Top Electronice

Microfon pentru Podcast

Cel mai bun microfon pentru podcast și streaming: Top 7 Microfoane + Ghid

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun microfon pentru podcast și streaming

Cel mai bun microfon pentru podcasting și streaming îți va oferi o îmbunătățire serioasă a calității audio. Ai nevoie de unul dintre cele mai bune microfoane pentru podcasting dacă vrei să începi un podcast. În timp ce poți să te descurci cu microfonul de pe unul dintre cele mai bune căști de gaming ale noastre din când în când – iar mai mulți podcasteri decât poți să numeri au folosit AirPods în caz de nevoie – ai nevoie de un microfon adevărat dacă vrei să fii un podcaster serios.

Și podcastingul este minunat! Poate fi doar un hobby distractiv sau o modalitate de a petrece timpul cu prietenii sau poate fi o unealtă puternică pentru a-ți dezvolta cariera într-un domeniu despre care ești pasionat. Dar oricum, un podcast grozav poate deveni insuportabil dacă calitatea audio este proastă pentru un episod.

Așadar, consultă ghidul nostru pentru cele mai bune microfoane pentru podcasting, toate fiind microfoane dedicate USB sau XLR. Și chiar dacă ești deja un profesionist în podcasting, există o șansă decentă că încă nu folosești alegerea noastră de top. Așa că citește mai departe pentru a vedea care este microfonul pentru podcasting potrivit pentru tine.

Cele mai bune microfoane pentru podcast și streaming: Top 7 Modele

ProdusPreț
1. Rode PodMicVezi Prețul
2. Blue YetiVezi Prețul
3. Jlab TalkVezi Prețul
4. Blue Yeti XVezi Prețul
5. PC Elgato Wave:3Vezi Prețul
6. HyperX Quadcast SVezi Prețul
7. EposVezi Prețul
5/5

PodMic este mic, dar plin de capacitate de înregistrare de înaltă calitate. Deși podcasterii serioși ar trebui să ajusteze întotdeauna înregistrările înainte de a le publica, una dintre cele mai bune caracteristici ale PodMic este că nu necesită multă configurare pentru a obține un sunet clar și curat încă de la început.

Nu în sensul audio pur, oricum; va trebui să cumperi un stativ separat, iar cablul XLR nu se va conecta pur și simplu la orice laptop sau PC. Dar microfonul în sine este suficient de ieftin încât poți cheltui mai mult pe suporturi și interfețe, cu rezultatul final de calitate superioară a sunetului față de multe microfoane USB mai scumpe. Dacă ai ales un microfon USB ca Blue Yeti (a doua noastră alegere), probabil că te vei găsi în cele din urmă în situația de a face upgrade la Rode PodMic pentru a-ți duce podcastul la următorul nivel.

Specificații:

  • Tipul microfonului: Condensator
  • Modele audio: Cardioiz
  • Tipul conexiunii: XLR cu 3 pini
  • Raport semnal zgomot: 21 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Oriunde se discută despre microfoane remarcabile, Blue Yeti nu este niciodată prea departe. Evaluăm acest microfon ușor de utilizat înalt pentru aproape orice care implică înregistrarea vocii, și se simte la fel de bine pe un podcast ca și pe un flux de jocuri sau o convorbire Skype.

În plus față de funcționarea excelentă în modul cardioiz – atunci când microfonul înregistrează numai zona direct în fața sa – Blue Yeti oferă, de asemenea, modele de înregistrare bidirecționale, omnidirecționale și stereo. Acestea îți pot oferi o flexibilitate suplimentară în formatele podcastului tău, deoarece poți înregistra interviuri sau discuții în panou cu un singur microfon.

Specificații

  • Tipul microfonului: Condensator
  • Modele audio: Bidirecțional; Cardioiz; Omnidirecțional; Stereo
  • Tipul conexiunii: USB

Avantaje:

Dezavantaje:

3.5/5

JLab Talk a rămas în jurul valorii de sub 80 de dolari de ceva vreme acum. Dacă acest lucru se menține, este o afacere fantastică pentru ceea ce era deja un microfon USB solid când a fost lansat la 99 de dolari. La fel ca Blue Yeti, este ușor de configurat și de utilizat, și primiți chiar și aceleași patru modele de înregistrare pentru a vă juca cu ele.

