Cel mai bun detector de fum din 2023: Top 5 detectoare de fum + Ghid de cumpărare
- Marcel Popa
- Nu există comentarii
- Ultima actualizare 20/07/2023
Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi. Detalii aici.
Tabel de conținut

Cu aproximativ 30 de ani în urmă, aveai aproximativ 17 minute pentru a scăpa de un incendiu. Cel mai bun detector de fum, așadar, este cel care te alertează imediat, astfel încât să te poți pune în siguranță pe tine și familia ta în acest interval de timp foarte scurt.
Un detector de fum fiabil și eficient este o parte esențială a planului de pregătire și siguranță al casei tale. Acest dispozitiv este la fel de important ca trusa de urgență, camera de securitate și trusa de prim ajutor.
Pe scurt, alegerea ta de detector de fum este una dintre cele mai importante decizii pe care le poți lua, dar cu atâtea opțiuni de pe piață, este posibil să nu știi de unde să începi. Mai jos, vei găsi alegerile noastre de top pentru cel mai bun detector de fum. Am consultat diverși experți, inclusiv un investigator de incendiu, un electrician și un remodelator de case.
Produs | Denumire | Calificativ | |
5/5 | |||
5/5 | |||
4/5 | |||
5/5 | |||
4.5/5 |
Produse | Preț |
---|---|
1. sirena X-Sense SD01 | Vezi pretul |
2. Nest protect | Vezi pretul |
3. FireAngel FA6115 | Vezi pretul |
4. Ajax FireProtect | Vezi pretul |
5. sirena X-Sense XS01-WT Mini | Vezi pretul |



Sirena X-Sense SD01 a fost alegerea noastră principală pentru eficiența și fiabilitatea sa. Cu un design modern și tehnologie avansată, acest detector de fum standalone vine cu un indicator de evacuare puternic de 85 dB și o autonomie impresionantă de 10 ani. Acum, asociează acest detector de fum cu momentele prețioase în care ești acasă cu cei dragi, știind că acest dispozitiv vigilent te va proteja în orice situație, aducând o liniște deplină în locuința ta.
Specificații:
- Tip produs: Detector de Fum
- Tip accesoriu: Accesoriu alarma
- Tip detector: Detector de fum
- Tip montaj: Aparent
- Temperatura de operare: 4.4°C – 37.8°C
- Altele: Senzor fotoelectric, Acoperire 360°, Sirena interna ≥ 85 dB la 3 m, Buton test/mod silentios, Mod silentios ≤ 9 min, Indicator de stare LED, Indicator de iesire LED, Design rezistent la praf/murdarie, Material ABS/PC, Rezistenta ignifuga max 120°C, Alimentare baterie CR123A de 3V (nu se inlocuieste), Autonomie 10 ani, Greutate 284 g.
Avantaje:
- Design modern
- indicator puternic de evacuare (85 dB)
- autonomie de 10 ani
Dezavantaje:
- Nu are funcții smart
- necesită înlocuirea completă a dispozitivului după expirarea autonomiei


Dacă ești în căutarea unei soluții inteligente și moderne pentru protecția casei tale, Nest Protect este alegerea ideală. Cu conectivitate Wi-Fi și funcții inteligente avansate, acest senzor de fum este capabil să te țină mereu la curent cu starea locuinței tale. Prin asocierea acestui produs cu dragostea și grija pe care o acordă casei tale, vei simți că ai un partener de încredere care veghează asupra siguranței locuinței ta cu cea mai mare atenție.
Specificații
- Utilizat pentru: Supraveghere casa
- Tip conectare: Cu fir
- Sistem de operare compatibil: Android, iOS
- Conectivitate: Bluetooth, Wi-Fi
- Interfata: Aplicatie Mobil IOS/Android
- Material: Plastic+Metal
- Continut pachet: 1 X Manual de utilizare in limba engleza, 1 senzor, 1 kit montaj
- Tehnologie: Smart
- Functii: Afisaj temperatura, Afisaj umiditate, Compatibil cu iOS si Android, Monitorizare locuinta, Senzor Fum, Compatibil cu Amazon Alexa, Google Assistant, IFTTT, Alarma sonora, Alerta pe mobil
- Culoare: Alb
Avantaje:
- Funcții smart avansate
- conectivitate Wi-Fi
- alerte pe telefon
- detectează și monitorează fumul și CO
Dezavantaje:
- Preț mai ridicat
- necesită o rețea Wi-Fi stabilă pentru funcționare optimă




Popularitatea acestui set de două detectoare de fum FireAngel FA6115 vorbește de la sine despre calitatea și performanța lor. Cu senzori optici de generație nouă și baterii AA schimbabile, aceste detectoare de fum oferă un nivel superior de siguranță. Îți sugerăm să asociezi aceste detectoare de fum cu amintirile pline de zâmbete ale clipei când ai simțit că ai tot ce îți trebuie pentru a te simți în siguranță și protejaț pe cei dragi.
