Top Electronice

Cel mai bun aparat auditiv din 2024: Top 5 Aparate auditive + Ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun aparat auditiv

De ce ai nevoie de cel mai bun aparat auditiv? Pierderea auzului afectează mai mult de două treimi dintre adulții din România în vârstă de 70 de ani și peste, potrivit unor studii. Din fericire, aparatele auditive pot îmbunătăți drastic viața persoanelor cu deficiență de auz. Dacă te confrunți cu pierderea auzului și vrei să încerci aparate auditive, avem toate informațiile de care ai nevoie.

Pentru a găsi cele mai bune aparate auditive eliberate pe bază de prescripție medicală și aparate auditive fără prescripție medicală (OTC) disponibile chiar acum, echipa editorială Top Electronice a consultat mai mulți audiologi pentru recomandări de produse bazate pe expertiza lor.

Evaluările cu stele au fost determinate exclusiv de echipa editorială și se bazează pe prețul de pornire, evaluarea medie a utilizatorilor și caracteristicile produsului care sunt de obicei importante pentru utilizatorii de aparate auditive. Citește mai departe pentru a afla care sunt cele mai bune aparate auditive din lista noastră.

Cele mai bune aparate auditive: Top 5 Modele

ProdusPreț
1. Aparat Auditiv EvoSmart™ G25L PremiumVezi Prețul
2. Aparat Auditiv profesional cu o Putere de 130 dBVezi Prețul
3. Aparat auditiv Axon B-13, retroauricular, 2 oliveVezi Prețul
4. Aparat Auditiv EvoSmart™ G12 PremiumVezi Prețul
5. Set 2 buc Aparate Auditive Digitale VHP-1602Vezi Prețul
 

Cel mai bun aparat auditiv per total

5/5

Aparatul auditiv Evosmart G25L Premium este un dispozitiv extrem de funcțional și inovator conceput pentru a îmbunătăți experiența auditivă a adulților. Acest aparat auditiv are o durată lungă de viață a bateriei, de până la 100 de ore, oferind utilizatorului liniște sufletească și libertate de schimbarea frecventă a bateriei.

Cu o amplificare a sunetului de până la 130 dB, G25L oferă o calitate clară și naturală a sunetului, facilitând auzirea și înțelegerea vorbirii în medii zgomotoase. În plus, dispozitivul vine cu trei accesorii care îl fac și mai comod de utilizat.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale lui Evosmart G25L este confortul și ușurința în utilizare. Designul său compact și ușor asigură că poate fi purtat confortabil pentru perioade lungi de timp, fără a provoca disconfort sau iritație.

Specificații:

 • Tip aparat auditiv: Dupa ureche (BTE)
 • Utilizat pentru: Hipoacuzie usoara, Hipoacuzie medie, Hipoacuzie severa
 • Compatibilitate: Urechea dreapta, Urechea stanga
 • Volum maxim iesire: 129 dB
 • Amplificare sunet: 50 dB
 • Tip alimentare: Acumulator

Avantaje:

Dezavantaje:

Cel mai bun aparat auditiv profesional

4.5/5

Aparatul auditiv profesional oferă o amplificare a sunetului de până la 50dB și o putere de 130dB. Vine cu două dopuri din silicon și patru niveluri de volum reglabile pentru o experiență de ascultare personalizată.

Aparatul funcționează la o tensiune de 1,5V și are un design bej plăcut. Indiferent dacă ai de-a face cu dificultăți de auz sau pur și simplu cauți o experiență de ascultare mai bună în medii zgomotoase, acest dispozitiv îți poate oferi o experiență audio clară și confortabilă.

În general, aparatul auditiv profesional este o opțiune bună pentru persoanele cu dificultăți de auz. Cu puterea sa mare și volumul reglabil, te poate ajuta să îți îmbunătățești experiența auditivă și să îți ușureze auzirea. dopurile din silicon sunt confortabile, iar dispozitivul are un design plăcut, făcându-l ușor de transportat și utilizat.

Cu toate acestea, poate necesita o potrivire profesională și poate dura timp să te obișnuiești să îl porți, așa că este important să ai răbdare și să îți acorzi timp pentru a te adapta.

