Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi. Detalii aici.
Găsești cea mai bună imprimantă 3D pentru mai puțin de 1000 de lei. Nu a existat niciodată un moment mai potrivit să te alături lumii tipăririi 3D sau, pentru creatorii experimentați, să faci un upgrade la un model nou. Avem și un ghid pentru imprimante în general.
Cu imprimanta 3D potrivită, poți realiza jucării, modele pentru masa, suporturi, cârlige, piese de schimb pentru dispozitivele din plastic sau o nouă carcasă pentru Raspberry Pi. Poți obține una dintre cele mai bune imprimante 3D și destul material pentru mai puțin de 1000 de lei (uneori chiar mai puțin de 800 de lei), sau poți investi puțin mai mult pentru caracteristici speciale precum un volum de construcție mai mare, o rezoluție mai mare sau o producție mai rapidă.
Cele două tipuri cele mai comune de imprimante 3D pentru uz casnic sunt imprimantele MSLA (Stereolitografie cu Mască Mascată) cu rășină și imprimantele FDM (Modelare prin Depunere de Filament Topit).
Cele mai bune imprimante 3D pentru începători sau cei cu copii, imprimantele FDM folosesc bobine pline cu filament plastic care este introdus într-un duză fierbinte și este extrudat strat cu strat pentru a forma un model solid. Imprimantele MSLA utilizează un material de rășină vindecabil cu UV pentru a forma un model strat cu strat pe măsură ce se ridică dintr-o cadă cu lichid toxic care necesită manipulare foarte atentă și procesare ulterioară.
Produs | Preț |
---|---|
1. Creality Ender 3 S1 Pro | Vezi Prețul |
2. Bambu Lab P1P | Vezi Prețul |
3. Anycubic Photon Mono M5s | Vezi Prețul |
4. Elegoo Mars 2 | Vezi Prețul |
5. ANYCUBIC KOBRA GO 3D PRINTER FDM | Vezi Prețul |
6. SnapMaker | Vezi Prețul |
7. Elegoo Neptune 3 Max | Vezi Prețul |
8. Elegoo Neptune 3 Pro | Vezi Prețul |
9. Anycubic Photon Mono 2 4K+ | Vezi Prețul |
10. Creality Ender 2 Pro | Vezi Prețul |
11. Phrozen, Sonic Mini 4K | Vezi Prețul |
12. CREALITY SERMOON V1 | Vezi Prețul |
Imprimanta 3D Creality Ender 3 S1 Pro este cea mai recentă și cea mai impresionantă iterație a popularei linii Ender 3. Nu este o imprimantă 3D DIY ieftină care necesită upgrade-uri ca predecesorii săi, modelul S1 Pro de 479 de lei sosește complet echipat, oferind o experiență la pachet care este simplă pentru începători și puternică pentru creatorii experimentați.
Imprimanta 3D Creality Ender 3 S1 Pro vine în mare parte asamblat și ne-a luat doar aproximativ 15 minute și o mână de șuruburi să îl punem împreună. Nivelarea patului – blestemul creatorilor noi în hobby – nu mai este o preocupare cu sonda CR Touch de la Creality. Aceasta este cu mult unul dintre cele mai ușoare sisteme de nivelare automată pe care le-am testat.
Lista de îmbunătățiri pe care Ender 3 S1 Pro le are față de modestul Ender 3 este masivă. Are o conducere directă Sprite cu un hotend complet metalic, o placă flexibilă din oțel cu arc PEI, un ecran tactil color, butoane de tensiune, un sertar pentru depozitare, un set de lumini și chiar un suport mai bun pentru bobină. S1 Pro vine, de asemenea, cu o cap de sculă interschimbabil, permițându-ți să adaugi modulul laser opțional pentru gravare.
