Top Electronice

Robot de tuns iarba

Cel mai bun robot de tuns iarba din 2024: Top 3 recenzii

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Robot de tuns iarba

Care este cel mai bun robot de tuns iarba? Ai venit la locul potrivit. Cheltuiești timp și bani în fiecare lună cănd tunzi iarba? Robotul de tuns iarba modern nu numai că face treaba gratuit, ci se asigură și că gazonul tău arată impecabil tot timpul. Ne-am stabilit un obiectiv de a revizui toate mașinile de tuns iarba robot de pe piață, iar în lista noastră vei găsi cele mai bune.

Examinăm în mod regulat roboții de tuns iarba robotizate. Fiecare model robot de tuns iarba este testat într-o gamă largă de condiții și pe o perioadă lungă de timp. Această listă este actualizată de fiecare dată când găsim un robot de tuns iarba care îndeplinește cerințele pentru diferitele insigne de câștigător al testului sau este doar un robot de tuns iarba cu adevărat grozavă în general. În ziua de astăzi poți comanda aceste dispozitive online.

ProdusePreț
1. eLinx Husqvarna Automower 415XVezi pretul
2. Gardena Sileno Life 750Vezi pretul
3. Bosch Indego S + 500Vezi pretul
 
5/5

Cel mai bun robot de tuns iarba rezistent și inteligent cu gestionarea zonei virtuale

Trebuie să spun că am fost profund impresionat de performanța acestui robot de tuns iarba. Lățimea de tăiere de 22 cm a făcut ca gazonul meu să lucreze rapid, iar înălțimea maximă de tăiere de 50 mm a făcut ca și iarba mea mai înaltă să nu se potrivească pentru Elinx Husqvarna Automower 415X. Faptul că este un robot de tuns gazonul l-a făcut și mai bun – aș putea pur și simplu să-l pun să funcționeze și să-l las să-și facă treaba, fără a fi nevoie să-mi petrec timpul și energia împingând o mașină de tuns manuală.

Un lucru care m-a remarcat cu adevărat a fost cât de silentios este acest robot de tuns iarba. Abia am observat că funcționează, ceea ce a fost o surpriză plăcută, având în vedere cât de tare pot fi alte mașini de tuns iarba. Faptul că este și ecologic și folosește foarte puțină energie a fost un alt mare plus pentru mine.

Procesul de configurare a fost simplu, iar comenzile au fost ușor de utilizat, chiar și pentru cineva ca mine, care nu este deosebit de priceput la tehnologie. Senzorii la acest robot de tuns gazonul au făcut o treabă grozavă de a naviga în jurul obstacolelor și de a evita coliziunile, ceea ce mi-a dat liniște sufletească știind că nu va deteriora accidental nimic în curtea mea.

Am recomanda cu căldură Elinx Husqvarna Automower 415X oricărei persoane de pe piață pentru un nou robot de tuns iarba. Este o investiție grozavă care îți va economisi timp, energie și bătăi de cap și are performanțe excepționale.

Specificații:

 • Tip pornire: Automata
 • Latime taiere: 22 cm
 • Inaltime minima taiere: 20 mm
 • Inaltime maxima taiere: 50 mm
 • Lungime: 61 cm
 • Latime: 45 cm
 • Inaltime: 24 cm
 • Greutate: 9.7 Kg

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun robot de tuns iarba pentru suprafețe de iarbă mari

Trebuie să spun că am fost destul de impresionat de performanța acestui robot tuns iarba. Cele patru roți și lamele de oțel au lucrat rapid gazonul meu, iar faptul că este un robot de tuns iarba a însemnat că l-am putut pune să lucreze și să-l las să-și facă treaba fără nicio bătaie de cap.

Gardena Sileno Life 750 are o lățime de tăiere de 22 cm și poate suporta o înălțime maximă de 60 mm, ceea ce a fost mai mult decât suficient pentru gazonul pe care am testat acest robot de tuns gazonul. De asemenea, este foarte silențios, ceea ce este un mare plus în comparație cu alte robot de tuns gazonul care pot fi destul de zgomotoase.

