Racitor de vinuri

Cel mai bun racitor de vinuri din 2023: Top 5 racitoare + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
racitor de vinuri

Dacă cheltuiești suficient pe vin încât dorești să îți protejezi investiția, cumperi mai multe sticle decât bei
într-o lună sau pentru învechirea vinuri, cel mai bun racitor de vinuri este o achiziție demnă. Depozitarea
adecvată îți va proteja sticlele, astfel încât vinul va avea un gust cât mai profund complex și aromat
posibil cănd te decizi că vrei să îl bei.
Mai jos vei găsi lista noastră cu cele mai bune racitoare de vinuri din 2023 în funcție de buget și
preferințe.

ProdusePreț
1. CamryVezi pretul
2. MetroVezi pretul
3. Caso GermanyVezi pretul
4. Electrolux EWUS052B5BVezi pretul
5. CavistVezi pretul
 
5/5

Să te răsfăț cu un pahar de vin este o experiență care transcende simplul act de a bea. Este o călătorie a aromelor și emoțiilor care merită să fie savurate la maximum. De aceea, suntem încântați să îți prezentăm simbolul perfecțiunii de depozitare a vinului – răcitorul de vin Camry. Din momentul in care ne-am pus ochii pe acest racitor de vinuri elegant si sofisticat, am stiut ca este ceva extraordinar. Designul său elegant, cuplat cu o notă de modernitate, se îmbină fără efort în orice spațiu de locuit. Dar nu te lăsa să te păcălească exteriorul fermecător; adevărata magie stă în interior.

Cu o capacitate de a ține până la 12 sticle de vin sau 33 de litri de vinuri preferate, răcitorul de vin Camry
asigură păstrarea ireproșabilă a colecției tale. Sistemul său de răcire de ultimă generație garantează un
control precis al temperaturii, oferind mediul ideal pentru ca sticlele tale dragi să îmbătrânească cu
grație. Spune-ți adio inconsecvenței frigiderelor convenționale și salut unei lumi în care fiecare
înghițitură este o dovadă a perfecțiunii.

Ceea ce diferențiază cu adevărat răcitorul de vin Camry este atenția la detalii. Interiorul este scăldat de
iluminare blândă, ambientală, luminând colecția dvs. ca o operă de artă. Comenzile sensibile la atingere
facilitează ajustarea digital al temperaturii în funcție de preferințele dvs., în timp ce vibrațiile minime asigură că
vinurile tale se odihnesc netulburate, permițând aromelor lor să se maturizeze netulburate.
Dar atracția acestui răcitor de vinuri depășește funcționalitatea sa. Ea invocă un sentiment de sofisticare
și o notă de lux. Imaginează-ți să găzduiești întâlniri intime, cu prietenii și cei dragi adunați în jur,
captivați de eleganța colecției tale de vinuri prezentate în Camry Wine Cooler. Devine o piesă centrală
care stârnește conversații, amintiri împărtășite și râsete – un adevărat simbol al pasiunii tale pentru
lucrurile mai frumoase din viață.

Deci, de ce să te mulțumești cu ceva mai puțin decât perfecțiune? Crește-ți experiența vinului și creează
amintiri de durată cu Camry Wine Cooler. Îmbrățișează pasiunea, cufundă-te în arome și pornește într-o
călătorie în care fiecare înghițitură te transportă într-un tărâm al încântării pure. Noroc pentru o viață
bine celebrată cu cel mai bun racitor de vinuri!

