Top Electronice

Cel mai bun scanner portabil din 2024: Top 4 Scanere portabile + ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun scanner portabil

Indiferent dacă scanezi articole specializate, îți păstrezi bagajul ușor sau îți dorești să fii liber de cabluri și fire, vei găsi cel mai bun scanner portabil pentru tine în acest ghid. (Am testat toate modelele majore.)

Cu pandemia care s-a retras în oglinda retrovizoare, oamenii de afaceri călătoresc din nou. Între timp, categoria scannerelor portabile a crescut cu pasi repezi comparativ cu un scanner clasic – nu doar pentru a susține toate tipurile de lucrări în deplasare, ci și în birourile hybride de acasă. (Scannerele mobile fac și cadouri minunate pentru studenți, lucrători la birou sau războinicii de drum din viața ta.)

Indiferent dacă ai nevoie să convertești documente pe hârtie în text editabil, să creezi și să întreții baze de date de contact sau să asamblezi un raport de cheltuieli cu chitanțe digitalizate, lista noastră de top a scannerelor portabile pe care le-am testat cu siguranță conține o potrivire. Vei găsi scanere mobile în mai multe arome diferite, cu caracteristici și capacități foarte variate. (Unele sunt mai portabile decât altele.)

Am adunat selecțiile noastre preferate testate pentru o gamă largă de aplicații. Acestea includ câteva scanere specializate pentru sarcini precum colectarea de cărți de vizită la târguri sau digitalizarea paginilor de carte în biblioteci. Le-am detaliat mai jos. După aceea, caută ghidul nostru de cumpărături cu sfaturi generale despre alegerea unui scanner portabil și o desfășurare a specificațiilor modelelor noastre de top.

Cele mai bune scannere portabile: Top 4 Modele

ProdusPreț
1. Brother DS-940DWVezi Prețul
2. Epson WorkForce ES-50Vezi Prețul
3. Iris IRIScan Book 5 WiFiVezi Prețul
4. Fujitsu ScanSnap iX1300Vezi Prețul

Cel mai bun scanner portabil per total

5/5

Specificații:

 • Conectivitate: Wi-Fi
 • Tip: Scanner portabil
 • Mod scanare: Color
 • Utilizare: Home & office
 • Format general scanner: A4
 • Tip alimentare: Acumulator, La retea
 • Culoare: Alb
 • Tip scanner: Portabil
 • Rezolutie scanare (DPI): 600 x 600

Cel mai bun scanner de chitanțe/contabilitate pe drumuri

4/5

Specificații

 • Conectivitate: USB
 • Line-up: Epson
 • Tip: Scanner portabil
 • Mod scanare: Monocrom, Color
 • Utilizare: Home & office
 • Format general scanner: A4
 • Tip alimentare: USB
 • Scanare fata/verso automat (Duplex): Manual
 • Alimentator automat de documente (ADF): Da
 • Functii speciale: Scanare
 • Format fisier: JPEG, PDF, PDF/A

Cel mai bun scanner portabil pentru reviste și cărți

4/5

Specificații

 • Conectivitate: USB, Wi-Fi
 • Tip: Scanner portabil
 • Mod scanare: Monocrom
 • Utilizare: Home & office
 • Format general scanner: A4
 • Functii speciale: Auto Power Off
 • Dimensiune display :1.5 inch
 • Rezolutie scanare (DPI): 300 x 300, 600 x 600, 1200 x 1200

Cel mai bun scanner compact alimentat la rețea cu ADF

4.5/5

Specificații

 • Conectivitate: USB, Wi-Fi
 • Tip: Scanner documente
 • Mod scanare: Color
 • Format general scanner: A4
 • Tip alimentare: La retea
 • Scanare fata/verso automat (Duplex): Automatic
 • Alimentator automat de documente (ADF): Da
 • Volum recomandat de scanare (pagini/lzi): 500
 • Tip scanner: Portabil
 • Tip senzor: CIS
 • Rezolutie scanare (DPI): 600 x 600

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa cele mai bune scannere portabile precum scanner epson perfection v19 la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru un scanner portabil pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cel mai bun scanner portabil

Majoritatea scanerelor portabile nu au nevoie să fie conectate la o priză de curent alternativ pentru a funcționa. Câteva au baterii, iar altele își primesc energia printr-un cablu USB conectat la un PC desktop sau la un laptop. Scanerele cu adevărat wireless transmit date către calculatorul tău, telefonul sau tableta ta prin Wi-Fi, iar unele suportă carduri de memorie care îți permit să scanezi fără a avea un dispozitiv de calcul prezent.

