Top Electronice

Camera auto

Cea mai buna camera auto din 2024: Top 5 camere de bord + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cea mai buna camera auto

Cea mai buna camera auto îți oferă acea liniște știind că ești protejat atunci când ești pe drum. Aceste camere auto sunt concepute pentru a îți înregistra activitățile vehiculului, indiferent dacă conduci sau parchei, iar acele înregistrări se dovedesc neprețuite în timpul incidentelor.

Montate pe parbriz sau pe bord (sau pe ambele), camerele de bord înregistrează tot ce se întâmplă nu doar când ești la volan. Câteva au, de asemenea, capacitatea de a detecta accidente și de a începe înregistrarea chiar și atunci când mașina este parcată, asigurându-te că ești acoperit chiar și atunci când nu conduci. Și filmările lor pot servi drept dovezi video valoroase, ajutându-te să contestezi biletele de viteză, să îți reduci primele de asigurare și chiar să îți salvezi viața dacă, Doamne ferește, cineva cu intenții rele face ceva.

Cu toate acestea, unele camere de bord sunt mai bune decât altele, cele mai bune oferind imagini curate și clare și funcții de încredere care funcționează atunci când trebuie. În plus, există și diferite tipuri. Și, având în vedere atât de multe opțiuni prezentate la comercianții cu amănuntul online, vei avea nevoie de ajutor pentru a o alege pe cele mai bune camere video auto.

Am petrecut nenumărate ore pe drum pentru a testa toate cele mai recente modele instalând aceste camere în mașinile noastre, înainte de a conduce în diverse condiții meteorologice și de iluminare pentru a le evalua gradul de utilizare, caracteristicile și calitatea video în lumea reală. Apoi am ales cele mai bune camere video auto pentru fiecare buget și am explicat beneficiile și dezavantajele individuale ale fiecăreia.

ProdusPreț
1. Xiaomi 70mai A400Vezi Prețul
2. Xiaomi 70mai A800SVezi Prețul
3. Qeno®Vezi Prețul
4. 70mai Dash Cam LiteVezi Prețul
5. Mio MiVue 798 Dual ProVezi Prețul
 
5/5

Ca mai bună cameră auto per total

Ești o persoană care prețuiește siguranța pe drum? Vrei să ai o evidență a călătoriilor tale sau să poți documenta orice incidente care pot apărea în timpul conducerii? Dacă da, camera auto Xiaomi 70mai A400 este cea mai buna camera auto pentru tine.

Această cameră de bord este echipată cu camere duble – una pentru față și una pentru spate a mașinii, oferindu-ți o acoperire completă a drumului din față și din spate. Camera frontală înregistrează la rezoluție QHD 1440p și are un câmp vizual de 145 de grade, în timp ce camera din spate înregistrează în Full HD la 30 de cadre pe secundă cu un unghi de vizualizare de 130 de grade.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestui dispozitiv este capacitățile sale de vedere pe timp de noapte, care îți permit să capturezi imagini clare chiar și în condiții de lumină scăzută. În plus, camera de bord are un modul WiFi încorporat care îți permite să te conectezi la aplicația 70mai, oferindu-ți acces la o serie de funcții, cum ar fi înregistrări în timp real, redare video instantanee și posibilitatea de a partaja videoclipuri cu alții. .

Cu aplicația 70mai, poți profita și de funcțiile avansate de siguranță ale dispozitivului, cum ar fi avertizarea de părăsire a benzii și detectarea coliziunilor. Camera de bord folosește senzor G încorporat pentru a detecta când a avut loc o coliziune și va salva automat filmările, asigurându-te că ai o înregistrare a incidentului.

Camera dublă de bord Xiaomi 70mai A400 este, de asemenea, incredibil de ușor de instalat și de utilizat. Dispozitivul vine cu o varietate de accesorii de montare, care o fac ușor de atașat la parbrizul mașinii. În plus, camera de bord are un ecran de afișare IPS de 2 inchi care îți permite să revizuiești filmările și să ajustezi setările cu ușurință.