Dar toate aceste clopote și fluierături nu ar plasa Ender 3 S1 Pro în vârful listei noastre de cele mai bune imprimante 3D dacă nu ar oferi și ieșiri uimitoare. Când am tipărit o varietate de modele detaliate precum un delfin de jucărie, un vază și un pisoi chemător, tipăriturile au fost extrem de clare, cu linii fine și foarte puține fire între straturi. În plus față de modelele grozave tipărite cu filament PLA, am obținut rezultate foarte bune când am lucrat cu filamente TPU și PETG. Un TPU verde a produs frunze realiste pe un model de plantă într-un ghiveci. Aceasta este cu siguranță cea mai buna imprimanta 3D din prezent!
Specificații:
Avantaje:
Dezavantaje:
Dacă simți nevoia de viteză în ceea ce privește tipăririle tale, atunci Bambu Lab P1P este doar imprimanta 3D potrivită pentru tine. Capabilă să atingă viteze de tipărire incredibile de 500mm/s, este cea mai rapidă imprimantă pe care am testat-o până acum, depășind recordul AnkerMake M5 de 2 ori. De asemenea, costă cu 100 de lei mai puțin decât M5, ceea ce o face o valoare și o investiție și mai bune pentru tine.
Bambu Lab P1P este gata de utilizare din cutie și include o funcție de nivelare automată a patului, astfel încât nu trebuie să treci prin procesul dificil de ajustare a înălțimii sau a compensărilor z înainte de a începe tipăririle. De asemenea, are un volum de construcție de 256 x 256 x 256 și include caracteristici premium precum o conducere directă a extruderului, o placă flexibilă cu acoperire PEI, modelare de intrare și WiFi.
Mașina este livrată într-o formă de bază, astfel încât poți personaliza și proiecta propriile panouri laterale și să o faci să fie a ta. O astfel de surpriză grozavă pentru orice pasionat pentru a-și exprima creativitatea și a-și adăuga atingerea personală la imprimanta 3D.
Și dacă vrei să faci tipărituri multicoloare, ai opțiunea să adaugi sistemul AMS (sistemul de material automat) care utilizează patru culori diferite de filament simultan, cu 349 de lei.
Specificații
Avantaje:
Dezavantaje:
Când vine vorba de tipărire în detaliu, nimic nu se compară cu imprimanta 3D Anycubic Photon Mono M5s, care are o rezoluție uluitoare de 12K și atinge o precizie X de 19 microni. Este și extrem de rapidă. În testul nostru, am reușit să tipărim un model de 3,5 inch în mai puțin de o oră. Anycubic afirmă că această imprimantă are capacitatea de a atinge o viteză medie de tipărire de 105mm/oră, așa că dacă cauți o imprimantă de mare viteză și înaltă rezoluție, M5s este ceea ce ai nevoie.
În mod incredibil, Photon Mono M5s nu necesită nicio calibrare manuală. Aceasta este prima imprimantă cu rășină pe care am testat-o care oferă nivelare automată folosind senzori mecanici, ceea ce economisește nu numai timp, ci face și procesul de configurare foarte simplu. Adaugă doar rășină și ești gata de tipărire.
Imprimanta 3D Anycubic a venit și cu propria rășină specială de înaltă viteză (vândută separat sau inclusă în seturile de pachete) care funcționează cu M5s și este ingredientul secret care ajută să reduci considerabil timpul de tipărire.
Cu toate aceste caracteristici „inteligente” și mai mult pe care Photon Mono M5s le oferă, este o opțiune excelentă pentru creatorii care caută o imprimantă de dimensiuni medii cu rezoluție mare. De asemenea, o achiziție inteligentă, deoarece are în prezent o reducere de 40 de lei față de prețul său obișnuit de 539 de lei.
Specificații
Avantaje:
Dezavantaje:
Dacă intri în lumea tipăririi cu rășină 3D pentru prima dată, ai o mulțime copleșitoare de opțiuni și niveluri de preț. Vestea bună pentru începători este că nu trebuie să îți sacrifici bugetul pentru calitate. Poți găsi modelul Mars 2 Pro, ușor de utilizat, la vânzare cu doar 200 de lei.
