Top Electronice

Microfon

Cel mai bun microfon din 2024: Top 7 microfoane + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun microfon

Indiferent dacă dorești să începi următorul tău podcast grozav, dacă ești un streamer Twitch serios, să ai un microfon pentru muzică live sau pur și simplu dorești să sună mai bine la apelurile conferință, este esențial să ai un microfon de calitate. Acest lucru este valabil mai ales acum, când lucrăm și creăm de acasă mai mult ca niciodată. Microfonul potrivit te poate face să te simți prezent pentru ceilalți într-un mod greu de reprodus printr-un apel Zoom de exemplu.

Există o mulțime de microfoane USB populare din care poți alege, iar alegerea dintre microfoane de nivel slab și profesionale poate deveni copleșitoare. Aici intervenim noi. Am petrecut săptămâni întregi testând zeci de microfoane de top pentru a ne da seama care dintre ele merită de fapt banii tăi. Fie că vrei ceva accesibil pentru biroul tău de acasă sau un microfon de ultimă generație pentru a-ți îmbunătăți jocul live.

Mai jos vei găsi lista noastră cu cele mai bune microfoane unde vei găsi cel mai bun microfon potrivit ție și nevoilor tale. Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bun microfon gaming.

ProdusPreț
1. Blue YetiVezi Prețul
2. PC Elgato Wave:3Vezi Prețul
3. Vocal Studio Shure SM7BVezi Prețul
4. Sennheiser DW-3-AU RVezi Prețul
5. FifineVezi Prețul
6. Shure SM58Vezi Prețul
7. Profesional Shure SLX 2/Beta 58 A Cu Statie SLX 4Vezi Prețul
 
4.8/5

Cel mai bun microfon per total

Blue Yeti este un microfon dinamic excepțional, perfect pentru o gamă largă de utilizări, de la podcast-uri și streaming până la înregistrarea muzicii și multe altele. Microfonul are un design elegant, modern, care arată grozav pe orice birou sau în orice studio de înregistrare, iar funcționalitatea sa cu mai multe modele îți permite să captezi sunetul într-o varietate de moduri diferite, în funcție de nevoile tale.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale Blue Yeti este ușurința în utilizare. Cu o configurare simplă plug-and-play, poți avea microfonul în funcțiune în cel mai scurt timp, fără software sau drivere complicate de care să îți faci griji. Microfonul este echipat cu o mufă jack pentru căști, astfel încât să îți poți monitoriza înregistrările în timp real și să faci ajustări după cum este necesar.

Calitatea sunetului Blue Yeti este excelentă. Indiferent dacă înregistrezi voce, instrumente sau orice alt tip de sunet, microfonul surprinde totul cu o claritate și precizie cristaline. Și cu patru modele de preluare diferite din care poți alege, poți comuta cu ușurință între modurile cardioid, bidirecțional, omnidirecțional și stereo, în funcție de nevoile tale specifice de înregistrare.

Recomandăm cu încredere microfonul Blue Yeti USB oricui are nevoie de un microfon versatil de înaltă calitate pentru nevoile lor de înregistrare. Cu calitatea excepțională a sunetului, ușurința în utilizare și designul elegant, acest microfon este cu adevărat remarcabil. Deci, indiferent dacă ești un podcaster profesionist, un muzician sau doar cineva care dorește să îți actualizeze configurația de înregistrare acasă, Blue Yeti merită cu siguranță verificat.

