Mixere pentru dj incepatori

Cel mai bun mixer pentru dj incepatori din 2023: Top 5 mixere dj de incepatori + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun mixer pentru dj incepatori

Echipamentul DJ s-a dezvoltat în mod tot mai elaborat în decadelor recente, iar numărul posibilelor configurări pentru seturile DJ a crescut exponențial. Un mixer DJ rămâne totuși o componentă absolută a instalațiilor clasice pentru DJ, iar pentru DJ-ii care încep, alegerea cel mai bun mixer DJ pentru începători poate fi deosebit de importantă. Să analizăm în detaliu ce și de ce…

Să începem cu noțiunile de bază. Ce este, de fapt, un mixer DJ? În forma sa cea mai simplă, un mixer este un dispozitiv care vă permite să amestecați sunetul provenit de la două sau mai multe surse într-o singură ieșire. Este o parte absolut fundamentală a artei DJ-ului. Este elementul care vă permite să amestecați piese împreună sau să vă pregătiți următoarea piesă în timp ce cea actuală este redată.

Toate configurațiile pentru DJ includ un mixer de un fel sau altul, deși nu întotdeauna în aceeași formă. Dacă sunteți un DJ care folosește un laptop, puteți utiliza un mixer virtual integrat în software-ul ales. Multe dispozitive DJ all-in-one și controlere – concepute pentru a fi utilizate alături de un laptop – includ un mixer real încorporat în ele.

Ceea ce ne concentrăm aici sunt însă mixer-urile pentru începători dedicate. Acestea sunt dispozitive hardware independente care nu redau muzică în sine și – cu o excepție – nu necesită un laptop pentru a funcționa, dar oferă două sau mai multe intrări, permițându-vă să conectați CDJ-uri, platane cu vinil sau orice alt player muzical doriți.

Cele mai bune mixere pentru dj incepatori - recomandarile noastre 2023

ProdusePreț
1. DJM-250MK2Vezi pretul
2. Numark M2 BlackVezi pretul
3. Numark M6Vezi pretul
4. DJM-S3 PioneerVezi pretul
5. Ibiza MIX500BTVezi pretul
 
5/5

Când vine vorba de alegerea unui mixer pentru DJ în calitate de începător, DJM-250MK2 de la Pioneer DJ este, fără îndoială, o alegere excelentă. Acest mixer uimitor îmbină în mod perfect calitatea construcției Pioneer cu o serie de funcții și opțiuni care vor face deliciul oricărui aspirant DJ. Primul lucru care impresionează este calitatea sunetului. Sunetul clar și fără distorsiuni face ca DJM-250MK2 să fie o alegere excelentă pentru a mixa muzica preferată.

Un alt aspect remarcabil este layout-ul ergonomic al acestui mixer audio. Butonul de crossfader oferă o controlabilitate excelentă și permite tranziții netede între piese. De asemenea, fader-urile de canal sunt foarte precise, permițând ajustări fine ale volumului. Acest lucru este esențial pentru orice DJ care dorește să-și dezvolte abilitățile de mixare. În plus, DJM-250MK2 vine cu funcția Record Out, ceea ce înseamnă că poți înregistra seturile tale direct pe un dispozitiv extern, ceea ce este un avantaj imens pentru cei care doresc să își arhiveze mixurile.

Cu toate acestea, există câteva dezavantaje minore. Unul dintre ele este că acest mixer are doar două canale, ceea ce poate fi limitativ pentru DJ-ii care doresc să mixeze mai multe piese în același timp. De asemenea, lipsa unor efecte integrate poate fi un dezavantaj pentru unii utilizatori care doresc să adauge mai multe straturi de creativitate în mixurile lor. 

În concluzie, DJM-250MK2 de la Pioneer DJ este un mixer excelent pentru începători, oferind un sunet de înaltă calitate și o ușurință de utilizare. Cu toate acestea, pentru cei care doresc mai multe funcții și mai multe canale, ar putea fi nevoie să exploreze alte opțiuni.

