Top Electronice

Imprimantă multifuncțională

Cea mai bună imprimantă multifuncțională din 2024: Top 6 Imprimante All-in-One + Ghid

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cea mai bună imprimantă multifuncțională

Aici vei putea găsi Cea mai bună imprimantă multifuncțională pentru scanare, copiere și imprimare de documente și fotografii pentru nevoile tale. Cele mai bune imprimante multifuncționale îți oferă mai mult decât o modalitate rapidă de a tipări o copie tipărită. Fie că este vorba de o imprimantă multifuncțională cu jet de cerneală sau o imprimantă laser cu funcții de scanare, copiere și fax încorporate, o imprimantă all-in-one integrează mai multe caracteristici de gestionare a documentelor într-un singur dispozitiv convenabil.

Indiferent dacă vrei să tipărești o fotografie, să scanezi o temă dintr-un manual sau doar să faci câteva copii ale unui document, cele mai bune imprimante all-in-one pot gestiona totul și oferă ceva pentru fiecare membru al familiei.

Atât pentru imprimantele cu jet de cerneală, cât și pentru cele laser, cele mai bune all-in-one oferă funcționalități utile, imprimare rapidă, calitate de imprimare excelentă și cerneală accesibilă. Am petrecut sute de ore testând zeci de modele pentru a găsi cele mai bune imprimante disponibile – iată recomandările noastre de top în acest moment.

Cele mai bune imprimante multufuncționale: Top 6 Modele

ProdusPreț
1. Epson ET-3850Vezi Prețul
2. Canon, Megatank G7050Vezi Prețul
3. Canon PIXMA G640Vezi Prețul
4. Epson ET-8550Vezi Prețul
5. HP Jet Pro MFP M227fdwVezi Prețul
6. Xerox VersaLink C405Vezi Prețul
4.8/5

Această imprimantă cu jet de cerneală trei-în-unu poate tipări, scana și copia și are un ADF (sistem de alimentare automată a documentelor) cu 30 de coli pentru sarcini de copiere programate. Nu are ecran tactil sau port USB frontal, dar poate tipări foarte bine la rezoluție înaltă, ceea ce o face excelentă pentru fotografii și documente text.

De asemenea, are patru rezervoare de cerneală reîncărcabile, ceea ce înseamnă economii de până la 90 la sută față de un model echivalent cu cartușe. Și în cutie se găsește o cantitate generoasă de cerneală în sticlă – suficientă pentru 14.000 de pagini alb-negru sau 5.200 de pagini color. Costurile de funcționare ale modelului Epson EcoTank ET-3850 sunt reduse, iar în ciuda dimensiunilor compacte, poate găzdui 250 de foi de hârtie A4 și 337 ml de cerneală.

Specificații:

 • Categorie: Imprimantă all-in-one cu jet de cerneală color
 • Viteză de imprimare: 15ppm (mono)
 • Capacitate hârtie: 250 de foi
 • Format hârtie: până la A4

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Canon PIXMA G7050 marchează o rafinare semnificativă în tehnologia MegaTank fără cartușe de la Canon, iar acest model se află în vârful gamei sale de produse. Este foarte bine dotată, cu imprimare și scanare duplex, un sistem automat de alimentare a documentelor și facilități de fax. Suficient spațiu pentru hârtie în tava principală și cerneală în cutie – suficient pentru 18.000 de pagini monocrom sau 7.700 de pagini color. Acest lucru face ca această imprimantă all-in-one să fie cea mai economică și ideală pentru un birou mic care are nevoie să tipărească o mulțime de documente color.

Imprimanta nu are funcționalitate touchscreen. În schimb, are un ecran LCD monocrom cu două linii și butoane de navigare. Deși este incomod să folosești un panou de control învechit de acest fel, G7020 are opțiuni solide de conectivitate, cum ar fi USB 2.0, Ethernet, Wi-Fi 802.11n și aplicații partener pentru iOS și Android.

Specificații

 • Categorie: Imprimantă all-in-one cu jet de cerneală color
 • Viteză de imprimare: 13ppm (mono)
 • Capacitate hârtie: 250 + 100 de foi
 • Format hârtie: până la A4

Avantaje:

Dezavantaje:

3.5/5

Suntem mari fani ai modelului Canon PIXMA G640 datorită fidelității incredibile a culorilor datorită sistemului său de șase cerneluri. Am observat că imprimarea fotografiilor și a imaginilor vibrante a avut nuanțare foarte naturală datorită gamei de culori mai largi oferite de cele șase culori disponibile. În plus, această imprimantă reușește să facă toate acestea menținând costurile de cerneală reduse, deoarece folosește cartușe de cerneală reîncărcabile.

În timp ce modelul Canon PIXMA G640 este o imprimantă foto excelentă, este și o imprimantă all-in-one excelentă. De asemenea, poate scană și copia, precum și să se conecteze prin WiFi cu compatibilitate AirPrint. Poți folosi chiar o gamă largă de tipuri de hârtie cu aceasta.

