Top Electronice

Cea mai buna statie meteo pentru acasa din 2024: Top 5 Statii + Ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cea mai buna statie meteo

Stațiile meteorologice pentru casă sunt extrem de convenabile, oferindu-ți informații despre temperatură, precipitații și alte aspecte legate de vreme înainte să ieși afară. De obicei, sunt dispozitive alcătuite din două părți, cu o serie de senzori plasezi în exterior și un afișaj plasat în interior. Dincolo de aceste similarități, există diferite tipuri de stații meteo pentru casă pe piață, cu multe caracteristici de luat în considerare, așa că poate fi dificil să alegi pe cea potrivită. Pentru a-i ajuta pe consumatori să găsească produsul potrivit, am testat diverse stații meteorologice pentru casă – cele care se conectează la serverele populare de vreme online, precum și cele care funcționează fără o conexiune Wi-Fi.

În continuare, află ce caracteristici să cauți atunci când alegi o stație meteo și descoperi de ce produsele următoare sunt potrivite pentru diverse sarcini de raportare a vremii. Află ce a relevat testarea noastră practică, apoi cântărește avantajele și dezavantajele pentru a alege cea mai buna statie meteo pentru acasa pentru tine.

Cele mai bune statii meteo pentru acasa: Top 5 Modele

ProdusPreț
1. Netatmo Weather StationVezi Prețul
2. Spring BreezeVezi Prețul
3. Baldr HomgarVezi Prețul
4. WOWSTEP®Vezi Prețul
5. BRESSER 8-day 4CAST XL 7-in-1Vezi Prețul

Cea mai buna statie meteo per total

5/5

Specificații:

 • Informatii meteorologice: Rata de precipitatii, Temperatura, Umiditate
 • Afisaj temperatura: Exterior, Interior
 • Afisaj umiditate: Interior / Exterior
 • Indici afisaj: Temperatura (interioara si exterioara), Umiditatea (interioara si exterioara), Concentratia de CO2 (interioara), Presiunea atmosferica barometrica, Nivelul de zgomot (interior);

Cea mai buna statie meteo in raport calitate/preț

4/5

Specificații

 • Afisare: Iluminare ecran, Prognoza meteo, Umiditate interioara si exterioara, Temperatură și umiditate interioara/exterioara, Color, Punct roua, Ceas, alarma si data, Digital, Viteza vant, tendinta presiune meteo
 • istoric valori, grafic valori viteza vant
 • Ceas: Digital, controlat radio
 • Tip termometru: Digital
 • Senzori inclusi: senzor wireless temperatura, umiditate, viteza vant
 • Alarma Snooze: Da
 • Altele: Baterii 2 x 1,5 V C senzor nu sunt incluse, baterii 3 x 1,5 V AAA statie nu sunt incluse, adaptor priza inclus

Cea mai buna statie meteo smart

4/5

Specificații

 • Informatii meteorologice: Temperatura, Umiditate
 • Afisaj temperatura: Da
 • Greutate: 420 g
 • Indici afisaj: Temperatura
 • Functii: Temperatura interioară și exterioară, Umiditate
 • Culoare: Alb
 • Limba meniu: Engleza/Franceza/Germana/Italiana/Spaniola/Daneza

Cea mai buna statie meteo ieftină

3.5/5

Specificații

 • Prognoza meteo: 12 ore
 • Informatii meteorologice: Temperatura, Temperatura si umiditatea interioara, Afisare termo/higro, Higrometru, Afisarea datei si orei, Afiseaza umiditatea, Afisare stare vreme, Afisare temperatura
 • Proiectie: LCD
 • Afisaj temperatura: Da, interior si exterior, grade C / F, Interioara / exterioara cu valorile maxime si minime
 • Afisaj umiditate: Da
 • Pictograma prognoza meteo : Cer senin, Ninsoare, Noros, Zapada, Cer noros si ploaie, Furtuna, Soare, nori, Innorat, Cer usor acoperit, Ploaie torentiala
 • Sistem de operare: Producator
 • Tip proiectie: Ceas Temperatura
 • Zone informatie meteo: Regional
 • Dimensiuni: 119 x 80 x 20 mm

Cea mai buna statie meteo premium

5/5

Specificații

 • Indici afisaj: Ora / Temperatura / Data / Alarma
 • Functii stația meteo: Alarma
 • Culoare stația meteo: Negru, Alb

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru achiziționarea statiilor meteo la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru o statie meteo de calitate pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cea mai bună stație meteo pentru acasă

Dacă vrei să afli totalul recent de precipitații în grădina ta sau dacă ar trebui să iei o jachetă mai călduroasă înainte de a pleca pentru ziua, o stație meteo de acasă îți poate furniza rapid și precis informații pentru a te ajuta să-ți planifici activitățile zilnice. Când cauți una, ține cont de sursa de alimentare, funcții, precizie, afișaj și alte aspecte, toate detaliate mai jos.