Specificații:

 • Tip produs: Mixer DJ
 • Număr de canale: 2
 • Conectivitate: USB
 • Conectori de intrare: 3 x RCA, 2 x Phono
 • Răspuns în frecvență: 20 – 20.000 Hz
 • Distorsiuni: 0.005 %
 • Dimensiuni: Lățime: 230 mm, Adâncime: 320 mm, Înălțime: 108 mm, Greutate: 3 Kg

Avantaje:

Dezavantaje:

3.5/5

Când vine vorba de alegerea unui mixer pentru DJ începători care să fie robust, compact și ușor de folosit, Numark M2 Black este cu siguranță o opțiune demnă de luat în considerare. Acest mixer se evidențiază prin construcția sa solidă, care îl face rezistent la uzura și deteriorarea cauzate de transportul frecvent sau de utilizarea intensivă. Cu un aspect simplu și elegant, se potrivește perfect în orice configurație de DJ și oferă tot ceea ce un începător ar putea dori.

Calitatea sunetului oferită de Numark M2 Black este remarcabilă, cu preamplificatoare de înaltă calitate și egalizatoare pentru fiecare canal care permit ajustări precise ale tonurilor. Fader-urile sunt netede și precise, ceea ce facilitează tranzițiile între piese. De asemenea, mixerul este prevăzut cu intrări și ieșiri RCA, precum și cu jack de 6,3 mm, ceea ce oferă flexibilitate în conectarea echipamentului tău. Cu un layout simplu și intuitiv, vei putea să-ți dezvolți rapid abilitățile de mixare.

Cu toate acestea, există și câteva dezavantaje de luat în considerare. Numark M2 Black are doar două canale, ceea ce poate fi limitativ pentru cei care doresc să mixeze mai multe piese în același timp. De asemenea, acest mixer audio nu vine cu funcții avansate sau efecte integrate, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru DJ-ii care doresc să adauge mai multă creativitate în mixurile lor. 

În concluzie, Numark M2 Black este un mixer excelent pentru începători datorită robusteții sale și a simplității de utilizare. Cu toate acestea, pentru cei care doresc mai multe funcții și mai multe canale, ar putea fi necesar să exploreze alte opțiuni.

Specificații

 • Tip: Analog
 • Număr canale mono: 2
 • Număr canale stereo: 2
 • Conectivitate: CD Player
 • Funcții: Egalizator
 • Conținut pachet: 1 x Manual de instrucțiuni, 1 x Cablu de alimentare
 • Conectori intrare: 1 x Jack 6.3 mm, 4 x RCA
 • Conectori ieșire: 2 x RCA, 1 x Jack 6.3 mm
 • Număr benzi egalizator: 3
 • Greutate: 4 Kg

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Când vine vorba de mixerul potrivit pentru DJ-ii începători care aspiră să mixeze într-un mediu de club, Numark M6 este o alegere excepțională. Acest mixer impresionează cu cei 4 canale sale, care permit mixarea mai multor piese în același timp, deschizând o lume de posibilități creative. Numark M6 are un aspect modern și elegant, cu finisaje în negru, care îi conferă un aspect profesional și se potrivește perfect în orice configurație de club.

Unul dintre punctele forte ale acestui mixer audio este placa de sunet USB integrată, care îți permite să conectezi direct laptopul sau calculatorul, fără a fi nevoie de echipament suplimentar. Această caracteristică este de neprețuit pentru DJ-ii care doresc să mixeze muzică digitală cu ușurință. De asemenea, Numark M6 dispune de egalizatoare pentru fiecare canal, permițând ajustări precise ale tonurilor și sunetului. Fader-urile sunt netede și sensibile, facilitând tranzițiile fluide între piese.

Cu toate acestea, este important să menționăm că Numark M6 poate părea intimidant pentru cei care sunt la început de drum în domeniul mixajului DJ. Cele 4 canale și numeroasele funcții pot necesita o învățare și o familiarizare mai temeinice pentru utilizatori. De asemenea, prețul poate fi un factor de luat în considerare pentru un începător, deoarece acest mixer este mai scump decât unele opțiuni mai simple. 

În concluzie, Numark M6 este un mixer de înaltă calitate potrivit pentru DJ-ii începători care aspiră să mixeze în cluburi. Cu toate acestea, este important să fie pregătit pentru a investi timp în învățarea tuturor funcțiilor și opțiunilor sale.

