Top Electronice

Cel mai bun aragaz pentru camping din 2024: Top 3 Arzatoare bune + Ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun aragaz pentru caming

Gătitul în natură devine mai ușor atunci când aduci cu tine un aragaz de camping de încredere. Suntem fermi în credința că campingul cere mese delicioase în jurul focului, nu mâncare deshidratată cu gust plictisitor și pachete de folie arse.

Dar există multe de luat în considerare atunci când alegi cel mai bun aragaz de camping, cum ar fi să știi dacă este convenabil de instalat, ușor de utilizat și de dimensiune potrivită pentru grupul tău. Suntem aici pentru a ajuta toți tipurile de camperi – de la cei cu rulote la cei care fac camping cu mașina și aventurieri din curte.

Am testat câteva favorite de lungă durată și aragaze de camping noi și interesante care fac ușor pregătirea unei mese excelente în mijlocul naturii. Această selecție de plite de camping portabile, versatile și puternice este clasată în funcție de cazul de utilizare, funcționalitate și punct de preț – deci singura ta grijă este să îți alegi rețetele favorite. Indiferent de aragazul pe care îl alegi, te aștepți la o masă de camping excelentă (atâta timp cât aduci un bucătar decent).

Cele mai bune aragaze de camping: Top 5 sobe camping

ProdusPreț
1. Totokita®Vezi Prețul
2. BYONDSELF® BK-167-AVezi Prețul
3. ZILANVezi Prețul
 

cel mai bun aragaz camping per total

5/5

Specificații:

 • Tip produs: Arzator
 • Sport: Camping in aer liber
 • Numar arzatoare: 1
 • Material: Metal
 • Continut pachet: 1 x Aragaz Camping, 4 x Butelie gaz
 • Putere: 2200 W
 • Autonomie: 90 min

cel mai bun aragaz camping în raport calitate/preț

4/5

Specificații

 • Tip produs: aragaz camping portabil mini
 • Sport: Camping
 • Numar arzatoare: 1
 • Material: Metal
 • Cantitate: 0 ml
 • Continut pachet: 1 x Aragaz Camping
 • Culoare: Negru
 • Putere: 2.9 kW
 • Autonomie: 1.8 h

cel mai bun aragaz cu 3 ochiuri

4.2/5

Specificații

 • Tip produs: aragaz camping portabil
 • Sport: Camping
 • Numar arzatoare: 3
 • Material: Metal emailat
 • Continut pachet: 1 x Plita
 • Culoare: Negru
 • Putere: 4.8 kW

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru achiziționarea aragazelor pentru camping la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru un aragaz pentru  camping de calitate pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cel mai bun aragaz pentru camping

La alegerea ta, asigură-te că poți cumpăra ușor tot ce ai nevoie Am creat acest ghid pentru a te ajuta să iei decizia optimă atunci când alegi aragazul de camping potrivit pentru tine. Tipul de combustibil este prima considerație și mai jos am inclus arzătoare pe gaz, pe lemne și cu alcool.

Tipul de combustibil

Majoritatea aragazelor de camping de masă utilizează recipiente cu combustibil umplute cu o amestecare sub presiune de isobutan și propan. Acestea vin într-o gamă de dimensiuni, cel mai frecvent în capacități de 100, 200 și 400 de grame. Deoarece recipientele sunt ușoare și compacte, sunt mai ușor de transportat decât rezervoarele de propan sau combustibil lichid de dimensiuni mari.

Există, de asemenea, recipiente cu combustibil lichid umplute cu gaz alb, care arde mai fierbinte decât isobutanul și propanul obișnuit. Acestea tind să se descurce mai bine în climatul de mare altitudine.

Unele mărci vând aragaze cu biocombustibili, care ard materiale naturale precum crengi, resturi de lemn, pelete și tablete solide. Aceste aragaze necesită puțin mai mult efort pentru a porni, dar produc multă căldură odată ce le porni, cu o fracțiune din impactul lor asupra mediului în comparație cu omologii lor cu recipiente de combustibil.