Specificații:

 • Tip: Condensator
 • Tip conexiune: Cu fir
 • Tip transmisie: Analog
 • Conectivitate: USB
 • Tip captare: Cardioid, Omnidirectional, Bidirectional, Stereo
 • Material: Plastic, Metal

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cel mai bun microfon pentru streaming

Elgato Wave 3 este un microfon USB de calitate premium, perfect pentru creatorii de conținut, streameri și podcasteri deopotrivă. Cu designul său elegant, arată grozav pe orice birou, iar caracteristicile sale avansate îl fac o alegere excelentă pentru oricine care dorește să-și îmbunătățească sistemul audio.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale Elgato Wave 3 este capabilitățile sale avansate de procesare audio technica. Cu un procesor de semnal digital (DSP) încorporat și monitorizare în timp real, te poți asigura că înregistrările tale să fie întotdeauna clare și fără distorsiuni. Microfonul are un model de captare cardioid, care ajută la reducere de zgomotul de fundal și se asigură că vocea ta vine puternic și clar.

O altă caracteristică excelentă a Elgato Wave 3 este compatibilitatea sa cu o gamă de software de înregistrare și streaming. Indiferent dacă utilizești OBS, Streamlabs sau orice altă platformă populară, acest microfon este ușor de configurat și se integrează perfect cu fluxul de lucru existent.

Elgato Wave 3 dispune de o varietate de comenzi și funcții convenabile, cum ar fi un cadran multifuncțional care îți permite să îți reglezi nivelurile audio din mers, un buton de dezactivare a sunetului și o mufă pentru căști pentru monitorizare în timp real. Și datorită conectivității sale USB-C, este ușor să te conectezi la computer și să începi imediat înregistrarea.

Recomandăm acest microfon USB Elgato Wave 3 Premium cu audio tehnica impresionantă, oricui caută un microfon de înaltă calitate, fiabil și ușor de utilizat pentru nevoile tale de creare de conținut. Cu procesarea audio avansată, funcționalitatea versatilă și designul elegant, acest microfon este cu adevărat remarcabil. Indiferent dacă ești un profesionist experimentat sau doar ai început să creezi conținut, Elgato Wave 3 merită cu siguranță verificat.

Specificații

 • Tip: Condensator
 • Tip conexiune: Cu fir
 • Tip transmisie: Analog, Digital
 • Conectivitate: USB, Jack audio 3.5 mm
 • Tip captare: Cardioid
 • Răspuns în frecvență: 70 – 20000 Hz

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun microfon pentru muzica live/ studio de inregistrări

Shure SM7B este un microfon vocal de top, care este foarte apreciat atât de muzicienii profesioniști, cât și de podcasterii. Cu calitatea sa excepțională de construcție și performanța de vârf în industrie, este ușor de înțeles de ce acest microfon este considerat o alegere de preferat pentru creatorii de conținut serioși și este considerat cel mai bun microfon pentru muzică.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale SM7B este versatilitatea sa la audio technica. Cu dezactivare comutabilă a basului și amplificare a gamei medii, precum și un model de preluare cardioid sau omnidirecțional selectabil, acest microfon este foarte adaptabil la o varietate de medii de înregistrare și cazuri de utilizare. Și cu izolarea internă a șocurilor și filtrul pop, poți fi sigur că înregistrările tale vor fi lipsite de zgomot și distorsiuni nedorite.

O altă caracteristică excelentă a SM7B este că este una dintre microfoanele dinamice cele mai performante. Cu sunetul său neted, cald și claritatea excelentă, acest microfon dinamic este capabil să surprindă chiar și cele mai subtile nuanțe ale performanței tale vocale. Iar cu podeaua sa redusă de zgomot și nivelul ridicat de ieșire, poți fi sigur că înregistrările tale vor suna la un nivel profesional din prima clipă.

SM7B dispune de o serie de comenzi și funcții convenabile, cum ar fi o dezactivare comutabilă a basului și un amplificare a gamei medii, un filtru antipop și un parbriz și un suport de șoc integrat. Și cu construcția sa robustă și durabilă, acest microfon dinamic este construit să reziste și cu siguranță va rezista rigorilor utilizării profesionale.

Recomandăm microfonul de studio vocal Shure SM7B oricui caută un microfon de înaltă calitate, versatil și de încredere pentru nevoile lor de înregistrare. Cu performanța sa excepțională, gama largă de funcții și calitatea de construcție de vârf în industrie, acest microfon este o alegere excelentă pentru oricine își ia în serios sunetul. Deci, dacă dorești să îți duci înregistrările vocale la următorul nivel, SM7B este microfonul pentru tine!