Specificații:

 • Putere: 50 W
 • Tensiune alimentara: 220 V
 • Nivel zgomot: 38 dB
 • Utilizare: Vinuri
 • Volum net total: 33 l
 • Capacitate: 12 sticle de vin
 • Numar rafturi: 5
 • Tip panou comanda: Digitala
 • Clasa energetica: Clasa G
 • Functii: Iluminare LED, Reglarea temperaturii 12-18 grade C, Lumina interioara poate fi oprita, Touch
 • Inaltime: 61,5 cm
 • Latime: 25,5 cm
 • Adancime: 51,1 cm
 • Greutate: 13,5 kg 

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

De îndată ce am pus ochii pe răcitorul de vinuri Metro Professional, am fost captivat de designul său elegant. Exteriorul negru elegant, completat de o ușă de sticlă uimitoare, emană un aer de rafinament și eleganță care va ridica fără efort orice spațiu pe care îl înfrumusețează. Dar alura sa depășește cu mult estetica.

Cu o capacitate generoasă de 88 de litri, această răcitoare de vinuri oferă spațiu amplu de depozitare pentru colecția ta de vinuri prețuite. De la cele mai bune vintage la cele preferate personale, poate găzdui o varietate impresionantă de sticle, asigurându-ți că nu trebuie să faci niciodată compromisuri cu selecția ta de vinuri.

Ceea ce diferențiază răcitorul de vin Metro Professional de concurență este dedicarea sa neclintită pentru păstrarea integrității vinurilor tale. Echipat cu tehnologie avansată de răcire, menține o gamă constantă de zone de temperatura care protejează aromele și complexitatea vinurilor tale prețioase. Iei rămas bun de la grijile cu privire la fluctuațiile bruște de zone de temperatura și îmbrățișează încrederea că fiecare înghițitură va fi o experiență rafinată.

Atenția pentru detalii a răcitorului de vinuri Metro Professional este cu adevărat remarcabilă. Ușa de sticlă nu numai că adaugă o notă de eleganță, dar îți permite și să îți admiri colecția fără a deschide frigiderul, minimizând astfel fluctuațiile de zone de temperatura. Rafturile reglabile oferă flexibilitate pentru a găzdui diferite dimensiuni și forme de sticle, asigurându-se că fiecare sticla este amplasată în siguranță.

Dincolo de funcționalitate, acest racitor de vinuri are puterea de a evoca o multitudine de emoții. Imaginează-ți anticiparea și entuziasmul pe măsură ce te apropi de răcitor, știind că în limitele sale se află o lume de arome de neuitat care așteaptă să fie descoperite. Imaginează-ți că torni un pahar de vin perfect răcit, aromele îți învăluie simțurile și prima înghițitură transportându-te într-un tărâm al beatitudinii pure. Cu răcitorul de vin Metro Professional, fiecare moment de vin devine o sărbătoare de neuitat a celor mai frumoase plăceri ale vieții.

Și ceea ce face cu adevărat acest răcitor de vin o bijuterie este valoarea sa incredibilă pentru preț. Acesta întruchipează esența unui răcitor de vin profesional, oferind caracteristici și performanțe excepționale fără un preț exorbitant. Este o investiție în pasiunea ta pentru vin, fără a sparge banca.

În concluzie, dacă ești în căutarea unui răcitor de vin profesional care combină stilul, funcționalitatea și accesibilitatea, răcitorul de vin profesional Metro este răspunsul dvs. Acesta îți va proteja vinurile iubite, îți va îmbunătăți experiența de a bea vin și te va lăsa cu o impresie de durată de eleganță și lux. Îmbunătățește-ți călătoria vinului și savurează fiecare clipă cu cel mai bun racitor de vinuri profesional Metro alături de tine.

Specificații

 • Utilizare: Vinuri, bauturi, prajituri
 • Volum net total: 88 l
 • Numar rafturi: 3
 • Tip panou comanda: Mecanic
 • Functii: 2 blaturi ajustabile
 • Inaltime: 83 cm
 • Latime: 43 cm
 • Adancime: 49 cm
 • Greutate: 24,5 kg 

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

În ciuda dimensiunilor sale compacte, această răcitoare pentru vinuri este o mare putere când vine vorba de performanță. Cu capacitatea de a ține o singură sticlă, oferă un spațiu dedicat pentru a păstra și a prezenta sticla pe care o prețuiești cel mai mult. Indiferent dacă este o ocazie specială sau pur și simplu un răsfăț binemeritat, Caso Germany WineCase One asigură că vinul ales este păstrat la temperatura ideală între 5-15°C, asigurându-se că este gata pentru a fi savurat la maxim.