Volumul său de construcție mai mic este perfect pentru miniaturi de jocuri și suveniruri, dar nu pentru modele mai mari. Și deși rezoluția sa de 2k poate nu este cea mai detaliată dintre imprimantele cu rășină, este mult peste calitatea pe care o poți obține cu o mașină pe bază de filament.
Mars 2 Pro vine cu un sistem încorporat de filtrare pe care am descoperit că ajută foarte mult la mirosurile asociate cu tipărirea cu rășină. Platforma sa de construcție auto-nivelantă cu arc incărcat este, cu siguranță, cel mai ușor sistem pe care l-am folosit vreodată. Aceasta este cu siguranță cea mai buna imprimanta 3D ieftină de până acum!
Specificații
Avantaje:
Dezavantaje:
Anycubic Kobra Go este imprimanta 3D perfectă la buget pentru noi creatori care doresc să învețe meseria, precum și pentru profesioniștii cu experiență care vor o a doua (sau a treia) mașină fără probleme. Desigur, nu are un ecran tactil sofisticat, dar are două caracteristici care facilitează viața: nivelare automată a patului și o placă flexibilă cu acoperire PEI.
Anycubic a menținut costul scăzut – un preț remarcabil de 219 lei – prin faptul că acest model este o versiune DIY Kit cu un extruder mai ieftin de stil Bowden. Ecranul său mic controlat de un buton rotativ poate părea un pas înapoi, dar este atât de ușor de navigat încât nici nu mi-a păsat. Jumătatea suplimentară de oră sau mai puțin petrecută asamblând imprimanta merită cu siguranță economia de 100 de lei pe care o faci în comparație cu modelul standard Kobra sau cu Creality Ender 3v2 Neo, care este asemănător echipat.
Am văzut multe imprimante ieftine și, de obicei, sunt doar mașini care și-au trecut demult perioada de glorie și sunt scoase din depozit la preț de clearance. Nu este cazul pentru Kobra Go, care este o versiune simplă a modelului Kobra de 5 luni. Nu cumperi tehnologie veche, ci o imprimantă modernă, cu ventilatoare silențioase, o placă de bază de 32 de biți, drivere silentioase pentru motoarele pas-cu-pas și tensionare încorporată a curelelor.
Specificații
Avantaje:
Dezavantaje:
Am văzut câteva imprimante 3D care îndeplinesc și rolul de gravatoare cu laser, dar majoritatea dintre aceste produse corespund expresiei „stăpân pe toate, maestru pe niciunul”. SnapMaker Artisan 3-in-1 se descurcă foarte bine în trei domenii diferite: gravură cu laser, sculptură CNC și tipărire 3D. Vei plăti o primă considerabilă de 2.899 lei pentru acest produs și vei avea nevoie de o masă mare pentru a adapta rama sa de 508 x 620 x 634 mm. Cu toate acestea, dacă vrei caracteristicile pe care le oferă, Artisan 3-in-1 este o alegere excelentă.
Când funcționează ca imprimantă 3D, SnapMaker Artisan 3-in-1 produce tipărituri mari și detaliate, datorită unui generos volum de construcție de 400 x 400 mm. Are, de asemenea, o cap de printare dublu, cu două extrudere care se pot conecta fiecare la un alt bobină de filament, permițând tipărirea în două culori sau cu două materiale diferite. Când am tipărit un borcan negru cu inimi roșii pe el, rezultatul a fost precis, fără sângerare sau estompare între culori.
Artisanul nu a avut nicio problemă în tipărirea unei piese foarte rezistente pentru o mașină RC din ABS, dar tipăriturile flexibile ar putea fi punctul său slab. Un model TPU al unui iepuraș a ieșit un pic sfoarăcios.