Una dintre caracteristicile care mi-a plăcut foarte mult a fost tehnologia senzorilor, care a ajutat robotul de tuns iarba să navigheze în jurul obstacolelor și să evite coliziunile. Acest lucru mi-a dat liniște sufletească, știind că nu va deteriora accidental nimic. Procesul de configurare a fost simplu, iar comenzile au fost ușor de utilizat, chiar și pentru cineva care nu este deosebit de priceput la tehnologie.

În general, cred că Gardena Sileno Life 750 este o investiție excelentă pentru oricine de pe piață pentru un nou robot de tuns iarba. Este o soluție convenabilă și care economisește timp și funcționează excepțional de bine.Am recomanda acest robot de tuns iarba gardena sileno life cu siguranță oricui caută o soluție eficientă de tuns gazon.

Specificații

 • Tip roti: 4 roti
 • Material lama: Otel
 • Latime taiere: 22 cm
 • Inaltime minima taiere: 20 mm
 • Inaltime maxima taiere: 50 mm

Avantaje:

Dezavantaje:

4.6/5

Cel mai bun robot de tuns gazon

Am fost foarte impresionat de Bosch Indego S 500. Este un robot de tuns gazonul de înaltă calitate, care oferă rezultate excelente și produce un gazon perfect. Bosch Indego S 500 are o latime de taiere de 19 cm si poate face fata la o inaltime maxima de 60 mm, ceea ce a fost perfect pentru gazonul meu.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestui robot este tehnologia de cartografiere, care îi permite să creeze o hartă virtuală a gazonului și să o tunzi într-un mod sistematic și eficient. Aceasta înseamnă că robotul de tuns iarba nu va pierde timpul trecând peste zonele pe care a fost deja tuns sau mai denivelat, și îți va acoperi întreg gazonul în mod uniform. De asemenea, am apreciat foarte mult faptul că este foarte silențios, ceea ce înseamnă că îl poți rula fără să-ți deranjezi vecinii sau animalele de companie, ideal dacă ai vecini.

O altă caracteristică excelentă sunt comenzile intuitive și procesul de configurare ușor al acestui robot de tuns iarba cu senzori. Am reușit să pun în funcțiune Bosch Indego S 500 în cel mai scurt timp, iar comenzile au fost foarte ușor de utilizat. Robotul este, de asemenea, foarte eficient din punct de vedere energetic, ceea ce este un mare plus pentru cei care sunt conștienți de mediu.

În general, am recomanda cu siguranță robotul de tuns iarba Bosch Indego S 500 oricui caută o soluție de tuns gazon de înaltă calitate și eficientă. Este o investiție grozavă care îți va economisi timp și efort și este construită pentru a dura mult timp. De luat în considerare!

Specificații

 • Material lama: Metal
 • Suprafata lucru: 350 – 1000 m²
 • Putere: 18 W
 • Putere motor: 1.8 cp
 • Tip transmisie: Automata
 • Latime taiere: 19 cm
 • Inaltime minima taiere: 30 mm
 • Inaltime maxima taiere: 50 mm
 • Nivel zgomot: 63 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Ce trebuie să iei în considerare atunci când cumperi un robot de tuns iarba

Există câțiva factori importanți de care trebuie să iei în considerare atunci când cumperi un robot de tuns iarba, aceștia includ:

Ce este un robot de tuns iarba?

Sunt ceea ce te-ai aștepta: creaturi robotizate de dimensiunea unei mașini de jucărie pe roți care circulă într-o zonă desemnată și tund iarba în mod autonom, destul de sigur și foarte liniștit, oricând vrei, chiar și atunci pe ploaie (excluzând iarna) . Funcționează cu o baterie reîncărcabilă înlocuibilă pe care o reîncarcă singure, atâta timp cât ai instalat stația de încărcare la care să poată ajunge. Există atât modele simple, cât și mai sofisticate, sau mai inteligente, când vine vorba de caracteristicile, capacitățile și calitatea lor, dar fiecare dintre ele nu necesită aproape nicio interacțiune/serviciu de copil atunci când este configurat corect.

Prețul unui dispozitiv de tuns iarba

Preț. Prețul unui robot de tuns iarba poate să diferă foarte mult de la un produs la altul. Poți găsi un robot de tuns iarba de la 2000-11000 lei.

Cum funcționează cel mai bun robot de tuns iarba?

Dacă ți-ai imagina un mic robot autonom care se rostogolește liniștit în grădina ta ținând lucrurile sub control, practic înțelegi totul. Cu toate acestea, există nuanțe în ceea ce privește modul în care funcționează.