Ceea ce diferențiază cu adevărat Caso Germany WineCase One este atenția la detalii. Afișajul LED controlat prin atingere îți permite să reglezi fără efort temperatura pentru a se potrivi preferințelor tale. Imaginează-ți anticiparea în timp ce glisezi ușor degetul pe afișaj, setând temperatura perfectă pentru vinul tău. Este un mic gest care adaugă un element de entuziasm și anticipare la fiecare ocazie.

Dincolo de funcționalitatea sa, acest răcitor de vinuri are puterea de a evoca o multitudine de emoții. Imaginează-ți stând în fața casei Caso Germany WineCase One, selectând cu atenție sticla perfectă pentru seară. Pe măsură ce deschizi ușa, o strălucire moale emană, luminând eticheta și dezvăluind poveștile ascunse care se află înăuntru. Fiecare detaliu a fost realizat cu meticulozitate pentru a îți aprinde pasiunea pentru vin și pentru a crea o experiență care transcende obișnuitul.

Caso Germany WineCase One este mai mult decât un răcitor de vin; este o dovadă a gustului și a aprecierii tale cu discernământ pentru lucrurile mai frumoase din viață. Este un însoțitor care îți înțelege dorința de perfecțiune și adaugă o notă de rafinament ritualurilor tale de a bea vin.

În concluzie, dacă ești în căutarea unei răcitoare de vin care combină eleganța, precizia și un plus de lux, Caso Germany WineCase One este alegerea perfectă. Permite-ți să te răsfăț cu plăcerea de a păstra și de a afișa sticla preferată într-un răcitor de vinuri care este o adevărată operă de artă. Crește-ți experiența vinului și fă din fiecare moment o sărbătoare de neuitat a gustului și rafinamentului. Noroc pentru o viață plină de vinuri extraordinare cu cel mai bun racitor de vinuri pentru o sticla!

Specificații

 • Putere: 65 W
 • Tensiune alimentara: na
 • Utilizare: Vinuri
 • Volum net total: 3 l
 • Capacitate: 1 sticla
 • Numar rafturi: na
 • Tip panou comanda: Digital
 • Clasa energetica: Clasa G
 • Functii: Temperatura ajustabila
 • Inaltime: 24,5 cm
 • Latime: 13,5 cm
 • Adancime: 28,5 cm
 • Greutate: 2,5 kg 

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Acest racitor de vinuri cu usa din sticla este conceput pentru a găzdui până la 52 de sticle, acest răcitor de vinuri oferă un volum extins care îți va găzdui colecția cu grijă și precizie. De la cele mai bune recolte până la pietre prețioase ascunse care așteaptă să fie descoperite, fiecare sticlă își va găsi locul pe rafturile din lemn frumos lucrate, creând un afișaj fascinant care va fi invidia pasionaților de vin.

Ceea ce diferențiază cu adevărat răcitorul de vin profesional Electrolux este angajamentul său neclintit de a păstra integritatea vinurilor tale prețioase. Cu sistemul său de control electronic, ai puterea de a seta nivelurile perfecte de temperatură și umiditate, asigurându-ți că fiecare sticlă este depozitată într-un mediu care hrănește și protejează caracteristicile sale unice. Iei rămas bun de la grijile legate de fluctuațiile de temperatură sau de depozitarea necorespunzătoare și îmbrățișați liniștea sufletească pe care o deține o răcitoare de vin cu adevărat profesională.

