| Verificat de Raluca Sas
Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi. Detalii aici.
Un mod simplu de a-ți proteja locuința împotriva furtului de proprietate, invaziei la domiciliu, hoților de pe verandă și solicitanților nedoriti este să identifici cine se află la ușa ta înainte să o deschizi. Cel mai bun videointerfon îți permite nu doar să vezi și să vorbești cu persoana din exterior, dar și să înregistrezi imagini ale vizitatorilor care se apropie de ușa ta în timp ce nu ești acasă sau nu poți răspunde. Aceste dispozitive folosesc de obicei Wi-Fi pentru a transmite video live pe telefonul tău și oferă caracteristici high-tech, precum stocarea de video în cloud, detectarea mișcării, sirene și interoperabilitate cu sistemele de închidere inteligente și alte dispozitive smart din casă.
Mai jos sunt alegerile noastre principale, împreună cu ceea ce trebuie să cauți atunci când alegi un videointerfon pentru casa ta. Categoria evoluează rapid, așa că asigură-te că revii des pentru a verifica noutățile.
Produs | Denumire | Calificativ | |
5/5 | |||
4.5/5 | |||
4/5 | |||
4/5 | |||
3.5/5 |
Produs | Preț |
---|---|
1. Philips WelcomeEye Comfort | Vezi Prețul |
2. Hikvision | Vezi Prețul |
3. ORNO NAOS RFID OR-VID-SH-1074 | Vezi Prețul |
4. StartONTeam | Vezi Prețul |
5. Dahua KTA02 | Vezi Prețul |
Cel mai bun videointerfon per total
Specificații:
Cel mai bun videointerfon varianta 2
Specificații
Cel mai bun videointerfon în raport calitate/preț
Specificații
Cel mai bun videointerfon smart
Serie de caracteristici
Cel mai bun videointerfon ieftin
Specificații
Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru videointerfoane la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru videointefoane pe următoarele magazine:
Există câțiva factori cheie de luat în considerare atunci când compari diferențele între cele mai bune videointerfoane de pe piață și i-am explicat mai jos:
Crede-ne, ai nevoie de un videointerfon. Acesta este unul dintre puținele dispozitive pentru casă inteligentă care se potrivesc tuturor – tuturor celor care au o ușă de intrare, adică. Beneficiile sunt numeroase, și includ posibilitatea de a vedea un videoclip cu persoana de la ușă (inestimabil pentru a evita deranjul de la ușă) și de a putea să îi întâmpini pe oaspeții valoroși atunci când nu ești aproape de ușă.
Este fantastic pentru curieri și poștași, și a avea unul înseamnă că nu vei mai rata niciodată o colet. Nu numai că poți vedea livrarea în desfășurare, dar multe dintre cele mai bune videointerfoane îți permit să vorbești cu curierul, astfel încât să le poți spune să lase un colet într-un loc sigur sau la un vecin, de exemplu. Cele mai multe videointerfoane funcționează mână în mână cu alte dispozitive pentru casă inteligentă, cum ar fi camerele de securitate wifi, alarmele inteligente și difuzoarele inteligente. Pe scurt, odată ce ai unul, te vei întreba cum ai reușit fără el.
Prima întrebare de decis atunci când cumperi un videointerfon este dacă dorești un sistem cu fir sau alimentat cu baterie și (cel mai important) dacă sistemul tău existent este cu fir sau nu.
Multe modele se potrivesc perfect într-un sistem existent alimentat la priză sau cu transformator, și utilizarea cablurilor deja existente este o alegere inteligentă.
Alegerea dintre cablu sau fără cablu sună simplă, dar se poate complica rapid. Nu toate videointerfoanele oferă o versiune cu fir, așa că uneori decizia este luată pentru tine. Unele mărci străine nu ofereau versiuni cu tensiune românească a produselor lor, ceea ce făcea cablarea lor foarte dificilă. Deși alimentarea cu baterie este cea mai simplă opțiune din perspectiva instalării, problema apare atunci când trebuie să încarci bateria când se descarcă. Desigur, videointerfonul este inutil în timpul încărcării, ceea ce poate fi destul de incomod.
Următoarea decizie cheie este dacă dorești să fie compatibil cu o platformă de casă inteligentă precum Google Home sau Amazon Alexa. S-ar putea să o ai deja configurată, și poate face o mare diferență dacă vrei să îi ceri asistentului tău vocal să îți arate cine este la ușa din față pe Echo Show sau Google Home Hub.
Acum e momentul să intrăm în detalii, cel mai important rezoluția video și câmpul vizual, primul astfel încât să poți distinge mai bine detaliile la distanță, ultimul astfel încât să vezi imaginea completă a persoanei care se află la ușă.