Sursa de Alimentare

Sursa de alimentare a unei stații meteo pentru casă este esențială pentru funcționarea sa. Multe sunt fără fir, funcționând pe energie solară sau baterie, permițându-ți să plasezi stația practic oriunde fără nevoia unei prize electrice în apropiere. Unitățile cu alimentare solară (care de obicei au și o baterie de rezervă) absorb și transformă lumina soarelui în energie pentru a alimenta stația meteo, încărcând în același timp bateriile de rezervă.

Cele mai multe stații meteo cu alimentare solară nu necesită nivele ridicate de lumină directă a soarelui, dar au nevoie de ceva, așa că selectează un loc în curte unde unitatea va primi în medie între 2 și 6 ore de soare pe zi.

Funcții

În timp ce aproape toate stațiile meteo pentru casă raportează temperatura, precipitația și umiditatea, unele au funcții suplimentare care detaliază indicele de căldură, senzația termică, faza lunii, radiația solară și orele de răsărit/apus. Ia în considerare prioritățile tale pentru a determina dacă aceste măsurători ar merita să fie cunoscute – și plătite.

Precizie

Mai mulți factori pot influența precizia unei stații meteo pentru casă, inclusiv plasarea dispozitivului și frecvența cu care face măsurători pe parcursul zilei. Materialele și construcția unei stații meteo pentru casă pot afecta, de asemenea, precizia sa.

De exemplu, unele modele de stații meteo cu senzori acoperiți cu plastic au tendința să se supraîncălzească și să ofere citiri false, în timp ce cele cu un scut protector sau cu un ventilator ajută la diminuarea inexactității. Odată ce alegi o statie meteo pentru casă, asigură-te că urmezi instrucțiunile de instalare specifice produsului pentru a asigura că citirile vor fi cât mai precise posibil.

Afișaj

Afișajul unei stații meteo pentru casă ar trebui să furnizeze informații rapide și ușor de citit și gestionat. Ia în considerare mărimea consolei de afișare: Membrii din gospodărie ar avea nevoie de un afișaj mai mare pentru o citire ușoară, sau ai prefera ceva mai compact sau discret?

Weather station for accurate readings

Distanța senzorului

Stațiile meteo pentru casă folosesc o varietate de senzori – mici dispozitive care detectează și măsoară condițiile meteorologice – cum ar fi temperatura, umiditatea, presiunea barometrică și intensitatea UV. Acești senzori, care variază de la o unitate la alta, sunt amplasați pe partea stației meteo menținută în aer liber, cunoscută în general sub denumirea de “array”. Distanța senzorului array-ului indică cât de departe pot transmite senzorii date către o unitate receptor, cum ar fi o consolă de afișare, hub sau router wireless. Distanța medie a senzorului este de aproximativ 30 de metri, dar unele modele pot furniza citiri precise de la distanțe de 100 sau chiar 300 de metri.

Producătorii de stații meteo denotă în mod obișnuit distanța senzorului produsului lor de la array la unitatea receptoră fără a face compensații pentru obiecte dintre cele două puncte, cum ar fi pereți sau copaci. Distanța reală a senzorului poate varia în funcție de numărul de obiecte care se află între cele două puncte. De exemplu, o statie meteo cu o distanță a senzorului de 100 de metri poate fi capabilă să transmită date doar până la 30 de metri dacă între array și unitatea receptoră se află mai multe pereți, copaci și garduri.

Acces la distanță

Accesul la distanță îți permite să vezi citirile stației meteo de oriunde, prin smartphone, tabletă sau computer. În funcție de unitate, acesta poate să îți permită să vezi date meteorologice actuale și anterioare, împreună cu orice alerte. De obicei, acest lucru se face printr-o aplicație specifică mărcii. Accesul la distanță nu vine în mod standard la toate stațiile meteo pentru casă, așa că verifică informațiile produsului dacă această caracteristică este importantă pentru tine.

Tehnologia Smart

Pe lângă accesul la distanță, ia în considerare compatibilitatea cu tehnologia inteligentă pentru casă, precum Amazon Alexa, Google Home și alte programe și aplicații pentru accesarea informațiilor meteorologice la distanță sau prin comenzi vocale.

Sincronizarea cu o aplicație și o rețea wireless de acasă îți permite să accesezi datele stației meteo printr-un smartphone—foarte convenabil atunci când ești la muncă, în vacanță sau altundeva departe de casă. Această tehnologie poate fi utilă și dacă ai alte aparate inteligente pentru casă, cum ar fi un sistem de încălzire care poate fi pornit de la distanță dacă temperatura de afară scade.