Specificații
- Utilizat pentru: Securitate casa
- Tip conectare: Wireless
- Material: ABS
- Continut pachet: 4 dibluri, 4 suruburi fixare, 4 baterii alcaline AA Duracell, 2 detectoare fum, 2 platforme fixare pe perete/tavan, 2 manuale de utilizare
- Tehnologie: Smart
- Functii: Alarma sonora 85 dB cf. standard UE, Buton test / pauza / silentios, Avertizare sonora baterii slabe cu 30 zile inainte de descarcarea totala
- Culoare: Gri, Alb
- Raza de actiune: 35 m
- Tensiune alimentare: 3 V
- Numar device-uri incluse: 2
- Tip senzor: De fum, De temperatura, Lumina ambientala, De umiditate
- Utilizare: Interior
- Numar senzori: 3
- Raza acoperire interior: 40 m
- Tip alimentare: Autonom cu baterii
- Baterii necesare: 2 x 2 baterii alcaline AA (incluse)
- Dimensiuni: Lungime 107 mm, Latime 107 mm, Inaltime 34 mm, Greutate 182 g
Avantaje:
- Popular și apreciat
- senzori optici de generație nouă
- baterii AA schimbabile
Dezavantaje:
- Nu are funcții smart
- autonomie mai scăzută decât alte modele



Dacă ești în căutarea unei opțiuni premium, Ajax FireProtect este alegerea perfectă. Cu un design elegant și un senzor de temperatură integrat, acest detector de fum îți oferă protecție avansată. În asociere cu aceste detectoare de fum, te poți gândi la momentele în care ai apreciat confortul și luxul în casa ta, iar acum poți adăuga siguranța absolută în această ecuație.
Specificații
- Utilizat pentru: Securitate casa
- Tip conectare: Wireless
- Sistem de operare compatibil: Android, iOS
- Conectivitate: Frecventa radio
- Material: Plastic
- Continut pachet: 1 Manual de utilizare, 1 set instalare, 1 Detector de fum si temperatura, 1 Baterie CR2, 1 Baterie aditionala CR 2032
- Functii: Senzor de temperatura, Activare/Dezactivare, Detectie fum, Alarmare
- Culoare: Negru
- Raza de actiune: 12 m
- Tensiune alimentare: 3 V
- Numar device-uri incluse: 1
- Tip senzor: Temperatura, Fum
- Utilizare: Interior
- Numar senzori: 1
- Raza acoperire interior: 12 m
- Tip alimentare: Baterie
- Baterii necesare: CR2032, CR2
- Dimensiuni: Lungime 132 mm, Latime 132 mm, Inaltime 31 mm, Greutate 216 g
Avantaje:
- Design elegant
- senzor de temperatură integrat
- calitate premium
Dezavantaje:
- Preț mai ridicat
- necesită un hub Ajax pentru funcționare




Sirena X-Sense XS01-WT Mini este alegerea noastră pentru cei care doresc o soluție compactă și eficientă. Cu control de pe telefon și o autonomie de 5 ani, acest mini detector de fum îți asigură o protecție deplină, fără să ocupe mult spațiu. Te încurajăm să asociezi acest produs cu momentele intime petrecute în căminul vostru, știind că acest dispozitiv discret te protejează și îți permite să te bucuri de liniștea și armonia locuinței.