Imprimanta are și câteva caracteristici premium pentru tipărirea 3D, inclusiv Wi-Fi încorporat, o placă de bază din sticlă PEI pe o parte și sticlă simplă pe cealaltă și nivelare automată a patului. Extruderele sale duble folosesc conducere directă.
Artisan 3-in-1 vine cu o carcasă mare în care poți plasa imprimanta, ceea ce este benefic nu numai pentru lucrul cu filament dificil, ci și pentru protejarea ochilor de daune atunci când lucrezi cu gravura cu laser. Laserul poate tăia pielea, lemnul, materialul textil sau hârtia și poate gravura pe cupru, aluminiu, sticlă, piatră și acrilic întunecat. Am testat laserul și l-am folosit pentru a crea un model de riglă și un raportor ars într-o placă de lemn de 5mm și am constatat că liniile au fost curate și marcajele și numerele de pe riglă au fost precise.
Funcția CNC funcționează pentru sculptarea lemnului, acrilului, pietrei moi, fibrei de carbon și chiar PCB. L-am folosit pentru a crea un „Luban Lock”, un puzzle 3D pe care mașina l-a scobit dintr-o bucată de placă MDF (Medium Density Fiber). Modelul arăta foarte bine și a durat doar 36 de minute să se completeze.
Specificații
Avantaje:
Dezavantaje:
Dacă vrei o imprimantă care poate produce modele atât de mari cât imaginația ta, Elegoo Neptune 3 Max este o alegere excelentă fiind și o imprimanta 3D profesionala. Datorită unui volum de construcție masiv de 420 x 420 x 500 mm, poate produce piese mari de care ai nevoie pentru a construi coifuri și accesorii pentru cosplay. Am reușit să tipărim un pumnal Skyrim foarte detaliat, cu o lungime de 450mm, rotindu-l pe platforma de construcție, și, în filament Inland Silver PLA+, arăta suficient de bine pentru a fi luat în luptă. Am mai tipărit și un dragon violet de 500 mm înălțime care ar domina vitrina sau șemineul oricui.
La fel ca și fratele său mai mic, Neptune 3 Pro, Neptune 3 Max are un sistem de conducere directă, ceea ce îi permite să manipuleze filamente complexe precum TPU. De fapt, folosind modul vază, am reușit să tipărim un coș de gunoi flexibil, de culoare verde translucidă, din TPU. Platforma de construcție PEI texturată a făcut un lucru excelent în menținerea tipăriturilor în loc, fără a fi nevoie de lipici, dar le-a făcut și ușor de îndepărtat.
Asamblarea lui Neptune 3 Max este un fleac, deoarece trebuie doar să înșurubezi câteva șuruburi pentru a asambla mașina și să atașezi baza ecranului tactil pe lateral. Nivelarea patului este destul de ușoară, deși va trebui să începi prin nivelarea manuală a suprafeței, după care există o funcție de nivelare automată cu 63 de puncte.
Cea mai dificilă parte în lucrul cu Neptune 3 Max este că ocupă mult spațiu. Am trebuit să o așezăm pe masa de hochei pe aer și este posibil să ai nevoie de o masă mare pentru a o găzdui. Dar aceasta este o incomoditate inevitabilă atunci când vrei tipărituri mari la o calitate excelentă.
Specificații
Avantaje:
Dezavantaje:
Avem o osie de ros pentru așa-zișii experți care recomandă imprimantele ieftine și neasamblate în kituri pentru începătorii neexperimentați. Teoria este că construirea unei imprimante de la zero este singurul mod de a învăța despre noua lor mașină. Adevărul este că kiturile pot fi frustrante pentru a le asambla, iar mașinile dezgolite sunt greu de pus în funcțiune corect.
În schimb, recomandăm începătorilor să aleagă Neptune 3 Pro, o imprimantă 3D care are un preț rezonabil, se asamblează rapid și se nivelează ușor. Orice persoană poate avea această mașină în funcțiune în mai puțin de o oră și poate obține tipărituri frumoase în aceeași zi.