Designul atent al acestei răcitoare de vin se extinde dincolo de funcționalitate. Imaginează-ți emoția de a deschide ușa elegantă, dezvăluind rând după rând de sticle perfect aliniate, etichetele lor strălucind sub iluminarea LED slabă. Numai vederea îți va trezi simțurile și va aprinde o pasiune pentru vin care nu cunoaște limite. De fiecare dată când te apropii de răcitorul profesional de vin Electrolux, vei simți un val de entuziasm, știind că te așteaptă o lume de arome și rafinament.

Când vine vorba de o colecție de vinuri de această amploare, răcitorul de vin profesional Electrolux se află într-o ligă proprie. Volumul său impresionant, combinat cu măiestria impecabilă și caracteristicile avansate, îl fac alegerea supremă pentru cunoscătorii de vin care nu cer nimic mai puțin decât excelență.

În concluzie, dacă cauți o răcitoare de vin profesională care să ofere atât stil, cât și substanță, răcitorul de vin profesional Electrolux este simbolul perfecțiunii. Îți va ridica colecția de vinuri la noi culmi, transformându-ți spațiul într-un paradis al rafinamentului și rafinamentului. Îmbrățișează bucuria de a îți prezenta vinurile într-un răcitor de vinuri cu adevărat remarcabil și cufundă-te într-o lume în care fiecare sticlă spune o poveste cu cel mai bun racitor de vinuri cu volum mare.

Specificații

 • Putere: Na
 • Nivel de zgomot: 42 dB
 • Utilizare: Vinuri
 • Volum net total: 145 l
 • Capacitate: 52 sticle
 • Numar rafturi: 6
 • Tip panou comanda: Digital
 • Clasa energetica: Clasa G
 • Functii: Iluminare LED, Picioruse ajustabile, Usa Reversibila, Racire, Ventilator pentru circularea aerului
 • Inaltime: 82 cm
 • Latime: 59,5 cm
 • Adancime: 56,5 cm
 • Lungime cablu: 1,8 m
 • Greutate: 48,5 kg 

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Racitorul de vinuri cu usa din sticla se lauda cu o capacitate generoasa, care poate gazdui pana la 18 sticle, ceea ce il face o alegere ideala pentru pasionatii de vinuri cu o colectie in crestere. Indiferent dacă ești un cunoscător sau pur și simplu te bucuri de o înghițitură ocazională, răcitorul de vin Cavist oferă spațiu amplu pentru a stoca o selecție diversă de vinuri, asigurându-ți că ai întotdeauna sticla perfectă pentru fiecare ocazie.

Ceea ce diferențiază răcitorul de vin Cavist sunt caracteristicile sale avansate concepute pentru a păstra calitatea vinurilor tale. Sistemul de control digital îți permite să setezi intervalul ideal de temperatură între 11-18°C, oferind condițiile optime pentru ca vinurile tale să se maturizeze cu grație. Ușa din sticlă anti-UV îți protejează sticlele de lumina dăunătoare, în timp ce sistemul de răcire Peltier asigură o funcționare silențioasă și elimină necesitatea formării de îngheț. Cu fiecare detaliu luat în considerare cu atenție, răcitorul de vin Cavist garantează că fiecare sticlă este depozitată în cel mai bun mediu posibil.

Imaginează-ți emoția în timp ce deschizi ușa de sticlă a răcitorului de vin Cavist, dezvăluind rând după rând de sticle perfect aranjate. Iluminarea LED moale aruncă o strălucire blândă, accentuând etichetele și invitându-te să explorezi poveștile care se află în fiecare sticlă. De fiecare dată când întinzi o sticlă, anticiparea crește, știind că la fiecare turnare te așteaptă un moment de plăcere pură.

Răcitorul de vin Cavist este mai mult decât o unitate de depozitare; este o dovadă a pasiunii tale pentru vin. Este un însoțitor care îți înțelege dragostea pentru calitate și dorința de a savura fiecare înghițitură. Cu volumul său mai mare și caracteristicile excepționale, este alegerea perfectă pentru a îți ridica casa și pentru a crea o experiență de băut cu vin cu adevărat extraordinară.