Deși nu există multe dezavantaje la acest dispozitiv, un lucru de reținut este că cablul camerei din spate este relativ scurt, ceea ce poate îngreuna instalarea în unele vehicule.

În general, camera duală de bord Xiaomi 70mai A400 este o investiție excelentă pentru oricine dorește să-și sporească siguranța pe drum și să aibă o evidență a călătoriilor. Înregistrarea video de înaltă calitate, capacitățile de vedere pe timp de noapte și caracteristicile avansate de siguranță îl fac un dispozitiv obligatoriu pentru orice șofer.

Specificații:

 • Destinat pentru: Camera video de bord, Camera video marsarier
 • Tip camera: Dual
 • Conectivitate: Wi-Fi (Conectivitate aplicatie)
 • Funcții: Inregistrare in bucla, Night Vision, Detectare incidente, Mod noapte
 • Diagonala display: ecran de 2 inch
 • Senzor de imagini clare: GC4653
 • Unghi de filmare: 145 grade
 • Cadre pe secundă: 30 fps

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cea mai bună cameră auto premium

Am avut de curând plăcerea de a încerca 70mai A500S Dash Cam Pro Plus și trebuie să spunem că sunt foarte impresionați de performanța sa.

În primul rând, calitatea imaginii este uimitoare! Cu o rezoluție de 2,7K și un câmp vizual de 140 de grade, filmările capturate de această cameră de bord sunt clare și oferă o vedere excelentă a drumului din față. Funcția de vedere pe timp de noapte funcționează, de asemenea, excepțional de bine, asigurând că calitatea video este la fel de bună în condiții de lumină scăzută.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale 70mai A500S Dash Cam Pro Plus este ADAS (Sistemul avansat de asistență pentru șofer) încorporat. Acest sistem include funcții precum avertismente de părăsire a benzii și avertismente de coliziune frontală, ajutând la menținerea șoferilor în siguranță pe drum.

70mai A500S Dash Cam Pro Plus are și o funcție GPS, care este un plus excelent pentru oricine dorește să-și țină evidența traseelor și obiceiurilor de condus. Și cu WiFi-ul încorporat, poți accesa și descărca cu ușurință filmările de pe smartphone sau alt dispozitiv.

O altă caracteristică grozavă a acestei camere de bord este camera cu vedere în spate, care oferă o vedere clară a drumului din spatele tău. Acest lucru este util în special atunci când faci marșarier sau când trebuie să fii cu ochii pe ceea ce se întâmplă în spatele tău.

În general, recomandăm cu căldură 70mai A500S Dash Cam Pro Plus oricui caută o cameră de bord fiabilă și de înaltă performanță. Cu funcțiile sale avansate, calitatea excelentă a imaginii și interfața ușor de utilizat, această cameră de bord va face cu siguranță orice experiență de condus mai sigură și mai plăcută.

Specificații

 • Destinat pentru: Camera video de bord
 • Tip camera: Dual
 • Conectivitate: MicroUSB, Wi-Fi (Conectivitate aplicatie)
 • Funcții: GPS, Detectie miscare, Inregistrare in bucla, Mod parcare, Detectare incidente, Mod noapte, ADAS
 • Diagonala display: ecran de 3 inch
 • Senzor de imagine: SONY IMX415
 • Card de memorie: card MicroSD
 • Capacitatea de stocare: 256 GB
 • Cadre pe secundă: 30 fps

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cea mai bună cameră auto ieftină

Cauți o cameră de bord accesibilă și fiabilă pentru a te menține în siguranță pe drum? Camera de bord Qenor Full HD 1080p este o alegere excelentă!

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestei camere de bord este capabilitățile sale de înregistrare video de înaltă calitate. Cu rezoluția Full HD 1080p, poți captura imagini clare și detaliate ale întregii călătorii. În plus, afișajul LCD de 3 inchi facilitează revizuirea și gestionarea înregistrărilor.