În plus, Neptune 3 Pro vine cu o conducere directă, un sistem de nivelare automată cu 36 de puncte și o placă de oțel PEI flexibilă, ceea ce a făcut ca îndepărtarea tipăriturilor să fie ușoară în timpul testelor noastre. Are chiar și o lumină de sarcină încorporată.
Indiferent dacă lucrăm cu filament PLA sau PETG, Neptune 3 Pro produce tipărituri minunate și detaliate. În cazul altor imprimante 3D din gama de preț sub 300 lei, inclusiv Neptune 3 originală, care au dificultăți în manipularea filamentului flexibil, Neptune 3 Pro și hotend-ul său la 260 de grade nu au avut probleme cu TPU în testele noastre, producând un frumos model de brad TPU în doar sub 5 ore.
Specificații
Avantaje:
Dezavantaje:
Anycubic Photon Mono 2 este o opțiune excelentă și accesibilă pentru oricine este nou în imprimarea 3D cu rășină sau dorește să înceapă acest proces. Această imprimantă este compactă și ușoară, astfel că nu va ocupa mult spațiu și poate fi ușor depozitată. Este livrată în mare parte asamblată, ceea ce face instalarea foarte rapidă.
Dar să nu te lași păcălit de dimensiunea acestei imprimante, Photon Mono 2 are un volum de construcție cu 20% mai mare decât predecesorul său. În teste, am reușit să plasăm șase miniaturi pregătite în prealabil pe placa de construcție simultan.
Această imprimantă oferă o calitate detaliată a tipăriturilor în 4K, este excelentă pentru miniaturi și modele mici și vine cu propriul său program de tăiere personalizat, Photon Workshop V3.
Specificații
Avantaje:
Dezavantaje:
Dacă cauți prima ta imprimantă 3D și nu vrei să cheltuiești mulți bani, Ender 2 Pro este o alegere excelentă. Mașina se vinde cu 169 de dolari, dar adesea poate fi găsită la reducere mult mai mică (am cumpărat-o cu doar 129 de dolari la Micro Center). Multe imprimante în acest interval de preț sunt noutăți construite din plastic ieftin, dar Ender 2 Pro este un cal de lucru solid (sau poate ponei) care împărtășește multe piese cu frații săi mai mari din linia Ender 3.
În teste, Ender 2 Pro a livrat o calitate excelentă a tipăriturilor când a fost folosit cu filament de calitate și un program de tăiere. Tipăriturile noastre ale modelului 3D Benchy (un model de barcă adesea folosit pentru teste) și un dragon de cristal arătau fabulos.
Ai nevoie să deplasezi imprimanta prin casă? Ender 2 Pro este o mașină compactă care cântărește sub 10 livre. Mânerul său montat în partea de sus îl face suficient de portabil pentru a fi ascuns într-un dulap atunci când nu este folosit – perfect pentru pasionații de weekend. Principala renunțare este că volumul de construcție de 165 x 165 x 180 mm este mic în comparație cu majoritatea imprimantelor.
Asamblarea Ender 2 Pro a fost foarte ușoară pentru noi. Vine asamblată 90% – înșurubează câteva șuruburi și mașina este gata de utilizare. Are drivere pentru motoare pas cu pas silențioase și ventilatoare de răcire silențioase, făcându-l un companion plăcut la birou. Platforma de construcție texturată și flexibilă fixează modelele strâns în timpul tipăririi și se desprinde ușor după finalizare.
Ender 2 Pro poate fi ușor actualizat cu hotend-uri de la terți și cu suprafețe de pat mai durabile, ceea ce face din aceasta o mașină care poate crește odată cu tine.