Deoarece are un preț solid în categoria sa, este într-o oarecare măsură simplificată din punct de vedere al designului, fapt pentru care nu are ecran tactil, nu are duplex automat sau chiar o tava principală pentru hârtie. Iar tava de hârtie din spate poate ține doar 100 de foi, tipărind cu o viteză mai lentă decât ne-am dori. Cu toate acestea, ceea ce poate face, în special imprimarea sa foto, compensează cu prisosință neajunsurile sale.

Specificații

 • Categorie: Imprimantă cu laser color
 • Viteză de imprimare: 25ppm
 • Formate hârtie: până la A4
 • Capacitate hârtie: 250
 • Greutate: 18 kg

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cu toate că are un preț ridicat, imprimanta Epson EcoTank ET-8550 este o imprimantă fantastică. Sistemul său de cerneluri cu șase culori produce imagini frumoase. Am constatat că imprimarea imaginilor monocrome este deosebit de impresionantă datorită includerii cernelii gri, ceva ce de obicei alte imprimante nu au. Și, deoarece sistemul său de cerneală utilizează cartușe reîncărcabile, vei economisi puțin la costurile pe termen lung.

Desigur, poate copia și scana, deși rezoluția de scanare este puțin mai mică decât ne-am aștepta de la o imprimantă care poate scoate ceva la 5.760 x 1.400 dpi. Imprimarea duplex este disponibilă, precum și compatibilitatea AirPrint și WiFi Direct. În plus, există un port USB Host frontal și un slot pentru card SD.

Folosirea acestei imprimante Epson este o plăcere și datorită ecranului tactil mare și ușor de navigat și a tavii motorizate de extragere, pe care am apreciat-o pentru comoditatea sa. Am menționat că există o aplicație mobilă pentru și mai mult control și funcționalitate?

Specificații

 • Categorie: Imprimantă color AOI cu jet de cerneală
 • Viteză de imprimare: 22ppm
 • Formate hârtie: până la A3
 • Capacitate hârtie: 300
 • Greutate: 16.9 kg

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Dacă ai spațiul necesar, imprimanta multifuncțională HP LaserJet Pro MFP M227fdw va servi bine unei afaceri mici datorită calității constante a imprimării sale, sistemului funcțional de alimentare automată a documentelor cu 35 de coli și abilităților mecanice de fotocopiere. Acesta este un aparat mono, și nu este cel mai rapid laser din zonă, dar este mai rapid decât orice imprimantă cu jet de cerneală și oferă o combinație atrăgătoare de caracteristici și performanță.

Capacitatea sa de hârtie de 250 de foi și viteza de imprimare de 30ppm îl fac productiv. Caracteristicile sale, cum ar fi scanarea către e-mail, imprimarea duplex și conectivitatea wireless pentru până la cinci utilizatori, îl fac simplu și convenabil. Ecranul static al modelului HP LaserJet Pro MFP M227fdw este un ecran tactil, ceea ce îl face mai ușor de utilizat decât panourile mono LCD de pe imprimantele obișnuite.

Specificații

 • Categorie: Imprimantă laser mono 4-în-1
 • Viteză de imprimare: 28ppm
 • Capacitate hârtie: 300
 • Formate hârtie: până la A4

Avantaje:

Dezavantaje:

4.3/5

Dacă poți găsi spațiu pentru acest dispozitiv laser substanțial de patru-în-unu în biroul tău, cu siguranță va satisface cerințele tale de imprimare, scanare și copiere. Xerox VersaLink C405 are o capacitate foarte mare pentru toner și hârtie, cu loc pentru 550 de foi în tava principală de hârtie și încă 150 în tava sa multifuncțională. Fotocopiază și imprimă foarte rapid, iar interfața sa touchscreen mare este cea mai sofisticată pe care o vei găsi pe partea frontală a oricărei imprimante.

Această imprimantă multifuncțională puternică probabil că satisface toate cerințele de manipulare a hârtiei ale unui birou de dimensiuni medii sau mari. Dar cântărește 33 kg și are o amprentă mare, deci va trebui să ai suficient spațiu pentru a o păstra și cel puțin două persoane pentru a o muta. În ciuda aspectului aparent cuprinzător, Xerox VersaLink C405 nu poate găzdui hârtie de dimensiune A3.

Specificații

 • Categorie: MFD color laser 4-în-1
 • Viteză de imprimare: 35ppm
 • Capacitate hârtie: 550 + 100
 • Format hârtie: până la A4

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cea mai bună imprimantă multifuncțională pentru tine

Când alegi cea mai bună imprimantă all-in-one, ia în considerare prețul imprimantei. Acest lucru include verificarea prețului cernelei și tonerului și calcularea costului total al imprimării fiecărei pagini.