Specificații
- Utilizat pentru: Control termic
- Tip conectare: Wireless
- Conectivitate: Wi-Fi
- Continut pachet: 1 detector fum
- Tehnologie: Smart
- Culoare: Alb
- Raza de actiune: 12 m
- UNITATE CENTRALA: Numar device-uri incluse: 1
- SENZORI: Tip senzor: De fum
- Utilizare: Interior
- Numar senzori: 1
- Tip alimentare: Baterie
Avantaje:
- Compact și discret
- control de pe telefon
- autonomie de 5 ani
Dezavantaje:
- Nu are funcții smart
- volumul indicatorului poate fi mai scăzut comparativ cu alte modele
Ghid de cumpărare: Cum să alegi cel mai bun detector de fum sau de monoxid de carbon
Instalarea și întreținerea detectoarelor de fum și monoxid de carbon (CO) te poate salva viața. Din fericire, sunt ieftine și ușor de instalat. Detectoarele de fum de bază costă până la 100 de lei, iar detectoarele de monoxid de carbon costă și 100 de lei.
Ce trebuie să știți despre detectoarele de fum
Modelele mai noi oferă mai multe caracteristici. De exemplu, detectoarele interconectate comunică între dispozitive și oferă protecție integrată pentru întreaga casă. Cu un astfel de sistem, atunci când cineva detectează fum sau monoxid de carbon, toate vor suna, indiferent dacă detectoarele sunt conectate prin cablu sau fără fir. Cum testăm detectoarele de fum și monoxid de carbon Fiecare detector de fum și monoxid de carbon care intră în laboratoarele TopElectronice este testat riguros pentru a te asigura că te ține pe tine și familia ta în siguranță. Pentru detectoarele de fum, testăm timpul de răspuns atât la incendii în flăcări, cât și la incendii fumurii și mocnite. Am descoperit că nu toate detectoarele pot detecta în mod adecvat ambele tipuri de incendiu.
Cum testăm un detector de fum sau monoxidul de carbon (detectorul de monoxid)
Testăm detectoare de monoxid de carbon împotriva nivelurilor scăzute de CO (100 părți per milion) și nivelurilor ridicate de CO (400 ppm). Testăm, de asemenea, acuratețea măsurătorilor lor de monoxid de carbon dacă oferă citiri printr-un afișaj digital sau anunțuri audio. Unele modele vin cu senzor optic și semnal sonor cea ce este foarte folositor în caz de incendiu. Recomandăm și unele dintre cele mai bune detectoare de fum sau detector de monoxid cu durată de viață lungă a bateriei.
Detectoarele combinate trec prin ambele seturi de teste. Toate aceste rezultate ale testelor sunt apoi incluse în evaluările noastre complete ale detectoarelor de fum și monoxid de carbon.
Tipuri de detectoare de fum și monoxid de carbon
Poți găsi detectoare de fum autonome și de monoxid de carbon, precum și detectoare combinate de fum și monoxid de carbon în forme inteligente și neconectate la internet. Toate cele trei tipuri de detectoare oferă soiuri independente și interconectate. Puțini detectoare combinate sunt eficiente în detectarea monoxidului de carbon, a incendiilor mocnite și a incendiilor în flăcări, motiv pentru care recomandăm consumatorilor să folosească o combinație de detectoare în casele lor pentru o protecție completă. Detectoare de fum Focurile ard diferit: unele se aprind, altele mocnesc. Veți găsi trei tipuri de detectoare de fum pe piață, dar numai unul este eficient împotriva ambelor tipuri de incendiu.
Detectoarele de fum
Detectoarele de fum cu ionizare sunt cele mai bune la detectarea particulelor mici tipice incendiilor rapide, în flăcări. Dar în testele noastre, toate au fost testate prost pentru detectarea incendiilor fumurii și mocnite. Unitățile de ionizare sunt predispuse la alarme false de la alimente arse și abur, așa că nu le montați lângă bucătărie sau baie.
Detectoarele fotoelectrice de fum
Sunt cele mai bune la detectarea particulelor mari, tipice incendiilor fumurii, care mocnesc, dar slabe la detectarea incendiilor rapide, în flăcări. Unitățile fotoelectrice sunt mai puțin predispuse la alarme false de la alimente arse, așa că pot fi potrivite mai bine în zonele de bucătărie.