Ne place și stativul reglabil și discul combinat de creștere/volum, care strălucește în albastru sau verde în funcție de nivelul pe care îl ajustați. Dacă trebuie să cumpărați mai multe microfoane pentru invitați și co-gazde, Talk este o alegere extrem de rentabilă. Cu acest microfon vei putea economisi câțiva lei și să obții în același timp și un produs excelent.

Specificații

  • Tipul microfonului: Condensator
  • Modele audio: Bidirecțional; Cardioiz; Omnidirecțional; Stereo
  • Tipul conexiunii: USB

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Până acum am văzut mai multe microfoane excelente pentru podcasting, dar ce se întâmplă dacă poți să îți permiți puțin mai mult? Verifică Blue Yeti X: o versiune mai mare și îmbunătățită a lui Yeti, care a fost întotdeauna apreciat de public. Printre îmbunătățirile se numără controalele de creștere montate în față, astfel că nu trebuie să vă întindeți în spate pentru a face ajustări, și un indicator de nivel integrat care face mult mai ușor să verificați dacă setările sunt cum le doriți.

Acestea poate că nu par diferențe majore, având în vedere cât de mult mai ieftin este Yeti standard, dar într-o situație de înregistrare live, aceste instrumente suplimentare vă pot ajuta să faceți corecții pe loc. Acest lucru, la rândul său, vă poate economisi timp la editare mai târziu.

Specificații

  • Tipul microfonului: Condensator
  • Modele audio: Bidirecțional; Cardioiz; Omnidirecțional; Stereo
  • Tipul conexiunii: USB

Avantaje:

Dezavantaje:

3.9/5

Elgato Wave: 3 nu este nici un microfon dedicat pentru podcasteri, nici un generalist adevărat precum Blue Yeti sau JLab Talk. Cum poate fi, atunci, unul dintre cele mai bune microfoane pentru podcasting? În primul rând, este un microfon cardioid foarte bun din punct de vedere al calității sunetului, cu un aspect aproape retro care se potrivește bine în orice spațiu de studio.

Mai important, accentul său pe streaming ar putea să se traducă în eficacitate în podcasting. Este conceput să funcționeze în colaborare cu Elgato Stream Deck, o consolă cu mai multe butoane folosită de streameri pentru a face ajustări ale sunetului în timp ce sunt în direct; poți adapta cu ușurință această configurație pentru podcasting, cu Stream Deck simplificând controalele microfonului astfel încât să te poți concentra pe discuții și schimb de replici.

Specificații

  • Tipul microfonului: Condensator
  • Modele audio: Cardioiz
  • Tipul conexiunii: USB

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

La fel ca și Wave: 3, calitățile de podcasting ale QuadCast S pot fi considerate un accident fericit: în timp ce microfonul Elgato a fost construit pentru streaming, cel de la HyperX se preocupă în primul rând de jocuri. Ca și cum grila luminoasă RGB nu ar fi fost suficientă indiciu.

Totuși, există multe aici pentru podcasterii obișnuiți. QuadCast S sună bine cu o configurare minimă, poate fi montat cu ușurință pe un braț de suspendare sau pe un suport personalizat și include unele caracteristici bonus utile care ar putea să vă economisească bani pentru accesorii. Acestea includ un suport antivibrare, care reduce zgomotele produse accidental de microfon în timpul înregistrării, și un filtru pop încorporat pentru un sunet mai curat.

Specificații

  • Tipul microfonului: Condensator
  • Modele audio: Bidirecțional; Cardioiz; Omnidirecțional; Stereo
  • Tipul conexiunii: USB

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Dacă găsești QuadCast S un pic prea ostentativ, probabil vei aprecia liniile precise și suportul elegant al lui EPOS B20. Acest microfon USB acoperă toate elementele esențiale (cum ar fi controlul de creștere la bord) și adaugă modele de înregistrare bidirecționale, omnidirecționale și stereo. Acestea funcționează bine, în special modul bidirecțional, deși modul cardioiz este cel mai potrivit pentru înregistrări solo.

