Top Electronice

Care sunt diferențele dintre un monitor de gaming vs monitor normal

monitor de gaming vs monitor normal

Tabel de conținut

În timp ce cauți un monitor de birou, este posibil să vrei să eviți funcții care afectează imaginile, memoria sau timpul de răspuns. Monitoarele pentru jocuri diferă de monitoarele de birou în multe privințe. Există multe distincții între un monitor de joc și un monitor obișnuit, iar un cumpărător trebuie să înțeleagă diferența dintre cele două.

În special pentru jucători, achiziționarea unui monitor de gaming este la fel de importantă ca și alegerea celui mai bun mobilier de gaming, deoarece o alegere proastă poate sădea nivelul de experiența întregii setări de gaming.

Dacă ești îngrijorat și de alegerea celui mai bun monitor de gaming vs monitor normal, atunci în acest articol vom discuta despre unele diferențe dintre cele două.

Monitor de gaming vs monitor normal – care este diferența?

Monitoarele de jocuri vs monitoarele obișnuite au anumite caracteristici distinctive care fac o alegere potrivită pentru sarcina potrivită. Nu te poți aștepta ca un monitor de birou să funcționeze așa cum te-ai aștepta de la un monitor profesional pentru jocuri. Mai jos sunt câteva diferențe comune între monitoarele pentru jocuri și monitoarele de birou, pe care nu le știi.

Rata de răspuns

Monitoarele de gaming vor avea un timp de răspuns mai rapid și rate de reîmprospătare mai mari decât monitoarele standard. Când sunt rulate jocurile competitive, precum Call of Duty, jucătorii profesioniști vor aprecia avantajul pe care îl oferă aceste afișaje.

Capacitatea de a răspunde în timp real la mișcările inamicului fără întârziere poate însemna diferența dintre câștigarea și pierderea unui meci.

Rezoluția

Monitoarele pentru jocuri fac anumite compromisuri în ceea ce privește grafica și reproducerea culorilor. Acestea compensează acest lucru fiind mai rapide și oferind o experiență de joc mai fluidă (care este exact motivul pentru care au fost construite).

Ecranele obișnuite, în special televizoarele (care sunt și monitoare), vor avea o rezoluție mai mare pe imaginile statice, dar nu vor putea rula un joc video la 175 Hz fără nicio latență a ratei de cadre.

Mărimea

Dimensiunea este, de asemenea, una dintre caracteristicile oferite de către monitoarele gaming față de monitoarele obișnuite. Monitoarele de jocuri obișnuite și ultrawide au de obicei aceeași dimensiune.

Chiar dacă proporțiile sunt aceleași, vei descoperi frecvent că prețul diferă. Totul se rezumă la faptul că monitoarele pentru jocuri trebuie să îndeplinească o cerință de randare mai mare decât un panou standard.

Utilizare

Dacă e să compari un monitor normal cu un monitor pentru jocuri, nu va exista o diferență prea mare în utilizare. Dar aici se identifică un detaliu important. Monitoarele bune pentru jocuri acoperă aproape toate sarcinile unui monitor obișnuit.

De asemenea, oferă o memorie și  un timp de răspuns mai bun. Prin urmare, poți utiliza un monitor pentru jocuri în scopuri de birou, cum ar fi programarea și codarea, dar utilizarea unui monitor de birou pentru jocuri este probabil mai dificilă.

Design

Un factor distinctiv la care vei fi martori printre cele două categorii este designul între monitorul de joc și monitorul obișnuit. În timp ce monitoarele de birou sau normale nu se referă prea mult la design și aspect, monitoarele pentru jocuri sunt adesea făcute atractive. Acest lucru se datorează faptului că este probabil ca jucătorii să fie înclinați către teme și culori speciale sau efecte RGB.

Vei găsi și opțiuni celebre de ecran curbat în monitoarele pentru jocuri, cum ar fi monitorul curbat pentru jocuri QLED VA SAMSUNG ODYSSEY 27″, care îți oferă atât design, cât și funcționalitate datorită ecranului său curbat.