În concluzie, dacă ești în căutarea unui răcitor de vinuri care combină perfect stilul, funcționalitatea și un volum mai mare, răcitorul de vin Cavist este alegerea supremă. Nu numai că va spori stocarea și conservarea colecției tale de vinuri, ci și îți va ridica experiența de a bea vin la noi culmi. Noroc pentru a crea amintiri de neuitat și a savura cele mai bune vinuri cu cu cel mai bun racitor de vinuri Cavist alături de tine acasa.

Specificații

 • Putere: 70 W
 • Tensiune alimentara: na
 • Nivel de zgomot: 38 dB
 • Utilizare: Vinuri
 • Volum net total: 50 l
 • Capacitate: 18 sticle
 • Numar rafturi: 5
 • Tip panou comanda: Afisaj digital
 • Clasa energetica: Clasa G
 • Functii: Picioare ajustabile,Silentios, Usa anti-UV, Control Digital, Sistem anti-vibratii, Iluminare in interior cu LED, Reglaj temperatura (grade): 11º-18º C, Sistem termo-elecric
 • Inaltime: 67 cm
 • Latime: 34,5 cm
 • Adancime: 48,5 cm
 • Greutate: 17 kg 

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare 2023: Cum să alegi cel mai bun racitor de vinuri pentru tine

Cel mai bun racitor de vinuri se va asigura că vinul tău este protejat de căldură, unul dintre cei mai periculoși inamici ai vinului, permițându-i să îmbătrânească corespunzător. Există multe stiluri, dimensiuni, funcții, rafturi din lemn și caracteristici diferite disponibile, așa că asigură-te că te uiți prin ghidul nostru de cumpărare a racitorilor de vin de mai jos pentru a vedea care este cel mai bun racitor de vinuri pentru colecția ta. Poți găsi racitoare de vinuri chiar la 200 lei – 300 lei pentru o sticla dar dacă vrei un racitor de vinuri mai profesionist poate varia pretul de la 1000 lei, 1500 lei, 2000 lei sau chiar pana la 10 000 lei. Recomandăm să citești ghidul nostru inainte de a adauga un anumit racitor in cosul tau și să verifici dacă racitorul pe care dorești să îl cumperi este disponibil în stoc.

Ce racitor de vin este bun pentru utilizatorii casnici

Există o serie de factori care vor intra în alegerea frigiderului pentru vinuri potrivit pentru toate nevoile tale. Acestea vor include dimensiunea, capacitatea sticlei, volumul, zonele de temperatură, componentele de răcire, durata de depozitare anticipată și durata de valabilitate a unității. Cu cât sunt mai bune vinurile din colecția ta, cu atât probabil că le vei învechi mai mult. Singurul mod în care vinurile își ating potențialul maxim este atunci când sunt depozitate protejate corespunzător de toți inamicii vinului. Dar chiar și cea mai mică colecție merită să fie păstrată la temperatura potrivită de servire, asigurându-se că fiecare sticlă pe care o deschizi este la fel de plăcută pe cât ar trebui să fie. La urma urmei, nu bei vin în primul rând pentru distracție? Distrează-te cu cel mai bun racitor de vinuri.

Diferența dintre frigiderul de vinuri vs. Frigider standard

Temperatura, umiditatea și vibrațiile sunt factorii cheie de distincție între frigiderele convenționale și cel mai bun racitor de vinuri. Fără să pătrundem în lumea fascinantă a serpentinelor și senzorilor evaporatorului, este ușor să spunem că un frigider obișnuit este conceput pentru a scădea rapid temperatura și a elimina umiditatea, în timp ce un frigider/pivniță pentru vinuri este proiectat să scadă treptat temperatura și să mențină un nivel de umiditate. propice depozitării vinului. În esență, au două funcții diferite. Un frigider de zi cu zi este făcut pentru a menține o mare varietate de produse perisabile reci și uscate, astfel încât salata, pâinea, balta și berea trăiesc fericiți împreună la o temperatură medie de 4,44 celsius – prea rece pentru machiajul fragil al vinului dvs. și prea mult. uscat pentru a menține dopurile umede. De ce este important să păstrăm dopurile umede? O cutie de carton cu resturi de chinezesc pătată cu soia poate fi un răspuns.