Tipuri de aragaze de camping

Plimbă-te prin magazinele locale și vei găsi o varietate mare de aragaze de camping din care poți alege. Există aragaze ușoare construite pentru drumeții, modele cu mai multe arzătoare pentru a hrăni grupuri mari la camping, și aragaze pe care le poți alimenta arzând biocombustibil, cum ar fi resturi de lemn și crengi găsite în zona de camping.

Cu toate opțiunile aparent nesfârșite, cele mai populare aragaze de camping se încadrează în două categorii: Încălzitoare mici făcute pentru drumeții și arzătoare de masă mari pentru camping în zona accesibilă cu mașina. Acest ghid se concentrează pe acele modele mai mari, care au mai multe arzătoare, control reglabil al flăcării și caracteristici care se aseamănă cu cele de pe aragazul de acasă.

Cropped shot woman grilling meat on a portable gas stove during camping on summer holiday.

Dimensiunea și greutatea

Alege cel mai ușor aragaz de camping posibil, capabil să hrănească grupul de la locul tău de camping. În funcție de câte persoane trebuie să hrănești, poți avea nevoie de un aragaz cu unul, două sau trei arzătoare. Cele mai multe aragaze de camping de masă cu două arzătoare au în medie o greutate de aproximativ 5-7 kilograme.

Cu cât sunt mai multe arzătoare, cu atât este mai ușor să gătești. Pe de altă parte, cu cât sunt mai multe arzătoare, cu atât este mai greu și mai voluminos probabil să fie aragazul tău. Unele aragaze mai mari vin cu huse și curele pentru a face mai ușor transportul lor. În cele din urmă, însă, mai ușor este de obicei mai bine, în special dacă nu îți instalezi tabăra în apropierea mașinii tale. Orientează-te spre un aragaz ușor de transportant și ușor de utilizat 

Puterea termică (Btu)

Producătorii măsoară puterea termică a aragazelor de camping în unități termice britanice – sau Btu, pe scurt. În termeni simpli, cu cât este mai mare puterea, cu atât este mai puternică flacăra; Cu cât este mai puternică flacăra, cu atât mai repede se va găti mâncarea ta și mai repede va fi fierberea apei.

Majoritatea aragazelor de camping au o putere termică cuprinsă între 10.000 și 20.000 de Btu. Acest lucru este similar cu un aragaz obișnuit în bucătăria ta. Este mai mic (și mai controlabil) decât un foc de tabără sau un grătar de curte: Grătarele pe gaz tind să aibă între 80 și 100 de Btu pe centimetru cub sau între 20.000 și 50.000 de Btu, în medie.

Grupurile mici de camperi ar trebui să fie bine cu un aragaz de 10.000 de Btu, dar grupurile mai mari și campaniile pe termen lung (familii, tabere de grup și bucătari de camping comerciali) ar trebui să caute aragaze cu mai mult de 20.000 de Btu.

Timpul de fierbere

De obicei, când mergi în camping, ești acolo pentru a te bucura de natură. Și da, asta înseamnă să petreci timp în jurul taberei și să mănânci mâncare bună de camping. Unul dintre criteriile cele mai esențiale pentru o aragaz de camping este capacitatea sa de a fierbe apă.

Unele aragaze pot face apa să fiarbă în 3 minute, în timp ce altele pot dura până la 10 minute. Aragazul care face apa să fiarbă cel mai rapid marchează un aragaz excelent, dar nu neapărat cel mai bun. Dacă cauți anumite caracteristici, cum ar fi un aragaz ușor sau unul cu aprindere automată, s-ar putea să trebuiască să faci sacrificii în ceea ce privește timpul de fierbere.