Specificații

 • Tip: Dinamic
 • Tip conexiune: Cu fir
 • Raport semnal zgomot: -59 dB
 • Sursa sunet: Vocal
 • Tip captare: Cardioid
 • Destinat pentru: Muzica live Studio de inregistrari

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun microfon premium

Acest microfon bun de calitate profesională de la Sennheiser este o alegere excelentă pentru oricine caută un microfon cu audio technica de înaltă calitate pentru înregistrare sau spectacole live. Setul include un transmițător și un receptor fără fir, precum și un microfon de înaltă calitate cu un model polar supercardioid, care ajută la reducerea zgomotului ambiental și la concentrarea asupra sursei de sunet. Aceste microfoane polare supercardioid fac diferența.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestui microfon este funcționalitatea fără fir. Cu o rază de acțiune de până la 100 de metri, oferă o excelentă libertate de mișcare, permițându-ți să îl folosești sau să înregistrezi fără a fi legat de o anumită locație. Transmisia wireless este, foarte fiabilă, cu latență minimă și fără interferențe, astfel încât să ai încredere că sunetul tău va fi întotdeauna clar și consistent.

Microfonul în sine este de top, cu o construcție robustă și un design elegant, cu aspect profesional. Modelul polar supercardioid este ideal pentru captarea sunetului unei singure surse, cum ar fi un vocalist sau un instrument, minimizând în același timp zgomotul de fundal și feedback-ul. Microfonul are un filtru de trecere înaltă și o sensibilitate comutabilă, oferindu-ți și mai mult control asupra sunetului.

Acest microfon wireless supercardioid Sennheiser DW 3-AU-R este o alegere excelentă pentru oricine caută audio technica de înaltă calitate, fiabile și versatile. Indiferent dacă ești muzician, ai o sală de conferințe, podcaster sau creator de conținut, acest set de microfon are tot ce ai nevoie pentru a capta cu ușurință un sunet clar. Considerăm că este cel mai bul microfon premium. Recomandăm!

Specificații

 • Tip: Condensator
 • Tip transmisie: Analog
 • Conectivitate: Wi-Fi, XLR
 • Sursa sunet: Vocal
 • Tip captare: Cardioid
 • Destinat pentru: Conferințe

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun microfon la buget

Acest microfon este o opțiune excelentă pentru oricine care caută un microfon accesibil și ușor de utilizat pentru înregistrarea audio pe computer sau laptop. Cu un design simplu plug-and-play, microfonul este ușor de configurat și utilizat, fără a fi nevoie de drivere sau software suplimentare.

Microfonul în sine dispune de o capsulă de condensare care oferă un sunet clar, făcându-l ideal pentru o gamă largă de aplicații, de la podcasting și streaming până la voiceovers și conferințe video. Microfonul include un trepied robust care îți permite să îl poziționezi în unghiul perfect pentru nevoile tale.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestui microfon este conectivitatea USB. Cu o conexiune USB standard, poate fi conectat cu ușurință la orice computer sau laptop, fără a fi nevoie de o interfață audio technica externă sau de cabluri suplimentare.

Considerăm ca la buget, cele mai bune microfoane cu condensator USB, sunt Fifine. Este o alegere excelentă pentru oricine care caută un microfon fiabil și accesibil pentru înregistrarea audio pe computer sau laptop. Deși este posibil să nu aibă toate caracteristicile și capacitățile microfoanelor mai avansate, oferă performanțe excelente pentru prețul său, ceea ce îl face o valoare excelentă pentru oricine are un buget redus. Foarte recomandat!