Detectoarele de fum cu senzor dublu combină ionizarea și tehnologia fotoelectrică pentru a detecta atât incendiile în flăcări, cât și cele care mocnesc, oferindu-ți cea mai bună protecție și scutindu-te de necazul instalării a două detectoare de fum separate. Dar poate fi necesar să instalezi detectoare de monoxid de carbon, dacă este cazul pentru casa ta. Detectoare de monoxid de carbon Detectoarele de monoxid de carbon folosesc senzori pentru a detecta prezența CO în casa ta. Unele modele includ afișaje digitale pentru a afișa nivelul de CO pe care îl detectează, iar unele pot citi nivelul de CO prin anunțuri audio. Reține că detectoarele de monoxid de carbon nu detectează fumul sau gazele explozive, cum ar fi gazul natural, propanul și metanul. Detectoare combinate de fum și monoxid de carbon Detectoarele combinate încorporează tehnologii de ionizare sau fotoelectrice (unii le folosesc pe ambele) și detecția monoxidului de carbon pentru a proteja atât împotriva fumului, cât și a CO. Sunt disponibile atât modele convenționale (nu sunt conectate la internet), cât și modele inteligente.
Cele mai bune detectoare de fum si temperatura
Detectoarele inteligente oferă funcții suplimentare printr-o aplicație însoțitoare pentru smartphone. Caracteristicile includ alerte de smartphone despre fum sau CO (chiar și atunci când nu ești acasă) și bateriile descărcate, precum și capacitatea de a opri alarmele de pe telefon. Unele modele se conectează la internet prin WiFi; altele necesită o punte sau un hub suplimentar, un dispozitiv de sine stătător care conectează produsele pentru casă inteligentă la internet. De câte detectoare de fum și CO am nevoie? Detectoarele de fum sunt o necesitate în toate casele, iar detectoarele de monoxid de carbon sunt necesare pentru orice casă cu aparate care arde combustibil, cum ar fi un cuptor, un încălzitor de apă, un aragaz, o plită sau un grătar. Chiar și cei care locuiesc în case complet electrice ar trebui să instaleze detectoare de monoxid de carbon, deoarece CO se poate infiltra în casă dintr-un garaj atașat sau dacă un generator de rezervă este folosit prea aproape de locuința ta în timpul unei pene de curent.
Cum să alegi cel mai bun detector monoxid de carbon sau detector de fum pentru tine
Vei avea nevoie de detectoare de fum care detectează incendiile în flăcări și mocnit pentru fiecare dormitor, câte unul în afara fiecărei zone de dormit și cel puțin un detector instalat la fiecare etaj, inclusiv într-o mansardă finisată și la subsol. De asemenea, ar trebui să ai un detector de monoxid de carbon pe fiecare nivel de locuit, în afara fiecărei zone de dormit, la subsol și lângă (nu în interior) un garaj atașat.
Utilizează ilustrația de mai jos ca un ghid pentru unde ai nevoie de detectoare și calculează numărul de detectoare de fum și monoxid de carbon pe care trebuie să le cumperi. Reține că casa ta ar putea avea nevoie de mai mulți sau mai puțini detectoare, în funcție de dimensiunea și numărul de camere. Cum să cumperi detectoare.
Verifică reglementările locale
Înainte de a face cumpărături, verifică reglementările din zona ta. Orașul sau statul tău ar putea avea cerințe specifice (va trebui să știi, de exemplu, când vinzi casa) despre ce să utilizezi, inclusiv tipurile de detectoare și amplasarea acestora. De asemenea, unele companii de asigurări oferă o reducere pentru casele cu detectoare de fum.
Instalarea și întreținerea detectorului de monoxid de carbon
Detectoarele de fum și monoxid de carbon cablate se leagă de cablajul casei tale – este necesară o instalare profesională – și au de obicei baterii de rezervă. Detectoarele cu baterie sunt cele mai simple de instalat și funcționează în timpul unei căderi de curent. Unele modele folosesc baterii detașabile care necesită înlocuire anuală, în timp ce altele folosesc baterii cu litiu sigilate care rezistă pe toată durata de viață a detectorului. Sunt disponibile și detectoare conectabile, dar prizele electrice sunt de obicei situate jos pe perete, în timp ce amplasarea optimă a detectorului este pe sau lângă tavan.
Tipuri de detectoare de fum smart
Detectoarele inteligente de fum și monoxid de carbon îți oferă avantajul de a ști dacă ceva nu este în regulă atunci când nu ești acasă, dar au și un preț mare. De asemenea, nu am găsit un detector inteligent de fum și CO care să facă totul cu succes. Dar dacă decizi să îți echipăm casa cu acest tip, îți recomandăm să instalezi și detectoare de fum suplimentare cu dublu senzor. Detectoarele inteligente, indiferent dacă sunt conectate sau alimentate cu baterii, se vor interconecta și cu alți detectoare de același model. Nu există multe modele inteligente pe piață, dar ne așteptăm să se schimbe atunci când detectoarele de fum și CO devin parte din noul standard Matter pentru casă inteligentă.