Depozitarea vinului

Mirosurile predominante, pe lângă condițiile reci și uscate, pot afecta negativ vinul într-un frigider obișnuit comparativ cu cel mai bun racitor de vinuri. Este posibil să obți un indiciu de creveți Kung Pao în Pinot Noir dacă lași prea mult timp pe același raft. Cum se poate întâmpla? Dacă dopul din sticla ta de Pinot se micșorează și devine poros, din cauza lipsei de umiditate, și lasă mirosurile din jur să pătrundă în vinul tău. Amintește-ți, frigiderele convenționale sunt făcute pentru a suprima umiditatea, nu pentru a o susține. Pivnițele de înaltă calitate, cum ar fi EuroCave, sunt proiectate pentru a menține nivelurile ideale de umiditate, astfel încât dopurile să rămână umede și impermeabile, fără a permite aerului să pătrundă și să strice vinul.

Zonele de racire la cel mai bun racitor de vinuri

Un alt „dușman al vinului” prezent în frigiderele convenționale este vibrația comparativ cu cel mai bun racitor de vinuri. Spre deosebire de frigiderele termoelectrice pentru vin, frigiderele universale funcționează pe compresoare care provoacă vibrații care întrerup procesul de maturare a vinului, ca să nu mai vorbim că fac o rachetă mecanizată. Unele crame și frigidere de vin non-termoelectrice funcționează și cu compresoare, dar au un sistem special de absorbție a vibrațiilor pentru a reduce impactul tremurului și al zgomotului, permițând vinului să se maturizeze într-un ritm natural.

Racitor de vinuri de calitate – în ce loc să îl pui?

Există o mie și una de locuri în casa ta în care ai putea pune un frigider nou-nouț, de sine stătător, pentru vinuri sau cel mai bun racitor de vinuri. Ca atare, a decide unde ar trebui să meargă răcitorul tău poate părea o decizie importantă. O unitate de calitate posedă atât funcționalitate de ultimă oră, cât și design atractiv, extinzând opțiunile de depozitare și afișare. Este mai bine să-ți depozitezi frigiderul alături de vintage în pivniță sau să ții câteva sticle preferate la îndemână în sala de mese? Poate merge în garaj cu câteva șase pachete sau poate lua o altă priză în bucătărie?

Există locații favorabile și nefavorabile pentru adăpostirea unui frigider pentru vinuri în casă cu căteva sticle de vin. Aici vom trece prin unele dintre cele mai bune – și cele mai proaste – locuri pentru a vă depozita noua unitate.

Cel mai bun racitor de vinuri cu multiple zone în bucătăria ta

Bucătăria este probabil cel mai popular loc pentru cel mai bun racitor de vinuri din casă. Are sens, practic vorbind. Vinul tău este convenabil disponibil pentru tine și oaspeții tăi, la îndemână pentru asociere, gătit sau pur și simplu savurat singur. Din punct de vedere estetic, a avea un frigider cu sticle de vin frumos luminat și bine aprovizionat reprezintă o completare excelentă pentru un spațiu de bucătărie. De asemenea, deoarece atât de multe frigidere sunt disponibile în opțiuni de dimensiune prietenoase pentru blat, găsirea unui petic de rezervă de imobil în bucătărie poate fi relativ ușor.

Metode de instalare de racitoare de vinuri

Din perspectiva designului, modul în care dorești să instalezi cel mai bun racitor de vinuri depinde de nevoile pe care le ai. Dacă colecția ta este în continuare în creștere, un frigider cu vinuri incorporabil și încorporat cu aerisire frontală, sub blat, arată grozav în orice bucătărie modernă. Pe de altă parte, dacă ai o colecție mai robustă, unele frigidere verticale, în stil pivniță, reprezintă piese de spectacol grozave pe langa un racitor de vin.

