivel rezonabil de protecție fără a-ți depăși bugetul. Cu un design compact și o cameră eficientă, acest videointerfon îndeplinește nevoile de bază ale unei securități rezonabile.

Ecranul său color clar de înaltă rezoluție îți permite să vezi vizitatorii în detaliu, iar funcția de deschidere cu ajutorul interfonului este simplă și directă. În plus, prețul său prietenos cu buzunarul îl face o alegere atractivă pentru cei care doresc să își îmbunătățească securitatea fără a cheltui prea mult.

Este important să ții cont că, datorită prețului său accesibil, acest kit de videointerfon nu vine cu funcționalități avansate sau caracteristici smart. Dacă ești în căutarea unor opțiuni mai complexe sau conectivitate WiFi, atunci acest videointerfon s-ar putea să nu îți satisfacă în totalitate nevoile.

Specificații

 • Ecran: TFT 7inch
 • Functii interfon: deblocare, apel vocal, apel video, reglare volum
 • Capacitate sistem: 2 posturi exterior + 3 posturi interior
 • Multiple tonuri sonerie: Da
 • Postul de exterior: montaj aplicat, IP66 (cu silicon)

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cel mai bun videointerfon pentru acasă

Știm cât de greu este să alegi cel mai bun videointerfon când sunt atâtea modele pe piață în ziua de azi. De aceea am creat acest ghid special pentru tine pentru a te ajuta să faci alegerea optimă atunci când îți achiziționezi interfonul pentru acasă. Citește mai departe pentru a afla mai multe.

De ce să alegi cel mai bun videointerfon pentru acasă?

Alegerea unui videointerfon de calitate pentru locuința ta poate aduce o serie de beneficii semnificative în ceea ce privește securitatea și comoditatea. Un videointerfon de încredere îți permite să vezi cine se află la ușa ta înainte de a o deschide, ceea ce poate contribui la prevenirea intruziunilor neautorizate sau a vizitelor nedorite. De asemenea, îți oferă posibilitatea de a comunica cu vizitatorii tăi fără a deschide ușa, ceea ce poate fi util în cazul livrărilor sau în interacțiunea cu persoane străine. Un videointerfon bine proiectat poate adăuga niveluri suplimentare de siguranță și confort casei tale.

Scopul acestuia

Scopul principal al unui videointerfon este să furnizeze o modalitate de a identifica vizitatorii și de a comunica cu ei înainte de a deschide ușa. Acest lucru poate ajuta la evitarea situațiilor nedorite sau periculoase. De asemenea, videointerfoanele pot contribui la monitorizarea activității din jurul casei tale și la înregistrarea potențialelor evenimente de securitate. Scopurile pot varia de la simpla comunicare cu vizitatorii până la implementarea unui sistem complex de securitate pentru locuință.

Videointerfoane Cablate vs. Fără Fir

Primul lucru de decis este dacă dorești un videointerfon fără fir ce funcționează pe baterii sau unul ce primește energie din cabluri cu voltaj redus. Evident, un videointerfon fără fir este cel mai ușor de instalat deoarece nu necesită oprirea alimentării casei tale sau manipularea cablurilor. Dezavantajul videointerfoanelor fără fir este că bateriile lor se epuizează rapid; ele rezistă de la două la șase luni. Dacă locuiești într-o zonă cu vreme rece, pregătește-te să încarci sau să schimbi bateriile la fiecare câteva luni. Există și riscul ca videointerfonul tău să se oprească într-un moment nepotrivit în cazul modelelor cu baterie.

Videointerfoanele cablate nu sunt la fel de ușor de instalat precum cele fără fir (procesul totuși nu este dificil), dar nu trebuie să îți faci griji cu privire la pierderea energiei dacă nu se oprește întreaga ta casă. Deoarece majoritatea caselor au deja cabluri pentru interfon, instalarea unui videointerfon este la fel de simplă ca înlăturarea interfonului vechi, deconectarea celor două cabluri, conectarea noului interfon la cabluri și montarea lui pe exteriorul casei tale. În majoritatea cazurilor, poți conecta videointerfonul și la o cutie de sunet existentă.

Videointerfoanele cablate extrag energie din două cabluri care se conectează la un transformator ce reduce tensiunea casei tale la între 16 și 24 volți. Dacă locuința ta nu dispune de cabluri pentru interfon, poți totuși să le instalezi folosind un transformator cu priză sau să angajezi un electrician pentru a efectua instalarea. În ambele cazuri, procesul necesită puțină găurire pentru a introduce cablurile de la interiorul casei la o locație exterioară.

Sistem singular sau multiplu

Când alegi un videointerfon, trebuie să decizi dacă dorești un sistem singular sau unul multiplu. Un sistem singular se referă la un singur videointerfon montat la ușa principală. Acesta poate fi potrivit pentru casele mici sau pentru apartamente. Pe de altă parte, un sistem multiplu poate implica instalarea mai multor posturi de interfon în diferite locuri din locuință, cum ar fi ușa de la intrare, ușa din curte sau alte puncte de acces. Alegerea depinde de nevoile specifice ale casei tale și de gradul de acoperire dorit.

Distanța dintre posturi

Distanța dintre posturile de interfon este un aspect important de luat în considerare, mai ales în cazul sistemelor multiplu. Asigură-te că alegi un videointerfon care poate acoperi distanța necesară între diferitele puncte de acces din casa ta. Acest aspect este esențial pentru asigurarea unei comunicări eficiente și a funcționalității adecvate a sistemului.

Ce componente are cel mai bun videointerfon pentru acasă?