Specificații

 • Tip aparat auditiv: in ureche (ITE)
 • Utilizat pentru: Hipoacuzie severa
 • Compatibilitate: Urechea dreapta
 • Volum maxim iesire: 130 dB
 • Amplificare sunet: 50 dB
 • Autonomie: 200 ore

Avantaje:

Dezavantaje:

Cel mai bun aparat auditiv ieftin

4/5

Aparatul auditiv Axon B-13 este o alegere excelentă pentru cei care caută o soluție discretă și eficientă pentru dificultățile de auz. Cu designul retroauricular, se așează confortabil în spatele urechii, făcându-l ușor de purtat pentru perioade lungi de timp.

Una dintre caracteristicile cheie ale acestui aparat auditiv este capacitatea sa de a amplifica sunetul cu 17 decibeli, ceea ce îl face ideal pentru cei cu pierdere a auzului moderată până la severă.

Vine cu două dimensiuni diferite de vârfuri pentru urechi, astfel încât să poți găsi potrivirea perfectă pentru canalul auditiv al tău. În plus, are un control al volumului reglabil, astfel încât să poți regla cu ușurință sunetul după bunul plac.

Specificații

 • Tip aparat auditiv: Dupa ureche (BTE)
 • Utilizat pentru: Hipoacuzie usoara, Hipoacuzie medie
 • Compatibilitate: Urechea dreapta, Urechea stanga
 • Volum maxim iesire: 130 dB
 • Amplificare sunet: 50 dB
 • Tip Alimentare: baterie
 • Autonomie: 48 ore

Avantaje:

Dezavantaje:

Cel mai bun aparat auditiv premium

4.5/5

Dacă ești în căutarea unui aparat auditiv intraauricular de înaltă calitate, cu caracteristici excelente, aparatul auditiv  Evosmart G12 Premium poate fi potrivit pentru tine.

Acest aparat auditiv are o durată de viață a bateriei de până la 40 de ore, o amplificare a sunetului de 130 dB și trei accesorii incluse. Este conceput pentru adulți și are un design elegant și confortabil. Cu caracteristicile sale avansate și designul elegant, acest aparat auditiv intraauricular Evosmart G12 Premium este o alegere excelentă pentru oricine care caută să-și îmbunătățească auzul.

În general, un aparat auditiv intraauricular  ca EVOSMARTTM G12 Premium este o alegere excelentă pentru persoanele care caută un aparat auditiv accesibil și eficient. Cu durata lungă de viață a bateriei, amplificarea de mare volum și designul convenabil, cu siguranță va face o mare diferență în calitatea vieții pentru oricine îl folosește.

Specificații

 • Tip aparat auditiv: In ureche (ITE) – aparat auditiv intraauricular
 • Utilizat pentru: Hipoacuzie usoara, Hipoacuzie medie, Hipoacuzie severa
 • Compatibilitate: Urechea dreapta, Urechea stanga
 • Volum maxim iesire: 130 dB
 • Amplificare sunet: 45 dB
 • Tip Alimentare: Acumulator
 • Autonomie: 40 ore

Avantaje:

Dezavantaje:

Cel mai bun aparat auditiv compact

4/5

Aparatele auditive digitale VHP-1602 sunt un set de două dispozitive, unul pentru urechea stângă și unul pentru urechea dreaptă, concepute pentru a ajuta persoanele cu pierderi severe de auz.

Ele vin cu un încărcător pentru bancă de alimentare, făcându-le comode de utilizat și de reîncărcat din mers. Aceste aparate de auz dispun de tehnologie digitală și sunt ajustabile pentru a răspunde nevoilor și preferințelor individuale.

Setul acesta de aparat auditiv intraauricular este o opțiune excelentă pentru persoanele care caută o soluție practică pentru nevoile lor auditive. Cu amplificarea sa puternică, aparatele auditive VHP-1602 urmăresc să ofere un sunet clar și să îmbunătățească calitatea vieții celor care le folosesc.

Indiferent dacă dorești să rămâi conectat cu cei dragi, să te bucuri de muzica preferată sau pur și simplu să auzi mai clar lumea din jurul tău, acest set de aparat auditiv intraauricular oferă o soluție excelentă.