Pentru a profita la maximum de potențialul lui B20, asigură-te că descarci și instalezi EPOS Gaming Suite. Și nu te lăsa înșelat de nume: colecția sa de instrumente, care include un control de poartă pentru zgomot, poate ajuta cele mai serioase podcasturi să sune la fel de bine precum hardware-ul îi va permite.

Specificații

  • Tipul microfonului: Condensator
  • Modele audio: Bidirecțional; Cardioiz; Omnidirecțional; Stereo
  • Tipul conexiunii: USB

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cel mai bun microfon pentru podcast și streaming pentru tine

Când cercetezi microfoanele pentru podcasting, fie pentru a înlocui un vechi studio de lucru sau pentru prima ta incursiune în această lume, există câteva întrebări pe care ar trebui să ți le pui. Deși microfoanele îndeplinesc în mare parte aceeași funcție, există unele diferențe care pot face anumite tipuri mai potrivite pentru aplicații specifice. Permite-ne să explicăm.

Dacă cariera ta de podcasting se învârte în jurul înregistrării unei singure persoane într-o locație statică, precum un studio în dormitor sau bucătărie, folosind un laptop sau o tabletă ca hub, atunci acest lucru va influența tipul de microfon pe care l-ai alege. La fel, înregistrarea a mai multe persoane sau surse de sunet înseamnă că trebuie să-ți mărești orizonturile pentru a realiza acest lucru. Alegerea celui mai bun microfon pentru podcasting în funcție de nevoile tale va depinde în întregime de modul în care planifici să-l folosești. Când vine vorba de asta, totuși, alegerile pe care va trebui să le faci se rezumă la doar două; tipul de microfon de care ai nevoie și modul în care îl vei conecta la un dispozitiv de înregistrare.

Vezi și ghidul nostru pentru:

Calitatea audio

Calitatea înregistrării este o calitate vitală pentru orice tip de microfon, dar este cu ușurință cea mai importantă caracteristică a oricărui microfon pentru podcasting. Poți scăpa probabil cu puțină neclaritate sau dezechilibru al volumului în timpul unei sesiuni de jocuri ocazionale, dar într-un mediu pur vocal precum podcastingul, ar trebui să ceri doar ce este mai bun.

Chiar și așa, ar trebui să fii pregătit pentru unele editări audio după ce sesiunea de înregistrare este completă. Dar alegând unul dintre modelele de mai sus, poți cel puțin să minimizezi efortul necesar în etapa de post-producție.

Modele de înregistrare

Ia în considerare și formatul podcastului tău și modul în care echipamentul tău de înregistrare va trebui să se potrivească. Dacă înregistrezi doar tu vorbind cu invitații conectați la distanță, tot ce ai nevoie este un microfon cu un model de înregistrare cardioiz; acest lucru este, de asemenea, bun, dacă nu ideal, pentru înregistrările de grup în persoană în care fiecare are luxul propriului microfon.

Dacă poți bugeta doar pentru un singur microfon, ai nevoie de unul care poate înregistra în modele mai largi. Modurile bidirecționale te lasă să înregistrezi o persoană direct în față și o persoană direct în spatele microfonului, așa că este potrivit pentru discuții față în față. Un model omnidirecțional ar trebui folosit atunci când sunt mai mulți vorbitori încercuiți în jurul unui singur microfon, în timp ce un model stereo este ideal atunci când mai mulți vorbitori sunt aliniați în fața microfonului. Acesta nu va înregistra pe toată lumea la volum egal, necesitând astfel unele editări ulterioare, dar vei avea o idee despre poziția vorbitorilor individuali.

Cum testăm cele mai bune microfoane pentru podcasting

Testăm microfoanele folosind metode similare cu cele pe care le-ai folosi pentru a înregistra și produce un podcast: vorbind în microfon, folosind diferite modele de înregistrare dacă este cazul și ascultând pentru a vedea cum sună și dacă este necesară orice editare ulterioară.

