Top Electronice

Cum păstrezi o trotinetă electrică în siguranță?

trotineta electrica in siguranta

Tabel de conținut

Cum păstrezi o trotinetă electrică în siguranță? Mai mult ca sigur, dacă ai investit într-o trotineta electrică, ultimul lucru pe care îl dorești este ca acesta să fie furată. La fel ca în cazul unei biciclete sau al unei biciclete electrice, există câteva modalități simple de a te asigura că trotineta ta să nu devine o țintă pentru hoți.

Citește mai departe pentru a afla cele mai importante sugestii despre cum păstrăm o trotinetă electrică în siguranță.

Depozitarea trotinetei acasă

Cel mai simplu mod de a îți păstra trotineta electrică în siguranță atunci când ești acasă, este să o depozitezi într-un loc sigur, cum ar fi în casă sau într-un garaj închis.

Trotinetele electrice compacte și pliabile sunt deosebit de populare printre cei care intenționează să-și depoziteze trotineta în casa, deoarece pot fi ascunse cu ușurință și discret într-un colț.

Dacă ești în căutarea unei trotinete electrice pe care să o poți păstra înauntru, asigură-te cu o funcție de mecanism de pliere – lista noastră de trotinete electronice excelente pentru navetiști oferi exclusiv opțiuni de pliere. Le poți vedea aici.

Păstrarea trotinetei în garaj

Dacă nu este o opțiune să păstrezi trotineta electrică înauntru, atunci depozitarea în garaj este cel mai bun lucru. Garajele sunt adesea încuiate și alarmate, ceea ce este de obicei suficient de descurajator pentru hoți.

În plus, cu trotineta ta în garaj, este mai puțin probabil ca un hoț să știe că este acolo de la început.

Securitate pentru cănd ești în miscare

Sugestiile de mai sus sunt bune atunci când ești acasă, dar ce părere ai de atunci când folosești trotineta electrică pentru a ajunge de la punctul A la B? În prezent, trotinetele electrice private ar trebui folosite doar pe teren privat, dar chiar și așa, este important să iei toate măsurile de precauție.

Lacături

Poate cel mai evident mod de a vă păstra trotineta în siguranță atunci când te afli înafară casei este să folosești un lacăt.  Încuietoarea te va ajuta să îți mențină trotineta electrică în siguranță și să respingă celor mai mulți hoți orice oportunitate de a acționa.

Cu cât cheltui mai mult, cu atât veți obține o calitate mai bună (și, prin urmare, o siguranță mai mare).

Din momentul când trotinetele electronice au apărut pe piață, încuietorile au evoluat cu adevărat. Deoarece un lacăt este ceva pe care ar trebui să-l cumperi o singură dată, îți sugerăm să cheltui cât de mult poți pentru a obține unul care este bine evaluat. Încuietorile de calitate pentru trotinetele electrice se vând de obicei între 300 și 800 lei.

Există o mulțime de tipuri de încuietori pe piață, inclusiv încuietori prin cablu, încuietori cu inele, încuietori pentru disc, încuietori cu combinație, încuietori cu lanț, încuietori pentru prindere, încuietori  de forma D și încuietori de forma U.

Cele mai multe dintre acestea sunt proiectate ca încuietori standard pentru biciclete, dar pot fi folosite și pentru trotinete electrice, biciclete electrice, mopede și motociclete.

Cele mai bune lacăte pentru o trotineta electrică

Dar care sunt cele mai bune lacăte pentru trotinetele electrice? Există trei tipuri principale de lacăte pe care le recomandăm:

  • Lacăt cu lanț
  • Lacăt U
  • Lacăt cu amprentă

LANȚURI

Acest tip de lacăt este alcătuit din o mulțime de inele de oțel de înaltă performanță interconectate care împreună formează un lanț lung. Lanțul metalic rezistent este în mod obișnuit învelit în plastic sau cauciuc, ceea ce oprește abraziunea metal pe metal care ar putea deteriora vopseaua trotinetei.

Aceste lacături cu lanț interconectate pot fi grele, dar greutatea se corelează cu robustețea. Cu cât lanțurile sunt mai groase, cu atât hoțului îi este mai greu să spargă cu ajutorul tăietoarelor de șuruburi sau tăietoarelor de sârmă.

În timp ce greutatea lanțului poate fi văzută ca un pic dezamăgitoare, un avantaj clar este că designul verigilor de lanț înseamnă că sunt cu adevărat flexibile și pot fi înfăşurate în jurul aproape oricărui obiect, oferindu-ți o flexibilitate bună atunci când vine vorba de unde poți și nu poți încuia trotineta electrică.