Specificații

 • Tip: Analog
 • Număr canale mono: 1
 • Număr canale stereo: 4
 • Conectivitate: USB
 • Funcții: Egalizator, Talkover, Pre-ascultare la căști
 • Conținut pachet: 1 x Manual de instrucțiuni, 1 x Cablu de alimentare
 • Conectori intrare: 1 x Jack 6.3 mm, 1 x XLR pentru microfon, 4 x RCA
 • Conectori ieșire: 2 x RCA, 2 x XLR, 1 x Jack 6.3 mm
 • Număr benzi egalizator: 3
 • Greutate: 4.3 Kg

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

DJM-S3 de la Pioneer DJ este o alegere excelentă pentru DJ-ii începători care sunt pasionați de Serato. Acest mixer impresionează cu compatibilitatea sa nativă cu Serato DJ, oferind o experiență de mixare fluidă și integrată pentru utilizatorii acestui software popular. Designul său elegant în negru reflectă calitatea și profesionalismul brandului Pioneer DJ.

Unul dintre aspectele deosebit de atrăgătoare ale DJM-S3 este prețul său accesibil, făcându-l o opțiune excelentă pentru cei care sunt la început de drum în lumea mixajului DJ. Cu toate acestea, prețul nu compromite calitatea sunetului. Mixerul oferă un sunet clar și fără distorsiuni, cu preamplificatoare de înaltă calitate și fader-urile precise pentru ajustări fine ale volumului. De asemenea, dispune de comutatoare de efecte care permit DJ-ilor să adauge creativitate în mixurile lor.

Un dezavantaj minor al DJM-S3 este faptul că are doar două canale, ceea ce poate fi limitativ pentru cei care doresc să mixeze mai multe piese în același timp. De asemenea, dacă nu ești un utilizator Serato, ar trebui să iei în considerare și alte opțiuni, deoarece acest mixer audio este optimizat în principal pentru această platformă. 

În concluzie, DJM-S3 Pioneer este un mixer excelent pentru DJ-ii începători care folosesc Serato, oferind calitatea și performanța pentru care Pioneer DJ este renumit. Cu toate acestea, dacă ai nevoie de mai multe canale sau nu utilizezi Serato, ar putea fi necesar să explorezi alte opțiuni.

Specificații

 • Tip produs: Mixer DJ
 • Număr de canale: 2
 • Conectivitate: USB
 • Software compatibil: Serato DJ
 • Conectori intrare: 3 x RCA
 • Conectori ieșire: 1 x XLR, 1 x RCA
 • Răspuns în frecvență: 20 – 20.000 Hz
 • Distorsiuni: 0.005 %
 • Greutate: 3 Kg

Avantaje:

Dezavantaje:

3/5

Pentru DJ-ii începători care sunt în căutarea unei opțiuni economice și eficiente, Ibiza MIX500BT se remarcă ca fiind o alegere excelentă. Acest mixer cu două canale oferă o intrare USB și conectivitate Bluetooth, permițându-ți să mixezi muzică direct de pe dispozitivele tale digitale sau să conectezi dispozitive fără fir cu ușurință. Prețul accesibil face acest mixer atractiv pentru cei care sunt la început de drum în lumea mixajului DJ și nu doresc să facă o investiție majoră.

Ibiza MIX500BT vine cu fader-uri precise, care permit ajustări fine ale volumului și tranziții netede între piese. Egalizatoarele pentru fiecare canal îți permit să ajustezi tonurile pentru a obține sunetul dorit. Funcția de conectivitate Bluetooth este un avantaj major, permițându-ți să mixezi muzică de pe dispozitive mobile sau laptop-uri fără a fi nevoie de cabluri complicate.

Cu toate acestea, este important să ții cont de câteva dezavantaje. Calitatea sunetului poate să nu fie la fel de înaltă ca în cazul mixerelor de top, deci acesta ar putea să nu fie alegerea potrivită pentru evenimente mari sau cluburi. De asemenea, construcția sa poate să nu fie la fel de robustă ca în cazul altor mixere audio mai scumpe, ceea ce poate duce la o durată de viață mai scurtă. 

În concluzie, Ibiza MIX500BT este un mixer excelent pentru DJ-ii începători care sunt la buget și doresc o opțiune simplă și accesibilă pentru a-și dezvolta abilitățile. Cu toate acestea, ar trebui să ai în vedere că există limitări în ceea ce privește calitatea sunetului și durabilitatea construcției.

