| Verificat de Raluca Sas
Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi. Detalii aici.
Există mai multe motive ca niciodată să faci trecerea la încălzirea electrică în prezent. Poate că vrei să economisești bani la facturile de încălzire, să duci un stil de viață mai ecologic sau pur și simplu să îți actualizezi încălzirea centrală învechită cu o alternativă modernă. Oricare ar fi, suntem aici să îți prezentăm o lista a celor mai bune radiatoare electrice de pe piață și pentru a te ajuta să găsești cel mai bun radiator electric potrivit ție. Fie că vrei să profiți de încălzirea inteligentă, să completezi interiorul cu un model de designer sau doar cauți eficiență absolută, suntem aici pentru tine.
Produs | Denumire | Calificativ | |
4.5/5 | |||
4.5/5 | |||
5/5 | |||
4/5 | |||
3.5/5 |
Produse | Preț |
---|---|
1. Home FK 21 | Vezi pretul |
2. Hausberg HB 8800 | Vezi pretul |
3. Trotec | Vezi pretul |
4. Elite | Vezi pretul |
5. Geko G80461 | Vezi pretul |
cel mai bun radiator electric cu halogen
Specificații:
cel mai bun radiator electric popular
Specificații
cel mai bun radiator electric pentru terase premium
Specificații
cel mai bun radiator electric de perete
Specificații
cel mai bun radiator electric cu ventilator mic
Specificații
Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa radiatoarele electrice la prețuri mai accesibile. Dacă ai nevoie de un radiator electric de calitate poți găsi oferte pe următoarele magazine:
Înainte să te gândești la orice altceva, trebuie să te gândești la dimensiune și la putere. La fel ca toate încălzitoarele electrice, radiatoarele electrice sunt evaluate în funcție de puterea lor în wați. Cu cât este mai mare puterea, cu atât mai multă căldură poate furniza radiatorul și – vorbind în general – cu atât mai mare va fi. Mai mult, cu cât este mai mare puterea, cu atât mai costisitoare va fi rularea radiatorului. Acest lucru nu este o problemă majoră, deoarece toate radiatoarele electrice au controale care îți permit să le rulezi la un nivel mai scăzut, dar, evident, are sens să asortezi radiatorul la dimensiunea camerei pe care încearcă să o încălzească.
Puterea în wați nu este totul, totuși, deoarece diferite designuri vor fi mai eficiente sau mai puțin eficiente în distribuția căldurii în întreaga cameră. În timp ce radiatoarele radiază căldură, mult din ea se răspândește prin convecție, iar producătorii au găsit o gamă de abordări diferite pentru a îmbunătăți eficiența acestui proces.
Există multe tipuri de radiatoare electrice, dar cele mai comune – și adesea cele mai puțin costisitoare – modele sunt radiatoarele compacte cu ventilatoare. Radiatoarele cu ventilatoare sunt excelente pentru furnizarea de căldură direct acolo unde ai nevoie și că sunt cel mai bine utilizate pentru căldură suplimentară atunci când rămâi în același loc pentru o perioadă mai lungă.
Alte radiatoare compacte relativ sigure au plăci sau bobine ceramice. Modelele cu plăci ceramice sunt auto-reglatoare pentru a evita supraîncălzirea. Modelele cu bobine sunt adesea expuse și devin foarte fierbinți, reprezentând un pericol pentru siguranță, în special pentru copii și animale de companie. Eficiența energetică și capacitatea de a produce rapid o cantitate mare de căldură ca fiind beneficiile tipice ale unui încălzitor ceramic.
Unele radiatoare electrice de podea funcționează cu căldură infraroșie sau ulei. Infraroșul se încălzește foarte repede, dar nu rămâne fierbinte. Radiatoarele electrice cu infraroșu furnizează căldură similară sistemelor de cazane HVAC de tip radiant. Este o căldură confortabilă care încălzește obiectele din cameră, inclusiv pe tine, în loc de aerul din cameră.
Modelele cu ulei sunt foarte eficiente, dar mari, grele și costisitoare. De asemenea, radiatoarele cu ulei încălzesc mai lent, dar își mențin căldura între cicluri, ceea ce le face foarte eficiente energetic.
Producția de căldură se referă la cantitatea de căldură produsă de o unitate dată. Prin urmare, cu cât este mai mare producția de căldură, cu atât mai mare este căldura produsă. Producția de căldură este în mod obișnuit măsurată în BTU pe oră, dar poate fi și convertită în watti, cu un watt echivalent cu 3,41 BTU pe oră. Radiatoarele electirce nu sunt concepute pentru a fi folosite ca sursă primară de căldură, așa că nu ar trebui să ai nevoie de mai mult de un radiator electric de 1500 de watti. 1500 de watti este cel mai mare încălzitor pe care îl poți conecta în condiții de siguranță la un circuit electric standard de 15 amperi fără a declanșa siguranța. Niciunul dintre radiatoarele din selecția noastră nu este listat ca având o putere mai mare de 1500W.