U lacăt

Spre deosebire de lacături cu lanț, lacăturile U sunt relativ ușoare. Își iau numele de la forma lor: Lacătul în sine este o formă rigidă și strânsă în U. Aceste lacături pot fi atașate sau încadrate în jurul trotinetei tale.

În funcție de dimensiunea dispozitivului de blocare U pe care îl obții, este posibil să te confrunți cu anumite limitări când vine vorba de modul în care îți blochezi trotineta electrică. De exemplu, Lacături în U mai mici ar putea avea dificultăți să se potrivească în jurul unui stâlp de lampă.

Pe de alta parte, aceste lacături sunt un mare factor de descurajare și foarte greu de intervenit pentru hoți.

Lacăt cu amprentă

Sistemele de blocare cu amprentă de ultimă generație, cum ar fi blocarea prin amprentă Dualtron, sunt opțiunea de nouă tehnologie pentru securitatea trotinetei tale. Aceste lacături inteligente, de înaltă securitate, folosesc tehnologia de amprentă digitală care îi permite doar proprietarului să deblocheze trotineta.

Beneficiul evident al acestui tip de lacăt este că este extrem de discret și mic, ceea ce este un mare bonus dacă ești în mișcare și nu vrei să porți un lacăt mare și greu toată ziua!

Cum sa menții trotineta electrică în siguranță

Nu contează doar lacătul trotinetei electrice pe care îl alegi, ci și modul în care îl încui. În timp ce un lacăt este prezent ca un factor de descurajare pentru un hoț. Un hoț priceput va putea observa rapid dacă lacătul este ușor de infiltrat. Când blochezi trotineta electrică, ar trebui să:

  • Legi trotineta la un obiect imobil – hoții vor lua cu bucurie orice este mobil legat de trotineta ta. Un stâlp de lampă, un suport pentru biciclete sau o balustradă sunt toate alegeri bune.
  • Leagă lacătul la o parte sigură a trotinetei – ghidonul și roțile trotinetei pot fi îndepărtate cu ușurință. Încearcă să atașezi lacătul la o parte a trotinetei care nu poate fi demontată.
  • Leagă lanțul cât mai străns posibil – dacă utilizezi un lanț de blocare, asigură-te că îl înfășori în jurul trotinetei cât mai strâns posibil. Orice slăbire oferă spațiu de zdruncinare, ceea ce face tăierea lacătul mai ușoară.
  • Leagă lacătul în cel mai sigur loc posibil – fie că este sub o lumină stradală, într-o zonă de depozit de biciclete sau pe o stradă aglomerată unde sunt mulți martori.
  • Utilizează mai mult de un lacăt – Dacă poți, utilizează mai mult de un lacăt. A avea mai multe încuietori cu care să se lupte va duce cu adevărat departe în a descuraja hoții oportuniști.

TRACKERE GPS

Chiar dacă blochezi trotineta electrică, dacă cineva este suficient de hotărât să o fure, atunci există riscul ca legarea în sine să nu fie suficientă.

Acest lucru poate părea de nouă tehnologie pentru securitatea trotinetei, dar până la urmă suntem în secolul 22, iar trackerele GPS pentru trotineta ta electrică sunt acum disponibile peste tot. Există o gamă largă de dispozitive de urmărire GPS concepute special pentru trotinete electrice.

Acestea pot fi sincronizate cu telefonul și îți pot spune locația exactă a trotinetei. Aceste mici gadgeturi sunt pur și simplu atașate la trotineta ta, într-un loc discret.

Dacă ai nevoie vreodată de acest lucru, GPS-ul va transmite un semnal către telefonul tău pentru a îți spune locația exactă a trotinetei tale.

ALARME DE IMOBILIZARE

La fel ca dispozitivele de urmărire GPS, alarmele pot fi montate pe trotineta ta. Alarmele de imobilizare sunt o modalitate genială de a speria hoții în încercarea de a îți fura trotineta electrică.

Cum functionează alarmele pentru trotinetele electrice?

Aceste sisteme de alarmă pot fi montate pe trotineta ta. Funcționează foarte asemănător cu o alarmă auto. Vei avea o cheie pentru trotineta și, atunci când o încui, orice mișcare a trotinetei va genera ca alarma sa sune.

Deși acest lucru nu împiedică oamenii să fure trotinete electrice, atrage atenția și cu siguranță descurajează hoții în acțiune. Îți recomandăm să utilizezi un sistem de alarmă împreună cu un lacăt.

Indiferent dacă deții deja o tritinetă electrică sau esti în procesul de cumpărare, este important să faci tot ce poți pentru a o păstra în siguranță. O combinație a celor de mai sus ar trebui să fie suficient pentru a îți menține trotineta în siguranță, astfel încât să te poți bucura în continuare de ea zi de zi.

Pentru a afla mai multe despre trotinetele electrice îți recomandăm să citești:

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.