Controlul de fierbere lent și Modelul Flăcării

Am efectuat un test complet privind controlul de fierbere lent pentru că, așa cum am menționat, fierberea apei nu este totul. Pentru a te bucura de o masă de camping de calitate, dorim să poți fierbe, dar și să coace, să călești, să prăjești, să fierbi încet, să faci grătar și multe altele. Am măsurat intervalul de fierbere încet pe flacăra fiecărui arzător/aragaz pentru a vedea cum stau acestea în comparație.

Modelul de flacără pe care îl emite capul arzătorului are, de asemenea, un rol important în felul în care un aragaz va fierbe încet. Arzătoarele mici concentrează căldura într-o zonă, iar tu va trebui să amesteci continuu pentru a evita arderea mâncării sau să folosești ustensile de bucătărie care dispersează căldura, cum ar fi fonta. 

Performanța în Vânt

Gândește-te cât de des și în ce condiții (cum ar fi vremea rece) vei folosi aragazul. Cu cât îți extinzi orizonturile pentru a călători, cu atât șansele de vreme aspră și vânt vor crește. 

Aragazele de camping își propun să se protejeze de vânt în trei moduri. Primul este paravanele, care sunt de obicei atașate la capacul aragazului și sunt desfășurate prin pliere. Acest lucru creează o barieră cu trei fețe împotriva rafalelor care altfel ar putea încerca să stingă flacăra ta. Paravanele nu sunt adesea foarte reglabile, așa că vei vrea să îți îndrepți aragazul cu capacul îndreptat spre vânt.

Cum am testat

Criteriile noastre de testare s-au concentrat pe două măsurători cheie: cât de bine se călesc ciupercile și cât de repede se fierbe apa. Unul necesită o putere intensă; celălalt necesită control consistent al temperaturii la niveluri joase.

Pentru testul de fierbere, am setat un cronometru și am fiert un litru de apă într-o oală din oțel inoxidabil pe cel mai înalt nivel de flacără al aragazului, cu capacul desfăcut, la cea mai mare setare a aragazului. Am oprit cronometrul când apa a dat în clocot în oală.

Pentru testul de călire, am gătit jumătate de ceașcă de ciuperci albe feliate cu o lingură de unt. Am călit ciupercile timp de 7 minute fiecare pe tigaia Jetboil de 10 inch, setând aragazurile la cel mai mic nivel la care ar putea arde fără a provoca flacările să clipească. Am amestecat constant ciupercile cu o lingură de lemn și am lăsat tigaia să se răcească între fiecare test al aragazului.

Întrebări frecvente

Gătitul pe focul de tabără este întotdeauna o opțiune distractivă, dar un aragaz de camping este mai fiabil și mai versatil decât un foc sălbatic. În timp ce folosirea foliei de aluminiu este o metodă dovedită pentru gătitul hranei pe (sau chiar în) focul de tabără – înfășurați doar mâncarea și aruncați-o în flăcări – alimentele care necesită atenție continuă sau întoarcere constantă, cum ar fi ouăle, clătitele și baconul, sunt mai potrivite pentru gătitul pe aragaz decât pe o flacără sălbatică.

Și dacă vremea ia o întorsătură nepotrivită, un aragaz de camping va funcționa încă sub un adăpost acoperit. Nimic nu este mai rău decât o sesiune de gătit flămândă cu colegii de tabără în jurul unui foc de tabără greu de aprins.

Majoritatea tigăilor obișnuite vor funcționa cu aragazul de camping, dar recomandăm oțel inoxidabil, fontă sau aluminiu pentru siguranță. Mai multe mărci de echipamente outdoor produc ustensile de gătit specializate pentru camping – oale și tigăi ușoare concepute pentru a le transporta și folosi cu un aragaz de camping.

Majoritatea aragazelor de camping sunt făcute din oțel inoxidabil și au un blat de gătit detașabil. Folosește un șervețel umed la locul de campare cu săpun biodegradabil pentru a îndepărta picăturile vizibile și stropii rămași. Când ajungi acasă, poți curăța mai în profunzime aragazul de camping cu detergent de vase și curățitor de oțel inoxidabil pentru a îndepărta grăsimea și murdăria nedorite.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.