Există multe factori de luat în considerare atunci când alegi un scanner portabil. Călătorii de afaceri frecvenți vor trebui să echilibreze dorința de a avea cel mai mic și mai ușor scanner cu nevoia de anumite caracteristici precum scanarea pe două fețe, rezoluția înaltă și viteza mare de scanare. Dacă scanezi documente, vei avea nevoie de recunoaștere optică de caractere (OCR) de înaltă calitate pentru a transforma paginile tipărite în text editabil; dacă scanezi în volum mare, va trebui să iei în considerare ciclul de funcționare al scannerului, care reprezintă numărul recomandat de pagini pe care le poate scana pe zi, săptămână sau lună. Pe de altă parte, dacă scanezi în principal facturi, chitanțe de vânzare, cereri și alte documente scurte, un scanner portabil mai costisitor cu un alimentator automat de documente (ADF) de 20 de pagini poate fi prea mult.

Hai să analizăm mai îndeaproape ce caracteristici fac ca anumite tipuri de scanere portabile să fie cele mai potrivite pentru anumite sarcini.

Scanere Portabile cu Alimentare Manuală vs. Scanere Portabile cu Alimentare Automată

Girl scanning qr code for online payment

Scanerele portabile vin în două tipuri de bază: cele cu alimentare manuală și cele cu alimentare automată. Scanerele cu alimentare manuală acceptă doar o foaie, fie una sau ambele părți, o dată. Scanerele cu alimentare automată vin cu alimentatoare automate pentru scanarea documentelor cu mai multe pagini.

Scanare Simplex vs. Scanare Duplex vs. Scanare cu Baghetă: Care este Diferența?

Aproape la fel de important ca faptul dacă un scanner portabil acceptă una sau mai multe pagini este dacă are două senzori, unul pentru fiecare parte a unei pagini cu două fețe. Doi senzori permit dispozitivului să captureze ambele fețe simultan (scanare duplex), în opoziție cu scanarea unei părți, întoarcerea manuală a paginii și introducerea înapoi în scanner pentru a captura cealaltă parte (scanare simplex sau manual-duplex). Majoritatea scanerelor portabile cu alimentare automată sunt duplex, deși unele dintre cele mai ieftine scanere portabile scanează doar o parte la un moment dat.

Atunci când scanezi documente cu o sau două pagini la un scanner cu alimentare manuală, capturarea unei părți la un moment dat nu este atât de rău, dar cu cât scanezi mai multe pagini cu două fețe, cu atât devine mai consumatoare de timp și plictisitoare scanarea simplex. Un alimentator automat de documente te va scuti de puținele neplăceri atunci când lucrezi cu documente mai lungi cu două fețe. Unele scannere sunt doar alb negru.

Conectivitatea și Compatibilitatea Scanerelor Portabile

Scanerele portabile transferă date către computere și alte dispozitive prin USB sau Wi-Fi. Dintre cele două, USB este mult mai restricționat. Funcționează doar cu un PC Windows sau Mac (uneori doar cu Windows) și nu se integrează bine cu tableta sau smartphone-ul tău. Scanerele pregătite pentru Wi-Fi pot adăuga opțiunea de a comunica fără fir cu aplicații Android și iOS, precum și cu desktop-uri și laptop-uri.

Câteva scanere portabile suportă scanarea autonomă prin carduri SD sau stick-uri USB. În timp ce ești în deplasare, scanările tale sunt salvate pe dispozitivul de memorie, iar tu le poți transfera pe computer, în cloud sau pe un drive de rețea când te întorci acasă sau la birou. Acest lucru este ideal pentru situațiile în care ai spațiu limitat pe birou și nu este loc pentru atât pentru scanner cât și pentru computerul tău.

Sursa de Alimentare a Scanerului Tău Portabil

USB Multi Adaptors

Majoritatea scanerelor portabile de astăzi pot fi alimentate prin USB, conectate la un computer. Cele care au baterii interne (sau pot fi actualizate pentru a le folosi) vor putea, în general, să fie încărcate printr-o conexiune USB. Cu toate acestea, multe scanează și se încarcă mai rapid atunci când sunt conectate la curent alternativ.