Există totuși câteva considerații pentru a pune un un răcitor de vinuri în bucătărie! Spațiul și spațiul liber sunt două lucruri la care trebuie să ai grijă. Poate fi necesar să scoți un dulap de bucătărie sau două pentru a face loc noului tău frigider. De asemenea, asigură-te că ții unitatea departe de orice aparate care generează căldură, cum ar fi mașinile de spălat vase sau cuptoarele. Ultimul lucru de care are nevoie un răcitor de vinuri este căldura! Încă un sfat: Îți sugerăm să bugetezi spațiu între zona ta de gătit și frigider pentru a evita orice blocaje între pasionații de vin și bucătar.

Modele de racitoare de vinuri cu zone de temperatura este potrivit pentru un bar

Barul este o altă opțiune excelentă și practică pentru cel mai bun racitor de vinuri – mai ales dacă ești o persoană care se distrează des. Păstrarea unei unități mici în sau în jurul barului tău de acasă nu numai că arată grozav, dar plasarea acesteia este logică. Când vine timpul să începi serarea cu căteva sticle de vin, vinul tău va fi perfect răcit și ușor accesibil, gata de servit.

Un bar frumos nu numai că adaugă casei tale la nivel practic, ci poate arăta și fantastic. Cu un răcitor de vinuri cu câteva sticle expuse cu mândrie și câteva articole din sticlă decorativă, barul tău de acasă poate fi piesa centrală pentru divertismentul tău. Indiferent dacă alegeți o unitate compactă sau ceva mai spectaculos, un frigider elegant și modern pentru vin cu siguranță va arăta grozav alături de restul barului tău bine echipat.

Când te uiți să adaugi un răcitor de vinuri sau un frigider pentru vinuri la barul tău de acasă, gândește-te la cum îți place să te distrezi. Adopți o abordare „servi-te pe tine însuți” sau preferi să joci barman toată noaptea? În funcție de cine servește pe cine, poate doriți să vă mutați unitatea la câțiva pași de zona de amestecare/turnare a cocktailurilor sau sticle de vin, doar de dragul confortului!

Caracteristici de pastrare a vinului la rece și a diferite racitoare de vinuri

Sunt anumite caracteristici de luat în considerare înainte de a cumpăra cel mai bun racitor de vinuri sau vitrina de vin pentru tine.

Compresor vs termoelectric răcitoarte de vinuri - Tehnologii pentru racirea vinului

Un răcitor de vinuri sau frigiderele pentru vinuri se împart în general în două categorii: pe bază de compresor și termoelectrice. Cu un compresor, unitatea folosește același principiu ca un frigider obișnuit. Adică, mașina răcește aerul prin pomparea unui agent frigorific chimic printr-un set de serpentine. Acest lucru are ca rezultat o unitate foarte eficientă, dar puțin mai tare. De asemenea, vor avea nevoie de puțin mai mult spațiu pentru ventilație.

Cu o unitate termoelectrică, nu se folosesc substanțe chimice. Prin această metodă, mașina este complet silentioasă, dar nu se poate răci la fel de rece ca unitățile bazate pe compresor. Unitatea termoelectrică se bazează pe utilizarea aerului ambiant, așa că poate avea probleme în climatele deosebit de calde.

Zona unică vs zonă dublă Diferite niveluri de pret in dependenta de racitoare de vin

Diferența dintre o unitate cu o singură zonă și unitatea cu două zone este destul de ușor de înțeles. Într-o unitate cu o singură zonă, întregul frigider are aceeași temperatură. Pe de altă parte, unitățile cu două zone au două secțiuni separate de temperatură care pot fi reglate independent.