Specificații

 • Tip produs: Mixer DJ
 • Număr de canale: 2
 • Conectivitate: Bluetooth
 • Culori disponibile: Negru
 • Conectori intrare: 1 x USB

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cel mai bun mixer pentru dj incepatori

În trecut, fiecare DJ trebuia să dețină un mixer – era elementul esențial de legătură între platanele lor și difuzoare/căști. Dar, desigur, în era digitală, mulți DJ sunt mulțumiți să mixeze cu controlere DJ și sisteme all-in-one independente, care au funcționalitatea de mixaj încorporată ca parte a funcției lor.

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că mixerele sunt moarte – dimpotrivă! Practic, fiecare club are încă un mixer în centrul set-ului său DJ, DJ-ii care preferă scratch-ul și performance-ul au de obicei platane cu un mixer audio între ele, la fel cum făceau toți în trecut, iar DJ-ii mobili preferă adesea “componente separate” (un mixer audio și doi sau mai mulți playeri media) atât pentru aspectul profesional, cât și pentru cazurile în care trebuie înlocuite pentru reparații, de exemplu.

Și chiar și ca DJ amator, s-ar putea să decideți pur și simplu să doriți o configurație DJ care să aibă un mixer audio în centrul său – nu în ultimul rând pentru că mixere audio oferă aproape întotdeauna mai multe funcționalități decât cele oferite de funcțiile de mixaj încorporate în dispozitivele all-in-one.

Deci, doriți un mixer DJ. La ce ar trebui să fiți atenți atunci când faceți alegerea? Acesta este subiectul pe care îl vom acoperi în acest articol.

8 Aspecte de luat în considerare atunci când alegeți un mixer DJ

Mai jos vă vom prezenta 8 aspecte pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a cumpăra cel mai bun mixer DJ pentru începători.

1. Club sau scratch?

Asta este alegerea mare. Mixere audio “de club” sunt concepute pentru a oferi versatilitate, capacitatea de a gestiona orice configurații, set-up-uri, echipamente și DJ care li se aruncă. Cele mai bune au multe intrări și ieșiri, multe canale, tot felul de efecte, plăci de sunet complexe – flexibilitatea este numele jocului.

Trebuie doar să vă uitați la un mixer audio”standard de club” cum ar fi Pioneer DJ DJM-900NXS2 pentru a vedea cât de aglomerate sunt astfel de mixere audio, pline de funcții care înseamnă că pot funcționa în aproape orice situație. Puteți construi set-up-uri DJ/producer hibride în jurul mixere audio de club, să mapati controale pentru orice software, să conectați mai mulți DJ, să conectați permanent multe echipamente pentru a trece ușor între ele, și așa mai departe.

Cu toate acestea, toate acestea înseamnă că sunt aglomerate, scumpe și, deși sunt bune la orice, nu se evidențiază într-un domeniu anume.

Mixere audio de scratch sunt foarte diferite. Aproape întotdeauna au doar două canale fizice, sunt concepute să fie ușor de utilizat pentru scopul lor principal: DJing-ul de performanță. Au panouri frontale dezaglomerate în partea de jos unde se află crossfader-ul, de obicei, pedale mari pentru a opera efecte simple și, deși au (în general) suficiente intrări pentru cele mai multe scopuri, sunt concepute în primul rând pentru ca DJ-ii să conecteze două platane pentru a crea o variantă modernă a set-up-ului clasic de scratch pe vinil.

De asemenea, în prezent, aproape întotdeauna au legături software strânse, în general cu Serato (cel mai popular software pentru DJ-ii de hip hop/scratch) – astfel că obțineți pad-uri de performanță, control direct al efectelor și așa mai departe. Aceste caracteristici nu sunt de obicei prezente pe mixere audio de club, care – deși pot lucra cu software de DJ – nu au controale dedicate pentru acesta.

2. Numărul/tipul canalelor de intrare

Desigur, doriți să vă asigurați că orice mixer audio, mixer digital sau mixer analogic cu sau fara native instruments, pe care îl cumpărați are suficiente canale de intrare pentru ceea ce doriți să conectați la el.