Caută modele cu opțiuni de oprire automată sau reglatoare de temperatură, în special dacă radiatorul electric va funcționa frecvent sau pe timp de noapte. Recomandăm să cauți un radiator care are un comutator de oprire automată dacă cade, un termostat pentru a controla temperatura și un senzor automat de supraîncălzire și comutator automat.
Alege întotdeauna modele care respectă standardele de siguranță din România. Caută etichete care indică faptul că unitatea a fost testată de laboratoare recunoscute și niciodată nu folosi un prelungitor cu un radiator electric – alege un model cu un cablu de alimentare lung dacă proximitatea față de o priză este o problemă.
Toate radiatoarele electrice vor avea un termostat și controale pentru a seta nivelul de producție și temperatura. La unele modele, acestea vor fi dispozitive analogice și comutatoare simple, în timp ce altele au controale digitale. Merită să cauți și un fel de cronometru cu care poți programa radiatorul să se aprindă și să se oprească automat.
Costurile de funcționare vor depinde de dimensiunea radiatorului și de rata ta de electricitate pe oră, și ar putea fi între 8,6p și 36p pe oră, pe baza ratei medii din României de 14,4p pe kWh. Cu toate acestea, aceasta nu ia în considerare reducerea consumului de energie de la termostat și designurile mai eficiente, care ar putea reduce costurile de funcționare cu până la 30%.
Am testat peste 15 radiatoare electrice în atelierul nostru. Am urmat o metodologie de testare meticuloasă pentru a testa cu atenție și evalua precis performanța termică, design-ul, caracteristicile de siguranță, nivelurile de zgomot, portabilitatea și valoarea fiecărui produs. Am acordat scoruri pentru fiecare caracteristică în funcție de experiențele noastre în configurarea și utilizarea fiecărui încălzitor de spațiu, iar favoritele noastre le-am inclus în această selecție.
Asta va depinde de spațiul pe care intenționezi să-l încălzești, bugetul tău și nevoile și preferințele tale individuale. Pentru a alege un radiator electric, trebuie mai întâi să decizi dacă un model de convecție, radiant sau combinație este potrivit pentru spațiul tău. În general, încălzitoarele de convecție sunt cele mai potrivite pentru încălzirea întregilor camere; încălzitoarele radiante se încălzesc rapid pentru încălzirea punctuală; iar modelele de combinație sunt o opțiune bună pentru utilizarea zilnică. Pentru cele mai bune caracteristici în cele mai multe categorii, încălzitoarele ceramice oferă o căldură plăcută, care se încălzește rapid și funcționează eficient.
Da. Radiatoarele electrice pot fi mici și sunt adesea promovate ca fiind eficiente energetic. Cu toate acestea, majoritatea încălzitoarelor ( spre exemplu convectoarele electrice sau panourile radiante) folosesc 1,500 de watti pentru a se alimenta, ceea ce înseamnă că utilizarea lor în mod regulat timp de multe ore pe zi va crește consumul tău de energie și factura de electricitate. În ciuda faptului că sunt considerate eficiente energetic, suprafața pe care o pot încălzi eficient este mică în raport cu cantitatea de electricitate utilizată.
Supraîncălzirea este o preocupare principală pentru siguranță atunci când folosești radiator electric. Ca regulă generală, încălzitoarele și calorifele electrice nu ar trebui niciodată lăsate nesupravegheate, făcând o idee proastă să lași unul pornit toată noaptea. Dacă ai de gând să ții un încălzitor/aerotermă pornit în timp ce dormi, este imperativ să alegi un model echipat cu reglatoare de temperatură automată și funcții de oprire proiectate pentru a proteja unitatea spațială de supraîncălzire. Pentru a elimina riscul, încălzește-ți camera înainte de a merge la culcare, oprește încălzitorul de spațiu și te acoperă cu o pătură caldă și multe plapume în schimb.
Marcel Popa este un scriitor independent pentru Top Electronice, specializat în toate aspectele legate de tehnologia pentru casă și gadgeturile pentru casă inteligentă. Toate radiatoarele electrice incluse în această listă au fost testate în atelier, unde testerii de produse au urmat o metodologie de testare detaliată și riguroasă pentru a evalua și acorda scoruri corespunzătoare fiecărei unități.
Marcel Popa
Blogger
Marcel Popa este editorul șef al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.
Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.
Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.
Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!
Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.