Specificații
Avantaje:
Dezavantaje:
Dacă ești interesat de tipărirea de modele cu multe detalii fine, Phrozen Sonic Mini 4K ar trebui să fie pe lista ta scurtă. Folosind un ecran LCD mono 4K, Sonic Mini 4K este capabilă să tipărească modele cu rezoluție înaltă cu un timp de întărire pe strat de puțin peste 2 secunde pe strat. Acest lucru se traduce în detalii înalte și viteză mare, dar va trebui să plătești diferența de cost dintre Sonic Mini 4K și alte imprimante 3D MSLA, cum ar fi Anycubic Photon.
În teste, am constatat că abilitatea Sonic Mini 4K de a produce caracteristici fine este conform reclamei, astfel că această imprimantă excellează în tipărirea de miniaturi pentru jocuri de masă și sculpturi mici. În plus față de precizia XY înaltă, treapta Z este aproape invizibilă chiar și la o înălțime standard a stratului de 50 de microni datorită anti-aliasing-ului activat de aplicația ChituBox.
Nivelarea platformei de construcție pe Sonic Mini 4K a fost puțin dificilă, iar informațiile contradictorii furnizate de Phrozen pot face procesul intimidant pentru un utilizator care folosește imprimanta pentru prima dată. Calitatea unei tipărituri poate depinde în mare măsură de calibrarea inițială a platformei de construcție, deci pregătește-te să petreci ceva timp pentru a ajusta această imprimantă.
Specificații
Avantaje:
Dezavantaje:
Creality Sermoon V1 Pro este o imprimantă 3D conectează și utilizează cu opțiuni de siguranță utile pentru familii, școli și biblioteci. Spre deosebire de imprimantele “jucărie” ieftine destinate tinerilor creatori, această mașină de lux de 539 de lei livrează rezultate de calitate cu o interfață ușor de utilizat.
Volumul de construcție este mai mic decât media, dar compensează prin acționare directă, placă flexibilă, pat încălzit și cameră încorporată. De asemenea, vine prenivelată din fabrică, lucru pe care rar îl vedem. Este o mașină excelentă pentru începători care trebuie doar să o scoată din cutie, să încarce filamentul și să înceapă tipărirea. Mașina noastră de testare a trecut de la deschiderea cutiei la prima tipărire în mai puțin de 20 de minute.
Sermoon V1 Pro este complet închis într-o carcasă albă cu mai multe ferestre, ceea ce îl face să arate mai mult ca un aparat de bucătărie decât ca un kit DIY. Carcasa servește pentru a ascunde toate părțile mobile, menținând în același timp zona de tipărire caldă și fără curenți de aer. Ușa are un senzor care oprește imprimanta – protejând și mai mult copiii curioși de părțile mobile.
Designul său Core XY menține capul de tipărire în partea superioară a mașinii în timp ce patul coboară încet în jos. Împreună cu acționarea sa directă ușoară, Sermoon oferă tipărituri mai netede, fără fire decât o tipică mașină cu pat culisant, menținând totodată duza fierbinte într-o zonă greu accesibilă. Am constatat că calitatea rezultatelor este impresionantă, indiferent dacă tipăream o tipărire de eșantion Spaceman sau un set de Monede Maker cu Arcul St. Louis pe ele. Am reușit chiar să tipărim o portofel translucid folosind filament TPU.
Singura noastră plângere este necesitatea de a utiliza o aplicație pe telefon – Creality Cloud – pentru a profita de camera încorporată și de capacitățile WiFi. Mașina funcționează, de asemenea, cu un card SD de dimensiuni normale pentru utilizare offline.
Specificații
Avantaje:
Dezavantaje:
Sunt mai mulți factori de luat în considerare înainte de a cumpăra cea mai bună imprimantă 3D pentru tine, deci asigură-te că iei în considerare întrebările înainte de a face o alegere.