Cele mai multe vor avea cel puțin capacitatea de a conecta cel puțin două platane și două intrări de nivel linie (playeri media etc.). Dar cât de ușor este să treceți de la unul la altul? Și ce se întâmplă cu celelalte intrări – de exemplu, intrările auxiliare pentru sursele de rezervă? Și ce se întâmplă cu intrările pentru microfon? (De obicei, nu este o problemă mare pentru DJ-ii de club, dar este mai important pentru DJ-ii mobili.)

Lucrurile importante de avut în vedere sunt câte intrări aveți, cât de ușor este să treceți între ele și cât de ușor este să le amestecați de fapt – este bine să aveți șase intrări, dar dacă aveți doar două fadere reale, trecerea între ele și amestecarea lor va fi mai complicată.

Decideți ce aveți nevoie și dacă trecerea între ele va face parte din performanța dvs. sau doar din setarea inițială, apoi evaluați caracteristicile mixerelor pe care le luați în considerare pentru a vă asigura că numărul și configurarea acestor intrări vă funcționează.

3. Caracteristici software

După cum am menționat mai sus, mixerele de scratch sunt în mod obișnuit aliniate cu o anumită marcă de software, iar asta înseamnă în general Serato – astfel că obțineți pad-uri, controlul efectelor și așa mai departe, toate strâns legate de acea platformă.

(Pentru informație, mixerele de scratch Pioneer DJ funcționează în general bine și cu Rekordbox, și Virtual DJ își face un fel de misiune să funcționeze cu orice.)

Mixerele de club, cel puțin cele de înaltă calitate, au Midi complet, astfel încât puteți spune într-o anumită măsură mixerului că doriți ca un control să controleze o funcție anume în software-ul dvs., dar le lipsește controale dedicate, așa că întotdeauna va fi un fel de hack la maparea funcțiilor software la mixerele de club – în timp ce la mixerele axate pe software, totul este gestionat pentru dvs.

Desigur, mulți DJ nu doresc să folosească un laptop în cabina DJ, iar dacă sunteți printre aceștia, acest lucru nu trebuie să vă îngrijoreze – dar dacă doriți să utilizați un mixer de tip club cu software de DJ fie mixer audio, mixer digital sau mixer analogic cu sau fara native instruments, s-ar putea să doriți să luați în considerare adăugarea unui controler suplimentar pentru a vă oferi acele controale pe care mixerul nu vi le oferă.

4. Interfața audio

Acesta este circuitul care vă permite să conectați un computer la mixer, nu în acest caz pentru a-l folosi ca un controler pentru software-ul dvs., ci pentru a putea alimenta semnalele audio ale acestuia într-un computer și pentru a prelua semnalele audio ale computerului în mixer.

Acest lucru poate fi util pentru DJ-ii care mixează cu software, cu siguranță, dar și pentru a folosi efecte “soft” (trimiteți și returnați canale la laptop pentru a-l folosi ca unitate de efecte), pentru a înregistra performanțele dvs. în direct direct din calculatoare, pentru a reda muzică din, să zicem, Ableton în timp ce mixați, și așa mai departe.

Pentru DJ-ii cu laptop, având o interfață audio încorporată care poate gestiona doi DJ care își conectează calculatoarele simultan poate face trecerea de la un DJ la altul să fie mai fluidă. Și interfețele audio sunt, de asemenea, necesare pentru utilizarea sistemelor DVS (Digital Vinyl Systems).

Desigur, este posibil să nu vă pese de niciuna dintre acestea, în cazul în care un mixer audio cu intrare usb fără interfață audio încorporată va fi suficient – dar în prezent, majoritatea mixerelor de mijloc până la cele de înaltă calitate presupun că veți dori acest tip de funcționalitate, și au o anumită interfață audio încorporată.

Asigurați-vă doar că interfața audio din mixerul pe care doriți să îl cumpărați ( mixer audio, mixer digital sau mixer analogic cu sau fara native instruments) este suficientă pentru cerințele dvs. (suficiente intrări și ieșiri) și că va funcționa bine cu software-ul pe care doriți să îl utilizați cu el (în general, acest lucru înseamnă verificarea dacă funcționează cu Serato DJ, deoarece alte programe nu au restricții).