Specificații

 • Tip aparat auditiv: In ureche (ITE)
 • Utilizat pentru: Hipoacuzie usoara, Hipoacuzie medie, Hipoacuzie severa
 • Compatibilitate: Urechea dreapta, Urechea stanga
 • Volum maxim iesire: 128 dB
 • Amplificare sunet: 128 dB
 • Tip Alimentare: Acumulator
 • Autonomie: 15 ore

Avantaje:

Dezavantaje:

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa aparate auditive la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru aparate auditive pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum să găsești cel mai bun aparat auditiv în funcție de nevoile tale

Există multe tipuri de aparate auditive. Deci care este cel mai bine pentru tine? Află ce să iei în considerare atunci când alegi un aparat auditiv.

Poate te-ai gândit să obții un aparat auditiv, dar îți faci griji cum va arăta sau dacă te va ajuta cu adevărat. Te poate ajuta să îți ușurezi preocupările să afli mai multe despre:

 • Opțiunile de aparate auditive disponibile pentru tine
 • Ce să cauți atunci când cumperi un aparat auditiv
 • Cum să te obișnuiești cu un aparat auditiv

Aparatele auditive nu pot restabili auzul normal. Îți pot îmbunătăți auzul prin amplificarea sunetelor pe care ai avut probleme cu auzirea.

Cum funcționează aparatele auditive

Senior woman using hearing aid

Toate aparatele auditive folosesc aceleași părți de bază pentru a transmite sunetele din mediu în ureche și pentru a le face mai puternice. Majoritatea aparatelor auditive sunt digitale și toate sunt alimentate cu o baterie tradițională pentru aparate auditive sau cu o baterie reîncărcabilă.

Microfoanele mici colectează sunetele din mediu. Un cip de computer cu un amplificator convertește sunetul primit în cod digital. Acesta analizează și ajustează sunetul în funcție de pierderea auzului, nevoile de ascultare și nivelul sunetelor din jurul tău. Semnalele amplificate sunt apoi convertite înapoi în unde sonore și livrate la urechi prin difuzoare, uneori numite receptori.

Tipuri de aparate auditive

Aparatele auditive variază foarte mult în ceea ce privește prețul, dimensiunea, caracteristicile speciale și modul în care sunt plasate în ureche.

Următoarele sunt stiluri comune de aparate auditive, începând cu cele mai mici, cele mai puțin vizibile la ureche. Designerii de aparate auditive continuă să producă aparate auditive mai mici pentru a satisface cererea pentru un aparat auditiv care nu este foarte vizibil. Dar ajutoarele mai mici s-ar putea să nu aibă puterea de a îți oferi auzul îmbunătățit la care te aștepți.

Complet în canal (CIC) sau mini CIC

Un aparat auditiv complet în canal este modelat pentru a se potrivi în interiorul unui canal auditiv. Îmbunătățește pierderea auzului ușoară până la moderată la adulți.

Un aparat auditiv complet în canal:

 • Este cel mai mic și cel mai puțin vizibil tip
 • Este mai puțin probabil să capteze zgomotul vântului
 • Utilizează baterii foarte mici, care au o durată de viață mai scurtă și pot fi dificil de manevrat
 • Adesea, nu include funcții suplimentare, cum ar fi controlul volumului sau un microfon direcțional
 • Este susceptibil ca ceară de urechi să înfunde difuzorul

În canal

Un aparat auditiv in-the-canal (ITC) este modelat la comandă și se potrivește parțial într-un canal auditiv. Acest stil poate îmbunătăți pierderea auzului ușoară până la moderată la adulți.

Un aparat auditiv în canal:

 • Este mai puțin vizibil la ureche decât stilurile mai mari
 • Include funcții care nu se potrivesc pe ajutoarele complet în canal, dar pot fi dificil de ajustat din cauza dimensiunilor sale mici
 • Este susceptibil ca ceară de urechi să înfunde difuzorul

aparat auditiv intraauricular

Un aparat auditiv intraauricular (ITE) este realizat la comandă în două stiluri – unul care umple cea mai mare parte a zonei în formă de bol a urechii exterioare (înveliș complet) și unul care umple doar partea inferioară (jumătate de înveliș). Ambele sunt utile pentru persoanele cu pierdere ușoară până la severă a auzului și sunt disponibile cu microfoane direcționale (două microfoane pentru un auz mai bun în zgomot).

aparat auditiv intraauricular:

 • Include funcții care nu se potrivesc pe aparatele auditive mai mici, cum ar fi un control al volumului
 • Poate fi mai ușor de manevrat
 • Utilizează o baterie mai mare pentru o durată de viață mai lungă, cu mai multe opțiuni pentru bateriile reîncărcabile
 • Este susceptibil ca ceară de urechi să înfunde difuzorul
 • Poate capta mai mult zgomot de vânt decât dispozitivele mai mici
 • Este mai vizibil în ureche decât dispozitivele mai mici