O altă caracteristică excelentă a camerei de bord Qenor este care are un unghi de filmare larg de 170 de grade, care îți permite să capturezi mai mult drumul și orice incidente care pot apărea. Camera de bord include, de asemenea, un senzor G și detectarea mișcării, care pornesc automat înregistrarea și salvează filmările în cazul unui impact sau mișcare bruscă.

Dashcam Qenor este ușor de instalat și utilizat, cu o interfață simplă și intuitivă. Dimensiunea sa compactă o face o alegere excelentă pentru orice vehicul, iar designul elegant negru adaugă o notă modernă interiorului mașinii tale.

În general, camera de bord Qenor Full HD 1080p este o investiție excelentă pentru oricine caută să-și îmbunătățească siguranța și liniștea sufletească pe drum. Deci, de ce să mai aștepți? Comandă-o pe a ta astăzi și începe să te bucuri de numeroasele beneficii ale acestei camere de bord de cea mai bună calitate!

Specificații

 • Destinat pentru: Camera video de bord
 • Tip camera: Dual
 • Conectivitate: USB
 • Funcții: Rotire 360°, Ecran LCD, Inregistrare audio si video, Auto power on/off, Detectare a miscarii, Filmare pe timp de noapte, G-Sensor, 1080P Full HD, Autosalvare filmare, Tehnologie WDR, Usor de montat
 • Diagonala display: ecran de 3 inch
 • Card de memorie: Micro SD
 • Capacitate de stocare: 32 GB
 • Înregistrare video: Full hd

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cea mai bună cameră auto în raport calitate/preț

Cauți o cameră de bord accesibilă și fiabilă pentru mașina ta? Atunci ai nevoie de cameră video auto 70mai Dash Cam Lite. Această cameră de înaltă calitate oferă o serie de beneficii care o fac o alegere excelentă pentru oricine care caută să-și îmbunătățească experiența de conducere.

În primul rând, camera video auto 70mai Dash Cam Lite oferă un unghi larg cu un unghi de 130 de grade, permițându-ți să capturezi mai mult drumul și zona înconjurătoare. Calitatea sa video de 1080p și senzorul Sony IMX307 asigură că înregistrările tale sunt clare și clare, în timp ce tehnologiile WDR și G-sensor facilitează înregistrarea imaginilor de înaltă calitate chiar și în condiții de lumină scăzută sau în timpul impactului brusc.

70mai Dash Cam Lite oferă, de asemenea, conectivitate Wi-Fi, ceea ce facilitează transferul și accesarea înregistrărilor tale rapid și ușor. Cu aplicația însoțitoare, poți chiar să accesezi și să vizualizezi filmările în timp real, permițându-ți să îți monitorizezi performanța de condus și să identifici zonele în care te poți îmbunătăți.

O altă caracteristică excelentă a camerelor de bord 70mai Dash Cam Lite este dimensiunea acestora compacte și instalarea ușoară. Camerele video auto sunt suficiente de mici pentru a se potrivi discret pe parbriz, fără a îți bloca vederea sau a fi obstructivă și pot fi montate și alimentate cu ușurință cu cablul de încărcare inclus.

În general, camerele video auto 70mai Dash Cam Lite sunt o investiție excelentă pentru oricine dorește să-și îmbunătățească experiența de condus și să captureze imagini de înaltă calitate pe drum. Cu câmpul lor larg de vizualizare, videoclipuri de înaltă calitate și caracteristici ușor de utilizat, sunt completarea perfectă pentru orice mașină.

Specificații

 • Destinat pentru: Camera video de bord
 • Tip camera: Single
 • Conectivitate: Wi-Fi
 • Funcții: Detectare miscare, Mod parcare, Night Vision, WDR, Pornire automata
 • Diagonala display: ecran de 3 inch
 • Senzor de imagine: Sony IMX335
 • Tip slot memorie: Micro SD
 • Capacitate de stocare: 64 GB
 • Înregistrare video: Full hd

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cea mai bună cameră de bord profesională

Îți prezentăm camera de bord Mio MiVue 798 Dual Pro – soluția supremă pentru a surprinde fiecare moment de pe drum! Această cameră inovatoare oferă șoferilor capacități de înregistrare video de neegalat, astfel încât aceștia să poată fi întotdeauna pregătiți în caz de accident sau eveniment neașteptat.