Cel mai bun videointerfon pentru casă va avea următoarele componente cheie:

 • Unitatea exterioară: Aceasta este camera montată în exteriorul ușii tale care capturează imaginea vizitatorilor și permite comunicarea audio și video.
 • Unitatea interioară: Acesta este dispozitivul din interiorul casei tale, cum ar fi un monitor sau un smartphone, prin care poți vedea și comunica cu vizitatorii.
 • Sistem de conectare: Acesta poate fi prin cablu sau wireless, iar conectivitatea WiFi poate permite accesul și controlul de la distanță prin intermediul dispozitivelor mobile.
 • Funcții adiționale: Cele mai bune videointerfoane pot veni cu funcții suplimentare precum detectarea mișcării, stocare în cloud, vizualizare pe timp de noapte, interfață smart pentru integrare cu alte dispozitive din casă și multe altele.

Imaginea

Un număr mai mare de megapixeli este mai bun pentru a distinge detalii precum caracteristici de identificare—gândește-te la un tatuaj sau o placă de înmatriculare—în caz de urgență, dar acesta nu este singurul factor al unei imagini bune. Luminozitatea, unghiul de vizualizare și vedere pe timp de noapte sunt toate importante, deoarece contribuie la calitatea generală a imaginii.

Fiabilitate

Fiabilitatea este o caracteristică esențială pentru un videointerfon eficient. Alegerea unui produs de încredere și de la un producător cunoscut poate asigura că sistemul va funcționa în mod corespunzător în timp. Când investești într-un videointerfon pentru casă, este important să optezi pentru unul care să fie construit pentru a rezista condițiilor meteorologice și să aibă suport tehnic adecvat în cazul în care apar probleme.

Ce funcții trebuie să aibă cel mai bun videointerfon pentru acasă?

Videointerfoanele vin în diferite forme și dimensiuni. Modelele mai puțin costisitoare tind să fie voluminoase și disponibile în doar câteva opțiuni de culoare, în timp ce multe dintre modelele mai scumpe sunt discrete și disponibile într-o varietate de finisaje. Modelele cu baterie sunt de obicei mai mari decât cele cu cablu.

Cele mai multe videointerfoane smart sunt echipate cu o cameră video care trimite o alertă pe telefonul tău împreună cu un flux video live atunci când cineva apasă butonul interfonului. Accesezi acele înregistrări prin aceeași aplicație mobilă pe care o folosești pentru a instala dispozitivul, a configura setările wireless și a pune în funcțiune alertele. Videointerfoanele cu caracteristici precum video 1080p (sau mai bun), detectarea mișcării, audio bidirecțional care îți permite să vorbești cu cine este afară și streaming video la cerere tind să coste cel mai mult. Pentru a evita alertele false de la mașini care trec, vânt puternic și eventuale animale care pot umbla pe proprietatea ta, caută un videointerfon care oferă zone de mișcare personalizabile.

Alte capabilități de căutat includ tehnologia de recunoaștere facială care identifică vizitatorii după nume; tehnologia de detectare a mișcării care face distincția între oameni, mașini și animale; video cu vedere pe timp de noapte color (majoritatea camerelor de interfon folosesc LED-uri infraroșii pentru a furniza video alb-negru pe o distanță de până la 30 de picioare); și o selecție de sunete care te ajută să faci diferența între apăsarea interfonului și declanșatorul de mișcare. Unele dintre cele mai recente camere de interfon oferă chiar o funcție de pre-buffer care înregistrează câteva secunde de activitate înainte de evenimentul declanșator sau apăsarea interfonului.

Vezi și ghidul nostru pentru:

Întrebări frecvente despre videointerfoanele pentru acasa

Un videointerfon este un dispozitiv de securitate care permite comunicarea audio și video între persoanele din interiorul și exteriorul unei locuințe sau a unei clădiri. Acesta constă în mod obișnuit dintr-o cameră montată la ușa de intrare (unitate exterioară) și un dispozitiv în interior (unitate interioară), cum ar fi un monitor sau un smartphone, care permite vizualizarea și comunicarea cu vizitatorii prin intermediul sunetului și imaginii.

Alegerea unui videointerfon aduce multiple beneficii. Poți vedea cine se află la ușa ta înainte de a deschide, prevenind intruziunile sau vizitele nedorite. De asemenea, îți permite să comunici cu vizitatorii fără a deschide ușa, fiind util în cazul livrărilor sau interacțiunilor cu persoane străine. Videointerfoanele pot adăuga niveluri suplimentare de securitate și confort casei tale.

Caracteristicile cheie includ:

 • Calitatea imaginii și a sunetului: Un videointerfon trebuie să ofere o imagine clară și sunet de calitate pentru identificarea precisă a vizitatorilor.
 • Vedere pe timp de noapte: Capacitatea de a vedea vizitatorii în condiții de iluminare redusă sau în întuneric total.
 • Funcție de detecție a mișcării: Alertează atunci când detectează mișcări în jurul ușii.
 • Conectivitate: Opțiuni pentru conectivitate WiFi pentru acces și control de la distanță prin dispozitive mobile.
 • Compatibilitate smart: Integrarea cu alte dispozitive smart din casa ta pentru o experiență completă de securitate și automatizare.

Când alegi un videointerfon, ia în considerare:

 • Tipul de alimentare: Alege între modelele cu baterii sau cele cu cablu, în funcție de preferințele tale.
 • Compatibilitate: Verifică dacă videointerfonul este compatibil cu hubul sau dispozitivele smart pe care le ai deja.
 • Calitatea construcției: Optează pentru un videointerfon rezistent la condiții meteorologice.
 • Caracteristici: Alege funcțiile care corespund nevoilor tale, cum ar fi detecția mișcării, vedere pe timp de noapte sau integrarea smart.
 • Buget: Stabilește un buget și găsește un videointerfon care îndeplinește cerințele tale în limita acestuia.
Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

Lasă un răspuns