Conectivitatea stației meteo

Unele stații meteo pentru casă se sincronizează cu servicii meteorologice online, precum PWS și Weather Underground. Unii se bucură să facă parte dintr-o comunitate online de pasionați de vreme și apreciază posibilitatea de a colecta date meteorologice și de a le încărca pe internet pentru ca alții să le vadă.

Pentru alții, beneficiul este mai practic. Fermierii pot verifica aceste servicii meteorologice online pentru a vedea datele stațiilor meteo din apropiere și pentru a afla cât a plouat peste noapte sau cât de tare bate vântul. Pentru alții, cum ar fi membrii familiei care locuiesc în alt stat, posibilitatea de a verifica condițiile meteo de unde locuiesc cei dragi poate fi reconfortantă.

Pentru a te conecta la un serviciu meteorologic online, trebuie să ai o rețea wireless de acasă; odată conectat, datele de la stația ta meteo pot fi încărcate și vizualizate online.

Operare și durabilitate

Ține cont de următoarele informații atunci când alegi și instalezi o statie meteo pentru casă pentru rezultate constante și de lungă durată:

 • Stațiile meteo mai mici, cu senzori care detectează și raportează doar temperatura și umiditatea, trebuie adesea plasate în locuri unde nu primesc direct soare, ceea ce poate distorsiona datele lor.
 • Stațiile meteo pentru casă cu array-uri care detectează vântul și ploaia ar trebui plasate în locuri unde au acces neîngrădit la vânt și ploaie, cum ar fi într-o zonă deschisă la cel puțin 7 metri de clădiri și copaci. Array-ul ar trebui montat în mod sigur pe un stâlp, acoperiș, stâlp de gard sau alt obiect imobil.
 • Un array de statie meteo de calitate poate dura până la 10 ani sau mai mult, cu toate că unele senzori pot necesita înlocuire dacă sunt deteriorați de viteza și direcția vântului puternic sau grindină. Unitățile ieftine care măsoară doar temperatura și umiditatea nu ar putea rezista la fel de mult timp, dar ar trebui să ofere citiri fiabile cel puțin pentru câțiva ani.
 • Garanția oferită de producător poate fi un indicator al durabilității. O statie meteo cu o garanție de 3 ani pentru toate piesele de schimb va dura probabil mai mult decât una cu o garanție de 1 an care acoperă doar defectele de fabricație.

Cum am testat

Pentru a recomanda cele mai bune stații meteo pentru casă, am testat mai multe pentru a găsi cele care furnizează date precise și corespund pretențiilor producătorilor. Am încercat fiecare funcție oferită de fiecare statie meteo și am acordat puncte în funcție de performanță, durabilitate și precizie. Pentru a verifica datele, le-am comparat cu cele ale unei stații meteo oficiale din apropiere.

Pentru modelele care înregistrează direcția vântului, am montat unitățile în aer liber și le-am orientat spre nordul real cu ajutorul unei busole de sondaj. Poți încerca să faci asta folosind o aplicație de busolă pe un smartphone, dar nu am avut prea mult succes cu această metodă.

Am mers un pas mai departe cu stațiile meteo care au conectivitate Wi-Fi, sincronizându-le cu rețeaua noastră de acasă fără fir și încărcând datele în serviciile meteo online. Pentru fiecare unitate, acest lucru a necesitat crearea unui cont individual cu serviciul respectiv.

Am remarcat calitatea generală a materialelor și am testat distanța de transmitere. Majoritatea stațiilor meteo nu au îndeplinit distanța anunțată de producător, dar una a depășit-o. Totuși, am considerat că gama tuturor modelelor din această serie este adecvată.

Am luat în considerare și reputația producătorului. Dar am analizat și producători mai mici, mai puțin cunoscuți, care produc unități de înaltă calitate cu diverse opțiuni de monitorizare a vremii.

Întrebări frecvente

Stațiile meteo se conectează la un senzor exterior furnizat odată cu modelul pentru a măsura temperatura, precipitațiile, viteza vântului, umiditatea și în unele cazuri multe altele. Ele îți oferă posibilitatea de a ști cum este vremea în locația ta înainte de a ieși afară.

Când sunt setate corect și plasate într-o locație potrivită, stațiile meteo sunt destul de precise. Totdeauna urmărește instrucțiunile pentru plasarea senzorilor cu produsul pe care îl achiziționezi.

Configurează senzorul (cunoscut și sub denumirea de array, cu mai mulți senzori) și apoi configurează afișajul interior. Fiecare model necesită o configurare ușor diferită, așa că urmărește cu atenție instrucțiunile producătorului.

Asta depinde de model; unele au doar o garanție de 2 ani, în timp ce altele pot rezista până la 20 de ani.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.