În primul rând, această cameră video auto Mio MiVue 798 Dual Pro Full HD are un design cu cameră duală, permițându-ți să înregistezi atât partea din față, cât și din spate a vehiculului. Camera frontală înregistrează la calitate QHD 1600p, în timp ce camera din spate înregistrează filmări la 1080p, asigurându-te că nu pierzi niciun detaliu important.

Dar beneficiile nu se opresc aici! Această cameră video auto MiVue 798 Dual Pro oferă, de asemenea, conectivitate Wi-Fi încorporată, permițându-ți să te conectezi la smartphone sau tabletă și să îți transferi cu ușurință videoclipurile. Acest lucru este util mai ales dacă trebuie să partajezi filmările cu forțele de ordine sau companiile de asigurări.

În plus, camera este echipată cu un GPS și un senzor G, care te ajută să înregistrezi și să monitorizezi viteza și locația vehiculului tău, precum și orice impact sau accidente bruște. Cu tehnologia sa de remediere radar alerta, Mio MiVue 798 Dual Pro poate detecta chiar camerele de viteză și camerele cu semaforul roșu, ajutându-te să îți menții în siguranță și să eviți biletele.

În cele din urmă, camera dispune de capacități excelente de vedere pe timp de noapte, asigurându-se că filmările tale vor fi clare și ușor de văzut chiar și în condiții de lumină scăzută. Acest lucru îl face ideal pentru utilizare în orice vreme sau moment al zilei.

Singurul dezavantaj al Mio MiVue 798 Dual Pro este că este puțin mai scump decât alte camere de bord de pe piață. Cu toate acestea, cu caracteristicile sale avansate și capacitățile de înregistrare de neegalat, costul adăugat merită cu siguranță pentru șoferii care doresc cea mai bună protecție posibilă pe drum.

În general, această cameră de video auto Mio MiVue 798 Dual Pro este o investiție excelentă pentru oricine dorește să înregistreze videoclipuri de înaltă calitate a experiențelor de condus. Cu designul său cu dublă cameră, conectivitatea Wi-Fi, GPS, senzorul G, tehnologia de reparare a radarului alerta și capabilitățile de vedere pe timp de noapte, este instrumentul perfect pentru a rămâne în siguranță pe drum.

Specificații

 • Destinat pentru: Camera video de bord
 • Tip camera: Dual
 • Conectivitate: Wi-Fi (Conectivitate aplicatie)
 • Funcții: GPS, Inregistrare audio, Senzor de miscare, Senzor G, Mod foto, Alerta oboseala, Mod noapte, Senzor de soc, Pornire automata, Avertizare impact frontal, Alerta pornire faza scurta, Inregistrare eveniment, Ajustare EV, Modul Parcare, Condus ECO, Video backup, Alerta radar fix
 • Diagonala display: ecran de 3 inch
 • Senzor de imagine: CMOS
 • Card de memorie: Micro SD
 • Capacitate de stocare: 128 GB
 • Înregistrare video: Full hd

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cele mai bune camere video auto pentru nevoile tale

Cele mai bune camere video auto pentru siguranță, securitate sau doar înregistrarea curiozităților care se întâmplă pe drum vor depinde de câteva caracteristici cheie. Este greu de ales deoarece există atât de multe camere video auto pe piață, majoritatea de la mărci pe care nu le cunoști. Iată sfaturile mele despre cum să-l alegi cele mai bune camere video auto pentru tine.

