Top Electronice

Cea mai buna Alarma auto din 2024: Top 5 Alarme pentru masina + Ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cea mai buna alarma auto

Cauți cea mai buna alarma auto? Țipătul unei alarme auto a devenit atât de obișnuit în ultimele decenii, încât majoritatea oamenilor se uită doar să vadă ce se întâmplă atunci când alarma nu se oprește destul de repede.

Mai rău, multe sisteme cu cost redus declanșează alarma atunci când mașinile trec pe lângă, vântul bate sau un pasăre își marchează teritoriul. Oamenii s-au obișnuit atât de mult cu sunetul alarmelor auto, încât hoții nici măcar nu mai sunt îngrijorați de claxoanele care sună.

Mai rău, multe alarme economice sunt de fapt destul de ușor de înșelat cu dispozitive electronice care pot copia și repeta codurile de dezarmare, oferind hoților o oportunitate de a-ți jefui mașina fără să știi.

Șoferii au nevoie de o alarmă care să facă mai mult decât să facă zgomot. O alarmă bidirecțională nu numai că permite șoferului să seteze alarma, ci îi spune și proprietarului de ce mașina declanșează alarma. În cazul unui efracțion real, o alarmă auto bidirecțională oferă oportunitatea supremă de a te asigura că mașina ta este securizată în permanență. Dacă o ușă este deschisă sau o fereastră este spartă, alarma se declanșează.

Dar, fără să știe hoțul aspirant, cheia de tip breloc din buzunarul tău te anunță, oferindu-ți șansa de a contacta autoritățile înainte ca infractorul să scape.

Detector de fum este esențial pentru casa exact ca un sistem de alarma. Menționăm că am creat și un ghid pentru senzor de gaz și detector monoxid de carbon.

Cele mai bune alarme auto – Top 5 modele

ProdusPreț
1. Alarma Pandora Smart ProVezi Prețul
2. Pandora Smart StartVezi Prețul
3. Maat 679 Extreme 2Vezi Prețul
4. K606Vezi Prețul
5. GSM Patrolline HPS-846Vezi Prețul

Cea mai buna alarma auto cu GPS Tracking Profesionala

4.8/5

Dacă ți-ai pus vreodată întrebarea cum ar fi să fii mereu conectat la mașina ta și să poți să o monitorizezi și să o protejezi chiar de pe telefonul tău, atunci Alarma Pandora Smart Pro este răspunsul la această întrebare. Aș dori să-ți împărtășesc câteva motive pentru care această alarmă auto este cu adevărat revoluționară.

Imaginează-ți că ești într-o călătorie și îți faci griji pentru mașina ta. Cu Pandora Smart Pro, îți poți verifica mașina în timp real, de oriunde te-ai afla. GPS-ul integrat îți permite să vezi locația exactă a mașinii tale, iar funcția de pornire a motorului de la distanță te scapă de grija de a nu mai găsi mașina într-o stare funcțională atunci când te întorci.

Specificații:

 • Tip: Sistem de Alarma wireless Pandora
 • Pornire de motor: Da
 • Telecomanda: Aplicatie
 • Raza de actiune (m): Nelimitat
 • Altele: Sisteme de Alarma auto
 • Tehnologie: CAN-BUS

Cea mai buna alarma auto cu pornire motor din telefon

4.5/5

Această alarmă auto nu este doar despre practicitate, ci și despre siguranță. Funcția de alertă pentru mișcare îți ține mașina sub protecție permanentă. Dacă cineva încearcă să o deplaseze, vei fi informat pe loc prin notificări pe telefonul tău. Această conexiune apropiată dintre tine și mașina ta îți oferă pacea sufletească de care ai nevoie pentru a te concentra pe ceea ce contează cu adevărat.

Cu un design elegant și compact, sistemul de securitate Pandora Smart Start se integrează perfect în orice mașină.