Când vine vorba de rezoluție, am recomanda să alegi unul care înregistrează cel puțin în Full HD (1920 x 1080 pixeli). Camerele 2K (2560 x 1440 pixeli) vor fi și mai clare. Cu privire la câmpul vizual, dacă mergi până la 180 de grade, poți obține un efect “ochi de pește”, așa că multe opțiuni din lista noastră au un unghi larg undeva între 180 și 135 de grade.
Spre deosebire de un interfon simplu, o considerație cheie ale videointerfoanelor este stocarea video, deoarece unele sisteme stochează video local pe o carte de memorie sau un stick USB, în timp ce altele preferă să folosești sisteme cloud proprietare, care inevitabil vin cu un cost lunar, crescând cheltuielile generale pentru un videointerfon.
În timp ce majoritatea videointerfoanelor sau a videointerfoanelor smart au caracteristici precum detectarea obiectelor sau a persoanelor și în unele cazuri recunoașterea coletelor, caracteristica reală de urmărit este “zona inteligentă”, în care zonele pot fi incluse sau excluse din alertele de mișcare.
Fără aceasta, copacul/ pisica/ mașinile care trec ale vecinului tău vor declanșa alertele de mișcare în mod constant, forțându-te să le dezactivezi.
Alegerea ta de sonerii va depinde și de faptul dacă înlocuiești o sonerie existentă sau instalezi una într-un loc în care nu există una deja. În general, totuși, dorești ca soneria să fie la aproximativ 1,2 metri de la sol, astfel încât să fie destul de sus pentru a vedea totul bine, dar nu prea sus, astfel încât butonul să fie greu de apăsat pentru persoanele mai scunde.
Când au apărut primele videointerfoane pe piață, aveau ceea ce se numește audio „half-duplex”. Asta înseamnă că atunci când cineva vorbește, cealaltă persoană trebuie să aștepte până când poate fi auzită. Videointerfoanele mai noi au acum audio „full duplex”, astfel încât poți purta o conversație ca și cum persoana ar fi chiar în fața ta.
Estetica poate fi o preocupare. Până la urmă, fixezi acest lucru în fața casei tale! Philips WelcomeEye Comfort arată cel mai mult ca o sonerie tradițională, iar acest dispozitiv include chiar patru placaje frontale, astfel încât poți alege care se potrivește cu finisajul casei tale sau poți vopsi una exact în nuanța pe care o preferi.
Experții noștri au evaluat cele mai bune videointerfoane disponibile în prezent pentru a găsi exact pe cel potrivit pentru tine. Le-am instalat și le-am folosit așa cum ai face tu, evaluând ușurința de instalare, calitatea imaginilor video și cât de intuitiv este să folosești aplicația care le însoțește. Am verificat dacă vizitatorii și curierii ne puteau auzi (în condiții ideale) și viceversa.
Am testat durata bateriei și am luat în considerare orice caracteristici suplimentare, cum ar fi rezistența la intemperii, setările de alertă și orice extra-uri ascunse, cum ar fi costurile de stocare a videoclipurilor în cloud. Alegerile noastre de top provin de la o gamă largă de producători și vânzători specifici din România.
Am inclus mărcile familiare pe care le cunoști deja, alături de unele provocatoare surprinzător de capabile. Află care sunt cele mai bune videointerfoane pe care le poți cumpăra.
Majoritatea videointerfoanelor sunt proiectate pentru a fi auto-instalate. Cu toate acestea, poți să angajezi un electrician să instaleze un videointerfon; costurile vor varia în funcție de regiune și de complexitatea configurației tale, dar am estima că nu ar trebui să coste mai mult de aproximativ 1000 de lei. Unele companii de videointerfoane au parteneriate cu instalatori profesioniști.
Majoritatea videointerfoanelor cu fir sunt proiectate să funcționeze pe un circuit de 16-24 de volți – la fel ca celelalte sonerii tradiționale. De obicei, firele care duc la videointerfon vor furniza cantitatea corespunzătoare de electricitate. Dacă nu ești sigur, poți folosi un voltmetru pentru a determina dacă merg prea mult sau prea puțin curent către videointerfon.
Din păcate, da. Hoții sau vandali ar putea smulge un videointerfon de pe ușa ta. Cu toate acestea, multe videointerfoane au măsuri de prevenire a acestui lucru. De exemplu, multe cer utilizarea unui șurub de securitate pentru a-l menține în loc, care necesită un șurubelniță specială furnizată de producător.
Marcel Popa
Blogger
Marcel Popa este editorul șef al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.
Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.
Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.
Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!
Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.