Specificații

 • Tip: Condensator
 • Tip conexiune: Cu fir
 • Conectivitate: USB
 • Sursa sunet: Vocal
 • Tip captare: Stereo
 • Destinat pentru: Muzica live, Conferinta, Studio de inregistrari, Karaoke, Sistem wireless

Avantaje:

Dezavantaje:

4.2/5

Cel mai bun microfon Standard

Shure SM58 este un microfon dinamic standard în industrie, cunoscut pentru performanța sa fiabilă și calitatea robustă a construcției. Indiferent dacă ești muzician profesionist, podcaster sau vorbitor public, SM58 este un microfon pe care te poți baza pentru a oferi un sunet clar și precis.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale SM58 este modelul polar cardioid, care ajută la izolarea sursei de sunet și la reducerea zgomotului de fundal. Acest lucru îl face ideal pentru spectacole live și înregistrări în care sunetele nedorite pot fi o distragere a atenției.

Un alt lucru grozav despre SM58 este construcția sa durabilă. Microfonul este construit pentru a rezista rigorilor utilizării obișnuite, cu o carcasă metalică robustă și o capsulă montată la șocuri care ajută la protejarea componentelor interne de impact și vibrații.

În ceea ce privește calitatea sunetului, SM58 este cunoscut pentru sunetul său cald și natural, cu un mediu fin și o prezență ușor îmbunătățită. Indiferent dacă cânți sau vorbești, SM58 îți surprinde vocea cu claritate și detalii.

Microfonul dinamic Shure SM58 este o alegere excelentă pentru oricine are nevoie de un microfon fiabil și versatil pentru spectacole live, înregistrări sau difuzare. Cu calitatea sa de construcție legendară și sunetul de top, este ușor de înțeles de ce SM58 a fost preferatul muzicienilor și profesioniștilor audio de peste 50 de ani.

Specificații

 • Tip: Dinamic
 • Tip conexiune: Cu fir
 • Conectivitate: XLR
 • Sursa sunet: Vocal
 • Tip captare: Cardioid
 • Destinat pentru: Karaoke

Avantaje:

Dezavantaje:

4.3/5

Cel mai bun microfon cu sistem wireless

Sistemul de microfon wireless Shure SLX2/Beta58 este o alegere excelentă pentru oricine are nevoie de performanțe audio technica de înaltă calitate, fără constrângerile unei conexiuni prin cablu. Sistemul constă dintr-un transmițător cu microfon portabil și o unitate receptor, care comunică între ele prin radio.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale sistemului SLX2/Beta58 wireless este capsula microfonului Beta58A, care este cunoscută pentru calitatea și claritatea excepțională a sunetului. Indiferent dacă cânți, vorbești sau prezinți, microfonul îți va oferi vocea ta cu detalii și acuratețe, chiar și în medii zgomotoase.

Un alt lucru grozav despre sistemul SLX2/Beta58 wireless este gama sa fără fir. Sistemul funcționează în banda UHF, care oferă performanțe fiabile pe o distanță de până la 100 de metri. Acest lucru îl face ideal pentru spectacole și evenimente în care trebuie să te deplasezi mult, fără să îți faci griji de cabluri.

În ceea ce privește ușurința în utilizare, sistemul SLX2/Beta58 wireless este simplu și direct. Transmițătorul are o interfață ușor de utilizat, cu un ecran LCD ușor de citit, în timp ce unitatea de recepție are comenzi intuitive pentru reglarea volumului și selectarea canalelor.

Sistemul de microfon wireless Shure SLX2/Beta58 este o alegere excelentă pentru muzicieni și prezentatori care au nevoie de performanțe audio technica de înaltă calitate și de libertatea unei conexiuni wireless. Cu calitatea sa excepțională a sunetului, performanța fiabilă și designul ușor de utilizat, este ușor de înțeles de ce sistemul SLX2/Beta58 wireless este preferatul profesioniștilor audio din întreaga lume.