Instalarea este ușoară, iar interfața intuitivă a aplicației îți permite să gestionezi funcțiile cu ușurință. Astfel, fiecare zi poate începe și se poate încheia cu o notă de satisfacție și succes. Acesta este cu siguranță cel mai bun sistem de alarma cu pornire din telefonul mobil de pe piață!

Specificații

 • Tip: Sistem de Alarma wireless Pandora
 • Pornire de motor: Da
 • Telecomanda: Online Aplicatie IOS/Android
 • Raza de actiune (m): Nelimitat
 • Altele: Sisteme de Alarma auto cu 3 senzori inlcusi – soc, miscare, inclinare
 • Tehnologie: CAN-BUS

Cea mai buna alarmă auto în raport calitate/preț

4/5

Atunci când vine vorba de protejarea mașinii tale, vrei să fii sigur că alegi o soluție care să ofere un echilibru perfect între calitate și preț. Maat 679 Extreme 2 este alarmă auto care se remarcă prin raportul său excepțional între performanță și cost.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestei alarme este sistemul său de telecomandă avansat. Cu două telecomenzi dotate cu patru butoane fiecare și cod săritor, ai control total asupra funcțiilor de securitate și comoditate. Poți să îți protejezi mașina și să pornești motorul cu un simplu click, fără a-ți face griji pentru securitate.

Specificații

 • Tip: Sistem de Alarma auto
 • Pornire de motor: Fara Pornire
 • Telecomanda: Da
 • Unitatea centrala de alarma:  Senzor soc dubla zona
 • Raza de actiune (m): 50m
 • Altele: Alarma auto

Cea mai buna alarma auto ieftină

3.5/5

Câteodată, simplitatea este cheia unei experiențe eficiente. Dacă ești în căutarea unei soluții de securitate auto care să fie prietenoasă pentru buzunar și ușor de utilizat, atunci K606 este alegerea perfectă pentru tine.

Această alarmă auto vine cu două telecomenzi, astfel încât poți păstra una la chei și una în buzunar pentru o accesibilitate maximă. Cu un design compact și o configurare simplă, îți poți proteja mașina în doar câteva minute. Dacă cineva încearcă să manipuleze mașina ta, K606 va răspunde cu un semnal sonor puternic, îndepărtând rapid orice potențial infractor.

Specificații

 • Tip: Sistem de Alarma auto
 • Pornire de motor: Nu
 • Telecomanda: 2 telecomenzi
 • Raza de actiune (m): 50m
 • Altele: Functie deschidere portbagaj
 • Tehnologie: Wireless

Cea mai buna alarma auto cu pager

4/5

Această alarmă auto inovatoare vine cu un pager care îți ține la curent cu starea mașinii tale. Indiferent dacă ești într-o întâlnire importantă sau la cumpărături, vei primi notificări instantanee dacă mașina ta este atinsă sau dacă se întâmplă ceva suspect. Astfel, poți reacționa rapid și să iei măsurile necesare pentru a-ți proteja investiția.

Funcția de control de la distanță îți permite să pornești motorul de la telefonul tău, asigurându-te că mașina ta este pregătită pentru fiecare călătorie.

Montajul inclus este ușor, iar interfața aplicației este intuitivă și prietenoasă, astfel încât să poți să gestionezi toate funcțiile cu ușurință. Acesta este cu siguranță cel mai bun sistem de alarma cu pager de până acum!

Specificații

 • Tip: Sistem de Alarma auto
 • Pornire de motor: Nu
 • Telecomanda: Nu
 • Telecomanda/panoul de control: Originala
 • Raza de actiune (m): Pana la 100 m
 • Altele: Confirmare starii autoturismului, Ridicarea automata a geamurilor la inchidere (la masinile cu functia confort), Pager GSM incorporat
 • Tehnologie: CAN-BUS

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa o alarma auto la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru o alarma auto pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cea mai bună alarmă auto

Majoritatea vehiculelor moderne vin echipate cu un sistem de alarmă de bază, dar aceste măsuri minimaliste nu sunt suficient de robuste pentru a descuraja hoții profesioniști de mașini. Experții recomandă o serie de caracteristici pentru a evita furtul de mașini și pentru a-i oferi vehiculului tău protecția pe care o merită.