De exemplu, modelul ES-300W de la Epson sau scanner canon lide se încarcă în doar câteva ore de la adaptorul său de alimentare, în patru ore prin conexiunea USB 3.0 și până la 20 de ore prin conexiunea USB 2.0. Dacă folosești scannerul în principal departe de prizele de perete, asigură-te că suportă USB 3.0, care va transmite date mai rapid.

Cât de Repede Ar Trebui să Scaneze Scannerul Tău Portabil?

Viteza unui scanner portabil depinde în mare măsură de ceea ce scanezi, modul în care este introdus în aparat și tipul de rezultate pe care le dorești. Dacă scannerul este de tip manual-duplex, trebuie să introduci fiecare pagină; alimentatoarele automate se ocupă de asta pentru tine și accelerează procesul. Procesarea post-scanare, cum ar fi transformarea unei imagini a unui document în text editabil și căutabil, va dura mai mult decât stocarea unei scanări rapide și neprocesate a unei cărți de vizită sau a unei imagini.

Scanarea la rezoluție redusă este relativ rapidă, dar creșterea vitezei vine la un cost în ceea ce privește calitatea. În mod obișnuit, 300 de puncte pe inch (dpi) sunt suficiente pentru majoritatea paginilor de text; orice valoare mai mică poate duce la degradarea acurateții OCR. Majoritatea scanerelor portabile suportă rezoluții de cel puțin 300 dpi, iar unele pot atinge valori mult mai mari.

Unele dintre scanerele portabile actuale sunt destul de rapide, chiar la fel de rapide ca unele modele mai mari de scanare desktop. De exemplu, modelul ES-300W de la Epson a scanat și a salvat documentul nostru text cu două fețe și 20 de pagini ca PDF căutabil la o rată de 42,9 imagini pe minut (sau ipm, cu fiecare parte a paginii numărându-se ca o imagine), ceea ce este impresionant.

Cu toate acestea, majoritatea scanerelor cu alimentare manuală precum scanner canon lide, pe care le-am testat au funcționat cu aproximativ jumătate din viteza modelelor cu alimentare automată, în principal pentru că alimentatoarele automate tind să fie mai eficiente la introducerea paginilor în scanner, una după alta în succesiune rapidă, decât sunt eu.

Software-ul Furnizat și Acuratețea OCR

Fără software, un scanner portabil este doar un suport de ușă elegant. Software-ul face cea mai mare parte din treabă: primește datele brute de imagine de la scanner, recunoaște și descifrează fiecare imagine individuală a unui caracter și o convertește, paginează blocurile de text acum editabile și le salvează într-un format compatibil cu aplicația sa destinată.

Datele financiare, de exemplu, pot merge în Excel sau într-un program de contabilitate precum QuickBooks. Textul salvat ca PDF-uri căutabile sau documente poate fi editat în Microsoft Word, trimis prin e-mail, salvat într-un spațiu cloud sau imprimat. Informațiile de contact obținute de pe cărțile de vizită pot fi transformate în lead-uri în Cardiris sau Presto BizCard de la IRIS. Indiferent ce scanezi, trebuie să te asiguri că software-ul scannerului tău știe ce să facă cu el. În mare parte, produsele celor mai buni producători de scanere sunt competitive și vin cu aplicații care acoperă cele mai multe aplicații. Dar acesta este un domeniu în care ar trebui să fii cât mai sigur posibil înainte de a face achiziția.

Fiecare producător de scanere portabile include propriul pachet de drivere pentru scaner, aplicații de interfață pentru scaner și alte programe de productivitate și confort, cum ar fi OCR, gestionare de documente și programe de arhivare a datelor. Majoritatea scanerelor suportă drivere ISIS și/sau TWAIN care vă permit să scanați direct în aplicații precum Adobe Photoshop sau Microsoft PowerPoint.