Specificații

 • Tip: Dinamic
 • Tip conexiune: Wireless
 • Conectivitate: Bluetooth
 • Sursa sunet: Vocal
 • Tip captare: Cardioid
 • Destinat pentru: Sistem Wireless

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: La ce ar trebui să fi atent înainte de a cumpăra una dintre cele mai bune microfoane

Cel mai bun microfon depinde mult de gusturile tale și pentru ce ai de gănd să folosești produsul. Această listă oferă o scurtă prezentare generală a microfoanelor universale, a microfoanelor pentru podcasting, a microfoanelor muzicale și așa mai departe.

Practic, stabilește pentru ce ai nevoie cel mai mult de la un microfon, apoi vei găsi pe cel potrivit nevoilor tale. Microfoanele mai ieftine tind să fie mai generalizate cu mai puține caracteristici, în timp ce cele mai scumpe tind să fie mai specializate. Acest lucru nu înseamnă că microfoanele mai ieftine sunt în mod inerent mai rele. Dar dacă vrei calitate semi-profesională, va trebui să plătești prețuri semi-profesionale și așa mai departe.

Verificănd specificațiile la microfoanele recomandate de noi, vei vedea în ce scop este optimizat fiecare microfon. Oferim o idee bună dacă microfonul excelează în podcasting, jocuri, muzică sau alte aplicații. Recomandăm să ți cont că cardiodid este cel mai util microfon audio tehnica pentru utilizare acasă de exemplu. Alte microfoane sunt mai bune în alte contexte. Cănd introduci mai multe persoane sau surse de sunet în mediu de exemplu. Pe lăngă specificațile noastre și site-ul web oficial al companiilor te pot ajuta cu informațiile pe care le ai nevoie.

Ce fac modelele audio diferite?

Unele dintre microfoanele din această listă oferă diferite opțiuni pentru modelele audio: bidirecționale, cardioide, omnidirecționale și stereo. Alte microfoane oferă doar cardioide. Iată o scurtă explicație a fiecărui tip de microfon, pentru a te ajuta să decizi pe care să îl utilizești:

Cardioid: Acest microfon preia sunetul provenit dintr-o direcție. Acest lucru este ideal pentru o singură sursă care vorbește direct în microfon, cum ar fi în întâlniri sau înregistrările de voiceover

Bidirecțional: modelul preia sunetul provenit doar din două direcții. Acest microfon este ideal pentru două difuzoare așezate perpendicular.

Omnidirecțional: acest microfon preia sunetul din jurul microfonului. Acest microfon este ideal pentru mai mulți oameni sau sunete care trebuie captat de la un microfon condenser.

Stereo: aceste microfoane preia sunetul în fața și in lateral al microfonului.. Acest microfon este ideal pentru un grup muzical sau un panou de difuzoare orientate în aceeași direcție.

Ce conector am nevoie? XLR sau USB?

Cele mai bune microfoane USB sunt printre cele mai răspândite pentru jocuri și streaming, dar uneori vei vedea că standardul de conexiune profesională, mai larg utilizat, XLR, își face loc în unitățile de ultimă generație. USB/XLR hibrid îți poate oferi tot ce este mai bun din ambele lumi, dar tind să fie mai scump.

USB este cel mai simplu dintre cele două, iar dacă ești în căutarea ușurinței plug-and-play, atunci este cel mai bun microfon pentru tine. Această simplitate are un cost. Este dificil să înregistrezi mai mult de un microfon USB simultan, iar monitorizarea și ajustarea mixului se va face digital.

Odată cu complexitatea suplimentară a XLR, vine o mare flexibilitate pe care altfel nu ai putea să o accesezi fără un software de mixaj digital și mai complex pe un microfon USB. Poți amesteca, regla și monitoriza un microfon XLR înainte ca acesta să atingă computerul, iar acesta este un avantaj enorm dacă cauți o configurare mai complexă.

Dezavantajul XLR este că vor necesita echipamente suplimentare pentru a se conecta la computer. Nu este nimic sălbatic, doar ceva de interfață între microfon și PC, cum ar fi multe dispozitive cu acest nume, care adesea vine cu funcționalitate de mixare încorporată.