Ar trebui să cauți data de fabricație imprimată pe spatele detectorului. Dispozitivele își pierd sensibilitatea în timp, așa că cu cât sunt mai proaspete, cu atât mai bine. Ca regulă generală, înlocuiește detectoarele de monoxid de carbon la fiecare cinci ani și detectoarele de fum la fiecare 10 ani.
Este de așteptat ca producătorii să nu mai poată produce un singur senzor tradițional (detectoare fotoelectrice sau ionizare). 5. Află adevărul despre detectoarele interconectate Poți interconecta niște detectoare de fum și monoxid de carbon, astfel încât toate unitățile din casă să sune o alarmă atunci când oricare dintre ele este declanșată. Unele case mai noi pot avea deja instalate cablaje pentru a conecta detectoarele. Într-o casă fără astfel de cablaje, poți cumpăra detectoare care se interconectează fără fir. Acești detectoare de fum și monoxid de carbon interconectate sunt o caracteristică importantă de siguranță într-o casă cu mai multe niveluri, deși detectoarele independente pot fi adecvate pentru o casă mică, cu un singur nivel.
Un alt aspect este modul de alimentare al detectorului
Deși alarmele interconectate te pot face casa mai sigură, ele au unele limitări. În multe cazuri, alarmele interconectate se pot interconecta numai cu modele realizate de aceeași marcă. De fapt, Richard Roux, specialistul senior în electricitate al Asociației Naționale de Protecție la Incendiu, a declarat pentru CR că ar trebui să verifici întotdeauna cu producătorul pentru a vedea ce modele specifice sunt compatibile, chiar și în cadrul aceleiași mărci, deoarece unele mărci își pot schimba sistemul de interconectare în timp.
În ciuda limitărilor, îți recomandăm să folosești detectoare interconectate. Ele te pot face casa mult mai sigură, avertizându-te despre pericol înainte ca incendiul sau CO să se răspândească în toată casa. Roux adaugă că alarmele interconectate (fie cablate sau wireless) devin, de asemenea, o cerință în multe state atunci când casele sunt scoase pe piață.
Ia în considerare alertele vocale
Copiii tind să doarmă mai profund decât adulții și s-ar putea să nu se trezească la o alarmă convențională. Unele detectoare de fum și combinații de detectoare de fum și monoxid de carbon folosesc o comandă vocală, dar nu a fost stabilit dacă acesta este cel mai eficient mod de a trezi copiii. Potrivit unui studiu, un procent mai mare de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani s-au trezit la sunetul vocii preînregistrate a mamei lor decât la un ton de alarmă.
Ia în considerare sistemul tău de securitate
Poți încorpora niște detectoare de fum și monoxid de carbon într-un sistem de securitate care declanșează o alarmă în exterior și în interiorul casei. Unele sisteme, cum ar fi Ring Alarm, îți permit chiar să îți păstrezi detectoarele existente prin adăugarea unui dispozitiv de ascultare a alarmei, care declanșează sistemul de securitate atunci când „aude” detectoarele tale declanșându-se. Astfel de sisteme pot avea, de asemenea, un serviciu de monitorizare care poate anunța poliția sau pompierii, sau chiar poate suna telefonul mobil.
Poate diferentia detectorul de fum un incendiu, de fumul de tigara?
Da, un detector de fum poate diferenția un incendiu de fumul de țigară, în funcție de tipul de tehnologie pe care îl folosește. Detectoarele de fum cu senzori fotoelectrici sunt mai eficiente în detectarea fumului gros și mocnit, care provine, de obicei, de la țigări, iar alarmele lor pot fi declanșate în aceste situații.
Pe de altă parte, detectoarele de fum cu senzori de ionizare sunt mai sensibile la particulele mici și incendiile rapide, iar alarmele lor pot fi declanșate de fumul de țigară în cantități mari. Cu toate acestea, majoritatea detectorului de fum pot fi ajustate pentru a minimiza alarmele false provocate de fumul de țigară.
Ce este otrăvirea cu monoxid de carbon (CO)?