În spatele urechii

Un aparat auditiv în spatele urechii (BTE) se fixează peste partea superioară a urechii și se sprijină în spatele urechii. Un tub conectează aparatul auditiv la o cască personalizată numită matriță pentru urechi, care se potrivește într-un canal auditiv. Acest tip este potrivit pentru persoanele de toate vârstele și pentru cei cu aproape orice tip de pierdere a auzului.

Un aparat auditiv în spatele urechii:

 • În mod tradițional, a fost cel mai mare tip de aparat auditiv, deși unele mini-designuri mai noi sunt simplificate și abia vizibile
 • Are microfoane direcționale
 • Este capabil de mai multă amplificare decât alte stiluri
 • Poate capta mai mult zgomot de vânt decât alte stiluri
 • Poate fi disponibil cu o baterie reîncărcabilă

Receptor în canal sau receptor în ureche

Stilurile receiver-in-canal (RIC) și receiver-in-the-ear (RITE) sunt similare cu un aparat auditiv în spatele urechii cu difuzorul sau receptorul care se află în canalul auditiv. Un fir mic, mai degrabă decât un tub, conectează piesa din spatele urechii la difuzor sau receptor.

Un aparat auditiv receptor în canal:

 • De obicei are o porțiune mai puțin vizibilă în spatele urechii
 • Are microfoane direcționale
 • Are opțiuni de control manual
 • Poate fi disponibil cu baterie reîncărcabilă
 • Este susceptibil ca ceară de urechi să înfunde difuzorul

Potrivire deschisă

Un aparat auditiv cu potrivire deschisă este o variantă a aparatului auditiv din spatele urechii cu un tub subțire sau a aparatului auditiv receptor în canal sau receptor în ureche cu o cupolă deschisă în ureche. Acest stil menține canalul auditiv foarte deschis, permițând sunetelor de joasă frecvență să pătrundă în ureche în mod natural și ca sunetele de înaltă frecvență să fie amplificate prin intermediul aparatului auditiv. Acest lucru face ca stilul să fie o alegere bună pentru persoanele cu auz mai bun la frecvență joasă și pierdere ușoară până la moderată a auzului la frecvență înaltă.

Un aparat auditiv deschis:

 • Este adesea vizibil
 • Nu conectează urechea ca stilurile de aparate auditive intra-urechi, făcând adesea propria voce să sune mai bine pentru tine
 • Poate fi mai dificil de introdus în ureche din cauza domului nepersonalizat

Caracteristici suplimentare

Caregiver helping to wear hearing aid

Unele caracteristici opționale ale aparatelor auditive vă îmbunătățesc capacitatea de a auzi în situații specifice:

 • Reducerea zgomotului. Toate aparatele auditive au o anumită cantitate de reducere a zgomotului disponibilă. Gradul de reducere a zgomotului variază. Unele oferă și reducerea zgomotului vântului.
 • Microfoane direcționale. Acestea sunt aliniate pe aparatul auditiv pentru a asigura o captare îmbunătățită a sunetelor care vin din fața ta, cu o anumită reducere a sunetelor care vin din spate sau lângă tău. Unele aparate auditive sunt capabile să se concentreze într-o singură direcție. Microfoanele direcționale îți pot îmbunătăți capacitatea de a auzi atunci când te afli într-un mediu cu mult zgomot de fundal.
 • Baterii reîncărcabile. Unele aparate auditive au baterii reîncărcabile. Acest lucru vă poate facilita întreținerea, eliminând necesitatea de a schimba regulat bateria.
 • Telebobinele fac mai ușor de auzit atunci când vorbiți la un telefon compatibil cu telecoil. Telebobina reduce sunetele din mediul dumneavoastră și preia sunetele de la telefonul compatibil cu aparate auditive. Telebobinele preiau, de asemenea, semnale de la sistemele publice de bucle de inducție care pot fi găsite în unele biserici și teatre, permițându-ți să auzi mai bine un difuzor, să joci sau să filmezi.
 • Conectivitate wireless. Din ce în ce mai mult, aparatele auditive pot interfața fără fir cu anumite dispozitive compatibile cu Bluetooth, cum ar fi telefoanele mobile, playerele muzicale, computerele și televizoarele. Este posibil să fie necesar să utilizezi un dispozitiv intermediar pentru a prelua telefonul sau alt semnal și pentru a-l trimite aparatului auditiv.
 • Unele aparate auditive vin cu o telecomandă, astfel încât să poți regla funcțiile fără a atinge aparatul auditiv. Unele aparate auditive se conectează fără fir la un telefon mobil și au o aplicație pentru telefonul mobil care permite utilizarea telefonului mobil ca telecomandă.
 • Intrare audio directă. Această caracteristică îți permite să conectezi la sunet de la un televizor, un computer sau un dispozitiv muzical cu un cablu.
 • Programare variabila. Unele aparate auditive pot stoca mai multe setări preprogramate pentru diverse nevoi și medii de ascultare.
 • Pentru o persoană cu două aparate auditive, aparatele pot fi programate să funcționeze împreună, astfel încât ajustările făcute unui aparat auditiv pe o ureche (controlul volumului sau modificările programului) să fie făcute și pe celălalt aparat, permițând un control mai simplu.