În prezent, majoritatea aplicațiilor de scanare și OCR sunt bine dezvoltate și mature, combinând caracteristici populare cu recunoașterea textului extrem de precisă și conversia. Acuratețea OCR este importantă pentru economisirea de timp – dacă corectarea erorilor OCR durează mai mult decât retipărirea documentului, de ce să folosești un scanner? – dar nu am întâlnit multe scanere recente, portabile sau nu, care au dificultăți în producerea de text căutabil fără erori până la aproximativ 6 puncte sau mai mici. Acest lucru este suficient de mic pentru a fi mai mult decât potrivit pentru majoritatea aplicațiilor de afaceri. Atâta timp cât scanarea ta este o copie curată fără pete, rupturi, cute sau pete, orice scanner orientat spre afaceri ar trebui să facă OCR fără dificultate.

Scanează și Arhivează Carduri de Credit, Carduri de Identitate și Cărți de Vizită

senior man talking on smartphone and holding credit card

Dacă ai încercat vreodată să scanezi carduri de 2×3 inch, vei ști că este dificil să faci ca aceste obiecte mici și adesea groase să treacă prin scanner fără a se deforma (cardurile de vizită de hârtie) sau fără a rămâne blocate (cardurile groase din plastic sau laminate). Mulți producători de scanere portabile au abordat această problemă creând un șanț special pentru a ajuta la deplasarea cardurilor prin traseul hârtiei.

Ce Înseamnă Limitele și Ratingurile de Volum ale Scanerului?

Ciclul zilnic de funcționare al dispozitivului este limita zilnică recomandată de producător sau numărul de scanări pe care le poți face în fiecare zi fără a provoca uzură prematură a echipamentului. De obicei, acest număr este relativ mare. Pentru un scanner cu un ciclu zilnic de 1.000 de pagini, ar trebui să încarci alimentatorul său automat de 20 de pagini de peste 50 de ori pe zi pentru a depăși limita de volum. Acesta este multă scanare.

Am auzit sugestia că trebuie să te menții sub limita de volum pentru a evita anularea garanției scannerului. Cu toate acestea, nu am găsit această informație în nicio garanție până acum, și asta nu din lipsa încercărilor. De asemenea, nu am auzit niciodată de anularea garanției din cauza depășirii semnificative a ciclului de funcționare. Dacă din când în când depășești limita, nu m-aș îngrijora prea mult de repercusiuni. Este mai probabil ca alimentatorul automat de documente, viteza de scanare sau alte aspecte ale scannerului să te țină departe de a depăși ratingul de volum.

Cât de Importante Sunt Dimensiunea și Greutatea unui Scanner Portabil?

Dacă îți pui scannerul portabil în rucsac sau în bagajul de mână, va trebui să acorzi atenție dimensiunii și grosimii acestuia. După ce ai ambalat un laptop de patru kilograme, alimentatorul său și orice alt echipament pe care trebuie să-l iei cu tine, cum ar fi o imprimantă portabilă, adăugarea unui scanner de patru kilograme te poate încărca serios. Pentru a-ți economisi spatele, caută modelul cel mai ușor și cel mai mic cu cerințele tale de funcționalitate.

Întrebări frecvente despre scannerele portabile

Scanerele manuale portabile necesită introducerea manuală a fiecărei foi sau pagini, în timp ce scanerele cu alimentare automată (ADF) pot prelua și alimenta automat mai multe pagini pentru scanare.

Scanarea simplex se referă la scanarea unei singure fețe a unei pagini la un moment dat, iar apoi paginile trebuie întoarse manual pentru a scana cealaltă parte. Scanarea duplex înseamnă că scannerul poate captura ambele fețe ale unei pagini simultan, ceea ce este mult mai rapid și mai eficient.

Pentru a funcționa eficient, un scanner portabil are nevoie de software care să poată prelua datele de imagine de la scanner, să recunoască textul și să îl convertească în format editabil, să gestioneze documentele și să ofere funcții de OCR (recunoaștere optică a caracterelor). Acest software este esențial pentru procesarea și organizarea scanărilor tale.

De ce să ai încredere în noi?

Autorul acestui articol, Marcel Popa, a evaluat performanța, valoarea și caracteristicile a sute de dispozitive și servicii de tehnologie personală, de la laptopuri la puncte de acces Wi-Fi și orice altceva între acestea. Personal, are un x 4800 dpi acasă.

Acest rezumat a fost revizuit și actualizat de Raluca Sas, o jurnalistă cu multiple competențe în lumea scriitorilor, asigurându-se că acest conținut este profesional și de valoare pentru fiecare cititor.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.