În plus, atunci când alegi un sistem de alarmă auto aftermarket sau alt tip de alarma wireless, de obicei primești și câteva caracteristici mai convenabile în pachet. Iată câteva din elementele de bază de care să ții cont atunci când alegi cele mai bune sisteme de alarma.

Cum să alegi un sistem de alarmă pentru mașină

Smart phone with alarm application in the car

Protejarea ta și a familiei tale, precum și a vehiculului, a obiectelor personale și a sistemului audio auto sunt toate motive excelente pentru a investi într-un sistem de securitate auto suplimentar.

În plus, majoritatea companiilor de asigurări oferă tarife mai mici pentru vehiculele echipate cu o alarmă — se va plăti singură.

Tipul alarmei auto

Există diferite tipuri de alarme auto, cum ar fi cele bazate pe sunet (claxon, sirene), cele care trimit notificări către proprietar prin intermediul smartphone-ului sau pager-ului și chiar cele care pot porni motorul de la distanță.

Alarmă auto audio

Aceasta constă într-o alarmă sonoră care se activează atunci când sistemul detectează o activitate neautorizată. Sunetul puternic poate descuraja hoții și poate atrage atenția asupra faptului că mașina este în pericol.

Alarmă auto activă sau pasivă

O alarmă activă necesită activarea manuală de către proprietar înainte de a părăsi mașina, în timp ce o alarmă pasivă se activează automat atunci când mașina este parcată și toate ușile sunt închise.

Alarmă auto cu telecomandă și pager

Această combinație oferă controlul de la distanță a alarmei prin intermediul unei telecomenzi, precum și primirea de alerte prin intermediul unui pager sau a unui smartphone atunci când sistemul detectează o activitate suspectă sau o încercare de furt.

Raza de acțiune

Unele sisteme de alarmă auto se laudă cu o gamă fenomenală de până la o milă. Alege un sistem de alarmă auto care să îți ajungă la vehicul de la cel puțin 300 de metri, astfel încât să poată să se activeze de la o distanță. Astfel, vei avea încredere că alarma ta este setată de fiecare dată când te îndepărtezi.

Numărul de canale receptoare și de telecomenzi acceptate

Acest aspect se referă la câte canale receptoare pot fi conectate la sistemul de alarmă auto, ceea ce poate influența câte telecomenzi pot fi utilizate. Un număr mai mare de canale receptoare poate permite controlul asupra unor funcționalități suplimentare, cum ar fi portbagajul electric, luminile sau alte accesorii ale mașinii.

Senzori de șoc

Acești senzori detectează șocurile sau vibrațiile neobișnuite, cum ar fi o încercare de spargere sau o încercare de intrare în mașină. Când sunt activați, pot declanșa alarma și pot trimite alerte către proprietar.

Dispozitiv de localizare

Un dispozitiv de localizare poate utiliza tehnologia GPS pentru a urmări poziția mașinii. Acesta poate fi util în caz de furt sau în urmărirea mașinii în caz de pierdere.

Întrerupătoare pentru blocarea motorului

Aceste întrerupătoare pot întrerupe fluxul de combustibil sau aprinderea motorului în cazul în care mașina este furată sau în cazul în care sistemul de alarmă detectează o încercare de pornire fără cheie corespunzătoare.

Nu are deja mașina mea un sistem de alarmă?

Sistemele de intrare și alarmă fără cheie de fabrică sunt ok. Dar sistemele de alarmă auto suplimentare sunt mai bune. Sunt mai sofisticate și pot face mult mai mult decât sistemul de alarmă auto de bază instalat de fabrică.

Un sistem de securitate bun nu doar face mașina ta mai greu de furat, ci și mai ușor de trăit cu ea. Telecomanda mică înlocuiește de obicei cheia ta obișnuită și îți permite să activezi și dezactivezi alarma, să îți blochezi și deblochezi ușile și, poate, să deschizi portbagajul cu o simplă apăsare de buton.