În primul rând, gândește-te la bugetul tău: poți cheltui sute de lei pe o camera video auto, dar începe cu o idee aproximativă despre ce valorează motivul pentru care ai una. Dacă vrei să înregistrezi dovezi ale unui accident în care ești implicat, aceasta valorează cu ușurință de lei; Dacă vrei doar să surprinzi momentele ocazionale YouTube, asta ar putea justifica cheltuirea a mai puțin de 400 lei

Apoi realizezi că toate aceste camere auto au același scop principal care le face unice printre camerele digitale: înregistrează videoclipuri în direct (nu în interval de timp) în timp ce conduci, rulând într-o buclă continuă, a cărei „lungime” variază în funcție de cantitatea de stocare. Fiecare caracteristică dincolo de aceasta este opțională și, adesea, de prisos. Deci, iată caracteristicile pentru cele mai bune camere auto.

Sfaturi de bază pentru o cameră auto

Card de memorie

Obține un card de memorie SD mare. Cu cât cardul este mai mare, cu atât mai lung un videoclip cu înregistrare în buclă pe care o poți extrage pentru un clip pe care vrei să-l salvezi. Cardurile de memorie sunt ieftine, așa că cumpără cel mai mare pe care îl poate gestiona camera auto. Cât de mult video va stoca o anumită dimensiune a cardului este determinat de specificațiile camerelor de bord, deoarece fiecare va folosi diferite niveluri de rezoluție video și comprimare a fișierelor: nu este posibil să spunem că xx GB spațiu de stocare va păstra xx ore de video pe o cameră auto. Unele camere de bord vin cu un card de memorie, dar de obicei este unul slăbit, așa că plănuiește să-l cumperi pe al tău. Am evita o cameră auto care folosește doar memoria internă și nu îți permite să introduci propriul card, din motive de capacitate și comoditate.

Căută o cameră auto cu înregistrare stabilă 4K

4K poate părea exagerat într-un dispozitiv mic, dar îți permite să mărești mai bine detaliile dintr-un videoclip și să citești text mic, cum ar fi numerele plăcuțelor de înmatriculare. Clipurile de la o cea mai buna camera auto HD mai mică de 1080p s-ar putea transforma în zgârietură atunci când faci asta. Puncte bonus pentru o camera auto care cuplează înregistrarea 4K cu stabilizarea imaginii.

Decide ce vizualizări vrei pentru aceste camere auto

Toate aceste camere auto înregistrează vederea în față „de peste capotă”, dar dacă ești șofer de ridesharing, poate vrei și o vedere a oamenilor din cabină cu ta. Dacă ești mai îngrijorat de dovezi atunci când ești în spate, s-ar putea să vrei o cameră video auto care să susțină o lentilă suplimentară a lunetei din spate și să înregistreze ce se află în spatele mașinii tale. Unele camere îți permit să le înregistrezi pe toate trei.

Cele mai bune camere auto se deschid în ambele sensuri

Dacă ai un accident cu un alt șofer, o cameră de bord vizibilă este un semn că ai dovezi. Cealaltă persoană o poate menționa companiei de asigurări, iar avocații pot cere o copie a ceea ce ai înregistrat. Ar putea merge prost dacă ai greșit, dar nu te obișnui să distrugi dovezile înregistrate care sunt cunoscute sau descoperite. Acesta este un argument pentru utilizarea celei mai mici și mai puțin vizibile camere de bord — cum ar fi Garmin Dash.

Gândește-te la audio

Când cauți cele mai bune camere auto, ia în considerare dacă au înregistrare audio, dar, mai important, asigură-te că o poți opri. Sunt unele legi privind consimțământul pentru două părți, pe care le vei încălca dacă utilizezi o cameră pentru a înregistra vocile persoanelor ocazionale, clienților Uber și Bolt sau prietenilor și familiei din mașina ta care nu sunt la curent cu înregistrarea. Și să știi că atunci când are loc un accident, remarcile spontane de genul „Oh, nu, nici măcar nu l-am văzut” te pot blestema în litigiu dacă există cameră video. Noi personal sugerăm să dezactivezi microfoanele pentru camera de bord, deși utilizatorii interesați să înregistreze interacțiunile cu forțele de ordine ar putea să nu fie de acord.

