Top Electronice

Cântar corporal

Cel mai bun cântar corporal din 2024: Top 5 cântare corporale + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun cantar corporal

De ce ai nevoie de cel mai bun cantar corporal? Sănătatea ta fizică implică mult mai mult decât greutatea ta, motiv pentru care cântarul tău ar trebui să afișeze mai mult decât un număr. În timp ce cântarele analogice rămân cele mai populare în magazine, cântarele inteligente devin din ce în ce mai populare.

Aceste cântare sunt considerate „inteligente”, deoarece urmăresc alte dimensiuni decât greutatea ta, cum ar fi procentul de grăsime corporală, ritmul cardiac și alte valori de sănătate. Pe lângă măsurătorile, cântarul se conectează și la telefon și se sincronizează cu aplicații de fitness precum Apple Health și Google Fit. Acest lucru te ajută să urmărești cu ușurință datele generale de sănătate.

Un lucru este sigur: aceste cântare continuă să devină mai inteligente. Pentru a defalca cele mai bune cântare inteligente de pe piață, am stabilit mai întâi o greutate de control, înregistrată la o întâlnire recentă la medic, pentru a compara cu aceste cântare. Apoi le-am testat în baie zilnic, cântărindu-ne de mai multe ori pe fiecare cântar la același moment al zilei, timp de două săptămâni. Ținând cont de consistența fiecărei scale, acuratețea și măsurătorile furnizate, am stabilit care merită cumpărate. Înainte de a cumpăra, aruncă o privire la alegerile noastre de top pentru cele mai bune cantare corporale.

Multe persoane au o bicicleta fitness, bicicleta eliptica sau stepper pentru a face antrenamente acasă în loc de o sală de fitness. În acest caz este folositor să ai un cantar corporal în casă. În acest caz recomandăm și o bratara fitness sau o centura de monitorizat ritmul cardiac.

ProdusPreț
1. Withings Body Full Body Composition WBS05Vezi Prețul
2. Xiaomi Mi Smart Scale 2 NUN4056GLVezi Prețul
3. Tanita RD-953Vezi Prețul
4. Huawei AH100 Body FatVezi Prețul
5. Esperanza Bebe EBS019Vezi Prețul
 
5/5

Cel mai bun cantar corporal per total

Specificații:

  • Tip cântar: Electronic
  • Tip Display: Digital
  • Diviziune de cântarire: 100 g
  • Greutate maxima suportat: 180 kg
  • Valori masurate: Greutate corporala (kg), Procentul de tesut adipos (%), Procentul de apa (%), Procentul de musculatura scheletica (%)
  • Caracteristici cheie: Bluetooth, Wi-fi
4/5

Cel mai bun cantar corporal ieftin

Specificații

  • Tip cântar: Electronic
  • Tip Display: Digital
  • Diviziune de cântarire: 50 g
  • Greutate maxima suportat: 150 kg
  • Valori masurate: Greutate corporala (kg), Indice de masa corporala (imc)
  • Material: sticlă securizata
5/5

Cel mai bun cantar corporal premium

Specificații

  • Tip cantar: Electronic
  • Tip Display: Digital
  • Greutate maxima suportat: 200 kg
  • Valori masurate: Greutate corporala (kg), Procentul de tesut adipos (%), Procentul de apa (%), Grasime visceralam, Masa osoasa (kg), Masa musculara (kg)
  • Material: sticlă securizata
4/5

Cel mai bun cantar corporal în raport calitate/preț

Specificații

  • Tip cântar: Electronic
  • Tip Display: Digital
  • Greutate maxima suportat: 150 kg
  • Valori masurate: Greutate corporala (kg)
  • Material: sticlă securizata
4.3/5

Cel mai bun cantar corporal pentru bebeluși

Specificații

  • Tip cântar: Electronic
  • Tip Display: Digital
  • Greutate maxima suportat: 20 kg
  • Valori masurate: Greutate corporala (kg)
  • Material: Plastic

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cel mai bun cantar corporal

Cântarul de baie de astăzi face mai mult decât să îți spună cât cântărești. Mulți determină acum procentul din greutatea ta care provine din grăsime. Unii îți calculează și indicele de masa corporala, sau IMC, care măsoară greutatea ta în raport cu înălțimea ta. Iar unele cântare inteligente îți permit să încărci toate aceste informații pe smartphone sau pe computer, astfel încât să poți urmări modificările în acele măsurători ale corpului de-a lungul timpului și, dacă vrei să împărtășești măsurătorile cu prietenii.