Otrăvirea cu monoxid de carbon (CO) este o afecțiune periculoasă care apare atunci când monoxidul de carbon, un gaz incolor, inodor și insipid, este inhalat în exces. Acest gaz este produs în timpul arderea incompletă a combustibililor precum lemnul, gazul natural, petrolul sau cărbunele.
Otrăvirea cu monoxid de carbon poate fi fatală, deoarece CO se leagă de hemoglobina din sânge, împiedicând-o să transporte oxigenul la celulele corpului. Simptomele includ amețeală, dureri de cap, greață, vărsături și confuzie. Este esențial să instalezi un detector de monoxid de carbon în casa ta pentru a fi avertizat în cazul unei acumulări periculoase a acestui gaz.
Top detector monoxid de carbon pentru bucatarie si casa. Cum ajunge monoxidul de carbon în casa ta?
Cel mai bun detector de monoxid de carbon pentru bucătărie și casă este acela care are o sensibilitate ridicată și poate detecta chiar și niveluri scăzute de CO. Detectorul trebuie să fie certificat UL pentru a asigura calitatea și conformitatea cu standardele de siguranță. În plus, detectorul trebuie să aibă un afișaj digital sau alerte audio pentru a vă informa cu privire la nivelul de monoxid de carbon detectat.
Monoxidul de carbon poate ajunge în casă prin arderea incompletă a combustibililor în aparate precum cuptorul, aragazul, încălzitorul de apă sau căzile de încălzire, prin funcționarea unui generator în spații închise sau prin gazele de eșapament ale mașinilor parcate în garajul atașat.
Cat de important este un detector monoxid de carbon?
Un detector de monoxid de carbon este de o importanță vitală pentru siguranța ta și a familiei tale. Monoxidul de carbon este un gaz toxic, inodor și invizibil, iar otrăvirea cu CO poate surveni fără a emite avertismente vizibile sau mirosuri. Detectorul de CO vă va alerta înainte ca nivelul gazului să devină periculos, oferindu-vă timp să evacuați locuința sau să luați măsuri pentru a remedia problema.
Având în vedere că monoxidul de carbon poate fi generat în diferite situații casnice, precum în timpul utilizării aparatelor de încălzire sau gătit, este esențial să aveți instalat un detector de monoxid de carbon în locuința dvs. pentru a vă proteja și preveni incidentele nedorite.
Întrebări frecvente despre detector de fum
Un detector de fum funcționează prin detectarea particulelor mici și vizibile de fum rezultate în timpul unui incendiu. Majoritatea detectorului de fum utilizează tehnologii cum ar fi senzorii fotoelectrici sau de ionizare pentru a detecta fumul. Senzorul detectează prezența fumului și declanșează o alarmă sonoră pentru a avertiza ocupanții casei cu privire la posibilul incendiu.
Detectoarele de fum pot produce alarme false din cauza fumului de țigară, aburului de la gătit sau prafului excesiv. Anumite modele pot fi mai sensibile la aceste factori și pot declanșa alarmele în mod neintenționat. Pentru a preveni alarmele false, este recomandat să montați detectoarele de fum la o distanță suficientă de bucătărie și să le mențineți curate și libere de praf.
Pentru a testa un detector de fum, este necesar să apăsați butonul de test al acestuia. Această funcție vă permite să verificați dacă detectorul funcționează corect și dacă alarmele sonore sunt activate. Testarea regulată a detectorului de fum este esențială pentru a vă asigura că acesta este funcțional și capabil să detecteze un incendiu în timp util.
Durata de viață a unui detector de fum poate varia în funcție de model și producător. Majoritatea detectorului de fum au o durată de viață de aproximativ 8 până la 10 ani. După acest interval, se recomandă înlocuirea detectorului cu unul nou, deoarece sensibilitatea lor poate scădea în timp.
Detectoarele de fum ar trebui să fie amplasate în zonele cheie ale casei, cum ar fi dormitoarele, holurile, sufrageria și zona de bucătărie. Cel puțin un detector de fum ar trebui amplasat la fiecare etaj al casei. De asemenea, este recomandat să instalați detectoare de fum în apropierea dormitoarelor și să le montați pe tavan, deoarece fumul se ridică și se va detecta mai rapid. Este esențial să aveți cel puțin un detector de fum funcțional în casă pentru a asigura siguranța locuinței dumneavoastră și a celor dragi.

Marcel Popa
Blogger
Marcel Popa este editorul șef al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.
Abonează-te!
Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.
Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.