5. Send/return-uri

Un send/return este o caracteristică care vă permite să direcționați un canal de intrare înapoi din mixer audio către altundeva, “returnându-l” după ce l-ați procesat în afara mixerului. Acest tip de funcționalitate este folosit, în general, pentru a adăuga efecte externe la canale individuale ale unei mixări generale, ceea ce înseamnă că nu sunteți legat doar să trimiteți întreaga ieșire a mixerului printr-un procesor de efecte.

Poate ați văzut DJ-i folosind pedale pentru chitare sau unități de efecte externe dedicate, și asta e ceea ce folosesc pentru asta. După cum s-a menționat mai sus, dacă mixerul dvs. are o interfață audio încorporată, este uneori posibil să “trimiteți” canale la un laptop pentru procesare, de exemplu.

Țineți cont că acest lucru nu ar putea să fie important pentru dvs. (mai ales pentru că majoritatea mixerelor de azi au efecte excelente încorporate pe care le puteți utiliza pentru asta) – dar dacă este important, asigurați-vă că alegerea dvs. de mixer audio cu intrare usb are această funcționalitate! (Majoritatea mixerelor mai ieftine nu au…)

6. Ieșirea de înregistrare

Cu un mixer profesionist sau semi-profesional se presupune că veți obține două ieșiri – una pentru principal (pentru difuzoarele principale) și una pentru cabina DJ. Fiecare dintre acestea va avea propriul său control de volum pe mixer audio cu intrare usb.

Cu toate acestea, dacă doriți să înregistrați seturile dvs., a avea o ieșire de înregistrare este un avantaj distinct. De ce? Pentru că prizele “Record Out” de pe mixere digitale ocolesc toate controalele de volum master/booth. Puteți să ridicați volumul în club pe măsură ce se desfășoară noaptea și locația se umple, puteți să ridicați și să coborâți difuzoarele din cabina dvs. pentru a mixa sau a discuta cu oamenii și tot ceea ce ați conectat la prizele Rec Out pentru a înregistra serile nu va fi afectat de niciunul dintre acestea.

Desigur, dacă utilizați doar un set de difuzoare și de cabina și doriți să înregistrați setul dvs. prin conectarea unui dispozitiv la mixer audio cu intrare usb, cum ar fi un înregistrator hardware sau chiar o aplicație de înregistrare de pe telefon, puteți pur și simplu să vă conectați la ieșirea pe care nu o utilizați, fie că este vorba de cabina sau de master, și să lăsați controlul de volum al acesteia să fie lăsat în pace. Dar într-o situație de club, în care ambele aceste ieșiri sunt utilizate, o ieșire de înregistrare este necesară pentru a înregistra astfel seturile dvs.

7. Split cue

Un split cue este ceva ce obișnuia să se regăsească pe aproape toate mixerele DJ, fie ele ieftine sau scumpe, dar este o caracteristică care pare să fi ieșit din modă – și nu suntem siguri de ce.

Acesta trimite ieșirea “master” într-o dintre căștile dvs., iar orice ieșire cue în cealaltă. Acest lucru înseamnă că puteți folosi căștile pentru a face beatmixing, fără a avea nevoie de un difuzor de monitorizare în apropiere. Acest lucru este foarte util dacă monitorizarea este proastă sau inexistentă, sau dacă doriți să mixați folosind căști intrauriculare (IEMs), de exemplu.

DJ-ii care obișnuiau să mixeze cu mixere DJ mai vechi deseori se plâng de lipsa split cue (foarte puține controlere DJ au această funcționalitate), și chiar și unele mixere DJ profesioniste scumpe nu o au, deci fiți atenți să verificați dacă este prezentă atunci când alegeți un mixer audio, dacă credeți că o veți utiliza.

8. Hub Ethernet

Playerele media DJ moderne beneficiază cu intrare usb de faptul că sunt conectate în rețea, iar mixerele, sau mixer audio de la aceeași marcă oferă de obicei mai multă integrare cu playerele media dacă acestea sunt, de asemenea, conectate în rețea.

Mai mult, pe măsură ce funcționalitățile de tip cloud devin norma pe echipamentele DJ, conectarea echipamentelor nu numai între ele, ci și la internet devine mai importantă. Pentru toate acestea, aveți nevoie de cabluri Ethernet și, undeva, de un hub pentru a le conecta.