Unele sisteme îți permit să controlezi și să monitorizezi securitatea mașinii tale folosind smartphone-ul. Ce zici de comoditate? Vom discuta mai jos mai multe despre caracteristicile disponibile.

Sistemele de pornire de la distanță

O altă modalitate de a aplica măsuri de securitate pentru vehiculul tău este să adaugi un sistem de pornire de la distanță. Un sistem de pornire de la distanță este distractiv și, în același timp, foarte practic — încălzește interiorul în iarna sau îl răcește în vara.

Majoritatea sistemelor de pornire de la distanță nu numai că pornesc și opresc motorul mașinii tale, dar se conectează și la un sistem de securitate de fabrică sau suplimentar, astfel încât să poți bloca și debloca ușile și să activezi alarma mașinii de la distanță.

Cum funcționează în mod obișnuit un sistem de securitate

Woman controlling car through the smartphone

Când părăsești mașina, apeși butonul care activează sistemul tău. Auzi ușile cum se încuie, iar un semnal sonor te anunță că vehiculul tău este protejat. Dacă ai lăsat accidental o ușă întredeschisă, sistemul te avertizează cu un sunet diferit.

Când te îndepărtezi, te simți încrezător, asigurat. Primul lucru pe care un hoț îl vede când se apropie de mașina ta este un LED care clipește, semn că sistemul tău este activat. De multe ori, asta este suficient pentru a-l determina să caute altă țintă.

Dacă hoțul încearcă să manipuleze vehiculul tău, primește un semnal de avertizare sau chiar o alarmă sonoră completă. “Creierul” sistemului de securitate decide tipul de avertisment pe care să-l dea în funcție de gravitatea manipulării și de tipul de senzori activați de hoț.

Când te întorci la mașina ta, folosești telecomanda pentru a dezactiva sistemul și a-ți debloca ușile sau a deschide portbagajul. Sau pornești motorul dacă ai un sistem de pornire de la distanță. Poți folosi chiar și telecomanda pentru a declanșa alarma dacă nu îți găsești mașina sau dacă cineva te deranjează.

Caracteristici ale alarmelor auto de căutat

Sistemele de alarmă oferă o varietate de opțiuni care depășesc cu mult simpla intrare fără cheie de fabrică. Retine că nu toate sistemele de alarmă oferă toate aceste caracteristici. Notează cele mai importante pentru tine când cauți un sistem de alarmă.

 • Telecomenzile bidirecționale îți oferă feedback despre starea mașinii tale și răspunsul la comenzile tale.
 • Sistemul de oprire a motorului previne pornirea mașinii cu fir, evitând posibilitatea de a fi furată.
 • Senzorii de mișcare îți permit să lași acoperișul deschis sau geamurile deschise. Sunt, de asemenea, buni pentru protejarea spațiului de încărcare al furgonetelor și camioanelor.
 • Senzorii vor declanșa alarma dacă cineva pătrunde în spațiul tău.
 • Senzorii de spargere a geamurilor declanșează alarma atunci când “aud” spargerea unei ferestre. Asta te protejează de hoțul care crede că poate sări peste alarma ta fără să deschidă ușa.
 • Un senzor de înclinare monitorizează înclinarea vehiculului tău parcat, cauzată de o încercare de a-l ridica sau remorca.
 • Deblocarea prioritară a ușii șoferului îți permite să deschizi ușa fără a debloca celelalte. Poți intra în vehicul fără a-ți scădea vigilența.
 • Ieșirile auxiliare îți permit să-ți extinzi capacitățile alarmei adăugând funcții precum un sistem de pornire de la distanță sau controalele ferestrelor. Majoritatea alarmelor vin cu cel puțin o ieșire auxiliară. Ia în considerare tot ceea ce vrei ca sistemul de securitate să facă (acum și în viitor) atunci când alegi o alarmă.
 • Pornirea de la distanță este epitomul comodității. Funcțiile de pornire de la distanță vin fie integrate într-un sistem de securitate, fie pot fi adăugate ulterior cu un modul de pornire de la distanță.
 • Compatibilitatea cu smartphone-ul — unele sisteme permit folosirea smartphone-ului pentru control, oferindu-ți o rază nelimitată atunci când ai serviciu telefonic. De multe ori, va trebui adăugat un modul separat de interfață pentru smartphone la un sistem de pornire de la distanță pentru a obține funcțiile smartphone-ului.
 • Ia în considerare adăugarea capacității de urmărire GPS la sistemul tău de securitate, astfel încât să-ți poți găsi mașina într-un parc aglomerat sau dacă ai uitat unde ai parcat într-un loc necunoscut. Vrei să ții sub observație șoferul adolescent? Cu un tracker GPS poți să-ți urmărești vehiculul, primind alerte când părăsește sau intră într-o zonă pre-programată sau dacă se deplasează prea repede.