Pentru a ajunge la etapa de înregistrare, trebuie să configurăm și să configurăm fiecare microfon, ceea ce reflectă din nou ceea ce proprietarii lor vor trebui să facă în cele din urmă. În fiecare revizuire completă a microfonului, pe care le găsești mai sus, îți vom spune dacă acest proces este mai ușor sau mai dificil.

După ce completăm testele noastre, evaluăm microfoanele pe baza sistemului nostru cu cinci puncte (1 = cel mai slab, 5 = cel mai bun). Dacă un produs este cu adevărat exemplar, i se acordă mențiunea “Alegerea Editorului”.

Microfoane XLR vs. USB - care este cel mai potrivit pentru podcasting?

Un loc bun pentru a începe implică să te uiți la modul în care microfonul se va conecta la ceva pentru a înregistra. Într-un colț ai USB-ului; microfoanele care folosesc USB sunt în principal plug and play și necesită foarte puține cunoștințe despre sunet. Îl conectezi la laptopul tău, apeși pe înregistrare în software-ul tău de înregistrare preferat pentru podcast și ești gata să începi. Veți constata că microfoanele USB de calitate decentă sunt suficient de ieftine pentru a le face o alegere viabilă pentru începători, iar simplitatea lor inherentă le face o alegere atractivă pentru multe tipuri diferite de configurații.

Ceea ce ar putea cauza potențial o problemă este dacă ești utilizator de PC Windows. Pentru tot ceea ce face bine, Windows nu este strălucit în tratarea multiplelor surse audio prin USB. Utilizatorii de Mac nu au astfel de probleme, datorită faptului că pot crea “dispozitive aggregate” care combină mai multe interfețe audio într-una singură, dar nu este la fel de ușor pe Windows. Este adevărat, acest lucru este o problemă doar dacă ai o altă sursă audio USB conectată, cum ar fi o interfață audio, dar merită să o iei în considerare. Cu toate acestea, pentru podcasturile de scară mică care necesită doar o singură voce, poți folosi portul pentru căști găsit la majoritatea microfoanelor USB pentru a monitoriza înregistrarea.

Pentru scenarii mai avansate, vei dori să folosești microfoane cu conector XLR și fie un mixer pentru podcast sau o interfață audio. Acest lucru îți permite să folosești mai multe microfoane în același timp, cu control tactil asupra nivelurilor de sunet. Dacă calitatea audio înregistrată este mai bună depinde în mare măsură de microfonul în sine și de mixer sau interfața audio, dar potențialul este cu siguranță acolo. Cu toate acestea, alegerea microfonului XLR implică necesitatea unui echipament suplimentar, deci dacă vrei să îți menții configurația minimalistă și să reduci cablurile la minim, atunci recomandarea noastră ar fi să mergi pe calea USB.

Care este cel mai bun tip de microfon pentru podcasting?

Există tot mai multe microfoane promovate ca microfoane dedicate pentru podcasting; sub buzzword-uri, vei descoperi că acestea sunt aproape exclusiv condensatoare sau dinamice, și fie XLR, fie conectate prin USB. Microfoanele condensatoare sunt, probabil, mai potrivite pentru locații de studio, deoarece scot în evidență bogăția vocii, însă compromisul constă în faptul că pot fi mai sensibile la zgomotele de fond. Va trebui să iei în considerare și alimentarea cu phantom power de 48V dacă folosești un condensator XLR – versiunile USB se ocupă de acest lucru prin conexiunea la computer.

Microfoanele dinamice, pe de altă parte, sunt mai dinamice și sunt ideale pentru înregistrarea în aer liber sau în medii cu mult zgomot. De asemenea, nu necesită nicio sursă externă de alimentare, așa că pot fi conectate la orice mixer sau interfață audio și vor funcționa imediat.