Cu unele mixere DJ, trebuie să utilizați un hub extern (seturile Pioneer DJ la momentul scrierii, de exemplu), în timp ce cu altele, există un hub încorporat în mixer (cum ar fi Denon DJ X1850 Prime).

De ce să-ți cumperi un mixer pentru DJ-ială acasă?

Achiziționarea unui mixer pentru DJ-ială sau mixer audio cu intrare usb acasă poate aduce numeroase avantaje și posibilități. În primul rând, un astfel de echipament îți oferă o platformă excelentă pentru a-ți dezvolta abilitățile de DJ și a-ți exprima creativitatea muzicală. Poți experimenta cu mixaje, efecte și transiții între piese în confortul propriului tău spațiu, fără presiunea unei scene publice. Acest lucru îți permite să devii mai familiarizat cu tehnicile de DJ-ing și să-ți îmbunătățești stilul personal.

În plus, deținerea unui mixer pentru DJ acasă îți oferă libertatea de a exersa și a crea muzică în orice moment dorești. Nu mai trebuie să aștepți o ocazie specială sau un eveniment pentru a-ți exprima pasiunea pentru muzică. Poți face acest lucru oricând ai inspirație sau dorință.

Un alt motiv important pentru a investi într-un mixer DJ pentru acasă este posibilitatea de a-ți construi propriul set-up de DJ personalizat. Poți alege mixerul care corespunde cel mai bine nevoilor tale și poți adăuga echipamente suplimentare precum platane, controlere sau efecte în funcție de preferințele tale. Acest nivel de personalizare îți permite să creezi un sistem care să se potrivească perfect cu stilul tău muzical și cu modul în care vrei să mixezi muzica.

Poți găsi mixere dj, mixer audio sau mixere digitale cu intrare usb la 200 lei, 300 lei, 400 lei pănă la 1000 lei pentru un mixer dj ieftin. Dacă dorești un mixer de calitate, trebuie să urci bugetul la 1500 lei, 2000 lei, 2500 lei, 3000 lei, chiar pănă la 5000 lei.

Concluzie

În orice caz, luați-vă doar câteva secunde să parcurgeți o listă mentală de “trebuie să am” înainte de a cheltui suma relativ mare pentru un mixer nou, pentru a vă asigura că nu omiteți ceva ce ați presupus că “toate mixerele au” – Sperăm că această listă vă poate ajuta cu aceasta.

Întrebări frecvente despre mixere pentru dj incepatori

Un mixer pentru DJ este un dispozitiv esențial pentru mixarea și manipularea sunetului în timpul DJ-ilor. Este folosit pentru a amesteca și controla mai multe surse audio, precum viniluri, CD-uri sau controlere, permițând DJ-ului să creeze mixuri muzicale fluide. Achiziționarea unui mixer pentru DJ începători este ideală pentru cei care doresc să învețe să mixeze muzică și să-și dezvolte abilitățile de DJ.

Caracteristicile importante ale unui mixer pentru DJ începători includ numărul și tipul de canale de intrare, efectele audio integrate, interfața audio, opțiunile de conectivitate și prezența funcției de split cue pentru monitorizare cu căști. Este esențial să alegi un mixer care se potrivește nevoilor tale și nivelului tău de experiență.

Da, majoritatea mixerele pentru DJ începători sunt compatibile cu software de DJ precum Serato, Traktor sau Virtual DJ. Aceasta îți oferă posibilitatea de a mixa muzică digitală și de a beneficia de caracteristicile software-ului pentru a-ți îmbunătăți mixurile.

Mixerele de club sunt concepute pentru versatilitate și pot gestiona diverse configurații și echipamente. Ele au adesea mai multe canale, efecte complexe și conectivitate extinsă. În schimb, mixerele pentru scratch sunt mai simple și sunt dedicate performanțelor de DJ. Acestea au de obicei doar două canale și sunt ideale pentru mixaje de tip scratch.

Un mixer pentru DJ pentru începători oferă o bază solidă pentru a învăța tehnicile de mixaj și pentru a dezvolta abilitățile de DJ. Este mai accesibil din punct de vedere financiar și oferă funcții esențiale pentru a începe. Pe măsură ce îți îmbunătățești abilitățile, poți trece la echipamente mai avansate în viitor.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

Lasă un răspuns