Rășină MSLA sau Filament FDM? Cele două stiluri cele mai populare de tipărire 3D de birou, imprimantele 3D cu rășină MSLA și filament FDM, oferă diverse avantaje și dezavantaje, iar alegerea stilului mai potrivit pentru aplicația ta te va ajuta să obții rezultate mai bune. Pentru mulți, în special pentru începători, imprimantele 3D cu filament sunt o alegere mai bună deoarece sunt mai ușor de utilizat și funcționează cu o varietate largă de materiale. De asemenea, sunt mult mai sigure pentru oricine are copii sau animale de companie în jur.
Imprimantele 3D cu rășină pot oferi puțin mai multe detalii, astfel că sunt populare printre cei care tipăresc piese de joc. Cu toate acestea, trebuie să manipulezi substanțe chimice toxice și să porți o mască atunci când configurezi o imprimare și, după ce imprimarea s-a încheiat, trebuie să speli și să cureți tipăriturile. Avem câteva imprimante cu rășină în această listă, dar menținem și un articol mai detaliat în care enumerăm toate cele mai bune imprimante 3D cu rășină.
Cât de mare volum de construcție ai nevoie? Dacă dorești să tipărești piese mari într-o singură imprimare, vei avea nevoie de o imprimantă cu un volum de construcție generos. Acest lucru este în mod obișnuit legat direct de prețul mașinii, așa că o imprimantă mai mare va costa mai mult. Imprimantele cu un volum de construcție de 100mm cubi sau mai mic sunt mai mici, cele cu un volum de 150 până la 220mm cubi sunt medii, iar cele cu un volum de 250mm cubi sau mai mult sunt considerate de format mare.
Nivelare manuală sau automată a patului de imprimare? Nivelarea patului unei imprimante 3D este o parte importantă, dar foarte enervantă, a procesului. Multe imprimante au capacitate de nivelare automată, ceea ce îți economisește marea parte din muncă și, luând în considerare că acum poți găsi imprimante cu această funcție pentru mai puțin de 250 de dolari, ar trebui să o consideri esențială.
Cu ce materiale tipărești? Dacă cumperi o imprimantă FDM, vei dori să folosești unul dintre cele mai bune filamente pentru tipărire 3D pentru a obține modele bune. Cu toate acestea, unele substanțe necesită temperaturi mai ridicate pe care nu orice imprimantă le poate atinge. Filamentul PLA, cel mai comun tip, poate fi tipărit pe orice, dar materiale plastice mai durabile sau flexibile precum PETG sau TPU au nevoie de extrudere care pot atinge între 220 și 230 de grade Celsius, în timp ce ABS și Nylon necesită 240 sau 250 de grade Celsius. De asemenea, ia în considerare că dacă vrei să tipărești în TPU (un material flexibil), ar trebui să iei o imprimantă FDM cu un sistem de conducere directă care împinge filamentul mai direct prin extruder. Imprimantele cu rășină au mai puține opțiuni de materiale.
Există mai multe opțiuni de imprimante 3D de înaltă calitate disponibile, precum Creality Ender 3 V2, Prusa i3 MK4, Anycubic Photon Mono X și Ultimaker 3.
Factori importanți includ tehnologia de tipărire (FDM, SLA, MSLA etc.), volumul de construcție, precizia detaliilor, calitatea printării, conectivitatea (USB, Wi-Fi), nivelul de dificultate al asamblării și prețul.
Dacă dorești să tipărești miniaturi sau modele cu detalii fine, imprimantele 3D precum Phrozen Sonic Mini 4K, Anycubic Photon Mono X sau Prusa SL1 sunt bune opțiuni, datorită rezoluțiilor înalte și calității de tipărire.
Pentru începători, imprimantele 3D ușor de asamblat și de folosit sunt ideale. Unele sugestii includ Creality Ender 3 V2, Creality Sermoon V1 Pro și Anycubic Photon Mono SE, care oferă o combinație bună între calitate și ușurința utilizării.
Marcel Popa
Blogger
Marcel Popa este editorul șef al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.
Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.
Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.
Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!
Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.