Camerele se bazează din ce în ce mai mult pe telefoane

Nu este o tendință care ne place, dar mai multe camere de bord se bazează pe aplicații ca ecran, mai degrabă decât să aibă unul încorporat. Știi cât de neplăcut poate fi să te reconectezi la orice comunică cu telefonul tău prin Bluetooth sau Wi-Fi, așa că ține cont de acest lucru atunci când decizi asupra unei camere de bord fără propriul ecran. Pe de altă parte, unele dintre noile camere de bord bazate pe telefon folosesc, de asemenea, acea conexiune pentru a încărca clipuri în cloud prin intermediul telefonului tău, ceea ce este o caracteristică plăcută… atâta timp cât acorzi atenție cât de mult este din planul tău de date mobile.

Examinează montura

Toate camerele de bord vin cu un suport pentru parbriz, dar variază foarte mult în ceea ce privește tipul de adeziv, dimensiunea și, ocazional, tehnologia esențială încorporată în suport, cum ar fi o antenă GPS. Acești factori determină dacă o cameră este ușor de mutat de la mașină la mașină, dacă va fi mare și neplăcută sau dacă îți poate bloca mai mult vederea și poate încălca legile locale privind montarea camerei de bord.

Nu te lăsa înșelat de funcții neimportante

Motivul principal pentru o cameră de bord este înregistrarea video full HD. Multe camere încearcă să se diferențieze pe o piață aglomerată cu funcții precum alerte de asistență pentru șofer AI, backup în cloud, control vocal și surse de alimentare cu supercondensator. Niciuna dintre acestea nu este cheia pentru a obține o cameră de bord grozavă. Pe de altă parte, noile funcții, cum ar fi îndepărtarea ceață AI sau un polarizator care reduce strălucirea încorporat în obiectiv, ambele găsite pe camerele pe care le recomandăm, sunt inovații utile în activitatea principală de înregistrare a videoclipurilor solide.

Acoperă cablul

Fiecare cameră de bord are nevoie de un cablu de alimentare și nimic nu arată mai rău decât să-l atârne dezordonat la priza de 12 V din bord. Asta le țipă și hoților trecători că ai ceva ce merită furat în mașină. Fă-ți timp să bagi cablul în crăpăturile și golurile din ornamentele interioare, în timp ce își coboară șerpuitul spre bord.

Alte caracteristici

Cele mai bune camere video auto vor avea mod de filmare din ambele părți. Adică una pe parbriz și unghiul de filmare din spatele oglinzii retrovizoare. Astfel, în cazul unui accident din spate, camera auto din oglinda retrovizoare va înregistra dovada. De asemenea, câmpul vizual va fi mai mare și poate vei opta pentru un unghi de vizualizare de 140 de grade. De asemenea, ne-a mai plăcut și opțiunea de senzor de impact, ecran tactil și înregistrare în buclă. După cum am menționat, opțiunea comenzi vocale nu este foarte utilă.

Vezi și ghidul nostru pentru:

Concluzie

Cu cele mai noi și mai bune caracteristici, chiar și cele mai bune camere de bord sunt în general ieftine, chiar dacă îți iei o cameră și pentru oglinda retrovizoare, având în vedere rolul important pe care îl au și sunt poate cel mai bun cadou pe care îl poți oferi oricui conduce.

Întrebări frecvente despre cea mai buna camera auto

Da, multe camere auto au o funcție de detectare a mișcării și pot înregistra dacă cineva se apropie de mașina ta sau dacă are loc o coliziune.

De asemenea, unii producători oferă chiar și funcții de monitorizare a parcarei, care îți permit să vizualizezi imaginile în timp real de pe telefonul mobil în timp ce ești departe de mașină.

Majoritatea camerelor auto utilizează carduri de memorie microSD. În general, ar trebui să căutați un card cu o capacitate de cel puțin 32 GB și o viteză de scriere și citire rapidă.

Da, majoritatea camerelor auto au un mod de înregistrare în condiții de lumină scăzută sau de noapte, dar calitatea imaginii poate varia în funcție de model.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.