Apoi vei dori să evaluezi dacă vrei o imprimantă laser sau cu jet de cerneală. Imprimantele laser sunt ideale pentru imprimarea rapidă a documentelor text (și ieftină), în timp ce imprimantele cu jet de cerneală sunt excelente pentru imprimarea cu acuratețe a culorilor.

Asigură-te că evaluezi dimensiunea și greutatea imprimantei – va fi o bătaie de cap dacă imprimanta este prea mare pentru biroul tău de acasă sau prea grea pentru ca o singură persoană să o poată muta confortabil.

De asemenea, vei dori să verifici viteza de imprimare, calitatea și opțiunile de conectivitate pentru a găsi imprimanta perfectă pentru munca ta.

Preț: Imprimantele all-in-one se vând cu prețuri începând de la 200 de lei pentru modelele cu jet de cerneală și de la 700 lei pentru imprimantele laser, cu modele high-end ce costă sute de dolari, dar oferă o calitate mai bună a imprimării, durabilitate și caracteristici. Și nu uita de cerneală și toner, care pot varia de la 0.10 și 0.30 bani pe pagină pentru documente de bază (fotografiile vor costa mai mult).

Jet de cerneală sau Laser: În continuare, te ajută să determini stilul de imprimantă de care ai nevoie. Imprimantele cu jet de cerneală sunt în general mai potrivite pentru a produce gama completă de culori, ceea ce le face mai potrivite pentru imprimarea de grafică și fotografii. Imprimantele laser, pe de altă parte, pot produce rapid documente text cu aspect profesional, adesea la un cost mai mic per pagină.

Acasă sau la birou: Imprimantele pentru acasă și cele pentru birou diferă semnificativ în ceea ce privește gestionarea volumelor mari de imprimare. Unele imprimante sunt construite pentru a oferi o calitate excelentă și valoare pentru utilizatorul de acasă care tipărește câteva pagini pe săptămână, în timp ce altele sunt construite pentru birouri aglomerate în care mai mulți utilizatori tipăresc zeci sau sute de pagini în fiecare zi. Găsește cea potrivită pentru tine pentru a evita să plătești pentru caracteristici de care nu ai nevoie.

Caz de utilizare: Cazurile de utilizare suplimentare, cum ar fi imprimarea de fotografii, sunt abordate în selecțiile noastre de mai sus, în timp ce caracteristicile specifice sunt discutate în fiecare recenzie a imprimantei pe care o facem. Imprimarea portabilă este o altă zonă de nișă în care imprimanta potrivită poate face o diferență semnificativă.

Cheltuieli de operare: În cele din urmă, ia în considerare costul pe pagină. Fie că folosește cartușe de cerneală sau toner, imprimantele costă bani în timp. Verifică recenziile noastre pentru o descompunere a costurilor pentru imprimarea paginilor individuale ca o măsură bună a cât de costisitoare vor fi cheltuielile de operare pe durata de viață a imprimantei.

CUM AM TESTAT CELE MAI BUNE IMPRIMANTE Multifuncționale

Deși acum există multe imprimante pentru indivizi, am dorit să găsim cea mai bună imprimantă all-in-one pentru această recenzie. Acest dispozitiv poate nu se specializează în imprimarea fotografică sau în conectivitatea wireless, dar poate face puțin din totul bine. În compilarea acestor nouă imprimante, am analizat nenumărate altele, alegând dispozitive care ar funcționa într-o casă de familie și ca parte a unei afaceri mici.

Am evaluat aceste imprimante pe mai multe criterii: viteză, calitatea imprimării, preț, dimensiune și simplitate. Un dispozitiv trebuia să obțină scoruri bune pe toate aceste metrici pentru a fi inclus printre cele mai bune imprimante all-in-one ale noastre.

Întrebări frecvente despre imprimantele multifuncționale

O imprimantă multifuncțională are funcționalități suplimentare, cum ar fi scanarea, fotocopierea și uneori chiar trimiterea prin fax. Aceste imprimante oferă soluții centralizate și eficiente pentru gestionarea documentelor pentru utilizatorii de afaceri cu diverse cerințe de imprimare.

Imprimantele multifuncționale oferă o serie de avantaje. Acestea economisesc spațiu în birou sau acasă, eliminând necesitatea de a avea dispozitive separate pentru fiecare funcționalitate. De asemenea, oferă o soluție eficientă pentru gestionarea documentelor și pot reduce costurile generale.

Funcționalitatea de scanare a unei imprimante multifuncționale permite transformarea documentelor fizice în format digital. Utilizatorii pot plasa documentele pe scanner, iar apoi acestea sunt convertite în fișiere digitale care pot fi stocate pe un computer sau trimise prin email.

O imprimantă multifuncțională cu jet de cerneală utilizează cerneală lichidă pentru imprimare și este mai potrivită pentru imprimarea de imagini și culori. Pe de altă parte, o imprimantă multifuncțională laser utilizează toner și este mai eficientă pentru imprimarea de documente text, fiind mai rapidă în general. Alegerea depinde de nevoile specifice ale utilizatorului.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.