Cum să te obișnuiești cu aparatul tău auditiv

Obișnuirea cu un aparat pentru auz necesită timp. Probabil vei observa că abilitățile tale de ascultare se îmbunătățesc treptat pe măsură ce te obișnuieltu cu amplificarea. Chiar și propria ta voce sună diferit atunci când porți un aparat auditiv.

Când utilizezi pentru prima dată un aparat auditiv, țineți cont de următoarele puncte:

 • Aparatele auditive nu vă vor readuce auzul la normal. Aparatele auditive nu pot restabili auzul normal. Îți pot îmbunătăți auzul prin amplificarea sunetelor blânde.
 • Acordă timp să te obișnuiești cu aparatul auditiv. Este nevoie de timp pentru a te obișnui cu noul tău aparat auditiv. Dar cu cât îl folosești mai mult, cu atât te vei adapta mai repede la sunetele amplificate.
 • Exersați utilizarea aparatului auditiv în diferite medii. Auzul tău amplificat va suna diferit în locuri diferite.
 • Caută sprijin și încearcă să rămâi pozitiv. Dorința de a practica și sprijinul familiei și prietenilor te ajută să îți determini succesul cu noul tău aparat auditiv. Poți lua în considerare, de asemenea, să te alături unui grup de asistență pentru persoanele care au deficiență de auz sau sunt noi în utilizarea aparatelor auditive.

Succesul tău cu aparatele auditive va fi ajutat prin purtarea regulată a acestora și îngrijirea lor bună. În plus, un audiolog te poate spune despre noile aparate auditive și dispozitive care devin disponibile. De asemenea, el sau ea te poate ajuta să faci modificări pentru a îți satisface nevoile. Scopul este ca, în timp, să găsești cel mai bun aparat auditiv cu care să te simți confortabil și care să îți îmbunătățească capacitatea de a auzi și de a comunica.

Întrebări frecvente despre aparate auditive

Există multe tipuri de aparate auditive disponibile pe piață, fiecare având avantaje și dezavantaje. Este important să discuți cu un audiolog sau un specialist în auz pentru a afla care aparat auditiv este cel mai potrivit pentru nevoile tale personale. În general, aparatele auditive de calitate superioară au tendința de a fi mai costisitoare, dar oferă caracteristici precum capacitatea de a reduce zgomotul de fundal și conectivitatea Bluetooth.

Cele mai importante caracteristici ale unui aparat auditiv includ amplificarea sunetului, reducerea zgomotului de fundal, durata de viață a bateriei și confortul de utilizare. Alte caracteristici care pot fi utile includ conectivitatea Bluetooth, opțiunea de a ajusta volumul și setările aparatului auditiv prin intermediul unei aplicații mobile, precum și designul și dimensiunea aparatului auditiv.

Frecvența cu care trebuie să înlocuiți bateriile la un aparat auditiv depinde de tipul și dimensiunea bateriei utilizate, precum și de cât de des utilizezi aparatul auditiv. Majoritatea bateriilor durează între 3 și 14 zile, în funcție de frecvența utilizării și de setările aparatului auditiv. Este important să înlocuiești bateria la timp pentru a evita să rămâi fără baterie în timpul utilizării.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.