Cât ar trebui să cheltuiești pentru unul dintre cele mai bune microfoane?

Este ușor să te pierzi în lumea audio technica și chiar mai ușor să cheltuiești o cantitate ridicolă de timp și bani urmărind cea mai bună configurație posibilă și să alegi prin cele mai bune microfoane. Poate nu vei avea nevoie de un microfon pentru studio, așa că prețul este esențial atunci când ne uităm la cât de bun este un anumit microfon.

Gândește-te la cum vei utiliza un microfon condenser; dacă folosești un microfon pentru a discuta cu colegii tăi de muncă, probabil nu ai nevoie de cel mai bun microfon cu multe microfoane polare și să ai un nivel de calitate de studio de podcast. Nu cheltui bani pe funcții de care nu ai nevoie sau de care nu le vei utiliza.

Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bun microfon pentru podcast.

FAQ

Cele mai bune microfoane polare determină cât de mult și din ce direcție va fi captat un semnal audio de către un microfon. Pentru jocuri, vei dori în mare parte un microfon care preia sunetul direct în fața microfonului, și nu sunetul din din preajma ta.â

Acestea sunt cele mai comune modele polare:

Cardioid: Înregistrează în fața microfonului. Perfect pentru voiceovers și streaming.

Bidirecțional: captează sunetul în fața și în spatele microfonului. Ideal pentru interviuri unu-la-unu.

Omnidirecțional: preia sunetul din toate direcțiile. Perfect pentru interviuri la mese rotunde, dar nu atât pentru jocuri sau streaming.

Stereo: Perfect pentru înregistrările ASMR. YouTube „ASMR” dacă vrei cel mai bun exemplu, pentru că nu i-am putut face doar dreptate.

Frecvența de eșantionare (se deschide într-o filă nouă) este numărul de mostre audio înregistrate în fiecare secundă. 48 kHz este cea mai comună frecvență de eșantionare pe care o vei vedea la multe microfoane și nu ar trebui să fi mai mică decât aceasta.

Rata de biți este viteza cu care un fișier digital și audio technica este codificat. Fără a merge prea mult pe teritoriul audiofililor, 16 biți și mai sus este considerată o rată de biți bună.

Frecvența de eșantionare (se deschide într-o filă nouă) este numărul de mostre audio înregistrate în fiecare secundă. 48 kHz este cea mai comună frecvență de eșantionare pe care o vei vedea la multe microfoane și nu ar trebui să fi mai mică decât aceasta.

Rata de biți este viteza cu care un fișier digital și audio technica este codificat. Fără a merge prea mult pe teritoriul audiofililor, 16 biți și mai sus este considerată o rată de biți bună.

Cerințele de birou și de configurare ale fiecăruia sunt diferite, așa că un microfon dinamic trebuie să funcționeze bine într-o serie de scenarii diferite. Să presupunem că un microfon condenser sună mai bine decât toate celelalte combinate, dar numai atunci când este pe un suport de microfon suspendat, cu un suport de șoc poziționat la exact șase inci distanță de gură. În acest caz, nu este neapărat o opțiune de recomandat

Cu siguranță, un boom arm ajută la realizarea ambelor lucruri. Aceste microfoane aproape întotdeauna se fixează pe partea laterală a biroului tău și sunt foarte utile pentru a îți ține microfonul la îndemână.

În timp ce un filtru pop te va ajuta la reducerea plozivelor, zgomotul aerului care iese violent din gură ta către ascultătorii tăi.

Un shock mount este poate cel mai puțin necesar din opțiunile menționate, cel puțin pentru jocuri. Acestea împiedică vibrațiile să treacă prin suportul microfonului sau brațului și în microfon, care pot apărea sub formă de foșnet, bufnituri sau zgomot nedorit. Cu siguranță un must-have pentru studiourile de muzică.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.