Panou

Diferența majoră dintre un monitor pentru jocuri și un monitor de birou obișnuit este tipul de panou pe care îl vezi. Monitoarele pentru jocuri folosesc un panou IPS care este pur și simplu cel mai bun pentru jocuri. Panourile IPS oferă un timp de răspuns mai rapid și, totodată, o viteză mai mare.

Pe de altă parte, monitoarele de lucru au panouri TN sau VA, oferindu-ți o întârziere sau o rată de răspuns lentă în timpul lucrului.

Poți folosi un monitor de gaming pentru lucru?

Diferența principală pe care o vei găsi între un monitor pentru jocuri și un monitor obișnuit este aspectul imaginii. Monitoarele pentru jocuri sunt concepute pentru a oferi un timp de răspuns mai rapid, astfel încât utilizatorii să poată învinge adversarul în mod competitiv și să se miște în mișcare reală.

Mai mult, această calitate nu este la fel de dorită într-un monitor de lucru obișnuit, așa că nu este înțelept să cumperi un monitor de gaming pentru nevoile de lucru. Deși, dacă vrei să lucrezi la monitorul tău de jocuri, poți lucra cu ușurință datorită răspunsului mai rapid.

Puteți folosi un monitor de jocuri pe la fel ca un monitor obișnuit?

Poți utiliza afișarea jocului pentru diverse sarcini, de la editarea conținutului până la vizionarea simplă a conținutului media. Dezavantajul, desigur, este că majoritatea ecranelor pentru jocuri, de exemplu, sacrifică calitatea culorilor din cauza necesității. La urma urmei, scopul unui panou de afișare pentru jocuri este de a oferi o experiență de joc rapidă și receptivă, nu de a oferi utilizatorului material 100% exact în culori.

În funcție de cazul tău individual de utilizare, va trebui să pui în balanță aceste caracteristici: Unii oameni vor avea nevoie de afișaje cu culori precise pentru afaceri, în timp ce alții vor fi mulțumiți de afișaje pentru jocuri cu reîmprospătare ridicată.

Alfă și care sunt cele mai bune setări pentru un monitor de gaming.

Poți să folosești un monitor normal pentru gaming?

Un monitor obișnuit poate fi folosit pentru gaming dacă monitorul tău îndeplinește specificațiile cerute și are suficientă capacitate pentru a îndeplini scopul.

Cu toate acestea, unii oameni folosesc o pereche de monitoare obișnuite pentru a-și acoperi nevoile de joc. Și s-ar putea să simți o mică problemă la timpul de răspuns, deoarece monitoarele obișnuite nu sunt proiectate pentru un răspuns foarte rapid.

Este monitorul gaming o variantă mai bună decât televizorul?

Televizoarele au avantajul ca dimensiune si calitate a imaginii, în funcție de tehnologiile de care dispun. Pe de altă parte, jucătorii au acordat o primă experienței de joc rapidă, fluidă și receptivă pe care doar monitoarele o pot oferi.

Mai mult decât atât, este posibil să întâmpinați un timp de răspuns mai lent cu un ecran de panou TN, ceea ce ar putea fi o problemă pentru mulți jucători. Problema cu televizorul este că timpii de răspuns sunt mult mai mari. Pentru ca jucătorii să se bucure de cea mai bună experiență, este necesar să aibă un timp de răspuns de aproximativ 10 ms sau similar.

În concluzie, monitoarele oferă un timp de răspuns mai bun și performanțe mai mari decât televizoarele. Această calitate îi face pe mulți oameni mai înclinați să aleagă un monitor pentru munca lor.

Alegerea de a te juca folosind un monitor face diferența?

Da, jocul pe un monitor oferă o experiență mult mai bună în general. Monitorul îți permite să ai performanțe mai bune și o calitate îmbunătățită a jocului. Timpul de răspuns este mai rapid, nu există nicio întârziere, iar grafica este mult mai atrăgătoare. Mai ales când vine vorba de un monitor pentru jocuri, deoarece poți identifica diferențele dintre ele.

Citește și ghidul nostru pe curățarea corectă a ecranului monitorului tău.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.