În mod tipic, vei constata că anumite funcții sunt potrivite pentru podcasting. Caută în mod specific modelul de preluare a sunetului al microfonului – uneori numit modelul său polar – deoarece acesta dictează zona din fața (sau lateral) a microfonului de unde capturează efectiv sunetul. Majoritatea au un model cardioiz, ceea ce înseamnă că microfonul va colecta sunet dintr-o zonă specifică și va respinge activ sunetul care provine din afara acelei zone. Acest lucru este excelent pentru asigurarea înregistrării vocii tale, dar nu și a scârțâiturilor de podea de la celălalt capăt al studioului.

Cu toate acestea, dacă vrei să înregistrezi mai multe persoane cu același microfon, o opțiune omnidirecțională sau în formă de 8 ar putea fi mai bună, deoarece acestea preiau sunetul dintr-un câmp mai larg. Unele chiar au mai multe modele de preluare a sunetului încorporate, astfel încât poți alege în funcție de situația în care te afli.

Multe microfoane moderne îți permit, de asemenea, să elimini frecvențele nedorite direct de pe microfon, printr-un filtru trece-sus. Acest lucru este util pentru a elimina zgomotele de fond sau zumzăitul de nivel scăzut din sunetul înregistrat, oferindu-ți un sunet mai curat de procesat în post-producție.

Care sunt cele mai bune branduri de microfoane pentru podcasting?

Cele mai multe branduri de microfoane profesionale au pășit în lumea microfoanelor pentru podcasting în ultimii ani – înțelegând considerând creșterea masivă a persoanelor care fac podcasting și streaming. Datorită unei reputații de încredere în lumea audio profesională, te poți baza pe suspecții obișnuiți precum Shure, Audio-Technica, Sontronics și Rode pentru a produce echipamente de încredere.

Un alt jucător important în lumea microfoanelor pentru podcasting este Blue Microphones. Au apărut pentru prima dată în 1995 și sunt cunoscuți în lumea podcastingului și a streamingului pentru gama de microfoane Yeti – dintre care există în prezent patru modele. Yeti a fost lansat pentru prima dată în 2009 și a devenit un element de bază în sectorul de microfoane de podcast fiabile și accesibile.

IK Multimedia este o altă marcă care și-a construit o reputație foarte puternică pentru echipamentele audio de calitate la prețuri accesibile.

Montarea microfonului tău

În cele din urmă, gândește-te la modul în care microfonul va fi plasat. Majoritatea, dar nu toate, vor veni cu un fel de trepied de birou, totuși, o alegere mai bună este să folosești un suport mai robust sau – mai bine încă – un braț reglabil, așa că asigură-te că microfonul pe care îl alegi este compatibil cu metoda ta aleasă de suport. Verifică disponibilitatea pe stop pe eMag.

Vezi și ghidul nostru pentru:

Întrebări frecvente despre microfoanele pentru podcast și streaming

Un microfon dedicat pentru podcast și streaming este un dispozitiv de înregistrare audio proiectat special pentru a oferi calitate superioară a sunetului în timpul înregistrărilor podcastului sau streamingului live. Aceste microfoane sunt concepute pentru a furniza sunet clar și de înaltă calitate, eliminând zgomotele de fond nedorite și oferind versatilitate pentru diferitele nevoi ale creatorilor de conținut.

Microfoanele XLR oferă avantaje în cazul producțiilor mai avansate de podcast și streaming. Ele permit înregistrarea cu mai multe microfoane în același timp și oferă control tactil asupra nivelurilor de sunet. Cu toate acestea, necesită echipament suplimentar, cum ar fi un mixer pentru podcast sau o interfață audio. Microfoanele USB sunt mai ușor de utilizat și pot fi potrivite pentru începători, dar au limitări în ceea ce privește înregistrarea cu mai multe microfoane simultan.

Microfoanele condensatoare sunt ideale pentru înregistrările în studio, deoarece scot în evidență bogăția vocii și oferă calitate audio superioară. Cu toate acestea, sunt mai sensibile la zgomotele de fond. Microfoanele dinamice sunt mai potrivite pentru înregistrările în aer liber sau în medii zgomotoase, deoarece sunt mai rezistente la zgomotele de fond și nu necesită alimentare suplimentară. Alegerea între cele două tipuri depinde de mediul și necesitățile specifice ale producției tale de podcast sau streaming.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.