Deoarece toate vinurile păstrează la aceeași temperatură, vă sugerăm zone duble numai dacă ai nevoie de depozitare sau service pe termen scurt, necesitând zone de depozitare separate. În plus, dacă ești interesat atât de depozitarea pe termen lung, cât și de servirea vinului la minut, poate merita luată în considerare o opțiune cu două zone sau alt tip de vitrina de vinuri.

Dacă ți-a plăcut ghidul cu racitoare de vinuri s-ar putea să te intereseze și ghidurile noastre pentru:

Prezentarea sticlelor de vin - Studiează-ți spațiul

Ca și în cazul oricărui aparat electrocasnic, vei dori să măsori spațiul disponibil înainte de a decide și de a face o achiziție. Vă sugerăm întotdeauna să lași câțiva centimetri de „spațiu de mișcare” între unitate și perete sau alt mobilier. Cu excepția cazului în care este o ventilație frontală, încorporată în răcitor pentru vin, deoarece majoritatea acestora necesită mai puțin de un inch de spațiu liber, dacă este deloc. Nu uita să ți cont de spațiul necesar prin conectarea la o priză. De asemenea, asigură-te că ai spațiu suficient atât pentru traficul pietonal, cât și pentru ușa care se deschide a unității în sine!

Asigură-te că evaluezi cu exactitate ceea ce ai nevoie de la unitatea ta precum tip vitrina geam fumuriu nu doar în prezent, ci și în următorii ani. Este posibil să ai 20 de sticle acum, dar se va dubla sau se va tripla în anul următor? Îți sugerăm să cumperi racitoarele de vinuri nu numai pentru starea actuală a colecției ta, ci și să ie în considerare cât de ambițioase sunt planurile tale! Ultimul lucru pe care ți-l dorești sunt racitoarele de vinuri nou-nouțe, deja debordant!

Întrebări frecvente despre cele mai bune lăzi frigorifice

Un racitor de vinuri, cunoscut si sub denumirea de frigider pentru vinuri sau crama de vinuri, este un aparat specializat conceput pentru a pastra si conserva vinul la nivelul optim de temperatura si umiditate. Ajută la menținerea calității și a aromei colecției tale de vinuri, asigurându-se că fiecare sticlă este gata pentru a fi savurată la maximum în răcitoare de vinuri.

Intervalul de temperatură ideal pentru depozitarea vinului  în racitoare de vin se situează de obicei între 7 grade celsius și 18 grade celsius. Cu toate acestea, anumite tipuri de vin pot avea cerințe de temperatură ușor diferite. De exemplu, vinurile roșii sunt adesea cel mai bine păstrate între (13°C) și (18°C), în timp ce vinurile albe și vinurile spumante pot beneficia de temperaturi mai reci, în jur de (7°C) până la (13°C). sau termostatul reglabil), durabilitatea și siguranța. În plus, este recomandat să verificați evaluările și recenziile altor clienți pentru a obține o perspectivă mai obiectivă asupra performanței unei vitrina de vinuri.

Da, puteți păstra diferite tipuri de vin în același răcitor de vin. Cu toate acestea, este important să luați în considerare cerințele de temperatură ale fiecărui tip de vin. Dacă aveți o colecție diversă de vinuri, poate doriți să luați în considerare un răcitor de vin cu două zone. Răcitoarele cu două zone oferă zone de temperatură separate, permițându-vă să păstrați vinurile roșii și albe la temperaturile optime respective.

Răcitoarele de vin diferă de frigiderele obișnuite în mai multe moduri. Răcitoarele de vin sunt special concepute pentru a oferi niveluri stabile de temperatură și umiditate pentru depozitarea vinului, în timp ce frigiderele obișnuite nu sunt optimizate în acest scop. Răcitoarele de vin oferă, de asemenea, caracteristici precum reducerea vibrațiilor, protecție UV și, uneori, rafturi reglabile, toate acestea contribuind la depozitarea și conservarea corespunzătoare a vinului.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

Lasă un răspuns