Pot instala sistemul meu de alarmă auto singur?

De obicei, suntem pentru ideea de a face singur. Dar când vine vorba de alarmele auto și sistemele de pornire de la distanță, recomandăm instalarea profesională deoarece cablarea lor în vehicul poate fi destul de dificilă.

Cu toate acestea, în ceea ce privește instalarea sistemelor de pornire de la distanță de la Pandora sau Maat, oferim conectori T și interfețe pentru vehicule pentru vehiculul tău specific, care simplifică cablarea prin conectarea directă la computerul de date al vehiculului tău. Dacă ești un îndrăzneț care își face singur instalarea, vei economisi timp și bani considerabili.

Întrebări frecvente despre alarmele auto

Când sunt instalate corect, sistemele moderne de alarmă auto aftermarket nu ar trebui să pună o presiune semnificativă asupra bateriei tale. Aceasta este una dintre multele motive pentru care recomandăm instalarea profesională pentru sistemele de alarmă auto pe care le analizăm.

Dacă ai îngrijorări, verifică specificațiile producătorului pentru detalii despre încărcarea anticipată a bateriei tale. 

La fel ca și în cazul majorității produselor, capacitatea ta de auto-instalare va depinde de complexitatea sistemului și de expertiza ta.

Recomandăm instalarea profesională pentru sistemele de alarmă auto deoarece există riscul că ai putea invalida garanția sau pune o presiune asupra bateriei prin instalarea incorectă.

Evitarea furtului de mașini presupune mai mult decât echiparea vehiculului tău cu un sistem de alarmă de ultimă generație. Ia în considerare măsuri suplimentare precum blocarea volanului sau alege o opțiune din cele mai bune camere auto pentru un plus de securitate.

Cu cât iei mai multe măsuri de protecție redundante, cu atât mai puțin probabil este să devină mașina ta o țintă.

Evident, ar trebui să contactezi autoritățile, dar poți face acest lucru având informații suplimentare dacă ai un sistem de alarmă auto cu urmărire GPS.

Există măsuri de bun simț pe care le poți lua și dacă te confrunți cu o spargere de mașină pentru a face lucrurile precum cererile de asigurare și rapoartele la poliție puțin mai ușoare pentru toți cei implicați.

Cât de repede sistemul tău de alarmă auto poate fi dezactivat depinde de caracteristicile de securitate cu care este echipat și de priceperea hoțului care încearcă să-ți fure mașina.

Deși ar putea provoca bătăi de cap în caz de alarme false, protecțiile împotriva jafurilor auto, cum ar fi întrerupătoarele de dezactivare și criptarea avansată, sunt două factori cheie care pot determina cât de ușor hoții de mașini pot realiza pornirea prin cablurile incandescente sau să ocolească alarma ta auto.

Depinde. Unii hoți nu sunt descurajați de alarme pentru că mulți oameni sunt atât de obișnuiți să audă alarme încât le ignoră.

Alarmele cu o singură cale doar trimit un semnal de la brelocul cheii către alarma. Cele cu două căi trimit un semnal de la breloc la alarmă și îți trimit informații prin intermediul unei aplicații.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.