Pentru a te ghida cum să alegi cele mai bune cantare corporale, poți consulta evaluările noastre de cântare de baie, pe care le stabilim în funcție de testele noastre privind acuratețea, consistența, echilibrul și ușurința în utilizare. S-ar putea să observi că evaluăm doar cântare digitale. Asta pentru că nu mai testăm cântare analogice sau cantare corporale mecanice.

Pentru a determina unele dintre cele mai bune cantare corporale de baie, am testat modele care pot suporta cel puțin 150 kg și care sunt echipate cu baterii cu litiu sau AAA. Unele vin cu un indicator de baterie scăzută, în timp ce altele se opresc automat, iar unele cântare necesită o atingere cu piciorul pentru a porni. Iată cum alegi cel mai bun cantar corporal pentru tine și nevoile tale:

Vezi și ghidul nostru pentru:

Ce au dezvăluit testele noastre

Cele mai precise cântare de baie din testele noastre au măsurat cu o jumătate de punct procentual din greutatea pe care am folosit-o în fiecare test. Toate cântarele erau foarte bune la repetarea greutății pe care o măsuraseră. În lista noastră vei găsi doar cantare corporale electronice deoarece sunt mai bune ca oricare cantar corporal mecanic.

Niciuna dintre scalele pe care le-am testat nu a fost precisă la determinarea procentului de grăsime corporală. Cu toate acestea, acestea pot oferi și alte funcții care îți plac, cum ar fi trimiterea măsurătorilor tale către computer sau smartphone, astfel încât să poți urmări greutatea.

Cum am testat cântarele corporale?

În laboratoarele noastre, punem cântare de baie printr-o serie de teste pe suprafețe dure, cum ar fi gresia, și măsurăm fiecare în funcție de acuratețea, consistența, echilibrul și ușurința de utilizare.

Precizia

Avem o cântar calibrat care afișează greutatea corectă la suta de gram. Folosim greutăți stivuibile pentru a imita indivizi care cântăresc diferite greutăți. Comparăm citirile de la fiecare cantar de baie cu cele ale cântarului de laborator pentru a determina acuratețea a fiecărui model.

Consecvență

Facem mai multe citiri ale fiecărei greutăți pe fiecare cântar pentru a determina coerența unui model de cantar de baie

Echilibru

Testerul nostru stă în poziții diferite pe fiecare scară pentru a vedea dacă citirile se schimbă – majoritatea nu se schimbă, dar ai fi surprins cât de mult poate varia apariția în funcție de modul în care îți schimbi poziția.

Ușurință în utilizare

Evaluăm cât de mari sunt numerele de afișaj, cât de simplu este să ajustezi scala la preferințele tale și dacă poți citi scala fără a fi nevoie să aprinzi o lumină la un cantar de baie.

Întrebări frecvente despre cel mai bun cântar corporal

Cântarul corporal ar trebui să fie precis și să ofere o măsurare consistentă a greutății. În general, este considerat că o precizie la 0,1 kg este suficientă pentru uzul casnic. Cu toate acestea, dacă ești interesat să îți monitorizezi cu atenție greutatea și să urmărești schimbările mici în greutate, poate fi util să alegi un cântar cu o precizie mai mare.

Frecvența cu care te cântărești poate depinde de obiectivele tale de sănătate și de preferințele personale. În general, se recomandă să te cântărești o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni. În acest fel, vei putea urmări progresul în timp și vei fi capabil să faci ajustări corespunzătoare la dieta sau rutina ta de exerciții fizice.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.