Iată pentru a îți oferi o imagine de ansamblu simplificată a problemei:

În sine, roboții de tuns iarba sunt mașini simple concepute pentru a tăia și mulci iarba, dar mult mai frecvent. Ei ronțăie iarba în creștere, în mod autonom, de mai multe ori pe zi, trecând de la tăiere-încărcare-tăiere-încărcare… Și asta conform parametrilor configurați. Mașinile de tuns iarba robot sunt formate din roți, un sistem de tăiere, câteva motoare, o placă de circuite, senzori și un șasiu în jurul tuturor. Este acea placă de circuit care o face o mașină de tuns iarba „robot”. Senzorii sunt practic ochii săi cu care învață despre mediul său. Acest lucru face ca placa de circuit să fie creierul său cu ajutorul căruia face loviturile în regulile sale programate pe care le puteți modifica după bunul plac. Cu cât această combinație senzor-circuit este mai sofisticată, cu atât își poate face mai bine treaba în timp ce lasă trandafirii tăi și oferă pisicii de alături o șansă de luptă.

Cel mai bun robot de tuns gazon este safe?

Nu este sigur pentru animale de companie și copii!

… dar la fel și o furculiță cu care mănânci nu este sigură pentru orice ființă vie. Chiar și cele mai ieftine modele sunt echipate cu o mulțime de caracteristici de siguranță. Aș susține chiar că este nevoie de un efort real din partea ta pentru ca robotul de tuns iarbă să devină nesigur. Micile animale nocturne și micii copii inconștienți, incapabili să se lase deoparte, sunt ținta principală pentru robotul de tuns iarbă. Dar chiar și atunci mai multe stele trebuie să se alinieze pentru ca ceva major să se întâmple. Cele mai multe aparate de tuns iarba vin deobicei cu fir sau cablu și nu este la fel de simplu ca un dispozitiv automat cu baterie pentru curte.

Este compatibil cel mai bun robot de tuns iarba cu aspectul grădinii?

Mi-aș imagina că fiecare grădină normală este un loc de muncă potrivit pentru un robot de tuns iarba.

Nu toate mașinile de tuns robot sunt la fel precum husqvarna automower 105 , robotul de tuns iarba gardena sileno. În timp ce unele mașini de tuns robot sunt proiectate pentru grădinile mici ale orașului, altele sunt destinate în schimb gazonilor cu adevărat mari. Ar fi mai ușor să determinați dacă poate face față gazonului prin simpla înțelegere a acestor limite:

Dimensiunea gradinii

Măsurat de obicei în metri pătrați, mașinile de tuns robot au o dimensiune maximă diferită a gazonului pe care o pot tăia. Majoritatea mașinilor de tuns robot mai ieftine sunt concepute pentru suprafete de 300 m², iar mașinile de tuns roboți de ultimă generație pot manipula gazon de până la 44.000 m² perimetral. Reține că este perfect normal ca mașinile de tuns robot să funcționeze mai frecvent decât o mașină de tuns obișnuită, făcând mai multe călătorii, de la cosire la reîncărcare la cosire, înainte ca întreaga zonă să fie tăiată.

Zone multiple

Majoritatea mașinilor de tuns robot nu pot face față zonelor separate de garduri sau căi prea înguste. Ceea ce pot face unele modele este să recunoască diferite zone de cosit configurate și/sau programate de către operator în setările panoului de control al mașinii robot. Dacă o astfel de zonă nu este accesibilă de către mașina de tuns iarba în sine, va trebui să o transportați manual în acea zonă și înapoi odată ce plânge acolo din cauza bateriei scăzute sau când lucrarea este terminată.

Pantelor

Pante de până 45 de grade, chiar și până la 60 de grade, în funcție de model, o mașină de tuns robot se poate descurca în continuare singur. Motivul este că mașinile de tuns robot au un centru de greutate foarte scăzut, ceea ce le face capabile să traverseze pe astfel de pante. Motivul pentru care nu se pot descurca mai mult se rezumă atât la puterea relativ scăzută a sistemului motor, cât și la legile fizice simple.

Obstacolele

Protecția paturilor de flori, a puieților de copaci și a altor elemente care riscă să provoace puternicul robot cositor variază, de asemenea, în funcție de model.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.